Star Wars: The Force Unleashed II

Een bedrijf als LucasArts gaat enorm zuinig en nauwkeurig om met de Star Wars-licentie. Het is immers het paradepaardje van George Lucas, controlfreak en godfather van dit imperium. In 2008 kwam LucasArts met een game rond een, tot dan toe, onbekende leerling van Darth Vader. Het succes van Star Wars: The Force Unleashed was echter groot, en succes verdient meestal een vervolg. Wij kregen in London een aantal levels van Star Wars: The Force Unleashed II te zien.

Star Wars: The Force Unleashed II

Starkiller
Fans van Star Wars: The Force Unleashed weten wat er is gebeurd met het hoofdpersonage Starkiller. Deze gebeurtenis lijkt misschien toch niet te hebben plaatsgevonden. Of toch wel? Darth Vader claimt dat de Starkiller uit The Force Unleashed II een kloon is van de held uit het eerste spel. In de loop van de game krijgt Starkiller steeds meer twijfels over de woorden van Darth Vader. Herinneringen over zijn geliefde Juno Eclipse en over generaal Koda spoken door zijn hoofd. Daarom gaat Starkiller op zoek naar antwoorden. Wie is hij echt? Of je wel of niet een kloon bent, is een centrale vraag in de game.

Authenticiteit
Voor een bedrijf als LucasArts is het ontzettend belangrijk dat een game rond Star Wars zo authentiek mogelijk is. Alle personages, voertuigen, locaties en planeten worden in vol detail beschreven en visueel weergegeven in een groot archief van LucasFilm en LucasArts. Daarom kunnen de ontwikkelaars van Star Wars: The Force Unleashed II elementen in de game verwerken die verwijzen naar momenten uit de film en bovendien een nauwe samenhang vormen met het gehele ‘Star Wars'-universum. Zo zijn er in de film Star Wars: Revenge of the Sith vijf seconden beeldmateriaal te vinden van een planeet die in de game The Force Unleashed II is verwerkt als een volledige spelwereld. Op deze planeet is een arena te vinden waarin Starkiller het op moet nemen tegen de grootste monsters uit het universum. Deze gevechten maken deel uit van de spelwereld, want die betreffende planeet is een soort gokparadijs waar ook gevechten tussen gladiatoren dienen als vermaak. Daarnaast is de planeet Dagobah verwerkt in de game. Op deze planeet kreeg Luke Skywalker training van Yoda in de film Star Wars: The Empire Strikes Back (1980).

 Star Wars: The Force Unleashed II