Amerikanen maken werk van F1-entree

Een Amerikaanse investeringsgroep onder leiding van Chad Mullins heeft afgelopen weekend in Canada een volgende stap gezet om een team over te nemen. Ze hebben met enkele renstallen en Formule 1-baas Bernie Ecclestone gesproken om de mogelijkheden te bekijken.

Mullins is de adviseur van de mede-oprichter van Youtube Chad Hurley. Hij heeft goede banden met Ferrari en daarom werd hij al gelinkt aan een overname van Sauber of Toro Rosso, maar de Amerikaan zegt dat hij er met open vizier in gaat. "In deze drie dagen is er veel progressie geboekt. Vanuit de Verenigde Staten kon ik maar beperkt dingen doen en alle juiste mensen zijn hier in een kleine ruimte verzameld. Ik heb dit weekend veel meer progressie geboekt dan ik verwachtte. Ik hoop tussen nu en Valencia wederom evenveel progressie te boeken. Het project gaat vooruit," zei hij vanuit Canada.

"Er zijn meer opties bij gekomen. Zoals ik al zei had ik al allerlei ideeën niet alleen voor mezelf maar de groep mensen die ik vertegenwoordig om de sport te betreden. Er zijn meer opties bijgekomen, dus het is een productief weekend geweest."

Tijdens het weekend in Montreal sprak hij ook met F1-baas Ecclestone. "Als het project goed is wil Bernie best helpen en gaat hij er achter staan. Ik zet stap voor stap, hou zijn tempo aan en volg zijn adviezen op."