FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 april 2006

Guild Wars: Factions trailer verschenen

Guild Wars ligt al een jaar in de winkels en om de spelers weer wat nieuwe avonturen aan te bieden is NCSoft druk bezig met een stand-alone uitbreiding voor het originele spel. Deze uitbreiding gaat het levenslicht zien onder de naam Factions en zal twee nieuwe klasses (Assassin en Ritualist) introduceren en daarnaast een nieuw eiland dat puur voor PvP is gemaakt. Er is een nieuwe trailer van het spel verschenen waarin je de game in actie kunt zien.

Je kunt de trailer hier downloaden.


Lief hondje!

Lassiehonden zijn lief. Labradors ook. Tenminste, dat zegt men. Net zo goed als sommigen ook beweren dat pittbulls, bullmastiffs, staffords en dobermans bij voorkeur dienen uit te sterven, want 't zijn smerige, onbetrouwbare en bijtgrage rothonden, die een gevaar zijn voor hun omgeving. In veel landen, waaronder Nederland, gaat men dan ook al zo ver dat enkele van deze hondenrassen alleen nog gemuilkorft en gecastreerd danwel gesteriliseerd door het leven mogen gaan.

Voor de liefhebber die dit allemaal veel te ver vindt gaan, heeft user Dannytjeuh de oplossing in onze submit gegooid: een vermommingsset om je doberman uit te rusten als... poedel! Nooit meer muilkorven! Vrij uit wandelen! De mensen lachen je weer toe! Okee, moet je wel ff je campingsmoking thuislaten.

Andere sets voor andere hondenrassen zijn trouwens in voorbereiding

PSP Content Pack April

Elke maand brengt de Amerikaanse PSP website een content pack uit voor je PSP. Hierin vind je meestal diverse trailers, demo's en een achtergrondje met de kalender van de huidige maand.

Ook deze keer vind je er een fel kalenderplaatje van april en de volgende goodies:

Daxter trailer en wallpapers
Lemmings trailer
Persuit Force trailer en wallpaper
Tutorial over de PSP "Dustball"
Video over MLB:06
Preview van de soundtracks van Syphon Filter: Dark Mirror
Dragonball Z wallpapers

Het hele pack is over de 80MB groot en dient eerst op je PC uitgepakt te worden waarna het programma automatisch je selecties uit het pack op de PSP zet. Downloaden kan hier.

Nieuwe screenshot The Witcher

Van de PC RPG The Witcher, welke momenteel in ontwikkeling is bij het Poolse CD Projekt Red, is een enkele nieuwe screenshot vrijgegeven. In de game neem jij de rol op je van de mysterieuze en legendarische Geralt of Rivia, het meest prominente lid van de Witchers, een groep monsterjagers. In de game ga jij ook op monsterjacht en kun je je karakter ontwikkelen met meer dan 250 verschillende skill keuzes. Nog een feature die de game zou moeten onderscheiden van de vele andere PC RPG's is een aldus de developers tactisch diep en intens gevechtssysteem. De game krijgt teveens een verhaal mee van de Poolse best-seller auteur Andrzej Sapkowski.

The Witcher verschijnt in het 2e kwartaal van 2007.Minder jeugdige alcoholdrinkers

Icoon BinnenlandsUit een tweejaarlijks onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), dat vandaag gepubliceerd is, blijkt dat het aantal jongeren dat alcohol drinkt de afgelopen twee jaar is gedaald. In 2003 gaf, van de jongeren tussen de dertien en zeventien jaar, 78 procent aan ooit wel eens alcohol te hebben gedronken. Twee jaar later is dit getal gedaald naar 73 procent. Ook het aantal jongeren dat in de een maand voor de enquête had gedronken was afgenomen van 68 procent naar 63 procent. Deze daling deed zich het meest voor in de leeftijdsgroep 13-jarigen en 14/15-jarigen. Al daalde dit in de laatste leeftijdgroep volgens de VWA 'slechts' 1 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ondernemers nog steeds vaak alcoholhoudende dranken verkopen aan jongeren, ondanks dat het wettelijk verboden is. Wel zeggen de jongeren dat verkopers vaker dan ooit vragen naar de leeftijd en een identiteitsbewijs van de klant om de leeftijd te controleren. Maar volgens de VWA is dat nog steeds in minder dan een kwart van de winkels het geval. "Jongeren zeggen dat wanneer zij alcohol proberen te kopen, zij daar in ongeveer negen van de tien gevallen in slagen'', aldus de VWA.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil dat jongeren die onder de 16 jaar zijn en alcohol kopen, gestraft moeten worden: "Het kan niet zo zijn dat een jongere die willens en wetens de wet overtreedt dit straffeloos kan doen, terwijl de verkoper een boete riskeert." Volgens de Drank- en Horecawet zijn verkopers van alcohol verplicht om de leeftijd van jongeren te vragen. Voor zwak-alcoholhoudende drank geld een minimumleeftijd van 16 jaar, voor sterke drank is dit 18 jaar.


Het aantal jongeren dat wel eens alcohol drinkt is de laatste jaren afgenomen.

PotC online op de E3

Disney Online zal op de E3 beurs die over een maandje plaats zal vinden in Los Angeles de eerste beelden en een speelbare versie tonen van Pirates of the Caribbean Online. De MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) gebaseerd op de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003. In de game zal de speler zelf op rooftocht door de Caribbean kunnen gaan met een volledig eigen samengestelde piraat en ook personages uit de film zoals Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann kunnen ontmoeten.

Men kan in 2007 de game in de winkels verwachten voor de PC.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 33

Icoon EredivisieVanavond stond alweer de op een-na-laatste speeldag in de Eredivisie op het programma. Daar de schaal zondag is uitgereikt aan PSV, resteerde enkel de strijd om de play-offs; of juist het ontlopen daarvan.

PSV - Feyenoord, de topper van deze speeldag, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen misten hun aanvalsleider, respectievelijk Jefferson Farfán en Dirk Kuijt. Voor laatstgenoemde kwam daarmee een einde aan een reeks van 179 onafgebroken Eredivisiewedstrijden. PSV was gedurende de eerste helft heer en meester, maar Arouna Koné, Jan Vennegoor of Hesselink en Jason Culina schoten niet met scherp.

Feyenoord had aan het begin van het tweede bedrijf overwicht, en Romeo Castelen drukte dat uit door de 0-1 aan te tekenen. Phillip Cocu voorkwam echter de eerste thuisnederlaag van PSV. AZ lijkt nu zeker van de tweede plaats, ondanks de 0-0 remise tegen FC Twente. Na een sterke start viel de thuisploeg ver terug en ontsnapte het zelfs aan een nederlaag: zo trof Blaise N'Kufo de paal.

Waar Feyenoord en AZ kampen met het 'luxeprobleem' van een eventuele status als best of the rest, vechten Ajax, FC Groningen en FC Utrecht nog om de overige twee tickets voor de belangrijkste play-offs. Ajax deed nuttige zaken door Vitesse met 2-1 te verslaan en staat op 57 punten. De zege kwam zeer moeizaam tot stand, want in de 88e minuut stond de equipe uit Arnhem nog voor. Klaas Jan Huntelaar en Angelos Charisteas draaiden de scheve situatie recht. FC Groningen en FC Utrecht volgen beide op twee punten van Ajax, na de 2-1 zege van FC Groningen in het onderlinge duel.

Onderin verzekerde Heracles Almelo zich van nog een jaar Eredivisievoetbal. De ploeg van scheidend coach Peter Bosz verkreeg die zekerheid dankzij een 4-2 zege op concurrent NAC Breda. De Bredanaars zijn toch al de grote verliezer van deze speelronde, want tegenstrevers ADO Den Haag (1-2 bij RBC Roosendaal) en Sparta Rotterdam (3-2 tegen RKC Waalwijk) wonnen wél. Met nog een duel tegen PSV voor de boeg bekleedt NAC de zestiende positie, een plaats die promotie-/degradatiewedstrijden betekent. Willem II weet al sinds afgelopen weekend dat het haar vege lijf moet zien te redden tegen Gouden Gids Divisie clubs, terwijl RBC rechtstreeks is gedegradeerd.


Uitslagen Speelronde 33:

Woensdag 12 april
Heracles Almelo - NAC Breda 4-2
RBC Roosendaal - ADO Den Haag 1-2
Ajax - Vitesse 2-1
AZ - FC Twente 0-0
FC Groningen - FC Utrecht 2-1
PSV - Feyenoord 1-1
Willem II - SC Heerenveen 4-3
Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk 3-2
NEC - Roda JC 0-3


De stand na de 33e speelronde kun je hier vinden.

-----------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Zeker 15.000 New-Yorkers ziek door 9/11

Icoon OnderzoekZeker 15.000 inwoners van New York hebben sinds de aanslagen van 11 september 2001 gezondheidsklachten. Volgens de BBC is het grootste deel van hen hulpverlener. Na het instorten van de torens van het World Trade Center hebben ze waarschijnlijk stof ingeademd.

In deze stof zaten waarschijnlijk onder andere asbest, lood en andere gevaarlijke stoffen. Een politieman die als een van de eersten op de rampplek aankwam stierf kort geleden aan een longziekte. Uit onderzoek is gebleken dat dit een direct gevolg was van de vervuiling door aanslagen.

Een aantal mensen is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid, omdat na de ramp gezegd werd dat de lucht schoon zou zijn.

Uitslagen Eredivisie 12/04/2006

Vanavond werd er een compleet programma afgewerkt in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - Vitesse 2-1
62' Hersi 0-1
89' Huntelaar 1-1
90+3'Charisteas 2-1
Scheidsrechter: V. Egmond.
Toeschouwers: 46.686.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Schilder, Galásek, Maduro (Babel/46), Boukhari (Charisteas/70), Rosales, Huntelaar, Rosenberg (Sneijder/70).

Vitesse: Wapenaar, Swerts, Knol, Dingsdag, Fränkel, v.d.Schaaf, T.Janssen, Knopper, De Mul (Benson/83), Junker (Rojer/80), Hersi.
-------------------------------------------------
FC Groningen - FC Utrecht 2-1
50' v.d. Laak 1-0
59' Lindgren 2-0
74' Caluwé 2-1

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: v.d Laak, Nevland (allen Groningen), Broerse, v.d. Bergh (allen Utrecht).

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Luirink, Sankoh, v.d.Linden, Buijs, Matthijs, v.d.Laak, Lindgren, Nevland, Cornelisse.

Utrecht: Terol, v.Buuren, Keller, Broerse, Somers, Tiendalli, Caluwé, Kruys (Douglas/71), Ramzi, Fortuné (Nelisse/72), v.d.Bergh (Maachi/90).
-------------------------------------------------
NEC - Roda JC 0-3
9' Cristiano 0-1
66' Cristiano 0-2
90+4'Cissé 0-3

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Wisgerhof, v.d. Doelen, Denneboom (allen NEC), Kah (Roda JC).

Opstellingen

NEC: Babos, Wielaert, Pothuizen (Wisgerhof/55), Olsson, Tininho, E.Barreto, Boutahar (v.d. Eede/71), v.d.Doelen, Jones, Denneboom, Niedzielan (Grot/34).

Roda JC: Kujovic, Senden, Kah, Saeijs, Sérgio, Leemans, Bodor, Vicelich, Cziommer, Cissé, Cristiano.
--------------------------------------------------
PSV - Feyenoord 1-1
51' Castelen 0-1
70' Cocu 1-1

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 35.000.

Opstellingen

PSV: Gomes, Lamey, Addo, Alex, Ball, Culina (Lucius/79), Väyrynen (Afellay/64), Cocu, Koné, Vennegoor, Beasley (Beerens/56).

Feyenoord: Ekramy, Gyan, Vlaar, Bahia, Bosschaart, Greene, De Guzman, Paauwe, Castelen, Kalou (v. Hooijdonk/67), Boussaboun.
--------------------------------------------------
Sparta - RKC Waalwijk 3-2
45+3'v.d. Haar 0-1
62' Oost 1-1 Penalty
71' Olfers 1-2 e.d
79' Oost 2-2 Penalty
83' Cvetkov 3-2

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 9.0000.
Geel: Gudde (Sparta), Teixeira, R.v. Dijk (RKC).

Opstellingen

Sparta: Ponk, De Fauw, Olfers, Gudde (Schenkel/63), Gudelj (v. Tornhout/75), v.Bueren, Rose, Michels, Emnes (v.d. Bergh/46), Cvetkov, Oost.

RKC: R.v.Dijk, v.Diemen, Bakens, Teixeira, v.Haaren, Mulder, Berger (Keller/82), D.Mathijssen, Lurling, v.d.Haar, D.v.Dijk.
--------------------------------------------------
Willem II - SC Heerenveen 4-3
10' Dembele 1-0
20' Redan 2-0
44' De Vries 2-1
59' Bosvelt 2-2
63' Bruggink 2-3
71' Dembele 3-3
90+1'Redan 4-3

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Hadouir, Fehér (allen Willem II).

Opstellingen

Willem II: Zois, Fehér, v.Mosselveld, v.d.Struijk, v.d.Haar, Agustien (Reuser/70), Assou-Ekotto, Hadouir, Keenan, Redan, Dembele.

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Seip, Hansson, J.Drost, Nørregaard (Prager/46), Bosvelt, Pranjic, Hanssen (H. Drost/56), Bruggink, Nilsson (De Vries/32).
-------------------------------------------------
RBC Roosendaal - ADO Den Haag 1-2
52' Sillah 1-0
75' De Graaf 1-1
80' Stroeve 1-2 Penalty

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 4.000.
Geel: Smolders, Makhout (allen RBC), Gibbs, Bakkati (allen ADO).

Opstellingen

RBC: Friebel, Lammens (Makhout/78), Loran, Roumani, Fleur, Daelemans, Paap, Smolders, Basoski, Vos (Kpaka/52), Sillah (Marcelino/71).

ADO: Drobn, Bakkati, Gibbs (Grujic/46-Roiha/75)), Saavedra, El Akchaoui, Rankovic, Bodde, De Graaf, Elia (Stroeve/38), Mols, Kolkka.
-------------------------------------------------
AZ - FC Twente 0-0

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: Schaars, Jaliens, v. Galen (allen AZ), Wellenberg, Rahim (allen FC Twente).

Opstellingen:

AZ: Timmer, Jaliens, J.Mathijsen, Opdam (De Zeeuw/46), De Cler, Landzaat, v.Galen (Medunjanin/70), Schaars, Ikedia, Arveladze, Perez (Huijsegems/78).

Twente: Boschker, Wellenberg (Rahim/46), Niemeyer, Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü, El Ahmadi, Gerritsen, N'Kufo, Touma (Bouchiba/82).
-------------------------------------------------
Heracles - NAC Breda 4-2
4' Leonardo 0-1
30' Stam 0-2
45+3'Tamerus 1-2
54' Hirayama 2-2
77' Tanghe 3-2
90+1'Hócher 4-2

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 8.500.
Geel: De Vries, Klavan (allen Heracles), Diba (NAC).

