FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 juni 2010

Van Bommel: "Hoofdstuk Van Basten afgesloten"

Mark van Bommel is erg gelukkig dat bondscoach Bert van Marwijk hem weer terughaalde bij Oranje na zijn absentie op Euro 2008.

Van Bommel werd door toenmalig bondscoach Marco van Basten buiten de selectie gelaten. Van Basten liet tijdens dit WK al doorschemeren dat de middenvelder van Bayern München ook tijdens dit WK (bij zijn gevraagde ideale elf) niet in actie zou komen bij Oranje.

Toch was de oud-topspits van onder meer AC Milan maandag positief over Van Bommel, die hij de beste speler van het veld noemde bij Nederland - Denemarken. Van Bommel zelf reageert gelaten op het compliment. "De ene keer is hij negatief, dan weer positief", aldus Oranje-international.

De relatie tussen Van Bommel en Van Basten was alles behalve goed. De aanvoerder van Bayern bedankte ook uiteindelijk voor het spelen in Oranje onder Van Basten. "Het was de moeilijkste beslissing uit mijn loopbaan", blikt Van Bommel terug tegenover het ANP.

"Bedanken voor je land. Dat doe je niet zo maar. Ik heb heel wat gemist. Maar er zijn destijds dingen gebeurd die niet konden. Alle spelers weten dat ik gelijk heb gehad. Ik heb daardoor nog nooit een EK gespeeld. Ik ben nu in de kracht van mijn leven, maar toen was ik dat helemaal. Dat doet wel wat met je. Maar het is afgesloten. Ik ben blij en trots dat ik er nu wel sta."

Apple: 600.000 bestellingen voor iPhone 4

Apple heeft 600.000 voorbestellingen ontvangen voor zijn nieuwste iPhone op de eerste dag van de voorverkoop. Dat heeft het Amerikaanse technologieconcern dinsdag bekendgemaakt. Volgens analisten overtrof Apple hiermee vrijwel alle verwachtingen. Van het vorige model werden er tijdens de eerste drie voorverkoopdagen 1 miljoen verkocht.

Het nieuwste toestel, de iPhone 4, is vanaf 24 juni te koop in de Verenigde Staten en nog vier landen, maar kon vanaf dinsdag al online gereserveerd worden. Veel klanten konden het toestel volgens Apple niet bestellen omdat het bestelsysteem van AT&T overbelast was geraakt.

Apple-topman Steve Jobs onthulde de iPhone 4 vorige week. Volgens hem heeft het nieuwe toestel wel honderd nieuwe mogelijkheden. Zo heeft de telefoon kwalitatief hoogwaardige videomogelijkheden en een verbeterde camera. Het beeldscherm is even groot als dat van zijn voorgangers, maar heeft 326 pixels per inch, viermaal zo veel als de vorige versies. De iPhone kost met abonnement tussen de 199 en 299 dollar.

[E3] Dit is wat gamen is!

Tijdens Sony's persconferentie kwam Kevin Butler, bekend van de nieuwe Playstation commercials, langs om de gamers in de zaal eens te vertellen wat gamen nou echt inhoudt. Ik denk dat ondanks dat Sony's presentatie niet mind-blowing was, dit stiekem toch een van de beste momenten van de E3 dit jaar is.

"Staying up 'til 3 a.m. to earn a trophy that isn't real... BUT IS!"

Kijk vooral even naar deze prachtige speech over gamen hieronder. Let ook even op naar de uithalen richting MS en Nintendo.

Portugal: "Gele kaart Ronaldo kwijtschelden"

De Portugese voetbalbond heeft bij de FIFA een verzoek ingediend om de gele kaart van Cristiano Ronaldo te laten schrappen. De Zuid-Europese organisatie is van mening dat de gele kaart voor Ronaldo onterecht is gegeven.

De sterspeler van het Portugese team kreeg geel na een opstootje met onder andere tegenstander Guy Demel, die hem kort daarvoor had neergelegd. De Portugese voetbalbond werd de aanvaller eerst gevloerd, daarna geduwd en ook nog beledigd door enkele Ivorianen. De Portugezen zijn van mening dat Ronaldo niets heeft misdaan. Televisiebeelden tonen evenwel aan dat 's-werelds duurste speler weldegelijk in de fout ging tegen zijn tegenstander.

De verwaande vedette gaf zelf nog een reactie op zijn gele kaart: "Zij zouden de beste spelers op het veld moeten beschermen, maar dat doen ze niet," mokte Ronaldo.

Japan gelooft in kansen

De Japanse voetbalploeg heeft alle vertrouwen in het treffen met het Nederlands voetbalelftal komende zaterdag in Durban. De Japanners danken hun vertrouwen aan het oefenduel wat vorig jaar in Enschede werd afgewerkt tegen Oranje en verloren ging met 3-0.

De Aziaten vinden dat ze hebben laten zien het Oranje moeilijk te kunnen maken. Lange tijd was dat inderdaad het geval. De Japanners wisten zeventig minuten lang het doel leeg te houden en kregen pas daarna drie tegentreffers te verwerken. "We hebben toen vooral in de eerste helft heel goed gespeeld," aldus Junichi Inamoto, woensdag in aanloop naar het duel van zaterdag. "Het is nu zaak om ook in de tweede helft geconcentreerd te blijven verdedigen."

De 30-jarige middenvelder van Japan kondigde aan dat Japan komende zaterdag voor elke centimeter zal willen vechten. Het eerste groepsduel wonnen de Aziaten verrassend met 1-0 van Kameroen. "Het wordt een zware wedstrijd," beseft Inamoto, die in het verleden bij Arsenal en Fulham speelde. "Maar we hebben een kans om te winnen."

Man twittert eigen zelfmoord

De 27-jarige Lee Kye-Hwa bleek sinds zondag te zijn vermist. Twee dagen later vond men het lijk van de Zuid-Koreaan hangend aan een veerbootsteiger in een rivier in de hoofdstad Seoul. De ex-DJ van een kroeg bleek zijn zelfmoord op zondag al via Twitter te hebben aangekondigd.

"Ik ga zelfmoord plegen", twitterde de beste man zondag. "Aan iedereen met wie ik ook maar een beetje omging, ik houd van jullie."

Hierop ging de politie ervan uit dat de man inderdaad zelfmoord had gepleegd. Lee had ook enkele afscheidsbriefjes achtergelaten voor vrienden en familie, waarin hij klaagde over financiële problemen.

Sommige geschokte  followers op zijn Twitter-pagina probeerden nog tevergeefs zijn verblijfplaats op te sporen na de zelfmoordaankondiging. Het nieuws over Lees zelfmoord verspreidde zich vandaag al snel via het internetmedium. Zijn pagina bleek later vandaag te zijn afgesloten.

Dode gevonden na brand en explosie Dordrecht

In het pand in Dordrecht waar woensdagmiddag na een explosie brand woedde, is rond 19.00 uur een dode persoon aangetroffen. De politie weet nog niet wie om wie het gaat en verricht uitgebreid onderzoek.

Bij de ontploffing en brand in het appartementencomplex raakten zeker zes woningen zwaar beschadigd en vielen achttien gewonden, van wie er acht naar een ziekenhuis zijn gebracht. De politie heeft de 38-jarige zoon van de hoofdbewoner in Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie. Het Openbaar Ministerie verwacht nog meer aanhoudingen. De hoofdbewoner van de ontruimde woning is niet aangetroffen. Mogelijk is hij het slachtoffer.

De ontploffing vond rond 12.15 uur plaats tijdens een ontruiming. Of er een verband is tussen de explosies en de ontruiming is onduidelijk. De politie tast nog in het duister. Geruchten dat er voorafgaand aan de ontruiming was gedreigd, worden meegenomen in het onderzoek.

De explosie gebeurde in een complex van drie etages op de hoek van de Prinses Julianaweg en Prinses Marijkestraat in de wijk Krispijn. Na de brand werden woningen in een straal van honderd meter rondom de brand ontruimd. De meeste mensen kunnen terug, de anderen krijgen vervangende woonruimte aangeboden.

Een van de gewonden is er slecht aan toe. Twee anderen raakten niet ernstig gewond en nog eens vijf liepen lichte verwondingen op. De overige tien konden ter plaatse aan hun verwondingen worden geholpen. Onder gewonden is een agent, een deurwaarder, een medewerker van de corporatie en van een verhuisbedrijf, die bij de uitzetting waren betrokken.

Katy Perry en Russell Brand delen tatoeage

Katy Perry en Russell Brand hebben nog een manier gevonden om elkaar de liefde te verklaren. De zangeres en komiek hebben dezelfde tatoeage laten zetten.

Katy en Russell hebben allebei 'Anuugacchati Pravaha' op hun rechterarm staan. De tatoeage is Sanskriet voor 'go with the flow', schrijft de Britse MTV op zijn website. Perry en Brand verloofden zich begin dit jaar tijdens een vakantie in India. Tijdens dezelfde vakantie lieten ze hun relatie zegenen door een Indiase goeroe.

Wanneer Katy en Russell elkaar eeuwige trouw beloven, is niet bekend. Wel hebben de tortelduifjes laten weten dat ze niet zitten te wachten op huwelijkscadeaus. "We hebben allebei een goede baan. Cadeaus zouden te veel van het goede zijn", zei Brand. Ook lieten de twee weten een kleine bruiloft te willen. Perry loopt in een jurk van John Galliano richting het altaar.

[WK Pool] Tussenstand na dag 6

Het WK voetbal is inmiddels zes dagen aan de gang, dus het is weer de hoogste tijd voor een update van de verschillende standen in de FOK! WK 2010 Pool. Hieronder volgt een overzicht van deelnemers en subleagues.

Bij de deelnemers blijft nogeenoudebekende aan de leiding. Hij heeft tot nu toe 595 punten behaald. TLC bezet met vijftig punten achterstand de tweede plaats. Op de derde plaats staat xibalba met 520 punten. Elbo staat met 505 punten vierde, Arie-B-side sluit de top vijf af met 495 punten.

Bij de subleague gaat nog steeds de KLBSC aan de leiding met 266 punten. Zij worden op de voet gevolgd door ouwe, dat met drie achterstand tweede staat. 229 punten behaalde. De derde plek word gedeeld door het WK Forum en 3 FM, die beide 253 punten hebben. De top vijf word volgemaakt door PUKKE met 241 punten.

Wil je het algemeen klassement nog eens rustig nalezen? Klik dan hier (subleagues).

[Groep A] Uitslag Zuid-Afrika - Uruguay

Thuisland Zuid-Afrika heeft een flinke nederlaag geleden op het WK. Het gastland ging in Pretoria met 3-0 onderuit tegen Uruguay en moet nu zijn laatste duel in de groep tegen Frankrijk zien te winnen om de volgende ronde te behalen.

Voor de rust speelde de Zuid-Amerikanen niet groots. Toch waren ze vele malen sterker dan Zuid-Afrika. Uruguay was vaster aan de bal, creërde meer mogelijkheden en gaf in de verdediging geen enkele kans weg. Nadat Suárez en Fucile gevaarlijk waren geweest zette Forlán de Uruguyanen op voorsprong. Forlán haalde verwoestend uit en via de rug van Mokoena wist de bal via de lat achter de lijn te vallen.

Na rust voerden de Uruguyanen het tempo op en waren via Cavani en Lugano dicht bij de 2-0. Tien minuten voor tijd viel alsnog de beslissing. Doelman Khune haalde Suárez in het strafschopgebied onderuit en werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter naar de kleedkamer gestuurd. Forlán legde koelbloedig aan voor de eerste strafschop dit toernooi en schoot deze bal binnen. Vlak voor het eindsignaal was het Álfaro Pereira die de eindstand op 3-0 wist te zetten.

Zuid-Afrika

0 - 3

Uruguay

     24' Forlán 
 80' Forlán (pen)
94' A. Perreira
 
 Gele kaart: Dikgacoi, Pienaar, (Zuid-Afrika)
 Rode kaart: Khune (76) (Zuid-Afrika)
 
Stadion:  Loftus Versveld stadium, Pretoria
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Busacca (Zwi)
 
Opstelling:   Opstelling:
Khune
Gaxa
Mokoena
Khumalo
Masilela
Modise
Dikgacoi
Pienaar (78/ Josephs)
Letsholonyane (Morriri/ 57)
Tshabalala
Mphela
 

Muslera
M. Pereira
Lugano
Godin
 Fucile (A. Fernández/ 71)
  Pérez (Gargano / 90)
Arévalo
Forlán
A. Pereira
Suárez
Cavani (S. Fernández/ 90)

[E3] Last Guardian wordt niet getoond

Grote afwezige op de show is toch wel Last Guardian, het spel van Team Ico. Iedereen had dit spel wel verwacht in een trailer tijdens de persconferentie van Sony, maar helaas, het gebeurde niet. In een interview vertelt Scott Rodhe, vice-president van Sony America waarom.

"Het spel voelde nog niet als af, dus daarom hebben we het niet getoond", vertelt hij. "We hadden niet het gevoel dat de timing goed zou zijn voor deze beurs. We laten het zien als het klaar is, en wanneer we denken dat het spel een spotlight kan hebben om te laten zien". Hij verzekert ons dat het spel nog volop in ontwikkeling is en dat het er fantastisch uit ziet.

Maar volgens hem betekent dat niet dat we het dit jaar niet gaan zien. Er is nog Gamescom in Keulen en natuurlijk de Tokyo Games Show. Zou het nog in 2010 uitkomen?

Last Guardian

"Nee, je mag nog niet naar buiten"

BP zegt 20 miljard toe voor slachtoffers olieramp

Oliemaatschappij BP heeft toegestemd om twintig miljard dollar opzij te zetten voor slachtoffers van de olieramp in de Golf van Mexico. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag gezegd.

Volgens Obama biedt twintig miljard dollar (ruim zestien miljard euro) voldoende zekerheid voor de inwilliging van schadeclaims van mensen en bedrijven die door de olieramp hun inkomsten kwijt zijn. Hij gaf tevens zijn woord dat hij alles zal doen om ervoor te zorgen dat BP zijn verplichtingen nakomt.

Het onafhankelijke fonds zal worden geleid door Kenneth Feinberg, die ook de schadeclaims na de aanslagen van 11 september 2001 overzag. Er wordt een commissie ingesteld die de claims zal beoordelen. Obama zei dit na zijn gesprek met BP-voorzitter Carl Henric Svanberg en BP-directeur Tony Hayward. Svanberg meldde bovendien dat BP dit jaar geen dividend meer zal uitkeren. Hij bood zijn excuses aan voor het olielek en zei dat 'dit tragische ongeluk ... nooit had mogen plaatsvinden'.

BP zal tevens een fonds met 100 miljoen dollar (ruim 81 miljoen euro) oprichten om de werknemers in de olie-industrie te compenseren voor het zes maanden durende opschorting van boorwerkzaamheden die Obama heeft ingesteld.

Woensdag is de oliemaatschappij begonnen met het verbranden van olie als onderdeel van het plan om de hoeveelheid ruwe olie die de zee bereikt drastisch terug te brengen. Er stromen dagelijks nog altijd miljoenen liters olie de Golf van Mexico in.

OM Aruba naar Peru voor gesprek met Van der Sloot

Een delegatie van justitie en politie op Aruba gaat in de Peruaanse hoofdstad Lima praten met Joran van der Sloot. Dit moet licht werpen op de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, waarvan Van der Sloot ook verdacht wordt.

De autoriteiten in Peru hebben aangegeven dat ze medewerking geven aan het gesprek, meldt het OM op Aruba woensdag in een persbericht. Van der Sloot gaf tijdens een van zijn verhoren met de Peruaanse politie aan dat hij met de Arubaanse politie wil praten om helderheid te brengen in de zaak-Holloway. Van der Sloot zei onlangs tegen de Peruaanse politie dat hij weet waar het stoffelijk overschot van Holloway zich op Aruba bevindt.

Het Arubaanse OM vindt dat de voortgang van de strafzaak tegen de 22-jarige Van der Sloot in Peru prioriteit moet krijgen. Hij staat in Lima terecht voor de moord op en beroving van de 21-jarige Stephany Flores. Van der Sloot heeft het misdrijf bekend.

Het OM op Aruba heeft 'de uitdrukkelijke wens' om alsnog de waarheid te achterhalen in de zaak van Natalee Holloway, aldus procureur-generaal Robert Pietersz. De FBI filmde Van der Sloot vorige maand op Aruba en betaalde hem 25 duizend dollar in een poging informatie los te krijgen. Hij werd niet gearresteerd en vertrok met het geld naar Peru.

OM Aruba naar Peru voor gesprek met Van der Sloot
OM Aruba naar Peru voor gesprek met Van der Sloot (Foto: Novum)

'Contract Massa bevat Barrichello-clausule'

Het contract dat Felipe Massa onlangs bij Ferrari tekende lijkt een clausule te bevatten. De Braziliaan verlengde onlangs verrassend met twee jaar bij het team uit Maranello, waarop de geruchten dat Mark Webber of Robert Kubica hem zouden vervangen verstomden.

Massa keerde dit seizoen terug in de Formule 1 na zijn ongeval in de kwalificatie van Hongarije vorig jaar. De Braziliaan worstelt echter met de F10, terwijl teamgenoot Fernando Alonso met dezelfde bolide meestrijdt om de wereldtitel.

