FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 juni 2010

Ehsan Jami actief bij de PVV

Vanaf aanstaande donderdag zal Ehsan Jami bij de PVV aan de slag gaan. De oprichter van het Centraal Comité voor Ex-moslims en voormalig gemeenteraadslid van de PvdA zal de rechterhand worden van PVV-Kamerlid Hero Brinkman.

Ehsan en ik kennen elkaar al jaren. We hebben besloten dat hij voor mij gaat werken”, wist Brinkman dinsdagavond te melden. Welke portefeuille Brinkman krijgt, wordt volgende week bekendgemaakt.

Jami zou eigenlijk al eerder politiek actief worden voor de PVV. Voorman Geert Wilders kondigde in oktober 2009 al aan dat hij erbij zou komen, maar Jami ontbrak op de kandidatenlijst van de PVV bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Naar eigen zeggen omdat hij eerst zijn studie bedrijfskunde wilde afmaken.

Toen Jami in 2007 het Centraal Comité voor Ex-moslims oprichtte, werd hij in één klap een bekende Nederlander. In dat zelfde jaar werd hij uit de PvdA gezet vanwege een opiniestuk wat hij met Geert Wilders schreef, en waarin hij Mohammed met Adolf Hitler vergeleek. In 2008 maakte hij de film ‘Interview’, waarin hij de grondrechten voor moslims aanhaalde.
 

Ehsan Jami
'Ehsan Jami'

Hoge score in kwalificatie Wimbledon

De partij tussen de Brit Alex Bogdanovic jr en Fransman Nicolas Mahut in de tweede ronde van de kwalificatie voor Wimbledon is onverwacht uitgelopen op een titanenstrijd. Beide spelers stonden namelijk meer dan vier uur op de baan voordat er een winnaar bekend was.

De eerste set ging met met 6-3 naar Bogdanovic, waarna Mahut de tweede set met dezelfde cijfers won. De derde set liep uit op een titanengevecht waarin Mahut uiteindelijk met 24-22 zegevierde. De Fransman zal niet lang van deze zwaarbevochten zege kunnen genieten, want morgen moet hij het in de derde en laatste kwalificatieronde opnemen tegen Stefan Koubek.

Zeven jaar cel geëist voor drugsmoord IJmuiden

Tegen een 41-jarige man uit IJmuiden die verdacht wordt van de moord op een man uit Wijk aan Zee, is dinsdag zeven jaar geëist. Het 31-jarige slachtoffer werd 22 mei doodgestoken. De twee zouden ruzie hebben gehad over drugs, meldt het Openbaar Ministerie in Haarlem.

De verdachte kreeg in zijn woning bezoek van het latere slachtoffers en een andere man. Er ontstond onenigheid over de opbrengst van een lading wiet. Het slachtoffer werd meerdere malen met een keukenmes gestoken. De verdachte verliet de woning nadat de andere man al was vertrokken. Het slachtoffer overleed een uur later aan zijn verwondingen.

Volgens de officier van justitie handelde de man met voorbedachten rade en is dus sprake van moord. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Grosjean hoopt op hernieuwd F1-optreden

Romain Grosjean werkt nog steeds aan een terugkeer in de Formule 1. De Fransman verving vorig seizoen de ontslagen Nelson Piquet jr., maar kon voor dit seizoen bij Renault niet op een nieuw contract rekenen.

Grosjean rijdt dit jaar in het GT1-kampioenschap met een Ford GT en maakte daarom afgelopen weekend zijn debuut op Le Mans. De finish zag hij niet, want na dertien uur moest zijn team met problemen met de motor opgeven. Het Franse Auto Hebdo vroeg de Fransmanof hij in 2011 weer op Le Mans zou willen gaan rijden. "ls ik volgend jaar geen Formule 1 rijd, wel. De Formule 1 heeft nu nog mijn prioriteit."

BP hervat opvang olie na onderbreking

BP heeft het opvangen van olie uit de spuitende boorput op de bodem van de Golf van Mexico hervat. De operatie was dinsdag tijdelijk onderbroken omdat op het schip waar de olie wordt opgevangen na blikseminslag brand was uitgebroken. Niemand raakte gewond en het brandje op de Discoverer Enterprise kon snel worden geblust.

Maandagavond kreeg BP van de Amerikaanse overheid toestemming om een deel van de opgevangen hoeveelheid olie en gas op zee te verbranden. Het verbranden is onderdeel van een plan om drie keer meer olie naar boven te halen dan nu, namelijk 8,3 miljoen liter per dag. Een deel van de olie wordt dan niet verzameld, maar verbrand. De olie zou anders in zee terechtkomen.

Bijzonder sexy protest tegen islam

Een internetkunstenaar laat op bijzonder sexy wijze zijn onvrede jegens de islam blijken. In plaats van leuzen te scanderen, cartoons te tekenen of zelfs een politieke partij op te starten, heeft hij foto's van sexy vrouwen bewerkt met teksten tegen de islam.

Onder de schuilnaam GkaiToms heeft hij tot op heden 45 foto's van schaarsgeklede vrouwen op Googles Picasa gezet. Met de tekst 'it is time to stop the islam', beschrijft hij zijn initiatief. In zijn fotoalbum is onder anderen een wijdbeense vrouw met wit slipje te zien, met als begeleidende tekst: "De Koran is antisemitisch en het beschrijft Joden als apen en varkens".

Een andere foto laat een schaarsgeklede blondine van achteren zien, die achterom kijkt de camera in. "Islam betekent geen rechten voor vrouwen", staat er bij de foto. Een derde plaatje laat slechts een jonge vrouw zien die haar spijkerrokje optilt met de simpele toevoeging: "Zeg nee tegen islam".

En zo zijn er nog 42 sexy kiekjes met anti-islamteksten te vinden. Of de moslimwereld al heeft gereageerd op de fotocollage is nog niet bekend.

Islam is terror
Een screendumpje van de actie. De hele collectie is hier te zien (NSFW)

Poulsen: "Ik voel me schuldig"

Simon Poulsen kopte Nederland maandag onbedoeld op voorsprong tegen Denemarken. De verdediger van AZ kopte de voorzet van Robin van Persie op de rug van Daniel Agger en liet daardoor Oranje juichen.

De FIFA zette de goal op de naam van Agger. Poulsen rekent de goal zichzelf toe. "Ik wilde de bal hard weg koppen, maar het ging verkeerd. Ik voel me schuldig, want ik had het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden. Nu staan we er in de groep slecht voor", aldus Poulsen op de website van de FIFA.
"Bij de Nederlandse doelpunten stuitte de bal twee keer net verkeerd", vervolgt keeper Thomas Sörensen. "Maar ik geloof erin dat je je eigen geluk kunt
creëren."

"We moeten niet alleen kijken naar de dingen die niet mee zaten, maar leren van onze fouten en kijken waar het misging. Bij de eerste goal werd er verkeerd gekopt en we moeten kijken hoe het kon dat Elia achter onze back opdook bij het tweede doelpunt", besluit Sörensen.

Keniaanse politici opgepakt voor haatzaaien

De Keniaanse politie heeft dinsdag drie toppolitici opgepakt. Ze worden beschuldigd van haatzaaien tijdens betogingen tegen een nieuwe grondwet waarover in augustus moet worden gestemd. Zondag vielen bij een aanslag met handgranaten op een manifestatie in een park in Nairobi zes doden en ruim honderd gewonden.

Aangehouden zijn onderminister voor wegen Wilfred Michage en de parlementsleden Fred Kapondi en Joshua Kutuny. Ze werden bij de politie aangegeven door de Commissie voor Nationale Cohesie en Integratie, die vorige week al een onderzoek tegen hen begon.

Politiecommissaris Mathew Iteree waarschuwde dat zal worden opgetreden tegen iedereen die in de campagne voor of tegen de ontwerpgrondwet aanzet tot geweld of leugens verspreidt.

Haatzaaien is in Kenia bij wet verboden nadat de verkiezingen van 2007-2008 waren uitgemond in bloedige etnische rellen, waarin meer dan duizend mensen werden gedood. In de aanloop naar het grondwetsreferendum op 4 augustus wordt opnieuw gevreesd voor polarisatie en geweld.

De nieuwe grondwet moet de macht van de president beknotten en ongelijkheid tussen de verschillende etnische groepen in de Keniaanse bevolking opheffen. Onder de tegenstanders zijn ook christelijke groepen, die tegen zijn omdat de grondwet in bepaalde gevallen abortus toestaat en islamitische rechtbanken erkent.

[E3] Twisted Metal is terug

Na een aardig lange afwezigheid is Twisted Metal terug, en ditmaal op de Playstation 3. In Twisted Metal gaan we met 16 spelers elkaar te lijf in voertuigen. Helikopters, auto's en meer. De game bevat tevens twee tot vier co-op functies. De game zal in 2010 verschijnen op de Playstation 3. De game kent meerdere facties, waaronder de Clowns en de Dolls. De nieuwe modus, Nuke, vereist twee teams om elkaars standbeelden te slopen. Deze gigantische standbeelden kunnen onder andere neergehaald worden met grote missile-launchers. De factieleider stapt in de raket om zo naar het standbeeld te vliegen. Het is tevens van belang om de factieleider van het andere team te vangen om het team schade toe te brengen. Klinkt raar? Wacht dan rustig beelden van de gameplay af.

[E3] Persconferentie Sony Live-blog

Voor ons Nederlanders zal de persconferentie van Sony op de E3 in Los Angeles om 21:00 beginnen. Bij FOK!games zullen we jullie op de hoogte houden van de grootste aankondigingen en gebeurtenissen die er plaatsvinden. Elke één á twee minuten zal dit nieuwsbericht worden geüpdatet met nieuwe informatie. Poets je F5 toets dus nog even!

[22:50] Dit was het einde van de persconferentie. Meer nieuws wordt er op de site in afzonderlijke berichten gezet.

[22:50] Een nieuwe multiplayermodus wordt getoond: de nukemode. Waarin je in een soort capture-the-flag een nuke moet verdienen om een doel te vernietigen.

[22:46]  Alles kan kapot in de omgeving

[22:45] Ze laten nu een stuk multiplayer zien, in een helicopter in dit geval.

[22:43] Nog een spel: Twisted Metal, Clowny is terug van weggeweest!

[22:41] Dit keer zien we ijs, vuur electriciteit 

[22:39] Infamous 2 wordt nu getoond, waarin er jacht wordt gemaakt op mutanten. En wat ben jij? Yup, mutant.

[22:37]  Gran Turismo 5 krijgt toch wat meer aandacht, 2 november, als het goed is. Als ze maar geen nieuwe technologie willen implementeren voor die tijd.

[22:36] De trailer laat weer vijf seconden van een spel zien, dus zo gauw die online staat zullen we die op de site zetten. De lijst is in ieder geval lang, wat een goed teken is voor Sony 

[22:34] Natuurlijk weer een stukje GT 5, maar weer geen datum...

[22:32] Een video met games die uit gaan komen: Socom 4, Killzone 3, Medal of Honor, Dead Space 2, mafia II, en de lijst gaat door.

[22:30] Multiplayer demo van Assassins Creed Bortherhood wordt op het scherm getoond. De beta zal exclusief voor PS3 eigenaars te downloaden zijn.

[22:29] Mafia II zal exclusive gratis content hebben. Nieuwe missies en arcade gameplay

[22:29]  

[22:28] Square Enixs Final Fantsasy XIV wordt getoond.

[22:27] Trailertime!

[22:26] Hij zegt dat Portal 2 op de PS3 de beste versie van het spel zal hebben

[22:25]  Portal 2 wordt aangekondigd, door Gabe Newell. Hij bedankt Sony voor het niet slaan, na zijn opmerkingen over de PS3 eerder.

[22:24] De limited edition zal Dead Space Extraction en deel 2 hebben, met Move support, en PS3-exclusive zijn

[22:21] De trailers die in deze persconferentie zijn geweest, plaatsen we dan ook zo snel mogelijk op de site, als ze voorhanden zijn.

[22:20] Dead Space 2 wordt besproken, dmv een trailer

[22:19]  Er wordt nu een multiplayer spel op het scherm getoond. Wat er zeer intens uit ziet.

[22:17] Dice maakt de multiplayer, en ze regelen ook unlockable baarden, wat de presentator al gevonden heeft.

[22:16] Het spel komt 12 oktober uit.

[22:15] Er wordt een trailer getoond van Medal of Honor, wat zich in Afghanistan afspeelt, zoals als bekend was.

[22:14] EA's John Shepperd komt nu op om over EA en Sony te praten. Hij gaat het over twee titels hebben, die exclusief voor PS3 zijn. Medal of Honor is de eerste.

[22:11] PSN blijft gratis. Maar er is een nieuw optioneel pakket, PlayStation Plus, om meer services toe te voegen. Je krijgt exclusieve content, time ecxlusive demo's, gratis content, minis tot gehele spellen. Het komt deze maand 49,99 euro per jaar, 17, 99 euro per drie maanden. De eerste drie maanden zijn gratis bij een jaarabonnement.

[22:08] Ze hebben de topmodders van LBP bij elkaar gehaald om elk van de levelmakers in een nacht een level te maken, zonder hulp of handleiding, die zien we op het scherm

[22:07] We zien een soort sumoworstelpakjes, die elkaar de ring uit moeten duwen

[22:05] Hij laat de mogelijke minigames zien, die mensen zelf ook kunnen maken 

[22:03] Little Big Planet 2 wordt aangekondigd. Door Alex Evans, ontwikkelaar van LBP

[22:02] Home heeft een virtuele E3 booth gekregen, om zo toch de E3 wat te kunnen meemaken.

[22:01] Jack gaat verder over de PSN. Veel gebruikers, veel cijfers.

[22:00] Er wordt een lange PSP trailer getoond met veel titels waar we meer over willen weten. Maar helaas, het blijft bij een snelle blik. Patapon 3, Valkyria II, Persona 3 The 3rd Birthday, bijvoorbeeld.

[21:57] Kingdom Hearts Birth by Sleep, Invizimals

[21:56] Er worden spellen genoemd , waaronder God of War: Ghost of Sparta, waar een trailer van begint.

[21:54] 

 

[21:53] Er komt nu een PSP trailer

[21:52] Jack is weer terug, hij vertelt dat door 3D en Move ze niet meer de huiskamer bedoelen, als ze het over de digitale speelruimte hebben.

[21:50] Een trailer van Move games zoals Sports Champions wordt getoond. Ook Socom 4, en onder genoemde spellen.

[21:48]  Socom 4, echochromee 2, singstar dance, eyepet, toy story 3, heavy rain en resident evil 5 zullen Move ready zijn

[21:47] Move + PS3+Game zal 399,99 euro zijn

[21:46] Jack Tretton komt weer op en gaat verder op  de Move. 15 september komt het in Europa uit. Als je al een PS Eye en PlayStation 3 hebt, dan kost een 49,99 euro.

[21:45] King Gaming, forever he may reign!

Hij geeft aan dat core-gamers niet moeten gaan zeuren over casual gamers, iedereen is blij, je hoeft niet alle spelen te spelen.

[21:43] Hij heeft het over zijn passie voor spellen. Op een grappige wijze. Hij had komiek moeten worden. 

[21:41] Kevin Butler komt op en grapt over Microsoft's preshow van gisteren. Hij wil nu verder waar het om gaat: games!

[21:40] Coca Cola werkt mee om de Move te promoten

[21:39] Heroes on the Move wordt geshowed. Ratched, Clank jak, Daxter Sly en Bentley gaan hier op pad, natuurlijk te besturen via de Move.

[21:37] Maar nu kan hij wel oefenen in HD

[21:36] Andrew kan niet golfen, had hij maar drie jaar geleden moeten beginnen met oefenen op de Wii

[21:34]

 

[21:32] Een verrassend opkomen van Andrew Wilson, met een golfspel voor de Move. Dat hadden jullie niet verwacht!

[21:31]  Sorcery komt in de lente van 2011 uit

[21:30] De Harry Potter in wording laat allemaal andere spells zien, zoals een tornado, bliksemschichten, maar ook reparatiespells, om bv een kapotte brug te repareren om verder te kunnen.

[21:29] In het spel kun je ook in dieren veranderen, bijvoorbeeld in een rat om door kleine gaten in de muur te lopen.

[21:28] Er wordt geshowed hoe beweging de staf laat schieten, maar ook de boog van een projectiel kan beinvloeden. Je kunt met een druk op de knop van spell wisselen.

[21:27] Er wordt nu een demo gegeven hoe Move in dit spel werkt. We zien een tovenaar, die in een kasteel loopt met zijn toverstafje.

[21:25] Nu komen er games. Sorcery van The Workshop wordt voorgesteld. Met Move, verplicht.

[21:23] Peter is weer terug en geeft uitleg waarom zij wel knoppen hebben gezet op hun controller, itt Microsoft 

[21:22] Een video waarin ontwikkelaars vertellen hoe mooi Move wel niet is.

[21:21] Peter Dille komt op om meer over de Move te vertellen. Het zal een nieuw soort precisie, waar casual maar ook core-gamers wat aan hebben

Peter Dille

[21:20] Hij gaat nu verder met de Move, wat heel gedetailleerd moet zien wat voor bewegingen je doet

[21:19] Volgens Jack Tretton gebruiken veel services van PSN, zoals Netflix.

[21:18] Jack Tretton is weer aan het woord met verkoopcijfers

[21:16] Ze laten nu een trailer zien met de verschillende games, waaronder een brute  fatality in Mortal Kombat

[21:14]  Motorstorm Apocalypse, Sly Collection, Gran Turismo 5 , Crysis 2, Mortal Kombat, Shawn White , Ghost Recon en NBA 2k11 zullen in 3D uitkomen.

[21:12] Killzone 3 zal in februari 2011 exclusief voor de PlayStation 3 uitkomen, met Move support

[21:10] De demo toonde de jetpack in actie, nu zien we een vuurgevecht vanuit een helicopter

[21:08] Boven het filmpje staat pre alpha code, maar voor die status ziet het er al verdomd goed uit

[21:07] 

[21:05] Killzone 3 wordt getoond door Herman Hulst, het zal een 3D optie hebben. Mensen in de zaal moeten hun 3D-bril op om de demo te zien.

[21:04] Ze hebben 20 titels in 3D voor maart 2011 gepland

[21:03] Kazuo geeft aan dat Sony Blu ray heeft gepromoot en dat ze dit ook voor 3D gaan doen

[21:01] Jack vraagt Kazuo Hirai op het podium, om over 3D te gaan praten 

[21:00] Een hoop gepraat over de tienjarige visie van PlayStation 3

[20:58] Jack Tretton komt op, ze zijn mooi op tijd!

[19:57] Sony gooit alvast een showtje op

 

[19:50] De persconferentie zal snel beginnen. Hebben jullie hoge verwachtingen van Sony op het gebied van blockbustertitels, of verwacht je juist veel casual games met de Move controller? 

 

Cameron betuigt 'diepe spijt' voor Bloody Sunday

De Britse premier David Cameron heeft dinsdag namens zijn land 'diepe spijt' betuigd voor het doodschieten van veertien katholieke demonstranten in 1972 door Britse militairen in de Noord-Ierse plaats Londonderry. Uit een twaalf jaar durend onderzoek is naar voren gekomen dat de soldaten zonder aanleiding het vuur openden op de demonstranten.

"Wat op Bloody Sunday gebeurd is, was ongerechtvaardigd en niet goed te praten. Het was fout", zei Cameron in een verklaring in het Lagerhuis in Londen. Hij zei dat het rapport van de commissie onder leiding van Lord Saville 'schokkende conclusies' bevatte.

"Sommige leden van onze strijdkrachten handelden fout. Uiteindelijk is de regering verantwoordelijk voor het gedrag van onze strijdkrachten en daarom betuig ik namens de regering en ons land diepe spijt", zei Cameron. Hij zei een groot supporter van het Britse leger te zijn. "Maar je verdedigt het leger niet, door iets te verdedigen wat niet te verdedigen valt."

Waar een eerder rapport nog de uitleg van soldaten aanvaardde dat zij reageerden op aanvallen van het IRA, stelt Saville dat geen van de doodgeschoten demonstranten een serieus gevaar voor de militairen vormde. In bijna alle gevallen was het schieten ongerechtvaardigd, werd de geweldsinstructie genegeerd en werd onvoldoende waarschuwing gegeven. In sommige gevallen leken de consequenties niet goed te zijn doordacht. In een geval schoot een soldaat nog op een man die al dood op de grond lag.

"Soldaten verloren hun zelfbeheersing en schoten zelf, waarbij zij hun instructies en training vergaten of negeerden", aldus het rapport.

Het rapport zegt verder dat soldaten bij eerdere onderzoeken en ook ten overstaan van de commissie-Saville 'bewust valse verklaringen hebben afgelegd om het schieten te rechtvaardigen'.

Voor het Guildhall-gebouw in Londonderry werd instemmend op de verklaring van Cameron gereageerd. "Vandaag is aan het wachten een eind gekomen", zei Mickey McKinney, wiens broer een van de slachtoffers was. Tony Doherty, familielid van een ander slachtoffer, zei: "De waarheid is eindelijk boven tafel. Het Britse volk moet het weten, het Ierse volk moet het weten. De wereld weet het nu."

Het bloedbad in Londonderry versterkte de nationalistische sentimenten onder de katholieken in Noord-Ierland en de haat tegen het Britse leger, waardoor de Provisional IRA veel steun kreeg. "Bloody Sunday was een tragedie voor de getroffenen en de gewonden en een catastrofe voor de bevolking van Noord-Ierland", zegt het rapport.

Verwondingen Cavendish vallen mee

Mark Cavendish ging vandaag in de massasprint van de Rond van Zwitserland hard onderuit. Zijn verwonden lijken echter mee te vallen en waarschijnlijk kan de Brit morgen gewoon weer aan de start verschijnen.

"Hij heeft overal schaafwonden, op de rechterschouder, de rechterheup en de rechterknie", vertelde de teamdokter van HTC-Columbia. "Hij heeft een flinke klap gemaakt, maar het lijkt erop dat hij geen breuken heeft opgelopen. Misschien kan hij woensdag gewoon aan de start staan." Cavendish werd uit  voorzorg naar het ziekenhuis gebracht waar röntgenfoto's werden gemaakt.

Ook de verwondingen van andere sprinters die bij de valpartij onderuit gingen vallen mee. Heinrich Haussler, Gerard Ciolek en Tom Boonen kwamen er goed van af. Grootste slachtoffer was de Fransman Arnaud Coyot, die waarschijnlijk zijn heup gebroken heeft.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Alessandro Petacchi, die er zelf ook gemengde gevoelens aan over hield. "Ik hou er niet van om op deze manier te winnen. Als Cavendish niet gevallen was, dan had hij zeker gewonnen."

 

[E3] Exclusieve Dead Space deal voor PS3

Voor de PlayStation 3 zal er een exclusieve deal zijn omtent Dead Space 2. Deze limited edition zal de game Dead Space 2 bevatten, en de game Dead Space Extraction met Move support. Deze deal zal alleen voor de PlayStation 3 beschikbaar zijn.

Dead Space 2 zal zich afspelen in een stad ver in de ruimte, waar weer het een en ander aan vijandig gespuis moet worden neergeschoten. Isaac heeft nu een nieuwe suit aan, die meer lijkt op een ninjasuit. Het spel zal zich iets meer op actie focussen dan op het horror aspect.

d

[Update][E3] Portal naar de Playstation 3

Tijdens de persconferentie werd alles ineens onderbroken door Gladdos en haar grote vriend Gabe Newell van Valve. Hij maakte als eerste zijn excuses voor zijn uitlatingen over de Playstation 3 waarna hij vertelde dat Portal 2 naar de Playstation 3 zal komen.

Steam zal ook deel uitmaken van de ervaring met automatische updates waardoor Portal 2 op de Playstation 3 een stuk beter zal zijn dan op andere consoles.

Daarna konden we kijken naar een trailer van de game en dus de eerste beelden van Portal 2. Zodra deze beschikbaar zijn op het web, laten we deze natuurlijk aan jullie zien.

E3

E3

[Update]

De trailer is immiddels ook online verschenen.

[WK Pool] Tussenstand na dag 5

Het WK voetbal is inmiddels vijf dagen aan de gang, dus het is weer de hoogste tijd voor een update van de verschillende standen in de FOK! WK 2010 Pool. Hieronder volgt een overzicht van deelnemers en subleagues.

Bij de deelnemers is er een nieuwe leider in het algemeen klassement. nogeenoudebekende heeft tot nu toe 475 punten behaald. xibalba heeft vijftien punten minder en staat daarmee op plaats twee. De derde plaats gaat naar het duo, dat gisteren nog vierde stond. Arie-B-Side en Droid hebben nu 455 punten in de wacht gesleept. quexy1 sluit de top vijf af met 450 punten.

Bij de subleague gaat de KLBSC nog altijd aan de leiding met 233 punten. Zij worden op de voet gevolgd door 3FM, dat 229 punten behaalde. PUKKE staat, net als gisteren, op de derde plaats met een totaal van 216 punten. FOK!crew komt de top vijf binnen en scoort 194 punten. En tot slot staat het WK Forum op de vijfde plaats met 192 punten.

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues).

[E3] Unlockable beards in Medal of Honor

Medal of Honor zal 12 oktober verschijnen voor zowel de Xbox 360 als Playstation 3 en PC, maar enkele de PS3-versie krijgt een Limited Edition. Deze editie zal een HD-remake bevatten van Medal of Honor: Frontline.

Interessanter nieuws over Medal of Honor zijn de unlockable beards in de multiplayer van de game. Woeste beharing, flashy snorren, scherpe sikjes, bakkebaarden om u tegen te zeggen, het zal er allemaal inzitten. Een waar hoogtepunt van vandaag! Doe mij de onderstaande baard maar.

FIFA onderzoekt vele lege zitplaatsen

Ondanks dat FIFA zich graag sterk maakt met het feit dat bijna alle wedstrijden zijn uitverkocht, valt tijdens de wedstrijden op dat veel plaatsen onbezet blijven.

Bij de wedstrijd Algerije - Slovenie zijn 11.000 fans niet op komen dagen. Bij Griekenland - Zuid-Korea bleven 8.000 plaatsen onbezet. De FIFA gaat de zaak nu onderzoeken.

"De verdeling van de tickets is wellicht niet vlekkeloos verlopen en ook het openbaar vervoer naar de stadions is een probleem", aldus de FIFA. "Toch is de opkomst goed: gemiddeld 53.019 fans is het op een na meeste in de historie."

[Groep G] Uitslag Brazilië - Noord-Korea

In poule G heeft titelkandidaat Brazilië met moeite gewonnen van Noord-Korea. In Ellis park 2-1 werd het voor Brazilië Lange tijd leek het een bloedeloze 0-0 te worden, maar in de tweede helft sloegen de geelhemden uiteindelijk fataal toe.

Brazilië begon de wedstrijd met veel grote namen in de opstelling. Vanaf het begin van de wedstrijd zette het team druk op de verdediging van Noord-Korea om zo niets aan het toeval over te laten. In de eerste zeven minuten resulteerde dit al in twee schoten op goal. In de openingsfase probeerde Brazilië het vooral van afstand, mede doordat de Noord-Koreanen achterin de ruimtes klein hielden. In het eerste kwartier werd de toon voor de rest van de wedstrijd gezet; Noord-Korea hield zoveel mogelijk mensen achter de bal en was continu aan het loeren op een uitbraak. Brazilië aan de andere kant bleef druk houden om zo een snelle goal te forceren, maar zonder succes.

In de twintigste minuut was er dan een eerste schot op het Noord-Koreaanse goal. Sterspeler Robinho draaide met een fraaie actie de bal om zijn tegenstander heen maar keeper Ri Myong Guk wist de bal te stoppen. Met vlagen laat Noord-Korea zien niet bang te zijn voor Brazilië. Binnen luttele seconde staan zij dan met vijf man op de helft van de Goddelijke Kanaries. De Noord-Koreanen bezaten echter vooralsnog niet de kwaliteiten om het om te zetten in een doelpunt.

Het beeld van de eerste helft was matig. Brazilië hanteerde een laag baltempo, en Noord-Korea had een uitstekende organisatie staan. Met vlagen kwamen ze er, zoals gezegd, af en toe uit, maar kansen waren voor beide teams op een hand te tellen. Enkele minuten voor rust voerden de Seleção de druk op, maar wederom zonder enig succes.

In de vijftigste minuut kwam er via een vrije trap van Bastos nog een aardige kans voor Brazilië, maar ook deze kans werd niet benut. De druk van de Kanaries nam weer toe, met als hoogtepunt een poeier van Robinho. De Brazilianen wisten steeds meer kansen te creeëren, en pas in de 55ste werd dit omgezet tot een doelpunt. Verdediger Maicon jaste de bal vanaf de zijkant loeihard via de korte hoek naast de keeper Guk. Na de 1-0 bleven de Brazilianen kansen creeëren wat kort na de 1-0 tot verdubbeling van de score leidde. Middenvelder Elano wist met een schuiver de keeper buitenspel te zetten.