Opstellingen

Heracles: v.Loo, De Vries, Reekers, Klavan, Looms (Smits/88), Tanghe, Maas, Quansah, Hirayama (Hócher/78), Tamerus, Sluijter.

NAC: Schollen, Elshot, Derijck, Demir, Stam, Mendes, Slot (Zwaanswijk/65), Sno (Vonlanthen/83), v.Gessel, Diba, Leonardo.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Laser in strijd tegen acne en cellulitis

Icoon OnderzoekIn Amerika zijn wetenschappers bezig met de ontwikkeling van een laser die lichaamsvet kan wegsmelten. Aandoeningen die voortkomen uit een teveel aan vet, zoals cellulitis, acne en hart- en vaatziekten, zouden hiermee wellicht beter behandeld kunnen worden.

De onderzoekers, een team medici van het academisch ziekenhuis van Massachusets, maken gebruik van een zogenaamde Vrije Elektronen Laser (FEL). Hiermee is het mogelijk gerichte laserstralen af te vuren om vetcellen te verhitten en uiteindelijk te vernietigen. Omliggend weefsel zou door de precisie van de methode niet beschadigd worden.

Het is bij de experimenten inmiddels gelukt om varkensvet onder een vijf centimeter dikke laag huidweefsel weg te branden. Onderzoeksleider Rox Anderson denkt dat met deze procedure, die 'selectieve fotothermolyse' heet, binnen enkele jaren o.a. acne en cellulitis kunnen worden behandeld. Voor beide aandoeningen is momenteel geen goed werkende behandelmethode beschikbaar.

Met dank aan Aether voor de submit.

Spunk bekroont B.I.G.-makers met de blauwe plank

Jongerenmagazine Spunk heeft de blauwe plank uitgereikt. Deze award is bestemd voor het reclameburo dat op de meest slechte manier jongeren aanspreekt in een reclamecampagne. Winnaar dit jaar is mediabedrijf Combat met hun "Ban Illegale Games"-campagne die ze in opdracht van de NVPI (brancheorganisatie entertainment industrie) hebben gemaakt. Volgens Spunk is de campagne de enige uitweg voor de entertainment industrie om de illegale verspreiding van games tegen te gaan. Aangezien er in Nederland nog geen succesvolle juridische en strafrechterlijke acties tegen piraten zijn geweest hoopt de brancheorganisatie met deze campagne angst te zaaien onder de jongeren. Door een reclamefilmpje met misdaadverslaggever Peter R. de Vries en een arrestatieteam op te T.V. te vertonen gingen er veel indianenverhalen over de campagne rond die alleen bedoeld was om jongeren voor te lichten over de illegale verspreiding van games.Met dank aan Sharkdoggie voor het submitten.

Neeskens ook naar Rusland

Johan Neeskens zal Guus Hiddink in Rusland bijstaan als assistent-bondcoach van Rusland. Dit zou zelfs al bevestigd zijn door de Russische voetbalbond. Dit meldt Soviet Sport.

Momenteel maakt Neeskens ook deel uit van de technische staf bij de nationale ploeg van Australië. Ook tijdens de periode van Hiddink bij Oranje werkte het tweetal al samen. Deze week lichtte Hiddink al een tipje van de sluier op door te zeggen dat het de bedoeling was dat de 54-voudig international wederom met hem zou gaan samenwerken.

Bovendien is Hiddink van plan om net als bij Zuid-Korea en Australië met twee assistenten te gaan werken. Alexander Borodjuk is degene met de beste papieren. Sinds 2005 is 43-jarige Rus al interim-coach van de voetbalbond uit zijn land. Volgens Soviet Sport zou hij inmiddels te horen hebben gekregen dat hij deel uit mag maken van de nieuwe trainersstaf.

Borodjuk speelde in zijn actieve voetbalcarriére voor Dinamo Moskou, Schalke 04, SC Freiburg, Hannover 96, Lokomotiv Moskou, Torpedo ZIL en Krylia Sovetov. Bovendien kwam de voormalig middenvelder vijftien keer uit voor Rusland.

Man beboet voor schieten met aardappelkanon

Icoon ShockingEen 35-jarige Zweed moet de komende tachtig dagen zijn loon inleveren, omdat hij vanuit zijn flat met een zelfgemaakt kanon aardappelen afvuurde op auto's. Zo bepaalde de rechtbank van het stadje Falun, aldus het dagblad Södra Dalarnes Tidning.

De man kwam op het idee voor zijn kanon door een televisieuitzending. Hij kocht zijn onderdelen bij de plaatselijke supermarkt. Het wapen had volgens de politie de vuurkracht van een revolver. Het wapen is in beslag genomen, alsmede de munitie: twee zakken aardappelen.

Mogelijk projectiel
Mogelijk projectiel

Drietal zoekt naar voorzitter KNSB

De Nederlandse schaatbond (KNSB) is nog altijd op zoek naar een nieuwe voorzitter. Nu heeft de bond een commissie van wijze mannen samengebracht. Hierin zitten Ard Schenk, Jan Loorbach en Joop Janssens.

Janssens is in het verleden voorzitter geweest van het gewest Noord-Brabant/Limburg. Loorbach is advocaat en was bestuurder bij de Nederlandse basketbalbond en het NOC*NSF. Schenk is de bekendste van de drie. In zijn actieve carriére als schaatser werd hij meerdere keren olympisch-, wereld- en Europees kampioen. Bovendien heeft hij ook bestuurservaring binnen de KNSB en de ISU.

Het is de bedoeling dat het drietal eerst een profielschets van de gewenste voorzitter gaat maken. Hierna gaat Schenk op zoek naar de persoon die hier het meeste aan voldoet. De huidige voorzitter van de KNSB, Jacob Reitsma, heeft eerder al aangegeven dat hij dit jaar terug zal treden. De reden zou zijn dat de fysieke belasting voor hem te hoog is. Reitsma is namelijk ook nog burgemeester van de Friese gemeente Wymbritseradiel.

Tot slot heeft het trio de opdracht gekregen om te bekijken of er nog meer interne zaken binnen de schaatsbond zijn die opgelost moeten worden.

Nijmegen gaat veelplegers aan huis helpen

Guusje ter HorstDe stad Nijmegen wil een nieuwe aanpak voor de zogenaamde veelplegers; criminelen die steeds weer opnieuw in de fout gaan. PvdA-burgemeester Guusje ter Horst wil ze, nadat een eventuele straf is uitgezeten, woonruimte, een uitkering, een opleiding en eventueel ook gratis drugs verstrekken. Het plan moet de misdaad in de Gelderse stad fors terugbrengen.

In Nijmegen is een groep van ongeveer 150 veelplegers, die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de misdaad in de stad. De relatief kleine groep kost hierdoor de maatschappij handenvol geld, zo betoogt Ter Horst. Daarbij kost een dag in de gevangenis 200 tot 250 euro. De nieuwe aanpak is volgens de burgemeester een stuk goedkoper.

Rebellin onzeker voor Amstel Gold Race

Het is nog onduidelijk of Davide Rebellin komend weekend mee zal rijden tijdens de Amstel Gold Race. De renner van Gerolsteiner heeft nog teveel last van een ribbreuk.

Deze blessure liep hij op na een val tijdens de Ronde van Baskenland die vorige week verreden werd. Rebellin reed de wielerronde overigens nog wel uit. Dat leverde hem uiteindelijk een elfde plaats in het eindklassement op. De Italiaan moest 1:34 toegeven op de uiteindelijke winnaar, Jose Angel Gomez Marchante.

Maxwell traint al mee met Internazionale

Maxwell heeft zijn eerste training bij zijn nieuwe club Internazionale afgewerkt. De voormalig speler van Ajax kreeg toestemming van de Italiaanse club om zich alvast aan te sluiten bij de spelersgroep.

De linksback zou in eerste instantie verhuurd worden aan Empoli, maar dit ging niet door omdat de van een kruisband herstellende linksback dit seizoen niet meer in actie kan komen. De afgelopen maanden verbleef de Braziliaan in zijn vaderland om van die blessure te herstellen.

Twee duels uitstel vanwege virus

Voetbalclub FC Artikel Brno heeft van de Tsjechische voetbalbond twee wedstrijden uitstel gekregen wegens een griepvirus dat in de selectie van de club rondwaart.

Maar liefst zeventien voetballers bij de club hebben de ziekte en zijn voor vijf dagen in quarantaine gezet. De competitiewedstrijden tegen Chmel Blsany en Slavia Praag zijn verzet naar een latere datum.

Het virus komt op een moment dat de club strijdt tegen degradatie. Brno staat momenteel op de veertiende plaats in een competitie met in totaal zestien ploegen.

VVD doet niet meer mee in Wassenaar

Icoon PolitiekEen opmerkelijke politieke gang van zaken in Wassenaar. De VVD, die tientallen jaren de politiek in de elite-gemeente domineerde en ook na de laatste verkiezingen nog de grootste was, is door de andere partijen veroordeeld tot de oppositie. De zes liberalen zijn de enige oppositieleden in Wassenaar, de vijf andere partijen vormen namelijk gezamenlijk het nieuwe bestuur.

De VVD zakte bij de laatste verkiezingen van elf zetels (een meerderheid) naar zes zetels. Dit kwam door nieuwkomer Wat Wassenaar Wil (WWW), nota bene een afsplitsing van de VVD, die in één keer eveneens zes zetels haalde en maar dertig stemmen minder had. Met CDA, PvdA, GroenLinks en D66 gaat WWW het nieuwe college vormen. De VVD werd al snel bij de onderhandelingen buitenspel gezet.

Overigens heeft de VVD haar stem in het lokale bestuur nog niet helemaal verloren, aangezien ze in waarnemend burgemeester Luigi van Leeuwen nog een vertegenwoordiger heeft. Het gesloten coalitieakkoord zegt uit te gaan van een gedegen en strak financieel beleid, geen lastenverzwaring voor de burgers en een open en helder bestuur.

Mega Geile Gallerijen - Deel 21

De week is doormidden en nog maar twee dagen en het is alweer lekker weekend. Ook staat dan de pasen weer voor de deur. Maar voordat het zover is, hebben we nog eerst 2 grote gallerijen voor jullie. En wel van de blonde Sophie Moon.

Deel 1: Sophie Moon 1.
Deel 2: Sophie Moon 2.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 en 20.

Geluidsband 9/11 voor het eerst te horen

Icoon TerrorismeDe jury van het proces tegen terreurverdachte Zacarias Moussaoui, de 'twintigste kaper' van de aanslagen op 11 september 2001, heeft vandaag een geluidsband ten gehore gekregen. Het betreft hier de opnames die de 'cockpit voice recorder' van United Airlines vlucht 93 maakte voor het vliegtuig neerstortte. Vlucht 93 moest neerstorten op het Capitool in Washington, maar stortte neer in een weiland in de Amerikaanse staat Pennsylvania doordat de passagiers massaal in opstand kwamen tegen de kapers. Het is de eerste keer dat de tape publiekelijk afgespeeld wordt.

De tape, die 31 minuten duurt, begint met de tekst: "Dames en heren, dit is de piloot, blijf in uw stoelen zitten." Vervolgens zegt iemand anders: "We hebben een bom aan boord." Het is onduidelijk wie er precies aan het woord is. Duidelijk is te horen dat passagiers en het vliegtuigpersoneel er alles aan deden om de kapers te overmeesteren. Op een gegeven moment overleggen de kapers of ze het toestel moeten laten neerstorten voordat de passagiers de cockpit instormen. De tape eindigt met iemand die in het Arabisch "Allah is groot, Allah is groot!" roept, en de Engelse woorden "No, No, No!"

De 37-jarige Moussaoui ontkent dat hij de vijfde kaper had moeten zijn op vlucht 93. Vorige week bepaalde een Amerikaanse jury dat Moussaoui de doodstraf kan krijgen. De reden was dat de terreurverdachte wist van de aanslagen, maar niets had gedaan om ze te voorkomen. Hierdoor is hij medeschuldig aan de aanslagen die aan ongeveer 3.000 mensen het leven kostte.

Rijke ondernemers verdacht in zaak-Holleeder

Icoon MisdaadIn het onderzoek naar de criminele organisatie rond onderwereldfiguur Willem Holleeder worden twee schatrijke ondernemers als verdachte beschouwd. De gangen van vastgoedhandelaren Jan-Dirk Paarlberg en David Beesemer worden momenteel nagetrokken. De twee zijn eigenaar van de Merwede Group, en bezitten onder andere de Euromast en 40 procent van alle winkelpanden in de Amsterdamse PC Hooftstraat.

Tegen Paarlberg loopt overigens al langer een strafrechtelijk onderzoek wegens het witwassen van crimineel geld en valsheid in geschrift. De nummer 57 van de Quote 500 wordt nu echter net als zijn zakenpartner Beesemer nadrukkelijk genoemd in het rijtje van de vermeende misdaadbende van Holleeder. Paarlberg zou een belangrijke schakel zijn geweest tussen boven- en onderwereld. Behalve Holleeder mocht hij bijvoorbeeld tot voor kort ook Europees Commissaris Neelie Kroes tot zijn vrienden rekenen.

Bij Beesemer deed de FIOD-ECD op 30 januari een inval aan de Apollolaan. Op die dag werden Holleeder en een groep medeverdachten gearresteerd.

Jan-Dirk Paarlberg met vriendin Neelie Kroes
Jan-Dirk Paarlberg (rechts) met voormalig vriendin Neelie Kroes

"Raikkonen heeft al contract met Ferrari"

Kimi Räikkönen zou al meer dan een jaar geleden een contract bij Ferrari getekend hebben. Een bron binnen het Italiaanse team heeft dat aan het Zwitserse ‘Blick’ laten weten. De geruchten dat de Fin weggaat bij McLaren Mercedes zijn er al tijden.

Het gehele Ferrari team zou op de hoogte zijn van de deal. "Ik ben verbaasd dat het nieuws nog altijd niet officieel bekend is gemaakt”, aldus de anonieme bron. Flavio Briatore, teambaas van Renault, liet een tijdje terug al doorschemeren dat hij er niet in geslaagd was de snelle Fin naar zijn team te halen, omdat "hij al een contract heeft getekend voor een ander team". Later zei Räikkönen in een interview: "Ik heb niet voor Ferrari getekend, nog niet."

Cicciolina wil wel neuken met Bin Laden

La CicciolinaLa Cicciolina heeft veel over voor de wereldvrede. De Italiaanse pornoster en politica, met haar 54 jaar overigens niet meer de jongste, heeft aangeboden het bed te delen met terroristenleider Osama Bin Laden, als deze als tegenprestatie zijn strijd tegen het vrije westen wil staken. "Het is tijd dat iemand iets aan Bin Laden gaat doen, en ik ben er klaar voor", verklaarde Ilona 'Cicciolina' Staller.

