FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 april 2006

Nieuwe header

We hebben al een hele tijd de huidige layout. We hebben ook al een hele tijd hetzelfde meisje in de banner staan. Dit meisje is een zweeds meisje. Ze is er niet heel erg blij mee dat ze bij ons in de header staat. Nietzman de ontwerper van het geheel dacht dat het "zomaar een foto" was die onder "geen royalty's" viel. We hebben zelfs een boos mailtje gekregen van de fotograaf die geld wilde hebben. Dat gaat niet gebeuren maar vanaf heden kijken jullie tegen een nieuwe header aan.

Ow, en het meisje heeft een "salute" gegeven om te bewijzen dat zij het was...


Ze wilde alleen niet helemaal herkenbaar dus vandaar het balkje

[upd] Dode bij vliegtuigcrash in Groningen

Icoon VervoerBij het vliegveld Vledderveen in Groningen is vanmiddag een Ultralightvliegtuigje met twee inzittenden neergestort. Ze zijn allebei gewond geraakt, waarvan er één ernstig. De politie kreeg om 17.45 uur de melding.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend net zoals of het mis is gegaan bij het opstijgen of het landen. Ook is de identiteit van de twee nog onbekend.

Update: 20.15 uur:
Eén van de twee gewonden is inmiddels overleden ten gevolge van de crash.

De plaats van ongeval. Foto:112drenthe.com

Vooruitblik: SC Heerenveen - AZ

AZ en SC Heerenveen spelen zondag in Friesland pas voor de negende keer tegen elkaar. Tijdens de laatste ontmoeting waren de mannen van Van Gaal het sterkte. Op 3 december van het vorige jaar kwamen de twee ploegen ook tegen elkaar uit. Toen was de plaats van handeling de Alkmaarder Hout. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. De doelpuntenmakers waren Shota Arveladze, Danny Landzaat (beiden AZ) en Georgios Samaras (SC Heerenveen).

De ploeg uit Friesland is na morgen al klaar met de competitie. Aangezien het voor de club niet meer mogelijk is om bij de eerste vijf te eindigen richten zij zich nu op de plaatsen zes tot en met negen. Bij winst blijven de mannen van Gert-Jan Verbeek op een zevende plaats staan, en als alles zo blijft zal de club in de playoffs uitkomen tegen Roda JC. De verwachting is dat de eerste wedstrijd in Kerkrade wordt gespeeld op zaterdag 22 april. De return zou dan op woensdag 26 april afgewerkt worden.

Voor AZ is dit seizoen het beste seizoen sinds het landskampioenschap in 1981. De ploeg behaalde tot nu toe 71 punten uit 33 wedstrijden, won 22 maal, verloor zes maal en speelde vijf maal gelijk.

Het moet de laatste competitiedag raar lopen wil AZ Ajax treffen in de play-offs. De wenselijker confrontatie met FC Groningen of FC Utrecht ligt voor de hand. Om als tweede te eindigen in de reguliere competitie hebben de Alkmaarders aan één punt genoeg.

Komende zondag weten we hoe de ploegen in de competitie eindigen. Om 14:30 wordt er afgetrapt in het Abe Lenstra-stadion voor de tiende editie van SC Heerenveen - AZ.

Wat is Dit: Opgave 13 - Uitslag

De tweede ronde was kennelijk te makkelijk want Zjoken had het goede antwoord al vrij snel gegeven: compressor. Strikt genomen is het een Max High Pressure Compressor maar in overleg hebben we besloten compressor goed te keuren. In de lift gaan ABC-tje en blup mee voor de punten.
De volgende opgave zal maandagavond om 20.00 uur starten.
Helaas ligt het gedeelte waar de scores in staan momenteel plat. Zodra deze weer werkt zal hij worden ingevuld. Tot die tijd zal ik de tussenstand zelf bijhouden.

De Oplossing

Eneco zette info alle klanten openbaar

Icoon BinnenlandsEneco Energie blijkt met een nieuwe klantenservice de gegevens van al haar klanten op straat te hebben gegooid. Het Vara consumentenprogramma Kassa onthulde vanavond hoe eenvoudig het was - Eneco heeft het systeem eergisteren verwijderd - om gegevens van Jan en alleman in handen te krijgen.

Sinds 1 april kregen de klanten een spraakcomputer aan de lijn. Deze vroeg de klant om zijn postcode en huisnummer, waarna deze allerlei gegevens kon inzien en wijzigen, zoals het opvragen van het saldo en het veranderen van het maandbedrag. Op zich een handig systeem, ware het niet dat het ook zeer fraudegevoelig was. De computer ging er namelijk zonder meer vanuit dat de juiste persoon aan de lijn was.

Kassa vroeg probleemloos de gegevens op van onder meer minister-president Jan Peter Balkenende, zanger Marco Borsato en tv-presentator Ron Brandsteder. Het computersysteem is sinds afgelopen donderdag door Eneco op non-actief gezet. Nu krijgt men een telefonist(e) aan de lijn, maar ook die maakt zeer veel fouten aldus Kassa. Eneco belooft plechtig dat alles vanaf volgende week zal worden verbeterd.

Vijfde titel op rij voor Olympique Lyon

Voor de vijfde maal op rij is Olympique Lyon kampioen van Frankrijk geworden. Door de nederlaag van concurrent Girondins Bordeaux bij Lille OSC (2-3) heeft Lyon een onoverbrugbare voorsprong van veertien punten met nog vier speeldagen te gaan.

Het behalen van vijf achtereenvolgende landstitels is een record in Frankrijk.
Lyon deelde het oude record van vier kampioenschappen op rij met Sain-Étienne (1967, 1968, 1969, 1970) en Olympique Marseille (1989, 1990, 1991, 1992).

Zondag komt Lyon nog zelf in actie als de club op bezoek gaat bij Paris St.Germain.

VS wil voormalig Joegoslavië bij EU

Vlaggen van de EU en de VS De Amerikaanse secretaris voor politieke zaken, Nicholas Burns, wil dat de EU-lidstaten een duidelijk signaal geven aan de landen uit voormalig Joegoslavië dat ze mogen toetreden tot de Europese Unie. Hiermee worden de landen Kroatië, Servië-Montenegro, Bosnië-Herzegovina en Macedonië bedoeld. Slovenië is al lid van de EU.

"Wij Amerikanen vinden dat Europa duidelijk aan moet geven dat de toekomst van deze landen het EU-lidmaatschap is, en dat de NAVO hetzelfde sterke signaal moet geven", zo laat hij weten. "Ons werk in Europa is niet volbracht, omdat de Balkanlanden een eiland in het centrum van Europa blijven die niet horen bij één van de trans-atlantische organisties: De EU en de NAVO." Hij refereert naar de politieke onstabiliteit van Europa tijdens de Koude Oorlog, en naar de oorlog in Joegoslavië in de jaren negentig. "Europa moet vrij en vredig zijn, en we komen steeds dichterbij om dit ideaal te verwezenlijken. Maar de Balkan blijft een ongeklaarde zaak." De staatssecretaris lijkt bang te zijn voor een toekomstige oorlog in dit gebied, als de landen geen lid worden van de Unie.

Zijn mening komt naar boven in een tijd waarin de EU-lidstaten onzeker zijn over een verdere uitbreiding. De lidstaten hebben de Balkanlanden in 2003 al formeel perspectief in de EU gegeven. De president van de Europese Commissie in die tijd, Romano Prodi, verklaarde toen dat "het proces van Europese eenwording niet compleet is als de landen van voormalig Joegoslavië niet toetreden tot de Europese Unie".

Recent heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken te kennen gegeven het EU lidmaatschap van de Balkanlanden niet te willen garanderen. Enkele Duitse politici willen de Balkanlanden een B-lidmaatschap aanbieden. De eurocommissaris van Uitbreiding, Olli Rehn, heeft een aantal voordrachten voorbereid om de regeringen van de lidstaten te overtuigen dat de EU zich aan zijn belofte moet houden.

Uitslagen Italië Speelronde 34

De strijd om de Scudetto is heropend. Juventus haalde slechts ternauwernood een punt op bij laagvlieger Cagliari (1-1), terwijl AC Milan vertrouwen tankte tegen Internazionale. Ook het gevecht om plaats vier is prangend.

Juventus’ vormcrisis zette zich voort in het uitduel bij Cagliari. De Bianconeri ontsnapten op wonderbaarlijke wijze aan een logische nederlaag. Fabio Cannavaro promoveerde een dubieus verkregen hoekschop tot doelpunt in de zesde minuut van de toegevoegde tijd. Antonio Langella en Nelson Abeijon zagen door protesten nog de rode kaart.

Cagliari was vlak voor rust op voorsprong gekomen via een strafschop van (hoe kan het ook anders) David Suazo. Een te laat ingezette sliding van Gianluca Zambrotta op Langella ging aan de penalty vooraf. Juve kreeg nauwelijks mogelijkheden, en Zlatan Ibrahimovic worstelde weer met zijn vorm. De Zweed staat al twee maanden droog. Zelfs Alessandro Del Piero deelde in de malaise door een strafschop te missen. Uiteindelijk was Cannavaro de reddende engel.

AC Milan beleefde de best denkbare generale voor de Champions League door stadgenoot Internazionale te verslaan: 1-0. Daardoor lijken de Rossoneri zeker van de tweede plaats. Uit protest wegens de recente resultaten bleef de harde kern Inter-supporters thuis, en de lege Curva Nord bood een surrealistisch aanzicht. Ondanks het gebrek aan vocale steun was het Inter dat het initiatief naar zich toetrok. Milan balanceerde naar achteren en op dode spelmomenten na hoefde de defensie van de Nerazzuri niet te sidderen.

Ook Internazionale wist bar weinig te creëren, op een schot van Cambiasso en een kopbal van Figo na. Af en toe bracht de aarzelende keeper Dida zijn verdediging bovendien in de problemen. Kakha Kaladze opende twintig minuten voor tijd opeens de score: de Georgiër vond zichzelf vrij in een aantrekkelijke positie, controleerde de bal en knalde Milan naar de zege in de derby. Inter kwam via een slotoffensief nog dichtbij, maar lijkt ook de tweede stek vaarwel te kunnen zeggen. Milan daarentegen nadert Juventus tot op vijf punten.

