Verwondingen Cavendish vallen mee

Stefan (sportfreak)

Mark Cavendish ging vandaag in de massasprint van de Rond van Zwitserland hard onderuit. Zijn verwonden lijken echter mee te vallen en waarschijnlijk kan de Brit morgen gewoon weer aan de start verschijnen.

"Hij heeft overal schaafwonden, op de rechterschouder, de rechterheup en de rechterknie", vertelde de teamdokter van HTC-Columbia. "Hij heeft een flinke klap gemaakt, maar het lijkt erop dat hij geen breuken heeft opgelopen. Misschien kan hij woensdag gewoon aan de start staan." Cavendish werd uit  voorzorg naar het ziekenhuis gebracht waar röntgenfoto's werden gemaakt.

Ook de verwondingen van andere sprinters die bij de valpartij onderuit gingen vallen mee. Heinrich Haussler, Gerard Ciolek en Tom Boonen kwamen er goed van af. Grootste slachtoffer was de Fransman Arnaud Coyot, die waarschijnlijk zijn heup gebroken heeft.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Alessandro Petacchi, die er zelf ook gemengde gevoelens aan over hield. "Ik hou er niet van om op deze manier te winnen. Als Cavendish niet gevallen was, dan had hij zeker gewonnen."