Volgens het Zwitserse Motorsport Aktuell kon Massa alleen verlengen bij Ferrari als hij er mee instemde om tweede rijder te worden. Dit wordt een Barrichello-clausule genoemd, omdat de Braziliaan zijn toenmalige teamgenoot Michael Schumacher openlijk moest steunen bij Ferrari en zelfs enkele keren voor de Duitser aan de kant ging vlak voor de finishlijn.

Massa ontkende in Canada de geruchten, terwijl Alonso er geen commentaar op wilde geven.

FIFA maakt duur schorsing Cahill morgen bekend

De Australiër Tim Cahill moet afwachten of hij dit WK nog in actie komt. Cahill kreeg een rode kaart in het duel tegen Duitsland.

De 30-jarige middenvelder kreeg een directe rode kaart na een overtreding op Bastian Schweinsteiger. De Socceroos keek op dat moment tegen een 2-0 achterstand aan. Maar na de wegzending liepen de Duitsers uit naar een uiterst gemakkelijke 4-0 overwinning.

Bondscoach Pim Verbeek kan in ieder geval zaterdag tegen Ghana geen beroep doen op Cahill. De Nederlandse keuzeheer van de Australiërs weet morgen of hij überhaupt nog wel kan beschikken over de middenvelder van Everton. De FIFA maakt dan de schorsing bekend.

De Australische voetbalbond hoopt uiteraard dat Cahill nog in actie kan komen. "We zijn ervan overtuigd dat onze defensie goed gehoor zal krijgen", aldus de voetbalbond in een verklaring. Australië wacht volgende week woensdag de laatste groepswedstrijd tegen Servië.

Opnieuw Tamils aangehouden in Nederland

De nationale recherche heeft woensdag opnieuw vier aanhoudingen verricht in een onderzoek naar verboden activiteiten van de Tamil Tijgers in Nederland. De verdachten werden opgepakt in Breda, Rotterdam, Heemskerk, en Heerlen, meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Eind april werden al zeven verdachten aangehouden in het onderzoek naar de Tamils in Nederland. Onder hen de leiders van vijf Tamil-organisaties in Nederland. Van de zeven zitten er nog zes vast.

Alle verdachten zitten vast voor betrokkenheid bij fondsenwerving voor de Tamil Tijgers en op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie. De Tijgers vechten in Sri Lanka voor een eigen staat en staan sinds 2006 op een Europese lijst van terroristische organisaties. Financiële ondersteuning aan organisaties op die lijst is verboden.

De recherche zoekt getuigen en tips over de activiteiten van de Tamil Tijgers. Daarvoor zijn een tiplijn en een website geopend.

Vanuit de Tamil-gemeenschap in Nederland is verontwaardigd gereageerd op de aanhoudingen. Ze stellen naar Nederland te zijn gevlucht om te ontkomen aan de Sri Lankaanse regering, maar tot hun grote schrik ook hier te worden vervolgd. De opgepakte 'elite' van de Tamils in Nederland zou onschuldig zijn.

'Splitsing Fortis was wellicht beste oplossing'

Het onderzoek van de Nederlandse Ondernemingskamer naar de gebeurtenissen rond de splitsing van Fortis in 2008 concludeert dat Fortis beter had kunnen communiceren met het publiek, maar dat de splitsing gegeven de omstandigheden wellicht de beste uitkomst was. Dit meldt Ageas, zoals de overgebleven verzekeringsactiviteiten van het voormalige Fortis Holding nv nu heten, woensdag nabeurs in een persbericht.

Bij de splitsing nam BNP Paribas de Belgische bancaire activiteiten van Fortis over terwijl de Nederlandse overheid de Nederlandse activiteiten overnam.

Ageas meldt in een persbericht dat de onderzoekers aangeven dat de gebeurtenissen in september en oktober 2008 niet los kunnen worden gezien van de financiele crisis. Ook waren de overeenkomsten met de Nederlandse en Belgische overheid wellicht de beste, gegeven de omstandigheden.

Het onderzoek werd gedaan op verzoek van aandeelhouders van Fortis.

Doden door noodweer in Zuid-Frankrijk

Door noodweer in het Zuid-Franse departement Var, in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Twaalf personen worden vermist. Dat heeft de prefectuur van het departement woensdag bekendgemaakt. De slachtoffers vielen in Draguignan, Trans-en-Provence, Luc en Roquebrune.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn medeleven betuigd. Minister van binnenlandse zaken Brice Hortefeux bracht woensdag een bezoek aan het getroffen gebied om er persoonlijk poolshoogte te nemen.

Door de stortbuien kwamen straten blank te staan. In Draguigan stond in sommige straten meer dan twee meter water. Hoewel het waterpeil in de regio aan het dalen is, vrezen de autoriteiten dat er op sommige plekken nog steeds overstromingen kunnen plaatsvinden.

Helikopters vliegen boven het getroffen gebied en meer dan vierhonderd mensen werden door de heli's gered, met name in Roquebrune en Fréjus. Acht campings zijn ontruimd en op sommige plaatsen werden mensen ingesloten door het stijgende water. In totaal zijn ongeveer twaalfhonderd mensen opgevangen in tijdelijke opvangcentra.

Door het noodweer viel op sommige plaatsen de elektriciteit uit. Ongeveer 120 duizend huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Ook het trein- en wegverkeer had veel last van het noodweer. Het treinverkeer is op sommige trajecten gestaakt en de snelweg A8 werd tijdelijk gesloten.

Tientallen Nederlanders die in het gebied op vakantie zijn kwamen eveneens in de problemen. Door de heftige regenbuien spoelden auto's, tenten en caravans weg. Volgens de ANWB Alarmcentrale raakten er geen Nederlanders gewond. De meeste vakantievierders zijn opgevangen door de plaatselijke autoriteiten. Sommigen beleefden angstige momenten en konden ternauwernood het vege lijf redden. Zo moesten toeristen op het dak van hun caravan wachten tot ze gered werden.

[E3] Tot 8 spelers jammen in Patapon 3

Sony heeft tijdens de E3 show meer informatie gegeven over de goed-ogende en muzikale patapons. Patapon 3 zal uitkomen voor de PlayStation Portable. In Patapon controleer je je leger door middel van ritme, bewegen en aanvallen gaat allemaal op de maat van de muziek. 

Naast de al bekende legereenheden is er in Patapon 3 een nieuwe Superhero toegevoegd. Deze speciale patapon kan grote groepen vijandelijke troepen uitschakelen door speciale ritmische aanvallen uit te voeren.

Maar het verrassendste is wel de uitgebreide multiplayermodus. Je kunt online met maximaal acht vrienden samenwerken of juist tegen elkaar vechten, waarbij er speciale wapens en vaardigheden vrij te spelen zijn. Om samen te werken kun je bijvoorbeeld alle verschillende drumritmes met elkaar gelijktijdig spelen om zo een vernietigende aanval op de tegenstander uit te voeren.

De beta van de multiplayermodus is vanaf 23 juni te downloaden op de PlayStation Store.

Ammoniakwolk bij chemiecomplex Geleen

Op het industrieterrein Chemelot in Geleen is woensdagmiddag ammoniak vrijgekomen door een lek. De brandweer kon de lekkage snel stoppen en er is geen direct gevaar voor de volksgezondheid geweest, meldt de Limburgse politie.

Door het lek kwam rond 17.00 ammoniak vrij via een schoorsteen, waarna sirenes op het chemieterrein aansloegen. De bedrijfsbrandweer van Chemelot heeft de ammoniakwolk bestreden met waterschermen. De oorzaak van de lekkage wordt onderzocht.

De luchtmetingen worden voor de zekerheid nog enige tijd voortgezet. Er is één klacht over stank bij Chemelot binnengekomen.

Van Emden sterkste in proloog Ster Elektrotour

Na de proloog van de Delta Tour heeft Rabobank-renner Jos van Emden ook de eerste tijdrit van de Ster Elektrotour gewonnen. In Gemert had Van Emden 7.14 nodig voor het parcours van 6,8 kilometer.

Het gehele podium werd gekleurd door het oranje van Rabobank. Lars Boom werd namelijk tweede op drie seconden, terwijl Sebastian Langeveld zeven seconden toegaf. Eerste niet-Raborenner was Alex Rasmussen van Saxobank, die Pieter Weening net voorbleef. De rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

Uitslag etappe 1

# Renner Ploeg Tijd
1 Jos van Emden Rabobank 7.14
2 Lars Boom Rabobank +0.03
3 Sebastian Langeveld Rabobank +0.07
4 Alex Rasmussen (Den) Saxobank +0.10
5 Pieter Weening Rabobank z.t.
6 Marco Pinotti (Ita) Columbia +0.11
7 Niki Terpstra Milram +0.14
8 Graeme Brown (Aus) Rabobank +0.15

Fry: "Schumacher nooit afschrijven"

Mercedes Grand Prix-baas Nick Fry vindt dat Michael Schumacher nooit afgeschreven mag worden. De Duitser lag na de Grand Prix van Canada onder vuur om zijn afstoppende acties ten opzichte van andere rijders. Daarnaast eindigde de zevenvoudig wereldkampioen buiten de punten na in de laatste ronden drie plaatsen verloren te hebben.

Mercedes had in Montreal moeite met de temperatuur, waardoor het de banden niet optimaal kon gebruiken. Hierdoor wisten beide rijders zich slechts als tiende en dertiende te kwalificeren. In de race ging het beter voor de renstal, maar een aanvaring van Schumacher met Robert Kubica zorgde er voor dat hij door een lekke band eerder naar binnen moest om de zachte banden te halen. Deze waren aan het eind van de race op, waardoor Sébastien Buemi, Vitantonio Liuzzi en Adrian Sutil hem nog konden passeren.

"Tot aan de lekke band, reed hij in een goede positie. Daarna zat hij op een afwijkend schema en had hij niet de wapens om zich te kunnen verdedigen," zei Fry die het voor zijn pupil opnam.

De analysten waren na de race minder te spreken over de zevenvoudig wereldkampioen en diens acties. "Zijn slechtste weekend sinds zijn comeback," zei Martin Brundle. Ook het Duitse Bild was kritisch op Schumi: "zijn zwartste ronde van het seizoen."

Fry is hierdoor verrast. "Het team is juist tevreden met zijn prestaties. We zien geen grote verschillen met Nico Rosberg, alleen heeft de een wat meer geluk dan de ander. Schumacher blijft zich verbeteren en komt er echt nog wel bovenop."

Eerste VN-vredessoldaten weg uit Congo

De eerste groep vredesmilitairen van de Verenigde Naties vertrekt woensdag uit Congo. Dat heeft een woordvoerder van de VN-vredesmissie bekendgemaakt.

De VN heeft ingestemd met een verzoek van de Congolese president Joseph Kabila om voor 30 juni tweeduizend vredessoldaten naar huis te sturen. Dat is de dag dat Congo vijftig jaar eerder onafhankelijk werd van België.

De VN-missie, genaamd MONUC, zal tot halverwege 2011 voortduren en bestaat uit 21 duizend militairen, waarnemers en politiemannen. VN-chef humanitaire zaken John Holmes waarschuwde dat het geweld oncontroleerbaar kan worden als alle vredesmilitairen vertrekken.

Darksiders 2 bevestigd

THQ heeft bevestigd dat er een vervolg komt op het vorig jaar goed ontvangen Darksiders. Het spel is in ontwikkeling en zal klaar zijn in 2012. Gisteren op de E3 vertelde Danny Bilson van THQ dat zelf. "Darksiders 2 komt. We hebben groen licht gegeven aan het ontwikkelteam, dus het is al in productie, en zal over twee jaar uitkomen".

Voor de rest werden er geen details gegeven, maar eerder dit jaar suggereerde Bilson al dat als het spel zou komen, het twee keer zo groot zou zijn als het origineel. Dan is het daarna wachten op Darksiders 3, want hij zei toen ook: "De tweede zal twee keer zo groot zijn als de eerste en bij de derde krijg je grote getallen. Dat is mijn strategie".

Darksiders

Er gaan weer koppen rollen, dat is zeker...

Verhagen blijft bij standpunt coalitievorming

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen blijft bij zijn weigering om te onderhandelen met de VVD en de PVV over de vorming van een nieuw kabinet. Een gesprek met informateur Uri Rosenthal heeft daarin woensdag geen verandering gebracht.

Verhagen vindt dat VVD en PVV eerst samen moeten bekijken of zij het eens kunnen worden. "Er zijn overduidelijk grote verschillen tussen de twee partijen", zei Verhagen. Hij noemde onder meer de aanpak van de economische crisis en de 'kopvoddentaks' die PVV-leider Geert Wilders heeft bepleit.

Wilders en VVD-leider Mark Rutte moeten eerst duidelijk maken hoe zij hun onderlinge verschillen gaan overbruggen. Pas dan wil Verhagen besluiten of hij aanschuift bij de onderhandelingen over de vorming van een kabinet van VVD, PVV en CDA. Anders vindt hij onderhandelen een 'zinloze exercitie'.

Mocht het CDA uiteindelijk aanschuiven bij de onderhandelingen, dan moeten de CDA-leden op een partijcongres besluiten of deelname aan de coalitie ook echt doorgaat. Dat geldt overigens ook voor andere coalities dan met VVD en PVV.

Nederland verkoopt Defensiematerieel aan Jordanië

Het Nederlandse leger verkoopt 441 pantserrupsvoertuigen, 69 pantserrupscommandovoertuigen, 467 vrachtwagens, 121 houwitsers en munitie aan Jordanië. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekendgemaakt. De Tweede Kamer is hierover vertrouwelijk geïnformeerd.

De deal werd op 3 mei gesloten, maar de Kamer moet er nog wel mee instemmen, meldt minister van Defensie Eimert van Middelkoop woensdag. De levering start binnenkort en duurt naar verwachting tot eind 2013. Het landmachtmaterieel kan direct worden gebruikt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor de transactie kon worden gesloten onderzoek verricht naar de mensenrechtensituatie in Jordanië, de invloed op de regionale stabiliteit en de sociaaleconomische gevolgen. De overdracht zou geen gevolgen hebben voor de mensenrechtensituatie en de regionale stabiliteit niet verstoren, omdat Israël aanzienlijk meer materieel heeft dan Jordanië en van het materieel geen dreiging uitgaat. Ook is gebleken dat de transactie geen negatieve gevolgen heeft voor Jordaniës uitgaven in de sociale sector.

Tientallen doden bij gevechten Pakistan

Bij een groot militair offensief tegen de Taliban zijn in het noordwesten van Pakistan zeker tien soldaten en tientallen opstandelingen omgekomen. Dat heeft een zegsman van het Pakistaanse leger woensdag gezegd.

De confrontaties vonden plaats in Bajur, een stammenregio waar het leger al twee keer de overwinning op de Taliban heeft uitgeroepen na grote militaire offensieven, maar waar aanvallen van opstandelingen blijven plaatsvinden.

Bij de hevige vuurgevechten raakten twaalf soldaten gewond, 23 militanten konden worden gearresteerd.

Higuain: "Doelpunten komen vanzelf"

Gonzalo Higuain speelt ondanks zijn leeftijd, 22 jaar, zijn tweede WK. De aanvaller van Real Madrid zat vier jaar geleden ook al bij de nationale selectie maar kwam toen niet aan spelen toe.

Inmiddels is de spits een belangrijke schakel in het team van bondscoach Diego Maradona. Tegen Nigeria maakte de spits zijn WK-debuut. Zonder doelpunten, maar met veel mogelijkheden. "Het belangrijkste is dat ik een aantal mogelijkheden heb gehad. Daarna komen de doelpunten vanzelf", aldus Higuain tegenover FIFA.com.

Ondanks de vele kritieken richting Maradona, wil Higuain zijn hand voor hem in het vuur steken: "Hij is een ster in het motiveren van zijn spelers. Een geweldige trainer die het super doet. Wie zou er nou niet tevreden zijn om onder iemand als Maradona te mogen voetballen? Hij houdt iedereen gelukkig en het vertrouwen ligt hoog. Dat is dankzij Maradona."

Higuain speelde jarenlang voor River Plate in Argentinië. Inmiddels heeft de aanvaller zijn vierde seizoen in Madrid achter de rug. Afgelopen seizoen was direct zijn meest effectieve seizoen. In 32 wedstrijden scoorde hij 27 keer, een bijzonder hoog gemiddelde.

Olga's WK-feitje van de dag

Tijdens het WK voetbal brengt Olga, manager sport op FOK!, elke dag een feit over een van de landen die die dag in actie komen of een andere gebeurtenis van WK's in het verleden.

Chili, vanmiddag tegenstander van Honduras, haalde de eindronde van het WK van 1974 dankzij een walk-over tegen de Sovjet-Unie in een kwalificatieplay-off. Het communistische Sovjet-Unie wilde niet in het Estadio Nacional spelen, omdat het stadion onder de Chileense dictator Pinochet was gebruikt als gevangenenkamp.

Er was dan wel geen tegenstander, maar Chili trapte toch af in het half-lege stadion. Het scoorde vervolgens in een onbewaakt doel en de scheidsrechter riep het land tot winnaar uit.

Tijdens de eindronde in West-Duitsland werd Chili in de groepsfase uitgeschakeld na twee nederlagen en een gelijkspel.

'Naaktfoto Miley Cyrus is kinderporno'

De Amerikaanse showbizzsite van Perez Hilton heeft deze week enige tijd een upskirt foto van Miley Cyrus' flamoes geplaatst. Heel internet heeft sindsdien geen goed woord over voor de relnicht. Bang te worden aangeklaagd voor kinderporno is de foto al snel offline gehaald.