Fiorentina heroverde de vierde plaats en wipt over AS Roma heen. De Giallorossi leken af te koersen op een eenvoudige zege bij Palermo, want na een half uur stond het al 0-3, onder andere door twee goals van Mancini. De ploeg uit Sicilië repareerde echter deze achterstand, via treffers van Barone (2) en Di Michele. Fiorentina maakte geen fout bij het al gedegradeerde Treviso: 1-3. Luca Toni opende de score met zijn 28e competitietreffer.

Uitslagen 34e speeldag:
AC Milan – Internazionale 1-0
Cagliari – Juventus 1-1
Treviso – Fiorentina 1-3
Reggina – Ascoli 2-0
Sampdoria – Parma 1-2
Palermo – AS Roma 3-3
Lecce – Udinese 1-2
Lazio Roma – Livorno 3-1
Empoli – Siena 2-1
Chievo Verona – Messina 2-0


Stand na 34 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 348163-22
2 AC Milan347675-27
3 Internazionale347161-26
4 Fiorentina346557-37
5 AS Roma346464-36
6 Lazio Roma345250-45
7 Chievo Verona345149-44
8 Palermo344646-47
9 Livorno344434-41
10 Parma344442-52
11 Empoli343941-57
12 Sampdoria343845-47
13 Ascoli343836-44
14 Udinese343835-50
15 Reggina343834-54
16 Siena343640-55
17 Cagliari343432-52
18 Messina343132-49
19 Lecce342426-54
20 Treviso**341619-51


** = gedegradeerd

Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1Luca ToniFiorentina28
2David TrezeguetJuventus20
3Andrei ShevchenkoAC Milan19
3Francesco TavanoEmpoli19
5David SuazoCagliari18
6Alberto GilardinoAC Milan16
6Cristiano LucarelliLivorno16
8Francesco TottiAS Roma15

Resterend programma titelpretendenten:

Juventus:
23/04 – Lazio Roma (thuis)
30/04 – Siena (uit)
07/05 – Palermo (thuis)
14/05 – Reggina (uit)

AC Milan:
23/04 – Messina (uit)
30/04 – Livorno (thuis)
07/05 – Parma (uit)
14/05 – AS Roma (thuis)

Groot en Van Aggele zwemmen EK-limiet

Chantal Groot heeft zaterdag bij de wedstrijden om de Swim Cup op de 50 meter vrije slag de limiet gezwommen voor de Europese kampioenschappen deze zomer in Boedapest. De Amsterdamse tikte aan in een tijd van 25,57, de richttijd voor het EK staat op 25,80.

Ook Hinkelien Schreuder dook op de 50 meter vrije slag met een tijd van 25,38 opnieuw onder de vereiste tijd op de sprint. Ze kwam hiermee zelfs dicht in de buurt van de limiet van 25,32 voor de wereldkampioenschappen, volgend jaar in het Australische Melbourne.

Robin van Aggele dwong op de 200 meter schoolslag ook een startbewijs af voor de Europese titelstrijd. Met een tijd van 2.14,63 bleef hij ruim onder de limiet van 2.15,65.

Van Gaal niet blij met stadionverbod Van Geel

De trainer van AZ, Louis van Gaal, is niet blij met het stadionverbod voor Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax. Deze week stuurde de voorzitter van de Alkmaarders, Dirk Scheringa, Van Geel een brief waarins tond dat hij de komende vijf jaar niet welkom is in het AZ-stadion.

"Ik vind zo'n actie niet passen bij een clubvoorzitter", aldus Van Gaal in het NOS radioprogramma 'Langs de lijn'. "Spelers, voorzitter en trainers moeten het goede voorbeeld geven."

"Ik denk dat wij op dit moment misschien niet het goede voorbeeld geven. Het is erg jammer dat het is gebeurd. Verder vind ik deze affaire nogal opgeklopt. Het is een randzaak waar we het eigenlijk niet te veel over moeten hebben."

Hugo Borst belaagd door Heleen van Royen

Hugo Borst"Heleen van Royen heeft me aangerand." Tot die opzienbarende bekentenis komt voetbalanalist Hugo Borst deze maand in een column in het blad Esquire. Talpa's roddelprogramma Entertainment Live beweerde gisteren dat het voorval moet hebben plaatsgevonden op het jaarlijkse Boekenbal, vorige maand in de Amsterdamse schouwburg.

Van Royen zou te diep in het glaasje hebben gekeken. "Opeens begon ze me te zoenen en ik probeerde haar van me af te duwen. Dit was bijna onmogelijk", verklaarde Borst over de schrijfster. Toen hij liet weten niet gediend te zijn van een avontuurtje greep Van Royen hem bij de 'edele delen'. Van Royen, schrijfster van goedverkopende boeken als 'De Gelukkige Huisvrouw' en 'Je zal er maar mee getrouwd zijn', was zelf ruim twee jaar geleden verantwoordelijk voor een column waarin politicus Rob Oudkerk beschuldigd werd van cokegebruik en hoerenbezoek.

Heleen van Royen op het Boekenbal
Heleen van Royen op het Boekenbal 2006


Met dank aan marsu voor de submit.

Ubisoft maakt game van Open Season

Ubisoft heeft aangekondigd dat ze een game gaan uitbrengen die gebaseerd is op de film "Open Season". Deze film komt in Amerika op 29 september uit en de videogame moet voor deze datum nog verschijnen.



De film Open Season gaat over een grizzlybeer en een hert die samen jagers het leven moeilijk proberen te maken. Het is een animatiefilm net als bijvoorbeeld Toy Story en belooft veel humor te bevatten. Features die in de game zullen zitten zijn bijvoorbeeld: Stinkdier-bommen, konijnen werpen, schieten met eekhoorns en allerlei ander soort kattenkwaad om de jagers weg te jagen. Op welke platformen deze game gaat verschijnen is nog niet bekend, maar je kunt er bijna vanuit gaan dat deze op de consoles en de PC zal verschijnen.

Almagro stuit opmars Safin

Marat Safin heeft zijn comeback nog niet kunnen bekronen met een finaleplaats. In Valencia versperde de talentvolle Spanjaard Nicolas Almagro de weg.

Almagro won met 6-2, 2-6 en 6-4 in een heetgebakerd onderonsje; Safin gaf zelfs geen hand na afloop. De Rus leek op weg naar de finale, totdat hij op 2-4 in de derde set last kreeg van zijn enkel. Een slecht bewegende Safin was vervolgens kansloos tegen Almagro, die eerder in de week aan Juan Carlos Ferrero liet zien klasse in huis te hebben.

Ook de andere finalist is geen gevestigde naam: Gilles Simon. De 21-jarige Fransman schakelde Fernando Verdasco uit met de cijfers 6-2 en 7-6 (5). Zowel Simon als Almagro heeft nog nooit het genoegen van een toernooizege beleefd.

Cziommer neemt aanbod Twente wel in overweging


Vorige week meldden we nog dat Simon Cziommer het aanbod van FC Twente had afgeslagen, maar nu blijkt dat de Duitser het voorstel, dat de Tukkers hem heeft gedaan, wel degelijk in overweging neemt.

"Twente heeft hem een fantastische aanbieding gedaan, Simon heeft deze zeker nog niet afgeslagen naar wacht rustig af wat komen gaat", aldus de zaakwaarnemer van Cziommer, Romeo Donovon. "Simon speelt met zijn hart het liefste in Twente, maar wil als voetballer het hoogst haalbare bereiken."

Roda JC, waar de middenvelder dit seizoen op huurbasis voor speelt, hoopt Cziommer na dit seizoen definitief over te nemen van Schalke '04. Dit lijkt echter niet te gaan gebeuren omdat de Duitser ook in de belangstelling staat van Feyenoord, Ajax, het Engelse Fulham en het Duitse Borussia Dortmund. In een eerder stadium gaf de Duitser aan dat hij graag in de Nederlandse top actief wil zijn.

Vandalen houden huis op begraafplaats Roden

Icoon BinnenlandsVandalen hebben afgelopen nacht huisgehouden op de algemene begraafplaats in het Drentse Roden. Volgens een woordvoerder van de politie Drenthe werden 21 grafzerken vernield. De grafstenen zijn met geweld afgebroken. De gemeente is inmiddels bezig de nabestaanden op te sporen en op de hoogte te stellen.

De politie is op zoek naar getuigen. Ook elders in Roden zouden vernielingen zijn gepleegd. Een auto werd vernield, en ergens werd een steen door een ruit gegooid. De schade op de begraafplaats is groot, zo meldde de woordvoerder. De graven zullen in opdracht van de gemeente zo snel mogelijk worden hersteld.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Achtervolgers vierde; Bos naar halve finale

Theo Bos is halve finalist op het onderdeel sprint bij het WK baanwielrennen in Bordeaux. De Nederlandse achtervolgingsploeg viel net buiten de prijzen.

Bos is bezig aan een indrukwekkend parcours op de sprint. Na in de achtste finales te hebben afgerekend met Ryan Bailey (zijn angstgegner uit Athene), ging even later Roberto Chiappa voor de bijl. De Italiaan had eerder nog Teun Mulder de weg versperd. Morgen staan de halve finales en finale op het programma en kan Bos gaan voor zijn tweede wereldtitel.

Minder fortuin was er voor de Nederlandse achtervolgingsploeg. Het kwartet Levi Heimans, Jens Mouris, Peter Schep en Niki Terpstra eindigde als vierde door de troostfinale van Oekraïne te verliezen. In de slotfase kon Mouris het tempo van zijn maten niet meer volgen en verdween het medailleperspectief als sneeuw voor de zon. De Australiërs kregen de gouden medaille omgehangen door rivaal Groot-Brittannië de loef af te steken.

Juha Reini stopt met voetbal

Juha Reini zet een punt achter zijn carrière. De 31-jarige Fin hoorde onlangs dat zijn contract bij AZ niet wordt verlengd.

Reini kampte sinds de zomer van 2004 met een hardnekkige achillespeesblessure; sindsdien kon AZ geen gebruik meer maken van de diensten van de verdediger. In totaal speelde Reini gedurende vier seizoenen slechts 31 competitieduels voor de Alkmaarders, waarin hij één keer wist te scoren. Voor zijn periode bij AZ kwam Reini uit voor VPS in zijn geboorteland en het Belgische RC Genk.

'Werknemer van de eeuw' dood na maandje pensioen

Arthur WinstonEen 100-jarige Amerikaan die eind maart met pensioen ging, is donderdagavond in zijn huis in Los Angeles overleden. Arthur Winston had zich in zijn gehele arbeidzame leven slechts één dag afwezig gemeld; om in 1988 de begrafenis van zijn vrouw bij te wonen. Kort na zijn pensionering werd Winston echter in het ziekenhuis opgenomen, met vermoeidheids- en uitdrogingsverschijnselen.