Na de 2-0 was het verzet van Noord-Korea gebroken en waren zij gedoemd tot verdedigen. Verder dan de middelijn kwamen ze bijna niet en de Brazilianen stonden bijna de rest van de wedstrijd met alle mensen op de helft van de Koreanen. Het leek een kwestie van tijd voordat de derde goal ging vallen, maar deze bleef uit. Aan de andere kant viel de goal echter wel. Verdediger Yu Nam-Ji wist het net te vinden voor Noord-Korea en maakte er zo nog een spannende laatste minuten van.

Brazilië

2 - 1

Noord-Korea

 55' Maicon
 72' Elano
   89' Yu Nam-Ji
 
 Gele kaart: Ramires (Brazilië),
 
Stadion: Ellis Park (Johannesburg) ,
Toeschouwers: 55.000
Arbiter: Viktor Kassai
 
Opstelling:   Opstelling:
Júlio César
Maicon
Lúcio
Juan
Bastos
Elano (Alves/73)
G.Silva
Melo (Ramires/84)
Robinho
Fabiano
Kaká (Nilmar /78)
  Ri Myong-guk
Cha Jong-hyok
Pak Chol-jin
Pak Nam-chol
Ri Kwang-chon
Mun In-guk (Kim Kum-il/80)
Ri Jun-il
Ji Yun-nam
Hong Young-jo
Jong Tae-se
An Yong-hak

[E3] Sony komt met Playstation Plus

Het Playstation Network zal gratis blijven, maar voor de echte gamers komt Sony met iets nieuws. Een optioneel pakket, PlayStation Plus, zal later deze maand verschijnen en biedt gamers meer content. Je krijgt exclusieve content, time ecxlusive demo's, gratis content, minis en zelfs gehele spellen. Een abonnement op deze service zal 49,99 euro per jaar kosten, of 17,99 euro per drie maanden. De eerste drie maanden zijn gratis bij een jaarabonnement. De gratis content zal jaarlijks honderden euro's waard zijn.

 

[E3] LittleBigPlanet 2 getoond op de E3

Alex Evans van Media Molecule heeft LittleBigPlanet 2 laten zien tijdens de presentatie van Sony op de E3.

De game wordt een stuk groter dan de vorige game met veel nieuwe dingen om te kunnen spelen waaronder de grappling hook en de mogelijkheid je eigen filmpjes te maken. Ook wordt het mogelijk om allerlei verschillende games te maken zoals RPG's, RTSen en Race-games.

Alex Evans laat verschillende games zien die ze hebben gemaakt met de tools van de game. Zo is er een kleine game waarbij je zo snel mogelijk op de goede face-buttons moet drukken. De tweede is 'Crashy Crash'. Dit is een soort sumo-game waarbij je anderen uit de ring moet duwen. Bj de laatste game moet je elkaar kapotschieten met raketten terwijl je rondvliegt.

Volgens Media Molecule zijn dit natuurlijk maar een paar ideeën van wat er mogelijk is. Aan het einde van de levels zie je hoeveel punten je hebt gehaald en dit kun je natuurlijk helemaal zelf instellen.

De makers hebben ook een aantal ervaren mensen van de eerste game gevraagd in één uur een eigen level te maken zonder hulp van de mannen van Media Molecule. Binnen het uur waren bizar toffe dingen gemaakt wat natuurlijk veel perspectief biedt.

E3

Queiroz: "Raar dat Drogba mocht spelen"

De Portugese bondscoach Carlos Queiroz is verbaasd over de invalbeurt van Didier Drogba bij het duel tussen Portugal en Ivoorkust vanmiddag. De sterspeler van de Afrikaanse ploeg speelde met een speciale armbrace en maakte vlak voor tijd nog bijna het winnende doelpunt.

"Ik vond het raar dat Drogba toestemming kreeg om met die brace te voetballen", aldus Queiroz. "De regels moeten voor iedereen hetzelfde zijn. Maar als je hier al niet mag spelen met kleine armbanden, leren riempjes of pleisters, vraag ik me af of je dan wel met zo'n manchet in actie mag komen. Dat begrijp ik echt niet."

Toch is Drogba niet de eerste speler die met een manchet in actie kwam op een WK. Eerder gingen Gary Lineker (1986) en René van der Kerkhof (1978) hem voor.

[E3] Releasedatum Move bekend

Tijdens de PlayStation-conferentie is de releasedatum van Move bekend gemaakt. Hij zal eerst in Europa uitkomen op 15 september van dit jaar, hij zal later volgen in Amerika en Japan. De prijs voor Move+Camera en het spel Sports Championship zal 99 dollar zijn, ongeveer 80 euro.

Bij de launch zullen ongeveer vijftien games beschikbaar zijn voor Move, van oudere games zoals Heavy Rain tot games speciaal gemaakt voor Move. De prijzen van de software liggen op een budgetprijs van 40 dollar. Er zal ook een bundel beschikbaar zijn voor Move met de PlayStation 3 samen, deze zal 399 dollar kosten.

Move

Optreden Obama na olieramp stelt Amerikanen teleur

De meerderheid van de Amerikaanse bevolking is ontevreden over de manier waarop president Barack Obama opereert na de olieramp in de Golf van Mexico. Tweeënvijftig procent is teleurgesteld, blijkt uit een peiling van Associated Press-GfK. Dat is een forse toename vergeleken met vorige maand, toen de meeste Amerikanen nog geen oordeel klaar hadden.

De olieramp is nog niet van invloed op het oordeel van de Amerikanen over het algehele optreden van de president; dat is al maanden stabiel rond vijftig procent. Over het algemeen mogen de mensen Obama wel, zonder het per se met zijn beleid eens te zijn.

De ontevredenheid over Obama's optreden in de olieramp komt overeen met het percentage Amerikanen dat gefrustreerd was over de reactie van president George Bush na de orkaan Katrina. In november 2005, twee maanden na de ramp, was 53 procent ontevreden. Nu vindt 54 procent dat de overheid te traag reageert.

De ergernis van de Amerikanen over de olieramp gaat voornamelijk uit naar BP. Maar liefst 83 procent keurt het optreden van de oliemaatschappij af, eveneens een grote toename ten opzichte van mei, toen de meeste mensen nog een afwachtende houding innamen. Nu zegt 87 procent dat de kwestie voor hen persoonlijk buitengewoon belangrijk is, op de tweede plaats na de economie. Veel meer Amerikanen dan een maand geleden -72 procent- vinden het milieu erg belangrijk.

Bijna driekwart van de ondervraagden denkt dat de gevolgen van de olieramp in het komende jaar voor hun gezinnen merkbaar zullen zijn, 63 procent dat ze over vijf jaar nog te merken zijn en veertig procent zelfs over tien jaar nog.

Rutte en Wilders laten niets los over gesprek

VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders hebben dinsdagavond de lippen stijf op elkaar gehouden over het gesprek dat ze samen hadden met informateur Uri Rosenthal. "Het was een goed gesprek, maar wij mogen niks zeggen", zei Wilders over het eerste gezamenlijke overleg over een samenwerking.

Ook Mark Rutte wilde niets meer kwijt dan: "Het was een goed gesprek". Dat herhaalde hij in antwoord op alle vragen die hij kreeg van de verzamelde pers tijdens de wandeling naar zijn auto. Over de reden van de mediastilte wilden ze evenmin iets zeggen.

Een uitnodiging van Wilders om aan te schuiven bij de ontmoeting werd door Maxime Verhagen van de beoogde derde regeringspartij CDA in de wind geslagen. Hij gaf maandag aan dat de VVD en de PVV eerst samen wat stappen moesten zetten. Voor woensdag staat wel een nieuw gesprek van Verhagen met Rosenthal op de agenda.

Informateur Rosenthal krijgt woensdagochtend eerst bezoek van verschillende experts op het financieel-economisch vlak. De VVD'er ontvangt achtereenvolgens de directeur van het Centraal Planbureau Coen Teulings, minister van Financiën Jan Kees de Jager en de president van de Nederlandsche Bank Nout Wellink.

De deskundigen worden volgens de Rijksvoorlichtingsdienst opgetrommeld, omdat in de opdracht van de informateur expliciet wordt gesproken over 'de moeilijke situatie waarin ons land verkeert'. De gesprekken beginnen om 10.00 uur.

Dode bij steekpartij in Oss

Dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een vrouw neergestoken in Oss. De steekpartij vond plaats aan de Hertewissel in Oss. De man van het slachtoffer is aangehouden. Het paar lag in een echtscheiding.

Toen de politie bij het huis aankwam zat de man voor de woning. Hij zat onder het bloed en is direct in de boeien geslagen. De jongste zoon van de vrouw was thuis tijdens de steekpartij. De vijftienjarige jongen is opgevangen door de politie. Ook de oudste zoon, in de leeftijd van twintig jaar, is opgevangen.

"Er is een ambulance naar het huis gegaan, maar daar werd al geconstateerd dat de vrouw was overleden", meldt een woordvoerder van de politie. "De technische recherche doet onderzoek in het huis, de politie is een buurtonderzoek gestart."

Volgens de buren waren er vaker problemen met het echtpaar. Het stel ligt in een echtscheiding. De buren hadden echter nooit verwacht dat het zo ver zou komen.

[E3] Lekker toveren in Sorcery met Playstation Move

Merlijn is een mietje; dat moet Sony gedacht hebben toen ze begonnen met de ontwikkeling van Sorcery. Sorcery is een game voor de Playstation 3 die volledig bestuurd wordt met Playstation Move. Met deze third person action-game kun je spreuken naar je vijanden zwiepen met een zwaai van de controller. Zet je vijanden in de fik, laat ze ronddraaien in een tornado of beuk ze simpelweg naar achteren met een wannabe-Flipendo.

Het is tevens mogelijk om magische drankjes te drinken om te veranderen in diersoorten zoals muizen, om de kleine gangetjes door te komen, maar de hoofdpersoon kent tevens spreuken om de omgeving te beïnvloeden.

Honduras op WK zonder De León

Honduras speelt morgen pas zijn eerste wedstrijd op het WK, maar voor Julio César de León is het WK alweer voorbij. De middenvelder van Torino heeft een spiertje in zijn rechterbeen gescheurd.

Jerry Palacios zal de 77-voudig international vervangen. Hij komt bij de selectie van Honduras familie tegen. Zijn broers Wilson en Jhonny Palacios maken namelijk ook deel uit van de selectie.

Honduras speelt morgen tegen Chili.

Roemeense regering overleeft motie

De Roemeense regering heeft dinsdag een motie van wantrouwen in het parlement nipt overleefd. De oppositie had de motie ingediend naar aanleiding van bezuinigingen op de ambtenarensalarissen en de pensioenen. Nu de regering de bezuinigingen kan doorzetten, krijgt Roemenië een nieuwe tranche van een lening van het Internationaal Monetair Fonds.

De Roemeense regering wil de salarissen met een kwart verminderen en de pensioenen met vijftien procent. Dit zou nodig zijn om te voorkomen dat het begrotingstekort van 6,8 procent stijgt naar 9,1 procent. Volgens premier Emil Boc is de bezuiniging bovendien nodig om aan de voorwaarden van het IMF te voldoen. Boc zei dat Roemenië moet kiezen 'uit het minste van twee kwaden'. Als de overheid niet bezuinigt, zou het punt bereikt kunnen worden dat er helemaal geen salarissen en pensioenen meer betaald kunnen worden, aldus Boc.

De regering wil niet alleen bezuinigen op salarissen, maar ook 195 duizend banen in de publieke sector schrappen om zo de druk op de begroting te verkleinen. Roemenië heeft 1,36 miljoen ambtenaren op een totale bevolking van ongeveer 22 miljoen. De werkloosheid is op dit moment ongeveer acht procent.

Tijdens het debat over de bezuinigingen demonstreerden duizenden bozen Roemenen voor het parlementsgebouw. Meer dan 3500 ambtenaren en gepensioneerden blokkeerden het verkeer. Hier en daar kwam het tot botsingen met de oproerpolitie. Een groep demonstranten stak poppen met daarop namen van ministers in brand. Betogers dreigden het parlement te bestormen als de regering niet werd weggestemd, maar gaandeweg verliep het protest en dropen de demonstranten af.

Kirgizië vraagt Rusland weer om hulp

Interim-president Roza Otoenbajeva van Kirgizië heeft de Russische president Dmitri Medvedev dinsdag opnieuw gepolst over het sturen van troepen om de rust in haar land te helpen herstellen. Moskou wees een soortgelijk verzoek in het weekeinde af. Rusland heeft luchtmachtbases in Kirgizië, maar die liggen in het noorden van het land, ver van waar het onrustig is.

Otoenbajeva gaf dinsdag toe dat het werkelijke aantal doden in de onlusten waarschijnlijk 'enkele malen hoger' ligt dan het officiële cijfer van 179. Het Internationale Comité van het Rode Kruis spreekt van 'verscheidene honderden' doden. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties zegt dat sinds donderdag tweehonderdduizend mensen voor het geweld op de vlucht zijn. Volgens de VN zijn er aanwijzingen dat het geweld georganiseerd is.

De interim-regering geeft de familie van de in april afgezette president Koermanbek Bakijev de schuld van het geweld. Door de familie Bakijev betaalde huurlingen uit het naburige Tadzjikistan zouden vorige week vanuit geblindeerde voertuigen in de stad Osj op Oezbeken en Kirgiezen hebben geschoten, om de twee bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Enkele opgepakte Tadzjieken hebben dat verklaard, zei plaatsvervangend veiligheidschef Koebat Baibalov.

Bakijev liet vanuit zijn ballingsoord in Wit-Rusland weten niets met het geweld te maken hebben, maar Otoenbajeva zei dat zijn betrokkenheid buiten kijf staat. Met het geweld zou het kamp van Bakijev een voor 27 juni gepland referendum over een nieuwe grondwet willen dwarsbomen. De meeste etnische Oezbeken steunen de interim-regering, terwijl veel Kirgiezen in het zuiden achter Bakijev staan.

De Verenigde Naties en de Europese Unie hebben er bij Kirgizië op aangedrongen het grondwetsreferendum in juni en de parlementsverkiezingen in oktober te laten doorgaan. De chaos in het zuiden is echter zo groot, dat het de vraag is hoe daar binnen twee weken een referendum georganiseerd kan worden. In Osj, waar het geweld donderdag uitbrak, zijn verschillende wijken tot de grond toe afgebrand, terwijl gewapende bendes ook in omliggende steden en dorpen hebben huisgehouden. In Jalal-Abad en omgeving, zeventig kilometer van Osj, was het dinsdag nog steeds onveilig

Tienduizenden Oezbeken zijn in dertig verschillende kampen in Oezbekistan opgevangen. Aan de Kirgizische klant van de grens bij Osj wachtten duizenden vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden op een kans om de grens over te steken. "Er is geen humanitaire hulp, geen water, dit is erger dan leven als een dier", zei de 21-jarige Fedya Okramov.

[E3] Sony: 3D is belangrijk

Tijdens de presentatie van Sony op de E3 heeft de nadruk flink op 3D gelegd. Sony heeft gezegd dat ze de hele wereld naar Blu-ray hebben gebracht en hetzelfde gaan doen met 3D. Op dit moment worden 3D-TV's verscheept naar de hele wereld.

Games zoals Super Stardust HD, Motorstorm PAcific Rift en Wipeoud HD zijn al te downloaden via de PSN en te spelen in 3D. Ze zien 3D als een hele nieuwe dimensie en daarvoor moet je bij de Playstation 3 zijn.

Sony heeft aan iedereen in de zaal 3D-brillen gegeven zodat bepaalde dingen tijdens de show in 3D gezien kunnen worden. Waaronder een demo van Killzone 3.

E3

Rus baalt maar is tevreden

Aranxta Rus is erg tevreden over haar spel dit jaar. De Monsterse verloor vandaag dan wel van Dominika Cibulkova met 6-2, 7-5, maar was wel tevreden over haar tennis. Haar spel bij het Unicef Open in Rosmalen gaf haar veel vertrouwen voor Wimbledon.

'"Ik ben wel tevreden over hoe het dit jaar gaat. Ik heb een paar goede dingen gedaan en probeer mezelf steeds te verbeteren. Ik hoop dat de komende dagen mijn voetenwerk op gras nog wat kan verbeteren en dan ben ik hopelijk klaar voor Wimbledon."

Ze was speelde erg goed tegen de nummer 46 van de wereld, maar het mocht niet baten. "Ik had best wel kansen maar ik maakte teveel fouten". De 19-jarige tennisster kon haar verlies maar moeilijk verkroppen. "Dit is echt balen. Ik baal hier flink van."

Haar winst in de eerste ronde tegen de Spaanse Anabel Medina Garrigues levert haar kostbare punten op om te stijgen op de wereldranglijst. Ze staat momenteel 124e, maar kan door haar winst stijgen. Zelf is er niet erg mee bezig. "De top honderd moet vanzelf wel komen. Met de wereldranglijst ben ik niet echt bezig. Ook niet of ik de beste Nederlandse speelster ben."

Deco ontevreden met positie op rechts tegen Ivoorkust

Af en toe liet hij wat leuke dingen zien tegen Ivoorkust, maar het was absoluut niet de wedstrijd van Deco. De Portugees kwam niet uit de verf in de eerste groepswedstrijd.

De geboren Braziliaan werd tot zijn grote teleurstelling na een uur al naar de kant gehaald door bondscoach Carlos Queiroz. "Waarom ik gewisseld werd? Dat moet je vragen aan de coach. Ik voelde me prima", vertelt een ontevreden Deco aan het aanwezige journaille.

"Eerst vraagt hij (de bondscoach) me om op rechts te spelen, wat ik nog nooit heb gedaan in mijn hele loopbaan omdat ik geen buitenspeler ben en vervolgens haalt hij me ook nog eens naar de kant", zegt de middenvelder vol ongeloof.

"Dit was mijn 75e interland voor Porutgal, maar dat is niet belangrijk. Het belangrijkste voor mij is winnen en dat is niet gebeurd. Ik ben dan ook niet tevreden", besluit de Portugees.

[Update][E3] Zelda Skyward Sword getoond tijdens presentatie

Op hun persconferentie op de E3 heeft Nintendo zojuist  de nieuwe Zelda: Skyward Sword onthuld. Je zult de game besturen met de Wii-mote en nunchuck waarbij de Wii-mote als zwaard dient, en de nunchuck als schild. De game zal gebruik maken van de Wii Motion Plus.

Om de game goed te kunnen spelen zul je echt moeten bewegen alsof je met een zwaard en schild vecht. De game is op het podium van de E3 gespeeld door Miyamoto zelf. Volgens hem zullen de bewegingen van de Wii-mote direct vertaald worden naar de bewegingen in de game.

In de demo hebben we vijanden kunnen zien die je op de juiste manier moet slaan om ze te verslaan. Je kunt door verschllende bewegingen te maken verschillende moves uithalen zoals het opladen van je zwaard of een spin-attack. Ook is getoond hoe het zwaard gebruikt kan worden in puzzels.

De game zal in 2011 verschijnen voor de Wii.

Zodra de gameplay van de demonstratie op het internet staat, zullen we deze natuurlijk op FOK!games plaatsen.

E3

Update

De beelden van de E3 zijn verschenen op het internet.


 

 

[Update][E3] Just Dance 2 danst de kamer in

Tijdens de presentatie van Nintendo die ze op dit moment geven op de E3 in LA is Just Dance 2 aangekondigd.

Het eerst deel is al meer dan 1 miljoen keer verkocht. Deel twee zal meer dan 40 tracks bevatten met de vetste moves. Je kunt met acht spelers de game spelen. Er zal een Duet-mode in de game zitten waarbij je met z'n tweeën tegelijk kun dansen en een Just Sweat-mode om lekker te zweten.

De game ligt als het goed is nog dit jaar in de winkels.

E3

Update

Ook hiervan is de trailer op het internet te vinden en kunnen jullie hem hieronder aanschouwen.

[Update][E3] Mario Sports Mix laat je intens sporten

Tijdens de E3 conferentie van Nintendo is er een nieuwe game geshowed, namelijk Mario Sports Mix. In deze mix van sportspellen zal je moeten sporten met alle bekende Nintendo-karakters.

In het spel kan je kiezen uit: Ijshockey, trefbal, basketbal, volleybal en hockey. Het spel zal in 2011 uitkomen voor de Wii

Wii

Update

De trailer is op het internet verschenen en kunnen jullie hieronder bekijken.

[Update][E3] Nieuwe Kirby voor Wii aangekondigd

Deze herfst komt er een nieuwe game uit genaamd "Kirby's Epic Yarn".

Deze Kirby zal anders zijn dan voorheen. Kirby is namelijk niet gemaakt uit een bolletje vlees, maar je speelt alleen met een draadje die zijn outline vormt. dit kan veranderen in een paraplu, tank en vele andere dingen.

 

Update

Van de game is zojuist de trailer verschenen die jullie hieronder kunnen zien.

[Update][E3] Kid Icarus: Uprising naar 3DS

Zojuist heeft Nintendo op hun presentatie op de E3 de nieuwe Kid Icarus onthuld.

De game gaat Kid Icarus: Uprising heten en verschijnt voor de Nintendo 3DS. Hij zal dus te spelen zijn in 3D. Doordat de game 3D is, is het makkelijker om met Kid te vliegen en obstakels te ontwijken. Er is een trailer getoond van de game maar voor de rest zijn er nog geen details bekend gemaakt.

E3

Update

De trailer van de game is zojuist verschenen en kunnen jullie hieronder zien.

Tot 23 jaar cel geëist voor liquidatie A73

Justitie in Arnhem heeft dinsdag 20 en 23 jaar cel geëist tegen twee mannen die terechtstaan voor betrokkenheid bij de geruchtmakende liquidatie van Hans van Geenen op de A73 bij Nijmegen.

De Ford Escort waarin de 33-jarige Van Geenen uit Oss zat werd in de nacht van 9 op 10 september 2008 op de snelweg met een Uzi doorzeefd met kogels. Justitie stelt dat tussen de zeventig en honderd kogels werden afgevuurd. Uit het dossier dat de rechter deels voorlas blijkt dat Van Geenen door minstens vijftien kogels werd geraakt. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De 24-jarige bestuurder van de auto raakte gewond, maar overleefde de aanslag wonderwel. Justitie houdt Martien R. (39) uit Oijen en Toon R. (30) uit Lith verantwoordelijk voor de liquidatie. Tegen de oudste verdachte werd een zwaardere straf geëist, omdat justitie ervan uitgaat dat hij een dominantere rol heeft gespeeld. Het OM stelt dat sprake was van een 'professionele en laffe moordpartij op de snelweg'. Justitie is er bovendien van overtuigd dat de daders het bewust gemunt hadden op Van Geenen.

Volgens het OM plakten de daders volgapparatuur onder de auto van de slachtoffers om hen op het spoor te komen. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft welliswaar DNA-materiaal op de apparatuur aangetroffen, maar dit niet kunnen matchen met het tweetal. De verdachten, oom en neef, ontkennen Van Geenen te hebben gedood. Martien R. ontkent ook een uzi te bezitten. "Ik word vijftig keer per jaar op wapenbezit gecontroleerd, maar er is nog nooit wat bij mij aangetroffen", hield hij de rechters in Arnhem voor.

Na de fatale schietpartij op de snelweg, die volgde op een wilde achtervolging, werden over een afstand van tien kilometer tientallen kogels en hulzen gevonden. Het sporenonderzoek nam een hele dag in beslag. Het tweetal staat ook terecht voor wietteelt en deelname aan een criminele organisatie. In de regio Brabant werden vier wietkwekerijen ontmanteld.

Een beschermde getuige verklaarde maandag in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam dat Van Geenen werd vermoord vanwege gokschulden. "Onzin. Ik ben anti-gokken en anti-drugs", pareerde de verdachte die beschuldiging. Justitie gaat uit van een liquidatie in het wietmilieu. In de zaak staan negen verdachten uit de regio Brabant terecht. Alleen Toon en Martien R. wordt ook moord en poging tot moord ten laste gelegd. De 39-jarige staat ook terecht voor witwaspraktijken.

De overige verdachten worden vervolgd voor wietteelt. Tijdens het onderzoek heeft de politie 24 woningen en bedrijfspanden doorzocht, vooral in Brabant, maar ook in Groningen en Zuid-Holland. Bij het onderzoek waren ruim driehonderd politiemensen betrokken. De Duitse politie doorzocht een locatie in Düsseldorf en de politie in Engeland een bedrijfspand in Kent. Ook de Belastingdienst was bij het onderzoek betrokken.

De rechtbank in Arnhem gaat vrijdag verder met de zaak. De uitspraak wordt 2 juli verwacht.

Tosic naar CSKA Moskou

Zoran Tosic speelt na het WK in Zuid-Afrika bij CSKA Moskou. De 23-jarige Servische middenvelder vertrekt bij Manchester United en tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Russische club. Wat de nummer twee van afgelopen seizoen heeft betaald is niet bekend gemaakt. Dat is te lezen op de website van de Engelse club.

In Manchester lukte het hem niet om, sinds zijn komst in de winterstop van het seizoen 2008/09, Sir Alex Ferguson te overtuigen van zijn kunnen. Hierdoor werd de 23-jarige Serviër het afgelopen seizoen gehuurd door 1.FC Köln. Hij kwam hier in dertien competitiewedstrijden binnen de lijnen voor de Duitse club en scoorde vijf keer. Köln wilde hem graag kopen, maar het prijskaartje van naar verluidt tien miljoen euro was te hoog.

Momenteel is Tosic actief op het WK in Zuid-Afrika. Hij kwam in de eerste wedstrijd van Servië tegen Ghana niet in actie.

Zoran Tosic naar CSKA Moskou
Zoran Tosic naar CSKA Moskou (Foto: Novum)

Traplift katapulteert oma (90), vrouw sterft

Een negentigjarige vrouw uit het Engelse Birdwell is vorig jaar overleden na een bizar ongeval. De vrouw werd gekatapulteerd door haar traplift, hetgeen haar fataal is geworden.

Gwendoline Rhymer zat vorig jaar juli op een traplift toen het ding ineens een vrije val maakte. De overgrootmoeder stortte bijna zeven meter naar beneden. De vrouw draaide rond in haar rolstoel en viel voorover uit haar stoel nadat bouten van de lift waren afgescheurd. Drie dagen later overleed ze aan de verwondingen die ze hieraan had overgehouden.

De dochter van het slachtoffer heeft besloten de fabrikant van de traplift aan te klagen. De vrouw vertelde deze week op de hoorzitting dat haar moeder doodsbang voor het ding was. Telkens klampte zij zich zich vast bij het naar beneden gaan.

Direct na het incident belde de dochter de politie. Die stelde vast dat de trap te steil was voor dit type traplift. Volgens een opgetrommelde patholoog is de vrouw echter niet overleden aan de val, maar is een hartaanval haar fataal geworden. De uitspraak in de rechtszaak zal dus volledig nog wel even duren.


Een reclamefilmpje voor trapliften

Oranje traint morgen niet

Het Nederlands elftal zal morgen geen training af gaan werken. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de oefensessie die aan het eind van de ochtend op de Wits University gepland stond geschrapt om de spelers meer rust te gunnen. De spelers kunnen nu in het hotel voor zichzelf trainen in de sportzaal.

Zaterdag zal Oranje ok het WK in Zuid-Afrika voor de tweede maal in actie komen. In Durban neemt de ploeg het dan op tegen Japan. Donderdag zal het team van Van Marwijk al afreizen naar de speelstad. Michel Vorm zal zich dan ook weer aansluiten bij de groep.

Schweinsteiger laat training schieten

Bastian Schweinsteiger heeft een training van de Duitse nationale ploeg aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder heeft namelijk last van een beginnende infectie aan zijn luchtwegen.

Volgens de medische staf van Die Mannschaft is het slechts een voorzorgsmaatregel. De verwachting is dat Schweinsteiger er vrijdag a.s., als Duitsland tegen Servië speelt, gewoon weer bij zal zijn.

[Unicef Open] Ljubicic al uitgeschakeld

De Unicef Open heeft niet lang van zijn hoogst geplaatste speler kunnen genieten. Ivan Ljubicic speelde vandaag zijn eerste partij in Rosmalen en kon na twee sets alweer inpakken.

De Kroaat verloor in twee sets van de Colombiaan Alejandro Falla. De standen waren 6-2 en 7-6(2). In de eerste ronde van de Unicef Open had de tennisser een bye, waardoor hij niet in actie hoefde te komen.

Janko weet van interesse FC Twente

Marc Janko weet van de belangstelling van FC Twente. De aanvaller is al in gesprek met de Tukkers, die nog overeenstemming moet zien te bereiken met zijn werkgever Red Bull Salzburg.