Miley, beter bekend als Hannah Montana, is op de foto te zien terwijl ze zonder slipje uit een auto stapt. De fotograaf heeft goed zicht op haar edele delen en drukt af, waarna de foto voor ongetwijfeld veel geld aan Perez Hilton werd verkocht. Aangezien Miley nog geen achttien is, valt iedere naaktfoto van haar automatisch onder kinderporno.

Mario Lavandeira Jr., de echte naam van Perez Hilton, beweert nu dat de foto nep is. Omdat hij niet de gevangenis in wil, zegt hij dat het geen echte naaktfoto was, maar juist wel ondergoed droeg. "Ik mag graag voor opschudding zorgen, maar ik wil niet de gevangenis in", laat hij weten.


Een videoreactie van Perez Hilton op de kwestie
Benieuwd naar de foto? Een gekuiste versie is hier of hier te vinden

Bavaria: "FIFA moet stoppen met intimideren"

Bierfabrikant Bavaria is van mening dat de FIFA moet stoppen met het intimideren van vrouwelijke supporters met een Bavaria Dress. Bavaria heeft dit vandaag in een schriftelijke verklaring laten weten naar aanleiding van alle commotie rondom de arrestatie van enkele vrouwelijke supporters.

"Als de FIFA enig probleem heeft met ons bedrijf dan vragen we hen direct contact met ons op te nemen en geen actie te ondernemen tegen onschuldige mensen in onze oranje jurk.", aldus het biermerk uit Lieshout.

Volgens de verklaring heeft de FIFA nog geen contact opgenomen met het bedrijf.

Hitzfeld: "We hebben intelligent gespeeld"

Zwitserland zorgde vanmiddag voor een grote verrassing door Spanje met 1-0 te verslaan. De bondscoach van de Zwitsers, Ottmar Hitzfeld, glom na afloop van trots.

"Mijn team heeft een historische prestatie geleverd. De ploeg heeft zeer intelligent gespeeld," aldus de bondscoach die wel realistisch bleef. "We hebben een grote stap gezet in de richting van de achtste finales, maar er volgen nog meer stappen en tegen Chili wordt het al zwaarder."

Ook tweede meisje overleden na ongeluk Wildervank

Het tweede slachtoffer van het ongeluk in Wildervank is woensdagmiddag overleden. Het 10-jarige meisje uit Wildervank overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Kort na het ongeluk overleed ook al haar 10-jarige vriendinnetje.

De twee waren rond 12.00 uur aan het spelen op de Langebosschedijk. De automobilist reed in een 30-kilometerzone over een bruggetje en zag de kinderen vermoedelijk niet. Op het ongeluk middenin een woonwijk, kwamen zo'n tweehonderd mensen af. De emoties liepen hoog op.

Het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval is nog niet afgerond, meldt de politie.

Tatjana droomt van kleine borsten

Tatjana Simic dankt haar carrière aan haar wulpse lichaam, maar droomt stiekem van kleine borsten. "Door die borsten voelde ik me altijd dik", doet de blondine in Grazia uit de doeken. "Mijn droom is een decolleté met kleine, stevige borstjes."

Tatjana baalt sowieso van haar imago als stoeipoes. "Ik heb duizend keer het sexy vrouwtje gespeeld en het boeit me niet meer. Ik ben van binnen helemaal niet de vrouw die ik altijd heb neergezet."

De carrière van de 47-jarige blondine staat al twee jaar op een laag pitje. Haar vriend, miljonair Ronny Rosenbaum, heeft liever niet dat Tatjana werkt. "Hij vindt het prima als ik dingen doe die ik leuk vind, maar zegt wel: je hoeft toch niet meer 's nachts te werken?"

Ondanks haar rijke vriend vindt Tatjana zichzelf geen golddigger. "Ze moeten opdonderen met het gezeur dat ik alleen op rijke mannen val", tiert de blondine. "Ik heb altijd hard gewerkt, altijd mijn eigen auto's gekocht en vaak als een goedzak mijn vriendjes onderhouden omdat ik veel meer verdiende. Als er iemand géén golddigger is, dan ben ik het."

Tatjana Smic
Tatjana Simic (Foto: Novum)

[Unicef Open] Henin tevreden met kwartfinaleplaats

Justine Henin is erg blij dat ze de kwartfinale van het Unicef Open heeft gehaald. Ze won in de achtste finale van de Italiaanse Roberta Vinci met 6-3, 6-3.

"Het was niet erg gemakkelijk, maar ik ben blij dat het me gelukt is onder deze weersomstandigheden. Het ritme van de wedstrijd was heel anders dan in mijn vorige partij. Ze speelde veel ballen met slice", kijkt de 28-jarige Belgische terug.

"Het toernooi is erg leuk en het winnen ervan zou mooi zijn", zegt de nummer achttien van de wereld. Ze voelt zich erg thuis in Rosmalen. "Ik vind dit toernooi erg leuk en zie het als een goede voorbereiding. Het is dicht bij België en de Belgen voelen zich hier echt thuis. Af en toe is er wel te veel herrie, maar dat maakt het ook wel leuk."

Van Wimbledon weet ze nog niet wat ze moet verwachten. "Ik heb drie jaar niet op gras gespeeld en dit is mijn terugkeer. Ik ga heel erg mijn best doen en zie wel wat het wordt. Mijn spel ga ik in ieder geval niet veranderen. Ik ga genieten van mijn terugkeer op Wimbledon", aldus de Waalse.

Grote wietkwekerij in Cuijk ontmanteld

In een bedrijfshal in Cuijk is woensdag een grote, professionele wietkwekerij aangetroffen. De politie vond de plantage van ongeveer 3500 planten in een geheime ruimte, verdeeld over twee verdiepingen. Een 48-jarige inwoner van Mill is bij de kwekerij aangehouden als verdachte en in een cel gezet.

Voor de plantage werd illegaal stroom afgetapt. De stroom is afgesloten en de politie is een groot deel van de dag bezig geweest de kwekerij aan de Weldaad te ontmantelen en de planten te vernietigen.

PvdA'er Marcouch pleit voor 'lokjoden'

Het aanstaande Tweede Kamerlid voor de PvdA Achmed Marcouch pleit voor de inzet van 'lokjoden'. De voormalig bestuurder in Amsterdam wil daarmee de daders van antisemitisch geweld aanpakken. Dat zegt hij tegen BNR in reactie op nieuws dat joden in sommige delen van Amsterdam geen keppeltje durven te dragen.

"Wat mij betreft zet je een lokjood in, maar je pakt ze. Je moet alles doen om de pakkans te vergroten", zei Marcouch. "Het lijken incidentjes, maar dit is ernstig."

In het nieuwe stadsdeel Amsterdam-West is een schuilsynagoge ingericht, zonder duidelijke joodse kenmerken. De bezoekers zijn evenmin als jood herkenbaar. Joden in de buurt zouden regelmatig worden bedreigd door Marokkaanse jongeren.

Marcouch wordt donderdag beëdigd als Tweede Kamerlid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart werd hij in Amsterdam ondanks een onverkiesbare plek door voorkeurstemmen gekozen in de raad.

PvdA'er Marcouch pleit voor 'lokjoden'
PvdA'er Marcouch pleit voor 'lokjoden' (Foto: Novum)

Blijdschap over nertsenbesluit

Het wetsvoorstel om alle nertsenfokkerijen in 2024 te sluiten is woensdag aangenomen door de Tweede Kamer. Bont voor Dieren is blij en spreekt van een geweldige overwinning. Ook initiatiefnemer SP'er Krista van Velzen, is verheugd. Nederland telt zo'n 165 nertsenfokkers met in totaal tweehonderd fokkerijen.

De Tweede Kamer ging vorig jaar al akkoord met een plan om nertsenfokkers tot 2018 de tijd te geven hun bedrijf af te bouwen. De Eerste Kamer wilde echter een langere afbouwperiode, waarna de initiatiefnemers van het voorstel, SP en PvdA, de overgangsperiode met zes jaar verlengden. Ook PVV, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren steunen het wetsvoorstel.

Bont voor Dieren bood eerder bijna negentigduizend handtekeningen voor een nertsenfokverbod aan de Tweede Kamer aan. Jaarlijks worden in Nederland bijna vijf miljoen nertsen vergast, volgens Bont voor Dieren voor 'overbodige modeproducten'. Nederland is na Denemarken en China de derde producent van nertsenbont ter wereld. Het overgrote deel van de Nederlandse productie is bestemd voor de export.

Van Velzen spreekt van 'een historische doorbraak'. "Ik hoop dat de brede steun in de bevolking en in de Tweede Kamer een steun in de rug van de Eerste Kamer mag zijn om deze wet snel aan te nemen."

[E3] Alle aangekondigde Playstation Move titels

Met al het nieuws over de verschillende vormen van motion games die dit jaar of volgend jaar verschijnen, is het lastig om bij te houden wat er nou allemaal uitgegeven gaat worden. Gelukkig is Kotaku zo lief geweest om het voor ons op een rijtje te zetten.

 

Sony Computer Entertainment

- Beat Sketcher (Herfst 2010)
- SOCOM 4: U.S. Navy SEALs (Herfst 2010)
- EyePet (Sept. 2010)
- Kung Fu Rider (Sept. 2010)
- Sports Champions (Sept. 2010)
- Start The Party! (Sept. 2010)
- echochrome ii (Sept. 2010)
- Tumble (Sept. 2010)
- Hustle Kings (Oct. 2010)
- The Fight: Lights Out (Oct. 2010)
- The Shoot (Oct. 2010)
- TV Superstars (Oct. 2010)
- High Velocity Bowling (Oct. 2010)
- PAIN (Oct. 2010)
- Heavy Rain (Oct. 2010)
- SingStar Dance (Nov. 2010)
- Little Big Planet 2 (Nov. 2010)
- Sly Collection (Nov. 2010)
- Killzone 3 (Feb. 2011)
- Heroes on the Move (2011)
- Sorcery (2011)

 

Andere Uitgevers

- John Daly's ProStroke Golf (OG International) (Herfst 2010)
- Racquet Sports (Ubisoft) (Herfst 2010)
- The Lord of the Rings: Aragorn's Quest (WB Games Inc.) (Sept. 2010)
- Brunswick Pro Bowling (Crave) (Sept. 2010)
- Resident Evil 5 Gold Edition (Capcom) (Sept. 2010)
- RUSE (Ubisoft) (Sept. 2010)
- Tiger Woods PGA Tour 2010 (Electronic Arts) (Sept. 2010)
- Time Crisis: Razing Storm (Bandai Namco) (Sept. 2010)
- Toy Story 3 (Disney) (Sept. 2010)
- Kung Fu Live (Virtual Air Guitar Company) (Oct. 2010)
- NBA 2K 11 (2K Sports) (Oct. 2010)
- Deadliest Catch: Sea of Chaos (Crave) (Nov. 2010)
- Disney Tron Evolution the Video Game (Disney) (Nov. 2010)


Zeg eens eerlijk. Zit er een game bij waar jij op zit te wachten?

 

Del Bosque: "Het was onze dag niet"

Zwitserland zorgde aan het begin van de avond voor een enorme verrassing door Spanje met 1-0 te verslaan. De Spaanse formatie stond vooraf te boek als één van de favorieten voor de wereldtitel. De bondscoach van de Spanjaarden, Vicente del Bosque, had er dan ook stevig de balen in.

"We hebben het op een orthodoxe en op een heroïsche manier geprobeerd, maar we waren niet in staat om te scoren," analyseerde Del Bosque na afloop. "We domineerden bijna de hele wedstrijd. Maar het was niet onze dag."

Spanje kreeg via David Villa, Andres Iniesta en invaller Fernando Torres voldoende kansen. Het net werd echter niet gevonden. "Deze nederlaag betekent dat we de andere twee duels moeten winnen", besloot Del Bosque, die met Spaanse ploeg van Honduras en Chili móet winnen om door te gaan.

Feyenoorder Ramsteijn naar Excelsior

Kaj Ramsteijn verruilt Feyenoord voor Excelsior. De twintigjarige centrale verdediger tekende voor twee seizoenen in Kralingen.

De talentvolle Ramsteijn doorliep alle jeugdelftallen van Feyenoord en kwam ook regelmatig uit in Nederlandse jeugdselecties. Zijn contract in de Kuip liep af en werd door Feyenoord niet verlengd, waarna Excelsior toehapte.

In het kader van het samenwerkingsverband tussen Feyenoord en Excelsior laat Feyenoord tevens enkele jonge talenten het seizoen starten bij Excelsior. Zij kunnen, als ze het goed doen, later ook in de Kuip aansluiten. Anders zullen zij in elk geval tot de winterstop voor Excelsior voetballen. Het gaat om doelman Kostas Lamprou, de verdedigers Tim Eekman, Pule Khwela, Miquel Nelom en Tobias Waisapy, de middenvelders Jordy Clasie, Shabir Isoufi en Nayib Lagouireh en de aanvallers Luís Pedro, Kermit Erasmus en Andréa Fileccia. Waisapy, Nelom, Pedro en Erasmus speelden ook afgelopen seizoen al voor het team van trainer Alex Pastoor.

Epsilon: "Beslissing van FIA laat bekend"

Epsilon Euskadi-baas Joan Villadelprat vindt dat de FIA haar beslissing over het dertiende team voor 2011 erg laat bekend maakt. De Spanjaard denkt dat het een race tegen de klok zal worden om volgend jaar op tijd klaar te zijn voor de eerste Grand Prix.

De FIA bekijkt momenteel de documenten die de kandidaatteams ingeleverd hebben. Epsilon is een van hen en zal volgens Villadelprat tot eind augustus moeten wachten voordat er duidelijkheid is. Dit is voor de Spanjaard te laat, omdat er nu al begonnen moet worden met de nieuwe auto en voor enkele teams die dit doen kan dit leiden tot een grote verliespost.

Villadelprat is in onderhandeling met partijen die zijn voorstel willen ondersteunen. Hij verwacht binnen twee weken daar meer over te kunnen zeggen. "Eén ding is zeker: ons programma is niet op één jaar gebaseerd. Het budget dat ik vereis moet minimaal twee jaar omvatten, 2011 en 2012. Ik herhaal, dat is een minimum. Een team kan niet jaar bij jaar leven," zei de Spanjaard die een bedrag van 100 miljoen euro als startpunt noemde. De 40 miljoen van Virgin noemt hij onrealistisch omdat je met dat bedrag slechts veldvulling zult blijven.

Polen mogelijk in 2013 weg uit Afghanistan

Het Poolse leger zou zich voor het einde van 2013 moeten terugtrekken uit Afghanistan. Dat heeft de Poolse minister van defensie woensdag gezegd.

Premier Donald Tusk zei dat hij de NAVO zal vragen een tijdschema voor Poolse terugtrekking op te stellen. Ongeveer 2600 militairen nemen deel aan de Poolse Afghanistan-missie. Het land verloor achttien soldaten, van wie twee de afgelopen week.

Burghardt pakt dagzege in Zwitserland

De vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Marcus Burghardt. In de finale van de etappe naar Frutiger reed Burghardt weg bij medevluchters Martijn Maaskant en Daniel Oss. Tony Martin behield de leiding in het algemeen klassement.

Samen met Angelo Furlan en Javier Aramendia ging het drietal na tien kilometer koersen op avontuur. Furlan en Aramendia moesten op het slotklimmetje afhaken, waarna Burghardt op twee kilometer van de meet de beslissende aanval plaatste.

Overigens hield het peloton bij de start twee minuten de benen stil. Dit vanwege het wangedrag van Mark Cavendish, die wordt gezien als de veroorzaker van de valpartij gisteren en die zich toen ook misdroeg.

Uitslag etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Markus Burghardt (Dui) BMC  4:21.23
2 Martijn Maaskant Garmin + 0,02
3 Daniel Oss (Ita)
Liquigas + 0,04
4 Robbie McEwen (Aus) Katusha + 0,47
5 Diego Ulissi (Ita) Katusha z.t.


Stand na etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Tony Martin (Dui) Columbia 18:57.47
2 Fabian Cancellara (Zwi) Saxobank +0.01
3 Thomas Lövkvist (Zwe) Sky +0.09
4 Rigoberto Uran (Col) Caisse d'Epargne +0.10
5 Dries Devenyns (Bel) Quick Step +0.11
10 Bauke Mollema Rabobank +0.17

[Unicef Open] Luczak verrast Baghdatis

Marcos Baghdatis is in de tweede ronde van de Unicef Open gestrand. De Cyprioot moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, de Australiër Peter Luczak. De setstanden van deze partij waren 7-5 en 6-1.

Met het wegvallen van Baghdatis verloor het toernooi in Rosmalen opnieuw één van zijn geplaatste spelers. Gisteren zakte de nummer één van de plaatsingslijst, Ivan Ljubicic, ook al door het ijs. Van de top acht zijn alleen de Serviër Janko Tipsarevic (7) en titelverdediger Benjamin Becker (8) nog niet uitgeschakeld.

Bielsa: "We hadden meer moeten scoren"

Chili won vandaag zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal met 1-0 van Honduras. De bondscoach van de Chilenen, Marcelo Bielsa, keek na afloop van het treffen met een goed gevoel terug, maar was ook van mening dat het duel eerder beslist had kunnen worden.