De hoogbejaarde man begon overigens volgens eigen zeggen al op zijn tiende met werken, op een katoenplantage in Oklahoma. Van 1924 tot 1928 en van 1934 tot vorige maand was hij in dienst van de stadsvervoersmaatschappij MTA in Los Angeles, vermoedelijk een ongeëvenaard dienstverband. In 1996 leverde hem dat de titel 'Werknemer van de eeuw' op, een eer die hem werd toebedeeld door de toenmalige president Bill Clinton.

Na zijn pensionering op 22 maart (de dag dat Winston 100 werd) wilde hij zijn 98-jarige broer in Tennessee gaan bezoeken, en zich gaan storten op vrijwilligerswerk. "Het zal raar zijn om niet meer naar het werk te moeten komen, ik heb het zolang gedaan dat het echt een deel van mijn leven is geworden. Ik ga mijn ploeg ook missen. Maar ik ga niet stilvallen, ik ga niet thuisblijven en mopperen", liet de oude baas vorige maand nog weten.

Met dank aan zwelgje81 en Funkamental voor de submit.

The Guild 2 toont zijn sfeer

The Guild 2 is een simulatie-game met RPG-elementen, die later dit jaar moet verschijnen. Deze game laat menig hartje sneller kloppen en dan vooral als het een Duits hartje is. Dergelijke games zijn daar namelijk enorm populair, maar slaan minder goed aan in de rest van de wereld.

Je zult in deze game je eigen dynastie opzetten in Europa. Je start je dynastie door te beginnen in een bepaald vak en door je vaardigheid zul je steeds meer geld verdienen. Door de kapitalen die je binnen krijgt zul je stijgen op de maatschappelijke ladder en zo in aanmerking komen voor bijvoorbeeld functies in de politiek. Een goede dynastie bouw je natuurlijk niet op in één generatie. Je zult dus niet tweehonderd jaar lang spelen als dezelfde oude kerel, maar gebruik maken van je kinderen om verder te komen.





Nieuwe content Lemmings en Key of Heaven te downloaden

Vanaf deze week is er nieuwe content te downloaden op yourpsp.com voor twee onlangs verschenen games. Voor Lemmings is er een pack te downloaden met daarin twee nieuwe extra levels. Voor de RGP Key of Haven kun je drie packs downloaden. Met de eerste pack kun je extra 'Kenpu' en extra items aan de game toevoegen, met de tweede pack komt er een nieuwe Ornament- en Martial Arts-stijl tot je beschikking en met de derde pack krijg je een exclusieve enkelband- en Martial Arts-stijl die aan de game toegevoegd wordt.

200e overwinning in zicht voor Hiddink

Guus Hiddink kan zondag in Breda in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda zijn 200ste overwinning in de Eredivisie boeken als (hoofd)trainer van PSV. In 1986-1987 deed hij dit gedeeltelijk als assistent, de zeven seizoenen erna als hoofdcoach bij de Eindhovenaren.


In het seizoen 1986-1987 werd Guus Hiddink als assistent toegevoegd aan de technische staf, sinds 1983 was de Varssenvelder al in dienst bij PSV. Nadat toenmalig hoofdtrainer Hans Kraay sr. gedurende het seizoen opstapte, nam Hiddink het hoofdtrainerschap op 16 maart 1987 over. Na 271 wedstrijden onder de leiding van Hiddink staat de teller nu op 199 overwinningen, 46 keer een gelijkspel en 26 nederlagen.

De strijd tegen de play-offs

ADO Den Haag tegen Sparta is zondag een rechtstreeks gevecht tegen nacompetitie. ADO is alleen bij een nederlaag in gevaar terwijl Sparta eigenlijk alleen bij winst gebaat is. Beide clubs strijden samen met NAC Breda dat op 33 punten staat, Sparta staat momenteel vijftiende met 34 punten en ADO staat één plek hoger met één punt meer.

NAC moet aantreden tegen landskampioen PSV en heeft de zware taak om te winnen want met iets anders is het niet gebaat. Als ADO Den Haag wint en de mannen van Lok gelijk spelen in Breda dan zijn de Rotterdammers op doelsaldo het bokje : Sparta staat op min 18 en NAC op min 17. Wouter Gudde ontbreekt zondag door een schorsing in de ploeg van Wiljan Vloet terwijl Frans Adelaar Geert den Ouden en Wesley Verhoek mist door blessures. Of Angelo Martha (ADO) kan spelen is door een liesblessure niet zeker.

In 33 ontmoetingen tussen ADO en Sparta won ADO vijftien maal en Sparta acht keer. Tien maal was er een remise. Eerder dit jaar eindigde de wedstrijd op Het Kasteel in 2-3. Yuri Rose scoorde tweemaal voor de thuisclub maar Joonas Kolkka, Ferry Bodde en Wesley Verhoek brachten de overwinning naar Den Haag.

De laatste maal dat PSV in de competitie onderuit ging in Breda was in het seizoen 2001/2002. NAC was toen met 2-0 te sterk. Eind 2005 eindigde de wedstrijd in het Philips-stadion in een 3-0 overwinning voor de Eindhovenaren dankzij treffers van Vennegoor of Hesselink, Farfán en Koné.

WK baanwielrennen: Stroetinga vierde

Wim Stroetinga heeft net geen medaille veroverd bij het WK baanwielrennen in Bordeaux. Onze landgenoot eindigde als vierde op het scratch onderdeel.

Jerome Neuville kaapte voor eigen publiek de gouden medaille weg voor de neus van de Argentijn Angel Colla. De Griek Ioannis Tamouridis verzekerde zich van het brons, voor Stroetinga. De 20-jarige Nederlander kende een sterk slot en bleef knap Danilo Napolitano voor. Ondanks de succesvolle wereldkampioenschappen grossiert Oranje ook in vierde plaatsen: eerder eindigden Tim Veldt en de sprintploeg al op de meest ondankbare plaats.

'Bridgets borstoperatie gruwelijk mislukt'

Icoon MedischShowbizzsite ZijOnline.nl beweert dat Bridget Maasland een waar borstendrama achter de rug heeft. Volgens de roddelsite is haar eerste operatie namelijk gruwelijk mislukt. Door de operatie "waren de siliconen naar de buitenkant geschoven en zaten de borsten niet meer op gelijke hoogte", aldus ZijOnline. Hierdoor zou een tweede borstoperatie noodzakelijk zijn geweest om de borsten van Bridget er doen laten uitzien zoals ze nu in de Playboy staat.

ZijOnline zegt een goede insiderbron te hebben, "een man die vroeger veel samenwerkte met Bridget". Deze man doet op de (betaalde) website sterrenstek zijn verhaal: "Laat ik het maar gelijk zeggen; de borsten van Bridget zijn niet puur natuur. Het was zo'n beetje rond 2001 dat zij haar eerste borstoperatie onderging."

De mysterieuze bron vertelt in geuren en kleuren hoe Bridget haar operatie ervoer. Volgens hem kreeg ze kort na de ingreep ontzettend last van haar borsten. De oorzaak hiervan waren de siliconen die naar de buitenkant verschoven waren, waardoor tevens haar boezem niet meer op gelijke hoogte hing. "De hele dag liep ze aan haar BH te trekken", zo zegt hij.

Een tweede operatie zorgde ervoor dat alles is goedgekomen, tot blijdschap van haar 'goede' vriend. "Ik had echt met haar te doen. Het zag er na die eerste operatie niet uit."


Bridget rond de tijd van haar operatie?

Met dank aan marsu voor de submit.

Kuijt en Kalou beiden inzetbaar

In de laatste competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal kan trainer Erwin Koeman van Feyenoord zondag gewoon over Dirk Kuijt en Kalou beschikken. Zonder problemen werkten de beide spitsen de afsluitende training voor de wedstrijd in de Kuip af.

Afgelopen woensdag miste Kuijt miste de wedstrijd tegen PSV vanwege een blessure aan zijn voet. Kalou raakte tijdens de wedstrijd tegen de landskampioen licht geblesseerd.

Asielzoeker moet na 33 jaar het land uit

Icoon BinnenlandsVan uitstel komt géén afstel bij de uitvoering van het Nederlandse asielbeleid. Slobodan Mitric kan er sinds kort over meepraten: de Serviër, bijgenaamd Karate Bob, die al sinds 1973 in Nederland verbleef als vluchteling, is te verstaan gegeven dat hij het land uit moet. Uiterlijk 26 april moet hij Nederland hebben verlaten.

Mitric werkte in het Joegoslavië van Tito als geheim agent, maar zag zich na een conflict genoodzaakt te vluchten. Kort na zijn aankomst in Nederland schoot hij drie landgenoten dood die hem naar eigen zeggen moesten liquideren, wat hem op dertien jaar cel kwam te staan. Tijdens zijn opsluiting huwde hij een Nederlandse en deed hij verwoede pogingen een permanente verblijfstatus te verwerven, maar zonder succes. Al in de jaren tachtig dreigde Mitric uit te worden gezet, maar een rechter stak daar destijds een stokje voor, omdat hij de kans reëel achtte dat Mitric als deserteur de doodstraf zou wachten in Joegoslavië.

Een hernieuwde poging om een permanente status te krijgen dreigt nu verkeerd uit te pakken voor Mitric. Die poging was noodzakelijk, aangezien zijn vrouw, van wier uitkering hij leefde, begin dit jaar overleed. Omdat hij te boek staat als ongewenst vluchteling heeft hij nergens recht op.

Zijn advocaat H. Sarolea wil proberen de uitzetting te verhinderen middels een kort geding dat volgende week dient. Hij is van mening dat zijn client mag blijven, aangezien hij al 33 jaar wordt gedoogd en het recht tot uitzetting in zijn ogen is verspeeld. Bovendien houdt hij vast aan het verbod tot uitzetting van Mitric uit de jaren 1980. "Er ligt een wettelijk verbod om Mitric uit te zetten. Als de minister dat verbod wil laten opheffen, zal hij zelf naar de rechter moeten stappen", aldus de raadsman, die ook betwijfelt of Servië-Montenegro echt veilig is.