Voorzitter Joop Munsterman wil nog altijd niet op namen ingaan, maar zeker is wel dat Janko bovenaan het verlanglijstje staan. De aanvaller moet Blaise N'Kufo doen vergeten. De 26-jarige Janko heeft bij Salzburg een contract dat tot de zomer van 2013 doorloopt. "Ik wacht af of de clubs er uit komen. Dan kijk ik wel weer verder", zegt Janko tegen het Oostenrijkse SN.

"Twente heeft contact met mij opgenomen, maar ik heb de club doorverwezen naar Red Bull Salzburg", zegt Janko’s zaakwaarnemer Georg Stangassinger. "Pas wanneer de clubs eruit komen, zullen wij zelf met Twente gaan praten."

Met Salzburg moet de kampioen van Nederland dus nog wel overeenstemming zien te bereiken. Janko, die in de Oostenrijkse competitie 77 keer scoorde, werd vorig jaar al eens aan Ajax gelinkt.

Drogba dik tevreden na remise tegen Portugal

Didier Drogba was na afloop van het eerste WK-duel van Ivoorkust tegen Portugal een tevreden man. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord, waardoor beide ploegen slechts één punt pakten.

"Niemand gaf ons vooraf veel kans. Maar we hebben het als nummer 27 van de wereldranglijst tegen de nummer drie niet slecht gedaan," liet Drogba na afloop weten.

Drogba kwam in de 66e minuut binnen de lijnen, nadat hij elf dagen geleden een gebroken arm opliep. In de slotfase van het duel had de aanvalsleider van Ivoorkust nog een enorme kans op een doelpunt, maar liet deze liggen. Toch kon de misser het humeur van de speler niet verpesten. "De arm was in orde. Anders was ik ook niet in het veld gekomen. Het viel niet mee om eerst op de bank te moeten toekijken. Ook mijn invalbeurt was best wel zwaar. Maar ik ben blij hoe het allemaal gelopen is. We zijn knap overeind gebleven en hebben goed georganiseerd gespeeld."

Ook de bondscoach van Ivoorkust, Sven-Göran Eriksson, was dik teverden met de remise. "Dit is geen slecht resultaat. Ik ben hier best content mee. Het was belangrijk dat Drogba erbij was. Hij maakte als invaller een goede indruk. Hij zal alleen nog maar beter worden. Didier wilde heel graag invallen tegen Portugal. Tegen Brazilië zal hij weer in het basisteam beginnen."

Maradona is in Zuid-Afrika om te sterven

Omdat verschillende goksites zeggen dat je bij hen werkelijk overal op kunt wedden heb ik de proef op de som genomen. Hoeveel betalen de sites uit, als ik 100 euro inzet op dat Diego Maradona tijdens een wedstrijd van Argentinië een hartinfarct krijgt en per ambulance moet worden afgevoerd. Voorlopig heb ik nog geen antwoorden gehad op mijn e-mail. Misschien wordt het juiste quotum berekend. Als die hoger is dan 500, zet ik er zeker op in.

Schilderij Piet Mondriaan gestolen uit museum

Uit het museum Freriks in Winterswijk is maandagnacht een schilderij van Piet Mondriaan ontvreemd. Het schilderij 'Portret van Arda Boogers' is voor 23.000 euro verzekerd, meldt de politie.

De voordeur van het museumpand aan de Groenloseweg werd rond 03.00 uur geforceerd. De dief of dieven probeerden ook een ander schilderij, van Piets oom Frits Mondriaan, weg te nemen. Dat lukte niet, maar de lijst van dat schilderij is wel gebroken.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Het schilderij staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Mondriaan portretteerde Arda Boogers, die leefde van 1891 tot 1968, toen ze ongeveer 17 jaar was. Ze was bevriend met kunstenaars als Gerrit Rietveld en Charley Toorop.

Schilderij Piet Mondriaan gestolen uit museum
Schilderij Piet Mondriaan gestolen uit museum (Foto: Novum)

[Video] Agent geeft meisje vuistslag in gezicht

Een politieman uit de Amerikaanse stad Seattle is ernstig in opspraak geraakt. Op videobeelden is te zien hoe de agent een zeventienjarig meisje een flinke vuistslag in haar gezicht verkoopt. Het gewelddadige optreden van de politie gisteren is gefilmd en op internet gezet.

Volgens de politie sprak de agent een man aan die binnen vijf meter afstand van het zebrapad illegaal de weg overstak. Net op dat moment steken vier meisjes op hetzelfde punt de weg over. Wanneer de politieman vraagt of zij even bij zijn dienstauto willen komen, reageren de meisjes agressief.

Een negentienjarig meisje loopt tegen de orders van de agent in weg van het tafereel, waarop de agent naar haar toeloopt en haar terugbrengt naar zijn voertuig. De jonge vrouw verzet zich hevig tegen haar arrestatie. Als de politieman haar de handboeien wil omdoen, komt een zeventienjarig meisje tussenbeide dat probeert haar oudere vriendin te helpen ontsnappen. De agent duwt haar weg, maar ze tracht een tweede maal het boeien te beletten.

De agent wordt kwaad en geeft het jongere meisje een rake stomp in haar gezicht. Hierna lukt het de politieman eindelijk de negentienjarige in de boeien te slaan. Andere agenten schieten hun collega te hulp en arresteren het zeventienjarige meisje.

Beide meisjes zijn opgepakt wegens roekeloos oversteken. Het oudste meisje zit nu in de gevangenis wegens verzet bij arrestatie. De jongste van de twee zit momenteel vast wegens geweldpleging tegen een officier in functie.

De politie van Seattle heeft het filmpje gisteren nog niet bekeken. Wel zal de politie een onderzoek instellen naar de bewuste agent. Men zal bekijken of de politieman te veel geweld heeft gebruikt bij de arrestatie.


Bruut geweld bij arrestatie of een goede agent?

CDA in Eerste Kamer wil niet over rechts

CDA-senator Jos Werner blijft zich verzetten tegen de deelname van zijn partij aan een rechtse coalitie. De fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer zei donderdag al tegen Omroep Gelderland dat hij daar weinig voor voelt en herhaalde dinsdag tegenover de NOS dat hij niet denkt dat zo'n combinatie erin zit.

CDA-leider Maxime Verhagen liet maandag weten dat de bal op dit moment bij de VVD en de PVV ligt, maar hij trok zich nog niet terug uit de coalitievorming. Volgens Werner is een rechtse coalitie geen optie. "Een coalitie van VVD, PVV en CDA is op basis van inhoud, programma en ideologie niet te maken."

Om 19.00 uur meldden Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (VVD) zich weer bij het gebouw van de Eerste Kamer om met informateur Uri Rosenthal te praten. Voor dat gezamenlijke gesprek schoven ze al apart aan bij Rosenthal. Volgens Wilders zou Verhagen ook bij dat overleg moeten zijn.

[E3] Nintendo 3DS getoond

Nintendo CEO Saturo Iwata heeft tijdens de persconferentie van Nintendo op de E3 de Nintendo 3DS getoond.

De Nintendo 3DS bevat net als de oude DS een dubbel scherm, waarbij alleen het onderste scherm met touchpad werkt. Verder heeft het een vierpuntdrukstoets en een analoge stick. De 3DS heeft tevens een motionsensor, een gyrometer en twee camera's. Het idee achter de twee camera's is dat je hier zelf 3D foto's mee zal kunnen maken. Wat de 3DS niet heeft is een bijgeleverd 3D brilletje, omdat het apparaat die niet nodig heeft om de 3D beelden te tonen, of om de president van Nintendo America Reggie Fils-Aime te citeren: "NO MORE GLASSES!!". Er zullen ook films voor de 3DS verschijnen en er zijn hiervoor afspraken gemaakt met Dreamworks, Disney en Warner Bros.

De 3DS heeft verder gratis online-mogelijkheden, waarbij gebruik wordt gemaakt van een internet-server in plaats van een game-server.

 

 

 

 

[E3] Persconferentie Nintendo Live-blog

Vandaag zal de persconferentie van Nintendo op de E3 in Los Angeles om 18:00 beginnen. Bij FOK!games zullen we jullie op de hoogte houden van de grootste aankondigingen en gebeurtenissen die er plaatsvinden. Elke één á twee minuten zal dit nieuwsbericht worden geüpdatet met nieuwe informatie. Hou dit bericht dus in de gaten!

[17:00] De persconferentie zal snel beginnen. Zo vlak van te voren is FOK!games benieuwd wat jullie er van verwachten. Zal de nieuwe 3DS handheld getoond worden? Zullen we eindelijk meer zien van Zelda Wii en wat is nou die Wii Vitality sensor?

[17:58] De zaal zit aardig vol. Mensen stromen nog binnen.

E3

[18:00] Reggie Fils-Aime komt op.

[18:01] Zelda wordt getoond, het heet Skyward Sword. Shigeru Miyamoto komt uitleg geven op het scherm.

[18:05] 

E3

[18:07] Na een gespeelde live demo, komt Shigeru zelf op.

E3

Het spel zal wer gebruik maken van de Wiimote en nunkchuck, dit keer ook met realistisch te maken bewegingen om die om te zetten naar het scherm. Shigeru legt het zelf uit:

[18:10] Shigeru gaat verder met de demo, en valt wat vijanden aan.

[18:12] Om wapens te wisselen doe je net of je het uit je zak haalt, dmv je Wiimote. Als je dan wat draait met de nunchuck kun je je wapen kiezen.

[18:14] Om bommen te gooien zul je daadwerkelijk moeten gooien, dus pas op je televisie!

[18:15] Er wordt een grap gemaakt over wat problemen met de controller, ze geven grappend de draadloze apparaten de schuld, maar ergeren zich duidelijk.

[18:18] Shigeru excuseert zich om de problemen, maar verzekert dat het spel zonder problemen te spelen is in de showroom op de E3.

[18:20] De graphics zien er voor een Wii goed uit, zo gauw er een trailer is, zal je die vinden op de site.

[18:22] Reggie komt weer op en gaat in op sportgames.

[18:22]  Nintendo wil ook een bekend iemand op de hoes, dus hebben ze Mario weer uit de kast getrokken. De trailer begint.

[18:23] Mario Sport Mix zal een mix (duh) worden van basketbal, hockey, en allerlei andere sporten. Het zal volgend jaar uitkomen.

[18:24] Nintendo geeft aan dat ze de meeste games hebben verkocht, juist door casual gamers. En dat die mensen het vaker spelen dan andere consolehouders. Hij haalt de klachten over de Wii geheel onderuit.

[18:25] Er komt een nieuwe Mii game, Wii Party. Een partygame voor de Wii, maar dan online.

[18:26] Met meer dan 70 minigames, het zal deze kerst komen.

[18:28] Just Dance 2 wordt aangekondigd, tot 8 spelers en 40 tracks.

[18:30] Golden Sun: Dark Dawn laat zich ook zien in een trailer.

[18:30]  GoldenEye wordt nu getoond.Ze zien het als een van de beste shooters. 

[18:33] Mickey Mouse wordt nu aangehaald, als oude held, voor jong en oud. Het heet Disney: Epic Mickey. Warren Spectre komt op om het spel te tonen.

[18:35]

[18:36] We zullen veel bekende omgevingen zien, zoals Skull island, Steamboat Willie...

[18:37] Mickey zal kunnen tekenen en gummen om de wereld aan te passen, om het avontuur goed te doorlopen. Je kunt vijanden opnieuw tekenen, zodat ze aardig worden, al kost dat wel een bepaalde energie, het is niet onuitputtelijk.

[18:38] Het is een actionadventure, waar je actiescenes hebt, maar ook travelzones, om daar in een klassieke tekenfilm te spelen als een platformgame.

[18:40] Reggie is weer terug. Kirby komt weer terug bij Nintendo, maar dit keer anders.

[18:42]  Kirbys Epic Yarn, het ziet er geheel anders uit, kirby is niet meer volrond, maar juist met een dikke lijn getekend. Zonder opvulling.

[18:44] Kirby zal in de herfst verkrijgbaar zijn.

[18:45] Dragon Quest wordt nu op het scherm getoond. Dragon Quest 9 heeft 120 mini quests, 300 soorten monsters en 900 items. 

[18:46]  Volgens Reggie heeft het DS spel, dat in Amerika uitkomt heel veel uur speelplezier, een diehard is al 140 uur bezig.

[18:47] Metroid: Other M wordt nu getoond.

[18:48] Samus is weer terug, en ze laten een nieuwe trailer zien.

Het spel komt 31 augustus uit.

[18:49] Donkey Kong komt op het scherm, terug als bekend op de SNES, als platformer al la Donkey Kong Country.

[18:51] Rond Kersttijd komt het uit.

[18:52] De 3DS wordt nu officieel getoond.

[18:53] Nintendo maakt een lolletje van de 3D brillen

[18:53] De 3DS zal geen bril nodig hebben, ze beginnen met een trailer. We zien hologrammen.

[18:54] Iwata komt op, om het apparaat te presenteren.

[18:56] De 3DS heeft een vierpuntdruktoets, maar ook een pookje, een 3D slider. Om in 3D te manoeuvreren.

[18:57] De touchscreen is zoals eerder het onderste schermpje was.

[18:58] Het apparaat zal backwards compatible zijn met DSi. Het heeft een 3D camera, maar ook een motion sensor en gyrometer om posities van de handhld tov de speler te bepalen

[19:00] Er zullen 3D films te zien zijn.

[19:01] Kid Icarus Uprising wordt nu aangekondigd. Voor 3DS. En het ziet er geweldig uit!

[19:02] Uw redacteur is even aan het bijkomen, sorry voor het ongemak. Sorry to keep you waiting!

[19:04] Iwata gaat verder, de navigatie zal uniek zijn. Maar de graphics en navigatie zal niet alleen zorgen voor de spelervaring, maar communicatie ook.

[19:05] Het zal namelijk ongeacht welk spel, op het internet kunnen zijn, zodat je overal communicatie kan hebben, welk spel je ook speelt, welke provider je ook hebt. En het is gratis.

[19:07] Iwata gaat verder, Nintendogs en catz wordt aangekondigd.

[19:08] Iwata laat meer spellen zien, Square Enix met Kingdom Hearts voor 3DS, Assassin's Creed: Lost Legacy, Namco met Ridge Racer en de grote verrassing: Konami, met Metal Gear Solid.

[19:10] Verschillende ontwikkelaars doen hun zegje op het scherm, ze vinden het allemaal geweldig, juist door de nieuwe mogelijkheid tot 3D en navigatie.

[19:11] Reggie komt weer op. En vat de show samen.

[19:13] Er komt weer een trailer met Iwata die met de 3DS, uhm, speelt. Nou ja, opgeslokt wordt. Maar we zien veel bekenden: Zelda, Starfox, Mario, de line-up houdt maar niet op!

[19:15] De mensen in de zaal worden nu getrakteerd op een 3D show, in de zaal. Ze mogen met de 3DS spelen.

[19:17] Ze mogen een paar minuten er mee spelen, zodat iedereen er even mee mag. Mensen die moeten wachten, mogen Zelda gaan spelen. Helaas. Wij moeten nog even wachten. 

[19:18] Dit was het dan.

NADA schorst Kohl voor vier jaar

Bernhard Kohl mag tot 6 juli 2014 niet deelnemen aan officiële wielerwedstrijden. Dit heeft het Oostenrijkse antidopingbureau (NADA) vandaag laten weten. De voormalig renner kreeg deze sanctie opgelegd, nadat hij op het gebruik van verboden middelen werd betrapt.

Kohl zou aanvankelijk een levenslange schorsing krijgen, maar kreeg strafvermindering. De Oostenrijker fungeerde namelijk als kroongetuige in een groot dopingonderzoek in Oostenrijk.

De straf zal Kohl overigens een zorg zijn, aangezien hij zijn actieve carrière als wielrenner inmiddels heeft beëindigd.

Dagzege Petacchi in Zwitserland

De vierde etappe in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Alessandro Petacchi. De Italiaan van Lampre was na 192,2 kilometer koersen, van Schwarzenburg naar Wettingen, de snelste in de massasprint.

De etappe werd kleur gegeven door Brice Feillu. De renner van Vacansoleil sprong na tien kilometer koersen weg uit het peloton en kreeg een maximale voorsprong van ruim acht minuten. Op 25 kilometer voor de finish werd hij echter weer bijgehaald.

Kort voor de finish vond er nog een valpartij plaats in het peloton waarbij onder anderen Mark Cavendish en Heinrich Haussler waren betrokken.

Uitslag etappe 3

# Renner Ploeg Tijd
1 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre  4:57.33
2 Matti Breschel (Den) Saxo Bank z.t.
3 Marco Marcato (Ita)
Vacansoleil z.t.
4 Jose Joaq.Rojas (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
5 Robbie McEwen (Aus) Katusha z.t.
8 Bauke Mollema
Rabobank +0,05


Stand na etappe3

# Renner Ploeg Tijd
1 Tony Martin (Dui) Columbia 14:35.37
2 Fabian Cancellara (Zwi) Saxobank +0.01
3 Thomas Lövkvist (Zwe) Sky +0.09
4 Rigoberto Uran (Col) Caisse d'Epargne +0.10
5 Dries Devenyns (Bel) Quick Step +0.11
10 Bauke Mollema Rabobank +0.17

Tabarez: "We moeten in balans zijn"

Oscar Tabarez gaat zijn basiselftal aanpassen. Dit liet de bondscoach van Uruguay vandaag weten. De Uruguayaanse selectie neemt het morgenavond namelijk op tegen Zuid-Afrika en heeft nog wat recht te zetten. De eerste wedstrijd tegen Frankrijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Zo liet Tabarez onder meer doorschemeren dat Diego Forlán niet meer in de spits zal staan, maar achter Luis Suárez en Edinson Cavani wordt geposteerd. Hierdoor zou Ignacio González zijn basisplaats verliezen. "Ik ga veranderen omdat de wedstrijd tegen Zuid-Afrika een andere is dan tegen Frankrijk. Die ploegen hanteren beiden een andere tactiek," lichtte de bondscoach van Uruguay toe.

Daarnaast maakten we eerder vandaag al bekend dat Suárez niet bang hoeft te zijn voor zijn basisplaats. De aanvaller van Ajax kende een kleurloos debuut in Zuid-Afrika, maar krijgt dus de gelegenheid om dit recht te zetten.

Tabarez blijft in elk geval voorzichtig en zal niet vol op de aanval gaan spelen. "Als ik naar mijn ploeg kijk, is het niet slim om desperaat aan te vallen en ook niet slim om heel ver terug te verdedigen. We moeten in balans zijn en geduld tonen tegen Zuid-Afrika."

CD: Christina Aguilera - Bionic

Christina Aguilera is een artiest die zich niet aan een bepaalde muziekstijl bindt. Zo heeft ze al verschilde kanten van zichzelf laten horen. Waar haar eerste album meer popachtige muziek was liet ze met Mi Reflejo meer haar latin kant horen. Stripped was meer een album voor R&B songs en Back to Basics ging meer richting de fifties pop. Eigenlijk waait Christina met elke populaire windrichting mee, want met Bionic is het commerciële electropop.

[Update][E3] Disney: Epic Mickey onthuld

Op de E3 van vorig jaar was het nieuwe spel van Warren Spectre (bekend van System Shock en Deus Ex) Disney: Epic Mickey aangekondigd. Vandaag op de persconferentie van Nintendo kregen we ook gameplay beelden te zien.

Disney: Epic Mickey wordt een kruising tussen een RPG en een platformer, waarbij sommige levels in het spel in platforming-stijl zijn. We zagen bijvoorbeeld een platformlevel dat gebaseerd was op de eerste tekenfilm waar Mickey Mouse in verscheen, namelijk 'Steam Boat Willy'. De platformgebieden zullen gebruikt worden om te reizen in de wereld van Epic Mikcey.

Epic Mikey Steamboat

Ook zagen we het zo genaamde quest gedeelte. In dit gedeelte kom je verschillende oude bekende uit verschillende Disney tekenfilms tegen. Zo zagen we in het level dat we te zien kregen verschillende karakters uit Peter Pan. Het Quest gedeelte uit Epic Mikey word gebruik om (zoals de naam al zegt) quest voor de verschillende disney karakters te doen. Zoals Warren Spectre het uitlegde waren (lang?) niet alle quest verplicht. Je kan zelf kiezen welke je doet en hoe veel je er doen. Dit heeft volgens hem ook weer invloed op het verloop van het verheel.

Epic mikey quest zone

Maar het meest interessante wat we te zien kregen. Je hebt in de game een bepaalde tool die je toe laat om objecten in de wereld toe te voegen door middel aan verf, of te verwijderen met thinner. Mickey zal kunnen tekenen en gummen om de wereld aan te passen, om het avontuur goed te doorlopen. je kunt vijanden opnieuw tekenen, zodat ze aardig worden, al kost dat wel een bepaalde energie,het is niet onuitputtelijk. Dit zal ook allemaal invloed hebben op het verhaal.

[Update]

De E3 Walkthrough is ook op het internet verschenen.

[E3] Nieuwe Golden Sun voor DS

Tijdens de persconferentie van Nintendo op de E3 is Golden Sun: Dark Dawn aangekondigd. De serie die voorheen op de Gameboy Advance is uitgekomen combineerde originele puzzels met klassieke turnbased RPG en in deze nieuwe Golden Sun zal dat net zo zijn, zij het dat nu gebruik wordt gemaakt van de stylus. Ook de summons uit het eerste spel komen terug, in cinematics die beide schermen zullen beslaan.

Golden Sun: Dark Dawn moet in de zomervakantie uitkomen.

Dark Dawn
Dark Dawn gameplay
Dark Dawn ingame

 

Pantelic is bang voor Duitsland

Marko Pantelic rekent op een zware ontmoeting tegen Duitsland. De Servische nationale ploeg, waar de Ajacied deel van uit maakt, speelt vrijdag a.s. tegen de selectie van bondscoach Joachim Löw.

"Het wordt heel, heel moeilijk. We moeten realistisch zijn. Duitsland is de enige ploeg op het WK die tot nu toe echt overtuigde," blikte Pantelic terug op de 4-0 zege van de Duitsers. "Ze hebben power en zijn in topvorm."

De Serven kenden een matige start van het WK voetbal en gingen met 1-0 onderuit tegen Ghana. "We waren zeer teleurgesteld. Dat hadden we niet gepland. We hadden verwacht met Duitsland om de eerste plaats te spelen."

Vrouw geeft borstvoeding achter stuur

Een vrouw uit de Duitse plaats Velbert, in de omgeving van Düsseldorf, is gisteren betrapt wegens gevaarlijk rijgedrag. De 47-jarige vrouw gaf haar kind de borst terwijl ze achter het stuur zat. Een agent zag het gebeuren en zette de moeder en haar anderhalf jaar oude spruit aan de kant.

De vrouw gaf aan vlakbij haar huis te zijn, dus het kind zou zeker veilig zijn thuisgekomen, zo verweerde ze. De agent weigerde de moeder echter op deze manier verder te laten rijden.

De politie heeft enkele bekeuringen aan de vrouw uitgedeeld. Ze is beboet wegens het niet dragen van een gordel en het niet veilig vervoeren van een kind.

NK wielrennen zonder 'oortjes'

Eind deze maand, bij het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg, mogen de renners geen gebruik maken van de 'oortjes' om te communiceren met hun ploegleiders. Dit maakte de Nederlandse wielrenbond KNWU vandaag bekend.

De internationale wielerunie UCI wil het gebruik van oortjes in fases gaan verbieden. Nationale kampioenschappen zijn nu toegevoegd aan de lijst van koersen waar het gebruik van 'oortjes' is verboden.

Veiligheid rond Brazilië - Noord-Korea niet gegarandeerd

Het organisatiecomité van het WK in Zuid-Afrika kan de veiligheid rond het WK-duel tussen Brazilië en Noord-Korea niet garanderen. Het duel tussen Brazilië en Noord-Korea staat voor dinsdagavond op de rol. De security, die vanavond bij het Ellis Park de orde moet zien te handhaven, is momenteel aan het staken.

De beveiligers vinden dat ze "schandelijk worden onderbetaald". Het Zuid-Afrikaanse organisatiecomité van het WK voetbal treedt in overleg met de security. Dat schrijft De Telegraaf.

Mocht er geen gepaste oplossing komen, dan leggen de beveiligers het werk rond het duel van Brazilié gewoon neer. Op dat moment vreest de organisatie voor rellen.

Van Marwijk: "Kan moeilijk zeggen dat we Robben gemist hebben"

Het Nederlands elftal lijkt ook tegen Japan geen beroep te doen op Arjen Robben. De sterspeler van Oranje maakte dinsdag zijn rentree op het trainingsveld, maar moet nog acclimatiseren.

Bondscoach Bert van Marwijk praat op het digitale thuis van de FIFA over de situatie omtrent Robben: "Het gaat goed met Arjen, maar hij is nog niet klaar voor een volledige wedstrijd. Dat kan nog wel een dag of acht duren. Ik zal met de medische staf moeten overleggen, maar ik verwacht niet dat hij voor volgende week speelklaar is."

"We hebben Denemarken met 2-0 verslagen, dus ik kan moeilijk zeggen dat we hem missen", aldus Van Marwijk, die tevreden is over zijn selectie. "We hebben snelheid en creativiteit in onze selectie. Arjen is een exceptionele speler en is supersnel. Ik ben blij dat hij weer deel uitmaakt van de groep."

De bondscoach spreekt overigens de hoop uit dat het spel tegen Japan beter zal zijn dan wat Oranje liet zien tegen de Denen. "Ik verwacht een beter optreden tegen Japan. De spelers zijn nu meer ontspannen dan voor onze eerste wedstrijd."

Weiss Sr.: "Volgende duel niet weer dezelfde fout maken"

Vladimir Weiss Sr. had na afloop van het WK-duel tussen Slowakije en Nieuw-Zeeland moeite om zijn teleurstelling te verbergen.

De Slowaken leken door een treffer kort na rust van Robert Vittek op rozen te zitten, Winston Reid had echter wat anders in gedachten. De aanvaller van Nieuw-Zeeland kopte in extremis een perfecte voorzet van Shane Smeltz tussen de palen: 1-1.

Bondscoach Weiss Sr. was logischerwijs zeer teleurgesteld over de late gelijkmaker. "Natuurlijk is dit voetbal", blijft de Slowaak nuchter. "Maar dit is toch een grote tegenvaller." Slowakije verzuimde na de treffer van Vittek door te drukken, met de late goal van Reid als resultaat.

"We trainen hard om deze fouten niet te maken, maar het gebeurde toch", somberde Weiss Sr. "Het team moet zich nu gewoon goed gaan voorbereiden op het volgende duel. Hopelijk maken we dan niet weer dezelfde fouten."

Gesprekken met een comapatiënt (2)

'Als dat werkelijk zo is, en mensen geloven daar toch een beetje in anders hing die tv hier niet, dan willen ze toch dat er programma’s zijn die jij leuk vindt? Maar jij vindt tv niet leuk; jij kijkt alleen films. En ze hebben mij niet eens gevraagd welke programma’s jij leuk vindt... Straks neem je echt prikkels van die tv waar... en dan kijk of luister je alleen maar kutprogramma’s. Niet echt een motivatie om te ontwaken.'

[Unicef Open] Rus onderuit

Arantxa Rus is in de kwartfinales van de Unicef Open is Rosmalen uitgeschakeld. De Nederlandse ging met 2-6 en 5-7 onderuit tegen Dominika Cibulková.

In het duel vanmiddag volgden de fouten en breaks elkaar op. De Slowaakse, de nummer 46 van de wereld, en Rus waren aan elkaar gewaagd, maar Cibulková was net iets doortastender dan de Nederlandse.

Rus werkte in de eerste set op 2-2 twee breakpoints weg, Cibulková benutte echter het volgende breakpunt en liep daarna uit naar 6-2 en dus setwinst. In het tweede bedrijf slaagde Rus erin om bij 4-5 een matchpoint weg te werken. Even later capituleerde de Nederlandse alsnog.

[Groep G] Uitslag Ivoorkust - Portugal

Ivoorkust en Portugal hebben bij het WK in Zuid-Afrika in Groep G met 0-0 gelijk gespeeld. Beide landen kregen in de wedstrijd in de Poule des Doods verschillende kansen, maar het net werd niet gevonden. Vanavond volgt in dezelfde poulde de wedstrijd tussen Brazilië en Noord-Korea.

Met FC Twente-speler Cheick Tioté in de basis begonnen Ivoorkust en Portugal aan hun eerste WK-duel met enkele harde overtredingen. Daarna veranderde de wedstrijd in een tactisch schaakspel waarbij Portugal de betere ploeg was. Het team van bondscoach Carlos Queiro beet zich echter stuk op de Ivoriaanse defensie. Na ruim tien minuten was het Christiano Ronaldo een grote kans kreeg. De Portugees had de pech dat zijn schot van dertig meter afstand op de paal eindigde.

In het vervolg van de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en ontspon de wedstrijd zich in een attractief duel zonder dat de teams gevaarlijk werden. Beide defensies hielden de deur dicht, waardoor er geen doorkomen aan was voor de aanvallers. Wel kregen Tioté en Tiene nog enkele mogelijkheden.

