Familiedrama in Californië

Een Amerikaanse man heeft zondagavond in Anaheim, in de Amerikaanse staat Californië, zijn vrouw doodgeschoten en heeft vervolgens geprobeerd zijn twee kinderen om te brengen. Na zijn daad pleegde de man zelfmoord. Een van de kinderen raakte zwaargewond.

Een collega van de vader die maandag poolshoogte ging nemen bij het huis vond een van de kinderen. Hij vroeg het kind de politie te bellen. De 5-jarige jongen wist te ontsnappen aan de kogels en verborg zich sinds zondagavond in het huis. Het kind belde de politie en zei dat 'zijn vader zijn moeder had vermoord en zichzelf had doodgeschoten en dat hij zijn broertje niet kon vinden', aldus politieagent Tim Schmidt. "Hij zei wel dat hij zijn broertje kon horen schreeuwen en brullen."

Nadat agenten bij het huis waren aangekomen vonden ze de lichamen van de ouders in de achtertuin. Een spoor van bloed leidde de agenten vervolgens naar het jongste kind van het gezin. De 3-jarige jongen had zich achter een vuilnisbak verstopt en was zwaargewond. Hij was in zijn schouder, buik en borst geschoten. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd geopereerd. Artsen verwachten dat het jongetje herstelt van zijn verwondingen.

Een vriend van de familie zei dat het gezin acht maanden geleden een aanpassing van een lening had aangevraagd. De aanvraag werd echter afgekeurd. "Ze verloren wat geld en hadden wat persoonlijke financiële problemen", aldus Filomeno Adarna.

De politie onderzoekt het motief van de schietpartij. Schmidt zei echter dat het 'erg moeilijk is om een motief te bepalen voor het doodschieten van je eigen kinderen'.