[upd]Audina naar finale, Jie niet

Yao Jie heeft zich afgemeld voor haar halve finalepartij op het EK badminton in Den Bosch. Mia Audina haalde wel de finale.

Jie zou het vanmiddag opnemen tegen de Duitse Xu Huaiwen. De organisatie gist voorlopig nog naar de reden achter de afmelding van Jie. Eerder deze week kampte de van oorsprong Chinese met een lichte kuitkwetsuur, maar vrijdag was daar weinig van te merken getuige haar soepele zege tegen Petja Nedeltsjeva.

update
Mia Audina rekende eenvoudig af met Juliane Schenk: 21-14 en 21-16. In de vorige ronde was Schenk verrassend Hongyan Pi de baas.

Rusland belooft financiële steun aan Palestijnen

Icoon Israël/PalestinaDe Russische regering zal het Palestijnse bestuur financieel te hulp schieten, omdat de Palestijnen anders dreigen te bezwijken onder de financiele problemen. De steun werd door minister Lazrow van buitenlandse zaken telefonisch toegezegd aan de Palestijnse president Abbas. Om welk bedrag het draait is onduidelijk.

Onlangs had de EU haar jaarlijkse steun aan de Palestijnen juist stopgezet. "Een vergissing", volgens de Russen, die tegelijkertijd de Palestijnen oproepen om gehoor te geven aan de eisen van de internationale gemeenschap.

Bettini: "Ik startte hier nooit frisser"

Paolo Bettini is morgen in de Amstel Gold Race een van de topfavorieten. De olympisch kampioen start bovendien als kopman van het sterke Quick-Step blok.

Bettini wil Quick-Step na Milaan -San Remo (Pozzato) en de Ronde van Vlaanderen (Boonen) een derde klassieker schenken. Il Grillo voelt zich goed: ”Aan de vooravond van de triple voelde ik me nooit frisser. Zaterdag verken ik nog enkele scharnierpunten zoals de Keutenberg en de Cauberg.”

Bij afwezigheid van Boonen zal Bettini de rol van kopman vervullen, al verschijnt Pozzato ook aan de start. De olympisch kampioen van Athene geeft hoog op van zijn manschappen: ”De Ronde van Baskenland leerde me dat jongens als Vasseur, Garate, De Weert en Tankink staan te trappelen om te bewijzen dat ze even plichtsbewust als het andere team naar het voorseizoen hebben toegeleefd.”

Als concurrenten noemt Bettini de geijkte namen en één verrassing: ”De tegenstand is dezelfde van altijd: Boogerd en een héél sterk Rabobankblok met Freire en de Dekkers, maar ook jongens als Kroon, Rebellin en Voigt.” Mocht Bettini zegevieren, dan is voor de vierde keer in vijf jaar een Italiaan primus in Limburg.

Austria Wien wil Holman

Brett Holman staat in de belangstelling van Austria Wien. De 22-jarige spits van Excelsior kan transfervrij vertrekken naar de koploper in de Oostenrijkse competitie.

De Nederlander Frenk Schinkels, die trainer is van Austria Wien, is tevens een goede vriend van Mario Been, de huidige trainer van Excelsior. In Nederland staat Holman in de belangstelling van Willem II, NEC, ADO Den Haag en FC Groningen.

Conchita Martinez stopt ermee

Conchita Martinez (33) houdt het professionele tennis voor gezien. De Spaanse maakte liefst achttien seizoenen deel uit van de top vijftig.

Martinez maakte haar beslissing bekend in Valencia. ”Aan alles komt een einde; het was een moeilijk besluit. Ik heb lastige momenten beleefd, maar zal de hoogtepunten onthouden.” Gedurende haar lange loopbaan won Martinez liefst 33 toernooien, waarvan het merendeel op gravel.

Ironisch genoeg pakte ze haar enige Grand Slam op het gras van Wimbledon, waar ze in 1994 Martina Navratilova afhield van een verwachte winst. De Spaanse, die het moest hebben van lange, uitputtende rally's, haalde daarna nog de eindstrijd van de Australian Open 1998 en Roland Garros 2000, zonder tot winst te komen.

Samen met Arantxa Sanchez-Vicario vierde Martinez grote successen in de Fed Cup, met vijfmaal een eindoverwinning. Tijdens haar olympische deelnames kwam Martinez bovendien tot een zilveren en bronzen plak.

Vos toch nog een jaar bij RBC Roosendaal

Henk Vos zal ook volgend seizoen bij RBC Roosendaal blijven spelen. De 38-jarige aanvaller mag gaan proberen de Roosendalers weer zo snel mogelijk naar de eredivisie te schieten.

Na het komende voetbaljaar zal de reserve-aanvoerder een functie binnen de club krijgen. Vorige week meldden we nog dat Vos het aanbod dat RBC Roosendaal hem deed "respectloos." was, maar de twee partijen zijn er toch uitgekomen.

Audrey Di Tommaso reikt DiTo-trofee uit

Audrey Di Tommaso keert terug naar het stadion van FC Utrecht, de Galgenwaard. De vrouw van de overleden David Di Tommaso gaat daar de DiTo-trofee uitreiken.

De prijs wordt dit seizoen voor het eerst overhandigd aan de beste FC Utrecht-speler van het jaar. Wie de prijs gaat winnen, is nog onbekend. De strijd gaat tussen Jean-Paul de Jong en Dave van den Bergh, die Nederland voor de VS verruilt aan het eind van het seizoen. "Heel mooi dat zij komt om de prijs te overhandigen", vertelt Bobby Klanchantra, voorzitter van de supportersclub.

Het slotduel in de Galgenwaard zal voor Audrey Di Tommaso vast en zeker een emotionele ervaring worden. Haar man overleed in november 2005 onverwachts in zijn slaap en schokte de Nederlandse voetbalwereld. Het rugnummer 4 van DiTo, zoals de Fransman werd genoemd, zal ter ere van hem nooit meer gebruikt worden bij FC Utrecht.

Testdag 14-04-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Barcelona. Renault-testcoureur Heikki Kovalainen zette de snelste tijd neer. Giancarlo Fisichella reed de tweede tijd. De sessie werd vaak onderbroken doordat coureurs van de baan gingen.

Uitslag testdag Barcelona:

PosCoureurTeamTijdRonden
1 H. Kovalainen Renault 01:13.926 132
2 G. Fisichella Renault 01:14.302 90
3 J. Trulli Toyota 01:14.686 86
4 J. Button Honda 01:14.708 131
5 M. Schumacher Ferrari 01:14.734 78
6 K. Räikkönen McLaren 01:14.752 100
7 JP. Montoya McLaren 01:14.878 30
8 R. Barrichello Honda 01:15.018 54
9 F. Massa Ferrari 01:15.217 76
10 J. Villeneuve BMW 01:15.321 98
11 M. Webber Williams 01:15.338 83
12 A. Davidson Honda 01:15.583 69
13 R. Kubica BMW 01:15.791 97
14 R. Schumacher Toyota 01:16.041 67
15 A. Wurz Williams 01:17.752 21
16 T. Sato Super Aguri 01:19.512 13

Tamminga en Nijhuis plaatsen zich voor EK-zwemmen

Bastiaan Tamminga en Moniek Nijhuis hebben zich weten te plaatsen voor het Europees kampioen zwemmen aankomende zomer in Boedapest. Beiden voldeden ze zaterdag tijdens wedstrijden om de Swim Cup in het Amsterdamse Sloterparkbad aan de gestelde limiet.

Tamminga was in de series de snelste op de 50 meter vlinderslag. Hij overbrugde de afstand in 24,40, dat was precies de limiet voor het Europees kampioenschap. Op de 50 meter schoolslag liet Moniek Nijhuis een tijd van 32,56 noteren. De limiet was 32,60.

Bisdom: 'Kerk dicht met Pasen'

Icoon BinnenlandsVoor het eerst in eeuwen, blijft dit jaar met Pasen de Rooms-katholieke kerk dicht in het dorp Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee. Dit heeft het bisdom Rotterdam bevolen. De reden is dat het bisdom het niet toestaat dat leken (mensen die geen priesterwijding ontvangen hebben) in de Goede Week (de week voor Pasen) een mis leiden, ook niet als het een zogenaamde 'dienst van woord en gebed' is. Er is wel een pastoor, maar die heeft geen tijd, omdat hij alle vier de kerken op het eiland onder zijn hoede heeft. Hij wordt wel bijgestaan door een pater, maar die is helaas ziek. Met het verbod op een dienst van woord en gebed gaat het bisdom in tegen de wens van veel Rooms-katholieke gelovigen.

Dat het priestertekort in Nederland een groot probleem is, was al langer bekend. Veel parochies losten dat probleem op door regelmatig leken, zoals pastoraal werkers, voor te laten gaan in diensten, die weliswaar daardoor geen hoogmis konden zijn, maar waar wel gebeden, gezongen en gepreekt werd. Dit voorzag prima in de behoefte van veel gelovigen.

Geen 'echt' lichaam en bloed van Christus
Wat leken niet kunnen, is de consecratie plaats laten vinden. Tijdens de consecratie gaan hostie en wijn volgens het Rooms-katholieke geloof echt fysiek over in lichaam en bloed van Christus. Omdat dit dus niet kan tijdens een lekendienst, gebruiken de kerken dan hosties en wijn die al eerder geconsacreerd zijn, door een echte priester. Voor Rome en voor de meeste bisdommen is de consecratie echter een 'must' voor een echte mis. Door het jaar heen wordt het nog wel gedoogd dat er regelmatig lekendiensten plaatsvinden, maar voor Rotterdam is het dus onacceptabel dat dat rond Pasen gebeurt.

Voorlopig heeft Oude-Tonge het er maar mee te doen; de wil van het bisdom is wet. Op Witte Donderdag was er ook niets; op Goede Vrijdag was er een Kruisweg, verzorgd door jongeren. Vanavond kunnen ze nog wel naar een 'echte' paaswake.

'Lyon biedt veel voor Koné'

L'Equipe, de Franse sportkrant, weet te melden dat de regerend kampioen van Frankrijk, Olympique Lyon, een oogje op Arouna Koné heeft. De spits staat op dit moment onder contract bij PSV.

Volgens L'Equipe heeft Lyon al een bod van liefst 25 miljoen Euro uitgebracht op de Ivoriaanse spits van de Eindhovenaren. De international maakte indruk bij zowel PSV als in dienst van zijn land tijdens de Africa Cup.

