Van Marwijk: "Kan moeilijk zeggen dat we Robben gemist hebben"

Jeffrey

Het Nederlands elftal lijkt ook tegen Japan geen beroep te doen op Arjen Robben. De sterspeler van Oranje maakte dinsdag zijn rentree op het trainingsveld, maar moet nog acclimatiseren.

Bondscoach Bert van Marwijk praat op het digitale thuis van de FIFA over de situatie omtrent Robben: "Het gaat goed met Arjen, maar hij is nog niet klaar voor een volledige wedstrijd. Dat kan nog wel een dag of acht duren. Ik zal met de medische staf moeten overleggen, maar ik verwacht niet dat hij voor volgende week speelklaar is."

"We hebben Denemarken met 2-0 verslagen, dus ik kan moeilijk zeggen dat we hem missen", aldus Van Marwijk, die tevreden is over zijn selectie. "We hebben snelheid en creativiteit in onze selectie. Arjen is een exceptionele speler en is supersnel. Ik ben blij dat hij weer deel uitmaakt van de groep."

De bondscoach spreekt overigens de hoop uit dat het spel tegen Japan beter zal zijn dan wat Oranje liet zien tegen de Denen. "Ik verwacht een beter optreden tegen Japan. De spelers zijn nu meer ontspannen dan voor onze eerste wedstrijd."