De Italiaanse hield een voordracht tijdens een erotiekbeurs in de Roemeense hoofdstad Boekarest. "Ik ben klaar om de deal te maken, hij mag me hebben als hij zijn tirannie zal eindigen. Mijn borsten hebben de mensen enkel geholpen, terwijl Bin Laden verantwoordelijk is voor duizenden doden", liet ze weten. In 2002 verklaarde ze al eens de koffer in te willen duiken met de Iraakse dictator Saddam Hussein, in ruil voor de vrede. Ook in 1991 had ze dat voorstel al eens gedaan. Voor zover bekend is het er echter nooit van gekomen.

Velthuizen tweede keeper Vitesse

Piet Velthuizen heeft woensdag een contract voor vier jaar bij Vitesse getekend. Volgend seizoen zal de 19-jarige keeper tweede keus bj de Arnhemmers worden, achter Harald Wapenaar.

Nu speelt Velthuizen nog voor Jong Vitesse, en in het verleden kwam hij voor diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje uit. De huidige tweede doelman van Vitesse, Gino Coutinho, verhuist komend seizoen naar FC Den Bosch.

Boete voor racisme Racing

Real Racing Club de Santander heeft een boete ontvangen van de Spaanse voetbalbond. Reden hiervoor zijn de racistische uitlatingen van de supporters in de wedstrijd tegen Barcelona.

Afgelopen zondag waren het de Racing-fans die oerwoudgeluiden maakten richting Barça-spits Samuel Eto'o. De Kameroense topschutter was al vaker slachtoffer van racisme. In de uitwedstrijd tegen Zaragoza dreigde hij zelfs van het veld te stappen.

De club uit Santander krijgt een boete van ongeveer ¤ 6.000 voor de uitlatingen van de fans. Hoeveel het precies is wil de Spaanse bond niet zeggen. Scheidsrechter Perez heeft nog gevraagd of de stadionspeaker de fans om respect voor andere spelers wilde vragen. Eto'o, die later wel de 2-2 en tevens laatste goal maakte, bleef echter het slachtoffer.

'Met GroenLinks wordt het nada, nakkes, niks'

Ronald SorensenEen Rotterdams stadsbestuur van PvdA, CDA, VVD en GroenLinks kan rekenen op vier jaar keiharde oppositie van Leefbaar Rotterdam, terwijl een college zonder GroenLinks kan rekenen op steun bij belangrijke onderwerpen. Dat zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sorensen. Gisteren werd bekend dat PvdA-voorman Van Heemst inzet op een coalitie van de vier partijen, die voor de opkomst van Fortuyn in 2002 ook de dienst uitmaakten in de havenstad.

"GroenLinks, dat is de club van Volkert van der G., de moordenaar van Pim. En ze hebben Marco (Pastors) onderuit gehaald. Met GroenLinks wordt het nada, nakkes, niks", verklaarde Sorensen. "Ze zijn tegen de Tweede Maasvlakte en Rotterdam Airport. Net als de SP. Ik ben heel benieuwd hoe de VVD dit aan hun achterban gaat uitleggen." Een college zonder GroenLinks zou echter op medewerking op Leefbaar kunnen rekenen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid of economische ontwikkeling. "Dan gaan we echt niet vier jaar tegenstemmen, hoor", stelt Sorensen.

Ondertussen is de SP, die na tegenwerpingen van de VVD aan de kant is gezet bij de collegevorming, volgens Sorensen wel welkom om in de oppositie samen te werken met zijn partij. "Met zeventien zetels staan ze sterker dan met drie. Dus ze mogen bij ons hun boodschappenlijstje inleveren. En als de PvdA er niet uitkomt, dan proberen wij wel een college te vormen."

'Istanbul cultuurhoofdstad van Europa'

Icoon Europa De jury van de Europese Commissie heeft Istanbul aangewezen als cultuurhoofdstad van Europa voor 2010. Istanbul lijkt deze wedstrijd te winnen van Kiev, in een competitie die erg politiek gekleurd lijkt te zijn. De jury stelde binnen de EU de Hongaarse stad Pecs en het Duitse Essen voor. De Europese Commissie hoeft het voorstel van de jury niet over te nemen, maar heeft dit in voorgaande jaren wel altijd gedaan. De ministers van cultuur van de lidstaten maken een besluit in november.

Na 2010 moet de cultuurhoofdstad van Europa deel uitmaken van de Europese Unie. Vandaar dat het gevecht tussen de steden Istanbul en Kiev juist nu plaats vindt. De voorzitter van de jury, Jeremy Isaacs, laat weten dat de keuze "niet politiek" was, maar dat "er wel politieke implicaties aan verbonden zitten". Vooral GroenLinks Europarlementariër Joost Lagendijk was een voorvechter van dit voorstel. Hij is een voorstander van toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

De Poolse europarlementariër Grazyna Staniszewska zal een voorstel doen in het Europees Parlement, dat Istanbul en Kiev beide de Europese cultuurhoofdstad van 2010 kunnen zijn. Het Europees Parlement heeft echter alleen een raadplegende functie.

Istanbul heeft volgens Isaacs gewonnen, doordat de inwoners van Istanbul zelf het initiatief namen, en niet de politici. De Turken willen daarmee de Europese identiteit van Istanbul benadrukken. Daarnaast bereidt Istanbul zich al vijf jaar voor op de titel, terwijl Kiev dit nog maar anderhalf jaar doet. De cultuurhoofdstad van Europa kost de winnende stad 60 tot 80 miljoen euro. De EU betaalt een symbolisch bedrag van 1.5 miljoen euro.


De Blauwe moskee: Toonbeeld van de cultuurhoofdstad van Europa 2010

Nintendo komt met Sudoku Gridmaster

Sudoku is dat cijferpuzzeltje met die 9x9 vakjes wat momenteel erg populair is. Voor de PSP was er al een Sudoku-spel verschenen, GO! Sudoku, maar ook voor de GBA en de mobiele telefoon zijn er al Sudoku games aangekondigd.

Nintendo had al aangekondigd dat de Europese versie van Brain Training Sudoku puzzels zal bevatten, maar het bedrijf heeft nu ook aangekondigd een losse Sudoku game te maken, Sudoku Gridmaster voor de Nintendo DS. Sudoku Gridmaster zal ruim 400 verschillende puzzels bevatten en zal vanaf eind juni te koop zijn. De verwachting is dat we op de E3 meer over deze titel zullen horen.Een Sudoku puzzel

Coole mensen

Toen ik geboren werd, was ik een klein babytje. Sindsdien ben ik niet zo gigantisch veel gegroeid, maar toch wel een beetje. Nu ben ik een meter en zestig centimeter. Vaak heb ik daar echt geen problemen mee, maar ik kan bijvoorbeeld niet basketballen. Nou is er, speciaal voor mensen zoals ik, een sport uitgevonden. Het heet slamball en is gewoon basketbal met trampolines! Het enige nadeel is dat je elkaar wel doodbeukt.

Als je niet van elkaar beuken houdt, kun je ook nog in je eentje cool wezen. Je kunt namelijk veel meer met je handen dan je gedacht had! Deze coole
gozer doet dat wel eventjes voor.

Met dank aan most_wanted voor de slamball submit en aan iemand zonder naam voor het coole gozertje. Kan die iemand zonder naam ook zo cool doen?

Virginia wil rating in koeienletters

In Europa hebben we de PEGI-leeftijdscode op gamedoosjes staan om aan te geven voor wie de game geschikt is. De Amerikaanse variant hiervan is de ESRB rating van ongeveer hetzelfde formaat.

Door een wetsvoorstel wil de Amerikaanse staat Virginia dit ratinglogo laten aanpassen. Het logo wordt geacht: " to be clearly and prominiently printed on or affixed to the front of the video game's box... (and be) a square with sides not less than three inches long, and with type stating that the video game may be suitable only for persons age 17 or older that is not smaller than twelve-point type.". Ze willen dus dat het formaat van het logo wordt aangepast naar minimaal drie inches lang en dat is omgerekend zo'n 7,5 centimeter.

Uitgaande van een PSP of DS doosje zal dit gaan betekenen dat het nieuwe logo ongeveer de helft van de voorkant van het doosje zal gaan innemen. Het wetsvoorstel is nog niet aangenomen, dus het is nog onduidelijk of de nieuwe rating er zal gaan komen.Boonen superieure winnaar Scheldeprijs

De 94e Scheldeprijs Vlaanderen is gewonnen door Tom Boonen. Quickstep, de ploeg van de wereldkampioen, dirigeerde de complete koers met Steven de Jongh als beste Nederlander op de tweede plaats achter zijn kopman.

De traditionele koers tussen Antwerpen en Schoten over 200 kilometer begon al snel met vuurwerk. Al na twintig kilometer scheidde zich een grote groep af van het peloton, waaronder de bijna voltallige Quick Step-ploeg. Het was dan ook het initiatief van deze ploeg om te demarreren. Het duurde lang voordat deze kopgroep echt weg kon komen, het verschil bleef lang klein. Op zeventig kilometer van de meet was de voorsprong inmiddels gegroeid tot meer dan vijf minuten.

In de kopgroep van 23 zaten vijf Nederlanders: Cohnen, Vierhouten, Boven, De Jongh en Knaven. Daarachter was er een zware valpartij, met als voornaamste slachtoffer Peter van Petegem. De Belg moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd.

De kopgroep was bij het ingaan van de drie plaatstelijke rondes veilig, de voorsprong bleef toenemen, in het peloton werd geen moeite meer gedaan om terug te komen. Bij de eerste passage in Schoten stapte Jan Boven af om te voorkomen dat een blessure aan zijn zitvlak zou verergeren. Op 25 kilometer van de finish, bij de passage van de kasseien van de Broekstraat probeerde Gert Steegmans het, maar zijn ontsnapping hield niet lang stand. Bij de doorkomst aan de finish van het peloton werden zij uit koers gehaald, vanwege de grote achterstand.

Kort daarna ging de Nederlander Stefan Cohnen alleen op avontuur, bij het ingaan van de laatste ronde had hij een halve minuut op de rest van de kopgroep, aangevoerd door de complete trein van Quickstep. Op zes kilometer van de streep werd hij ingehaald door Pasamontes, twee kilometer later was de groep weer compleet. Quickstep bleef superieur op kop rijden, alleen Mori probeerde het nog om weg te komen, maar hij had geen resultaat. Boonen werd koninklijk afgeleverd op de laatste rechte lijn. Steven de Jongh was de laatste man die de sprint aantrok, Boonen won eenvoudig en De Jongh kon zelfs nog tweede worden voor Steegmans.

Uitslag Scheldeprijs Vlaanderen

PlaatsNaamLandPloeg
1Tom BoonenBelgiëQuickstep
2Steven de JonghNederlandQuickstep
3Gert SteegmansBelgiëDavitamon Lotto
4Niko EeckhoutBelgiëChocolade Jacques
5Graeme BrownAustraliëRabobank
6Enrico GasparottoItaliëLiquigas
7Jens RendersBelgiëChocolade Jacques
8Aart VierhoutenNederlandSkil-Shimano
9Jeremy HuntAustraliëUnibet.com
10René WeissingerDuitslandSkil-Shimano

Mega Man neemt nieuwe eigenschappen over

Iedereen kent Mega Man wel, de blauwe robot die het opneemt tegen alle kwaadaardige robots. Een van de speciale mogelijkheden van Mega Man is dat hij eigenschappen van verslagen vijanden over kan nemen. Met dit in het achterhoofd zijn de leden van het Something Awful Forum aan de slag gegaan en hebben zij Mega Mans gemaakt met eigenschappen die hem nou niet direct zullen gaan helpen in zijn gevechten.

Bekijk de creaties hier.Nieuwe tips in zaak Holloway

Icoon MisdaadDe Arubaanse politie beschikt over een verklaring van een vrouw die beweert dat ze in de nacht dat Natalee Holloway verdween, vier bezwete mannen met een schop zag. Zo blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond. Het programma riep dinsdag Nederlanders en Arubanen die in de periode van 26 mei tot en met 9 juni op Aruba waren en die misschien meer zouden weten over de zaak, zich te melden. Dit was niet de enige tip die Opsporing Verzocht kreeg. Ook zou duidelijk zijn waar Holloway begraven zou zijn. Dit zou in de duinen in de buurt van een vuurtoren zijn.

De 18-jarige Amerikaanse scholiere verdween op 30 mei 2005 tijdens een vakantie met studiegenoten. Op het moment dat ze verdween was ze in het gezelschap van drie verdachten, onder wie de Nederlandse Joran van der Sloot. Deze zat ook een tijd vast en was hoofdverdachte in de zaak, maar is wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Natalee Holloway
Natalee Holloway

Rechters in Italië bekijken ongeldige stemmen

Silvio BerlusconiEen honderdtal Italiaanse rechters is vandaag bezig met een controle van de stembiljetten die bij de parlementsverkiezingen van zondag en maandag ongeldig werden verklaard. Het gaat hierbij om 70.000 stemmen, en niet een half miljoen zoals een woordvoerder van premier Silvio Berlusconi beweerde. Een hertelling van alle stemmen is volgens de Italiaanse kieswet niet toegestaan.

De centrum-linkse Romano Prodi won de verkiezingen, aangezien zijn coalitie De Unie voor de Kamer van Afgevaardigden iets meer dan 25.000 stemmen meer kregen dan Berlusconi's coalitie Huis der Vrijheden. Doordat de winnaar extra zetels binnensleept krijgt De Unie 341 van de 630 zetels. In de Senaat haalde Prodi 158 zetels binnen, tegenover 156 voor Berlusconi en één onafhankelijk. Bij de senaatsstemmen gaven Italianen die in het buitenland wonen de doorslag; in Italië zelf kreeg Berlusconi één Senaatszetel meer.

Romano ProdiDe coalitie van Prodi beschuldigde Berlusconi gisteren van 'subversie', omdat de regeringsleider zijn verlies niet wil toegeven. De Unie stelde dat 'het zeer ernstig is om te insinueren dat de verkiezingen zijn vervalst of gemanipuleerd'. "Niemand kan zeggen dat hij gewonnen heeft", reageerde Berlusconi. "Niet voordat de stemming officieel is." President Carlo Campi toonde zich tevreden met het verloop van de verkiezingen, die volgens hem 'ordelijk en eerlijk zijn verlopen'. Hij wees daarbij op de hoge opkomst van 83,4 procent.

Volgens het persagentschap Ansa zijn in Rome een vijftal dozen met geldige stembrieven gevonden. De dozen stonden op straat in de buurt van vuilniscontainers. De politie heeft de straat afgezet en de dozen geopend. Hoe de stembrieven op straat terecht zijn gekomen is onduidelijk.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Success komt met 3 nieuwe games

Success is niet één van de bekendste developers, maar de titel Zoo Keeper voor de Nintendo DS doet mogelijk een belletje rinkelen. Na Zoo Keeper is het een tijdje stil geweest rond het bedrijf, maar er is aangekondigd dat er drie nieuwe games gepland staan. Eén van de games wordt en puzzelgame zoals Zoo Keeper, één game wordt een adventure en de laatste game wordt een soort dungeon RPG. Meer info over de games zal zeer waarschijnlijk op de komende E3 bekend worden gemaakt.