"We hadden meer moeten scoren", aldus Bielsa in een reactie. "Kansen hebben we genoeg gehad. Als deze groep op basis van doelsaldo wordt beslist, zullen we nog wel eens aan deze wedstrijd terugdenken."

Bielsa kreeg bijval van Alexis Sanchez: "We mogen God bedanken dat Honduras niet op gelijke hoogte kwam. Maar het is waar dat we deze wedstrijd eerder hadden moeten beslissen."

Burgemeester wil verplichte homovoorlichting

Scholen moeten worden verplicht om homovoorlichting te geven. Dat zegt burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) van Utrecht woensdag in EénVandaag in reactie op het wegpesten van een homostel uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Maandag sprak de gemeenteraad daar zijn verontwaardiging en afschuw al over uit.

Volgens Wolfsen moeten scholen kinderen al vroeg duidelijk maken dat discriminatie van homo's niet door de beugel kan. Die voorlichting moet wat hem betreft niet vrijblijvend zijn. "Wij hebben daar als gemeente helaas geen invloed op. Daarom kijken we naar Den Haag. Het zou fantastisch zijn als je scholen kan dwingen."

Het homoseksuele stel uit Leidsche Rijn zegt in de uitzending acht keer aangifte te hebben gedaan van de pesterijen, die al anderhalf jaar duren. De politie zou volgens hen niet genoeg doen, maar die zegt met lege handen te staan. Er is geen hard bewijs tegen de verdachten, die wel al eens zijn ondervraagd.

Wolfsen en de politie vragen getuigen zich te melden. "Help ons, we hebben echt hulp nodig om dit te stoppen", zegt de burgemeester.

Nog geen beslissing Israël over Gaza-blokkade

Het Israëlische veiligheidskabinet heeft woensdag een vergadering beëindigd zonder een beslissing te nemen over versoepeling van de blokkade van de Gazastrook. Dat meldt een bron binnen de regering.

Eerder woensdag leek het erop dat het kabinet de landblokkade van het Palestijnse gebied zou versoepelen in een poging de internationale veroordeling na de Israëlische raid op een hulpgoederenkonvooi af te zwakken. Het kabinet zou overwegen enkele nu verboden goederen voortaan tot het gebied toe te laten. Verwacht wordt dat Israël de zeeblokkade handhaaft, omdat die nodig zou zijn om te voorkomen dat er wapens naar het door Hamas geregeerde gebied getransporteerd worden.

De beslissing over de blokkade zal nu, naar het lijkt, donderdag worden genomen.

Sauber: "C29 is slechte auto"

Peter Sauber is niet tevreden over de laatste auto die het Formule 1-team van BMW heeft afgeleverd. De Zwitser maakt met zijn team Sauber gebruik van deze bolide, maar de C29 komt op alle vlakken tekort. Een tiende plaats in Turkije was tot nu toe het hoogst behaalde resultaat.

"We kunnen er weinig mee," zei Sauber tegen de Zwitserse krant Blick. "Een onaangenaam afscheidscadeau van BMW en Willy Rampf. Het is een beroerde auto, en we kunnen er maar weinig aan veranderen, alleen kleine dingen. We hebben onze hoop al verlegd naar de C30, de auto voor volgend jaar," zei een zwaar teleurgestelde teambaas.

Rampf heeft na een jarenlang dienstverband begin dit jaar afscheid genomen van het Zwitserse team. De opvolger James Key moet er voor zorgen dat Sauber dit seizoen goed doorkomt en dat de C30 volgend seizoen de huidige bolide ver moet overtreffen.

Sauber foetert ook op Ferrari, want de Italiaanse krachtbronnen zijn niet betrouwbaar gebleken. "We hebben in acht races al vijf keer een Ferrari-motor in rook zien opgaan. Dat is echt niet acceptabel. Zeker niet aangezien we dit jaar maar acht motoren per coureur mogen gebruiken. Dat gaan we niet redden."

Ferrari-testcoureur Marc Gené noemt ondertussen de motorische problemen bij Sauber vreemd. "Ferrari heeft haar problemen met de motoren opgelost, maar Sauber had ondertussen weer een probleem. Twee maanden geleden was er een reden, maar nu ... vreemd. Het is vreemd dat Toro Rosso nooit een probleem heeft gehad."

Sneijder: "Ik ken Maicon en op de training doet hij dit vaker"

Maicon was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het duel met zijn Brazilië tegen het stugge Noord-Korea. Het was niet zomaar een treffer, het was een wonderschone treffer.

Ploeggenoot bij Internazionale, Wesley Sneijder, doet een boekje open over het doelpunt. Toeval? Sneijder geloof er niet in! "Dit was absoluut een bewuste goal. Ik ken hem en op de training doet hij dit vaker", aldus de Nederlandse middenvelder.

"Ik vind het overigens typisch Nederlands om je af te vragen of het bewust was of niet. In andere landen wordt daar niet eens over getwijfeld. De keeper maakte het hem trouwens wel makkelijk. Hij stond verder voor zijn doel dan het in eerste instantie op tv leek", hekelt Sneijder de Nederlandse mentaliteit.

In Italië kenden beide spelers een succesvol seizoen. Met José Mourinho aan het roer wonnen zij drie grote prijzen: de landstitel, de Italiaanse beker en de Champions League.

Leerlingen redden man van verdrinkingsdood

Een oude man uit Den Helder die in het Overijssels Kanaal was gevallen, heeft zijn leven te danken aan enkele leerlingen van het Vechtdal College in Hardenberg. Zij trokken hem namelijk op het droge.

De man, die niet kan zwemmen, verbleef op een camping in Mariënberg. Tijdens een wandeling raakte hij te water. Een groep scholieren die toevallig voorbijfietste greep meteen in en viste hem uit het water.

Het voorval had ook heel anders kunnen aflopen. Het kanaal is namelijk pas uitgebaggerd en de man kon niet zwemmen. De man raakte lichtgewond toen hij uitgleed en in het water belandde. Hij is door de scholieren terug naar de camping gebracht.

[Groep H] Uitslag Spanje - Zwitserland

Spanje is er niet in geslaagd haar favorietenrol waar te maken. De wedstrijd in Poule H tegen Zwitserland is verrassend geëindigd in 0-1 . Nadat Spanje de gehele eerste helft en het begin van de tweede helft oppermachtig was geweest, viel zoals wel vaker de bal er aan de andere kant in.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Zwitserland zeer compact ging spelen, met alleen oude bekende Blaise n'Kufo voorin. Spanje had meer dan 60% balbezit en probeerde via een snelle balcirculatie door de verdediging te dringen. Spanje bleef druk zetten en dwong Zwitserland ver terug. Onder leiding van David Villa was het combinatiespel weer zoals we dat gewend zijn van de Spanjaarden. Een opening werd er echter niet gevonden. In de eerste twintig minuten gebeurde er niet echt iets spectaculairs, alleen was het verschil tussen Spanje en Zwitserland wel overduidelijk aanwezig.

Na 25 minuten was er de eerste grote kans voor Spanje. Via een splijtende pass van Iniesta kreeg Pique een grote kans. Echter stuitte hij op de goedkeepende Benaglio. De druk van Spanje nam steeds verder toe, en dit leidde tot een gele kaart van Grichting en een vrije trap David Villa op het randje van het strafschopgebied. Villa kon het echter niet omzetten in een doelpunt.

Zwitserland kwam er zelden uit, en zelfs als ze eruit kwamen was het met hooguit drie man en leidde de aanval vaak tot een corner. De eerste helft was verder niet bijster boeiend. Spanje deed wat er verwacht werd, aanvallen, maar kon nimmer de beslissende actie maken dat tot een goal zou leiden. Zwitserland verdedigde wat het kon, wat leidde tot het uitvallen van verdediger Senderos, en kwamen er zelden uit.

Het begin van de tweede helft verliep hetzelfde als de gehele eerste helft. Spanje zette druk, en Zwitserland bleef verdedigen. Het aantal schoten op het Zwitserse doel nam echter naarmate de wedstrijd vorderde exponentieel toe. Iniesta, Xabi Alonso en Xavi probeerde het allemaal van afstand, maar tot irritatie van trainer Del Bosque, bleef het 0-0.

De goal viel totaal onverwacht aan de andere kant. Via een lange bal kon aanvaller Fernandes scoren. Keeper Casillias kwam uit zijn doel, en via een curieuze scrimmage kwam de bal bij Fernandes. Hij benutte de niet te missen kans. Spanje bleef het proberen, maar Zwitserland bleef verdedigen, zij wisten dat als ze met de Spanjaarde mee zouden voetballen zij hard onderuit zouden gaan. Nadat topspits Fernando Torres in het veld was gekomen leek het tij te keren. Aanvallen van Spanje volgden elkaar in rap tempo op, en ook Xabi Alonso had een grote kans met een schot, wederom, van afstand. Weer was er na een aantal aanvallen van Spanje een grote actie voor het Spaanse doel. Aanvaller Derdiyok raakte na een geniale actie de paal.

Aan het eind van de wedstrijd kreeg Spanje nog een aantal grote kansen, maar wist niet meer tot scoren te komen.


Spanje

0 - 1

Zwitserland


   52' Fernandes
 
 Gele kaart: Grichting, Ziegler, Benagilo, Yakin, (Zwitserland)
 
Stadion:  Moses Mabhida Stadion ,
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Webb (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Casillas
Ramos
Puyol
Piqué
Capdevila
Xabi Alonso
Busquets (Torres/62)
Xavi
Silva (Navas/62)
Villa
Iniesta (Pedro/72)
  Benaglio
Lichtsteiner
Senderos (Von Bergen/35)
Grichting
Ziegler
Barnetta (Eggiman/92)
Inler
Huggel
Fernandes
Derdiyok (Yakin/78)
N'Kufo

Vossen en kameleons als smokkelwaar in koffer

Een Egyptische man heeft woensdag geprobeerd acht levende vossen en vijftig kameleons het land uit te smokkelen in een enorme koffer. Hij kon door de beveiliging van het vliegveld in Caïro tijdig in de kraag gevat worden.

De politie stopte de 36-jarige man omdat hij een verdacht grote koffer bij zich had. Toen de koffer geopend werd, verscheen een kronkelende massa dieren in kleine plastic kooitjes. De beesten zijn in beslag genomen en worden naar de dierentuin van Caïro gebracht, liet brigadier Mustafa Salah weten.

Volgens Salah was de man van plan de dieren in Thailand te verkopen en met het geld mobiele-telefoononderdelen en een computer aan te schaffen die hij bij terugkeer in Egypte weer wilde verkopen. De man is intussen vrijgelaten, maar besloot niet naar Thailand te reizen. Hij zei in Egypte te willen blijven omdat hij, zo zei hij, niet van zijn dieren gescheiden wilde worden.

Op het vliegveld van de Egyptische hoofdstad worden vaker levende dieren in beslag genomen. In 2007 werden in de bagage van een Saudische man zevenhonderd slangen gevonden. Hij zei tegen de autoriteiten dat de beesten in zijn land populair zijn als huisdieren.

Arrestant overleden in cellencomplex Nijmegen

Een 40-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden in een cel in Nijmegen. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats was dinsdagavond aangehouden voor openbare dronkenschap.

Medewerkers van het arrestantencomplex aan de Stieltjesstraat troffen de man levenloos in zijn cel aan. Het Openbaar Ministerie Arnhem laat weten de Rijksrecherche opdracht te hebben gegeven de doodsoorzaak van de man te onderzoeken. Op zijn lichaam wordt sectie verricht. Het OM wil verder geen details geven.

Bond strijdt voor Nederlands 'stoplichtenetiket'

De Consumentenbond gaat zich hard maken voor een kleurcodering op voedingsverpakkingen op nationaal niveau. Dit moet het makkelijker maken voor consumenten om te kiezen voor gezonde voeding.

Het Europees Parlement verwierp woensdag een voorstel om het zogenoemde verkeerslichtsysteem in te voeren, waarbij rood zou staan voor ongezond voedsel en groen voor gezond. Sommige Europarlementariërs deden het systeem af als betuttelend. Het parlement stemde nipt voor de vermelding van energie, suiker, zout en verzadigd en onverzadigd vet op de voorkant en de achterkant van de verpakking. De nieuwe etiketten zijn over achttien maanden te verwachten in de winkel.

De Consumentenbond had in Europees verband, onder meer met de Nederlandse Hartstichting, echter jarenlang gevochten voor het verkeerslichtsysteem. "Het parlement is gezwicht voor de lobby vanuit de levensmiddelenindustrie, die een miljard euro heeft gespendeerd om de verkeerslichten te voorkomen", aldus de bond.

Consumenten moeten nu bijna diëtist zijn om te begrijpen hoeveel zout, suiker en vet er in producten zit, stelt de Consumentenbond. "Het eenvoudige kleurencoderingssysteem van de Europese consumentenorganisaties had in een klap een einde aan de huidige onduidelijke en onvergelijkbare informatie gemaakt."

Europarlementslid voor de SP Kartika Liotard spreekt van een grote teleurstelling voor consumenten. "Europa laat opnieuw handelsbelangen voorgaan, de enorme lobby van de industrie heeft ook nu gewerkt." Corporate Europe Observator publiceerde een volgens Liotard onthullend overzicht met 'stemadviezen' van bedrijven als Nestlé, Danone en Coca Cola. "De meeste Europarlementsleden kijken van zulke beïnvloedingspogingen niet eens meer op, ik houd er een nare smaak aan over", aldus de SP'er.

PvdA-Europarlementariër Judith Merkies stemde tegen het verkeerslichtsysteem. Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie zette vraagtekens bij de roep om steeds meer voedselinformatie op etiketten. "Cruciaal is dat consumenten het recht hebben om te weten wat er in hun levensmiddelen zit. Maar meer informatie is niet altijd beter." In het Verenigd Koninkrijk is het stoplichtsysteem al ingevoerd en zouden consumenten en supermarkten de verkeerslichten als zinvol beschouwen.

Doden in Russische deelrepubliek Dagestan

Vijf politiemannen en acht militanten zijn woensdag gedood bij verschillende vuurgevechten in de Russische deelrepubliek Dagestan. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Politiewoordvoerder Vyatsjeslav Gasanov meldde dat woensdag vier politiemannen zijn gedood in een gevecht waarbij ook vijf opstandelingen om het leven kwamen. Drie agenten raakten gewond. De politie heeft wapens en munitie gevonden in het appartement waar de rebellen zich schuilhielden.

Vier gewapende mannen in een auto werden gedood toen ze bevelen van de politie om te stoppen negeerden en het vuur openden op de agenten. Bij een andere aanval kwam één politieman om het leven.

Geweld door islamitische separatisten is het afgelopen jaar sterk toegenomen in Dagestan.

Lichte hernia voor Buffon

Italië lijkt de laatste twee groepswedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal niet te kunnen beschikken over Gianluigi Buffon. De doelman heeft een lichte hernia én last van een zenuw in de onderrug, zo bleek vandaag uit onderzoek.

Buffon liep de blessure maandag in de groepswedstrijd tegen Paraguay op. Tijdens de rust werd hij vervangen door door Federico Marchetti. Het is volgens arts Enrico Castellacci lastig aan te geven hoe lang Buffon nodig heeft om van de blessure te herstellen.

Buffon was vier jaar geleden een belangrijk onderdeel van het succes van de Azzurri in Duitsland. Italië pakte daar mede dankzij enkele sterke optredens van Buffon de wereldtitel.

Frontale botsing wordt Apeldoorner fataal

Een 49-jarige man uit Wenum-Wiesel die dinsdagmiddag bekneld raakte na een frontale botsing in zijn woonplaats, is later op de avond overleden in een ziekenhuis. Hij was door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtgekomen.

Het ongeluk op de Zwolseweg in Wenum-Wiesel, dat valt onder Apeldoorn, gebeurde rond 15.50 uur. Een 65-jarige man uit Apeldoorn reed over de Zwolseweg en kon het latere slachtoffer niet meer ontwijken, waarop de auto's frontaal op elkaar botsten. De 65-jarige en zijn 63-jarige passagier uit Apeldoorn raakten ook gewond en zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

Matavz optimistisch

Tim Matavz startte met zijn Slovenië goed op het WK. "Het is een hele mooie belevenis", zegt Matavz op de officiële website van FC Groningen, waar hij onder contract staat.

"We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste van alles. Het was niet een hele goede wedstrijd tegen Algerije, maar je ziet dat vaker met de eerste wedstrijden die landen spelen in zo'n poulefase. De stemming en media in Slovenië zijn positief. Het is een historisch toernooi omdat het onze eerste deelname is", zegt Matavz vol trots.

"Het is een hele mooie belevenis om bij die eerste WK-wedstrijd aanwezig te zijn geweest. Ook al zat ik op de bank. We hebben een goed resultaat bereikt en kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Als we die winnen dan zijn we al zeker van de volgende ronde omdat zij eerder hebben gelijkgespeeld tegen Engeland", is de Groningen-speler hoopvol op de volgende ronde.

Matavz over zijn kansen: "Hoe ver wij kunnen komen op dit toernooi? Ik hoop natuurlijk zover mogelijk. Als wij deze poule overleven dan kan het alle kanten op. In de play-offs was Rusland de favoriet en die hebben wij ook al uitgeschakeld. Duitsland speelde al echt goed, hoewel ze tegen Australië speelden. Maar mijn favoriet blijft Spanje."