Ook de tweede helft leverde een gelijk spelbeeld op met een open duel. Wel was Ivoorkust licht de bovenliggende partij en werden de Portugezen teruggedrongen. Met name Gervinho kreeg enkele goede mogelijkheden, maar hij wist het net niet te vinden.

Een half uur voor tijd bracht Eriksson Drogba in het veld. De spits kreeg vlak voor tijd een grote kans om de winnende treffer op het bord te zetten, maar hij schoot ver voorlangs. Aan de andere kant was Portugal gevaarlijk met een vrije trap, maar deze ging naast. Ook een kopbal van Liedson werd niet gevaarlijk. De blessuretijd leverde nog een handvol mogelijkheden voor de Ivorianen op, maar de Portugese keeper Eduardo zag de bal niet in het net verdwijnen, waardoor het 0-0 bleef in de wedstrijd in de Poule des Doods.

Ivoorkust

0 - 0

Portugal

 
 Gele kaart: Zokora, Demel (Ivoorkust), Ronaldo (Portugal)
 
Stadion:  Nelson Mandela Stadion, Port Elisabeth
Toeschouwers: 37.034
Arbiter: Larrionda (Uru)
 
Opstelling:   Opstelling:
Barry
Demel
K.Touré
Zokora
Tiéné
Eboué (Romaric/89)
Y.Touré
Tioté
Gervinho (Kéita/82)
Dindane
Kalou (Drogba/66)
  Eduardo
Ferreira
Alves
Carvalho
Coentrão
Deco (Tiago/62)
Mendes
Meireles (Amorim/85)
Ronaldo
Liedson
Danny (Simão/55)

Metal Gear Rising video moet gecensureerd worden voor Japan

De meeste gamers hebben ondertussen de gameplay van Metal Gear Rising al aanschouwd en het valt niet te ontkennen dat ledematen afhakken een groot deel van de gameplay zal zijn. Vreemd genoeg is dit een probleem voor het Japanse bureau dat over censuur gaat, de CERO.

In Japan is het taboe om in trailers en andere reclame de volgende zaken te laten zien:
-    Seks,
-    schaamhaar
-    geslachtsdelen
-    en het afhakken van lichaamsdelen.
Zo hadden Resident Evil 4 en 5, Gears of War en Dead Rising heel wat beschaafdere trailers in het land van de rijzende zon dan hier in het westen. Het rare is natuurlijk dat deze games compleet vol zitten met bloed, ingewanden en dergelijke. Zoals veel zaken in Japan is hetgeen  wat publiekelijk geaccepteerd is iets complets anders dan wat er achter gesloten deuren gebeurt.

Voor Metal Gear Rising betekent dit dat Kojima Productions de gameplay niet in Japan kan laten zien en dus snel op de proppen zal moeten komen met een filmpje waar de CERO niets op aan te merken heeft als ze toegelaten willen worden tot de Japanse markt.

Turner Zonderland meldt zich af voor NK

Epke Zonderland neemt komend weekeinde niet deel aan de Nederlandse kampioenschappen turnen in Heerenveen. De Fries is nog niet voldoende hersteld van een schouderblessure, die hem sinds de EK in april parten speelde. Dat bevestigde Hans Gootjes, topsportmanager van gymnastiekbond KNGU, vandaag.

Zonderland miste vorig jaar ook al de NK, toen vanwege een enkelblessure. Volgens Gootjes komt deelname aan de wereldtitelstrijd, in oktober in Rotterdam, vooralsnog niet in gevaar. "Epke heeft bewust de wereldbekerwedstrijd in Moskou laten schieten en heeft de afgelopen periode niet getraind op zijn favoriete toestellen. Inmiddels is hij de belasting in training al weer aan het opvoeren en zal hij straks gewoon in het WK-traject aansluiten", aldus Gootjes.

Dronken inbreker betrapt in Weert

De bewoner van een woning aan de Sint-Josefstraat in Weert heeft dinsdag een inbreker op heterdaad betrapt. De crimineel was onder invloed van alcohol.

De 27-jarige inbreker kwam binnen door de voordeur te vernielen. Hij zei dat hij op zoek was naar iemand. De man had een verwonding aan zijn arm.

De dronken inbreker ging nadat hij betrapt was in een auto voor de woning zitten. De politie viste de man later uit de auto en arresteerde hem. Uit de woning werd niets ontvreemd.

Le Guen gebeten hond in Kameroense media

Paul Le Guen is in de Kameroense media de gebeten hond. De Ontembare Leeuwen stelden maandagmiddag hevig teleur door met 1-0 te verliezen van het zwakker ingeschaalde Japan.

De media hebben dan ook geen goed woord over voor Le Guen, die onder druk staat. Al tijdens de persconferentie kort na de wedstrijd maandag werd het vuur Le Guen door het Kameroense mediatribunaal aan de schenen gelegd. "Waarom speelde je met zo'n belabberde tactiek?"

"We betalen je een hoop geld en voorzien je van alle gemakken. Wat is er nog meer nodig het elftal goed te laten spelen?", vroeg een andere journalist zich af. Vooral de keuze voor Samuel Eto'o op de flank in plaats van in de spits werd niet begrepen. Ook het passeren van Alexandre Song leidde tot gefronste wenkbrauwen in Kameroen.

Le Guen zelf predikte rust. "De spelers hebben niet laten zien wat ze kunnen. Tegen Denemarken zullen we nu moeten. Dat weten we." De verwachtingen in Kameroen waren voorafgaand aan het toernooi op het eigen continent hoog gespannen. De kwartfinale moest zeker gehaald worden.

Amerikanen maken werk van F1-entree

Een Amerikaanse investeringsgroep onder leiding van Chad Mullins heeft afgelopen weekend in Canada een volgende stap gezet om een team over te nemen. Ze hebben met enkele renstallen en Formule 1-baas Bernie Ecclestone gesproken om de mogelijkheden te bekijken.

Mullins is de adviseur van de mede-oprichter van Youtube Chad Hurley. Hij heeft goede banden met Ferrari en daarom werd hij al gelinkt aan een overname van Sauber of Toro Rosso, maar de Amerikaan zegt dat hij er met open vizier in gaat. "In deze drie dagen is er veel progressie geboekt. Vanuit de Verenigde Staten kon ik maar beperkt dingen doen en alle juiste mensen zijn hier in een kleine ruimte verzameld. Ik heb dit weekend veel meer progressie geboekt dan ik verwachtte. Ik hoop tussen nu en Valencia wederom evenveel progressie te boeken. Het project gaat vooruit," zei hij vanuit Canada.

"Er zijn meer opties bij gekomen. Zoals ik al zei had ik al allerlei ideeën niet alleen voor mezelf maar de groep mensen die ik vertegenwoordig om de sport te betreden. Er zijn meer opties bijgekomen, dus het is een productief weekend geweest."

Tijdens het weekend in Montreal sprak hij ook met F1-baas Ecclestone. "Als het project goed is wil Bernie best helpen en gaat hij er achter staan. Ik zet stap voor stap, hou zijn tempo aan en volg zijn adviezen op."

Van der Vaart rekent op veel speeltijd

Rafael van der Vaart is niet bang dat er de komende wedstrijden op het WK slechts een bijrol voor hem is weggelegd. "Ik verwacht nog veel te spelen en heb op dit moment ook geen reden daaraan te twijfelen", zegt de middenvelder, die tegen Denemarken na ruim een uur spelen werd vervangen door smaakmaker Eljero Elia.

Sindsdien gaan er veel stemmen op om Elia een basisplaats te gunnen. Bovendien is een rentree van Arjen Robben aanstaande. "Elia deed het heel goed", zag ook Van der Vaart. "Het is mooi als je zo'n speler in de ploeg hebt. Die brengt met zijn snelheid toch iets extra's. Van mij kan niemand verwachten dat ik langs de lijn vlieg. Maar elke wedstrijd wordt van een ploeg weer iets anders gevraagd."

Voor zijn wissel kon Van der Vaart dan ook wel begrip opbrengen. "Het is nooit leuk om gewisseld te worden, maar we zijn hier om een WK te winnen", benadrukt de speler van Real Madrid. "Als het op dat moment nodig is om wat meer snelheid in het team te brengen, dan is dat prima. Maar in elke wedstrijd wordt nu eenmaal iets anders gevraagd."

Dat het samenspel op het middenveld met Wesley Sneijder gisteren te wensen overliet, maakt Van der Vaart niet ongerust. "We zijn allebei types die aan de bal willen komen en hebben vaak goede combinaties", pareert hij de kritiek. "De ene keer gaat dat nu eenmaal wat beter dan de andere keer."

Pia Dijkstra in Tweede Kamer

Oud-journaallezeres Pia Dijkstra zal namens D66 in de nieuwe Tweede Kamer gaan zitten. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Kiesraad over de officiële definitieve verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010. Dijkstra stond op nummer 13 van de D66-kieslijst, maar neemt door voorkeursstemmen alsnog plaats in het parlement.

Om op eigen kracht tot de Tweede Kamer verkozen te worden moesten kandidaten minimaal 25 procent van de zogeheten kiesdeler halen, wat ditmaal 15.694 stemmen betrof. Dijkstra zat hier net boven met 15.705 stemmen.

Een andere kandidaat, Sabine Uitslag van het CDA, komt ook terug in de Tweede Kamer. Uitslag stond op plek 31 van de CDA-kieslijst, maar wist door 15.933 voorkeursstemmen toch voldoende kiezers te halen om één van de 21 behaalde CDA-zetels in te nemen.

Hero Brinkman van Geert Wilders' PVV haalde met zijn oproep voor meer democratie binnen de PVV 18.865 stemmen. Brinkman werd echter sowieso verkozen, hij stond op plek 11 van de PVV-kieslijst, terwijl zijn partij 24 zetels haalde.

De populairste nummer twee van de Tweede Kamerverkiezingen was Nebahat Albayrak van de PvdA, zij kreeg maar liefst 129.005 voorkeursstemmen. Op 17 juni zal de nieuwe Tweede Kamer worden geïnstalleerd.

Top-5 lijsttrekkers
Mark Rutte (VVD) - 1.617.636 stemmen
Job Cohen (PvdA) - 1.510.203 stemmen
Geert Wilders (PVV) - 1.376.938 stemmen
Jan Peter Balkenende (CDA) - 947.785 stemmen
Emile Roemer (SP) - 794.570 stemmen

Top-8 niet-lijsttrekkers
Nebahat Albayrak (PvdA) - 129.005 stemmen
Edith Schippers (VVD) - 77.084 stemmen
Fred Teeven (VVD) - 63.384 stemmen
Maxime Verhagen (CDA) - 56.106 stemmen
Ank Bijleveld-Schouten (CDA) - 49.036 stemmen
Jan Kees de Jager (CDA) - 46.452 stemmen
Boris van der Ham (D66) - 42.296 stemmen
Renske Leijten (SP) - 41.115 stemmen

Bekijk hier de volledige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2010.

Voorwaardelijke straf voor frauderende hulpofficier

Een 54-jarige hulpofficier van justitie is veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf voor het plegen van valsheid in geschrifte. De bevoegdheid van de politie-inspecteur in de regio Brabant Zuid-Oost was verlopen, maar daar trok hij zich niets van aan. Hij tekende nog steeds voor beslissingen die hij niet meer mocht nemen.

De man moest eigenlijk voor september 2008 al een nieuw examen afleggen om zijn bevoegdheid te verlengen. Hoewel hij zich daar tot drie keer toe voor intekende en er door zijn leidinggevenden op werd gewezen dat hij in de fout ging, legde hij het examen niet af.

Een hulpofficier is een politiemedewerker die besluit of ergens een inval mag worden gedaan. Ook bepaalt hij of verdachten na hun aanhouding langer in de cel mogen worden gehouden. De man uit Brabant gaf toe dat hij dergelijke beslissingen nam terwijl dat niet meer mocht.

De rechtbank in Den Bosch was het niet eens met zijn advocaat dat de politie medeschuldig is, omdat die van de situatie op de hoogte was, maar niet ingreep. Volgens de rechter is hij erop gewezen en had hij een belangrijke eigen verantwoordelijkheid.

De rechter liet in het oordeel meewegen dat de politieman een goede staat van dienst had. Eerder was hij al gedegradeerd in rang en functie.

Het fenomeen speelt overigens niet alleen in Brabant. Bij diverse andere korpsen zijn de laatste tijd onbevoegde hulpofficieren geschorst.

Camorra-kopstuk gearresteerd

De Italiaanse politie heeft dinsdagochtend in een villa in de buurt van Napels een kopstuk van de Napolitaanse maffiaorganisatie Camorra gearresteerd. De 31-jarige Nicola Schiavone wordt ervan verdacht opdracht tot zeker drie moorden te hebben gegeven.

Schiavona verzette zich niet tegen zijn arrestatie. Hij maakte de politie juist een compliment dat zij hem had weten te vinden. Schiavona werd in de kraag gevat in zijn villa in Casal di Principe, een bolwerk van de clan waartoe hij behoort.

Volgens de Italiaanse autoriteiten had Schiavona zijn vader opgevolgd als leider van de Casalesi-clan, een als uiterst wreed bekend staande groep binnen de Camorra die zich bezighoudt met afpersing en moord.

Nicola Schiavona is de zoon van Francesco Schiavona, de inmiddels achter de tralies belande vroegere baas van de Casalesi-clan. Een broer van Nicola werd vorige maand gearresteerd.

Korea International Circuit nadert voltooiing

Het bouwschema van het Korea International Circuit kan nog steeds worden aangehouden. De organisatie van de Koreaanse Grand Prix de KAVO heeft laten weten dat het circuit momenteel tachtig procent klaar is.

"We zijn extreem tevreden over de vorderingen van de bouw van het circuit en over hoe de voorbereidingen op de Grand Prix van Korea tot dusver verlopen", zei Yung Cho Chung, de algemeen directeur van de Korea Auto Valley Operation. "Het circuit zal deze zomer gereed komen. Alles is perfect verlopen. Zowel logistiek als politiek zijn er geen problemen geweest. Het hele land kijkt uit naar de komst van de Formule 1."

De laatste fase van de bouw, het asfalteren van de baan, staat gepland voor juli.

Herbert: "Onze droom duurt voort"

Nieuw-Zeeland speelde eerder vandaag verrassend met 1-1 gelijk tegen Slowakije. Winston Reid zorgde in blessuretijd voor een punt voor de kiwi's.

"Onze droom duurt voort. We hebben een kans, net als iedereen," aldus Ricki Herbert, de bondscoach van Nieuw-Zeeland na afloop van het duel.

In 1982, het enige eerdere optreden van Nieuw-Zeeland bij een WK-eindronde, verloren de kiwi's alle duels. "Het land zal vanavond in een behoorlijk goede stemming zijn. Dit is een uitstekend resultaat. We hebben goed van ons afgebeten."

Clijsters eenvoudig door in Eastbourne

Kim Clijsters heeft bij het WTA-toernooi van Eastbourne de tweede ronde bereikt. De Belgische versloeg haar landgenote Yanina Wickmayer vrij eenvoudig met tweemaal 6-1.

Wickmayer leek last te hebben van zenuwen, want ze maakte veel fouten. Hierdoor hoefde Clijsters niet haar beste tennis te laten zien. In het tweede bedrijf won Wickmayer nog wel de eerste game, maar de zes die volgde gingen allemaal naar Clijsters. Na nog geen uur spelen stapte Clijsters als winnares van de baan.

De oorlog gaat beginnen...

Na alle foute commercials, uitgegeven hardware, debatten over wie het succesvolst is, is het eindelijk tijd om als trouwe Mac of PC fanboy ten strijde te trekken. De tijd van bekvechten is voorbij, het wordt tijd dat er koppen gaan rollen...

En wel in de game Team Fortress 2. Deze game is al een aantal jaren bekend op de PC, maar was tot voor kort niet speelbaar op de Mac. Sinds een maand heeft Valve (bijna) al haar games speelbaar gemaakt voor zowel de Mac als de PC. En nu is het de beurt aan de Cell Shaded multiplayer Shooter van Valve om te beslissen welk front zal overwinnen.

Om dit aan te kondigen heeft Valve een humoristische trailer uitgebracht die je hieronder kunt bekijken.

Fan belaagt Slash tijdens optreden

Slash is tijdens een optreden in Milaan aangevallen door een fan. De voormalige Guns 'N Roses-gitarist werd vrijdag plotseling van achter besprongen door een fan. Hij was in Italië ter ere van zijn cd 'Slash'.

De 44-jarige gitarist stond voor zijn publiek te spelen, toen een fan van achter de schermen kwam aanrennen. De man probeerde op Slash te duiken, maar deze ontweek hem. De belager viel op het publiek, en kwam vervolgens in handen van de beveiliging. Op YouTube zijn diverse filmpjes van het incident opgedoken.

Slash leek de actie van de fan niet erg te vinden. "Wat een luidruchtig publiek, geweldig!", twitterde hij de volgende dag. "De man die me probeerde om te gooien, miste. Hij heeft alleen wel mijn gitaar kapot gemaakt, maar het was toch geweldig!"

Slash was van 1985 tot 1996 de gitarist van de band Guns 'N Roses. Hij bracht in april zijn eerste soloalbum 'Slash' uit, hiervoor werkte hij samen met onder anderen Fergie, Ozzy Osbourne en Kid Rock.

Fan belaagt Slash tijdens optreden
Fan belaagt Slash tijdens optreden (Foto: Novum)

Zetelverdeling ongewijzigd: VVD de grootste

De nieuwe zetelverdeling in de Tweede Kamer is zoals die vorige week al als voorlopige uitslag is gepubliceerd. Dat betekent dat de VVD de grootste partij is met 31 zetels, gevolgd door de PvdA met 30. Verder komt de PVV uit op 24 zetels, het CDA op 21, de SP op 15, GroenLinks en D66 op 10, ChristenUnie op 5 en de SGP en de Partij voor de Dieren op 2.

De Kiesraad maakte dinsdagmiddag de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend. Vorige week was er al een voorlopige uitslag op basis van tellingen van de uitgebrachte stemmen. Na het tellen van de stemmen gaven gemeenten toen hun resultaten door aan de ANP Verkiezingsdienst.

Kamp Holland organiseert WK Uruzgan

Kamp Holland, de militaire basis van Nederland in de Afghaanse provincie Uruzgan, organiseert de komende week een zogenoemd WK Uruzgan. Dat heeft een woordvoerder van het toernooi dinsdag gemeld aan De Pers.

Het toernooi wordt natuurlijk naar aanleiding van het WK dat momenteel in Zuid-Afrika gespeeld wordt georganiseerd. Onder de 1500 Nederlandse militairen die momenteel in Kamp Holland verblijven, bevinden zich veel voetbalfans.

Deze hebben samen met Afghaanse, Franse en Slowaakse militairen zestien teams gevormd die de komende weken strijden om de WK Uruzgan-beker. Een omlijnd betonveld in Kamp Holland dient als speelveld voor het bijzondere evenement.

De winnaar wordt, net als bij het echte WK in Zuid-Afrika, bekend op 11 juli. Tijdens het toernooi wordt geld ingezameld voor de Stichting Spieren voor Spieren, die zich inzet voor de bestrijding van spierziekten bij kinderen.

Zidane spuwt zijn gal over Franse ploeg

Frankrijk is er veel aan gelegen het in de eerstvolgende WK-duel met Mexico beter te doen dan op de openingsdag tegen Uruguay (1-1). Tegen de Zuid-Amerikanen stelde de ploeg van Raymond Domenech hevig teleur, tot afgrijzen van Zinedine Zidane.

Zidane kan het slechte spel van de Fransen niet langer aanzien en opent de aanval op het team. "Domenech is geen coach", liet Zidane vanuit Zuid-Afrika weten. "En de spelers moeten eens verantwoordelijkheid durven nemen en hun ego aan de kant zetten."

De kritiek van Zidane staat niet op zichzelf. Ook in de Franse selectie zelf is het zeer onrustig. Florent Malouda is nog steeds ziedend vanwege zijn reserverol tegen Uruguay en spelmaker Yoann Gourcuff verkeert in een isolement binnen de Franse selectie.

"Yoann, die hoor ik nooit", liet aanvoerder Patrice Evra weten. "Als je iets tegen hem wilt zeggen, moet je dat via Jérémy Toulalan doen. Alleen met hem heeft hij contact of maakt hij weleens een dolletje."

Specials over onbekende spelers op het WK

FOK!sport zal gedurende het WK verschillende specials publiceren over onbekende spelers die actief zijn op het WK. Een aantal redactieleden hebben hun favoriete onbekende speler(s) uitgekozen en zullen deze uitgebreid behandelen in een special speciaal voor FOK!sport

De eerste special is al geplaatst door DerMeister. Zijn special ging over Lance Davids, uitkomend voor gastland Zuid-Afrika. Verder zullen er nog spelers uit bijvoorbeeld Griekenland, Engeland, Honduras en Chili verschijnen, dus houd buiten het gewone WK nieuws ook zeker de specials in de gaten!

Mocht je zelf veel informatie over een speler beschikken en ben je bereid dat in een mooie special te gieten, schroom dan niet om deze via de submit naar ons te sturen, en wie weet staat jou special dan binnenkort bij ons de op site.

Laatste rittenkoers voor Knaven

Wielrenner Servais Knaven is in de Ster Elektrotoer vanaf morgen voor het laatst actief in een internationale rittenwedstrijd. De Nederlander in dienst van het Duitse Milram rijdt deze zomer alleen nog het NK op de weg en enkele criteriums.

Knaven krijgt in de koers, die in Gemert begint, gezelschap van twee landgenoten bij Milram. Niki Terpstra, die in voorbreiding is voor de Tour en vorig jaar de Ster Elektrotoer als tweede afsloot, is de kopman van het team terwijl ook sprinter Wim Stroetinga in actie komt. De Fries is voldoende hersteld van een blessure aan zijn hand. Knaven zet zijn wielerleven voort als ploegleider.

Noord-Korea wil verrassen tegen Brazilië

Kim Jong-Hun, de bondscoach van Noord-Korea, weigert zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag dinsdagavond tegen poulegenoot Brazilië. De bondscoach ziet het Zuid-Amerikaanse team als de favoriet maar sluit een verrassing op het WK 2010 niet uit.

"Brazilië is natuurlijk sterker dan Noord-Korea. Maar we kunnen een tactiek kiezen om goed te counteren. Je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een wedstrijd. Ik heb persoonlijk een doel gesteld voor het WK. Ik wil mijn spelers dusdanig motiveren zodat we de achtste finale kunnen halen," aldus Jong-Hun.

Op jacht naar overwinning

Noord-Korea zit niet alleen met Brazilië in de poule, maar ook met Portugal en Ivoorkust. Volgens de Noord-Koreaan doet dat er echter niet toe: "Onze tegenstanders in groep G zijn erg sterk. Maar het zijn niet altijd de sterkste ploegen die de wedstrijden weten te winnen. We gaan ons best doen. We zijn er ons van bewust dat we moeten winnen om de tweede ronde te bereiken. Het maakt ons niet uit wie de tegenstander is, we gaan op jacht naar de drie punten."

De strijdwijze van Noord-Korea zal mogelijk anders zijn dan tijdens de kwalificatiecyclus. Jong-Hun: "Onze tegenstanders denken dat we defensief gaan spelen. Dit omdat we tijdens de kwalificatie voor het WK best verdedigend speelden. Maar ons spel staat niet alleen maar in het teken van voorzichtigheid. We kunnen goed aanvallend spelen als het nodig is."

Chinese acteurs als Noord-Korea-fans
Het Noord-Koreaanse elftal zal vanavond ondersteuning krijgen van 2000 Chinese acteurs. Noord-Korea heeft de Chinezen namelijk ingehuurd als Noord-Koreaanse fans.

Echte supporters uit Noord-Korea behoorden niet tot de opties, omdat er nauwelijks landgenoten te vinden waren die de reis naar Zuid-Afrika konden betalen. Bovendien mogen de arme Noord-Koreanen ook niet zomaar het stalinistische land uit.

Bezoek ook het WK 2010-forum.


Noord-Korea gaat voor overwinning

Räikkönen in beeld bij Renault

Kimi Räikkönen staat in de belangstelling van Renault. De Finse coureur stapte dit seizoen over naar de Rallysport, maar lijkt na een seizoen weer terug te keren in de Formule 1.

Grootaandeelhouder van het Formule 1-team van Renault Gerard Lopez ziet hem volgend seizoen graag in een van de bolides van het Franse automerk rijden. Hij wil volgend seizoen een sterk duo en ziet in de oud-wereldkampioen een goede ploeggenoot van Robert Kubica, meldt de Italiaanse website Autosprint.

De 30-jarige autocoureur kwam bij zijn vorige werkgever Ferrari niet tot een akkoord over een nieuw contract en McLaren vond zijn salariseisen te hoog. Hierdoor koos hij ervoor om voor Citroën in het WRC-kampioenschap te gaan rijden. Hierin bezet hij momenteel de tiende plaats in het klassement.

Als de Fin volgend jaar daadwerkelijk voor Renault gaat rijden, raakt Vitaly Petrov zijn plaats kwijt. De Rus doet het niet slecht in de Formule 1, maar haalt te weinig punten voor het team binnen. Hij maakte dit seizoen zijn debuut.

Räikkönen heeft wel concurrentie voor een plek bij Renault. Force India-coureur Adrian Sutil lijkt ook wel oren te hebben naar een stoeltje bij de Franse renstal. Hij wil na vier jaar bij het Indiase team in dienst te zijn geweest wel eens wat anders.

Obama benoemt 'olieramp-tsaar'

De Amerikaanse president Barack Obama gaat een persoon benoemen die de schoonmaakwerkzaamheden vanwege de olieramp in de Golf van Mexico gaat overzien. Obama kondigt de benoeming dinsdagavond aan tijdens een nationale televisietoespraak over de olievervuiling, meldde zijn belangrijkste woordvoerder Robert Gibbs.

Gibbs zei tijdens het ABC-ontbijtprogramma Good Morning America dat de 'olieramp-tsaar' verantwoordelijk wordt voor (de uitvoering van) een herstelplan. Dat bestaat niet alleen uit naar verwachting langdurige schoonmaakwerkzaamheden, maar ook uit een plan voor de verdere toekomst van de Golfregio.

Obama wil dat het gebied in ecologisch betere toestand komt te verkeren dan voor het ontstaan van het lek twee maanden geleden. De president zal ook uitleggen hoe de Verenigde Staten in de toekomst minder afhankelijk moeten worden van fossiele brandstoffen.

De toespraak van Obama is uitzonderlijk. Alleen bij echt grote rampen en nationale crises spreekt de president het volk toe.

Zeven windmolens bij Urk van de baan

De plaatsing van zeven windmolens rond Urk gaat niet door. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) voert hiermee een motie van de Tweede Kamer uit, waarin werd verzocht het beschermde dorpsgezicht van het vissersdorp niet onnodig te vervuilen.

Het windpark Noordoostpolder gaat nu 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer tellen. Samen kunnen deze apparaten vierhonderdduizend huishoudens van energie voorzien. Hiermee wordt het het grootste windpark van Nederland. Van der Hoeven noemt het project cruciaal voor het behalen van de doelstellingen voor duurzame energie.

Verwacht wordt dat het definitieve besluit over de aanleg van de windmolens in het najaar wordt genomen.

Scholieren verdacht van kantinefraude

Leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden worden ervan verdacht tussen oktober en mei geld uit de kassa van de schoolkantine te hebben verduisterd. De school had aangifte gedaan toen bleek dat geld ontbrak. Het gaat in totaal om een paar duizend euro.

In totaal zijn 36 leerlingen van 14 tot 17 jaar gehoord. Zij worden allen als verdachten gezien. Vier leerlingen hebben zelfs even in de cel gezeten. Een aantal verdachten werkte in de kantine. Er werd niet alleen contant geld verduisterd, maar ook werd bijvoorbeeld een mars verkocht, waarna de koper vijf euro wisselgeld kreeg. Dergelijke 'kantinecorruptie' valt onder heling.

Het Openbaar Ministerie in de Friese hoofdstad laat dinsdag weten nog geen besluit over vervolging te hebben genomen. De politie heeft het onderzoek naar de verduistering en heling inmiddels wel afgesloten. Het OM is echter nog wel even bezig de dossiers te beoordelen, laat een woordvoerder weten.

Bospop vangt vroege festivalgangers op

Bospop krijgt voor de officiële start van het festival een extra podium. De festivalorganisatie verwacht dat veel bezoekers zich vrijdag al op de campings zullen installeren. Het festival gaat zaterdag 10 juli van start.

Voor deze mensen die extra vroeg naar het Limburgse Weert afreizen, wordt vrijdag al een podium neergezet in een 24-uurs cafétent. De Nederlandse band Bail, de Britse bluesrock gitarist Scott McKeon en de Amerikaanse formatie The Texas Hippie Coalition maken vanaf 20.30 uur hun opwachting.