Zoo Keeper

Orange overweegt aktie tegen beltegoedsite

Icoon BinnenlandsHet telecombedrijf Orange overweegt juridische stappen te ondernemen tegen beltegoedcashen.nl en soortgelijke websites. Via zo'n website kan de mobiele beller zijn beltegoed gedeeltelijk incasseren door te bellen naar een 0900-betaalnummer. De beller krijgt per gesprek 0,84 euro teruggestort op zijn rekening. Het verschil is voor de aanbieder, en de fiscus.

Veel bellers houden belminuten over wanneer ze bijvoorbeeld van aanbieder veranderen. Om die reden ontstonden er verschillende initiatieven waarbij de beller betaald wordt voor het "cashen" van het beltegoed. Ook werden er ineens veel nieuwe abonnementen afgesloten waarbij de klant als lokkertje beltegoed kregen. Dit beltegoed werd dan via zo'n 0900-betaalnummer geïncasseerd.

Orange is van mening dat hier sprake is van regelrechte fraude. Deze bemiddeling zou in strijd zijn met de officiële voorwaarden, die het verbiedt beltegoed contant uit te keren. De schade voor Orange en andere telecombedrijven wordt geschat op enkele tonnen.

Inmiddels heeft Orange het 0900-nummer van enkele aanbieders afgesloten voor prepaid-bellers. Ook zijn de inschrijvingseisen verscherpt.

Op de website van beltegoedcashen.nl is te lezen dat ze van de telecombedrijven niet meer uitbetaald krijgen, en daardoor ook niet meer kunnen uitbetalen. Hierdoor zijn ze genoodzaakt te stoppen met de dienst. Sinds februari heeft het bedrijf geen geld meer uitgekeerd aan consumenten.
Met dank aan Sonic19 voor de submit.

Links college Amsterdam presenteert zich

PolitiekHet nieuwe college van Amsterdam, bestaande uit de PvdA en GroenLinks, heeft vanmiddag zijn plannen voor de komende vier jaar gepresenteerd. De verdeling van de wethoudersposten en de invulling daarvan, was eerder deze week reeds rondgemaakt.

De PvdA krijgt vier wethouders en GroenLinks twee; PvdA-leider Lodewijk Asscher wordt loco-burgemeester en krijgt Financiën en Economische Zaken. PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb houdt zijn oude taken: Sociale Zaken, Onderwijs en Diversiteit. Tjeerd Herrema wordt PvdA-wethouder voor verkeer & vervoer en de Noord/Zuidlijn en deels volkshuisvesting. Carolien Gehrels wordt namens de PvdA wethouder Cultuur, Sport en Gemeentebedrijven.

Groenlinks-leider Maarten van Poelgeest wordt wethouder van woningbouw, inclusief de Zuidas en deels volkhuisvesting. Tweede Kamerlid Marijke Vos verlaat het parlement en wordt wethouder voor onder meer Zorg en Milieu.

Een aantal punten uit het programma:
- Cameratoezicht op straat blijft onder voorwaarden toegestaan;
- Over uitbreiding van preventief fouilleren en elektronische gezichtsherkenning in winkels is niets afgesproken;
- Opvoedingshulp wordt verplicht opgelegd aan ouders die niet goed voor hun kinderen zorgen;
- Er moeten meer allochtone docenten komen;
- Tussen Almere en Amsterdam komt een treinverbinding door het IJmeer;
- Huisbezoeken om te controleren of uitkeringen rechtmatig zijn, blijven onverminderd doorgaan, maar wel komt er een klachtenlijn;
- De gemeente blijft gesubsidieerde banen betalen;
- In 2010 moeten alle dak- en thuislozen van de straat zijn;
- De acties tegen illegale verhuurders en huurpiraten worden uitgebreid;
- Het stadsbestuur 'streeft naar lage lokale lasten';
- Amsterdam moet 'een Huis van de Islam' en een oriëntaals instituut voor kunst en cultuur krijgen;
- Ouders voor wie dat noodzakelijk is, krijgen binnen vier jaar Nederlandse les, zodat ze de vorderingen van hun kroost op school kunnen volgen;
- Bovenop het wettelijke inburgeringsprogramma komen er extra lessen voor allochtonen over de cultuur en de geschiedenis van Amsterdam;
- Amsterdam werkt niet mee aan de verkoop van zijn aandelen Schiphol.


Nog veel meer punten uit het programma; meer info over de wethouders staat hier.

Gratis 14 dagen City of Villains trial

Zou je City of Villains wel eens willen proberen, maar heb je geen zin om direct de hele game te kopen? De website MMORPG.com heeft een deal met NCSoft en mag daardoor gratis trials uitgeven.

Om hiervoor in aanmerking te komen zul je je op de website moeten registreren en vervolgens tussen 10 april en 10 mei aan moeten geven dat je graag een trial wilt ontvangen. Je kunt de website hier vinden.

City of Villains is de uitbreiding/opvolger voor de MMORPG City of Heroes waar je nu aan de andere kant van de wet staat. In het spel kun je je eigen super badguy maken en de strijd aan gaan met de brave Hendrikjes.Grote rampenoefening in regio Rijnmond

Icoon PolitieEnkele honderden medewerkers van de politie, brandweer, ambulance, marechaussee en andere hulpdiensten hebben vandaag in de regio Rijnmond een grote rampenoefening gehouden. De operatie genaamd 'Veilige Haven' vond plaats op de Maasvlakte en in Hoek van Holland. Volgens Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werd de oefening gehouden om: "het nieuwe digitale communicatiesysteem C2000 onder zware, extreme en realistische omstandigheden te testen." Onder anderen minister Remkes, brandweercommandant Berghuis en de burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten waren aanwezig tijdens de operatie.

De hulpdiensten kregen veel voor hun kiezen. Zo ontplofte in de haven een tank bij een olieraffinaderij, bij Hoek van Holland kreeg men te maken met rellende Engelse voetbalhooligans, er werd een kist vol met granaten en een vat gevuld met chemische stof gevonden en ook een illegale motorcrossrace zorgde voor veel overlast.

Het was de laatste keer dat het nieuwe systeem C2000 getest kon worden voor het landelijk ingevoerd gaat worden. Vanaf het begin heeft C2000 al voor veel problemen gezorgd. Vandaag begon bijvoorbeeld de oefening later omdat de officier geen contact kon krijgen met de hulpdiensten, dit kwam door een probleem met de software. "Aan het begin moet iedereen altijd even wennen, het is een kwestie van de juiste knopjes", aldus één van de verantwoordelijken.

De rampoefening van vandaag heeft 900.000 euro gekost en is betaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lara Croft mozaïek op Xbox 360

Tomb Raider: Legend ligt sinds een paar dagen in de winkels, nadat de demo vorige week al verkrijgbaar was. Hoe kun je de launch van een game beter vieren dan met een speciale faceplate van de game? Met een speciale cover voor de hele Xbox 360 natuurlijk!

De Duitse Xbox afdeling werkt samen met Eidos om de komst van Tomb Raider: Legend te vieren en gezamelijk hebben ze een unieke Xbox 360 gemaakt die bestaat uit ongeveer 43.000 kleine kristallen. De 360 is hierdoor zo'n 9000 euro waard geworden. Het beste nieuws voor onze oosterburen is dat de console gewonnen kan worden, maar helaas zullen wij daar zeer waarschijnlijk niet voor in aanmerking komen.Nederland loot Tsjechië in Davis Cup

Nederland heeft ongunstig geloot in de Davis Cup. Voor handhaving in de wereldgroep moet Tsjechië verslagen worden.

Het enige voordeel, dat het Nederlandse team heeft, is het thuisvoordeel. Van 22 september tot 25 september moeten de heren het opnemen tegen het Tsjechische team, dat kan putten uit goede spelers, zoals Radek Stepanek, Thomas Berdych en Jiri Novak.

De volledige loting van de play-offs is hieronder weergegeven:

Oostenrijk - Mexico
Duitsland - Thailand
Nederland - Tsjechië
Roemenië - Korea
Slowakije - België
Spanje - Italië
Zwitserland - Servië & Montenegro
Zweden - Brazilië

Deel Kamer wil spoeddebat islam-rapport

Een deel van de Kamer wil een spoeddebat over het islam-rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), dat vandaag werd aangeboden aan minister Ben Bot. Het rapport werd maandag reeds geopenbaard en toen al leverde onder meer het CDA zware kritiek op de onderzoekers van het WRR.

VVD, LPF en de Groep Wilders zijn zo boos dat ze een spoeddebat eisen. Daarvoor moeten tenminste 35 Kamerleden instemmen. In principe hebben de boze partijen net genoeg zetels om dat voor elkaar te krijgen. Of het daadwerkelijk lukt, blijkt waarschijnlijk donderdag.

Stop bashen van de islam
De WRR betoogt in het rapport dat de veel gehoorde constatering dat de islam principieel strijdig is met democratie en mensenrechten, onjuist is. Ook stelt de Raad dat politici moeten stoppen met het zwartmaken van de islam. Verder pleiten de onderzoekers voor het geven van steun aan de Moslimbroederschap in Egypte en de Hezbollah in Libanon en het aangaan van contacten met de regerende Hamas-beweging. Tenslotte geven ze aan dat er onder de sharia wel degelijk mensenrechten zouden kunnen worden ingevoerd en dat de politiek, van rechts tot links, veel te weinig van de islam af weet.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen noemde de kritiek van WRR-onderzoeker Jan Schoonenboom, dat hij de islam zou bashen en zonder kennis van zaken spreekt, ''lariekoek''. Het rapport noemde hij ''studeerkamerpolitiek''. De fractievoorzitter van de christen-democraten sprak verder van ''kwalijke suggesties'', geuit door de wetenschappelijke raad. Volgens hem hoort de WRR wetenschap te bedrijven en geen politiek.

Geert Wilders vindt het rapport ''naïef en gevaarlijk. De taal der dwazen.'' De LPF spreekt van ''een rammelend rapport dat het aanzien van de WRR schaadt.'' VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali ziet het rapport niet als een wetenschappelijk onderzoek, maar als ''een politiek pamflet''. Deze onderzoekers moeten zich volgens haar gewoon melden bij een politieke partij.

Verder trof Hirsi Ali ook een onjuist feit aan in het rapport over de sharia. In het rapport stelt de WRR dat in Marokko het familierecht onder de sharia is hervormd, in het voordeel van vrouwen. Hirsi Ali: ''Onderdelen van het familierecht zijn juist uit de sharia gehaald en daarna verbeterd. De WRR zet de wereld op zijn kop. Uit de sharia komt echt niets positiefs.'' Het aangaan van relaties met radicale bewegingen als Hamas, Hezbollah of de Moslimbroederschap, noemt ze ''het sponsoren van neonazi's of de Hofstadgroep.''

PvdA
De partij van Wouter Bos vindt dat de felle tegenstanders van het rapport ''niet zo flauw'' moeten doen als ze een keertje kritiek krijgen. ''Hirsi Ali en Wilders zijn voorvechters van de vrijheid van meningsuiting. Als ze dan een keer een beetje tegenwind krijgen, moeten ze niet meteen bij de premier om opheldering vragen.'' De PvdA is het overigens niet eens met de kritiek van de WRR, maar ziet niets in een spoeddebat.

GroenLinks is het juist volledig eens met de WRR. Kamerlid Naima Azough noemde namens de partij de reactie van de rechtse politici een ''Pavlov-reactie''. Verder wees ze er op dat de AIVD ook al eens heeft gezegd dat felle kritiek op de islam juist kan leiden tot radicalisering. Ook toen moest de AIVD al zijn mond houden van rechts, aldus Azough.

De directeur voor het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum, Sadik Harchaoui, noemt het ''zeer belangrijk dat de WRR het aandurft om het debat aan te gaan.'' Hij hekelt sommige primaire reflexen op het rapport.

-
Voor geïnteresseerden: het gehele rapport (234 pagina's) is te downloaden in pdf. bestand.

Met dank aan pberends voor de submit.

Williams test speciale ophanging

In navolging van McLaren Mercedes vorige week, is ook het team van Williams aan het testen met een nieuwe ophanging speciaal voor het circuit van Imola.

Williams heeft de ophanging vorige week voor het eerst getest in Zuid-Frankrijk en is nu verder aan het testen in Barcelona. De ophanging wordt speciaal ontwikkeld voor de Grand Prix van San Marino, waar het belangrijk is dat de auto soepel over de kerbstones gaat.

Testmanager Mike Condliffe over de test in Barcelona: "Nico en Narain begonnen dinsdag aan een vierdaagse testsessie. We zullen deze week alle rijders van ons team inzetten. Nico en Narain hebben een druk testprogramma afgerond. Ze hebben gereden met nieuwe aërodynamische onderdelen en nieuwe componenten voor de ophanging. In de middag hebben ze banden getest. Mark Webber en Nico zullen woensdag testen."

Liuzzi: "V8 niks langzamer dan V10"

Vitantonio Liuzzi kent met zijn Scuderia Toro Rosso een redelijk begin van het Formule 1 seizoen. Ondanks dat hij nog geen punten heeft, kon hij zich de afgelopen drie races wel in die strijd mengen.

Sommige teams schrijven dat aan de gelimiteerde V10-motor toe, maar daar is Liuzzi niet van overtuigd. "Het gaat goed," aldus de Italiaan. ”We hebben veel vooruitgang geboekt. Het is een leerjaar en we worden steeds beter. Ik ben erg tevreden met het team, we werken goed samen. En we zijn snel. In Melbourne hadden we punten kunnen scoren.”

In Paul Ricard mocht Liuzzi afgelopen week testen voor Red Bull Racing. “Dat was een leuke ervaring. De RB2 is een compleet andere auto. De motor is erg sterk. Iedereen verwachtte dat wij met de gelimiteerde V10 snel zouden zijn, maar de V8 is zeker sneller. Het is wel lastig de twee auto's te vergelijken, omdat ik niet met allebei in dezelfde omstandigheden heb gereden."

Volgens diverse teams heeft STR voordeel op de circuits van Monaco en Hongarije omdat dat langzame banen zijn. "Ik hoop dat het goed gaat op de langzame circuits. Maar ik snap niet waarom iedereen daarover loopt te klagen, 80% van de circuits heeft veel snelle bochten. Bovendien is de V10 in langzame bochten competitief, maar niet sneller dan een V8. Gelukkig hoef ik me nu geen zorgen te maken over mijn stoeltje," vervolgde hij. "Ik kan me nu concentreren op mijn werk. Je hebt een groep mensen voor je werken die alles voor je doet. Ik ben relaxter dan vorig jaar, toen ik met Klien van stoeltje wisselde. Ik kan me nu op mijn werk concentreren en hoef niet alleen maar bezig te zijn met het behouden van mijn plaats."