Wesley gaat Sneijder-Cabau heten

Jaaaaaaaaaaaaaaah wat een doelpunt!!!!!!! Na een prachtige voorzet heerlijk afgemaakt door Wesley Sneijder-Cabau. Of: Binnenkort een sexy fotoshoot in de FHM met Yolanthe Sneijder-Cabau.

Dit is binnenkort de realiteit want tortelduifjes Yolanthe en Wesley nemen elkaars naam aan. Van Kasbergen vervalt omdat dat de meisjesnaam is van Yolanthes moeder. In Spanje is dit al heel gebruikelijk, aldus Yolanthe.

Of Wesley ook Sneijder Cabau op zijn voetbalshirt gaat krijgen is nog niet bekend. De twee zijn overigens al voor de wet getrouwd maar eind juli volgt er een driedaags feest waarbij twaalf (!) kappers worden ingevlogen. Gordon Ramsey komt koken.

Meer over Wesley en Yolanthe vind je natuurlijk op ons forum.

[Unicef Open] Henin naar derde ronde

Justine Henin heeft in de tweede ronde van de Unicef Open eenvoudig gewonnen. De als eerste geplaatste Belgische was in twee sets te sterk voor de Italiaanse Roberta Vinci: 6-3, 6-3. In de derde ronde neemt ze het op tegen Kristina Barrois.

De Duitse Barrois won haar partij van de Oostenrijkse Sybille Bammer met 3-6, 6-2, 6-3. Ook de als vierde geplaatste Yaroslava Shvedova en de als vijfde geplaatste Alexandra Dulgheru bereikten de volgende ronde. De Kazachstaanse Shvedova was te sterk voor Anastasia Rodionova met 2-6, 6-3, 6-2. De Roemeense Dulgheru won in drie sets van Alla Kudryavtseva: 6-3, 2-6, 6-1.

[Unicef Open] Sijsling had moeite met wind

Igor Sijsling klaagde na zijn verliespartij tegen Sergiy Stakhovsky op het Unicef Open over de wind op het centre court. "Je moet door de wind heen serveren en dat is lastig. De timing is moeilijk en je moet je inhouden en compacter slaan. Ik heb veel respect voor mijn tegenstander, want hem lukte het wel," verklaarde de 22-jarige tennisser zijn 6-2 en 7-6 (4) nederlaag.

Sijsling had op voorhand al het gevoel dat het een lastige partij ging worden tegen de 24-jarige Oekraïner. "Ik weet dat ik goed kan spelen, maar toch werd het lastig." De nummer 159 van de wereld begon zijn partij net als in de eerste ronde. "Ik speelde vooral vanaf de baseline en af en toe service-volley. Zo speelde ik ook tegen Thiemo de Bakker. Het was vervelend dat ik vroeg gebroken werd."

De Amsterdammer had geen spijt dat hij niet het vliegtuig naar Wimbledon heeft gepakt om daar mee te doen aan de kwalificaties. "Ik ging hier voor een wildcard." Een stap naar de echte top is volgens Sijsling een kwestie van tijd. "Ik denk dat ik mee kan doen, maar ik moet een niveau hoger om tegen de toppers te kunnen spelen. De drive is er altijd wel."

Waylon werkt aan opvolger debuutplaat

Waylon heeft zich voorgenomen om het komende half jaar aan zijn tweede plaat te gaan werken. "Ik heb het nog niet gehad met 'Wicked Ways', begrijp me niet verkeerd, maar we hebben een rondje door Nederland gemaakt en ik wil er graag wat liedjes bij", vertelt de 30-jarige zanger over zijn debuutalbum in een interview met Metro.

Waylon, die werd geboren als Willem Bijkerk, heeft nog geen concrete plannen voor de nieuwe plaat, maar zou het liefst een mix van stijlen zien op de cd. De zanger zit naar eigen zeggen altijd vol met ideeën. "Gelukkig heb ik een goed team om me heen dat de ideeën eruit pikt waar ook daadwerkelijk iets mee gedaan kan worden."

Waylon wil aan opvolger debuutplaat werken
Waylon wil aan opvolger debuutplaat werken (Foto: Novum)

[Upd] Frankrijk mag geen keeper wisselen

Frankrijk heeft een verzoek bij de FIFA neergelegd om een vervanger te mogen oproepen voor Cédric Carrasso. Tijdens de training liep de derde doelman van de Fransen een spierblessure op. Volgens de Franse voetbalbond is hij de rest van het WK niet meer inzetbaar.

Mocht de FIFA het verzoek inwilligen, dan is Stepane Ruffier, doelman van AS Monaco en momenteel op vakantie, zijn vervanger.

Update @ 16:20 uur

Frankrijk mag geen vervanger voor de geblesseerde derde keeper Carrasso oproepen. De FIFA heeft het verzoek afgewezen.

In de reglementen van de wereldvoetbalbond mag een speler alleen in uitzonderlijk omstandigheden worden vervangen. De FIFA vindt dat dit nu niet aan de orde is.

'Populariteit Duitse regering daalt verder'

Maar liefst 86 procent van de Duitsers is ontevreden met de regering van Angela Merkel, is uit een peiling gebleken. De populariteit van de bondskanselier zelf heeft intussen ook een nieuw dieptepunt bereikt.

Volgens analisten heeft de centrumrechtse coalitie van de CDU/CSU en FDP irritatie bij de bevolking gewekt met haar argumenten over verschillende onderwerpen, van belastingverlaging tot kerncentrales. Ook het financiële reddingsplan voor de eurozonepartners en de tachtig miljard euro aan bezuinigingen zijn slecht gevallen bij de Duitse bevolking.

De coalitie staat op 30 juni een eerste test te wachten als een nieuwe Duitse president wordt gekozen. De regering heeft de conservatieve minister-president van Nedersaksen, Christian Wulff, genomineerd voor de grotendeels ceremoniële functie en hoewel de coalitie genoeg stemmen zou moeten hebben om Wulff in het zadel te helpen, is er stevige concurrentie te verwachten van Joachim Glauck, een voormalig Oost-Duitse activist voor democratie.

Mocht het Wulff niet lukken en de coalitie ten val komen, dan zullen vervroegde verkiezingen uitgeschreven worden. Op dit moment zijn vervroegde verkiezingen echter voor geen enkele partij gunstig. De coalitiepartijen staan er slecht voor en de belangrijkste oppositiepartijen, de sociaal-democraten van de SPD en de groenen, kunnen waarschijnlijk niet voldoende zetels bemachtigen om samen te regeren.

Deel zorgflat Helmond ontruimd wegens brand

Twintig bewoners van verzorgingshuis Casatonda in Helmond zijn woensdagmiddag geëvacueerd vanwege een grote brand, die ontstond door dakdekwerkzaamheden. Een aantal woningen is voorlopig onbewoonbaar.

De brand op het dak van de flat aan het Frans Joseph van Thielpark brak even na 13.30 uur uit. Het sein brand meester werd om 15.20 uur gegeven, na de inzet van onder meer hoogwerkers.

Voor de bewoners wordt opvang gezocht. Naar de dakdekkers wordt geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld, meldt een politiewoordvoerder.

Verdachten zaak Dost vrijgelaten

De pleegmoeder en pleegbroer van de in 1992 verdwenen Willeke Dost zijn vrijgelaten. Ze staan nog wel als verdachte te boek in verband met de verdwijning van het toen 15-jarige meisje. De twee werden vorige week maandag opgepakt, maar sindsdien is er geen aanvullend bewijs tegen ze gevonden, meldt het Openbaar Ministerie in Assen woensdag.

De 66-jarige vrouw en de 38-jarige man kwamen in beeld nadat de verdwijningszaak opnieuw werd bekeken en ze tegenstrijdige verklaringen bleken te hebben afgelegd. Tijdens nieuwe verhoren is daarover geen opheldering gekomen.

De woning van de vrouw in het Drentse Koekange is in vijf dagen minutieus onderzocht. Er werd gezocht naar sporen en in het bijzonder naar mogelijke menselijke resten, maar er werd niets gevonden. Daarmee is volgens het OM het scenario ontkracht dat het meisje daar zou zijn begraven.

Naarmate verdachten langer vastzitten worden de eisen voor het bewijs tegen ze verzwaard. Nu ze al anderhalve week vastzitten zijn enkel de tegenstrijdige verklaringen niet genoeg om ze langer vast te zetten, licht het OM toe.

Willeke verdween ruim achttien jaar geleden in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari. Ze ging naar bed in het huis van haar pleegfamilie en was de volgende ochtend weg. Er werden geen sporen gevonden van inbraak en ook geen aanwijzingen voor een misdrijf. De politie ging lang uit van een vermissing, maar denkt inmiddels wel aan een misdrijf.

Twee maanden cel voor geweld tegen agent

Een 29-jarige man moet twee maanden de cel in voor mishandeling, belediging en bedreiging van een agent en verzet tegen zijn aanhouding in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de politierechter in Den Haag woensdag bepaald. Justitie had vier maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist. De man bleek met hiv te zijn besmet.

De politie kreeg vorige week zondagochtend een melding van geluidsoverlast. Een man zou in Alphen aan den Rijn aan het racen zijn op een parkeerplaats. Ook schreeuwde hij agressief op straat en schold hij tegen een vrouw.

Agenten konden geen normaal gesprek voeren met de man, die onder invloed van alcohol was. Toen de man zonder vaste woon- of verblijfplaats ook de agenten uitschold, wilden ze hem aanhouden. Terwijl twee agenten de man probeerden te boeien, gaf hij een van hen een vuistslag in het gezicht. Zes politieagenten konden hem wel in bedwang houden, maar de man vocht tot in de politiecel terwijl hij de agenten beledigde en bedreigde.

De aanhouding had een grote impact op alle betrokken agenten, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag. De agent die een vuistslag kreeg, raakte evenals de verdachte gewond bij de aanhouding, waardoor hij met het hiv-virus had kunnen worden besmet. Hij heeft zeker zes maanden in onzekerheid geleefd over een mogelijke besmetting.

In de strafeis hield het OM er rekening mee dat de verdachte geweld heeft gepleegd tegen mensen met een publieke taak. Daarnaast was hij vorig jaar al veroordeeld voor een soortgelijk incident. Toen kreeg hij een werkstraf.

Tévez: "Messi moet gewoon plezier beleven"

Morgen spelen Argentinië en Zuid-Korea tegen elkaar. Beide landen wonnen hun eerste duel op het WK.

Carlos Tévez komt morgen Park Ji-sung tegen, met wie hij bij Manchester United speelde. "Hij wiegt je in slaap en dan staat hij plots vrij," aldus de Argentijn.

Tévez had ook nog een advies voor zijn ploeggenoot Lionel Messi: "Hij moet gewoon plezier beleven op het veld en zich niet onder druk laten zetten."

Opnieuw gevechten in zuiden Kirgizië

In het zuiden van Kirgizië hebben zich ook dinsdagnacht weer gewelddadigheden voorgedaan. Het geweld richt zich tegen de Oezbeekse minderheid in het land.

Volgens officiële cijfers van de interim-regering zijn sinds vorige week donderdag 189 doden en een kleine tweeduizend gewonden gevallen. Volgens de Oezbeken zijn er veel meer doden te betreuren. Het Internationale Rode Kruis houdt het op 'verscheidene honderden doden'.

'Pokerface'-ketting Lady Gaga te koop

Lady Gaga biedt de ketting die ze in haar videoclip 'Pokerface' droeg, te koop aan. Op een veilingsite kunnen geïnteresseerden vanaf donderdag bieden op het sieraad. In tegenstelling tot de handelwijze op gebruikelijke sites gaat het veilingstuk niet naar de hoogste bieder, maar naar de persoon die het laagste unieke bod doet.

De opbrengst van de ketting, die is ontworpen door Brian Lichtenberg, wordt op verzoek van de 24-jarige zangeres gedoneerd aan The Lupus Foundation of America, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar de ziekte lupus. Ook biedt de stichting ondersteuning aan mensen die aan de ziekte lijden.

Lupus is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem ontregeld is. Het lichaam kan op die manier de huid of organen aantasten. Lady Gaga kampt zelf met de ziekte. "Lupus zit in mijn familie, het is erfelijk. Ik vertoon geen symptomen, maar ik ben wel positief getest. Ik heb er nu dus geen last van, maar ik moet wel goed voor mezelf zorgen", vertelde ze eerder.

'Pokerface'-ketting Lady Gaga te koop
'Pokerface'-ketting Lady Gaga te koop (Foto: Novum)

Overgang Spartanen naar AZ rond

De overgang van Nick Viergever en Erik Falkenburg naar AZ is definitief rond. De spelers komen over van Sparta en tekenen in Alkmaar een contract tot de zomer van 2014. De clubs doen geen uitspraken over de transfersom.

De 22-jarige Falkenburg speelde drie seizoenen in de hoofdmacht van Sparta. Afgelopen seizoen kon de middenvelder zijn club met tien goals in dertig wedstrijden niet behoeden voor degradatie. De 20-jarige verdediger Viergever speelde in twee seizoenen dertig wedstrijden voor de Rotterdammers.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de twee talenten. "Beide spelers hebben op jonge leeftijd al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. We hebben ze veel aan het werk gezien en verwachten dat ze zich bij AZ goed kunnen doorontwikkelen."

'Strengere eisen DNB bedreigen kleine verzekeraars'

Kleine verzekeraars vrezen voor hun voortbestaan omdat ze niet aan strengere toezichtseisen van De Nederlandsche Bank kunnen voldoen. Bijna de helft van de 220 kleine verzekeringsmaatschappijen dreigt te verdwijnen, stelt de Federatie van Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen in het Financieele Dagblad.

De DNB wil volgens de verzekeraars een minimumomzet en een minimumwinst voor verzekeraars invoeren. De gedachte is dat grote verzekeraars beter in staat zijn hun risico's te beheersen. De kleine verzekeraars zonder winstoogmerk wijzen er in de krant op dat zij in tegenstelling tot de grote commerciële branchegenoten zonder staatssteun goed de crisis zijn doorgekomen.

Zij denken dat DNB de verzekeraars tot fusies wil dwingen zodat het gemakkelijker wordt toezicht te houden. DNB zegt in de krant dat nog niets is vastgelegd.

VS geïnteresseerd in Caro Emerald

Vanuit de Verenigde Staten is interesse getoond in de muziek van Caro Emerald. De Nederlandse zangeres heeft al een overeenkomst met platenmaatschappijen in Frankrijk en Scandinavië. "In Duitsland hebben we bijna een akkoord met een hele grote partner. Ook in Groot-Brittannië en Spanje is er interesse. Zelfs uit Japan en de Verenigde Staten", vertelt Emerald in een interview met het AD.

De zangeres moet wennen aan haar nieuw verworven sterstatus. "Ik merk dat mensen me herkennen. Ze kijken, stoppen met praten, maar spreken me niet aan." Emerald vertelt dat ze daar soms een beetje paranoia van wordt. "Anonimiteit is een regulier onderdeel van ieders leven. Voor mij niet meer. Daar moet ik ontzettend aan wennen."

Het leven van Emerald is behoorlijk veranderd sinds zij haar eerste hit 'Back It Up' scoorde. "Tot voor kort had ik geen rode cent! Over geld hoef ik me nu niet meer druk te maken." De zangeres heeft zichzelf een gloednieuwe piano cadeau gedaan. "Als ik eenmaal echt verdien, koop ik hem, hield ik mezelf jaren voor."

Toch is voor Emerald het grote geld niet het belangrijkst. "Ik weiger te kiezen voor snel geld verdienen nu we de succesformule kennen. Ik wil het vooral goed doen." De zangeres wil goed nadenken voor ze een tweede plaat uitbrengt. "Ik heb nog geen idee welke kant ik op wil. Wel weet ik dat we rustig aan doen."

Verenigde Staten geïnteresseerd in Caro Emerald
Verenigde Staten geïnteresseerd in Caro Emerald (Foto: Novum)

VN brengt hulpgoederen naar Gaza

De Verenigde Naties gaan tonnen hulpgoederen die al twee weken in een Israëlische haven liggen naar Gaza brengen. De hulpgoederen zijn afkomstig van een hulpkonvooi dat twee weken geleden door Israël werd aangevallen toen het onderweg was naar Gaza.

Robert Serry, de speciale coördinator van de VN voor het vredesproces in het Midden-Oosten, zei tegen de VN-Veiligheidsraad dat Israël heeft ingestemd met het vrijgeven van de lading 'met dien verstande dat de VN het humanitaire gebruik ervan in Gaza moet bepalen'.

VN-woordvoerder Richard Miron zei vanuit Jeruzalem dat alle vracht naar Gaza wordt gebracht. Hij kon niet zeggen of daar ook door Israël verboden goederen onder vallen. Als deze goederen echter wel deel uitmaken van de lading bepaalt 'de VN hoe en waar ze worden gebruikt'. Wanneer de goederen naar Gaza worden gebracht is nog niet bekend.

Tot op heden hebben de leiders van Hamas in Gaza geweigerd de hulpgoederen te accepteren. Zij doen dit uit protest tegen de al ruim drie jaar durende blokkade van Gaza door Israël. Hamas wilde niet ingaan op de afspraak met de VN.

De raid op het hulpkonvooi op 31 mei, waarbij negen pro-Palestijnse activisten om het leven kwamen, heeft de aandacht van de wereld op de blokkade en de gevolgen ervan voor de anderhalf miljoen inwoners van Gaza gevestigd. Israël is onder grote internationale druk komen te staan om de blokkade te versoepelen of op te heffen.