Koné moet bij Lyon John Carew opvolgen. De Noor lijkt weg te gaan bij de Fransen, Tottenham Hotspur wil hem aantrekken en lijkt de beste papieren te hebben. Koné speelt nog geen seizoen bij PSV, maar tekende in maart wel een nieuw contract dat hem vier jaar langer aan de kersverse kampioen bindt.

Riep daar iemand kuthoer?

Nu moeten jullie eens goed luisteren, stelletje goddeloze varkens daar in de Tweede Kamer!! Het moet afgelopen zijn met die pogingen om het hoofd van die lieve Rita te laten rollen. Het wordt tijd om medelijden met haar te krijgen, zo valt vanmorgen ook in het AD te lezen. Heel triest allemaal, de tranen schoten in m'n broek.

Volgens schattige Rita vraagt de Tweede Kamer bij een fout van één van haar ambtenaren direct om haar aftreden en bij andere ministers gebeurt dat niet (whehehe). Volgens Verdonk is het opvallend dat iemand als Hoogervorst, die toch verantwoordelijk is voor vele zelfmoorden en zieke mensen, nooit een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt. Tja, van je collega's moet je het maar hebben. Kennelijk is hier iemand uit op politieke zelfmoord...

F.E.A.R. komt ook naar Xbox 360

De PC First Person Shooter F.E.A.R. komt ook naar de Xbox 360, dit maakt OXM (Official Xbox Magazine) in het komende nummer bekend. F.E.A.R. kwam vorig jaar uit op de PC en kreeg overal lovende kritiek, zo ook bij FOK!games.

In F.E.A.R. ben jij het nieuwe lid van de commando-eenheid First Encounter Assault Recon, een speciale afdeling van het leger dat zich specialiseert in het afhandelen van zaken met een paranormale achtergrond. In de game word je gestuurd naar de wapenfabrikant Armacham alwaar een commandant, die een leger klonen telepatisch bestuurt, gek geworden is en iedereen gedood heeft. Aan jou de taak om de commandant uit te schakelen en kijken wat er echt aan de hand is.

Een release datum is nog niet bekend.



WK baanwielrennen: Achtervolgingsploeg mist finale

Bij het wereldkampioenschap baanwielrennen in het Franse Bordeaux heeft de Nederlandse achtervolgingsploeg zich niet weten te plaatsen voor de finale. In de kwalificaties reden Levi Heimans, Peter Schep, Niki Terpstra en Jens Mouris de derde tijd.

Vanavond strijdt Nederland met de Oekraine om het brons. Australie en Groot-Brittannie plaatsten zullen uitmaken wie wereldkampioen wordt.

Borussia Dortmund wil door met Van Marwijk

Het Duitse Borussia Dortmund wil langer door met trainer Bert van Marwijk. Het huidige contract van de 53-jarige Nederlander loopt medio 2007 af.

"De clubleiding heeft inderdaad aangegeven dat men wil praten over contractverlenging", aldus Van Marwijk. De voormalig trainer van Fortuna Sittard en Feyenoord is sinds medio 2004 trainer bij Dortmund.

Aanvankelijk tekende Van Marwijk een tweejarig contract, vorig jaar verlengde hij zijn verbintenis tot 2007. De clubleiding wil zijn contract nu openbreken en verlengen tot 2009 of 2010. Het afgelopen seizoen eindigde Dortmund als zevende, ondanks de beperkte financiële middelen en veel blessureleed. Momenteel staat de ploeg achtste. Van Marwijk wordt ook genoemd als één van de kandidaten om Guus Hiddink bij PSV op te volgen.

Updates voor PGR3 beschikbaar

Er zijn twee nieuwe updates voor Project Gotham Racing 3 beschikbaar gesteld, die onlangs al werd aangekondigd. Ten eerste is er een gratis auto-update die je kan downloaden zo gauw je PGR3 opstart. Dit zijn de features van de update:
"[...]
Tournaments – Be one of 64 players to qualify with the best lap time using a car and route that’s predetermined. If successful, move on into the Elimination rounds to compete with 7 other drivers. The top 4 in each race move on until the final race where only the first place driver earns the victory.

Tournament Channel (Gotham TV)– Watch other players race in tournament Elimination rounds.

“Quit to Lobby” (Abandon option in PlayTime race) Host can now take all participants back to the lobby in a play time session, rather than booting them all back to the Play Time menu.

“Lock to Host Car” and “Lock to Host Car Class” (PlayTime | Xbox Live | Create Race | Race Mode | City | Route) are two new toggles that the lobby creator can turn on or off to limit what type of cars his/her competition can use in a play time race over Xbox Live.

Previously Played Routes List (PlayTime | Route Creator | Previous Live Routes) – Play other gamers routes that they created in the Route Creator over Xbox Live and store up to 10 in your “Previously Played Routes List”. You have the option to save or discard them and use them in your own sessions.

All Cars Position Toggle (More | Options | HUD | Position toggle) – In races modes with multiple cars where target is not displayed, this shows the current place every car in the race is in throughout the event.

Hide HUD Toggle (More | Options | HUD | HUD toggle) – This gives the player the option to turn off ALL in race HUD displays in all camera views.

Voice Communicator Identifier – In a multiplayer race the name of the gamertag will now flash in the upper left hand corner when speaking into a voice communicator, making it possible to identify the speaker.

Online Career rotating car class hoppers – All 8 hoppers in the Online Career (Breakneck Racing, Nurburgring F1 Challenge, Speedway Skirmish, Knockout World Tour, Nordschleife Drivers Club, Urban Rally, Gotham Duelling, and Dusk Til Dawn Racing) now change the required entry car class daily.

Wheel Support – Control set for steering wheels and dynamic updates have been added for the Hori, Mad Catz, and Joytech Nitro wheels (all via the More | Options | Controller | Wheel A configuration).

Online Qualifier Achievement – 50 gamerscore is now awarded for qualifying, then attempting the first elimination round of a tournament.

PLUS:
The HUD no longer remains invisible after looking back, hitting the Guide button, and then re-entering the game and it’s now possible to view if you have already purchased a car while shopping in the showroom via the “Cars Owned” tally under the Car Stats section.
[...]"


Tevens is er een 'speed pack' beschikbaar gesteld. Deze extra content kost 400 Microsoft Points (ongeveer 5 euro) en biedt 12 nieuwe auto's. Alle auto's zijn ook los te kopen voor 60 Microsoft Points. Alleen de Aston Martin V8 Vantage is gratis te verkrijgen voor iedereen. Dit is de lijst van beschikbare auto's:

Aston Martin V8 Vantage (gratis)
RUF RT12
Saleen S7 Twin Turbo
Audi RS 4
Chevrolet Corvette Z06
Dodge Viper SRT-10 Coupe
Ferrari 612 Scaglietti
Lamborghini Gallardo SE
Mitsubishi Lancer Evolution VIII FQ-400
Nissan NISMO R34GT-R Z-Tune
Pontiac GTO
Radical SR8

WK baanwielrennen: Bos begint goed aan sprint

Theo Bos is zaterdag het sprinttoernooi bij het wereldkampioenschap baanwielrennen in het Franse Bordeaux goed begonnen. De Nederlander, die vrijdag wereldkampioen op de keirin werd, zette in de kwalificaties met 10,100 de snelste tijd neer.

Teun Mulder plaatste zich ook voor de volgende ronde met een elfde tijd van 10.276. Tim Veldt werd vijftiende in een tijd van 10,337 en wist zich daarmee ook te plaatsen voor het hoofdtoernooi. De titelverdediger, de Duitser Rene Wolff, vloog er in de kwalificaties uit met de slechtste tijd.

Jaggle zal foto's Bridget niet mailen

Icoon BinnenlandsHet weblog Jaggle zal de naaktfotoserie van Bridget Maasland toch niet per e-mail verzenden. Sanoma, de uitgever van de Playboy, het blad waar de betreffende foto's binnenkort in te zien zullen zijn, stuurde het weblog donderdag een dagvaarding, omdat het Jaggle een actie had opgezet waarbij iedereen die een mailtje stuurde naar het weblog vandaag de hele serie in zijn mailbox zou krijgen.

De advocaat van Jaggle heeft beloofd dat er niks per e-mail verzonden zal worden. Ook zullen de foto's niet op het weblog geplaatst worden. Jaggle laat in een reactie weten nooit van plan te zijn geweest de foto's te versturen.

Het weblog wilde meer aandacht voor het blad en het goede doel waarvoor Bridget uit de kleren ging. Voor elke ontvangen e-mail zal Jaggle 10 cent storten op de rekening van Dutchpuppy, het goede doel waarvoor Bridget het allemaal deed. Dat komt neer op een flink bedrag, aangezien er 19.152 mensen een e-mailtje stuurden.

Jim wil niet samenwonen met vriendin

Icoon ShowbizzRoddelblad Privé schrijft met smart te wachten op het blijde bericht dat Idols-ster Jim Bakkum en zijn vriendin Gaby gaan samenwonen. Helaas, want de achttienjarige Jim laat weten dat dit voorlopig nog niet op het programma staat.

"Zowel Gaby als ik vinden het nog veel te lekker om thuis te wonen. Bovendien vind ik dat we nog veel te jong zijn. We zijn 18 en 19 jaar", verklaart de jongen.

Na deze anticlimax heeft Jim wel andere onthullingen uit de doeken gedaan. Zo zegt hij dat hij de helft van de week bij Gaby in Vinkeveen het bed deelt. "Dat ligt centraal en dat is gunstig voor mijn werk."


Jim en Gaby

Met dank aan pberends voor de submit.

Toyota hoopt op meer punten

Tijdens de volgende Grand Prix, op het circuit van Imola, hoopt het team van Toyota meer punten te gaan scoren. Het team lijkt, na een moeilijk begin, steeds meer de smaak te pakken krijgen. In Melbourne behaalde Ralf Schumacher zelfs het podium.

"De afgelopen testweek in Barcelona is erg goed verlopen," aldus de test-team manager, Gerd Pfeiffer. "Het warme weer was in ons voordeel. We hebben veel verschillende dingen getest. Wel hadden we wat kleine problemen, maar het was een succesvolle test. We hopen in Imola wederom punten te scoren."

AD: 'Verdonk populairst bij achterban'

Icoon PolitiekMinister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie is op dit moment de populairste kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Dat concludeert het Algemeen Dagblad uit eigen onderzoek, dat gisteren gepubliceerd is. Volgens het AD zou nu ruim 70% van de VVD-kiezers voor Verdonk stemmen als ze de mogelijkheid hadden. Op de tweede plaats staat staatssecretaris Rutte van onderwijs, met een vijfde van de stemmen. Tweede Kamerlid Veenendaal lijkt voorlopig kansloos.