Zwart/witte game Sadness voor Revolution aangekondigd

Sadness neemt je mee naar de grensen van de verbeelding en dan vooral naar de angsten die zich hier bevinden. De game is geen actie-game met veel geweld, bloed en dode mensen, maar zal een bepaalde sfeer oproepen waarbij bijvoorbeeld schizofrenie een rol speelt. Heel belangrijk voor deze game is de aparte manier van besturing met behulp van de Revolution controller. Denk hierbij aan het wegjagen van ratten met een fakkel, het gooien van een touw als je over een muur wilt klimmen en het doorsnijden van de keel van een vijand met een stukje glas. Het mag duidelijk zijn dat deze game niet voor kinderen bedoeld is.

De Poolse developer van de game, NIBRIS, heeft bekend gemaakt dat de game een unieke grafische stijl zal hebben. Sadness zal compleet in zwart wit gespeeld worden.

"NIBRIS decided to follow Nintendo's path, which definitely fights the stagnation which has occured in video games, and creates new trends. With this move, we want to create a unique environment, which is only available in Sadness," aldus Łukasz Oskard van NIBRIS. "But NIBRIS is not following the trend created though Sin City, but rather a game which is set pre-World War."

Het spel zal in 2007 exclusief voor de Revolution gaan verschijnen. Om je alvast een idee van de game te geven zijn er een aantal artworks van het spel verschenen die je hieronder kunt bekijken.Kinderbescherming bezoekt Britney Spears opnieuw

Icoon ShowbizzHet leven als zoon van een van 's werelds grootste popsters gaat ook niet altijd over rozen. Zo bewijst Sean Spears, het zoontje van Britney Spears, die tijdens de 6 maanden dat hij de zangeres als moeder heeft, nu al twee maal is bezocht door de kinderbescherming.

Het eerste bezoek van de kinderbescherming aan huize Spears was in februari, toen foto's van een auto-rijdende Britney met haar toen 4 maanden oude Sean op schoot, de kinderbescherming bereikten. Spears verklaarde op de vlucht te zijn voor opdringerige persfotografen. Omdat ze zo snel mogelijk wilde wegkomen, zette ze haar kind niet in een babystoeltje.

Op 1 april was het weer raak. De 24-jarige zangeres liet het arme kind uit haar armen vallen, waardoor het 6 maanden oude kind een schedelbreuk opliep. Sean werd naar de eerste hulp gebracht, waarna het ziekenhuis de kinderbescherming heeft ingelicht.

Volgens de advocaat van de zangeres is inschakeling van de kinderbescherming een standaardprocedure in Californië, waar de zangeres woont. De kinderbescherming wil niet op de zaak ingaan, maar volgens een politiewoordvoerder ging het bij het bezoek inderdaad om een normale procedure. "We hebben verder geen actie ondernomen of proces-verbaal opgemaakt."

GP op Monza gered

De race op Monza lijkt gered. De overheid van de provincie Lombardije heeft de wet voor geluidsoverlast gewijzigd. Omwonenden van het Italiaanse circuit hadden in november een civiele procedure gestart wegens geluidsoverlast tijdens races.

Door die procedure kwam de Grand Prix dit jaar in gevaar. Vanaf heden heeft het circuit 37 dagen per jaar waarin de 70 decibel, de voorgeschreven grenswaarde, overschreden mag worden.

Een wet op geluidshinder uit 2001 bracht een rechter in Milaan ertoe om de omwonenden in het gelijk te stellen en werd het verboden om een F1-race op Monza te organiseren. Eerdere metingen tijdens races gaven meer dan 130 decibel in de nabijheid van de baan op de teller. Maar door dit besluit moeten de buren van het circuit 37 dagen per jaar het geluid voor lief nemen.

Ook is besloten dat de lokale overheid geen geluidswerende maatregelen zal financieren. Gazzetta dello Sport schreef vandaag dat het verbod op het organiseren van F1-races alleen nog een vormzaak is.

Toestand Saul Raisin weer iets verbeterd

Ondanks dat wielrenner Saul Raisin nog steeds aan de beademing ligt, vertoont hij wel enkele tekenen van herstel. Vorige week raakte de Amerikaan in een diepe coma door een bloedzwelling in zijn hersenen en werd zelfs voor zijn leven gevreesd.

Zijn ouders meldden gisteren dat Saul Raisin in staat was zijn vingers en tenen te bewegen, waardoor de vrees voor een eenzijdige verlamming weggenomen is. De dokters in het ziekenhuis van Angers geven wel aan dat Saul Raisin naast goede dagen ook mindere dagen kan meemaken.

Overigens is het nog steeds onduidelijk op welke manier de jonge Amerikaan is gevallen tijdens het Circuit de la Sarthe. Eerdere berichten dat een epileptische aanval de oorzaak zou zijn, worden ontkend door zijn familie en de teamdokter.

Carlin Motorsport schrijft in voor 2008

Wederom is er een naam bekend geworden van de 22 inschrijvingen voor het Formule 1-seizoen van 2008. Deze keer gaat het om Carlin Motorsport dat heeft bevestigd zich te hebben ingeschreven voor 2008.

Teambaas van Carlin Motorsport, Trevor Carlin, was voorheen al actief in de Formule 1 als sporting director van het Jordan F1-team. Momenteel is Carlin Motorsport actief in het Britse Formule BMW, de Formule 3, de Renault World Series en de A1 Grand Prix. Het Britse team behaalde vorig weekend nog zijn honderdste overwinning in het Britse Formule BWM kampioenschap. Mede omdat Carlin Motorsport een erg succesvol team is denkt Trevor Carlin goede kans te maken op een plaatsje op de Formule 1-grid in 2008.

"Wij denken dat de FIA de nieuwe regels voor de toekomst heeft bedacht om het succesvolle jonge teams als Carlin Motorsport makkelijker te maken om in de F1 te stappen. Door de maatregelen om de kosten te reduceren komt het benodigde budget in zicht", aldus Trevor Carlin. "We zijn al een goed eind op weg met het bouwen van een team en we hebben goede banden met mensen die ervaring hebben met de F1 op het gebied van ontwerpen, marketing en management. Zij zullen het team versterken zodra onze inschrijving wordt geaccepteerd."

Balkenende staat wél achter homohuwelijk

BalkenendePremier Jan Peter Balkenende heeft naar eigen zeggen absoluut geen problemen met het homohuwelijk. Als minister-president staat hij er "vanzelfsprekend pal achter". Dat is "nadrukkelijk één van de uitgangspunten van het kabinetsbeleid zoals dat ook is verwoord in de kabinetsbrief Homo-emancipatie".

Balkenende lijkt zijn uitlatingen in Indonesië afgelopen vrijdag over het homohuwelijk terug te nemen, toen hij zei dat hij destijds tegen had gestemd. De Tweede Kamer reageerde hierop verontwaardigd en eiste een verklaring. Deze heeft hij nu in een brief gegeven.

Balkenende beweert dat hij tegenover Indonesische studenten "heeft gesteld en verdedigd dat dit soort zaken in onze parlementaire democratie bij meerderheid worden bepaald".

STR wil best V8-motor gebruiken

Scuderia Toro Rosso, het tweede Red Bull team, wil naar eigen zeggen hun gelimiteerde V10-motor best inruilen voor een V8-motor.

Wel zit er een garantie aan de ruil. Zolang Cosworth, de motorleverancier van het voormalig Minardi team, geen garantie kan geven dat het STR dezelfde behandeling als het Williams-team geeft, gaat de deal niet door. Cosworth heeft die garantie vooralsnog niet gegeven, dat zou betekenen dat STR het jaar afmaakt met een V10 motor. Ook volgend jaar zou het dan nog met die krachtbron mogen rijden.

"Ik wil graag zo snel mogelijk de Cosworth V8 gaan gebruiken, maar dat is nog niet mogelijk", vertelt Red Bull-baas Mateschitz in het blad Autosport. "We hebben nog een contract tot en met 2007. Ik wil dat best aanpassen om de V8 te kunnen gebruiken, maar dan wil ik net als Williams behandeld worden." Tot die tijd zal Toro Rosso gewoon de V10 gaan gebruiken.

De teams Midland F1 en Super Aguri zijn groot tegenstander van de V10 van STR. Mateschitz denkt echter dat deze teams blij moeten zijn met de gelimiteerde motor. "Voor mij is bewezen dat de ingrepen die werden doorgevoerd om de V10 te beperken echt werken", zegt de teambaas. "De andere teams moeten er gewoon even aan wennen dat Toro Rosso niet het Minardi van vroeger is."

Medewerkers Zilveren Kruis in quarantaine na poederbrief

Icoon Binnenlands Bij een vestiging van Zilveren Kruis Achmea in Noordwijk is vanochtend een verdachte poederbrief gevonden. De brief werd geopend door één van de medewerkers van de postkamer. Zolang er nog niet bekend is om wat voor poeder het gaat, moeten alle 26 werknemers van de postkamer in de kelder blijven. Ze zitten daar nu al sinds 11.00 uur in quarantaine.

Na de vondst van de brief werd direct groot alarm geslagen. Brandweerlieden in beschermende kleding hebben de envelop luchtdicht ingepakt. Een politie-escorte heeft de brief vervolgens begeleid naar een laboratorium in Lelystad, waar hij verder onderzocht zal worden.

Met dank aan Nihil en Likoning voor de submits en de verklaringen.

Boze moslims bestormen kantoor Playboy

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een woedende menigte van ongeveer driehonderd Indonesiërs heeft het hoofdkwartier van naaktmagazine Playboy in Jakarta bestormd. De moslims verwoestten de ramen met stenen, in protest tegen de Playboy die enkele dagen geleden voor het eerst in Indonesië op de toonbank verscheen.

Hoewel deze versie geen enkele naakte of aanstootgevende foto's vertoont, scheurden de betogers toch de tijdschriften uit elkaar. Ondanks deze protesten lijkt er wel veel vraag naar de Playboy te zijn, want de oplage was erg snel uitverkocht.

Tientallen politieagenten waren ter plekke, maar staken geen hand uit en hebben geen enkele arrestatie verricht. Als het naaktblad niet meteen uit de winkels zou verdwijnen, dreigt de militante moslimgroepering FPI geweld te gebruiken.


Het playboykantoor

Met dank aan Jethro voor de submit.

'Pistool luidde einde van Balkenende-I in'

Icoon PolitiekEen bedreiging met een vuurwapen zou in oktober 2002 hebben geleid tot de val van het eerste kabinet Balkenende. De toenmalige LPF-fractievoorzitter Harry Wijnschenk zou hebben beweerd door één van zijn partijgenoten met een pistool te zijn bedreigd. Dat onthult CDA'er Maxime Verhagen deze week in een interview met Elsevier. Volgens geruchten zou de bedreiger de huidige LPF-fractievoorzitter Gerard van As zijn.

"Er zou een fractievergadering zijn van de LPF. Op datzelfde moment kwam Harry Wijnschenk, de toenmalige fractievoorzitter van de LPF, met twee bodyguards mijn kamer binnen en vertelde dat hij door een collega bedreigd was met een pistool", verklaart Verhagen. Het voorval zou plaats hebben gevonden op 16 oktober 2002, de dag dat Wijnschenk werd afgezet als fractievoorzitter en LPF-ministers Heinsbroek en Bomhoff hun ontslag aanboden. De gebeurtenissen leidden nog diezelfde dag tot de val van het kabinet, na slechts 87 dagen regeren.

Verhagen wil in het interview in Elsevier niet ingaan op de vraag wie er met het pistool liep te zwaaien. "Daar laat ik me niet over uit. Hoe dan ook, toen dacht ik: jongens, dit is hier helemaal wildwest, het is klaar. Ik heb Balkenende gemeld wat ik had gehoord en gezegd dat dit voor mij echt de druppel was. Dat ik dacht: hier moeten we gewoon vanaf." Gerard van As laat in een reactie in Elsevier weten Wijnschenk nooit te hebben bedreigd, 'laat staan met een pistool'. Wijnschenk ontkent de bewering. Wel zou hij Verhagen destijds hebben toevertrouwd in de LPF-fractie met 'rapalje' dan wel 'een ongeregeld zootje' te moeten werken.

Gerard van As (links)
Gerard van As (links): Met pistool op het Binnenhof?


Met dank aan PIM4EVER voor de submit.

Halle Berry

Halle Berry werd geboren in Cleveland te Ohio op 14 Augustus 1966. Halle Berry heeft een Engelse moeder en een Afro-Amerikaanse vader. Voordat ze actrice werd, deed ze mee aan vele miss-verkiezingen, waaronder Miss Teen All-American, waarna ze model werd. In 1986 deed ze mee aan de Miss USA-verkiezing. Ze werd tweede.

In 1989 kreeg ze haar eerste belangrijke rol in 'Living Dolls', een spin-off van 'Who's the Boss?'. De serie hield echter niet lang stand. Haar eerste belangrijke filmrol was een drugsverslaafde in 'Jungle Fever' van Spike Lee uit 1991. Het jaar daarop stond ze tegenover Eddie Murphy in 'Boomerang'. Ze viel voor het eerst op bij het grote publiek in 'Alex Haley's Queen' (1993), waarin ze een jonge slavin speelde. In 1994 speelde ze in 'The Flintstones' secretaresse Sharon Stone, waarmee ze ook een jeugdig publiek bereikte. Het jaar daarop kreeg ze gemengde kritieken voor haar rol in het drama 'Losing Isaiah', met Jessica Lange als tegenspeelster.

Maar haar ster was rijzende, en niet dalende. In 1999 speelde ze Dorothy Dandridge in de televisiefilm 'Introducing Dorothy Dandridge'. Ze kreeg voor haar rol een Golden Globe en een Emmy Award. Haar succes werd echter overschaduwd. In februari 2000 veroorzaakte ze een auto-ongeluk door door rood licht te rijden, waarna ze de plaats van het ongeluk verliet voordat de politie er was.

Datzelfde jaar speelde ze superheldin Storm in de filmadaptatie van de succesvolle comic the 'X-Men'. In 2001 speelde ze in 'Swordfish', een film die vooral werd gepromoot als de eerste film waarin Halle Berry haar borsten ontblootte. Voor deze dertig seconden durende scène kreeg ze naar verluidt een half miljoen dollar extra betaald. Datzelfde jaar was ze nog een keer bloot in een film te bewonderen. In 'Monster's Ball' had ze een beruchte seks-scène met Billy Bob Thornton. De film, over een vrouw die een relatie krijgt met de man die de executie van haar terdoodveroordeelde man (Puff Daddy) overzag, kreeg lovende kritieken. Voor haar rol kreeg ze de Oscar voor Beste Actrice, de eerste zwarte vrouw die deze prijs kreeg. Berry was tijdens de uitreiking zo vol van emoties dat ze lastig uit haar woorden kon komen.