Dinsdag zei de Yuval Diskin, chef van Shin Bet, de Israëlische veiligheidsdienst, tegen een parlementaire commissie dat het opheffen van de zeeblokkade van Gaza Israël in gevaar kan brengen. De veiligheid van Israël wordt volgens hem echter niet in gevaar gebracht als er meer goederen naar Gaza worden gebracht via door Israël gecontroleerde grensovergangen.

[Groep H] Uitslag Honduras - Chili

Chili heeft zijn rentree op het WK voetbal opgeluisterd met een 1-0 zege op Honduras. De enige treffer van deze wedstrijd werd na iets meer dan een half uur spelen gemaakt. Beausejour was hier verantwoordelijk voor.

Chili nam vanaf de aftrap het initiatief in handen en stond dat geruime tijd niet meer af. Met veelal korte combinaties zocht men het doel van Honduras, maar gescoord werd er niet. De schoten van de Chilenen waren daarvoor te ongevaarlijk. De Chileense verdediging gaf daarentegen veel ruimte weg, maar Honduras deed daar eigenlijk te weinig mee.

Na een half uur spelen viel de verdiende treffer voor Chili. Isla brak aan de rechterkant van het veld door. Zijn voorzet bereikte uiteindelijk Beausejour, die de bal met wat geluk in het doel wist te werken.

Na de pauze kwam Honduras wat beter in de wedstrijd, maar dit had een averechts effect. Chili kon door de vrijgekomen ruimte nog meer aanvallen en deed dat dan ook naar hartelust. Het tempo bleef hoog, maar in de uitvoering schortte het vaak nog.

Toch zakte het niveau van Honduras, naarmate de tweede helft vorderde, steeds verder weg. De Hondureese formatie kreeg nog wel een kans op de gelijkmaker, maar doelman Valladares van Chili anticipeerde knap op een poging van Ponce. De Chilenen bleven in het vervolg wel aandringen, maar kwamen niet meer tot scoren.


Honduras

0 - 1

Chili


   34' Beausejour
 
 Gele kaart: W. Palacios (Honduras), Carmona, Fernández (Chili)
 
Stadion: Mbombela Stadion, Nelspruit
Toeschouwers: 32.664
Arbiter: Maillet (Sey)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valladares
Mendoza
Chávez
Figueroa
Izaguirre
Álvarez
W.Palacios
Núñez (Martínez/78)
Guevara (Thomas/66)
Espinoza
Pavón (Welcome/60)
  Bravo
Isla
Ponce
Medel
Vidal (Contreras/81)
Millar (Jara/52)
Carmona
Fernández
Sánchez
Valdívia (González/87)
Beausejour

 

Wietkwekerij in bunker gevonden

In het duingebied bij Den Haag is een wietkwekerij in een bunker ontdekt. De kwekerij met zo'n 450 planten werd vorige week door een boswachter gevonden. De luiken die toegang boden tot de bunker waren met takken en gras afgedekt, meldt de politie.

Uit de bunker kwam een stroomkabel die verbonden was met een elektriciteitshuisje dat de stroom voor enkele strandtenten bij de De Savornin Lohmanlaan verzorgt. Enkele watertoevoerslangen stonden in verbinding met een waterput.

De kwekerij is inmiddels ontruimd. Nog niemand is aangehouden.

Boskalis krijgt opdracht in Golf van Mexico

Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft een opdracht ontvangen om de kust van Louisiana te beschermen met zandbarrières tegen de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico, maakt het concern woensdag bekend. Boskalis ontvangt de opdracht voor de aanleg van zandbarrières van de Amerikaanse staat Louisiana in het kader van het recent door president Obama goedgekeurde plan om de gevolgen van de ramp met de Deepwater Horizon tegen te gaan.

De baggeraar gaat ongeveer 75 kilometer lange zandbarrières aanleggen ten zuiden van New Orleans. De barrières zijn 1,8 meter hoog en zijn bedoeld om de moerassen van Louisiana te beschermen tegen de olievervuiling.

Boskalis gaat ook de Amerikaanse autoriteiten adviseren bij de installatie en toepassing van door Rijkswaterstaat geleverde veegarmen waarmee olie kan worden opgeruimd. De financiële details van de opdracht zijn niet bekend.

Wellink: haast met kabinetsformatie

Haast is geboden bij de vorming van een nieuw kabinet, omdat er dringend maatregelen moeten worden genomen voor de economie. Dat heeft president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) woensdag gezegd.

Wellink sprak woensdag met informateur Uri Rosenthal. Hij heeft Rosenthal duidelijk gemaakt dat er 'stevige maatregelen' nodig zijn, en dat daar niet lang mee moet worden gewacht. "Ik heb gezegd: als ik op uw plaats zou zitten, zou ik haast maken", zei Wellink na afloop.

Wellink wilde geen antwoord geven op de vraag welke coalitie het beste in staat zou zijn om snel te besluiten over grote bezuinigingen. Ook tijdens het gesprek met Rosenthal is dat niet aan de orde geweest. "Het was geen politiek gesprek", zei Wellink.

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA), die woensdag ook bij Rosenthal op bezoek ging, stelde eveneens dat het nieuwe kabinet 'doortastende en geloofwaardige' maatregelen moet nemen.

Rosenthal ontving woensdag verder directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau. Later op de dag spreekt hij CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen.

Rosenthal bekijkt of er een kabinet te vormen is van VVD, PVV en CDA. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen weigert tot nu toe rechtstreeks met VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders te praten. Hij vindt dat die twee het eerst onderling eens moeten zien te worden.

[Upd] Zaak Bavaria-babes dient op 22 juni

Barbara Castelein is vanmorgen, samen met de andere Bavaria-babes, door de politie van Johannesburg van haar bed gelicht. Dit liet de Amsterdamse middels een sms'je aan het AD weten.

"We worden nu van ons bed gelicht en opgepakt. Waarschijnlijk vandaag nog voor de rechter," is in het bewuste bericht te lezen.

De Nederlandse ambassade in Pretoria is inmiddels ook op de hoogte. "Wij kennen de inhoud van het smsje ook, maar krijgen haar niet te pakken. Van de toedracht weten we nog niets. Dat onderzoeken we nu," liet woordvoerder Christoph Prommersberger weten. De Bavariababes zijn maandag ook al opgepakt, alleen toen door de beveiliging van de FIFA.

Update @ 11:38 uur:

De Bavaria-babes hebben inmiddels hun woede richting het biermerk geuit. "Wij zijn wel een beetje gebruikt door Bavaria," liet Cindy van Diernen, één van de babes, aan De Telegraaf weten. "Bavaria verdient nu miljoenen door deze geslaagde actie, maar ze zijn echt te ver gegaan door deze Zuid-Afrikaanse meiden – die haast niks betaald krijgen – te laten liegen."

Daarnaast is het voor de bierbrouwer uit Lieshout niet de eerste keer, dat ze met de FIFA in de clinch liggen. Vier jaar geleden ging het tussen beide partijen ook al mis. Inzet was destijds de Leeuwenhose, wat een combinatie van een leeuwenpak en een Duitse lederhose was. Ook toen werd het product een groot succes, maar zorgde het voor onbegrip bij de wereldvoetbalbond.

Update @ 15:10 uur:

Barbara Castelein en Mirte Nieuwpoort, de Bavaria-babes die vanochtend werden aagehouden, zijn op borgtocht vrijgelaten. Daarnaast zijn ze hun paspoort in elk geval tot 22 juni, de dag waarop de zaak dient, kwijt en zijn ze vrij om te gaan en te staan waar ze willen.

De aanklacht van de rechtbank was in elk geval duidelijk; het ontplooien van commerciële activiteiten in een voetbalstadion, het zogenaamde 'ambush marketing'.

Barry terug in opstelling Engeland

Gareth Barry speelt vrijdag tegen Algerije. De Engelse bondscoach Fabio Capello zei dat de 29-jarige middenvelder weer fit is na zijn enkelbandblessure, die hem zes weken aan de kant hield.

Engeland begon het WK teleurstellend. Tegen de Verenigde Staten werd met 1-1 gelijk gespeeld. Capello kreeg na dat duel al de nodige kritiek te verduren over het niet opstellen van Barry. De keuzeheer is nu van mening dat Barry fit genoeg is. "Hij heeft erg goed getraind, er zijn geen problemen meer."

Ook de teamgenoten van Barry zijn blij met de terugkeer van de middenvelder. "Hij is belangrijk in balbezit en geeft ons meer opties", is de mening van Wayne Rooney. Verdediger Jamie Carragher prees ook de kwaliteiten van Barry. "Hij heeft in de kwalificatie laten zien hoe goed hij is."

Door de terugkeer van Barry schuift Steven Gerrard vermoedelijk door naar een aanvallende rol op de linkerflank. Barry vormt dan samen met Frank Lampard de as van het veld.

Barry terug in opstelling Engeland
Barry terug in opstelling Engeland (Foto: Novum)

[UPD] Explosie in Dordrecht, 18 gewonden

Aan de Krijspijnseweg in Dordrecht was even voor half een een enorme explosie te horen. Volgens een ooggetuige zouden minstens zes huizen zijn verwoest.

Volgens FOK!ker Vengerr zou het een enorme chaos zijn. Mensen schreeuwen door elkaar en de buurt wordt geevacueerd.

Volgens de foto's in dit topic is er een enorme rookontwikkeling. Teletekst meldt inmiddels dat er acht gewonden zijn gevallen.

Update 13.45 uur:

De Telegraaf meldt dat van de acht gewonden zeven personen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Enkele slachtoffers hebben ernstige brandwonden opgelopen. Onder hen zou zich ook een politieman bevinden.

Update 15.00 uur:

De Telegraaf meldt inmiddels dat er achttien gewonden te betreuren zijn. Naast de eerder vermelde agent, zijn ook een deurwaarder en een medewerker van de woningbouwvereniging gewond geraakt. Volgens Hart van Nederland zou een van de bewoners het huis uit worden gezet. Hij zou uit protest de gaskraan hebben opengedraaid, waarop een explosie volgde.


Een filmpje dat FOK!ker SevD van de brand heeft gemaakt

Maradona keihard tegen Pelé en Platini

Diego Maradona is op dreef en laat andermaal zijn mond spreken. Dit keer heeft de bondscoach het gericht op Pelé en Michel Platini.

Pelé zei eerder deze week dat Maradona enkel bondscoach is geworden vanwege financiële problemen. Maradona reageert: "Ik ben niet verbaasd over wat hij zei. Pelé hoort thuis in een museum."

Platini kreeg het ook te verduren. De Fransman zei eerder dat hij Maradona niet hoog heeft zitten als trainer. "Platini en ik hebben nooit een goede band gehad. We zeggen alleen gedag, maar iedereen weet dat Fransen zichzelf altijd beter achten dan de rest", is het commentaar van Pluisje.

Om de situatie samen te vatten zei Maradona: "Pelé en Platini zouden zich druk moeten maken over de bal in plaats van over mij."

CDA besluit in congres over deelname coalitie

Het CDA zal een congres houden waar definitief ja of nee wordt gezegd tegen deelname aan een coalitie. Dat heeft waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker woensdag aan het ANP gemeld na overleg binnen het dagelijks bestuur van de partij en met fractievoorzitter Maxime Verhagen.

De afgelopen dagen ontstond er veel commotie bij provinciale afdelingen van het CDA en onder oud-partijprominenten die tegen een kabinet met de PVV van Geert Wilders zijn. Bleker benadrukt dat het congres besluit over deelname aan welke coalitie dan ook. "Dit sluit aan bij een wens die ik de afgelopen dagen heel sterk heb gevoeld. De partij wil sterk betrokken zijn bij dit type zaken en leden willen op cruciale moment ja of nee kunnen zeggen", aldus Bleker.

Het congres krijgt dan het laatste woord over regeringsdeelname. "Dan is de vraag aan de orde of weüberhaupt in een regering moeten stappen en de vraag of we in de dan voorliggende coalitie moeten stappen", aldus Bleker.

Fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft de komende tijd wel de vrije hand om te praten en eventueel te onderhandelen over regeringsdeelname. "Maar als uiteindelijk het CDA bij een coalitie van welke samenstelling dan ook serieus betrokken raakt, dan zal voor een definitief ja wordt uitgesproken eerst een congres worden gehouden waar alle leden uitspraak kunnen doen over het voornemen", aldus Bleker. Het partijbestuur zal het besluit naar verwachting vrijdag bekrachtigen.

Het is voor het eerst dat het CDA een congres houdt voorafgaand aan een dergelijk zwaarwegend besluit. In het verleden werd binnen het CDA door partijtop en fractie altijd achteraf verantwoording afgelegd. Bleker beaamt dat de nieuwe volgorde uniek is voor zijn partij. "Het is een belangrijke stap voor ons."

[Unicef Open] Sijsling sneuvelt in Rosmalen

Igor Sijsling is in de tweede ronde van de Unicef Open uitgeschakeld. De Amsterdammer moest op het gras in Rosmalen zijn meerdere erkennen in de Oekraïener Sergiy Stakhovsky: 6-2, 7-6 (4). Met Sijsling is de laatste Nederlander uitgeschakeld op het Autotron.

Sijsling kon in het begin van de partij aardig meekomen met Stakhovsky, maar de Oekraïener trok de eerste set via twee breaks naar zich toe. In het tweede bedrijf werd Sijsling, die moeite had met de opslag van zijn opponent, niet gebroken. In de tiebreak kwam hij er echter niet aan te pas. Stakhovsky nam een 3-0 voorsprong en Sijsling kon nooit meer terugkomen.

Pac-Man Party viert 30 jaar Pac-Man op Wii

Pac-Man is jarig en geeft een feestje op de Nintendo Wii! In Pac-Man Party wordt de gele knakker alweer dertig jaar oud en dat wordt groots gevierd met leuke mini-games en lekkere taart. Wakka! Wakka! Wakka!

In Pac-Man Party beweeg je over één van de vele unieke speelborden, terwijl je punten verzamelt en meer dan 45 uitdagende mini-games speelt. Om het nog wat spannender te maken, kun je op strategische vakjes gebouwen plaatsen om meer inkomsten te genereren. Tot slot zorgen leuke power-ups als Power Cookies, waarbij je groter wordt en sneller over het spelbord beweegt, voor de nodige onvoorspelbaarheid.

Pac-Man Party heeft drie verschillende spelmodi. In de Story-modus krijg je kans om de speelborden in je eentje te verkennen, Mini-Game-modus laat je direct de verschillende mini-games spelen en Party-modus geeft multiplayer-plezier voor maximaal vier spelers waarbij je tegen elkaar kunt strijden om de winst. Als aanvulling op de party-gameplay bevat Pac-Man Party ook de originele arcade-versies van Pac-Man, Galaga en Dig-Dug.

Pac-Man Party moet deze herfst op de Nintendo Wii verschijnen.

'Pac-Man Party' viert 30 jaar Pac-Man op Wii
'Pac-Man Party' viert 30 jaar Pac-Man op Wii (Foto: Novum)

Kashechkin naar Lampre

Andrej Kashechkin heeft voor twee jaar getekend bij Lampre. Morgen zal hij voor zijn nieuwe werkgever al aan de start verschijnen van de Ronde van Slovenië. Dit meldt het Italiaanse Cicloweb.

Een privé sponsor zou ervoor hebben gezorgd dat het contract met Lampre tot stand kon komen. In 2007 werd Kashechkin door zijn toenmalige ploeg Astana ontslagen nadat hij werd betrapt op het gebruik van bloeddoping. Hij kreeg daarop een schorsing van twee jaar.

Bedreiger vindt geen luisterend oor bij politie

Een Nijmegenaar die woensdagochtend in zijn woonplaats een toezichthouder van de NS bedreigde, is vervolgens verontwaardigd naar de politie gestapt. Op het politiebureau wilde hij zich beklagen over de toezichthouder, die hem zomaar had aangesproken op zijn rookgedrag. Zo ver kwam het echter niet. Hij is aangehouden.

De toezichthouder had de 22-jarige man aangesproken omdat hij op het station stond te roken. Omdat hij zijn sigaret niet doofde, wilde de toezichthouder een prent uitschrijven. Daarop bedreigde de Nijmegenaar hem en spurtte hij naar buiten.

De toezichthouder waarschuwde de politie. Samen met een paar agenten ging hij achter de man aan. De verdachte had het hen gemakkelijk gemaakt door zelf alvast naar het politiebureau te gaan. Hij is ter plekke aangehouden.

Columbia Pictures maakt haast met 'Ghost Rider 2'

De filmstudio Columbia Pictures maakt haast met een tweede film over de in de fik staande motorrijder 'Ghost Rider'. Als de productie van het vervolg op 'Ghost Rider' namelijk niet van start is gegaan voor november, verliest Columbia de filmrechten over het Marvel-personage.

Columbia Pictures heeft Nicolas Cage gevraagd wederom in de huid van Johnny Blaze te kruipen voor 'Ghost Rider 2'. Eerder leek Cage nog te zijn afgehaakt voor 'Ghost Rider 2'. Cage had toen geen ruimte in zijn agenda om aan het project te werken. Columbia Pictures en Cage kijken nu of de agenda's toch niet op elkaar af te stemmen zijn.