Het AD heeft de resultaten ook uitgesplitst naar leeftijd, opleiding, geslacht en etniciteit. Hieruit blijkt onder meer dat leeftijd weinig uitmaakt. Verder kiezen hoger opgeleide mensen eerder voor Rutte (41% tegen 28%), net als allochtonen (48% tegen 29%). Ook onder GL-, PvdA- en SP-stemmers doet Rutte het goed. Verdonk is juist onder laag opgeleide mensen bijzonder populair (47% tegen 30%) en doet het verrassend genoeg bij mannen nét iets beter dan bij vrouwen.

Het onderzoek is door het Algemeen Dagblad gehouden onder 755 mensen.

Met dank aan pberends voor de submit.

Fiorentina wil Heitinga

De Italiaanse krant Corriere dello Sport meldt dat Fiorentina serieus geïnteresseerd is in Ajax-speler John Heitinga. Afgelopen zomer wees Ajax nog een Spaans bod van zeven miljoen euro nog af.

Het is onbekend of Heitinga zelf interesse heeft in een overstap naar de Italiaanse club. De verdediger van de Amsterdammers heeft nog niet gezegd dat hij weg wil uit Amsterdam.

Afgelopen seizoen beleefde Heitinga een ietwat teleurstellend seizoen. De international speelde weinig door blessures en daardoor stak hij niet in grootse vorm. Naast Heitinga heeft Fiorentina ook interesse in Gabri (FC Barcelona) en John Arne Riise.

Philips maakt Senseo voor eieren

Icoon OpmerkelijkPhilips en enkele eierhandelaren verenigd in de stichting Novi Ei, verwachten dat er veel animo zal zijn voor een apparaat dat in één minuut een zachtgekookt eitje kan fabriceren. Een soort Senseo voor eieren dus. Daarom hebben zij een overeenkomst getekend voor het realiseren van zo'n apparaat.

Omdat veel mensen er niet de tijd voor over hebben om vijf minuten te wachten voordat een ei zachtgekookt is, zal de nieuwe machine waarschijnlijk goed in de smaak vallen, zo vermoedt Ad Kemps, woordvoerder van Novi Ei.

"Mensen zullen het wel eens geprobeerd hebben in de magnetron, maar dat gaat gewoon niet. Het ei explodeert dan. Met Philips Research gaan we op zoek naar een apparaat waarmee een ei in een minuutje zacht gekookt kan worden, met behoud van de smaak en de samenstelling die we gewend zijn. De eerste resultaten van dat onderzoek hopen we in juni af te ronden", zegt Kemps.

Naast nuttig in de keuken kan de ei-Senseo ook onderweg gebruikt worden. Als mensen een vers zachtgekookt eitje kunnen eten bij bijvoorbeeld tankstations of gemakswinkels, zouden ze dat best willen, zo denken de initiatiefnemers.


Binnenkort ook in ei-vorm?

Man vindt skelet in tuin

Icoon Algemeen Een tuinierende man uit Bergen op Zoom schrok zich gistermiddag lam toen hij een stel menselijke botten in zijn tuin opgroef. De man waarschuwde meteen de politie, die al gauw tot de conclusie kwam dat het zich waarschijnlijk handelt om een skelet uit een ziekenhuis.

Na een kort buurtonderzoek bleek al gauw dat de vroegere bewoner van het huis in een ziekenhuis werkte. In de botten waren kleine gaatjes geboord en ze werden met ijzerdraadjes bij elkaar gehouden. Dit alles wijst op een 'medisch skelet'. De politie sluit een misdrijf dan ook uit.

Hoogst waarschijnlijk wilde de voormalige bewoner van het medische skelet af en begroef hij het in de tuin. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de herkomst van het skelet.

Met dank aan Gijs voor de submit.

Jezus van kruis gevallen in Mexico-Stad

Icoon ShockingIn Mexico-Stad is een passiespel erg dramatisch geëindigd. De acteur die de rol van Jezus speelde, viel van het kruis en belandde twee á drie meter lager met het hoofd op de grond. De 29-jarige acteur is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

Het toneelstuk werd in de Mexicaanse hoofdstad bijgewoond door meer dan één miljoen mensen. Het evenement is al een 177 jaar oude traditie.

PvdA en CDA vaak samen in lokale besturen

Icoon PolitiekPvdA en CDA blijken het op lokaal gebied vaak goed met elkaar te kunnen vinden. In bijna de helft van de gemeenten zitten de twee partijen samen in het nieuwe bestuurscollege, zo blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Gemeenteraad.nl. Vaak wordt het college gecompleteerd door andere partijen. PvdA-CDA-VVD is de populairste combinatie (18% van alle gemeenten), gevolgd door PvdA-CDA-lokaal (10%) en PvdA-CDA-GroenLinks (9%).

Het adviesbureau stelt dat de SP -samen met de PvdA de grote winnaar van de laatste gemeenteraadsverkiezingen- maar in heel weinig colleges terecht zal komen. Uit gegevens op de website van de SP blijkt echter dat dit wel meevalt. De SP nam in ruim 90 gemeenten deel, en zal voor 20 colleges wethouders leveren, waaronder grote steden als Haarlem, Eindhoven, Groningen en Nijmegen. Voor de laatste verkiezingen leverde de partij van Jan Marijnissen slechts in vijf plaatsen wethouders.

Een andere kleine partij is overigens succesvoller bij het verzilveren van de winst. De ChristenUnie gaat in 80 gemeenten meebesturen, bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode. De partij deed in 197 gemeenten mee aan de verkiezingen.

Grote gemeenten
Uit eigen onderzoek van FOK! onder de 25 grootste gemeenten van Nederland blijkt overigens dat de PvdA in al deze gemeenten in het bestuur komt. In veel gevallen samen met GroenLinks en/of het CDA, die aan 18 van de 25 colleges deelnemen. De VVD is de verliezer, en levert nog slechts in 11 steden bestuurders. Ook hier een opmerkelijk grote rol voor de ChristenUnie (7 gemeenten) en een relatief kleine rol voor de SP (6 gemeenten). D66 en de lokale partijen blijken weggevaagd uit de grote steden, en zijn ieder in nog maar één bestuur te vinden, respectievelijk Zoetermeer en Breda.

Colleges in de 25 grote steden (overigens is nog niet overal de collegevorming volledig afgerond):
quote:
Amsterdam --- PvdA + GroenLinks
Rotterdam --- PvdA + CDA + VVD + GroenLinks
Den Haag --- PvdA + VVD + GroenLinks
Utrecht --- PvdA + GroenLinks + CDA + CU
Eindhoven --- PvdA + CDA + SP
Tilburg --- PvdA + CDA + GroenLinks
Groningen --- PvdA + SP + GroenLinks
Almere --- PvdA + VVD + CDA/CU
Breda --- PvdA + CDA + GroenLinks + Breda'97
Nijmegen --- PvdA + SP + GroenLinks
Apeldoorn --- PvdA + CDA + VVD + GroenLinks + CU
Enschede --- PvdA + CDA + GroenLinks
Haarlem --- PvdA + SP + VVD
Arnhem --- PvdA + GroenLinks + CDA
Zaanstad --- PvdA + SP + CDA + GroenLinks
Amersfoort --- PvdA + VVD + CDA + GroenLinks + CU
Haarlemmermeer --- PvdA + VVD + GroenLinks
Den Bosch --- PvdA + VVD + GroenLinks + CDA
Maastricht --- PvdA + CDA + GroenLinks
Dordrecht --- PvdA + VVD + CDA + CU/SGP
Leiden --- PvdA + SP + GroenLinks + CU
Zoetermeer --- PvdA + VVD + CDA + D66
Zwolle --- PvdA + CDA + CU + GroenLinks/Groenen
Emmen --- PvdA + CDA
Ede --- PvdA + CDA + CU + VVD

'JSF veel te laat en te duur'

Icoon BinnenlandsWat in 2002 nog gepresenteerd werd als 'het beste en het goedkoopste' is dat al lang niet meer: volgens een rapport van de Government Accountability Office (GAO), een soort Rekenkamer van het Amerikaanse Congres, gaat de Joint Strike Fighter (JSF) 30 % duurder worden dan oorspronkelijk geraamd. Wellicht nog erger is dat de ontwikkeling ook forse vertraging opgelopen heeft: volgens het rapport van de GAO, dat gisteren gepresenteerd werd, ligt het proces inmiddels 23 maanden achter op schema.

Een en ander staat in schril contrast met de mededeling van een woordvoerder van het ministerie van defensie in Den Haag van afgelopen week, die beweerde dat de ontwikkeling van de JSF goed op schema ligt. Voor het einde van dit jaar moet de Nederlandse regering besluiten welk vliegtuig de F16 zal moeten vervangen.

Overigens meldde de GAO ook dat de JSF bepaald geen uitzondering is. Bij verschillende ontwikkelingsprojecten van het Amerikaanse leger werden vertragingen tot enkele jaren geconstateerd. Ook bleken kostenoverschrijdingen tot 166 procent voor te komen.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Supermarkten verwachten omzetrecord

Icoon EconomieDe supermarkten verwachten deze Pasen een recordomzet van meer dan 620 miljoen euro. Het record staat nu op ruim 593 miljoen euro. Dat werd gehaald in 2004. Door de vele inkopen van dit jaar komt Pasen qua bestedingen in de supermarkten in de buurt van Kerst. Afgelopen december werd er in die periode een verkooprecord van 660 miljoen euro gehaald. De verschillen worden dus steeds kleiner.

De supermarkten hebben uitgerekend dat een gemiddelde inwoner van Nederland dit jaar met Pasen gemiddeld 35,10 euro uitgeeft. Dat is maar 1,70 minder dan de uitgaven van de afgelopen Kerst.

Supermarkten stimuleren de verkoop door speciale produkten in de schappen te leggen. Vooral de luxe paasprodukten zijn dit jaar erg in trek.

Snel een beslissing over De Ceulaer

Vóór aankomende donderdag zal Feyenoord een beslissing nemen over de toekomst van Benjamin De Ceulaer. Dit seizoen werd de aanvaller verhuurd aan RKC Waalwijk maar hij herstelt momenteel in Rotterdam van een kuitbeenbreuk.