De eerste film die uitkwam na de Oscar-uitreiking was de James Bondfilm 'Die Another Day'. De scène waarin Berry's karakter Jinx uit de golven komt, gehuld in een oranje bikini, is een hommage aan de scène uit 'Dr. No', de eerste James Bondfilm, waarin Ursula Andress op dezelfde manier haar entrée maakte in de film. Haar karakter was zo'n succes dat er werd gesproken over een film rond Jinx. In 2003 volgde het vervolg op 'X-Men', 'X-Men 2'. Gothika (2003), was echter niet zo'n groot succes. De film werd gekraakt door de critici en deed het matig in de bioscoop. Het was echter niet zo'n flop als Catwoman (2004), de langverwachte film naar het karakter uit de Batman-reeks. De film was een kostbare flop en voor haar rol kreeg ze de Razzie voor Slechtste Actrice. Zij werd de derde persoon in de geschiedenis van de prijs (na Paul Verhoeven en Tom Green) die de prijs ook echt kwam ophalen. In 2005 deed ze een stem in de tekenfilm Robots. En nu is het wachten op haar laatste film, het 3e deel uit de 'X-Men'-reeks, 'X-Men 3: The Last Stand'.

Wat een bende...

...waarschijnlijk vond hij Lange Frans gewoon stom en als je iemand stom vindt, dan doe je ook stom tegen die persoon. In dit geval heeft hij de 'contest of stupiditeit' gewonnen.Het is zo jammer. Zinloos. Lange Frans zingt er zelf over. Zinloos was natuurlijk die klap, maar minder zinloos was het gooien niet. Helemaal zinloos is het, als je eigenlijk op zijn oog wilde gooien, maar door een mik-afwijking zijn schouder raakt. "Terug naar school jongen, ga nog maar even oefenen,"...

Lees verder

De Geus: 'Lagere premies WW en WIA'

Icoon EconomieMinister De Geus van Sociale Zaken heeft tijdens het kabinetsoverleg over de nieuwe begroting gepleit voor lagere premies voor de WW en de WIA. (De WIA is wat vroeger de WAO was.) De Volkskrant had al iets in deze richting gesuggereerd, maar vandaag is het door ingewijden bevestigd. De Geus baseert de voorgestelde verlaging op het feit dat steeds minder mensen een WW- en WIA-uitkering krijgen. Dat komt doordat de economie aantrekt en door het huidige kabinetsbeleid. Verder zegt de minister dat de fondsen geld genoeg hebben.

Met zijn voorstel gaat De Geus mee met de Tweede Kamer en de bonden, die al langer om een premieverlaging vroegen. Hij heeft echter wel minister Zalm tegenover zich. De fondsen tellen namelijk mee in het financieringstekort en zoals bekend wil Zalm dat tekort graag zo laag mogelijk houden.

Discovery en Davitamon vechten om Hoste

De goede prestaties van Leif Hoste heeft de belangstelling van veel wielerploegen gewekt. De renner van Discovery Channel PCT won in dit jonge seizoen tot nu toe de Driedaagse de Panne. Verder werd hij tweede tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix. Davitamon - Lotto zou interesse hebben in de Belg.

Het huidige contract van Hoste loopt eind dit jaar af. "Al het hele voorjaar door behoorde hij tot de top-drie van de sterkste renners en daarom willen we hem graag bij ons krijgen", aldus Marc Sergeant, ploegleider van Davitamon - Lotto.

Discovery Channel heeft inmiddels al gereageerd op de geruchten die afkomstig zijn van de Belgische wielerploeg. "Vorig jaar wou iedereen Devolder, nu willen ze Hoste", zegt ploegleider Dirk Demol. Hij wil Hoste graag bij de Amerikaanse formatie houden en ook de wielrenner zelf wil graag bij zijn huidige werkgever blijven. "Na de voorjaarsklassiekers maken we werk van een contractverlenging."

Antillianen boos vanwege 'getinte' Joran

De enige echte Joran van der Sloot in de boeienDe regering van de Nederlandse Antillen is het niet eens met de wijze waarop het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht gisteren aandacht besteedde aan de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway. In een reconstructie speelde een getinte acteur de rol van de blanke verdachte Joran van der Sloot. Gevolmachtigd minister Paul Comenencia vindt dat hiermee bewust en overduidelijk feiten worden verdraaid.

"Zoekend naar redenen waarom niet gewoon een blanke acteur is gekozen voor de rol van Joran, komen wij tot de stellige indruk dat de programmamaker gekozen heeft voor het benadrukken van wat reeds - ten onrechte - in Nederland als stereotype crimineel wordt gepresenteerd", stelt Comenencia. "Wat moeten wij nu denken van de rest van de uitzending? Hoeveel fictie zal daar in zitten?" Opsporing Verzocht wordt gemaakt in nauwe samenwerking met politie en het Openbaar Ministerie (OM). Deze twee diensten bepalen de inhoud van het programma tot in elk detail. Comenencia dreigt nu elke samenwerking met justitie in deze zaak te verbreken.

De kwestie Holloway is op verzoek van het Arubaanse OM en de Arubaanse politie in Opsporing Verzocht aan bod gekomen. Hiermee hoopte de autoriteiten op Aruba het onderzoek naar de verdwijning van de Amerikaanse een impuls te geven. De uitzending leverde ruim zestig nieuwe tips op, zo verklaarde een politiewoordvoerder vanochtend. De uitzending werd tevens op Aruba uitgezonden. Hoeveel meldingen in Nederland zijn gedaan en hoeveel mensen zich hebben gemeld op Aruba is nog niet duidelijk.

Een getinte acteur kroop in de huid van Joran
Een getinte acteur kroop in de huid van Joran (echte foto: zie inzet)

--
Opsporing verzocht is na te zien via Uitzending Gemist.

FC Utrecht volgt Boukhari

FC Utrecht ziet Nourdin Boukhari als ideale opvolger voor de vertrekkende Dave van den Bergh. Aan het einde van dit seizoen mag de aanvaller transfervrij weg bij zijn huidige werkgever, Ajax.

Behalve FC Utrecht zou ook AZ geïnteresseerd zijn in de diensten van Boukhari. De Rotterdammer en zijn zaakwaarnemer, Sören Lerby, hebben inmiddels aangegeven dat de voorkeur uit gaat naar een club die in de top van de Eredivisie meek an draaien. Mocht deze er niet bij zetten, dan zal de speler naar het buitenland vertrekken.

Foeke Booy, trainer van FC Utrecht, wilde gisteren geen reactie geven op de transfergeruchten: "Alleen de competitie telt nu. Natuurlijk zijn we bezig met volgend seizoen, maar dat heeft nu even geen prioriteit. Alles staat tijdelijk op een laag pitje. Het behalen van de 'grote' playoffs is belangrijker. Daar moet alles voor wijken."

Barça terug naar oude tenue

FC Barcelona zal komend seizoen weer uitkomen in een vertrouwd tenue. Dit jaar spelen de Catalanen nog in een blauw-rood gestreept shirt en een rode broek.

Vanaf de zomer zal de hoogstwaarschijnlijke kampioen van Spanje weer gaan spelen met een blauwe broek. Ook zal de ploeg van coach Frank Rijkaard een oude bekende shirtstijl uit de kast trekken, uit het seizoen 1998/99. Toen droeg de club een shirt met één blauw baan en één rode baan.

Het reserveshirt, een fluorescerend en felgeel shirt, zal blijven zoals het is, maar wordt derde keuze. De tweede keus zal een oranje shirt zijn, ook fluorescerend.

Eerder werd bekend dat ook Atlético Madrid zal gaan spelen in een shirt met slechts twee banen. De Rojiblanco's zullen in een shirt gaan spelen dat lijkt op dat van Feyenoord.

Cziommer niet naar Twente

TC Tubantia meldt dat Simon Cziommer volgend seizoen niet voor FC Twente zal spelen. De speler sloeg een aanbod van de ploeg uit Enschede af.

Cziommer, die momenteel door zijn club Schalke 04 aan Roda JC wordt verhuurd, heeft aangegeven dat hij wil wachten op een Nederlandse topclub. Het contract van de Duitse middenvelder loopt na dit seizoen af. Hierdoor kan hij transfervrij naar een andere club vertrekken. Ajax heeft al een tijdje interesse in de 25-jarige voetballer en ook Feyenoord heeft belangstelling, maar vooralsnog is er niks concreet.

Wat is Dit: Opgave 12 - Uitslag

Hoewel Kloppie in de eerste ronde al heel dichtbij zat met zijn antwoord, is toch Bafnek in de tweede ronde degene die als eerste het goede antwoord gaf, namelijk "Fietszadel". Hij is dus degene die de 6 punten van deze opgave binnensleept. Voor de rest zijn er nog drie mensen die 2 punten binnenslepen met hun antwoord dat dicht in de buurt zat en dat zijn; Kloppie, Skimmer en Roolio. Mensen die meegelift hebben op het antwoord van Bafnek zijn er niet.

De volgende opgave zal donderdagavond om 20.00 uur starten.

Helaas ligt het gedeelte waar de scores in staan momenteel plat. Zodra deze weer werkt zal hij worden ingevuld. Tot die tijd zal ik de tussenstand zelf bijhouden.

De oplossing

Hengelose politie zoekt geslachtsdeel

Icoon OpmerkelijkDe politie van het Overijsselse Hengelo is op zoek naar een piemel met bijbehorende schennispleger. Aan de hand van een foto, waarop de man in vol ornaat staat, hoopt de Twentse politie de potloodventer te kunnen achterhalen. Graag hadden we de politie bij willen staan door de foto verder online te verspreiden, maar de bewuste beelden staan nog niet op het internet.

De nog onbekende man viel vrijdagavond bij een pinautomaat in de Twentse stad twee 17-jarige meisjes lastig. Op het moment dat een van de jongedames haar pasje in de automaat stak, liet de schennispleger zijn jongeheer zien. De camera van de bank legde een en ander echter op de gevoelige plaat vast, en droeg de beelden later over aan de politie.

Met dank aan -AnneX- voor de submit.

Saint's Row demo aangekondigd

De ontwikkelaar Volition heeft in een interview met msxbox-world losgelaten dat er een demo van Saint's Row zal verschijnen op de XBox Live Marketplace:


Jacques Hennequet van Volition


"Although a demo was never officially announced are you still planning on releasing one via the marketplace or otherwise before the game ships?"

"Absolutely. Stay tuned for the date and the contents. It will be a very large demo."

Wanneer de demo komt is dus nog niet bekend, maar laten we hopen dat het niet te lang gaat duren. Het spel zelf moet in september in de winkels liggen. Er zit ook nog een vleugje Hollandse glorie in deze game, want het Amsterdamse Streamline Studios heeft een groot deel van de gebouwen in het spel ontworpen.Worm langer bij NEC

NEC is blij met Rutger Worm, en steekt de waardering voor hem niet onder stoelen of banken. Vorig jaar tekende de 20-jarige aanvaller al een contract tot medio 2007, maar de Nijmegenaren hebben dat contract dinsdag opnieuw opengebroken.

Worm, die dit seizoen zestien competitiewedstrijden speelde waarin hij tweemaal wist te scoren, staat nu tot medio 2009 onder contract bij de club uit De Goffert.

Mijn eerste gevecht...


Ik was nog maar een klein knulletje van een jaar of zeven toen ik op bezoek ging bij een vriendje van de basisschool. Hij heette Hans en hij liet mij zijn Nintendo Entertainment System zien. Ik was meteen verliefd op die lelijke, grijze plastic doos. Uren later kwam mijn moeder me ophalen en onmiddellijk begon mijn gejengel om het apparaat. M'n moeder keek uiteraard een beetje vreemd, want ik had al een Atari en moest maar gewoon buiten gaan spelen. Als geboren aanhouder was ik hier natuurlijk niet echt van onder de indruk.

Zoekmachinegebruikers stoppen op pagina 3

Icoon Internet Gebruikers van zoekmachines komen meestal niet verder dan pagina drie van de resultaten. Daarna geven ze hun zoektocht op, of veranderen ze van zoekstrategie. Dat blijkt uit een onderzoek van marketingbureau iProspect.

Meer dan 62 procent van de zoekenden klikt op een link op de eerste pagina met resultaten. Bedrijven die op die eerste pagina verschijnen, worden dan ook door een derde van de internetters automatisch als een 'topmerk' gezien.

Daarnaast verwacht een internetter tegenwoordig het gewenste resultaat op de eerste pagina terug te vinden. Lukt dat niet, dan verandert 41 procent al meteen van zoekterm of van zoekmachine.

Volgens Robbert Murray, directeur van iProspect, geven de resultaten van het onderzoek aan dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om op de eerste pagina terecht te komen. Lukt dit niet, dan worden ze vaak niet eens gevonden.

Dronken Arnhemmer ramt café uit wraak

Icoon Misdaad Een 38-jarige man uit Arnhem heeft afgelopen nacht uit wraak met zijn auto een café in Ede geramd. Hij was eerder op de avond de kroeg uitgezet omdat hij ruzie zocht. Niemand raakte bij deze actie gewond. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Nadat de man het café was uitgezet, gooide hij eerst de ruiten in. Vervolgens stapte hij in zijn auto, en ramde daarmee de pui van de kroeg. Toen hij probeerde weg te rijden, ramde hij ook nog diverse andere auto's. Uiteindelijk kwam zijn wagen tegen de middengeleider van de weg tot stilstand, waarna de Arnhemmer uitstapte en de benen nam.

Het kostte de politie weinig moeite om de man even later aan te houden, nog steeds in de buurt van het café. De man bleek stomdronken te zijn, en niet eens een rijbewijs te hebben. Hij is aangehouden.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Vrijspraak voor Danny Blind

De tuchtcommissie van de KNVB heeft woensdagochtend trainer Danny Blind van Ajax vrijgesproken van belediging van arbiter Luinge.

De commissie oordeelde dat Blind en Luinge een 'heftig dispuut' hebben gehad in de rust van de competitiewedstrijd tegen Roda JC, maar dat Blind daarbij Luinge niet heeft uitgescholden.

Hiermee nam de tuchtcommissie de eis over van de aanklager betaald voetbal. Die had dinsdagavond tijdens de behandeling van het beroep al zijn strafvoorstel ingetrokken. Aanvankelijk legde hij Blind een boete van 500 euro op en een wedstrijd voorwaardelijk op de tribune.

Piloot ontslagen wegens een te lange baard

Icoon Opmerkelijk In Pakistan is een politieke rel ontstaan nadat het leger een straaljagerpiloot had weggestuurd omdat zijn baard te lang was. Volgens het leger zou de lange baard van de man onveilig zijn, maar volgens veel anderen gaat het eigenlijk om de stricte scheiding van het leger en het geloof.

Veel streng gelovige moslims in Pakistan laten hun baard lang groeien uit geloofsovertuiging. De ontslagen Mohsin Hayat Ranjha is er daar één van, maar daarmee overtrad hij wel de kledingsvoorschriften van de Pakistaanse luchtmacht. Naast hem worden er binnenkort mogelijk nog vier andere militairen ontslagen vanwege hun te lange baard.

"Iedereen die de regels niet opvolgt zal aangepakt worden", aldus een officier. "Daar heeft religie niets mee te maken."

Luchtmachtpersoneel mag overigens gewoon een baard hebben, als die maar niet te lang wordt. De zuurstofmaskers in de vliegtuigen kunnen namelijk slechter werken als de piloot een te lange baard heeft. Door te veel haar sluit het masker niet goed meer aan op het gezicht.

