Van Basten complimenteert Van Bommel

Olga Kroeders

In de tijd dat Marco van Basten bondscoach was van het Nederlands elftal, liet hij Mark van Bommel links liggen. Het boterde niet tussen Van Basten en de aanvoerder van Bayern München. Na de wedstrijd tegen Denemarken heeft de voormalige bondscoach toch lovende woorden over voor de international.

Van Bommel speelde een sterke wedstrijd tegen Denemarken (2-0) en dat is ook Van Basten niet onopgemerkt gebleven. "Ik vond Mark vandaag heel sterk spelen", zei Van Basten na afloop van het duel tegenover Sport1.

"Mensen denken altijd dat ik hem niks vind, maar dat is onzin. Ik kijk gewoon naar de voetballer Mark en vandaag vond ik hem één van de besten", vervolgt de clubloze trainer.

Toch zou Van Basten liever tegen Van Bommel spelen dan tegen Nigel de Jong. "'Hij is positioneel heel goed en kan goed in de controlerende positie spelen. Mark kan wel controleren, maar ik vind het geen verdediger. Als ik tegen hem zou spelen, zou ik meer last hebben van Nigel de Jong."

Toen Van Basten nog bondscoach was had hij veel kritiek op Van Bommel. De middenvelder van Bayern gaf toentertijd aan dat hij niet meer onder Van Basten wilde spelen bij Oranje. Toen Bert van Marwijk het stokje overnam kwam hij weer in beeld.