De blessure liep de Belg op na een botsing met ploeggenoot Robert Fuchs in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Bij de Waalwijkers kende De Ceulaer een goed seizoen. In 25 wedstrijden wist hij zeven maal te scoren.

25 doden bij bootongeluk op Victoriameer

Icoon RampOp het Victoriameer in Oeganda is vrijdag een boot gekapseisd nadat het een aanvaring had met een rots. Daarbij zijn 25 van de 26 opvarenden omgekomen. De boot pikte mensen en goederen op op een aantal eilanden rond de Kalangala eilandengroep in het Victoriameer.

Het staat al vast dat de boot was overbeladen met mensen en goederen als vis en steenkool. Op het Victoriameer , waar het dikwijls hevig stormt, komen jaarlijks minstens honderd personen om het leven met bootongelukken. Oude, meestal slecht onderhouden boten varen er vaak overladen. Voor de onderbemande maritieme politie is het moeilijk om het waterverkeer op de Oegandese wateren te controleren.

Mogelijk 50 doden in Colombia bij modderstromen

Icoon BuitenlandsBij aardverschuivingen in Colombia zijn mogelijk meer dan vijftig mensen om het leven gekomen. Elf lichamen zijn inmiddels geborgen en voor het leven van veertig anderen wordt nog gevreesd. De verschuivingen ontstonden door hevige regenval.

Vier dorpen bij de kustplaats Buenaventura in het westen van het land werden getroffen door de modderstromen. Reddingswerkers kunnen niet meer over land bij het getroffen gebied komen. Helikopters hebben al duizend mensen geëvacueerd. President Uribe heeft de reddingswerkers gevraagd om zonder pauze door te blijven zoeken tot alle vermisten zijn gevonden. Soldaten die hielpen bij de evacuatie kwamen onder vuur te liggen van linkse rebellen.

Met dank aan paddy voor de submit.

Vandaag Nationale Loopdag in Nederland

Icoon SportIn meerdere plaatsen in Nederland wordt vandaag voor het eerst de Nationale Loopdag georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Op dertig plaatsen, waaronder Oldenzaal, Groningen en Leeuwarden, kunnen mensen kennismaken met de loop- en wandelsport.

Prins Pieter Christiaan, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, geeft in Park de Hoge Veluwe het startsein. Over de hele dag vinden er verscheidene clinics plaats als sportief wandelen en een speciale kidsclinic. De loopdag maakt deel uit van Nederland Loopt, waaronder alle loopsportactiviteiten van de KNAU vallen. De unie wil met deze activiteiten de 'bewegingsarmoede' in Nederland bestrijden.

Advocaat moet Lee definitief schrappen

Dong-gook Lee moet definitief een streep zetten door zijn droom op te schitteren op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De Koreaanse aanvaller ontkomt niet aan een knieoperatie.

"De banden zijn zodanig gescheurd dat een operatie noodzakelijk is. We verwachten dat Lee vier tot zes maanden nodig heeft voor zijn herstel," aldus Joo-hyun Shin, de woordvoerder van Lee's club Pohang Steelers.

Bondscoach Dick Advocaat had al rekening gehouden met een absentie van vaste waarde Lee. Maar Advocaat had toch nog een kleine hoop dat de aanvaller het WK zou halen.

De topscorer, met vijf doelpunten, van Zuid-Korea in de WK-kwalificatiereeks wilde Duitsland alsnog halen. Door middel van een intensief programma van krachttraining hoopte hij zoveel stabiliteit te kweken dat hij toch kon spelen in Duitsland. Maar die droom bleek niet te kunnen uitkomen.

Verdonk voelt zich te hard aangepakt

Icoon PolitiekMinister Verdonk heeft in een interview met het Algemeen Dagblad gezegd dat zij harder aangepakt wordt dan haar collega ministers. Ook vindt ze het te ver gaan dat fouten van ambtenaren op haar afgeschoven worden.

De afgelopen maanden is twee keer een motie van afkeuring tegen haar ingediend. "Ik heb nog nooit gezien dat bijvoorbeeld een minister Hoogervorst werd aangesproken op het aantal zieke mensen of het aantal zelfmoorden of kruisjes die eigenlijk niet op formulieren gezet hadden mogen worden. Bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel maakten ambtenaren ook fouten, maar de Kamer diende toen geen motie van afkeuring in tegen minister Hoogervorst", aldus een gefrustreerde Verdonk.

Het gaat te ver dat een minister door een fout van een ambtenaar aangerekend kan worden. Volgens Verdonk zou een minister alleen op de hoofdlijnen van een beleid aangesproken mogen worden.

Met dank aan paddy voor de submit.

KNVB overweegt landelijk stadionverbod Scheringa

Icoon VoetbalKNVB-directeur Henk Kesler vindt het gedrag van AZ-voorzitter Dirk Scheringa "bij het krankzinnige af" en dacht toen hij het nieuws over het stadionverbod voor Martin van Geel vernam, in eerste instantie aan een verlate 1-aprilgrap.


De KNVB overweegt actie te ondernemen tegen de preses van AZ: "Als deze maatregel voor vijf jaar niet snel wordt teruggedraaid, overwegen wij vanuit de KNVB Scheringa een landelijk stadionverbod op te leggen. En waar Scheringa geen enkele grond heeft om Van Geel te weigeren bij AZ, hebben wij die nu wel. Met zijn handelswijze brengt Scheringa het betaald voetbal direct op ernstige wijze in diskrediet en een stadionverbod kan daarvan het gevolg zijn."

Henk Kesler gaat er vooralsnog van uit dat AZ op korte termijn het stadionverbod van tafel zal vegen.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Zeven jaar cel voor inrijden op motoragent

JustitieDe 20-jarige Dennis M., de jongeman die vorig jaar oktober in een gestolen auto een Rotterdamse motoragent bewust aanreed op de A15, is gisteren veroordeeld tot 7 jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken terug 10 jaar geëist wegens poging tot moord, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen. Wel is M. schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De motoragent in kwestie, Hans Jeanson, raakte levensgevaarlijk gewond en lag tijden in coma. Zijn linker onderbeen moest worden geamputeerd en hij heeft mogelijk blijvend hersenletsel opgelopen.

De rechter veroordeelde M., een beruchte jeugdcrimineel, ook tot het betalen van 75.000 euro schadevergoeding. Het OM kondigde aan hoger beroep te overwegen, omdat er volgens hen wel sprake is van poging tot moord.

Farfán overweegt langer verblijf bij PSV

De kans is groot dat PSV ook volgend seizoen nog kan beschikken over Jefferson Farfán. De aanvaller is dit seizoen van onschatbare waarde voor de Eindhovenaren en hierdoor was er al veel interesse van verschillende Europese topclubs. Op advies van Piet de Visser wil de Peruviaan graag nog een jaar bij PSV blijven.

De Visser zegt dat de jonge aanvaller bij PSV nog wat Europese ervaring kan opdoen om vervolgens de overstap te maken naar een grote topclub.

Dit seizoen was Farfán een belangrijke schakel in het elftal van de vertrekkende trainer Guus Hiddink. Het supertalent scoorde dit seizoen als vleugelaanvaller negentien treffers, iets wat hem voorheen nog niet was gelukt.

PvdA R'dam: 'Tokkie-gezinnen uit de buurt'

Icoon BinnenlandsPeter van Heemst, de fractieleider van de PvdA in Rotterdam, gaat hard optreden tegen 'Tokkie-gezinnen'. Van Heemst doet zijn uitspraak in de nieuwste editie van het Straatmagazine.

In een interview met het magazine zegt van Heemst: "Mensen die met agressief en intimiderend gedrag een hele buurt in hun greep houden. Da's de wereld op z'n kop! Dit soort Tokkie-gezinnen gaan we uit die buurt weghalen en tijdelijk ergens parkeren".

Verplaatsing is volgens van Heemst niet de definitieve oplossing. Uiteindelijk moeten de gezinnen leren normaal te functioneren in de maatschappij. "We willen wel vanaf het begin werken aan hun terugkeer. Maar de tijd van pappen en nathouden ligt al lang ver achter ons", aldus Van Heemst.

Coalitie
Van Heemst zegt ook dat hij 'verschrikkelijk boos' is over het mislukken van de college-onderhandelingen tussen zijn partij, het CDA, de SP en de VVD. "Iedereen leek er zin in te hebben. Maar toen ik vrijdagochtend bij Piet Boekhoud, de informateur, kwam, kwamen twee van de vier reisgenoten opeens niet opdagen. Zowel VVD als SP haakten op het laatste moment af".

Van Heemst zal nu proberen een coalitie met GroenLinks in plaats van de SP te vormen. "Ik zou het als een persoonlijke nederlaag ervaren als we óók deze coalitie niet voor elkaar zouden boksen".


Peter van Heemst


Met dank aan pberends voor de submit.

Roddick uitgeschakeld in Houston

De Amerikaan Andy Roddick heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van het graveltoernooi in Houston. De als eerste geplaatste Amerikaan, en winnaar van het toernooi in 2001, 2002 en 2005, werd door de Duitser Tommy Haas, de winnaar van 2004, met 6-7, 6-4, 6-4 verslagen.

Haas zal het nu in de halve finale moeten opnemen tegen Mardy Fish die Vince Spadea met 4-6, 7-6, 6-2 versloeg. Paul Goldstein, als zevende geplaatst, was met 6-3, 6-4 te sterk voor de Spanjaard Albert Montanes. In de halve finale speelt Goldstein tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer die de Spanjaard Fernando Vicente met 7-5, 6-4 de baas was.

Dronken piloot veroorzaakt chaos in Frankfurt

Icoon VervoerOp de internationale luchthaven van Frankfurt, één van de drukste vliegvelden van Europa, is donderdag chaos ontstaan door een dronken piloot. Tientallen vluchten liepen vertragingen op. De 66-jarige man was in een klein vliegtuig vertrokken uit Egelsbach, vlak bij Frankfurt, maar raakte de weg kwijt. Toen hij instructies van de luchtverkeersleiding naast zich neer legde, sloeg de leiding alarm.

Een politiehelikopter escorteerde de beschonken piloot naar het Frankfurtse vliegveld. Daar werd vastgesteld dat de man een alcoholpromillage van 1.69 had en werd hij ingerekend, net zoals de leerling die met hem mee was gevlogen. De piloot wordt verdacht van het in gevaar brengen van de luchtvaartveiligheid. Volgens de Duitse wetgeving kunnen luchtvaartbedrijven eventuele schade op hem verhalen.