Volgens een aantal moslims in het land is de lange baard van Ranjha alleen een excuus geweest voor zijn ontslag. "Hij heeft een training gevolgd in de Verenigde Staten, waar hij geen technische problemen tegenkwam", aldus een parlementariër.

Standen NHL per 11 april

Met nog een week te gaan worden de playoffplaatsen in rap tempo opgeëist. Detroit zal met de meeste punten aan de haal gaan, terwijl er nog vijf plaatsen te verdelen zijn.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers¹794423 1210025220125-9-619-14-65-3-2
Philadelphia¹784324 119725724821-13-622-11-56-3-1
New Jersey¹794327 99522922425-11-318-16-69-1-0
N.Y. Islanders783538 57522026019-17-216-21-33-6-1
Pittsburgh782045 135322630210-21-810-24-53-6-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa¹795120 811030420029-9-222-11-63-5-2
Buffalo¹784824 610226423625-11-323-13-34-5-1
Montréal784128 99123323324-11-417-17-59-1-0
Toronto783832 88424325724-12-314-20-56-2-2
Boston802935 167422425816-14-1013-21-62-4-4
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina²795121 710928724930-7-221-14-55-4-1
Tampa Bay794232 58924424924-13-218-19-36-4-0
Atlanta783932 78526726122-13-417-19-36-3-1
Florida793534 108023225024-11-411-23-65-4-1
Washington782640 126422229515-18-711-22-54-2-4
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit³785515 811828919626-9-529-6-38-0-2
Nashville²794625 810024422129-8-117-17-74-6-0
Columbus783242 46820626820-18-012-24-46-3-1
Chicago782441 136119926814-18-610-23-73-3-4
St. Louis782143 145619227912-21-69-22-81-6-3
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary¹794524 1010021219429-7-416-17-66-2-2
Colorado794328 89427824725-10-618-18-25-3-2
Edmonton803928 139125024818-15-621-13-75-4-1
Vancouver794131 78924524224-10-517-21-25-4-1
Minnesota803835 78322620723-16-215-19-56-4-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas²795222 510925520727-11-225-11-36-2-2
Anaheim¹794225 129624621825-10-517-15-76-4-0
San Jose784126 119325022823-8-718-18-47-2-1
Los Angeles794034 58524326625-14-115-20-43-7-0
Phoenix793638 57723926618-18-418-20-14-5-1

De playoffplaatsen en -kanshebbers op dit moment:

Eastern ConferenceGPPTS
Ottawa¹*79110
Carolina²*79109
N.Y. Rangers¹*79100
Buffalo¹78102
Philadelphia¹7897
New Jersey¹7995
Montréal7891
Tampa Bay7989
Atlanta7885
Toronto7884
Western ConferenceGPPTS
Detroit³*78118
Dallas²*79109
Calgary¹*79100
Nashville¹79100
Anaheim¹7996
Colorado7994
San Jose7893
Edmonton8091
Vancouver7989
Los Angeles7985

¹ Geplaatst voor playoffs
² Zeker van divisietitel
³ President's trophy (meeste punten van de gehele competitie)
* De divisiewinnaars plaatsen zich automatisch op plaatsen 1, 2 en 3

Leraar krijgt werkstraf voor aanranding scholiere

Robert P.De 39-jarige biologieleraar Robert P. (foto) van het Oldenzaalse Carmel College is door een rechtbank veroordeeld tot 200 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf wegens aanranding van een 16-jarige leerlinge. De rechter achtte bewezen dat de docent het meisje betastte en probeerde te verleiden tot orale seks, in ruil voor een voorbewerkt proefwerk over voortplanting.

P. zou bij het meisje over haar kleding aan haar borsten en kruis hebben gezeten. Dat deed hij terwijl hij haar tijdens het proefwerk afzonderde in een apart lokaal. P., die sinds tweeënhalf jaar de vertrouwenspersoon van de leerlinge was, zou verder zijn macht en overwicht als leraar hebben misbruikt door haar een voorbewerkt examen aan te bieden. Het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut stelde vast dat de goede antwoorden gemarkeerd waren met stipjes. Waar het meisje voor een eerder proefwerk over de lesstof een 3,7 haalde, scoorde ze nu een 8,8.

Wat niet bewezen kon worden, is dat P. vooraf de leerlinge een hoger cijfer beloofd had in ruil voor seksuele handelingen. Wel staat vast dat de docent het meisje via sms'jes en msn-berichten ertoe probeerde te bewegen hem oraal te bevredigen. Tot twee keer toe zou P. op een afgesproken tijd hebben gewacht op een sportveld, waar hij de 16-jarige zou treffen. Het meisje biechtte de toenaderingspogingen op aan haar zus, die samen met de moeder de schoolleiding inschakelde. P., die sinds de zaak aan het rollen kwam was geschorst, zal vrijwel zeker worden ontslagen.

Bedrijf laat schapen met shirtreclame lopen

Icoon OpmerkelijkEen gat in de reclamemarkt? Het bedrijf Lease a Sheep laat sinds kort schapen met shirtreclame rondlopen. De beesten krijgen een speciaal dekje om het lijf met daarop de naam van een commercieel bedrijf. Op een drietal plaatsen langs wegen in Noord-Holland zijn de reclameschapen al te bewonderen.

Schapenhouder André Groen uit Enkhuizen kwam met het idee, waarna ondernemer Jozef Mazereeuw het verder uitwerkte. Groen heeft reeds zijn eigen schapen 'aangekleed', en hoopt hiermee extra inkomsten te genereren voor zijn schapenhouderij. Inmiddels zijn de eerste contracten afgesloten met Hotels.nl, die twaalf schapenkuddes, verspreid over heel Nederland, wil gaan sponsoren. Volgens directeur Miechel Nagel van Hotels.nl ondervinden de dieren geen hinder van de dekjes. "We hebben ons er van vergewist dat het geen dieronvriendelijke actie is."

Reclameschaapjes


Met dank aan bordewolf voor de submit.

'Overheden moeten betalen voor traagheid'

Icoon Politiek De PvdA en de VVD willen dat overheidsorganen een vergoeding gaan betalen aan burgers als hun aanvragen of bezwaarschriften niet snel genoeg worden behandeld. Dit voorstel, dat gisteren in de Tweede Kamer werd besproken, kreeg brede steun.

Het voorstel volgt uit de resultaten van onderzoeken naar de snelheid van overheden. Zoals veel mensen al vermoed zullen hebben, reageert de overheid vaak te laat op aanvragen. Bovendien wordt de wettelijke termijn om te reageren op bezwaarschriften vaak overschreden.

Volgens de PvdA en de VVD zorgt deze traagheid voor een deuk in het vertrouwen van de burger in de overheid. Daarom willen de Kamerleden dat overheden voortaan een vergoeding betalen per dag vertraging. De 'boete' zou volgens het voorstel kunnen oplopen tot 1260 euro voor zes weken vertraging.

Er moet nog wel onderzocht worden hoe misbruik voorkomen kan worden. Als die onderzoeken goed afgerond worden, wordt de regeling mogelijk al over twee jaar ingevoerd.

Testdag 11-04-2006

Gisteren is er door zeven coureurs getest op Barcelona. Ferrari-testcoureur Marc Gené was de snelste man van de dag. Nico Rosberg zette de tweede tijd neer, en Luca Badoer de derde.

Beide Ferrari-coureurs hadden uitstapje in de grindbak, waardoor meerdere malen de rode vlag gezwaaid werd. Rosberg had vandaag een aantal problemen met de uitlaat, en Christian Klien blies zijn motor op.

Uitslag testdag Barcelona:

PosCoureurTeamAutoTijdVerschilRonden
1M. GenéFerrari248 F11:16.122-100
2N. RosbergWilliamsFW281:16.313+0.19196
3L. BadoerFerrari248 F11:16.391+0.26998
4N. KarthikeyanWilliamsFW281:16.440+0.31896
5C. KlienRed Bull RacingRB21:16.691+0.56950
6N. JaniScuderia Toro RossoSTR-011:16.795+0.67389
7D. CoulthardRed Bull RacingRB21:17.152+1.03051

Jennifer Lopez wil verbod op boek ex

Icoon Showbizz Jennifer Lopez wil dat het boek van haar eerste man Ojani Noa nog voor publicatie verboden wordt. Ojani zou in het 'allesonthullende' boek veel intieme details over Jennifer willen publiceren. Volgens haar advocaten zijn die details 'negatief, vernederend en kleinerend' voor Jennifer.

Ojani en Jennifer zouden vorig jaar een geheimhoudingsplicht hebben getekend. Met de publicatie van het boek zou die afspraak geschonden worden.

Eén van de dingen die Ojani zou onthullen in zijn boek, is dat Jennifer al een affaire had met zanger Marc Anthony toen die nog getrouwd was. Erg verrassend zou dat overigens niet zijn, aangezien de twee al enkele dagen na de scheiding van Marc Anthony trouwden.


Jennifer Lopez en Ojani Noa in betere tijden

VS: dj roept op tot doden illegalen

Icoon RadioIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan door de oproep van radio-dj Brian James van KFYI uit Arizona. De dj riep op om illegalen die de grens oversteken, af te schieten. In de uitzending zei de dj dat hij het liefst zelf aan de grens zou willen zitten ''met mijn geweer en infrarood-nachtzichtapparatuur'', om op illegale immigranten te kunnen vuren.

Amerika mag dan wel het land van de vrijheid van meningsuiting zijn, deze uitlatingen gingen ook daar velen te ver. De minister van Justitie van Arizona en de hoogste federale aanklager van de Amerikaanse staat hebben bij toezichthouder FCC een klacht ingediend tegen het radiostation.

Volgens een verklaring van het radiostation betrof het een inval-dj, die de opmerkingen heeft gemaakt. KFYI-programmadirecteur Laurie Cantillo zegt dat de uitlating satirisch van aard was, bedoeld om de frustratie aan te geven die veel Amerikanen voelen bij het issue over illegale immigratie.

De uitlatingen van de dj worden door de aanklagers als ''gevaarlijk en volstrekt onverantwoordelijk'' gekenschetst. Ze zijn bang dat de uitspraken van de dj kunnen leiden tot geweld. In de VS is momenteel namelijk een felle discussie aan de gang omtrent illegale immigranten. De afgelopen dagen demonstreerden vele honderdduizenden Amerikanen tegen een plan van de regering om illegalen harder aan te pakken. Ze eisen een amnestieregeling voor de naar schatting 11,5 miljoen illegale immigranten in het land. Alleen al in de hoofdstad Washington waren meer dan 100.000 betogers op de been; in New York 125.000 en in Phoenix, gelegen in de staat van de dj (Arizona), zeker 100.000 demonstranten.

De hardere wetgeving voor illegalen is al door Het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd, maar moet nog door de Senaat heen.

Leven comapatiënte Schiavo wordt verfilmd

Icoon FilmEr zijn plannen voor een film over comapatiënte Terri Schiavo, die een jaar geleden stierf na vijftien jaar in coma te hebben gelegen. Vier Hollywood-producenten hebben gezamenlijk de filmrechten van het boek 'Terri: The Truth' aangekocht. Onder hen is Lawrence Bender, die eerder als producent verantwoordelijk was voor Pulp Fiction.

Het boek is geschreven door Terri's echtgenoot Michael Schiavo. Na een jarenlang juridisch gevecht tegen de ouders van Terri kreeg hij in maart vorig jaar toestemming van de rechter de kunstmatige voeding te stoppen. Vervolgens vond hij niet alleen zijn schoonouders, maar ook de gebroeders Jeb en George Bush, respectievelijk gouverneur van Florida en president van de Verenigde Staten, op zijn pad. Voor diverse rechters probeerden tegenstanders de naderende dood van de comapatiënte te voorkomen, echter tevergeefs.

De film moet beginnen met het liefdesverhaal tussen Michael en Terri, zo meldden diverse Amerikaanse websites dinsdag. Volgens Kevin Brown, één van de producenten, is het tijd geworden Michaels kant van het verhaal te vertellen. "Dit is het verhaal van een restaurantmanager die jarenlang zijn vrouw verpleegde om vervolgens door de president van de Verenigde Staten zowat voor een moordenaar te worden uitgemaakt", aldus Brown.

Terri Schiavo
Het is nog onbekend wie de rol van Terri Schiavo zal spelen

'Gratis nummers verdwijnen door treiteraars'

Icoon Telecom Bedrijven schrappen in hoog tempo hun gratis 0800-nummers, en vervangen die door betaalde nummers. De voornaamste reden hiervoor is het grote aantal treitertelefoontjes gepleegd vanaf mobiele telefoons. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De treitertelefoontjes zouden jaarlijks miljoenen euro's kosten.

Voor de komst van de mobiele telefoon waren gratis nummers altijd populair, omdat ze als zeer klantvriendelijk worden gezien. Omdat bellen vanaf een mobiele telefoon relatief duur is, en de aanbieder van het gratis nummer voor de kosten opdraait, komt hier nu verandering in.

Volgens telecommunicatiebranchevereniging BTG zijn het vermoedelijk vooral scholieren die voor de lol naar gratis nummers bellen met hun mobiele telefoons.

Bejaarde krijgt boete voor traag oversteken

Een vrouw uit Los Angeles heeft onlangs een boete gekregen omdat ze overstak terwijl het voetgangerslicht al op rood stond. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de vrouw 82 jaar oud is, en gewoon niet snel genoeg kon oversteken. De boete voor het 'hinderen van het verkeer' bedraagt 114 dollar.

"Het is een schande. Ze behandelden me als een 6-jarig kind dat niet wist wat het aan het doen was", aldus de bejaarde, die claimt dat ze nooit genoeg tijd had om over te steken. De agenten kenden echter geen genade.

De bekeuring is er één uit een lange rij. De politie van Los Angeles is de laatste tijd namelijk extra streng aan het controleren, nadat het aantal klachten over hinderlijk gedrag van voetgangers flink was toegenomen. "Ik heb liever geen boze burgers aan mijn bureau", aldus een politieopzichter. "Maar nog liever heb ik geen dode voetgangers."

In opdracht van de lokale politiek heeft de politie wel een onderzoek ingesteld naar de tijd die ouderen hebben om de weg over te steken. De boete van deze bejaarde blijft echter gewoon staan.

DVD: Proof

Proof is een film met een licht wetenschappelijke achtergrond. Catherine (Gwyneth Paltrow) en Hal (Jake Gyllenhaal) ruimen het huis van Catherine's overleden vader Robert (Antony Hopkins), een begenadigd maar een tikkeltje gestoorde wiskundige, op. Tijdens dit opruimen vinden ze een proefschrift over een zeer ingewikkeld stukje mathematiek. Catherine beweert dat zij dit geschreven heeft, maar Hal gelooft hier niets van. Catherine is namelijk net als haar vader psychisch behoorlijk in de war. Een heel drama ontvouwt zich, want als Hal eindelijk gelooft dat Catherine het wèl heeft geschreven, wil zij niets meer met hem te maken hebben. Dit alles overgoten met een ontluikende-romance-sausje maakt de film helemaal af. Voor de makers dan.