Zaterdag treden onder anderen John Fogerty, The Cranberries en De Dijk op, zondag gevolgd door Billy Idol, Status Quo en Toto. De organisatie verwacht over het hele weekeinde 4500 bezoekers op de festivalcampings.

Bospop vangt vroege festivalgangers op
Bospop vangt vroege festivalgangers op (Foto: Novum)

[E3] Deel artiesten DJ Hero 2 bekend

Tijdens de Activision event werd niet veel aangekondigd, maar terwijl zij een trailer van DJ Hero 2 lieten zien was wel een deel van de artiesten te zien. Tot op heden zijn er 24 artiesten bekend gemaakt, er zullen nog vele volgen voordat het spel uitkomt. De volgende artiesten zitten dus sowieso in het spel:

  • 50 Cent
  • B.O.B.
  • Daft Punk
  • David Guetta
  • deadmau5
  • Dr. Dre
  • Eminem
  • Flo Rida
  • Gorillaz
  • Jay-Z
  • Iyaz
  • Justice
  • Kanye West
  • Lady Gaga
  • Lil Wayne
  • MIA
  • Rihanna
  • Sean Paul
  • Stevie Wonder
  • Chemical Brothers
  • Jackson 5
  • The Prodigy
  • Tiesto
  • Timbaland

DJ hero

Gijzeling bij H&M in Leipzig

Een vermoedelijk met een pistool gewapende man houdt in een filiaal van de modeketen H&M in het centrum van Leipzig mensen in gijzeling. Dat heeft een woordvoerster van de Duitse politie bevestigd.

Hoeveel mensen op de eerste etage van de winkel in gijzeling worden gehouden, is niet duidelijk. Ook over het motief van de dader is niets bekend.

De man heeft uit eigen beweging vijf mensen laten gaan. De politie heeft nog geen contact met hem weten te krijgen, zei de woordvoerster.

Drent bekent moordpoging Nieuw-Amsterdam

Een 28-jarige man uit Nieuw-Amsterdam heeft bekend dat hij betrokken was bij een moordpoging op een 20-jarige man in de Drentse plaats. Het slachtoffer werd een maand geleden in de woning van de verdachte neergeschoten. Hij liep onder meer een verbrijzelde kaak op, maar is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Onduidelijk is wat de aanleiding was voor de schietpartij. De woning werd doorzocht op 20 mei, vijf dagen na het incident. Weer vijf dagen later meldde de verdachte zich bij de politie, waarop hij werd aangehouden. De rechtbank in Assen heeft bepaald dat de verdachte in ieder geval tot de rechtbankzitting op 7 september in de cel moet blijven, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Japan dreigt met terugtrekking uit IWC

Japan overweegt zich terug te trekken uit de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) als er geen vooruitgang wordt geboekt bij het versoepelen van het internationale verbod op commerciële walvisvaart. Dat heeft het Japanse ministerie voor visserij dinsdag gezegd.

Het IWC houdt volgende week in de Marokkaanse stad Agadir zijn jaarlijkse vergadering. Verwacht wordt dat dan een compromis gezocht wordt tussen de landen die voor en tegen de walvisvaart zijn.

Er geldt al 25 jaar een moratorium op de walvisjacht, maar landen als Japan, Noorwegen en IJsland maken gebruik van allerlei uitzonderingen op het verbod en jagen toch op walvissen. In april deed het IWC een voorstel om in beperkte mate de jacht op walvissen voor een periode van tien jaar toe te staan. Dit kwam de organisatie echter te staan op flinke kritiek.

Landen, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, die tegen de walvisvaart zijn, noemden een quotum op de walvisvangst onacceptabel en eisten dat Japan een eind maakt aan de jacht op walvissen. Australië heeft Japan zelfs voor het Internationaal Gerechtshof gedaagd in een poging een eind te maken aan de walvisvaart.

Japan dreigt met terugtrekking uit Walvisvaartcommissie
Japan dreigt met terugtrekking uit Walvisvaartcommissie (Foto: Novum)

[Groep F] Uitslag Nieuw-Zeeland - Slowakije

Nieuw-Zeeland heeft zojuist zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gelijkgespeeld. Tegen Slowakije werd het in een matige wedstrijd 1-1.

Het was Nieuw-Zeeland dat via een afstandschot het eerstje kansje kreeg, maar de bal ging over het Slowaakse doel. Beide ploegen tastten elkaar in het begin nog wat af, en het tempo was laag. In de 22e minuut van de wedstrijd doken de Slowaken voor het eerst voor het doel van hun tegenstander. Het schot van Hamsík miste echter richting. In de 27e minuut kreeg Slowakije de kans op de 1-0. Via een voorzet van Weiss schoot Sesták echter net naast.

Die kans zorgde er wel voor dat de wedstrijd kantelde en Slowakije het commando ging voeren. Via de counter slaagde Nieuw-Zeeland er wel een paar keerin kansjes te krijgen. Vlak voor rust was er nog een kans voor Hamsík uit een vrije trap. Doelman Paston wist de bal onder de lat weg te tikken. De ploegen ging met de stand 0-0 rusten.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Slowakije op voorsprong kwam. Vittek verlengde een voorzet van Sesták met zijn hoofd en de Nieuw-Zeelandse doelman Paston was kansloos. Scheidsrechter Damon zag niet dat het eigenlijk buitenspel was en keurde de treffer goed. Nieuw-Zeeland probeerde met lange ballen en passes kansen te pakken, maar die waren te zwak om de Slowaakse verdediging te verrassen. In de 69e minuut had Vittek de 2-0 op zijn schoenen, maar door goed verdedigen van Reid ging die kans in rook op. Veel beter werd de wedstrijd daarna niet meer. Vlak voor tijd had Smeltz nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging naast.

Slowakije  dacht al zeker te zijn van de overwinning, maar in de slotseconden van de wedstrijd werd het dan toch nog gelijk. Winston Reid bezorgde zijn land het eerste WK-punt in de geschiedenis door een voorzet van Smeltz voorbij Mucha te koppen.

Nieuw-Zeeland

1 - 1

Slowakije

 90+3' Reid
   50' Vittek
 
 Gele kaart: Lochhead, Reid, (Nieuw-Zeeland), Strba, (Slowakije)
 
Stadion: Rustenburg
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Damon (ZAf)
 
Opstelling:   Opstelling:
Paston
Reid
Nelsen
Vicelich (Christie/78)
Smith
Bertos
Elliott
Lochhead
Fallon
Smeltz
Killen (Wood/72)
  Mucha
Zabavník
Durica
Skrtel
Cech
Weiss
Strba
Sesták (Holosko/81)
Hamsík
Vittek (Stoch/84)
Jendrisek

Jans lokt talentvolle doelman naar Heerenveen

Sc Heerenveen heeft de twintigjarige doelman René Oosterhof vastgelegd, zo meldt de Leeuwarder Courant. Oosterhof komt over van FC Zwolle en staat bekend als een talentvolle doelman. Hij kwam afgelopen seizoen eenmaal in actie in de hoofdmacht van de Zwolse club.

Dat was in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin hij een goede indruk achter liet. Oosterhof wordt toegevoegd aan de eerste selectie van Heerenveen en tekent voor drie seizoenen.

Het is niet de eerste versterking voor het team van trainer Ron Jans, die sinds enkele weken in dienst is van de Friezen. FC Groningen was zijn vorige werkgever. Jans legde in een eerder stadium al Arnold Kruiswijk en Bas Dost vast.

[E3] Sly Cooper remake op komst in 3D?

Na het succes van de God of War Collection, waarin God of War 1 en 2 weren geremaked voor de PlayStation 3, zullen er nu ook andere games komen die deze behandeling krijgen. Zo schijnt het nu dat er een Sly Cooper Remake komt, die ook in 3D is te spelen.

In dit ietwat wazige plaatje hieronder vanaf de E3 is te zien dat er staat: The Sly Collection. Ook is rechts een logo van 3D te zien, waardoor het er op lijkt dat de game ook in 3D valt te spelen. Of wij ook echt alle drie de Sly games binnenkort op de PlayStation 3 kunnen spelen moeten wij nog even wachten, de PlayStation conferentie is vanavond en daar zal het naar alle waarschijnlijkheid worden aangekondigd.

 

sLY

[E3] Snij je vijanden open in Shank

Bij de vorige Penny Arcade Expo werd de game Shank aangekondigd, een side-scrolling action game. Hierin stond de grafische stijl vooral in de spotlichten en dat is nu ook weer te zien in de E3-trailer van Shank.

In de trailer zie je vooral veel bloed, aangezien dat een belangrijk onderdeel is van het spel zelf. EA zal het spel uitgeven, de maker is Klei Entertainment, die ook bekend is van de N+ games. Het verhaal wordt geschreven door Marianne Krawczyk, die ook het verhaal van de God of War-series heeft geschreven. De game komt in de zomer van 2010 uit voor Xbox Live Arcade, PlayStation Network en voor de PC.


Dementieva niet aanwezig op Wimbledon

Elena Dementieva ontbreekt dit jaar op Wimbledon. De Russische tennisster, die vijfde staat op de wereldranglijst, kampt met een kuitblessure. Dementieva maakte het nieuws bekend op haar eigen website. De laatste twee jaar sneuvelde ze op het heilige gras pas in de halve finale.

Dementieva liep de blessure eerder deze maand op tijdens Roland Garros. Ze wist in Parijs nog lang de pijn te verbijten, maar in haar halve finale tegen de latere winnares Francesca Schiavone voelde ze zich toch gedwongen de strijd te staken. Diezelfde kuitblessure kost de 28-jarige Russische nu dus ook haar deelname aan Wimbledon.

Van Marwijk: "Euforie was een tikje te groot"

Het Nederlands elftal maakte maandag geen overtuigende indruk tegen Denemarken, dat wel met 2-0 werd geklopt door de ploeg van Bert van Marwijk. De bondscoach maalt niet om de milde kritiek op het spel van Oranje.

Door een eigen doelpunt van Simon Poulsen een late treffer van Dirk Kuyt werd Denemarken verslagen. "De euforie was misschien wel een tikje te groot", zei Van Marwijk na de training op de Wits University van Johannesburg dinsdag. "Ik wist dat het heel moeilijk zou worden tegen Denemarken"

"Het is een stugge tegenstander die ons door en door kent. Bij de buitenwereld leefde kennelijk de gedachte dat we er wel even over heen zouden walsen. Dat heb ik nooit gedacht."

"Misschien is het wel een voordeel dat iedereen nu iets minder enthousiast over ons is", vervolgt Van Marwijk. "Vooral na ons oefenduel met Hongarije (6-1) werden de verwachtingen erg hoog. Maar wat kun je er aan doen? Ik had moeilijk na onze tweede treffer tegen de jongens kunnen zeggen dat het nu wel mooi geweest is."

Wel bekende Van Marwijk dat er maandag in Soccer City een last van zijn schouders was gevallen. "Hier hadden we een paar jaar naar toegeleefd. We moesten het eerste duel winnen. Nu gaan we echt beginnen", zegt de keuzeheer, die drankgebruik na de wedstrijd toestond. "Maar wel op het normale tijdstip naar bed, hoor."

Ketting blijft verboden voor medewerkers GVB

Het over de kleding dragen van een ketting, bijvoorbeeld met een kruisje, blijft voor medewerkers van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB verboden. Het gerechtshof van Amsterdam gaat dinsdag net als de rechtbank in december mee in de redenering van het GVB en stelt een tramconducteur in het ongelijk.

Het GVB voerde eerder aan dat het niet om het kruisje ging, maar om de ketting. Voor een 'professionele' uitstraling van het personeel en voor de veiligheid heeft de GVB eind 2008 onder meer de regel ingevoerd dat een ketting niet over de kleding mag worden gedragen.

De van oorsprong Egyptische christelijke tramconducteur droeg de ketting naar eigen zeggen al jaren en wilde dat niet veranderen. Ook vond hij het niet eerlijk dat vrouwen wel hoofddoekjes mogen dragen. Die vergelijking gaat volgens het hof echter niet op omdat de hoofddoekjes de uniformkleuren en een GVB-logo hebben.

De conducteur werkt volgens een woordvoerder van de GVB nog altijd bij het vervoersbedrijf. Op de vraag hoe hij zijn ketting draagt zegt ze dat 'iedereen zich aan de kledingvoorschriften moet houden, dus ook hij'.

Ierland zet Israëlische diplomaat uit

Ierland zet een Israëlische diplomaat uit als repercussie voor een operatie van de Israëlische geheime dienst Mossad. Deze heeft voor de liquidatie van een Hamas-kopstuk in Dubai gebruik gemaakt van valse Ierse paspoorten. Dit heeft de Ierse minister van buitenlandse zaken Michael Martin dinsdag gezegd.

Israël heeft tot dusverre geweigerd te bevestigen of te ontkennen dat de Mossad iets te maken heeft gehad met de moordaanslag op Mahmoud al-Mabhouh in januari van dit jaar. Volgens Martin heeft onderzoek echter tot de 'onontkoombare conclusie' geleid dat een van de Israëlische inlichtingendiensten verantwoordelijk is voor Al-Mabhouhs liquidatie en de manier waarop deze operatie was georganiseerd. De Mossad-cel die het Hamas-kopstuk liquideerde heeft om Dubai binnen te komen gebruik gemaakt van in totaal 32 valse paspooorten, waarvan acht Ierse.

Spaanse sterren hongerig naar succes

Het sterrenensemble van Spanje begint morgen aan de jacht op wereldwijd succes. De Europees kampioen start met Zwitserland als laatste aan het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque is één van de topfavorieten voor de eindzege en tegen de Zwitsers wordt dan ook niets anders verwacht dan een eenvoudige zege.

"We zijn hongerig naar de titel en willen laten zien dat we de beste zijn", sprak Cesc Fàbregas overtuigend. Die honger lijkt terecht. Spanje is de eerste nummer één op de wereldranglijst van de FIFA die nog nooit een wereldtitel won.

Met de vorm van de Zuid-Europeanen is niets mis. Spanje won in de kwalificatiereeks alle tien de wedstrijden en verloor in de afgelopen drie jaar slechts één duel. In de aanloop naar het WK gaf de ploeg in eigen land nog een show weg tegen Polen (6-0). Fàbregas is normaal gesproken allerminst zeker van zijn plaats in de basiself. Dat luxeprobleem is illustratief voor de kwaliteiten van Spanje.

Tegen Zwitserland lijkt de ster van Arsenal wel te gaan spelen. De inzetbaarheid van spits Fernando Torres (knie) en middenvelder Andres Iniesta (dijbeen) is namelijk onzeker. Beide spelers kampen al lange tijd met fysieke klachten, maar kwamen tegen Polen wel in actie.

Bondscoach Ottmar Hitzfeld van Zwitserland is een fervent bewonderaar van Spanje: "Ik heb zelden een team zo dominant zien spelen. Ze passen bij elkaar en vormen een eenheid. Het is fantastisch om tegen ze te spelen."

Ondanks de superioriteit van Spanje laat de Duitser zijn ploeg op de aanval spelen: "We moeten één of twee doelpunten maken. Tegen Spanje kun je niet op 0-0 spelen." Hitzfeld kan niet beschikken over twee belangrijke spelers. Middenvelder Valon Behrami ontbreekt met een dijbeenblessure.

Blaise N'Kufo, afgelopen seizoen kampioen met FC Twente, moet zijn aanvalspartner Alexander Frei missen door een enkelkwetsuur. De talentvolle Eren Derdiyok zal naast de ervaren spits gaan spelen. Zij zullen trefzeker moeten zijn als de Zwitsers voor het eerst in de historie van Spanje willen winnen.

Afscheid Jan Marijnissen SP-Kamerfractie

Jan Marijnissen wordt op 24 juni bedankt voor de zestien jaar dat hij voor de SP in de Kamer zat. De Kamerfractie van zijn partij organiseert die dag in de Oude Zaal van de Tweede Kamer een symposium over de 'mondiale problemen in de globaliserende wereld'.

Marijnissen gaat in gesprek met oud-politici Ruud Lubbers, Herman Wijffels, Frans Timmermans en Joris Voorhoeve. Jan Mulder, Marcel van Dam en Wouter van Dieren spreken een column uit.

Jan Marijnissen kwam in 1994 in de Tweede Kamer. Tot 2008 was hij fractievoorzitter voor de SP. Het stokje werd overgenomen door Agnes Kant. Begin maart gaf zij deze functie op en werd Emile Roemer fractievoorzitter. Marijnissen en Kant keren beiden niet terug in de Kamer. De Ossenaar blijft wel partijvoorzitter.

Jan MArijnissen
Jan Marijnissen (Foto: Ari Versluis / SP)

[Upd] FIFA liet Bavariababes arresteren

De FIFA heeft gisteren in het stadion Soccer City in Johannesburg dertig vrouwen gekleed in een DutchDress van Bavaria laten oppakken. De dames hebben uren vastgezeten en zijn ondervraagd. Ook zegt de woordvoerster van de Bavaria-babes dat ze hardhandig zijn aangepakt en dat er gedreigd werd met lange gevangenisstraffen.

Reden voor de aanhouding is dat Bavaria niet de officiële sponsor is. Daardoor mag de FIFA sluikreclames uit het stadion weren. Maar in dit geval zaten er dertig vrouwen in de reclame verpakt. Vooraf werd nog overwogen de vrouwen de jurkjes te laten uittrekken, maar dat idee werd toch verworpen.

Bavaria is woest om de aanhouding. Volgens Bavaria is het merk Bavaria niet eens te lezen op de jurk. De Zuid-Afrikaanse politie heeft al laten weten dat niet zij maar de beveiliging van de FIFA verantwoordelijk is voor de arrestatie. De Nederlandse ambasade heeft om opheldering gevraagd. De rel is in ieder geval goed voor Bavaria die nu wereldwijd gratis genoemd wordt.

Update 14.10 uur
Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken wil nu opheldering. BuZa wil weten op welke gronden de dames zijn aangehouden, aldus een woordvoerder.

Van Persie: "Tegen Japan moet het veel beter"

In de wedstrijd van het Nederlands elftal, gisteren tegen Denemarken, werd Robin van Persie in de 77e minuut gewisseld voor Ibrahim Afellay. De aanvaller heeft gezegd dat hij de wissel snapt.

"Ik speelde gewoon niet goed genoeg.Dan loop je het risico dat je naar de kant moet," aldus Van Persie vanmorgen na afloop van een korte training in Johannesburg.

"Zaterdag tegen Japan moet het gewoon veel beter. Nee, het lag echt niet aan de hoogte, bal of veld. Dat vind ik allemaal onzin. Ik heb de tijd gehad om aan de omstandigheden te wennen. Natuurlijk had ik wel een paar redelijke acties. Maar ik kan natuurlijk veel beter. Daar moeten we niet moeilijk over doen. Ik speelde niet zo onbevangen als in de laatste oefenwedstrijden. Misschien kwam dat wel omdat het nu moest gebeuren. We mochten de eerste wedstrijd niet verliezen. Want dan sta je meteen met de rug tegen de muur," besloot Van Persie.

[E3] Game Party komt naar Kinect

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft Game Party: In Motion aangekondigd. De game, die exclusief uitkomt voor de door beweging gestuurde Kinect-camera op de Xbox 360, biedt zestien verschillende mini-games waarin allerlei sporten worden nagebootst.

Met Game Party: In Motion kun je met levensechte bewegingen games spelen, variërend van sporten, zoals basket schieten en darten, tot arcade- en party-games als bier tappen, airhockey en meer. Je bestuurt de game door de acties en bewegingen van levensechte situaties na te bootsen. Armen, benen of het gehele lichaam moeten dus bewogen worden om deze game te besturen.

Het spel biedt ook onderdelen die uniek zijn voor de serie. Spelers kunnen vrienden online via Xbox Live uitdagen. Naast de online gameplay biedt Game Party: In Motion integratie met Facebook, inclusief de mogelijkheid om automatische berichten naar vrienden te sturen. 

We zullen nog even moeten wachten, het spel komt op 4 november tegelijk met de Kinect-camera in Amerika op de markt. Het is niet bekend wanneer de game in Europa verschijnt.

'Game Party' komt naar Kinect

CDA negeert uitnodiging PVV

Nu de uitslag van de verkiezingen vast staat, een informateur is benoemd en de gesprekken zijn begonnen, is het tijd voor de politieke strategie.

Door de uitslag van afgelopen woensdag wordt er als eerste gekeken naar een mogelijke coalitie VVD-PVV-CDA. Uri Rosenthal is momenteel druk bezig om te spreken met de verschillende betrokken partijen.

Wilders deed dinsdag een dringende oproep aan het CDA om bij de gesprekken van woensdag tussen de PVV en VVD aanwezig te zijn. Bij monde van de fractievoorzitter Maxime Verhagen laat het CDA weten hiervan het nut niet in te zien.

"De informateur heeft zijn agenda bepaald op basis van de gesprekken van gisteren en daar houden wij ons aan", aldus Verhagen dinsdagavond. Woensdagmiddag zal de CDA'er nogmaals een gesprek met Rosenthal hebben, maar zowel Wilders als Rutte zullen hierbij niet aanwezig zijn.

Spice Girl Mel B. krijgt eigen fitness game

Alsof we al niet worden doodgegooid met fitnessgames. Melanie Brown, beter bekend als Mel. B of Scary Spice, krijgt een eigen fitnessgame. Uitgever Black Bean Games is een samenwerking gestart met de voormalig Spice Girl. 'Get Fit With Mel B' moet eind dit jaar uitkomen.

Mel B. heeft aangegeven altijd al een liefde te hebben gehad voor videogames en verwacht veel van nieuwe technologieën als Kinect en PlayStation Move. "Ik denk dat deze ontwikkelingen veel kunnen gaan betekenen. Het is completere entertainment. Fitness op televisie, videogames en de sportschool komen samen in een unieke formule", zegt de ex-Spice Girl in een reactie op de onthulling van 'Get Fit With Mel B'.

'Get Fit With Mel B' maakt volledig gebruik van bewegingsgestuurde besturing. De fitnessgame ondersteunt de Playstation Move op de Playstation 3, maakt gebruikt van de Kinect-camera op de Xbox 360, en verschijnt ook op de Nintendo Wii.

Spice Girl Mel B. krijgt eigen game
Spice Girl Mel B. krijgt eigen game

Taxichauffeur verliest vingertop aan klant

Taxichauffeur Didier Doeve zag een nachtelijke routinerit veranderen in een ware nachtmerrie, toen een dronken klant hem zijn vingertop afbeet. "Ik zie nog steeds zijn mond met bloed voor me."

Doeve pikte een echtpaar op in Enschede, en hoewel de man duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, besloot de taxichauffeur het echtpaar toch mee te nemen. De man gedroeg zich al vervelend, maar de problemen begonnen pas echt toen hij de auto onder begon te kotsen. Als Doeve hem vraagt of ‘hij dat normaal vindt', antwoordt de man dat hij de schade ‘toch wel vergoedt' en stelt voor ‘wel voor de schoonmaakkosten te willen vechten'.

Als de taxi aankomt op de plek van bestemming, gaan de man en vrouw naar binnen om geld te halen. De dronken man komt echter ‘losgeslagen' teruggerend naar de taxi en grijpt de taxichauffeur met twee handen bij de nek. Doeve verweert zich, maar in het gevecht bijt de dronken klant het vingertopje van de taxichauffeur af. Tot overmaat van ramp breekt hij ook nog eens zijn hand bij het openen van het portier.

Doeve weet met hulp van een collega te ontkomen, maar het vingertopje wordt pas de volgende dag teruggevonden - te laat om nog aan te naaien. "Ongelooflijk, dit verwacht je toch niet van een normale klant?" De dronken man is aangeklaagd voor zware mishandeling. Doeve zit arbeidsongeschikt thuis: "Iedere keer als ik naar mijn handen kijk, zie ik die man voor me. Dit vergeet ik nooit meer."

De la Rosa zinspeelt op vertrek bij Sauber

Pedro de la Rosa beleeft sinds zijn terugkeer in de Formule 1 bij Sauber weinig plezier. De bolides van het Zwitserse team kampen met veel betrouwbaarheidsproblemen, waardoor ze de finishvlag dikwijls niet halen. De Spanjaard is daarom naar eigen zeggen beschikbaar mocht een ander team hem willen.

De la Rosa werd afgelopen weekend in Canada in de kwalificatie slechts zeventiende en kwam na de start nog voor de eerste bocht Vitaly Petrov tegen, waardoor hij veel tijd verloor. Later in de race kwam de Spanjaard stil te staan met een opgeblazen motor. "Het doet er niet toe hoe slecht het is geweest, het is beter dan alleen maar testen," zei De la Rosa tegen de BBC.

De 39-jarige Spanjaard geniet van zijn terugkeer in de sport, maar weet dat zijn stoeltje bij Sauber niet geheel veilig is. "Ik voel me nog jong en als iemand me in de toekomst wil hebben, dan ben ik beschikbaar. Ik ben nuttig, zelfs als ik weer test- of reserverijder word, omdat ik daarmee mijn carrière verleng, zo simpel is het."

Teambaas Peter Sauber liet ook doorschemeren dat de loopbaan van Kamui Kobayashi niet zeker meer is. De Japanner crashte in de eerste ronde tegen de muur bij het opkomen van het rechte stuk, terwijl hij in een goede positie lag. "Zoals wel vaker in Canada het geval is, was het vandaag (zondag, red.) eenvoudig om punten te scoren, maar dat hebben we nagelaten. We verloren één auto die na de eerste ronde op plaats tien lag door een te optimistische actie en de tweede door een motorisch probleem," zei een kwade Zwitser.

[Unicef Open] Sijsling nu tegen Stachovski

Igor Sijsling moet het in de tweede ronde van het Unicef Open in Rosmalen opnemen tegen Sergii Stachovski. De tennisser uit Oekraïne versloeg vandaag in zijn eerste partij de Belg Kristof Vliegen overtuigend met 6-2 6-1.

Sijsling haalde gisteren al de tweede ronde ten koste van Thiemo de Bakker. De Amsterdammer liet na zijn partij weten niet echt een voorkeur voor zijn volgende tegenstander  te hebben. "Stachovski heeft wel een goede service. Ik heb op een challenger ook al eens tegen hem gespeeld, toen verloor ik in de derde met 6-4", aldus Sijsling.

Patiënt molesteert arts onder invloed ghb

Een arts van het Medisch Centrum Leeuwarden is maandagmiddag zwaar mishandeld door een patiënt die onder invloed van ghb was. De medicus liep daarbij letsel op aan zijn gezicht en zijn hand, meldt de politie.

Een 26-jarige man uit Leeuwarden werd maandag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij te veel van de vloeibare 'partydrug' tot zich had genomen. Op een van de afdelingen van het ziekenhuis ging hij door het lint en ging de arts te lijf.

De man is aangehouden, de arts heeft inmiddels aangifte gedaan.

Man beklimt flat om ruzie met liefje bij te leggen

De politie dacht maandagavond in Leidschendam even een inbreker op de hielen te zitten. Getuigen hadden 112 gebeld toen ze rond 23.00 uur een man langs enkele balkons van een flat aan De Haar omhoog zagen klimmen.

Het bleek echter niet te gaan om een behendige afgetrainde dief, maar een gewone 28-jarige man die opbiechtte dat hij inderdaad langs de balkons was geklommen. Hij zou echter geen keus hebben gehad, zijn vriendin had hem na een ruzie buitengesloten.

Nadat hij via de balkons toch nog binnen was gekomen, slaagde hij er volgens de politie ook nog in de ruzie bij te leggen.

Laatste slachtoffers Tripoli terug in Nederland

De laatste drie Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Libië zijn dinsdagochtend aangekomen in Nederland. Met dezelfde vlucht keerden de laatste vier leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing terug uit Tripoli, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bij de vliegtuigcrash kwamen op 12 mei 103 inzittenden om, onder wie zeventig Nederlanders. Een Nederlandse jongen van 9 jaar was de enige overlevende. Hij is al eerder terug naar Nederland gebracht.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) noemt het goed dat alle nabestaanden nu zekerheid hebben. Hij prijst de samenwerking bij de afwikkeling van de ramp. De Libische autoriteiten hebben volgens hem steeds volledige medewerking verleend.

De forensisch experts hielpen ook bij het identificeren van 22 buitenlanders die bij de vliegramp omkwamen. Alle slachtoffers van de ramp zijn nu geïdentificeerd. Bij de identificatie waren in Tripoli en Nederland honderdtwintig deskundigen betrokken. Het Nederlands Forensisch Instituut maakte de DNA-profielen die daarvoor nodig waren.

Misschien wel vijf God-deeltjes

Het standaardmodel waar de gehele deeltjesfysica op rust, wordt misschien overhoop gegooid. Onderzoekers uit Illinois stellen dat de kans groot is dat er niet één ontbrekend Higgs-deeltje - ook wel God-deeltje genoemd - is, maar wel vier. Het standaardmodel voor de deeltjesfysica klopt tot nu toe, maar wel vanuit de aanname dat er nog één deeltje ontdekt moet worden. Juist die aanname ligt nu onder vuur.

