De la Rosa zinspeelt op vertrek bij Sauber

Pedro de la Rosa beleeft sinds zijn terugkeer in de Formule 1 bij Sauber weinig plezier. De bolides van het Zwitserse team kampen met veel betrouwbaarheidsproblemen, waardoor ze de finishvlag dikwijls niet halen. De Spanjaard is daarom naar eigen zeggen beschikbaar mocht een ander team hem willen.

De la Rosa werd afgelopen weekend in Canada in de kwalificatie slechts zeventiende en kwam na de start nog voor de eerste bocht Vitaly Petrov tegen, waardoor hij veel tijd verloor. Later in de race kwam de Spanjaard stil te staan met een opgeblazen motor. "Het doet er niet toe hoe slecht het is geweest, het is beter dan alleen maar testen," zei De la Rosa tegen de BBC.

De 39-jarige Spanjaard geniet van zijn terugkeer in de sport, maar weet dat zijn stoeltje bij Sauber niet geheel veilig is. "Ik voel me nog jong en als iemand me in de toekomst wil hebben, dan ben ik beschikbaar. Ik ben nuttig, zelfs als ik weer test- of reserverijder word, omdat ik daarmee mijn carrière verleng, zo simpel is het."

Teambaas Peter Sauber liet ook doorschemeren dat de loopbaan van Kamui Kobayashi niet zeker meer is. De Japanner crashte in de eerste ronde tegen de muur bij het opkomen van het rechte stuk, terwijl hij in een goede positie lag. "Zoals wel vaker in Canada het geval is, was het vandaag (zondag, red.) eenvoudig om punten te scoren, maar dat hebben we nagelaten. We verloren één auto die na de eerste ronde op plaats tien lag door een te optimistische actie en de tweede door een motorisch probleem," zei een kwade Zwitser.