Salarissen in de gamesindustrie

Onderzoeksbureau Audience Insights deed in opdracht van het tijdschrift Game Developer onderzoek naar de gemiddelde salarissen in de gamesindustrie. Er werden wereldwijd zo'n 6000 gamesproducenten ondervraagd en de salarissen zijn vastgesteld op basis van minimaal zes jaar ervaring.

Salaris per jaar:

Tester: € 26.905
Game ontwerper: € 48.092
Componist: € 52.759
Schrijver: € 53.556
Grafisch ontwerper: € 53.613
Producer: € 58.275
Programmeur: € 64.634
Marketingmedewerker: € 67.311
Hoofdprogrammeur: € 71.634
Directeur: € 93.582
Hoofdproducer: € 111.830

Henin begint gravelseizoen met zege

Justine Henin-Hardenne is het gravelseizoen goed begonnen. De Belgische rekende soepeltjes af met Sybille Bammer in het WTA-toernooi van Charleston.

Henin won met 6-2, 6-3 van Bammer in haar eerste gravelpartij sinds haar eindzege op Roland Garros. Tijdens de hoog aangeschreven toernooien van Indian Wells en Miami kampte Henin met knieproblemen. Nu hoopt de Waalse op gestage verbetering. ”Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar dat is net wat ik nu nodig heb. Het is beter dat ik ervoor moet knokken dan dat ik cadeautjes krijg”, aldus de voormalige nummer één van de wereld.

Jelena Jankovic en Nicole Vaidisova werden verrassend vroeg geëlimineerd. De als tiende geplaatste Jankovic verloor met 7-6 en 7-5 van de nummer 193 van de wereld, de Oekraïense Julia Vakulenko. Vaidisova startte sterk tegen Catalina Castano, maar verloor plots tien games achtereen op weg naar haar 5-7, 2-6 nederlaag.

Klikkende hoofdagent kan zijn biezen pakken

Icoon PolitieEen 38-jarige hoofdagent van het politiekorps Kennemerland is in februari ontslagen. De diender had een collega aangegeven bij de Stichting BREIN, het meldpunt voor illegaal kopieergedrag. De collega, een inspecteur, kopieerde tegen betaling cd's voor andere medewerkers van het politiekorps.

De inspecteur zou de handel op zijn werkplek bedrijven, waar hij een map had liggen waarin collega's hun bestelling konden doorgeven. De hoofdagent ergerde zich daaraan. De aangifte leidde er echter toe dat niet de bijbeunende inspecteur maar de klikkende diender de laan uitvloog. Tevens spende het Openbaar Ministerie een strafzaak tegen de hoofdagent aan. Volgens de tenlastelegging zijn de beweringen van de hoofdagent op niets gebaseerd en betreft het laster.

De zaak is inmiddels voor een Haarlemse politierechter. De advocaat van de hoofdagent hoopt met een aantal getuigen te kunnen aantonen dat zijn cliënt onterecht is ontslagen. Tevens is het ontslag aangevochten bij de ambtenarenrechter. Advocaat Perrels is echter weinig hoopvol. "Ik heb hem al gezegd dat geen enkele klokkenluider er in Nederland positief af komt." De politie Kennemerland wilde niet in de media reageren op de zaak.

Met dank aan ACT-F en mstx voor de submit.

Illegale prostitutie steeds schrijnender

Icoon BinnenlandsDe politie krijgt steeds meer meldingen binnen van illegale prostitutie. Tegenwoordig zijn het zelfs de klanten die, meestal anoniem, melding maken van situaties die te erg voor woorden zijn. Deze klanten beschouwen de anonieme meldlijnen dan ook als een uitkomst, omdat ze zich vaak schamen voor hun prostitueebezoek.

Maria de Cock, de adjunct-directeur van de Stichting Tegen Vrouwenhandel (STV), merkt ook dat het alleen maar erger wordt. De STV krijgt de vrouwen meestal binnen, nadat de politie ze uit hun situatie bevrijd heeft. De Cock: "Ze worden uitgebuit, moeten veel te lange dagen maken en worden vaak mishandeld. Ook chantage is een onderdeel van de keten: de vrouwen krijgen te horen dat als ze vluchten, hun familie in het thuisland iets wordt aangedaan. En dat gebeurt ook. Van één vrouw weten we bijvoorbeeld dat haar moeder door mensenhandelaren is vermoord, omdat zij uit de prostitutie in Nederland was ontsnapt."

Voor de prostituees, vaak maar net, of nog niet eens, meerderjarig, verbetert het leven na hun bevrijding vaak maar nauwelijks. Het ene probleem is dat ze getraumatiseerd zijn door al het geweld dat ze ervaren hebben, maar er speelt nog iets anders: ze kunnen niet terug naar hun land. In hun land zouden ze immers weer in aanraking komen met de mensen die ze naar Nederland hebben gehaald. Door familie worden ze uitgekotst. Vaak waren ze zelfs door hun eigen familie verkocht. Tegelijkertijd krijgen ze hier meestal geen verblijfsvergunning. Op die manier blijven ze vaak dus illegaal in Nederland, met alle gevolgen van dien.

Kamer boos over homo-uitleg premier

PolitiekEen uitspraak gedaan door minister-president Jan Peter Balkenende over het homohuwelijk, is in slechte aarde gevallen bij D66, PvdA en VVD. Ook de jongerenafdelingen van die partijen én die van GroenLinks alsmede homobelangenorganisatie COC zijn ontevreden over wat de premier heeft gezegd.

Het draait om een uitspraak die Balkenende afgelopen vrijdag deed in Indonesië. Tijdens een discussie met islamitische studenten werd hem onder meer gevraagd waarom het homohuwelijk en prostitutie in Nederland legaal zijn. De premier antwoordde hierop dat hij destijds als Kamerlid tegen de wetsvoorstellen had gestemd, maar dat een Kamermeerderheid voor was.

Volgens D66 had Balkenende wel wat beter de Nederlandse normen en waarden mogen uitdragen. Hij was daar als minister-president van Nederland maar zat te antwoorden als een CDA'er, aldus D66-parlementariër Boris van der Ham, die er aan toevoegde het een gemiste kans te vinden: ''Zeker in een land waarin mensenrechten van bepaalde groepen burgers als homoseksuelen niet altijd worden gerespecteerd, was het goed geweest om onze waarden te benadrukken. Diepe waarden die we in Nederland belangrijk vinden, zoals gelijke behandeling van iedereen en het recht op zelfbeschikking. Ik vind dat de premier is weggedoken voor een stevige stellingname tegenover een vooringenomen publiek.''

PvdA, D66 en VVD verwachten vandaag een antwoord van Balkenende. De jongerenorganisaties van VVD, D66 en GroenLinks willen dat de premier zijn excuses aanbiedt.

Met dank aan DivineJester voor de submit.

Donner wil wet tegen straatterreur

PolitiekJustitie-minister Piet Hein Donner wil het mogelijk maken dat straatschoften die strafbare feiten plegen en voor overlast zorgen, direct kunnen worden aangepakt. De CDA-bewindsman is hard bezig met een wetsvoorstel, waarin dit wordt geregeld.

In dat voorstel krijgt de officier van justitie de bevoegdheid overlastgevers meteen een contact- of straatverbod of gedragstherapie op te leggen, nog voordat ze zijn veroordeeld. Deze gedragsmaatregel is bestemd voor personen waaraan geen voorlopige hechtenis kan worden opgelegd, omdat dit een te zwaar middel is voor het gepleegde delict. Tegen de verdachte moeten wel ernstige bezwaren bestaan. Een andere voorwaarde is dat er een groot gevaar bestaat dat deze persoon opnieuw de fout ingaat of doorgaat met zijn ontoelaatbare praktijken.

Donner komt met de voorgenomen wetgeving tegemoet aan een wens van onder meer VVD, CDA en PvdA. Die hadden eerder in de Kamer laten weten dat slachtoffers en getuigen van straatterreur in de praktijk onvoldoende kunnen worden beschermd. De minister is nu bezig met het vastleggen van de misdrijven waarbij de gedragsmaatregel straks kan worden ingezet.

Lyon verliest in Franse beker

Paris Saint-Germain en Olympique Marseille staan in de halve finales van de Coupe de France, het Franse bekertoernooi. Marseille ontnam Olympique Lyon de kans op de dubbel.

Olympique Marseille sloeg met 1-2 toe in het Stade Gerland van Olympique Lyon. Toifilou Maoulida bracht L’OM na een kwartier aan de leiding, door handig de buitenspel te ontwijken. Het antwoord van Lyon liet niet lang op zich wachten: Fred scoorde uit een corner van Juninho. Een fout van Grégory Coupet leidde de uitschakeling van Lyon in: de doelman taxeerde een voorzet van Franck Ribéry verkeerd en Mamadou Niang profiteerde. In de 93e minuut miste Sydney Govou nog een zeer grote mogelijkheid.

Paris Saint-Germain won in het eigen Parc de Princes met 2-1 van Lille, dit jaar nog Champions League deelnemer. De ploeg uit de hoofdstad knokte zich via Bonaventure Kalou (die met zijn schouder een inzet van Edouard Cissé verlengde) en Pauleta terug van een achterstand. Efstathios Tavlaridis had de bezoekers op voorsprong gezet. Vanavond zijn de laatste twee kwartfinales: Stade Rennes speelt tegen Montpellier en Calais ontmoet Nantes.

Eintracht Frankfurt naar bekerfinale

Eintracht Frankfurt staat in de finale van de Duitse DFB Pokal. “Die Adlerträger” rekenden af met Arminia Bielefeld: 1-0.

De zege van Eintracht Frankfurt was verdiend: Arminia Bielefeld kwam er eigenlijk niet aan te pas. Matchwinnaar werd de Griek Ioannis Amanatidis, die na een kwartier doelman Mathias Hain passeerde en vanaf zestien meter doel trof. Arminia drong in het tweede bedrijf fel aan, maar de beste kansen bleven voor Frankfurt. Zo raakte Benjamin Köhler in de slotfase de paal.

Frankfurt gaat straks in Berlijn voor haar vijfde bekerwinst; het zou de eerste zijn sinds 1988. FC Bayern München of Sankt Pauli zal als tegenstander fungeren. Mocht Bayern de finale halen, dan is Frankfurt verzekerd van UEFA Cup voetbal.

Politie zoekt gevaarlijke verkrachter

PolitieHet Openbaar Ministerie heeft een foto vrijgegeven van de 25-jarige Johan Frederik Stellingwerf. De man wordt gezocht voor diverse ernstige zedenmisdrijven. Het komt niet vaak voor dat justitie een foto van een verdachte vrijgeeft, maar de vrees van het OM dat de man zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zal maken is zo groot, dat men voor deze stap heeft gekozen.

Stellingwerf werkt in Amsterdam en Groningen en staat ingeschreven in het Zuid-Hollandse Sassenheim. De politie vermoedt dat hij in een zwarte, 15 jaar oude Opel Kadett 1.4 rijdt, met kenteken YZ-98-ZB. Van de verdachte zijn op internet trouwens scherpe foto's te vinden, daar hij staat ingeschreven bij een modellenbureau en zijn gegevens on-line staan.


Door OM vrijgegeven foto

De verdachte is 1.88 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, een slank gespierd postuur en kort donkerblond stekeltjeshaar. Hij draagt meestal zwarte kleding en heeft schoenmaat 45. Hij ontmoet zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit. Mensen die weten waar hij is, wordt verzocht de politie te bellen en zeker zelf geen aanhoudingsactie te ondernemen.

Playboy wil naaktfoto Bridget van internet

ShowbizzPlayboy dreigt met juridische acties tegen sites die naaktfoto's van Bridget Maasland publiceren uit de reportage die in de aankomende editie komt te staan. Sinds zondag is er op internet een foto uit die shoot verschenen.

Ook rechtstreekse links naar de foto's op andere sites, wil het mannenblad niet hebben. FOK! kreeg van de Juridische afdeling van Playboy een email met het verzoek een directe link naar de foto te verwijderen: ''Wij sommeren u om de link naar het inbreukmakende fotomateriaal met onmiddellijke ingang van uw website te verwijderen.'' Dat hoefde overigens niet meer, want de site waar wij naar toe verwezen, had hem zelf al weggehaald. Een groot Nederlands weblog, VKmag, heeft de foto overigens al sinds 9 april on-line staan (zelf maar even zoeken waar precies, want van rechtstreekse links wordt de Playboy boos), maar vermoedelijk zal ook die wel snel verdwijnen.

Playboy zegt verrast te zijn door het uitlekken van de foto. Een woordvoerder geeft toe dat zijn blad normaal gesproken niet vies is van publiciteit rondom een blootsessie van een bekende Nederlandse. Ook lekten er wel vaker foto's uit op internet: ''Maar in het verleden gebeurde dat vlak voor of na het uitkomen van de nieuwe Playboy. In dit geval zag ik afgelopen zondag de foto al verschijnen en dat is wel heel vroeg. We zijn de regie over de publiciteit nu kwijt'', aldus de woordvoerder.

Niet bekend is wie de foto op internet heeft gezet. Gezien de foto die op internet is verschenen, die duidelijk leek te zijn gemaakt van een al op papier afgedrukte foto, kan het iemand bij de drukkerij zijn geweest. De Playboy wordt momenteel gedrukt want die moet op 20 april in de winkel liggen. Playboy gaat in ieder geval met de uitgeverij en de drukker om de tafel zitten om ''dit soort toestanden'' in de toekomst te voorkomen.

-
Geen linkjes naar foto's plaatsen, dat wil de Playboy niet hebben.

Wat een bende...

...waarschijnlijk vond hij Lange Frans gewoon stom en als je iemand stom vindt, dan doe je ook stom tegen die persoon. In dit geval heeft hij de 'contest of stupiditeit' gewonnen.

Het is zo jammer. Zinloos. Lange Frans zingt er zelf over. Zinloos was natuurlijk die klap, maar minder zinloos was het gooien niet. Helemaal zinloos is het, als je eigenlijk op zijn oog wilde gooien, maar door een mik-afwijking zijn schouder raakt. "Terug naar school jongen, ga nog maar even oefenen,"...

Winnaar I AM 8BIT prijsvraag bekend

Nee, je hebt niet een FOK!games prijsvraag gemist. Het was IGN dit keer die een creabea prijsvraag hield. De bedoeling was om een stuk art te maken met als thema 'games'. De winnaar vind je hieronder:

In de inzending van Roland Tamayo (genaamd 'Battle For My Affection) vind je onder andere Donkey Kong en Pac-Man terug.

De negen runners-up staan op de site van IGN.

I AM 8BIT is een tentoonstelling die gelijk met de E3 gehouden wordt. Centraal op deze tentoonstelling staan kunststukken die als thema games (specifiek uit het 8bit tijdperk) hebben.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.