Wetenschappers uit Illinois zijn tot die conlusie gekomen met behulp van de Tevatron deeltjesversneller. Daar veroorzaakten ze botsingen tussen protonen en anti-protonen, waarbij zowel materie als anti-materie vrijkwam. Opvallend was dat de verhouding tussen die twee scheef lag; er kwam iets meer materie vrij. Zoveel, dat het standaardmodel geen verklaring meer biedt.

Op zichzelf is dat beeld niet nieuw, maar het is niet eerder met zulke overtuiging aangetoond. Ter verklaring grijpen de onderzoekers nu naar het Higgs-deeltje. Het experiment wijst er volgens hen op dat er maar liefst vijf Higgs-deeltjes zijn, die dezelfde massa hebben, maar verschillend geladen zijn. "In modellen met extra Higgs-deeltjes is het gemakkelijk om nieuwe fysische effecten te verkrijgen," legt onderzoeker Adam Martin uit.

De verwarring omtrent het standaardmodel lijkt steeds groter te worden. Het standaardmodel wordt over het algemeen als incompleet en ‘nog niet af' beschouwd. Zo verklaart het de zwaartekracht niet en gaat het voorbij aan het mogelijke bestaan van zo'n vijfentwintig procent 'donkere materie' in het heelal.

Ook voor de LHC (Large Hadron Collider), de grote deeltjesversneller nabij Genève waarmee de wetenschap op zoek is naar het Higgs-deeltje, heeft de ontdekking implicaties. Het onderzoek zou ook daar uitgebreid moeten worden, als er inderdaad sprake zou zijn van vijf Higgs-deeltjes.

Inwoners Somalië krijgen verbod op WK

De inwoners van Somalië betalen een dure prijs wanneer zij wedstrijden bekijken van het WK. Islamitische opstandelingen hebben verboden op te kijken naar de wedstrijden. Stemmen de Somaliërs de televisie toch af op het toernooi in Zuid-Afrika, dan volgen er dertig zweepslagen.

De aan Al-Qaida verbonden groepen Al-Shabaab en Hizbul Islam, die het grootste gedeelte van Zuid-Somalië en delen van de hoofdstad Mogadishu in hun macht hebben, hebben verboden om de WK-wedstrijden op welke manier dan ook te bekijken.

"Wij waarschuwen alle jongeren van Somalië. Kijk niet naar de wedstrijden van het WK"', aldus Mohamed Abdi Aros, woordvoerder van Hizbul Islam tegenover de BBC. "Het is een verspilling van tijd en geld."

Wie het toch in zijn hoofd haalt om het WK te kijken krijgt dertig slagen in het openbaar. Volgens AfricaNews zijn er enkele supporters die vluchten naar gebieden waar deze groepen niet actief zijn om zo het WK toch te zien.

Podium in Canada vol kampioenen

Voor het eerst sinds negentien jaar stonden er afgelopen weekend drie wereldkampioenen op het podium na de Grand Prix van Canada. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de openingsrace van 1991, die in de Verenigde Staten gereden werd.

Sinds 1991 waren er maar weinig races waarin meer dan twee wereldkampioenen meereden, dus dat er drie op het podium eindigen is een hele bijzondere gebeurtenis. In 2007 deelden Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Kimi Raikkonen wel een aantal keren het podium, maar Raikkonen en Hamilton waren toen nog geen wereldkampioen.

Overzicht van de kampioenenpodia:

Jaartal Locatie Coureurs
1953 Engeland Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Nino Farina
1965 Zuid-Afrika Jim Clark, John Surtees, Graham Hill
1965 Engeland Jim Clark, Graham Hill, John Surtees
1966 Nederland Jack Brabham, Graham Hill, Jack Clark
1967 Italië John Surtees, Jack Brabham, Jim Clark
1967 Mexico Jim Clark, Jack Brabham, Denny Hulme
1970 Zuid-Afrika Jack Brabham, Denny Hulme, Jackie Stewart
1973 Brazilië Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart, Denny Hulme
1991 VS Ayrton Senna, Alain Prost, Nelson Piquet
2010 Canada Lewis Hamilton, Jenson Button, Fernando Alonso

'PVV-stemmers zijn de nieuwe Joden'

PVV-stemmers zijn de nieuwe Joden. Dat vinden sommige PVV-stemmers althans. Sinds Wilders vorige week woensdag 24 zetels haalde worden veel PVV-stemmers met een schuin oog aangekeken.

Vorige week werden PVV-stemmers al de toegang ontzegd in een skateshop, iets waardoor ook al de link met de Jodenvervolging werd gelegd. En wie zegt op de PVV te hebben gestemd kan rekenen op hoongelach. Een blogger schrijft: "De PVV-stemmer wordt gestigmatiseerd als dom, onderontwikkeld, racistisch en xenofoob. De media worden ingezet om deze groep verder te demoniseren. Ze zouden lijden aan de gevaarlijke ziekte islamofobie."

Inmiddels is er ook een videomontage gemaakt waarbij de link wordt gelegd naar de Jodenvervolging. Doe ook mee aan de poll op de FP.

Van Basten complimenteert Van Bommel

In de tijd dat Marco van Basten bondscoach was van het Nederlands elftal, liet hij Mark van Bommel links liggen. Het boterde niet tussen Van Basten en de aanvoerder van Bayern München. Na de wedstrijd tegen Denemarken heeft de voormalige bondscoach toch lovende woorden over voor de international.

Van Bommel speelde een sterke wedstrijd tegen Denemarken (2-0) en dat is ook Van Basten niet onopgemerkt gebleven. "Ik vond Mark vandaag heel sterk spelen", zei Van Basten na afloop van het duel tegenover Sport1.

"Mensen denken altijd dat ik hem niks vind, maar dat is onzin. Ik kijk gewoon naar de voetballer Mark en vandaag vond ik hem één van de besten", vervolgt de clubloze trainer.

Toch zou Van Basten liever tegen Van Bommel spelen dan tegen Nigel de Jong. "'Hij is positioneel heel goed en kan goed in de controlerende positie spelen. Mark kan wel controleren, maar ik vind het geen verdediger. Als ik tegen hem zou spelen, zou ik meer last hebben van Nigel de Jong."

Toen Van Basten nog bondscoach was had hij veel kritiek op Van Bommel. De middenvelder van Bayern gaf toentertijd aan dat hij niet meer onder Van Basten wilde spelen bij Oranje. Toen Bert van Marwijk het stokje overnam kwam hij weer in beeld.

Het is rood en redt levens

Maandag was het Wereldbloeddonordag. Om dat te vieren, is de Sanquin Bloedbank gestart met de actie Het Grootste Applaus van Nederland. Maar eenmaal op de website was het toch een beetje lauw. Maar liefst 2134 mensen hebben hun applaus achtergelaten. Dat moet ik delen met 400.000 andere bloeddonoren. Dat is toch een beetje of je met 188 mensen een voorstelling hebt gegeven voor één persoon, die waarschijnlijk ook nog eens de moeder is van een van ons.

'Cybercrime neemt hand over hand toe'

"Cybercrime neemt hand over hand toe." Dat schrijft het Computer Emergency Response Team (Govcert) van de Nederlandse overheid in zijn jaarverslag over 2009. "Het aantal experts, de kennis en de middelen moeten dito toenemen, willen we het gevecht winnen en de ICT-veiligheid kunnen garanderen", waarschuwt de club.

Bij de ontwikkeling van het wereldwijde web is niet echt gedacht aan veiligheid. De gevolgen daarvan worden nu steeds duidelijker. "De risico's groeien, nu de gehele samenleving, de economie en de overheid, in toenemende mate afhankelijk zijn van het internet", zo staat er in het jaaroverzicht.

Iedereen moet echter alert zijn, ook de particulier achter zijn thuiscomputer: "Nederlanders zijn zich nog te vaak niet bewust van de gevaren van het internet. Bijvoorbeeld door het onvoorzichtig omspringen met gegevens via websites of sociale netwerken."

Suárez krijgt vertrouwen tegen Zuid-Afrika

Luis Suárez krijgt van bondscoach Oscar Tabarez een nieuwe kans. De spits van Ajax werd tegen Frankrijk gewisseld vanwege zijn teleurstellende spel. Tegen Zuid-Afrika krijgt de Uruguayaan gewoon weer het vertrouwen.

"Suárez speelde niet zijn beste wedstrijd, maar er waren verzachtende omstandigheden", vertelt Tabarez. "Het is niet goed om spelers meteen te wisselen. Dan verliezen ze alleen maar meer zelfvertrouwen."

Waar Suárez wel zijn positie behoudt, geldt dat niet voor een deel van zijn teamgenoten. "Er kunnen wat wijzigingen volgen omdat we ons aan de tegenstander moeten aanpassen."

Nicolas Lodeiro zal in ieder geval niet inzetbaar zijn. De Ajacied viel in tegen Frankrijk en pakte in een korte tijd twee gele kaarten. Hierdoor is hij één groepswedstrijd geschorst. Tegen Mexico kan hij wel weer van de partij zijn.

Europese automarkt krimpt in mei

Het aantal registraties van nieuwe passagiersvoertuigen in de Europese Unie en de EFTA-landen is in mei 2010 met 8,7 procent afgenomen tot 1,16 miljoen, blijkt dinsdag uit cijfers van de Vereniging van de Europese autofabrikanten (ACEA). Het is de tweede daling op rij. De daling is het gevolg van het stopzetten van de slooppremieregelingen en de uitdagende economische situatie.

In de Europese Unie zakte het totale aantal registraties in mei met 9,3 procent tot 1,129 miljoen, van 1,245 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Over de eerste vijf maanden van 2010 steeg het aantal registraties in de EU met 1,9 procent ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2009.

Van de grote autolanden lieten Duitsland en Italië in mei een krimp zien van respectievelijk 35,1 procent en 13,8 procent, terwijl het aantal registraties in het Verenigd Koninkrijk met 13,5 procent toenam en Spanje een groei kende van 44,6 procent ten opzichte van de zeer lage niveaus een jaar geleden. In Frankrijk daalde het aantal registraties met 11,5 procent.

Slowakije kende in mei de grootste krimp (-41,8 procent), terwijl Ierland de grootste uitbreiding kende (+70,6 procent).

In Nederland nam het aantal registraties in mei toe met 20,3 procent.

Volkswagen Groep zag de Europese autoverkopen in mei met 7,6 procent afnemen. PSA Peugeot-Citroën zag de verkopen met 4,8 procent dalen en Renault SA kende een toename van 6,8 procent. Fiat verkocht 22,3 procent minder auto's.

De luxe automaker BMW AG zag de Europese verkopen in mei afnemen met 2,2 procent, terwijl de Europese verkopen van Daimler AG zakten met 4,4 procent.

De Amerikaanse autofabrikant General Motors Corp. zag de Europese autoverkopen in mei afnemen met 19,1 procent en Ford Motor Co. zag de Europese verkopen met 12,2 procent dalen. De Europese autoverkopen van de Japanse automaker Toyota Motor Corp namen af met 21,2 procent.

Zwitserse parlement keurt deal VS goed

Het Zwitserse parlement heeft dinsdag een verdrag met de Verenigde Staten over het verstrekken van gegevens van rekeninghouders goedgekeurd. Via het verdrag krijgt de VS duizenden bestanden over vermoedelijke belastingontduiking in handen. Een meerderheid van 81 parlementariërs stemde in met het door de Zwitserse regering gesteunde verdrag, 61 parlementariërs waren tegen en 53 onthielden zich van stemming.

Het verdrag werd dinsdag goedgekeurd nadat de machtige Zwitserse Volkspartij het verzet tegen het verdrag liet varen. Vorige week werd het verdrag nog geblokkeerd. De nationalisten werden toen gesteund door de linkse politici in het parlement in hun afwijzing van het verdrag.

Een aantal details moet nog worden uitgewerkt en het voorstel kan nog steeds worden voorgelegd aan de Zwitserse bevolking via een referendum voordat het uiteindelijk een wet wordt.

Bern kwam het verdrag vorig jaar overeen onder zware Amerikaanse druk. Washington had gedreigd met juridische stappen tegen de Zwitserse bank UBS, die er door de Amerikaanse regering van werd beticht tienduizenden Amerikaanse klanten te hebben geholpen de belasting te ontduiken. Washington wil de gegevens van die klanten hebben.

ANWB waarschuwt voor Franse biobrandstof

De ANWB waarschuwt vakantiegangers om in Frankrijk geen biobrandstof te tanken. In Frankrijk wordt op grote schaal E10 aangeboden, soms ter vervanging van Euro 95.

E10 is een brandstof waar tien procent bio-ethanol aan is toegevoegd. Volgens de toeristenbond is er nog te weinig onderzoek gedaan naar het effect van de brandstof op auto's. Zo zou er een kans bestaan dat de ethanol rubber, kunststof afdichtingen, keerringen en pakkingen aantast.

De adviezen van autofabrikanten lopen volgens de ANWB sterk uiteen. Vooral Franse autofabrikanten zouden een gunstig advies geven. De ANWB adviseert Superplus 98 te tanken als er geen Euro 95 beschikbaar is.

'Psychoanalyse onterecht uit basispakket'

Psychoanalyse is onterecht uit het basispakket van zorgverzekeraars gehaald. De langdurige behandeling is namelijk wel degelijk effectief, stelt psycholoog Caspar Berghout in zijn dinsdag verschenen promotieonderzoek.

Bij psychoanalyse worden patiënten over een periode van enkele jaren zeer intensief behandeld, vaak vier tot vijf keer per week. Patiënten worden door de psychotherapeut teruggeleid naar hun jeugd, om de oorzaken van hun psychische leed te achterhalen. In maart werd de dure behandeling uit het basispakket gehaald, omdat de werking ervan nooit onomstotelijk bewezen zou zijn.

Berghout, onderzoeker van het VU medisch centrum, concludeert dat de symptomen en klachten van patiënten na de langdurige behandeling sterk afnemen. Zo zou bij aanvang van de therapie zeventig procent van de patiënten depressieve klachten hebben, en na de therapie dertien procent.

De onderzoeker stelt bovendien dat de kosten van de behandeling bij aanvang weliswaar hoog zijn, maar omdat de patiënt zich op de lange duur beter voelt, betaalt dit zich later terug in lagere maatschappelijke kosten. Zo bezochten patiënten na hun behandeling vijftig procent minder de huis- en bedrijfarts.

Werkloosheid eurozone stabiliseert

De werkloosheid in de eurozone lijkt te stabiliseren na zes opeenvolgende kwartalen waarin de werkloosheid toenam, zo blijkt dinsdag uit data van het Europees Bureau voor de Statistiek Eurostat. De werkloosheid in de eurozone nam in het eerste kwartaal van 2010 niettemin met 1,2 procent toe. In het vierde kwartaal van 2009 was sprake van een toename van de werkloosheid met 2,0 procent. De stabilisatie van de werkloosheidscijfers is een teken dat het economisch herstel in de eurozone nu ook tot de arbeidsmarkt begint door te dringen.

De werkgelegenheid steeg met 0,5procent in financiële dienstverlening en andere dienstverlenende branches. De werkgelegenheid nam ook toe (+0,2 procent) op terreinen als landbouw, jacht en visserij.

De werkgelegenheid nam af in de productie (-1,0 procent) en de industrie (-0,9 procent). In de bouw nam de werkgelegenheid met 1,5 procent af. De bouw is een van de sectoren die de hardste klappen kreeg door de wereldwijde kredietcrisis.

Geen puntenaftrek voor Willem II

Willem II heeft van de KNVB de verzekering gehad dat de club komend seizoen kan beginnen zonder puntenaftrek. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Vanwege het financiële wanbeleid bij de Eredivisionist moest de club vrezen voor puntenaftrek. Dit had de KNVB-directeur Henk Kesler aangegeven. Niet alleen Willem II moest vrezen, maar ook minimaal vier andere clubs uit het betaalde voetbal. Naar verluidt zou ook NAC Breda in dit rijtje staan.

Interim-manager Paul Bottelief geeft tegenover het Brabants Dagblad aan dat Willem II de verzekering heeft gekregen volgend seizoen op nul te beginnen. "Gelukkig maar. Als we in augustus in de min zouden moeten beginnen zou het nieuwe seizoen wel eens heel moeilijk kunnen worden."

De financiële wanorde kwam aan het licht een dag nadat Willem II zich via de nacompetitie had veilig gespeeld in de Eredivisie. In de finale van de play-offs werd Go Ahead Eagles na verlenging met 3-1 verslagen.

Drogba mag spelen met manchet

De Ivoriaanse sterspeler Didier Drogba mag vandaag spelen met een speciale manchet om zijn arm. Dat heeft de FIFA enkele uren voor de WK-wedstrijd tussen Ivoorkust en Portugal besloten. Drogba liep op 4 juni in een oefenwedstrijd tegen Japan een breuk op in zijn rechteronderarm, maar het herstel verloopt voorspoedig.

De vraag is of Drogba vandaag daadwerkelijk in actie komt. Bondscoach Sven-Göran Eriksson liet weten die beslissing aan de spits van Chelsea zelf over te laten. Na de wedstrijd tegen Portugal stuit Ivoorkust in groep G zondag nog op Brazilië en 25 juni op Noord-Korea.

Ivoorkust - Portugal begint om 16:00 uur.

Hierro: "Mentaliteit van Spanje is veranderd na EK"

Fernando Hierro, technisch directeur van de Spaanse voetbalbond, is met Spanje op het WK. De oud-international merkt dat de mentaliteit van de internationals is veranderd door het winnen van het Europees kampioenschap in 2008.

Hierro bedoelt dit niet negatief. De Spanjaard vindt dat de groep volwassener is geworden en dat zij hun huiswerk goed hebben gedaan. De tegenstanders in de groepsfase zijn door de spelers goed geanalyseerd.

"Het winnen van het EK was een geweldig succes. Daardoor is de mentaliteit van het hele team veranderd. Er is ineens een hoop angst verdwenen", vertelt Hierro tegenover AS. "De spelers zijn erg gemotiveerd, maar wel met nederigheid en veel respect voor de tegenstanders. Die nederigheid moeten we ten alle tijden bewaren."

Met Zwitserland, Chili en Honduras als groepsgenoten lijkt Spanje op papier de beste te zijn. Hierro vindt dat Spanje niet te hoog van de toren moet blazen. "Onze tegenstanders zullen ons veel tegenstand bieden. We weten dat het moeilijk is om drie wedstrijden achter elkaar goed te spelen. Wedstrijden tegen Honduras en Chili zijn bijvoorbeeld erg lastig omdat dat teams zijn die blijven rennen en constant druk zetten."

"Wij gaan ervan uit dat wij veel de bal zullen hebben en het spel moeten maken. Onze tegenstanders zullen gaan spelen op de counter. We zullen door die verdediging heen moeten zien te snijden. We hebben veel gekeken naar onze tegenstanders. We zullen vol aan de bak moeten", aldus Hierro.

Hoge verwachtingen voor Buurman in Superleague Formula by Sonangol

Aankomende zaterdag start alweer de vierde ronde Superleague Formula voor dit seizoen. De Nederlanders uitkomend in deze klasse hebben dit jaar wisselende resultaten gekend. Nieuwkomer Chris van der Drift, momenteel op een mooi vijfde plaats in het algemeen klassement met 151 punten, maakt indruk in de Olympiakos-auto.

De beste Nederlander tot nu toe is echter Yelmer Buurman, op een mooie tweede plek met 196 punten. Eerste staat nog altijd Craig Dolby in de Tottenham Hotspur-auto, met 250 punten.

Buurman deed goede zaken vorige ronde in Magny-Cours door Race 1 en de Super Finale te winnen. Door deze laatste winst nam Buurman ook nog een € 100.000 euro mee naar huis. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor aankomend weekend. Deze worden nog eens versterkt door de resultaten van vorig seizoen in Jarama. Ook daar behaalde Buurman een overwinning in Race 1 en de volle winst in de Super Finale.

Robert Doornbos maakt tot nu toe geen indruk in de Corinthians-wagen. Door technische gebreken en veel pech staat hij op een teleurstellende 16e plek. Ook de enige Nederlandse auto, PSV Eindhoven, stelt tot nog toe teleur. Het raceteam had zich voor de race van Magny-Cours teruggetrokken om aan de auto te werken. Het resultaat daarvan zal komend weekend moeten blijken.

Het programma aankomend weekend zal bestaan uit twee races en een Super Finale, de zogenaamde ‘Dash for Cash’. Hierin nemen de zes coureurs met de meeste punten uit de vorige twee races het tegen elkaar op en wordt het prijzengeld verdeeld.

Robben sluit weer aan bij de groep

Arjen Robben heeft zich weer aangesloten bij het Nederlands elftal. Sinds de aankomst in Zuid-Afrika had de aanvaller een apart schema, maar sinds vandaag is hij weer bij de rest van Oranje.

Momenteel traint het team van Bert van Marwijk in Johannesburg onder winterse omstandigheden. Het is momenteel slechts tien graden met een koude wind. De spelers van Oranje dragen momenteel lange broeken, handschoenen en sommige zelfs mutsen.

Van Marwijk had vandaag twee trainingen gepland, maar de avondtraining vindt toch geen doorgang. De coach wil de spelers voldoende rust geven. Michel Vorm is de enige speler die op het trainingsveld ontbreekt. De doelman mocht van Van Marwijk even naar huis om zijn pasgeboren zoontje te zien. Hij sluit donderdag weer aan bij de groep.

Van Marwijk zet streep door avondtraining

De selectie van het Nederlands elftal traint vandaag maar één keer. In eerste instantie stonden er twee trainingen op het programma, maar dat vond bondscoach Bert van Marwijk teveel van het goede.

Van Marwijk heeft de avondtraining van Oranje geschrapt. De enige keer dat Nederland vandaag traint is om 11:30 uur op het complex van de Wits University.

Het zal een lichte training zijn voor de internationals die gisteren in actie kwamen tegen Denemarken (2-0). De training wordt afgewerkt zonder doelman Michel Vorm. De reservekeeper is na de wedstrijd meteen naar Nederland gevlogen om zijn pasgeboren zoontje voor het eerst te zien.

Aanstaande zaterdag staat de tweede groepswedstrijd op het programma. Dan is Japan de tegenstander in Durban. Daar wordt zaterdag om 13:30 uur afgetrapt. De laatste tegenstander van Oranje is Kameroen op donderdagavond 24 juni.

WK Vandaag: 15 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de groepswedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag staan er opnieuw drie duels op het programma, waaronder het debuut van Noord-Korea.

Poule F

Nieuw-Zeeland v. Slowakije


De eerste wedstrijd van vandaag wordt gespeeld tussen het exotische Nieuw-Zeeland en Slowakije. Nieuw-Zeeland wacht naar alle waarschijnlijkheid een kort WK avontuur. De belangrijkste spelers van het eiland zijn Ryan Nelsen en Ivan Vicelich. Tegen nietszeggende landen als Fiji en Vanatu werd de kwalificatie makkelijk gewonnen. Tegenstander Slowakije is debutant op het WK. In een lastige poule werd uiteindelijk toch de eerste plek gehaald en hiervan komt een groot deel op het conto van sterspeler en aanvoerder Marek Hamsik

Poule G
     
Ivoorkust v. Portugal   
 

Later vandaag zal Ivoorkust het opnemen tegen Portugal. Ivoorkust bezit veel kwaliteit. Spelers als Didier Drogba, Salomon Kalou en de broertjes Touré zullen allen in de selectie van de Olifanten plaatsnemen. Of het genoeg is voor de volgende ronde is te betwijfelen met Portugal en Brazilië als tegenstanders. Eerstgenoemde zal ook meteen de eerste tegenstander van Ivoorkust. Portugal werd tennauwernood tweede in haar poule, en wist tijdens de play-offs maar net te winnen van Bosnië-Herzegovina. Alle ogen zullen gericht zijn op C. Ronaldo, en het is maar de vraag of deze kan voldoen aan de verwachtingen.

Brazilie v. Noord-Korea

Vanavond neemt Brazilië het op tegen Noord-Korea. Zoals gewoonlijk is Brazilië kanshebber voor de wereldtitel en bezit ook deze keer meer kwaliteit dan dat er in een elftal past. Namen als Káká, Luis Fabiano, Robinho en Daniel Alves zullen allen in de basis staan en dit zal voor een groot spektakel gaan zorgen. Tegenstander Noord-Korea is de grote onbekende. De communistische staat plaatste zich achter Zuid-Korea voor het WK en bezit met Hong Yong-Jo een aardig speler. Verder valt er weinig te verwachten en/of te voorspellen over dit team, aangezien leider Kim Jong-Il alles angstvallig geheimhoudt.




TV Schema:

Tijd Programma Zender
13:00 - 13:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Nieuw-Zeeland - Slowakije Ned. 1
13:20 - 14:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Nieuw-Zeeland - Slowakije Ned. 1
14:20 - 14:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Nieuw-Zeeland - Slowakije Ned. 1
14:30 - 15:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Nieuw-Zeeland - Slowakije Ned. 1
15:25 - 15:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Nieuw-Zeeland - Slowakije Ned. 1
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Ivoorkust - Portugal Ned. 1
15:50 - 16:50 NOS WK Voetbal: 1ste helft Ivoorkust - Portugal Ned. 1
16:50 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Ivoorkust - Portugal Ned. 1
17:00 - 18:04 NOS WK Voetbal: 2de helft Ivoorkust - Portugal Ned. 1
17:50 - 18:55 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Ned. 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Brazilië - Noord-Korea Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Brazilië - Noord-Korea Ned. 1
21:20 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Brazilië - Noord-Korea Ned. 1
21:30 - 22:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Brazilië - Noord-Korea Ned. 1
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:25 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Brazilië - Noord-Korea Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

Verbeet weet niet wat informateur wil

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) weet niet waarom zij is ontboden bij informateur Uri Rosenthal (VVD). Dat zei Verbeet dinsdag voor haar gesprek met Rosenthal, dat plaatsvindt in de Eerste Kamer.

"Dit is voor mij ook nieuw." Het is in de parlementaire geschiedenis 'niet veel gebeurd' dat de voorzitter van de Tweede Kamer wordt uitgenodigd voor een gesprek met de informateur. "Ik ben benieuwd wat hij gaat zeggen", zei Verbeet. "Ik denk dat hij denkt dat ik hem kan helpen."

Behalve Verbeet komen ook voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden (CDA) en vicevoorzitter van de Raad van State Herman Tjeenk Willink nog langs voordat Rosenthal weer gaat praten met Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) over de vorming van een kabinet waar hun partijen deel van uitmaken.

Rosenthal doet dat eerst afzonderlijk. Dinsdagavond volgt een gesprek met zowel Rutte als Wilders. De PVV-leider vindt dat Maxime Verhagen (CDA) ook al bij dit gesprek moet aanschuiven, maar een gesprek met de lijsttrekker van het CDA staat pas voor woensdag gepland. Verhagen zei maandagavond dat eerst VVD en PVV er zelf uit moeten komen.

Als eerste kwam dinsdagochtend demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) langs bij Rosenthal. Hij stond de verzamelde pers echter niet te woord.

Premiejager wilde Bin Laden onthoofden

De politie in Pakistan heeft een Amerikaan aangehouden die van plan zou zijn geweest al-Qaedaleider Osama Bin Laden te onthoofden. Het toonaangevende dagblad Dawn meldde dinsdag dat de 52-jarige Gary Brooks Faulkner, een kennelijke premiejager, inmiddels is overgebracht naar een politiebureau in de stad Peshawar, waar hij wordt verhoord.

De Amerikaan was met een toeristenvisum naar Pakistan gereisd, waar de autoriteiten hem hadden voorzien van persoonsbeveiliging door een politieagent. In de nacht van zondag op maandag verdween de man, waarop de politie een zoektocht organiseerde. Tien uur later werd de man aangetroffen in een bos nabij de grens met Afghanistan.

Faulkner had een zwaard, een pistool met munitie en een nachtkijker bij zich. Tijdens een eerste verhoor verklaarde de man dat hij bezig was aan 'een missie' om Bin Laden, staatsvijand nummer 1 van de Verenigde Staten, en vier van diens handlangers 'te onthoofden', aldus een woordvoerder van de politie. Faulkner was al zeven keer eerder naar Pakistan gevlogen voor zijn jacht op de terreurleider.

'EU wil start onderhandelingen toetreding IJsland'

De EU-lidstaten koersen aan op het begin van onderhandelingen met IJsland over toetreding van dat land tot de Europese Unie, meldt Het Financieele Dagblad dinsdag. Uitgangspunt bij de voorbereiding van de besprekingen is dat IJsland werk maakt van een uitspraak van de geschillencommissie van de vrijhandelsassociatie Efta, dat stelt dat IJsland zich aan zijn verplichtingen aan Nederlandse en Britse spaarders moet houden bij terugbetaling van spaartegoeden na het faillissement van de IJslandse bank Icesave.