Volgens het Amerikaanse filmvakblad Variety moeten Mark Neveldine en Brian Taylor 'Ghost Rider 2' gaan regisseren. De twee maakten samen eerder de actiefilm 'Crank' (2006) en het vervolg 'Crank: High Voltage' (2009). Ook schreef en regisseerde het duo de thriller 'Gamer' (2009).

In 'Ghost Rider', dat in 2007 verscheen, was ook Eva Mendes te zien. Zij zal waarschijnlijk niet terugkeren voor het tweede deel.

Columbia Pictures maakt haast met 'Ghost Rider 2'
Columbia Pictures maakt haast met 'Ghost Rider 2' (Foto: Novum)

Heineken wil De Koninck overnemen

Heineken heeft een bod uitgebracht op de Antwerpse brouwerij De Koninck, schrijft de Belgische krant De Tijd op basis van bronnen bekend met de situatie. Ook Duvel Moortgat zou interesse hebben in De Koninck volgens de krant.

De Koninck heeft in 2008 op een omzet van 6,5 miljoen euro een klein verlies geboekt. Ondanks deze cijfers is de brouwerij volgens De Tijd een aantrekkelijke overnameprooi vanwege de sterke reputatie van het merk en omdat de verkoop ook de patrimoniumvennootschap Padeko omvat. Daarin zitten volgens de Belgische krant een honderdtal horecapanden in de Antwerpse regio op vaak commercieel interessante plaatsen.

Brouwerij De Koninck is bovendien ook nog hoofdhuurder van een groot aantal panden, wat de overnameprijs opdrijft. Volgens De Tijd zou een bedrag van tientallen miljoenen euro's zijn gemoeid met de biedingen.

Heineken wil De Koninck overnemen
Heineken wil De Koninck overnemen (Foto: Novum)

Huta Galung dichtbij hoofdtoernooi Wimbledon

Jess Huta Galung heeft nog één zege nodig om zich voor het hoofdtoernooi van Wimbledon te plaatsen. De Nederlander was versloeg in de tweede ronde van de kwalificatie Bastian Knittel uit Duitsland. De setstanden waren 7-5, 4-6 en 6-3.

Knittel kreeg het eerste breakpoint van de partij, maar wist deze niet te benutten. Vervolgens ging het lange tijd gelijk op, maar bij een stand van 6-5 wist onze landgenoot zijn Duitse tegenstander alsnog te breken en de set te pakken.

Ook in het tweede bedrijf waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij een stand van 4-4 was het Huta Galung, die zijn opslag inleverde. In het vervolg serveerde Knittel de set uit, waardoor een derde bedrijf noodzakelijk was. Bij een stand van 4-3 slaagde de Nederlander in zijn tegenstander te breken. In het vervolg won hij uiteindelijk op zijn eigen service de partij.

In de laatste partij speelt Huta Galung tegen Adrian Mannarino. De Fransman was in twee sets (6-1 en 6-4) te ster voor Riccardo Ghedin uit Italië

Vertrekkende Kamerleden nemen afscheid

De Tweede Kamer neemt woensdag vanaf 15.15 uur afscheid van de Kamerleden die vorige week bij de verkiezingen niet zijn herkozen. Donderdag worden de nieuwe Kamerleden geïnstalleerd.

Onder degenen die voor het laatst de vergaderzaal betreden, is het langstzittende Kamerlid, SGP'er Bas van der Vlies. Na 29 jaar in de Tweede Kamer gaat hij met pensioen.

Een andere zwaargewicht die vertrekt, is SP'er Jan Marijnissen. Hij trad vorig jaar al terug als fractievoorzitter van de SP, omdat hij het rustiger aan wilde doen. Nu vertrekt Marijnissen helemaal uit de Kamer. Hij blijft wel partijvoorzitter van de SP.

Andere Kamerleden vertrekken niet uit vrije wil, maar omdat hun partij te weinig zetels heeft gehaald of omdat ze laag op de kandidatenlijst waren gezet. Zo moet het CDA, dat twintig zetels verloor, een reeks ervaren Kamerleden laten vertrekken.

Bij de PvdA keert onder anderen Kamerlid Mei Li Vos niet terug. Zij stond op de 38ste plek, en de PvdA behaalde maar dertig zetels. Vos had campagne voor zichzelf gevoerd, maar kreeg niet genoeg voorkeurstemmen.

Ook voor onafhankelijk Kamerlid Rita Verdonk is woensdag de laatste dag in de Tweede Kamer. Zij behaalde net niet genoeg stemmen om een zetel in de wacht te slepen.

Selectie Oranje mist twaalfde man

De internationals van het Nederlands elftal hekelen het gebruik van de vuvuzela's, wat niet voor het Oranje-legioen geldt. Het mag overigens geen verrassing zijn dat het aantal meegereisde supporters veel kleiner is dan twee jaar geleden. Toen nam Oranje deel aan het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland.

De spelers missen de grote aantallen fans, maar de Zuid-Afrikaanse beleving van het WK voetbal maakt volgens hen een heleboel goed. "De mensen vallen me hier het meeste op. Er straalt zoveel geluk en liefde van ze af. Ik vind het een prachtige ervaring," liet Dirk Kuyt in De Pers weten. De aanvaller krijgt bijval van Gregory van der Wiel. "Ik had geen idee wat ik me erbij moest voorstellen om in Afrika te voetballen. In Nederland zie je dat de straten allemaal oranje zijn versierd, hier komt de sfeer uit de mensen zelf. Het is echt fantastisch."

Joris Mathijsen kijkt anders tegen het gemis van de fans aan. "Tegen Denemarken hebben we de meeste moeite gehad met de omstandigheden. Die vuvuzela’s mogen ze wat mij betreft meteen afschaffen. Bij de doelpunten en het eindsignaal gebeurde er niks, omdat niemand iets hoorde. We missen echt de twaalfde man, die normaal heel erg aanwezig is."

Ook Nigel de Jong merkte het gemis van het legioen op. "Ik heb nog niet echt het WK-besef. Dat heeft voornamelijk te maken met het lawaai tijdens de wedstrijden, alles is op één niveau. Daardoor blijven die wedstrijden onbereikbaar, het komt niet binnen. Bovendien is het ook niet zoals twee jaar terug, toen alle straten in Zwitserland oranje waren."

Rooney: "We hadden verdiend om te winnen"

Engeland speelde volgens velen angstig tegen de Verenigde Staten. Wayne Rooney weigert dit te accepteren: "Ze hadden maar twee of drie schoten van afstand en één goede kans."

De wedstrijd eindigde onbeslist: 1-1. Hierdoor moet Engeland eigenlijk winnen van Algerije. Tegen Amerika kwam Engeland via een treffer van Steven Gerrard snel op voorsprong. Een keepersfout van Robert Green zorgde voor de gelijkmaker.

Clint Dempsey, doelpuntenmaker van Amerika en spelend voor Fulham, vond dat Engeland na de tegentreffer "nerveus en angstig" begon te spelen. Rooney kan dit niet geloven: "Ze hadden maar twee of drie schoten van afstand en één goede kans, dus ik denk niet dat er bij ons sprake was van angst. We begonnen goed en hadden verdiend om te winnen. We hebben ook genoeg gedaan om te winnen, maar helaas is dat niet gelukt. Toch ben ik ervan overtuigd dat we vrijdag drie punten pakken", geeft de topspits aan in diverse Engelse media.

Dode door bedrijfsongeval bij raffinaderij BP

Bij een bedrijfsongeval bij een raffinaderij van BP in Rotterdam is woensdagochtend een dode gevallen. De 22-jarige man was rond 08.30 uur op het terrein aan de D'Arcyweg aan het werk terwijl een kraan keerwanden verplaatste.

Een van die keerwanden viel uit de kraan en kwam boven op het slachtoffer terecht. Collega's probeerden hem volgens de politie nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De Arbeidsinspectie onderzoekt het voorval.

Meisjes betast in Amsterdams zwembad

Vier meisjes tussen de 12 en 15 jaar zijn vrijdag door pubers betast in het De Mirandabad in Amsterdam. De politie gaat na of er iets op camera is vastgelegd.

De meisjes werden rond 19.45 uur betast bij het bubbelbad. Door het hele zwembad zijn camera's opgehangen nadat daar in 2003 ook al meisjes waren aangerand. De politie onderzoekt de beelden die in het zwembad zijn gemaakt, meldt het Amsterdamse stadsdeel Zuid.

Op de avond zelf werden al twee 12-jarige jongens aangehouden. Maar zij zouden niet meer als verdachte worden gezien. Als de daders worden gevonden, krijgen zij in ieder geval een zwembadverbod. Dat houdt in dat ze bij geen enkel Amsterdams zwembad nog binnenkomen.

'Verzet tegen coalitie CDA en PVV groeit'

Een meerderheid van de CDA-gemeenteraadsleden is tegen een coalitie met de PVV. Een op de zes overweegt zelfs op te stappen als het zo ver komt, concludeert het radioprogramma 'Dit is de Dag' uit een peiling. Ruim een kwart heeft geen bezwaar.

Ook oud-minister van Landbouw Cees Veerman (CDA) ziet een coalitie met de PVV niet zitten. "Een partij die uitstraalt dat er een inferieure groep mensen in dit land woont die maar beter kan vertrekken, vind ik geen partij waar je mee kunt samenwerken", zegt hij in Vrij Nederland.

Eerder keerden CDA-prominenten, onder wie Dries van Agt en Ruud Lubbers, zich tegen een coalitie met de PVV. Het Nederlands Dagblad concludeerde uit een rondgang langs de regionale afdelingen dat de regiovoorzitters een coalitie met de PVV ook niet zien zitten. De partij zou er beter aan doen om in de oppositie te gaan.

Veerman pleit in Vrij Nederland voor een coalitie van CDA, VVD en PvdA. "Dan ben je als CDA de kleinste en moet je vrede zien te stichten tussen die uitersten, een bemiddelende rol." Ook een buitenparlementair kabinet zou volgens hem een optie zijn. Dat houdt in dat Nederland als bedrijf wordt geleid door mensen als SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, Akzo-topman Hans Wijers en eventueel Veerman zelf.

Informateur Uri Rosenthal onderzoekt of het mogelijk is een rechts kabinet samen te stellen met in ieder geval VVD en PVV. Met het CDA zou een nipte meerderheid van 76 zetels worden bereikt.

PVV-leider Geert Wilders nodigde CDA-leider Maxime Verhagen dinsdag nadrukkelijk uit om bij het overleg tussen hem, VVD-leider Mark Rutte en Rosenthal aan te schuiven, maar Verhagen ging daar niet op in.

Tennisser Muster maakt na 11 jaar rentree

Opvallend nieuws vanaf de tennisbaan: Na elf jaar maakt Thomas Muster zijn rentree in het profcircuit. De 42-jarige Oostenrijker heeft een wildcard gekregen voor de challenger in het Duitse Braunschweig.

Muster, voormalig nummer één van de wereld en winnaar van Roland Garros in 1995, speelde in 1999 zijn laatste wedstrijd als proftennisser. Hij won in zijn loopbaan 44 toernooien.

'Ontsporing bij Vleuten door lakse controle'

De ontsporing van een goederentrein vorig jaar maart bij Vleuten kwam door een gebrekkige controle. Dat concludeert de Inspectie Verkeer en Waterstaat woensdag. Door de ontsporing raakte het spoor tussen Vleuten en Utrecht Terwijde over een lengte van vijf kilometer beschadigd. Het was dagenlang onbruikbaar.

De ontsporing blijkt nu te komen door een handrem die niet was losgedraaid. Daardoor slipten de wielen over het spoor en liep de temperatuur hoog op. Het staal van de wielen en het spoor versmolt en vormde pakketten op de wielen, waardoor de trein ontspoorde.

De wagenmeester had volgens de inspectie bij een remproef moeten merken dat de handrem nog vastzat. Zo'n remproef is een standaardprocedure voordat een trein gaat rijden. Ook had het mankement opgemerkt kunnen worden door betere meetinstallaties langs het spoor of in de wagons zelf.

De goederentrein was op weg van de Maasvlakte naar Duitsland. Voor Vleuten ontspoorden twee wagons in het midden van de trein, maar dat werd niet meteen opgemerkt. Naast het spoor raakten een passerende reizigerstrein en geparkeerde auto's beschadigd.

Het herstel kostte meer dan 2,5 miljoen euro.

Geen prijsverlaging of PSP2 van Sony op E3

Andrew House, CEO van Sony Europe, maakt een eind aan de geruchten over een nieuwe PSP en een mogelijke prijsverlaging voor de PlayStation 3. Hij vertelt dat de focus van Sony op dit moment op ondersteuning van de systemen die al bestaan ligt in plaats van het maken van nieuwe.

"We hebben nu geen plannen om iets te bespreken rondom een volgende generatie", gaf Andrew House aan, bij een vraag over een mogelijke PSP2. "Ik vind het belangrijk dat we onze focus houden op het vegroten van onze content voor de apparaten die nu uit zijn".

Een prijsverlaging dan? "Ik zou zeggen dat we dat vandaag wel zouden hebben aangekondigd als we plannen hadden om dit te doen in de nabije toekomst", antwoordde hij daarop.

Dus nee, geen PSP2 en geen prijsverlagingen aan de kant van Sony. Wel een nieuwe bundel met Move.

PSP Go

Hier blijft het nog even bij

 

Button: "Geweldig om mee te vechten om titel"

Regerend wereldkampioen Jenson Button had niet verwacht er na acht races zo goed voor zou staan in het kampioenschap. De enige die hem voorgaat in het klassement is teamgenoot Lewis Hamilton. Button is erg tevreden over deze prestatie: "Het voelt geweldig om ook dit jaar weer mee te kunnen vechten om de titel."

Voor de Grand Prix van Turkije waren het de Red Bull-coureurs die aan de leiding gingen, maar door de geweldige prestaties van McLaren in Turkije en Canada namen Button en Hamilton de posities van Mark Webber en Sebastian Vettel over. "Als je me voor de Turkse Grand Prix had verteld dat we er na Canada zo goed voor zouden staan, dan had ik je nooit geloofd", vertelde Button aan de Britse zender BBC. "Ik had die twee dubbelzeges nooit verwacht. Natuurlijk had ik nog liever gehad dat ik die beide races had gewonnen, maar ik ben blij met het aantal punten dat ik heb gescoord. Het voelt fantastisch om dit jaar opnieuw mee te kunnen vechten om de wereldtitel."

Toni verlaat Bayern München

Luca Toni vertrekt bij Bayern München. De Duitse club meldt dat de partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan. Toni's contract liep nog tot medio 2011. Het vertrek komt niet uit de lucht vallen: onder Louis van Gaal was de 33-jarige Italiaan op een zijspoor beland.

Toni was in zijn eerste twee seizoenen bij Bayern München nog een belangrijke schakel. In zijn eerste jaar had hij met 24 treffers een groot aandeel in de dubbel van de club. Hij werd daarmee bovendien topscorer in Duitsland. Afgelopen seizoen viel de Italiaan buiten de boot. Louis van Gaal zag niets in hem en de relatie tussen de twee was niet optimaal. Toni maakte het seizoen dan ook af op huurbasis bij AS Roma.

Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenige wenste de speler veel succes in de toekomst. "Ik wil Luca bedanken voor zijn prestaties en zijn doelpunten. Vooral in het seizoen 2007/2008, toen we de dubbel wonnen, heeft hij veel voor ons betekend." Volgens Italiaanse media kan Toni zijn carrière voortzetten bij Genoa.

Prijs Kinect komt rond november

Chris Lewis van Microsoft heeft bekend gemaakt dat de prijs van de Kinect pas richting de datum dat het product op de markt komt prijs gegeven gaat worden. Verder zei hij dat Kinect in November in Europa te koop zal zijn.

Het gerucht gat dat de prijs rond de $189.00 ligt, maar daar wilde Lewis niets over kwijt. Hij zei het volgende: “I understand your appetite to understand the price, but all I will say to you again, is that we will offer great value. We need to do that in particular to this audience that we are aspiring to appeal to and we know that we have to resonate well there. And our track record over the past ten years – I hope has proven to people that we have an appetite to remain competitive. I mean, we have to”.

Toen hij geconfronteerd werd de geruchten over de prijs ging hij nog even verder: “The economics are good, of course, but we think we are offering a great technology based experience that I think will carry a lot of enthusiasm – and people are prepared to pay for great experiences. But it will be great value. I cannot comment on the numbers you just articulated, but I think you’ll be very happy when you hear our plans”.

We zullen nog even geduld moeten hebben dus.

[E3] Marvel vs. Capcom 3 gameplay

Rechtstreeks vanaf de E3 vloer druppelen steeds meer gameplay beelden binnen. Dit keer is Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds aan de beurt. 

In deze gameplay beelden zien we hoe je via een tag battle met twee personen, zes characters kunt laten vechten in dezelfde battle. We zien onder andere Ryu (Street Fighter), Chris Redfield (Resident Evil), Dante (Devil May Cry) en de Hulk het tegen elkaar opnemen. De actie is snel en gelikt uit, en we zien onder andere een special move die de drie characters van je tag team samen uitvoeren.

Bekijk de gameplay beelden hieronder.

 

Update: er is ook een extended versie van de trailer die we al kennen. Deze versie laat ons drie en een halve minuut genieten.

FIFA klaagt Bavaria aan

De FIFA heeft een aanklacht ingediend tegen Bavaria. De wereldvoetbalbond legt de Nederlandse bierbrouwer een verkapte marketingactie ten laste.