Met dank aan dennistd voor de submit.

'MP3-moord mogelijk racistisch getint'

isdaadDe roofmoord afgelopen woensdag in Brussel om een mp3-speler, is mogelijk 'racistisch getint'. Dat stelt de Brusselse volksvertegenwoordiger Fouad Ahidar van de sociaal progressieve partij sp.a-Spirit. De 17-jarige Joe Vanholsbeeck werd op het CS-station met vijf messteken om het leven gebracht door twee Noord-Afrikaanse jongeren; deze zijn nog voortvluchtig.

Ahidar: ''Ik probeer al een tijdje aan te kaarten dat steeds meer criminele Marokkaanse of Turkse jongeren slachtoffers uitkiezen die er als ongelovigen uitzien. Vorige maand was het een Nigeriaanse jongen en nu een Belgische. We moeten racisme bestrijden in al zijn facetten, of dat nu van de allochtone of de autochtone gemeenschap is.''

De volksvertegenwoordiger heeft opgeroepen om in de loop van volgende week een stille tocht te houden. ''De oproep tot optocht zal in de eerste plaats naar allochtonen gericht zijn, maar uiteraard is iedereen vrij om mee te lopen'', aldus Ahidar; hij roept tevens de allochtone gemeenschap op om actief de daders te helpen zoeken.

De vader van het slachtoffer reageerde verbijsterd op de brutale manier waarop zijn zoon om het leven is gekomen. ''Vijf messteken, dat is om te doden. Een mens doet zoiets niet'', zo zei hij in het Belgische tv-Journaal. Hij hoopt dat de daders levenslang worden opgesloten en verplicht arbeid moeten verrichten: ''Dan kunnen ze zich nog nuttig maken voor de maatschappij.''


Slachtoffer Joe; vermoord om mp3-speler

KNVB overweegt landelijk stadionverbod Scheringa

KNVB-directeur Henk Kesler vindt het gedrag van AZ-voorzitter Dirk Scheringa "bij het krankzinnige af" en dacht toen hij het nieuws over het stadionverbod voor Martin van Geel vernam, in eerste instantie aan een verlate 1-aprilgrap.

De KNVB overweegt actie te ondernemen tegen de preses van AZ: "Als deze maatregel voor vijf jaar niet snel wordt teruggedraaid, overwegen wij vanuit de KNVB Scheringa een landelijk stadionverbod op te leggen. En waar Scheringa geen enkele grond heeft om Van Geel te weigeren bij AZ, hebben wij die nu wel. Met zijn handelswijze brengt Scheringa het betaald voetbal direct op ernstige wijze in diskrediet en een stadionverbod kan daarvan het gevolg zijn."

Henk Kesler gaat er vooralsnog van uit dat AZ op korte termijn het stadionverbod van tafel zal vegen.

DVD: Marvin Gaye - The Real Thing Live in Performance 1964-1

Marvin Gaye geldt misschien wel als de meest getalenteerde Motown-artiest aller tijden. De lijst met hits onder zijn naam is gigantisch en bevat onder andere de legendarische nummers 'I Heard It Through The Grapevine' en 'Can I Get A Witness'. Sinds begin deze maand is er een CD/DVD te koop met daarop een flink aantal optredens, waaronder een concert in Ostende (Belgie) in 1981. The Real Thing In Performance.


Der Lauf der Dinge

Actie = reactie. Dat is het basisgegeven in de film "Der Lauf der Dinge". In deze blog werd daaraan al gerefereerd, en het mag worden beschouwd als een monument in de filmhistorie, want dit is nadien nog heel vaak geïmiteerd.

Deze film is een half uur durende opname waarbij rollende, vallende, draaiende en anderszins bewegende voorwerpen een kettingreactie voorstuwen die -hoe indrukwekkend- in één take is opgenomen. Klik hier om deze film te bekijken.

Met dank aan MMaverick voor deze submit!

Henin door, Kuznetsova niet

Svetlana Kuznetsova is verrassend uitgeschakeld op het WTA-toernooi in Charleston. Justin Henin-Hardenne verging het beter.

Kuznetsova moest haar meerdere erkennen in Anna-Lena Grönefeld: 3-6, 6-7. De Duitse, die liefst dertien keer een dubbele fout sloeg, profiteerde van het foutenfestival van Kuznetsova. In de tiebreak kwam Grönefeld snel op 5-1, maar vocht Kuznetsova zich nog knap terug tot 5-4, alvorens Grönefeld het treffen besliste. ”Echt zenuwachtig was ik niet in die tiebreak, maar het is altijd bijzonder op het punt te staan een top tien speelster te kloppen”, verklaarde Grönefeld haar dipje in de tiebreak.

Titelverdedigster Henin rekende af met Dinara Safina: 6-4, 6-1. In hun vorige twee ontmoetingen was de Russin geveegd en ook in Charleston heerste Henin. Een break op 3-3 in het eerste bedrijf volstond voor Henin, terwijl Safina in de tweede set werd overlopen. Nadia Petrova behield haar goede vorm en klopte Catalina Castano: 6-2, 6-0. Ook Patty Schnyder is halve finaliste na de 6-0 en 6-3 tegen Natalie Dechy.


Schema Halve Finales
Henin-Hardenne (Bel) – Schnyder (Zwi)
Grönefeld (Dui) – Petrova (Rus)

Robots Wars - The Next Level

Iedereen herinnert zich nog wel dè hype van een paar jaar terug: Robot Wars. Zwaar gepanserde radiografisch bestuurde 'robots' die elkaar met allerhande slag- snij- of steekwapens vroegtijdig naar de schroothoop probeerden te brengen.

Dat kan subtieler, moeten een groepje robotici in (hoe kan het ook anders) Japan hebben gedacht. Zij bedachten een robotbattle, waarbij de robots een mensachtig uiterlijk moesten hebben en gewoon met elkaar op de blote metalen vuist dienden te gaan. Een soort van K1, ultimate fight of desnoods vrije stijl worstelen dus. Bekijk hier eens zo'n gevecht.

Opnieuw onze dank aan Dannytjeuh voor deze submit!

Peiling: VVD tweede partij van Nederland

Icoon EnquêteNet als vorige week stijgt de VVD drie zetels in de Politieke Barometer van Interview/NSS. Ze komen hiermee uit op 31 zetels, 3 zetels meer dan momenteel in de Tweede Kamer. De discussie over het lijsttrekkersschap bij de VVD lijkt hen dus een behoorlijk aantal kiezers op te leveren.

Het verlies gaat ten koste van de linkse oppositiepartijen SP en PvdA. De SP verliest 2 zetels in vergelijking met vorige week, en staat nu op 12. Wel zijn dat 3 zetels meer dan nu in de Kamer. De PvdA verliest 1 zetel in vergelijking met vorige week. Ze blijven de grootste partij met 56 zetels. GroenLinks wint 1 zetel, en komt uit op 10. Een links kabinet is mogelijk en krijgt 78 zetels. Een paars kabinet van PvdA en VVD zou op een grote meerderheid van 87 zetels kunnen rekenen.

Het CDA verloor vorige week 4 zetels, blijft op het aantal van 28 staan. Het CDA heeft momenteel 44 zetels in de Tweede Kamer en verliest dus fors. Ook met D66 gaat het niet goed. Ze hebben nu 6 zetels in de Kamer, en houden daarvan 2 zetels over. Dat is hetzelfde als vorige week. Het huidige kabinet komt daarmee op 61 zetels. Dat is niet genoeg voor een kamermeerderheid.

De Partij van de Vrijheid van Geert Wilders verliest 1 zetel en komt uit op 2 zetels. De LPF verliest 7 van de 8 zetels in de Kamer, en houdt slechts 1 zetel over. Dat is hetzelfde aantal als vorige week. De SGP en de ChristenUnie blijven stabiel op 2, respectievelijk 6 zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
07-04-2006
Peiling
14-04-2006
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64418,22817,828
PvdA27,34236,25735,956
VVD17,92818,12820,031
SP6,398,8147,912
LPF5,781,211,11
GroenLinks5,186,296,410
D664,161,621,72
ChristenUnie2,134,364,26
SGP1,621,721,82
Partij vd Dieren0,500,400,10
Partij vd Vrijheid----1,931,72
Overige partijen0,901,401,40

DVD: Charlie Chaplin - The authentic collection




Er zijn maar weinig entertainers op aarde wiens ware aard zo verborgen zat onder een masker. Op film een lolbroek, met soms een melodramatische touch. In de echte wereld een moeilijk man met veel huwelijken, vermeende pedofilie en zelfs voor twintig jaar een ban uit zijn thuisland. De grote films als The Great Dictator en Modern Times staan bij menigeen in het geheugen gegrift. Maar de acteur Charlie Chaplin heeft nog veel meer titels achter zijn naam staan. Limelight Films heeft er een aantal verzameld die volgens de hoes nog nooit eerder op DVD zijn verschenen. Tezamen met een documentarie over Chaplins leven vormt deze verzameling Charlie Chaplin, The Collection op zes DVD's. Sinds kort verkrijgbaar.

Iran dreigt Israël met totale vernietiging

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft vrijdag wederom dreigende taal geuit richting aartsvijand Israël. Tijdens de openingsceremonie van een top om geld in te zamelen voor de Palestijnse gebieden noemde hij Israël een "permanente dreiging" voor het Midden-Oosten. Daarnaast meldde hij dat het Zionistische regime op weg is naar een totale vernietiging. "Het zionistische regime is een verrotte, uitgedroogde boom die zal worden geveld door een storm".

Hoe de Israëlische staat zal worden vernietigd liet hij in het midden. Ahmadinejad staat overigens bekend om zijn aanvallen in de richting van Israël. In oktober ontstond er een rel toen hij tijdens een toespraak zei "Israël moet van de kaart worden geveegd". Het Westen reageerde hier toen zeer kritisch op.

Afgelopen dinsdag maakte de voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani bekend dat Iran met succes verrijkt uranium heeft geproduceerd. "Wij hebben een eerste eenheid van 164 centrifuges in werking gesteld, het gas geïnjecteerd en het industriële eindproduct verkregen." Het Westen vreest dat dit een nieuwe stap is op weg naar de Iraanse atoombom.

Met dank aan The_Duce voor de herschreven submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.