Minister Maxime Verhagen maakte volgems het FD gisteren in Luxemburg duidelijk dat het begin van de onderhandelingen over EU-toetreding een goede hefboom biedt om over de terugbetaling een akkoord te bereiken, stelt de krant.

VN: weinig vluchtelingen keren terug naar huis

Door de diepgewortelde conflicten in Afghanistan, Somalië en een aantal andere landen kan een recordaantal vluchtelingen niet naar huis terugkeren. Dat staat in het jaarlijkse rapport van de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR). Slechts 251.500 vluchtelingen keerden in 2009 huiswaarts. Dat is het laagste aantal sinds 1990.

Wereldwijd waren er 15,2 miljoen vluchtelingen, van wie 2,9 miljoen Afghanen, 1,8 miljoen Irakezen en 680 duizend Somaliërs. In het totaal van 15,2 miljoen zijn ook de 4,8 miljoen Palestijnen opgenomen, die door een apart VN-agentschap worden vertegenwoordigd.

"In grote delen van de wereld is het conflict op zo'n manier geworteld dat het niet mogelijk is om veilig en op een waardige manier terug te keren", aldus Volker Türk van de UNHCR. "We stappen een tijdperk binnen van langduriger vluchtelingensituaties."

Miljoenen vluchtelingen leven al vijf jaar of langer in ballingschap, aldus het rapport. Veel vluchtelingen verblijven in buurlanden of andere landen in de regio waar ze vandaan komen.

Het totaal aantal vluchtelingen dat terugkeerde is sinds 2004 elk jaar gedaald. Grootschalige terugkeer, zoals de repatriëring van honderdduizenden inwoners van de Balkan na de oorlogen in de jaren negentig, komen niet meer voor.

De UNHCR beschouwt mensen die internationale grenzen oversteken als vluchtelingen. Het rapport noemt echter ook de 27,1 miljoen 'ontheemden', die uit hun huizen zijn verdreven, maar in hun thuisland zijn gebleven. Het aantal ontheemden is sinds 2008 gestegen met 1,1 miljoen mensen. De belangrijkste oorzaken van deze stijging zijn de strijd tussen Congolese regeringstroepen en rebellen, geweld in Somalië en gevechten tussen de Taliban en regeringstroepen in Pakistan.

Politie discrimineert in personeelsadvertentie

De politie overtreedt de wet door een vacature alleen voor vrouwen en allochtonen open te stellen. Dat stelt de Commissie Gelijke Behandeling. Het gaat om de functie Divisiechef Beheersondersteuning Drenthe, Friesland en Groningen.

In de zaterdag gepubliceerde personeelsadvertentie zegt de politie dat de functie exclusief is opengesteld voor vrouwelijke kandidaten en kandidaten met een allochtone achtergrond. Een voorkeursbeleid voeren mag, maar een groep mensen op voorhand uitsluiten mag niet, zegt een woordvoerder van de Commissie Gelijke Behandeling.

De commissie gaat vooralsnog niets met de zaak doen. Dat kan pas als een rechtbank om advies vraagt. Er is voor zover bekend geen vakbond of potentiële sollicitant naar de rechter gestapt omdat hij zich benadeeld voelt.

Een voorkeursbeleid houdt in dit geval in dat bij gelijke geschiktheid een vrouw of allochtoon wordt gekozen. Met het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politie afgesproken dat meer vrouwen en allochtonen in de top komen.

Dat beleid deed vorig jaar het nodige stof opwaaien. Eveline Rutten, werkzaam in de korpsleiding van het korps Kennemerland, werd naar voren geschoven als korpschef van de politie Zeeland. Zij werd echter te licht bevonden door de korpsleiding.

Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) weigerde echter een blanke man voor te dragen als nieuwe korpschef. Uiteindelijk werd alsnog een vrouwelijke korpschef gevonden in Letty Demmers-Van der Geest, zij ging toen samen met plaatsvervangend korpschef Els Brekelmans-Van Woensel het korps aansturen.

De politie kon dinsdag niet direct reageren.

[E3] Sonic Free Riders komt naar de Kinect

Het gerucht is bevestigd, Sonic Free Riders komt naar de Kinect. De game zal met de feestdagen uitkomen en je zal met je lichaam je karakter volledig kunnen besturen om jezelf een weg te kunnen banen door actievolle racetracks.

Je kan als speler je eigen hoverboard of hoverbike maken en aanpassen naar persoonlijke smaak die je dan met met een van de Sonic karakters of je eigen Avatar kan besturen. Je zal doormiddel van je armen op verschillende manier te bewegen voorwerpen en dergelijke naar je tegenstanders kunnen werpen.

Kinect zal op vier november uitkomen, een precieze datum voor Sonic Free Riders is niet gegeven.

Sonic

Dopinggeruchten rond Portugees Nani

Het blijft gissen waarom de Portugees Nani op het laatste moment afhaakte voor het WK voetbal in Zuid-Afrika. De speler van Manchester United haakte volgens een officiële lezing af met een schouderblessure, maar in de internationale media gaat een hardnekkig gerucht dat de middenvelder doping zou hebben gebruikt.

De Portugese bondscoach Carlos Queiroz wilde gisteren aan de vooravond van het duel met Ivoorkust niets weten van eventuele dopinggeruchten en ruzie in de selectie. "Er valt niks te zeggen. Geen commentaar. Het is de hoogste tijd om te gaan voetballen. Daar zijn we hier voor gekomen en daar zijn we ook goed in," zei hij met een glimlach.

[E3] Dead Space 2 krijgt officiële datum

Visceral Games heeft tijdens de briefing van Electronic Arts aan de pers de datum bekend gemaakt wanneer Dead Space 2 op de markt gaat verschijnen. In de Verenigde Staten is dat 25 januari en in Europa 28 januari.

In Dead Space 2 kruip je voor de tweede keer in het pak bij Isaac Clarke die opnieuw de ledematen van de meest vreemde wezens af zal moeten knallen. Het eerste deel in de serie kwam als een frisse wind door het SurvivalHorror-genre, door goede schrikmomenten te combineren met soepele en originele gameplay. Hopelijk is Dead Space 2 van dezelfde kwaliteit!

Gesink baalt van afhaken Ten Dam

Robert Gesink vindt het een grote aderlating voor de Rabobank-wielerploeg nu Laurens ten Dam niet mee kan naar de Tour de France. De Nederlander viel zondag in de Ronde van Zwitserland ongelukkig en brak hierbij twee ruggenwervels en zijn linkerpols. Hierdoor moet Gesink een belangrijke knecht missen.

"Laurens zou een belangrijke rol gaan vervullen in de Tour voor Denis en voor mij. Hij was er heel erg mee bezig om daar goed te zijn. Het is natuurlijk voor hem heel zuur, maar ook voor ons is dit balen," zei Gesink die na de Ster Elektrotoer pas weet of Pieter Weening of Bram Tankink de vervanger van Ten Dam zal worden.

De onfortuinlijke Ten Dam zal vandaag door zijn vrouw Thessa naar huis gebracht worden. De 29-jarige renner wil ondanks zijn kwesturen snel weer op de fiets zitten. "Ik ben een echte ronderenner, dus veel om mij op te focussen blijft er niet over. Nu zet ik alles op de Ronde van Spanje."

[E3] Alan Wake: The Signal in beeld

Alan Wake was een groot succes en het verhaal is nog lang niet voorbij. Er zullen namelijk nog twee DLC episodes aankomen en misschien zelfs een derde. Het eerste deel zal The Signal heten en verder gaan waar Alan Wake is gebleven.

The Signal zal op 27 juli verschijnen, hierna zal het tweede deel komen genaamd The Writer, hier is alleen nog geen datum voor. Bekijk hieronder een gameplay demo van The Signal, let wel op, kan eventueel lichte spoilers bevatten als je nog bezig bent met Alan Wake.

 

[E3] Nog een verrassing van Kojima

Hideo Kojima houdt van teasen. Naast de eerdere tease naar Metal Gear Solid Rising, heeft hij weer een nieuwe op de website gezet. Naast Castlevania: Lords of Shadow en eerder genoemde Metal Gear Solid Rising, is er een derde ruimte gereserveerd, nu nog met een vraagteken.

Zal hij nog iets voor ons in petto hebben op de persconferentie van Sony , of gaat hij echt verrassen op die van Nintendo? We gaan het spoedig weten, want beide events zijn vanavond.

Kojima's website

'The A-Team' blijft achter bij 'Sex and the City 2'

De actiefilm 'The A-Team' heeft het mierzoete 'Sex and the City 2' niet kunnen verslaan. In het openingsweekeinde bracht 'The A-Team' 380.000 euro in het laatje, wat een tweede plek in de Nederlandse bioscooplijst oplevert.

'Sex and the City' haalde dit weekeinde ruim 450.000 euro op en komt daarmee bovenaan de box office te staan. De actiekomedie 'Killers' blijft op de derde plek. 'Prince of Persia' moet twee plaatsjes inleveren en belandt op de vierde stek.

In de Verenigde Staten domineert debutant 'The Karate Kid' de lijst met een opbrengst van 56 miljoen dollar. 'The A-Team', die 26 miljoen dollar opleverde, moet het ook in Amerika doen met een tweede plek.

'The A-Team' blijft achter bij 'Sex and the City 2'
'The A-Team' blijft achter bij 'Sex and the City 2' (Foto: Novum)

Nederlandse militair gewond in Afghanistan

Een Nederlandse militair is in Uruzgan lichtgewond geraakt door een bermbom. Hij is naar het ziekenhuis in Kamp Holland overgebracht en maakt het naar omstandigheden goed, meldt het ministerie van Defensie. Hij heeft zelf zijn familie op de hoogte gesteld.

De aanslag vond dinsdagochtend plaats rond 07.00 uur lokale tijd tijdens een patrouille te voet in de omgeving van de vooruitgeschoven post Tabar. Deze post ligt in het Deh Reshan gebied, zo'n tien kilometer ten noorden van Tarin Kowt, waar Kamp Holland ligt.

China haalt burgers weg uit Kirgizië

China heeft vliegtuigen gecharterd om Chinese burgers uit het onrustige Kirgizië te kunnen evacueren. Sinds enkele dagen woedt er in Kirgizië een dodelijke etnische strijd tussen Kirgiziërs en etnische Oezbeken.

Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei dinsdag dat twee chartervliegtuigen met aan boord in totaal 195 Chinezen dinsdag zijn geland op de luchthaven van Urumqi, de hoofdstad van de westelijke Chinese provincie Xinjiang. Deze provincie grenst aan Kirgizië.

Volgens het ministerie hebben ongeveer zeshonderd van de in totaal duizend Chinezen in Kirgizië aangegeven dat ze willen worden geëvacueerd. Vooralsnog zijn er geen meldingen van Chinezen die gewond zijn geraakt bij het geweld.

Zuid-Californië getroffen door aardbeving

Het zuiden van de Amerikaanse staat Californië is dinsdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,7. Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS lag het epicentrum van de beving ongeveer acht kilometer ten zuidoosten van Ocotillo, vlakbij de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

De aardbeving kon worden gevoeld in Los Angeles, Long Beach en Orange County. Er waren geen berichten over gewonden of schade. Binnen dertig minuten na de beving volgde een aantal naschokken.

De aardbeving van dinsdag volgde op een serie aardschokken die afgelopen weekeinde het gebied troffen.

Inspectie: grootschalige fraude in champignonteelt

Bij de inspectie van 98 van de 250 Nederlandse champignonbedrijven is anderhalf miljoen euro aan boetes en naheffingen opgelegd. Werknemers uit Polen en Bulgarije werden volgens het ministerie van Sociale Zaken tussen het najaar van 2007 en het najaar van 2009 op grote schaal onderbetaald.

De meeste buitenlandse werknemers in de champignonteelt komen uit Polen, maar zij worden steeds vaker vervangen door Bulgaren. Die zijn nog goedkoper. De werknemers kregen volgens het ministerie vaak minder nettoloon dan was afgesproken. Ook hielden de werkgevers flinke bedragen in voor huisvesting, eten of een opleiding om verschillende champignons te leren herkennen.

Verder kregen ze vaak slechts 38 uur betaald terwijl ze lange werkweken moesten maken. Sommige werkgevers deelden zelfs boetes van 250 euro of meer uit aan werknemers die klaagden over hun loon of arbeidsomstandigheden.

Bij meer dan een kwart van de gecontroleerde bedrijven waren illegale vreemdelingen aan het werk. Dat betekent overigens niet dat dit ook bij de niet gecontroleerde bedrijven het geval is, want de controles waren gericht op bedrijven waar fraude werd vermoed.

Met allerlei illegale constructies concurreren de malafide bedrijven de goedwillende ondernemingen volgens het ministerie kapot. Vervolgens worden die ondernemingen opgekocht, waardoor de malafide bedrijven steeds meer invloed zouden krijgen.

Voor honderdtwintig werknemers was geen werkvergunning aangevraagd. De Arbeidsinspectie deelde voor acht ton aan boetes uit. Bij elf bedrijven zag de Belastingdienst aanleiding om de boekhouding te onderzoeken. Dat heeft al geleid tot 650 duizend euro aan naheffingen en 120 duizend euro aan boetes.

De inspectie zet de controles dit jaar voort. Met een jaarlijkse productie van 260 miljoen kilo champignons is Nederland de grootste producent van Europa. In de teelt gaat ongeveer 160 miljoen euro om.

Buffon verwacht snel terug te zijn

Gianluigi Buffon moest zich gisteren, in de rust van de wedstrijd tegen Paraguay, laten vervangen vanwege een rugblessure. De Italiaanse doelman denkt dat hij binnen een paar dagen weer fit is.

Buffon kon nog amper staan vanwege een zenuwbeklemming in zijn rug en liet zich vervangen door Marchetti. Enrico Castellacci, teamarts van de Italianen, wil Buffon eerst nog nader onderzoeken om te kijken wat er precies aan de hand is. De ervaren doelman heeft echter alle vertrouwen in een snelle terugkeer. "Ik hoop in twee dagen hersteld te zijn."

EK Vandaag

Eergisteren kreeg het Nederlands elftal een tweede tik te verwerken door een 1-2 nederlaag tegen Duitsland. Toch is Oranje ondanks twee nederlagen nog niet uitgeschakeld, want als komende zondag met twee doelpunten verschil van Portugal gewonnen wordt en Denemarken verliest van Duitsland is Oranje alsnog door naar de kwartfinales.

Voor vandaag staan er in Groep D twee duels op het programma. Thuisland Oekraïne zal het om 18.00 uur in Kiev op gaan nemen tegen Frankrijk, terwijl om 20.45 uur Zweden aftrapt tegen Ierland.

Training:

Nederland traint vandaag om 17.30 uur.

TV:

Tijdstip Programma Zender
13.10 NOS Sportjournaal Nederland 1
15.45 NOS Sportzomer (h) Nederland 1
16.10 Zapp Sport EK Voetbal Nederland 3
16.40 Zapp Sport EK Voetbal Nederland 1
17.00 EK Journaal Nederland 1
17.30 Oekraïne - Frankrijk Nederland 1
17.50 EK Jeugdjournaal Nederland 3
19.55 EK Journaal Nederland 1
20.20 Zweden - Engeland Nederland 1
22:30 VI Oranje RTL 4
22:45 NOS Studio sportzomer Nederland 1
00:10 NOS Studio sportzomer (h) Nederland 1

[E3] Gears of War 3 gameplay met CliffyB

Microsoft kan natuurlijk geen conferentie houden zonder één van hun paradepaardjes, de Gears of War-serie. Gears of War 3 komt eraan en op de E3 persconferentie heeft baas CliffyB samen drie anderen een stuk uit de campaign van het spel gespeeld.

In de ruim vier minuten durende speelsessie zien we onder andere nieuwe monsters, mogelijkheden tot wapens wisselen met je vrienden, nieuwe finishers en een buttload aan actie.

Check de gameplay zelf in onderstaande demo. Gears Of War 3 staat voor een release op acht april 2011.

 

'Janko nieuwe spits FC Twente'

FC Twente lijkt een nieuwe spits gevonden te hebben. Marc Janko moet de opvolger van Blaise N'Kufo worden. De Oostenrijker staat nu onder contract bij het Red Bull Salzburg van Huub Stevens. FC Twente heeft volgens het Algemeen Dagblad een akkoord bereikt met de speler over de voorwaarden van het contract.

Met Salzburg zelf moet de kampioen van Nederland nog wel overeenstemming over de 26-jarige aanvaller zien te bereiken. Janko, die in de Oostenrijkse competitie 77 keer scoorde, werd vorig jaar al eens aan Ajax gelinkt.

Met zijn 1,97 meter is Janko kopsterk. In Enschede zal hij de opvolger van de naar Amerika vertrokken Blaise N'Kufo zijn. Naast de Zwitserse spits keren ook Miroslav Stoch, Kenneth Perez en hoofdtrainer Steve McClaren niet terug bij Twente.

"Als Nederland zo blijft spelen hebben ze geen enkele kans"

Enkele van de buitenlandse kranten is niet te spreken over het niveau van Oranje. Nederland won gisteren weliswaar met 2-0 van Denemarken, maar het vertoonde spel was volgens de buitenlandse media niet goed genoeg om de wereldtitel mee te veroveren.

"Holland kan ook zonder Robben," concludeert Bild, dat vergeleken met de andere kranten positief was. "De geblesseerde superster werd tegen Denemarken gemist. Maar de held van Bayern zag vanaf de bank hoe zijn collega's Denemarken ook zonder hem uitschakelden."

The Guardian wijst vooral naar de zwakte van Denemarken. "Holland heeft niet zoals Engeland comedy-goals weggegeven, maar heeft zijn victorie grotendeels te danken aan absurde gulheid van de Deense verdediging, die een onnodig doelpunt weggaf."

Het Franse L'Equipe denkt dat Oranje de WK-titel op zijn buik kan schrijven als het spel zo blijft. "De aanval van Nederland was zeer teleurstellend. Nederland heeft op papier een team dat ver kan komen. Ze kunnen zelfs de wereldbeker winnen. Maar als ze zo blijven spelen als maandagmiddag hebben ze geen enkele kans."

[E3] Raak je Ferrari aan in de nieuwe Forza met Kinect

Kinect, de nieuwe hardware van Microsoft brengt een hoop nieuwe mogelijkheden mee, zo ook in een nieuwe Forza die in 2011 zal gaan uitkomen. Er is nog niet bekend of het om Forza 4 zal gaan of om een ge-upgrade Forza 3. In de trailer zien we hoe je een auto besturen met gebruik van Kinect maar ook hoe je om de auto heen kan lopen en bepaalde details kan bekijken.

De nieuwe Forza komt in 2011, bekijk hieronder de Forza aankondiging in de persconferentie van Microsoft.

Doden door aardverschuivingen Bangladesh

Bij aardverschuivingen als gevolg van zware regenval zijn dinsdag op twee plaatsen in het kustgebied rondom Cox's Bazar, bijna driehonderd kilometer ten zuiden van de Bengalese hoofdstad Dhaka, ten minste 24 mensen om het leven gekomen. Zeven militairen worden vermist.

De aardverschuivingen vonden in de vroege morgen plaats waardoor veel slachtoffers werden verrast in hun slaap. Vier slachtoffers kwamen om toen een modderstroom hun huis verzwolg. Zeven militairen die verbleven in een tijdelijk kamp worden nog vermist. Een 32-jarige vrouw uit Cox's Bazar verloor het leven nadat haar rieten hut verdween onder de modder.

Reddingsoperaties waren in volle gang, maar werden bemoeilijkt door de zware regenval, waardoor veel wegen onder water staan. De onophoudelijke stortbuien in het gebied zijn het gevolg van een depressie in de Golf van Bengalen.

Hamilton: "Titelstrijd zal zeer spannend worden"

Lewis Hamilton verwacht dat de titelstrijd in de Formule 1 dit seizoen tot en met de laatste race spannend zal blijven. De Brit gaat momenteel aan de leiding van het kampioenschap, maar heeft McLaren-teamgenoot Jenson Button, Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber en Ferrari-coureur Fernando Alonso op zijn hielen zitten.

"Ik denk dat de titelstrijd het hele jaar spannend blijft," zei Hamilton die verwacht dat het spannender blijft dan in de afgelopen jaren. "De beste rijders zitten allemaal in een topteam en zijn zeer competitief. Om dit jaar de titel binnen te halen, is mijn grootste uitdaging sinds ik in de Formule 1 actief ben. Misschien wordt het zelfs wel het meest felbevochten kampioenschap in de geschiedenis van de Formule 1."

Hamilton gaat na acht races met 109 punten aan de leiding, maar de nummer vijf in het kampioenschap staat slechts negentien punten achter hem. "Ik weet niet of het door de nieuwe puntentelling komt, maar echt veel onderling verschil is er nog niet in het klassement. De rest zit ons flink op de hielen."

Hamilton weet dat hij concurrentie uit alle hoeken kan verwachten. "We moeten uiteraard rekening houden met Red Bull en Ferrari. Mercedes krijgt het lek misschien ook nog wel boven. Ik weet zeker dat iedereen nog veel goede en slechte dingen gaat meemaken. Hopelijk kunnen wij het slechte beperken en de goede vorm doorzetten."

Regiovoorzitters zien CDA liever in oppositie

Het CDA moet niet proberen in een nieuw kabinet te komen. Dat vinden de regiovoorzitters van de partij, concludeert het Nederlands Dagblad dinsdag uit een rondgang langs de afdelingen. Een coalitie met de PVV zien de voorzitters al helemaal niet zitten.

Informateur Uri Rosenthal onderzoek of het mogelijk is een rechts kabinet samen te stellen met in ieder geval VVD en PVV. Met het CDA zou een nipte meerderheid van 76 zetels worden bereikt.

De regionale voorzitters stellen echter dat de partij eerst aan herstel moet werken. "Regeren zou een kamikazeactie zijn", zegt Herman Kaiser van CDA Gelderland in de krant. Volgens hem loont regeren niet.

De Utrechtse CDA-voorzitter Wim Groeneweg stelt dat het CDA 'in de luwte van de oppositie' beter aan zijn herstel kan werken. Hans Janssen van CDA Brabant stelt dat de kiezer 'klip-en-klaar' heeft gezegd dat anderen maar eens de kar moeten trekken.

Een coalitie met de PVV is volgens de voorzitters geen optie omdat er grote verschillen tussen de partijen zijn als het gaat over religie. "We zijn het zwevend electoraat al kwijt, moeten we nu de vaste achterban ook van ons vervreemden?", zegt Kaiser in de krant.

De regiovoorzitters overleggen achter de schermen met CDA-leider Maxime Verhagen. Die heeft zich tot nu toe afwachtend opgesteld.

Crimineel slaat vaak toe in buurt vorig adres

In tegenstelling tot wat bij de politie vaak wordt gedacht, kiezen criminelen vaak hun voormalige woonwijk uit als werkterrein. Zelfs als ze al jaren geleden zijn verhuisd, keren ze nog terug naar hun voormalige woonomgeving om daar in te breken, auto's te kraken of een zedendelict te plegen.

Dat blijkt volgens het AD uit onderzoek van de politie en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. Tot nu toe werd volgens onderzoeker Wim Bernasco aangenomen dat criminelen vooral in hun huidige woonwijk toeslaan of op willekeurige plekken.

In een op de drie gevallen zou een crimineel in zijn eigen buurt werken. Als een crimineel twee jaar in een buurt heeft gewoond en er minder dan twee jaar geleden is vertrokken, is de kans dat hij daar toeslaat net zo groot.

Rechercheurs doen er volgens de onderzoeker daarom goed aan meer aandacht te besteden aan voormalig bewoners van een gebied. Criminelen kiezen voor hun oude buurt omdat ze de doelwitten en vluchtroutes beter kennen. Ook weten ze welke vormen van toezicht er zijn.

Voor het onderzoek werden gegevens van duizenden woninginbrekers, autokrakers, overvallers en geweldplegers nagetrokken.

Rita Verdonk hekelt virtueel natrappen op Twitter

Rita Verdonk is na haar verkiezingsnederlaag op internet overladen met hoon. Deze berichten kwam vooral uit de PvdA-hoek, schrijft de gevallen Trots op Nederland-oprichtster op Twitter. "Naschoppers: is dit dan het sociale land zoals je het voor je ziet?" vraagt zij zich openlijk af.

Trots op Nederland behaalde woensdag geen enkele zetel bij de verkiezingen. Verdonk gaf hier de media de schuld van. Die zouden haar niet voldoende aandacht hebben gegeven in de aanloop naar de verkiezingen. Geert Wilders liet zaterdag weten dat hij ook niet van plan is om haar een ministerspost te geven als de PVV in het kabinet komt. Daarmee lijkt de Haagse carrière van Verdonk ten einde.

Verdonk spreekt dinsdag op Twitter haar dank uit voor 'alle liefdevolle berichten' die ze heeft ontvangen. "Daarnaast erg veel openlijk, hard natrappen/ sneren/ honen van 'de socialen' met een theezakje-twibbon op hun foto." Hiermee refereert ze aan het logo van de PvdA dat aanhangers van die partij voor hun profielfoto plakten. "Sociaal als het in je straatje past", pareert Verdonk de negatieve reacties die ze ontving.

Rita Verdonk hekelt virtueel natrappen op Twitter
Rita Verdonk hekelt virtueel natrappen op Twitter (Foto: Novum)

[E3] I am Alive nog steeds springlevend in trailer

Vorig jaar kregen we van Ubisoft een trailer te zien van I Am Alive. Sindsdien hebben we vrijwel niets meer over de game gehoord maar nu, een jaar later, is er dan eindelijk een nieuwe trailer.

De trailer zegt niet zo heel veel en laat eigenlijk niet meer zien als wat we in de vorige trailer hebben gezien. De game speelt zich af na een aardbeving. De hele stad is verwoest en je zult moeten overleven in deze jungle.

'NXP heeft boekhouding niet op orde'

NXP bv heeft de boekhouding niet op orde, meldt het Financieele Dagblad dinsdag. De problemen zijn volgens de krant dermate ernstig dat de chipmaker volgens Amerikaanse bestuurswetgeving de waarschuwing moet afgeven dat er sprake is van een 'materiële zwakte' in de interne controle op de boekhouding.

Dat blijkt volgens het FD uit documenten die zijn gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De boekhoudkwestie ligt gevoelig omdat NXP een beursgang in de Verenigde Staten voorbereidt.

DSM schikt mededingingszaak

Koninklijke DSM nv wil een slepende mededingingszaak in de VS schikken voor 25 miljoen dollar, zo meldt het bedrijf dinsdag. Het betreft een zogeheten 'class action'-zaak over het door DSM verkochte synthetisch rubber EPDM tussen 1997 en 2001.

Hoewel mededingingsautoriteiten in de EU, de VS en Canada geen bewijs tegen het bedrijf konden vinden, wil DSM nu met het schikkingvoorstel voorkomen dat de zaak zich blijft voortslepen. Het schikkingsvoorstel is ter goedkeuring voorgelegd aan de Amerikaanse rechter.

WK kijken onder schooltijd mag

Scholen mogen hun leerlingen onder schooltijd naar het WK laten kijken. Dat zegt de Inspectie van het Onderwijs dinsdag desgevraagd in het Nederlands Dagblad.

De scholen mogen de uren die worden besteed aan voetbal kijken echter niet opvoeren als lestijd. Ook moeten ze zorgen dat ze aan de urennorm voldoen. Vaak zou dat geen probleem zijn omdat scholen per schooljaar meer uren inroosteren dan ze verplicht zijn.

Er zijn volgens de krant ook andere oplossingen. Zo was er een school die de scholieren de rest van de week een half uurtje eerder liet beginnen. Een andere school compenseert het WK kijken door een pauze te schrappen.

Een school kan er ook voor kiezen om geen WK te kijken. Een school die dat deed was de Rotterdamse reformatorische scholengemeenschap Guido de Brès. De school wil volgens het Nederlands Dagblad niet meedoen aan wat het ziet als 'sportverdwazing'. "Oftewel dat er zo'n afgod van gemaakt wordt", zegt directeur Jan Troost in de krant.

Daarom gingen de lessen gewoon door en was hij extra alert op valse ziekmeldingen.

'Inspectie onderzoekt Haagse abortuskliniek'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de Haagse abortuskliniek PretermRutgers. Daarnaast onderzoeken verschillende instanties of er sprake is van financiële wanpraktijken, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van ingewijden.

Volgens die ingewijden is het een kwestie van tijd zijn voordat er medische blunders worden gemaakt. Uit een recent onderzoek van de IGZ zou blijken dat de artsen onder grote druk moeten werken.

De boekhouding is volgens de krant een chaos, de stichting zou rood staan. Daarbij zou de kliniek buitenlandse vrouwen niet melden bij de zorgverzekeraar en het ministerie omdat die behandelingen worden gekort op de subsidie. De buitenlandse vrouwen betalen volgens de ingewijden contant, dat geld zou achterover worden gedrukt.

De Nederlandse Zorgautoriteit, het College voor Zorgverzekeringen en de IGZ gaan volgens de krant binnenkort om de tafel om het onderzoek te bespreken.

Familiedrama in Californië

Een Amerikaanse man heeft zondagavond in Anaheim, in de Amerikaanse staat Californië, zijn vrouw doodgeschoten en heeft vervolgens geprobeerd zijn twee kinderen om te brengen. Na zijn daad pleegde de man zelfmoord. Een van de kinderen raakte zwaargewond.

Een collega van de vader die maandag poolshoogte ging nemen bij het huis vond een van de kinderen. Hij vroeg het kind de politie te bellen. De 5-jarige jongen wist te ontsnappen aan de kogels en verborg zich sinds zondagavond in het huis. Het kind belde de politie en zei dat 'zijn vader zijn moeder had vermoord en zichzelf had doodgeschoten en dat hij zijn broertje niet kon vinden', aldus politieagent Tim Schmidt. "Hij zei wel dat hij zijn broertje kon horen schreeuwen en brullen."

Nadat agenten bij het huis waren aangekomen vonden ze de lichamen van de ouders in de achtertuin. Een spoor van bloed leidde de agenten vervolgens naar het jongste kind van het gezin. De 3-jarige jongen had zich achter een vuilnisbak verstopt en was zwaargewond. Hij was in zijn schouder, buik en borst geschoten. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd geopereerd. Artsen verwachten dat het jongetje herstelt van zijn verwondingen.

Een vriend van de familie zei dat het gezin acht maanden geleden een aanpassing van een lening had aangevraagd. De aanvraag werd echter afgekeurd. "Ze verloren wat geld en hadden wat persoonlijke financiële problemen", aldus Filomeno Adarna.

De politie onderzoekt het motief van de schietpartij. Schmidt zei echter dat het 'erg moeilijk is om een motief te bepalen voor het doodschieten van je eigen kinderen'.

Wilders wil Verhagen bij gesprek met informateur

CDA-leider Maxime Verhagen moet dinsdag aanschuiven bij het gesprek dat VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders met informateur Uri Rostenthal hebben. Dat vindt Wilders. Een gesprek met alleen maar Rutte heeft volgens hem niet heel veel zin, al zal hij er wel bij zijn.

Wilders wil desnoods zelf, buiten de informateur om, met Verhagen praten. Verhagen nam maandag een afwachtende houding aan. Hij zei dat de VVD en de PVV er eerst zelf uit moeten komen en wees op de grote verschillen op het vlak van financieel-economisch terrein en buitenlandbeleid.

Rosenthal onderzoek of het mogelijk is een rechts kabinet samen te stellen met in ieder geval VVD en PVV. Met het CDA zou een nipte meerderheid van 76 zetels worden gehaald. Een gesprek met Verhagen en Rosenthal staat pas woensdag op het programma.

De regiovoorzitters van het CDA spreken zich dinsdag in het Nederlands Dagblad uit tegen regeringsdeelname van het CDA. Na de forse nederlaag zou de partij aan herstel moeten werken. Ook zien ze het helemaal niet zitten om met de PVV te regeren.

Eerder dreigden partijcoryfeeën, onder wie oud-premier Dries van Agt, het CDA de rug toe te keren als de partij met de PVV in zee gaat.

Sneijder: "Duitsland beter zonder Ballack"

Wesley Sneijder is net als veel andere voetbalvolgers het meest onder de indruk van Duitsland. Duitsland maakte zondagavond een zeer sterke indruk in het duel met Australië. Die Mannschaft zegevierde met 4-0.

"Ik ben tot nu toe het meest onder de indruk van de Duitsers", zei Wesley Sneijder gisteren na Nederland - Denemarken tegen De Telegraaf. "Misschien is het wel een voordeel dat Michael Ballack er niet bij is. Duitsland is nu beter. Er zit meer voetbal en snelheid in. Gelukkig hoeven we daar nog geen rekening mee te houden, want we kunnen ze pas in de finale tegenkomen."

Armstrong lovend over Contador

In de Ronde van Zwitserland bereidt Lance Armstrong zich momenteel voor op de Tour de France. Gisteren sprak de Amerikaan lovende woorden over zijn rivaal Alberto Contador.

"Alberto heeft geen enkele zwakte. Hij is een complete renner: hij is de beste klimmer en is ook een van de beste tijdrijders", aldus de Amerikaan tegenover Sporza.

De zevenvoudig winnaar van de Tour is van mening dat er in de eerste week van de Tour al favorieten kunnen sneuvelen. "Het is daar heel winderig. Dan heb je ook nog de etappes in de Ardennen en de kasseien in Frankrijk. Het wordt een nerveuze en gevaarlijke eerste week."

[E3] Call of Duty: Black Ops gameplay trailer

Call of Duty: Black Ops is een FPS die zich afspeelt ten tijde van de koude oorlog. Jij speelt in de game een Black Op die verschillende missies moet afronden in die periode, je zal onder andere naar Vietnam gaan en daar door de tunnels van de Vietcong heen moeten banen. Dit klinkt allemaal leuk en aardig maar gelukkig hebben we ook voor jullie een gameplay trailer.

De onderstaande trailer laat gameplay zien zoals deze getoond werdt op de persconferentie van Microsoft. Call Of Duty: Black Ops komt negen november uit voor Xbox 360, PS3, PC, Wii en DS. De game zal timed exlusive DLC krijgen op de Xbox 360, die dan later ook komt voor de PC en PS3.

 

Cruijff: "Kluitjesvoetbal"

Johan Cruijff was tijdens Nederland - Denemarken in het stadion. Na afloop gaf hij aan De Telegraaf een analyse op de wedstrijd.

"De Denen konden er achteraf gezien weinig van. Dus 2-0 is een goede uitslag", vond Cruijff. "Je kunt nu in de groep eigenlijk vrijuit spelen."

Dat Nederland moeite had om in zijn spel te komen had ook Cruijff gezien. "Er werd voorin weinig diepte gespeeld. Iedereen kwam naar elkaar toe. Het was een beetje kluitjesvoetbal", verklaarde hij. "Nogmaals, het is de eerste wedstrijd, de kop is eraf en de punten zijn binnen. Maar het spel was niet zoals het moest zijn."

[E3] Crytek doet Xbox 360 exclusive in trailer

Gisteren was de persconferentie van Microsoft en hierin werd aangekondigd met een trailer dat er een exclusieve game van Crytek naar de Xbox 360 gaat komen. De game genaamd Codename Kingdoms lijkt op een game in de trend van de recente film 300 en serie Spartacus. De trailer laat nog geen gameplay beelden zien maar zal het Crytek gaan lukken wat anders te creëren dan een sci-fi fps?

Een releasedatum is nog niet bekend, maar tot die tijd onderstaande trailer.

[E3] Leer dansen met Kinect

Kinect zal vooral gaan om beweging, moeten ontwikkelaars hebben gedacht. En waar denk je dan aan? De al eerder genoemde vrees is niet voor niets. Als we zo de eerste dag bekijken, dan zien we eigenlijk alleen maar dans- en sportspellen aangekondigd voor het nieuwe besturingsmiddel van Microsoft.

Als we de oogst na de eerste dag in een lijstje zetten, komen we tot dit resultaat:

- EA Sports Active 2 van EA
- Dance Masters uit Konami
- Deca Sports Freedom van Hudson
- Adrenalin Misfits van Konami
- Zumba Fitness van Majesco
- Sonic Riders Free Riders van SEGA
- The Biggest Loser: Ultimate Workout van THQ
- Motion Sports van Ubisoft
- Game Party: In Motion van Warner Bros

Dit moet allemaal voor de kerst uitgebracht worden, dus mensen met een Xbox 360 en Kinect hebben keus genoeg om hun kerstpondjes er snel af te trainen.

Dansen maar!

[E3] Word de baas in Fable III

Gisteren kwam Molyneux natuurlijk ook even op het podium om het te hebben over zijn nieuwste kindje. In Fable III zal je een leider worden, wat meteen verantwoordelijkheid over een heel volk zal geven. Je keuzes als leider zullen het volk beinvloeden, staan ze achter hun leider, of zien ze hem liever verdwijnen?

Fable III zal ook het touchsysteem introduceren in de reeks. Door mensen de hand te schudden, te troosten door een knuffel te geven, beinvloed je de relatie met desbetreffende karakter. En over de karakters gesproken, er zullen een hoop bekenden hun stem lenen aan diverse personages: BBC presentator Jonathan Ross, acteur John Cleese, duizendpoot Stephen Fry en acteur Bill Kingsley onder andere. Het spel zal op 26 oktober op PC en Xbox 360 verschijnen.

Miljoenen kijkers voor Oranje

De WK-wedstrijd Nederland - Denemarken die gisteren werd uitgezonden, trok miljoenen kijkers. In de eerste helft zagen 3,8 miljoen mensen Oranje spelen. Na de rust zaten bijna 4,5 miljoen mensen voor de buis. Dat heeft Stichting KijkOnderzoek (SKO) vandaag bekendgemaakt.

De wedstrijd was daarmee gisteren het best bekeken televisieprogramma op de Nederlandse televisie. SKO telt alleen de kijkers thuis. Als Nederland goed presteert op het WK nemen de kijkcijfers toe. In 1998 keek een recordaantal van 11,7 miljoen mensen toen Nederland in de halve finale tegen Brazilië speelde.

CD: Lorn - Nothing Else

Nog nooit van gehoord, maar na een paar tracks op MySpace was de interesse gewekt. Lorn schijnt een nieuweling 'in de stal' van Flying Lotus/Brainfeeder te zijn. Daar had ik dan wel ooit van gehoord, maar om nu te zeggen dat het is blijven hangen, nee, je kan niet alles beluisteren en onthouden. Maar vanaf nu zal ik deze namen in elk geval niet meer vergeten. Het belangrijkste principe van Brainfeeder zijn die beats die zich in je hersenen en ziel nestelen of voeden. Beats van allerlei verschillende stijlen kunnen het uitgangspunt zijn, als het maar in de (vernieuwende) stijl van Brainfeeder past.

Lorn

Okada prijst Honda en kijkt vooruit

Japan won gisteren zijn eerste wedstrijd op het WK. Kameroen werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van oud-VVV'er Keisuke Honda. De bondscoach van de Japanners, Takeshi Okada, prees Honda, maar keek ook alvast vooruit op de wedstrijd tegen Nederland.

"Hij heeft ons niet alleen gered met die goal, maar was voorin ook erg balvast. Dat was eminent voor ons spel," aldus Okada. "Het laatste fluitsignaal is voor ons het eerste richting de wedstrijd tegen Nederland. Niemand hoeft mij te vertellen dat dat een ander verhaal wordt. Als we zo spelen, dan winnen we van zijn leven niet. Maar dit was voor ons een zege van de eenheid, die we op het veld getoond hebben."

De winnende treffer van Honda

Olga's WK-feitje van de dag

Tijdens het WK voetbal brengt Olga, manager sport op FOK!, elke dag een feit over een van de landen die die dag in actie komen of een andere gebeurtenis van WK's in het verleden.

Noord-Korea speelt vanavond tegen Brazilië. Bij de eindronde van het WK van 1966 haalde het Aziatische land verrassend de kwartfinale dankzij een overwinning op Italie. Pak Doo-Ik zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd. Het was voor het eerst dat een Aziatisch land zo ver wist te komen bij een eindronde van een WK.

In de kwartfinales leek het tegen Portugal wederom voor een grote verrassing te zorgen toen het binnen 25 minuten 3-0 voor kwam te staan. Eusébio sloeg vervolgens met vier goals terug (waaronder twee strafschoppen) en een treffer van José Augusto zorgde voor de 3-5 eindstand.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag gaan we huizen bouwen.

Het aantal gebouwde nieuwbouwhuizen is enorm gedaald. Het kan niet anders, of er zitten heel wat bouwvakkers thuis. Met een uitkering. Zonde van het geld.
 
Al eerder betoogde ik, dat de huizenprijzen in ons land veel te hoog zijn, en dat dit komt door kunstmatige schaarste. Er worden gewoon te weinig huizen gebouwd. Dit is een uitgelezen kans om daar wat aan te doen:

Microsoft zal de coregamer niet verlaten

Microsofts directeur van productmanagement voor de Xbox, Aaron Greenberg, heeft gereageerd op de vrees van veel gameliefhebbers. Er zijn veel mensen die denken dat de komst van Kinect de Xbox 360 zal veranderen in een casual-platform.

"Het leuke voor ons is dat we diversiteit aanbieden", vertelt hij. "We hebben op geen enkele manier gezegd dat we geen aandacht meer aan de blockbuster games gaan besteden, deze maken de Xbox juist ideaal voor gamers". Volgens Greenberg zal Microsoft blijven investeren in Live en de online community. Kinect is een toevoeging, op wat ze al hebben. Microsoft is niet van plan om het hele platform controller-vrij te maken.

Kinect
Nee, niet alle games gaan dit gebruiken

Lippi toch niet ontevreden

Italië speelde gisteravond zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gelijk. Tegen Paraguay werd het 1-1. Bondscoach Marcello Lippi zei na afloop dat hij, ondanks het tegenvallende resultaat, ook wat lichtpuntjes zag.

"Paraguay is defensief een uitstekend team. Dat we toch de gelijkmaker hebben kunnen scoren is een grote plus, temeer daar hun aanval meer ruimte kreeg. Toch kwam die er niet aan te pas," aldus Lippi

Dunga: "Maakt me niet uit wat anderen vinden"

Het woord is vandaag aan Brazilië. De ploeg van Carlos Dunga neemt het dan op tegen Noord-Korea.

Dunga toonde zich gisteren strijdbaar, ondanks de kritiek op zijn verdedigende speelwijze. "Ik wil gewoon graag winnen. Het maakt me niet uit wat anderen daar van vinden", aldus Dunga. "In de vier jaar dat ik de leiding heb over het team hebben we meer dan honderd doelpunten gemaakt. We zullen dus wel enige creativiteit hebben."

"We hebben slechts dertig doelpunten tegen gekregen, dus er is sprake van een goede balans in het team", aldus Dunga, die waakt voor de Noord-Koreanen. "Ze spelen snel en compact spel."

Bruyneel verbijsterd over afwijzing Vuelta

Johan Bruyneel is verbijsterd over de weigering van de organisatoren van de Ronde van Spanje zijn ploeg RadioShack in het deelnemersveld op te nemen. "Ik kan mijn sponsor niet uitleggen dat er 21 betere teams zijn dan wij. Dat is ook niet zo", reageerde Bruyneel nadat gisteren de afwijzing een feit was.

RadioShack nam ook al niet deel aan de Ronde van Italië maar is wel aanwezig in de Tour. "Ik dacht eerst dat er sprake was van een vergissing", liet Bruyneel vanuit de Ronde van Zwitserland weten. Een telefoontje naar Vuelta-baas Javier Guillén leerde hem dat zijn ploeg op sportieve gronden niet was toegelaten.

"Met Levi Leipheimer, Andreas Klöden, Chris Horner en Janez Brajkovic hebben we vier potentiële winnaars in de ploeg. De Tour en de Vuelta waren onze hoofddoelen, daarom lieten we de Giro ook schieten."

Moody's verlaagt Griekse kredietwaardigheid

In navolging van hun collega's Standard & Poor’s (S&P) heeft kredietbeoordelaar Moody's maandagavond de zogeheten rating voor de Griekse staatsobligaties verlaagd naar 'junk'.

Vier stappen
Volgens het Amerikaanse Moody's zullen de Grieken op de middellange termijn niet meer in staat zijn om hun schulden terug te betalen. Vanwege dit heeft het bedrijf de rating verlaagd met vier stappen. Van A3 (triple A) naar Ba1 (junk). Een verlaging van vier stappen in één keer komt niet vaak voor.

Risico's
Ondanks dat Moody's de kredietwaardigheid flink heeft verlaagd, zegt het bedrijf dat de korte termijn risico's door het noodfonds van het IMF en de EU te verwaarlozen zijn. Dit is goed nieuws voor de Europese banken, aangezien zij voor 300 miljard euro aan vorderingen uit hebben staan in het Zuid-Europese land.

"De Ba1 rating sluit echter beter aan bij de macro-economische risico's en de uitvoering van de noodzakelijke structurele hervormingen die de Griekse overheid zal moeten doorvoeren om op de middellange termijn de staatsschuld te kunnen stabiliseren en beheersbaar te kunnen maken", aldus senior analist van Modieus Sarah Carlos.

Ontkenning
In een reactie op de verlaging laat de Griekse regering weten het niet eens te zijn met de afwaardering van Moody's. "De afwaardering van de Griekse economie door Moody's weerspiegelt op geen enkele wijze de manier waarop vooruitgang is geboekt met het op orde brengen van het financiële huishouden en de verbeteringen om de economie concurrerender te maken", aldus de Griekse minister van Financiën.

Door de verlaging van de rating zal Griekenland waarschijnlijk een hogere rente moeten gaan betalen voor haar staatsleningen.

Toekomst
Moody's geeft aan dat de verlaging voornamelijk komt door de grote onzekerheid over enige economische groei in Griekenland de komende tijd. Door de geplande bezuinigingen is de kans groot dat enig economisch herstel teniet wordt gedaan. Voordat Moody's de rating weer op wil schroeven, wil zij eerst economisch herstel zien in het geplaagde land.

Le Guen moppert op eigen ploeg

Paul Le Guen stapt gisteren als een ontevreden coach zijn bed in. Zijn Ontembare Leeuwen kwamen er tegen Japan amper aan te pas.

Hoewel Japan evenmin indrukwekkend speelde kwamen de Aziaten nooit echt in de problemen. Tot ergernis van Le Guen. "De nederlaag is teleurstellend, maar de houding van mijn spelers stoort me meer."

"We hebben niet laten zien wat we in huis hebben", ging hij verder. "We speelden niet op ons niveau en leden veel balverlies. Natuurlijk is de nederlaag teleurstellend, maar de manier waarop we verloren, doet me meer pijn."

"Mijn spelers stonden niet goed opgesteld", sloot hij chagerijnig af. Kameroen treft in het tweede duel, aanstaande zaterdag, Denemarken. De verliezer van dat duel lijkt klaar op dit WK.

Rugblessure bij Buffon

Doelman Gianluigi Buffon van Italië heeft last van een rugblessure. Dat liet bondscoach Marcello Lippi gisteravond weten na de 1-1 in de eerste WK-wedstrijd van de titelverdediger tegen Paraguay.

De 32-jarige keeper van Juventus bleef na de rust achter in de kleedkamer. Federico Marchetti (Cagliari) was zijn vervanger. Lippi kon nog niet zeggen of Buffon voor de tweede groepswedstrijd zondag tegen Nieuw-Zeeland terugkeert in het Italiaanse doel. "Ik weet nog niet hoe ernstig zijn blessure is en hoe lang hij uitgeschakeld zal zijn. De medische staf moet dat nog nader bepalen."

Duitsland speelde in stijl 'Louis van Löw'

Thomas Müller was zondag één van de beste spelers bij Die Mannschaft. Na afloop verwees hij ook naar zijn coach bij Bayern München.

Duitsland imponeerde zondag en kreeg van de internationale media veel lof na de 4-0 zege op Australië. Het goede spel van Duitsland deed denken aan Bayern München.

Het verleidde Müller te zeggen dat Duitsland in de stijl van "Louis van Löw" speelde. Naast Müller speelden ook Holger Badstuber, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Miroslav Klose van Bayern in de basis.

De voorzitter van de Duitse voetbalbond was maandag euforisch en kondigde aan Löw langer vast te willen leggen. "Ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. We staan nog aan het begin van het toernooi en niet aan het eind, maar ik wil Joachim toch alvast bedanken. Deze ploeg heeft het Duitse voetbal vooruit geholpen."

Zwaarbewapend stel aangehouden basis VS

Twee zwaarbewapende individuen zijn aangehouden toen ze een belangrijke luchtmachtbasis in de Amerikaanse staat Florida in wilden. Ze hadden echter niet de juiste papieren op zak.

Dat berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN maandagavond (lokale tijd). Een man en een vrouw in een auto werden gestopt bij de poort van de luchtmachtbasis MacDill bij Tampa rond vijf uur 's middags lokale tijd. Toen hun identificatie niet klopte werden ze aangehouden. In het voertuig lagen militaire uitrustingen, munitie en vuurwapens. De twee worden verhoord. Het zou om een man en een vrouw gaan. Op de luchtmachtbasis MacDill bij Tampa bevindt zich het Centrale Commando dat operaties leidt in de Hoorn van Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië.

Daarmee is de basis van cruciaal belang in de strijd tegen het terrorisme, die zich vooral in die regio's afspeelt.

Massale steun voor Oranje

Wesley Sneijder en zijn ploeggenoten waren gistermiddag verrast door de vele supporters van het Nederlands elftal op de tribune van Soccer City. Niet alleen de stoeltjes van het grootste stadion van Johannesburg waren tijdens het duel oranje. Misschien wel 30.000 toeschouwers waren ook gekleed in de kleur die de hele wereld met Nederland associeert.

Volgens de FIFA zagen 83.465 toeschouwers Nederland van Denemarken winnen (2-0). "En ik vond het ongelooflijk hoe veel mensen ons steunden", zei Sneijder. "Het leek wel of iedereen oranje kleding droeg en met een rood-wit-blauwe vlag zwaaide. Ik vind het fantastisch dat er mensen vanuit Nederland hier naartoe zijn gekomen. Ik ben ze daar heel dankbaar voor. Petje af. Ik heb ook begrepen dat er in Zuid-Afrika bijna 50.000 Nederlanders leven. Hopelijk komen zij zaterdag ook naar Durban als we tegen Japan voetballen."

Oud-arts MJ mag blijven werken

De Amerikaanse dokter Conrad Murray, de laatste persoon die Michael Jackson levend zag, mag zijn vak voorlopig blijven uitoefenen.

De rechtbank in Los Angeles wees maandag een verzoek om een beroepsverbod voor de oud-lijfarts van de popzanger af. De medische raad van Californië wilde dat de rechter Murrays licentie introk, maar de rechter zei daar geen mogelijkheden toe te zien. Een andere rechter heeft de arts al verboden in de aanloop naar zijn proces nog slaap- of verdovingsmiddelen toe te dienen. Die maatregel kan niet zomaar worden aangepast, legde de rechter uit. Op 25 juni 2009 overleed de 'King of Pop' aan een overdosis van het verdovingsmiddel Propofol, dat hij gebruikte om in slaap te komen.

Justitie beschuldigt Murray ervan dat hij de fatale dosis heeft toegediend en vervolgt hem voor dood door schuld.

Olsen lovend over Nederlands elftal

Het Nederlands elftal valt niet onder de favorieten voor de wereldtitel. Toch wordt ons land regelmatig als outsider betiteld. Ook Morten Olsen, trainer van Denemarken, liet dit na afloop van het duel tussen de twee landen, dat gisteren werd gespeeld, weten.

"Het Nederlands elftal behoort niet tot de favorieten, maar zijn zeker een outsider voor het winnen van de wereldtitel", aldus Olsen in een reactie. "Het team beschikt over spelers als Robin van Persie, Rafael van der Vaart and Wesley Sneijder. Dat zijn stuk voor stuk geweldige voetballers. Daarnaast wist ook Eljero Elia vandaag te imponeren."

Oranje was in 1974 en 1978 dichtbij het winnen van de wereldtitel, maar verloor beide finales van respectievelijk West-Duitsland (1-2) en Argentinië (1-3).

[E3] De Rabbids zijn terug: AAAAHHHHHH

Wie nog nooit filmpjes van de maffe konijnen gezien heeft, zal de titel wat vreemd vinden. De rest misschien ook, maar ze weten wel wat er bedoeld wordt. De psychotische konijnen zijn weer terug en dit keer gaan ze Michael J. Fox achterna, zoals Back to the Future. Ze reizen namelijk in het spel Rabbids Travel in Time door de tijd. Alleen kan ik me niet herinneren dat Marty in een droger kroop...

Het spel wordt een Wii exclusive en zal 9 november uitkomen.

Van Persie baalt van gele kaart

Robin van Persie ontving vanmiddag, tijdens het WK-duel tegen Denemarken (2-0), zijn eerste gele kaart van het toernooi. De aanvaller van Arsenal liet na afloop blijken hier stevig van te balen. Alle gegeven kaarten in de groepsfase blijven tot aan de kwartfinales gehandhaafd.

Toen Van Persie dit hoorde, betrok zijn gezicht. "Dat is wel pittig", aldus de international van het Nederlands elftal. "Ik vond het niet eens geel en wilde alleen de bal blokken."

De speler zal nog twee groepswedstrijden moeten overleven zonder een kaart te pakken. Mocht dit wel gebeuren, dan zal hij voor één duel geschorst worden.

Van Persie ontsnapte niet veel later overigens aan een tweede prent. Hij speelde namelijk door, nadat de scheidsrechter al op zijn fluit had geblazen, vanwege buitenspel. "Ik hoorde het fluitje echt niet," liet de voetballer weten. "Met al die toeters en bellen hier..."

[E3] Ubisoft kondigt Child of Eden aan

Ubisoft is vannacht gestart met hun E3 persconferentie door de eerste beelden van Child of Eden te tonen. Dit spel, gemaakt door Q Entertainment, zal op de Xbox 360 uitkomen.

Het nieuwe project van Tetsuya Mizuguchi's team, maker van onder andere Lumines, gebruikt Microsofts Kinect, dat zelf door Mizuguchi gedemonstreerd werd voor zo'n vijf minuten op het podium. Met je handen manipuleer je een cursor op het scherm, waarmee je projectielen op abstracte, kleurrijke vijanden in een even psychedelisch uitziende wereld kan schieten. De wereld verandert steeds door de muziek van het spel.

 

Israëlische agent doodgeschoten op Westoever

Gewapende Palestijnen hebben maandag hij Hebron op de Westelijke Jordaanoever een Israëlische politieauto beschoten. Daarbij is een agent om het leven gekomen en zijn twee gewond geraakt.

De verantwoordelijkheid voor de beschieting is niet opgeëist. De Palestijnse premier Salam Fayyad veroordeelde het incident en zei dat zijn regering ze wil voorkomen. "De ervaring leert dat geweld de Palestijnse nationale zaak schaadt", zei hij.

[Update] [E3] Metal Gear Solid: Rising gameplay

[UPDATE] Filmpje is toegevoegd, zie hieronder. Helaas niet de beste kwaliteit, deze komt later.

Op de E3 heeft Kojima een video laten zien van Metal Gear Solid: Rising. Naast een mooie cutscene is er een klein stukje gameplay getoond. Hierin zie je dat je vooral veel kan snijden. Je kan door middel van een Prince of Persia-achtige freeze je tegenstander langzamer maken en hem dan naar wens door midden snijden op elke locatie van het lichaam. Ook werd er een grapje getoond: een watermeloen werd in stukken gesneden. Zie hier onder voor een screen. Veel bloederige zooi verwacht!


What will you cut?


 

[E3] Over the top in Bulletstorm

Cliffy B laat ons zien dat de nieuwe game Bulletstorm op 22 februari 2011 gaat uitkomen. De game zal veel over de top action gebruiken in een kleurrijke omgeving. In een gameplay moment tijdens de conferentie zien we een hoop actie, we sliden langs een staalkabel zo het vijandelijke terrein in.

Met een hoop actie, combos en foute punchlines komt Epic games met een echte over the top action game.

BS
BS

Pelé haalt uit naar Maradona

Voetballegende Pelé heeft in eigen land hard uitgehaald naar zijn Argentijnse collega Diego Armando Maradona. De Braziliaan noemde Maradona "iemand die geld en een baan nodig had. Daarom is hij nu bondscoach van Argentinië."

Pelé en Maradona claimen beiden de beste voetballer ter wereld te zijn en mede hierdoor liggen ze elkaar niet. Pelé had onder meer kritiek op de aanstelling van Maradona. "Die ploeg heeft zich niet voor niets zo moeizaam geplaatst voor het WK. Maar het is niet alleen de fout van Maradona. Het is vooral de fout van de mensen die hem hebben aangesteld."

De Argentijn pikte dit niet en noemde Pelé op de Argentijnse televisie "een donkere meneer" die twijfels had over de organisatie van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Pelé op zijn beurt snapte deze reactie weer niet. "Toen hij in 2005 zijn eerste tv-show had, ben ik naar Buenos Aires gegaan om hem een plezier te doen. Ik trapte een balletje met hem en wilde ook enkele reclamespotjes met hem opnemen om hem financieel te helpen. Maar hij kwam te laat of hij kwam helemaal niet."

AG2r maakt drie renners bekend voor Tour

AG2r heeft alvast drie renners bekend gemaakt van hun Tour de France-selectie. John Gadret, Nicholas Roche als Christophe Riblon zullen zeker aan het vertrek staan van de proloog op 3 juli in Rotterdam.

De overige zes renners worden gekozen uit een groepje van twaalf. Hierbij zitten onder andere Cyril Dessel en Rinaldo Nocentini, die respectievelijk in 2006 en 2009 de gele trui droegen.

 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.