Aanleiding was een groep vrouwen die tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Denemarken gehuld in jurkjes van de brouwer op de tribune verscheen. "De FIFA heeft een aanklacht ingediend tegen de organisatoren van deze campagne", aldus woordvoerder Nicolas Maingot op een persconferentie.

Danceparty: Defqon.1 Festival - No Time To Waste

Zon, strand en keiharde beats. Het zijn de perfecte ingrediënten voor het traditioneel uitverkochte Defqon.1. 40.000 liefhebbers van de hardere stijlen hadden 12 juni al maanden omcirkeld op hun kalenders. Het is voor velen een van de hoogtepunten van het jaar en het absolute paradepaardje van organisator Q-Dance. Zij weten de bezoekers op Almere Strand ieder jaar weer te verassen met mooie podia en leuke aankleding allen in een bepaald thema: No time to waste!

Defqon.1 2010

Aantal WK-doelpunten tot nu toe op dieptepunt

In de eerste veertien wedstrijden van het WK voetbal zijn pas 23 goals gemaakt. Daarmee is een absoluut dieptepunt bereikt. Het vorige record stond op naam van het WK in Mexico (1986). Destijds werden er in veertien duels 28 doelpunten gemaakt.

Tijdens het duel tussen Duitsland en Australië werd de hoogste score van dit WK voetbal bereikt. De Duitsers wonnen uiteindelijk met 4-0. Daarnaast lijken een aantal grote voetballanden onder de maat te presteren. Het kan echter ook zijn dat de 'kleinere landen' zich beter kunnen verweren tegen de grootmachten. Tot op heden werd er namelijk zes keer gelijk gespeeld.

Zo wisten Mexico, Italië en Portugal in hun eerste wedstrijd slechts één punt te pakken, waar veel mensen dachten aan een zege voor die landen. Dé voorlopige verrassingen van dit toernooi zijn Ghana en Nieuw-Zeeland. De Ghanezen wonnen met 1-0 van Servië en de Nieuw-Zeelanders wisten Slowakije op een gelijkspel te houden.

Domenech staat opnieuw voor dilemma

Raymond Domenech bewees eerder rigoureus in te grijpen bij een tegenvallende start van een eindtoernooi. De Franse bondscoach verwijderde twee jaar geleden, na het doelpuntloze gelijke spel tegen Roemenië in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap, Eric Abidal, Nicolas Anelka en Karim Benzema uit zijn basisteam. Nu Frankrijk ook het WK teleurstellend begon (0-0 tegen Uruguay) houdt het land rekening met een vergelijkbaar scenario.

De wijzigingen hadden twee jaar geleden niet het gewenste effect. Met Patrice Evra, Sidney Govou en Thierry Henry als vervangers verloren de Fransen met 4-1 van Oranje. Na de eerste ronde was het EK voorbij voor de verliezend WK-finalist van vier jaar geleden, die het morgenavond opneemt tegen Mexico, dat na de 1-1 tegen Zuid-Afrika ook op één punt staat.

Op de training van maandag probeerde Domenech twee systemen uit. Hij begon de oefensessie in dezelfde basisformatie als tegen Uruguay. In Frankrijk was vooral veel kritiek op de aanvalslinie, met Yoann Gourcuff als centrale spelmaker, Franck Ribéry op links, Sidney Govou op rechts en Nicolas Anelka in de spits. Vooral de samenwerking tussen Gourcuff en Anelka liet te wensen over.

Florent Malouda startte tegen de Uruguayanen verrassend op de reservebank. De speler van Chelsea, die sterk inviel, zou een conflict hebben met Domenech. "De dag voor de wedstrijd tegen Uruguay maakte ik op de training twee overtredingen", aldus Malouda. "De trainer verhief zijn stem en vond dat ik te agressief speelde. Maar er is tussen ons niets aan de hand. Ik heb geen idee of ik donderdag wel mag beginnen."

Naast Malouda, die na een teleurstellend optreden op het EK 2008 bijna een jaar niet voor Frankrijk uitkwam, krijgt mogelijk ook Henry een basisplaats. Domenech is onder de indruk van de Mexicanen, die in aanloop naar het WK titelverdediger Italië in een vriendschappelijk duel versloegen. "Wij moeten ze niet te veel laten voetballen. Dan hebben we een probleem. Hun veldspel is erg goed."

Obama: BP moet betalen voor roekeloosheid

De oliemaatschappij BP moet betalen voor zijn roekeloosheid. Dat heeft president Barack Obama gezegd in zijn eerste toespraak tot het Amerikaanse volk vanuit het Oval Office. Obama zegde toe dat hij ervoor zal zorgen dat BP opdraait voor de schade die door het olielek in de Golf van Mexico is aangericht en nog wordt aangericht.

Het lek ontstond op 20 april toen een olieplatform van BP explodeerde. Geschat wordt dat dagelijks nog altijd vele tienduizenden vaten olie uit het lek in zee stromen. Volgens Obama is het eind nog niet in zicht. Maar 'we zullen BP laten betalen', zo hield hij het Amerikaanse volk voor.

Van der Vaart in de basis tegen Japan

Bert van Marwijk is niet van plan zijn basiselftal voor de tweede WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Japan aan te passen. Dat betekent voor Eljero Elia, die tegen Denemarken (2-0) een puike wedstrijd speelde, dat hij weer op de bank moet starten. Rafael van der Vaart start daardoor weer in de basis.

Hierdoor krijgt Van der Vaart de kans om zijn matige optreden in het eerste duel recht te zetten. "Ik blijf erbij dat we ook verschillende wapens zoals snelheid en creativiteit op de bank nodig hebben tijdens een WK," lichtte de bondscoach van Oranje toe.

Daarnaast zal Arjen Robben nog niet in actie komen. De aanvaller van Bayern München liep in het uitzwaaiduel tegen Hongarije (6-1) een blessure aan zijn hamstring op. Hij trainde gisteren overigens wel met de selectie mee.

'FC Twente denkt aan Ramos'

FC Twente wil Adrian Ramos, spits van Hertha BSC, als vervanger van Blaise N'Kufo. Dat beweert althans Helmuth Wennin, de zaakwaarnemer van de Colombiaan in Kicker. Eerder werd Marc Janko als mogelijke vervanger genoemd voor Twente's clubtopscorer aller tijden.

"Maar een concreet bod ligt er nog niet", zo vertelt de zaakwaarnemer aan het Duitse medium. De Colombiaan degradeerde in zijn eerste seizoen met Hertha BSC naar de 2. Bundesliga. Ramos (24) was al eens in beeld bij FC Groningen. Die club besloot van de spits af te zien.

Federer als nummer één geplaatst voor Wimbledon

Roger Federer is als eerste geplaatst voor Wimbledon. Het grastoernooi gaat komende week in Londen van start. De zesvoudig winnaar van Wimbledon moet op de wereldranglijst Rafael Nadal voor zich dulden. De organisatie van het grastoernooi schat Federer, vanwege zijn staat van dienst op gras, echter hoger in.

Bij de vrouwen wordt de WTA-ranglijst wel aangehouden. Serena Williams is als eerste geplaatst, voor zus Venus en de Deense Caroline Wozniacki.

Franse pensioenleeftijd naar 62 jaar

De Fransen zullen voortaan twee jaar langer moeten werken voor ze met pensioen gaan. Minister van Arbeid, Eric Woerth, maakte woensdag bekend de pensioenleeftijd te willen verhogen naar 62 jaar.

De verhoging zal geleidelijk worden ingevoerd, aldus Woerth. In 2018 moet iedereen in Frankrijk tot zijn 62e blijven werken. "Het is noodzakelijk dat we ons pensioensysteem hervormen. Langer werken is onvermijdelijk", aldus Woerth.

De maatregel moet in september door het parlement worden goedgekeurd. De nieuwe regels stuiten zeer waarschijnlijk op veel verzet van de vakbonden en zullen mogelijk nog worden verzacht. De huidige regels zijn ingesteld in 1982 en sindsdien onbespreekbaar wegens het enorme verzet tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

President Nicolas Sarkozy hoopt met de hervormingen investeerders te overtuigen van zijn wil om de Franse schuldenlast aan te pakken. Ook hoopt hij dat kredietbeoordelingsbureaus van de AAA-status van Frankrijk af zullen blijven.

Pienaar: "Wij zijn een team in ontwikkeling"

Zuid-Afrika is het WK vorige week vrijdag goed begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Mexico. Spelverdeler Steven Pienaar heeft echter gemengde gevoelens overgehouden aan de openingswedstrijd.

Zuid-Afrika kwam op voorsprong en zag Mexico even later gelijkmaken. Het gastland kreeg nog een goede kans op de 2-1, maar zag deze stranden op de paal. "In de wedstrijd tegen Mexico hadden we in de tweede helft meer kansen dan zijn. Mexico is een team dat het iedere ploeg moeilijk kan maken. Ik ben daarom trots op de manier waarop we gespeeld hebben", zegt de speler van Everton tegenover Kickoff.com.

Pienaar kijkt nog even terug naar de eerste wedstrijd van het WK. "De dag zelf was erg emotioneel. Op weg naar het stadion zagen we mensen aan de kant van de weg dansen en zingen. Het was heel onwerkelijk."

De onervaren Zuid-Afrikanen hadden veel zenuwen voor en tijdens de wedstrijd. "We begonnen de wedstrijd nerveus. Dat is eigenlijk wel normaal voor zo'n wedstrijd. Daarnaast is Mexico ook een erg goed team. Wij hadden tien spelers die voor het eerst in actie kwamen op een WK."

Vanavond neemt Zuid-Afrika het op tegen Uruguay. "Ook al zijn wij een team in ontwikkeling, toch wil ik het WK winnen. Daar kijk ik naar uit. We zijn hier om te genieten van het moment en deze geweldige kans."

WK Vandaag: 16 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de groepswedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag staan er weer drie duels op het programma, waaronder de rentree van Chili en de eerste wedstrijd van Spanje.

Groep H

Honduras v. Chili


Chili begint vanmiddag, na een afwezigheid van twaalf jaar, aan zijn rentree op het WK voetbal. In Nelspruit neemt de ploeg het op tegen Honduras, dat voor de tweede keer in de historie op het eindtoernooi te zien is.

In 1962 eindigde Chili tijdens het WK in eigen land nog als derde, maar daarna was het over met de pret. Op vreemde bodem wisten de Chilenen niet meer te winnen. Toch tankte de ploeg in aanloop naar de mondiale titelstrijd vertrouwen door van Zambia (3-0), Noord-Ierland (1-0) en Israël (3-0) te winnen. Honduras kwam in 1982 niet door de groepsfase heen en wordt nu ook weer als underdog aangemerkt. Toch zijn er mensen, die denken dat de Hondureese formatie kan verrassen. Veel zal in dat geval afhangen van sterspelers als Wilson Palacios en David Suazo.

Spanje v. Zwitserland

Later op de middag komt Spanje, één van de topfavorieten van dit toernooi, in actie. De Spanjaarden spelen hun eerste wedstrijd in het Durban Stadium tegen Zwitserland.

Spanje speelde in 1950 zijn beste WK en beëindigde dat destijds met een vierde plaats. Vorige week won de Spaanse formatie zijn laatste oefenwedstrijd met klinkende cijfers van Polen, waardoor veel mensen inmiddels denken dat de ploeg klaar is voor zijn eerste wereldtitel. Zwitserland kende een minder goede voorbereiding. De manschappen van trainer Ottmar Hitzfeld verslikten zich in Costa Rica (1-3 verlies), maar speelden vervolgens gelijk tegen Italië (1-1). De Zwitsers moeten Alexander Frei in elk geval missen. De aanvaller is geblesseerd en komt niet in actie. Bij Spanje is de aanwezigheid van Andres Iniesta tot een paar uur voor de wedstrijd nog twijfelachtig.

Poule A

Zuid-Afrika v. Uruguay


Voor gastland Zuid-Afrika is het in het laatste duel van de dag 'nu of nooit'. Bafana Bafana speelde in zijn eerste groepswedstrijd gelijk tegen Mexico, dus is er alles aan gelegen om drie punten te pakken. Het doel van het Afrikaanse land is in elk geval om door te dringen tot de knock-out-fase.

Ook voor Uruguay is de tweede wedstrijd op het WK voetbal van cruciaal belang. De mannen van bondscoach Oscar Tabárez speelden namelijk gelijk tegen Frankrijk (0-0), waardoor ook zij naar drie punten snakken. de verwachting is in elk geval dat Luis Suárez en Diego Forlán opnieuw in de basis zullen beginnen. Nicolas Lodeiro mist het treffen met het gastland, vanwege een schorsing. De Ajacied kreeg in de eerste wedstrijd namelijk twee keer geel.



TV schema

Tijd Programma Zender
13:00 - 13:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Honduras - Chili Ned. 1
13:20 - 14:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Honduras - Chili Ned. 1
14:20 - 14:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Honduras - Chili Ned. 1
14:30 - 15:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Honduras - Chili Ned. 1
15:25 - 15:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Honduras - Chili Ned. 1
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Spanje - Zwitserland Ned. 1
15:50 - 16:50 NOS WK Voetbal: 1ste helft Spanje - Zwitserland Ned. 1
16:50 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Spanje - Zwitserland Ned. 1
17:00 - 18:04 NOS WK Voetbal: 2de helft Spanje - Zwitserland Ned. 1
17:50 - 18:55 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Zuid-Afrika - Uruguay Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Zuid-Afrika - Uruguay Ned. 1
21:20 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Zuid-Afrika - Uruguay Ned. 1
21:30 - 22:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Zuid-Afrika - Uruguay Ned. 1
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:25 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Zuid-Afrika - Uruguay Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

[E3] EA start een schietschool

Uitgever Electronic Arts heeft Gun Club onthuld. Dit loyaliteitsprogramma gaat spelers van EA-schietspellen van allerlei bonussen en beloningen voorzien.

De voordelen die leden van Gun Club hebben variëren van het verkrijgen van speciale in-game content tot vervroegde toegang voor bèta-tests, demo's en exclusieve kijkjes achter de schermen bij de gamestudio's die de spellen maken.

Battlefield: Bad Company 2, Medal of Honor en het recentelijk aangekondigde uitbreidingspakket Battlefield: Bad Company 2 Vietnam zullen als eerste Gun Club ondersteunen. Daarna volgen de gratis online schietgame Battlefield Heroes voor de PC, en de horrorgame Dead Space 2. In de toekomst zullen vele andere titels volgen.

Om lid te worden van Gun Club dienen gamers zich op de gelijknamige website van de uitgever met hun EA ID aan te melden. Op dit moment kun je met behulp van een Battlefield: Bad Company 2-VIP-code de M24 Sniper Rifle voor het aankomende Medal of Honor bemachtigen. Dit is de eerste actie die Electronic Arts opzet voor de leden van de Gun Club.

EA start een schietschool
EA start een schietschool

[E3] Mindjack komt in oktober

De Japanse studio Feelplus heeft het er maar druk mee, bezig met een No More Heroes port, Ninety-Nine Nights II en de recentelijk onthulde Necromachina. De Japanse ontwikkelaar gaat samen met Square Enix een nieuwe actiongame uitbrengen in oktober.

In de game Mindjack, waar nog niet zoveel van bekend is, speel je een zogenaamde Mind Hacker en je bestrijdt je vijanden door vijanden, voertuigen en zelfs onschuldige burgers te Mind Hacken en die te gebruiken in je strijd.

Hieronder volgen een aantal screens, de game komt in oktober uit en is voor de PS3 en Xbox 360.

MindjackMindjackMindjackMindjackMindjackMindjack

Cahill hoopt op clementie FIFA

De Australische middenvelder Tim Cahill hoopt dat hij niet of minder streng wordt gestraft na zijn rode kaart tegen Duitsland. Australië zal de FIFA aanschrijven met de reactie van Bastian Schweinsteiger, die aangaf dat het geen rood was.

De Australische voetbalbond hoopt met de verklaring van de Duitse middenvelder Cahill vrij te pleiten. Normaal gesproken zal de FIFA donderdag beslissen tot een schorsing van twee duels. Correspondent Doug Conway ving na afloop Schweinsteigers uitspraak op. "Het was geen rode kaart", gaf hij aan.

De journalist heeft de uitspraak duidelijk op tape staan en is door de Australische voetbalbond gevraagd om een brief met het bewijs naar de FIFA te schrijven. Dit zal dan worden gebruikt om tegen de rode kaart in beroep te gaan.

De kans bestaat daardoor dat Cahill alleen de wedstrijd tegen Ghana van zaterdag aan zich voorbij hoeft te laten gaan. De spelmaker ging tien minuten na rust door op Schweinsteiger en kreeg voor de overtreding een directe rode kaart.

Ooijer mogelijk naar Cyprus

André Ooijer staat volgens Voetbal International op het punt om een contract bij AEK Larnaca (Cyprus) te tekenen. AEK Larnaca is de club waar Jordi Cruijff technisch directeur is. De twee kennen elkaar goed; in de jeugd van Ajax speelden ze samen. Bij de club van Cyprus is de Nederlander Ton Caanen actief als trainer.

Zaakwaarnemer Sigi Lens: "Het klopt dat we in onderhandeling zijn. Getekend is er nog niks, maar we gaan zien of we elkaar kunnen vinden. André staat open voor Larnaca. Hij heeft eerder met veel plezier bij Blackburn Rovers in het buitenland gespeeld."

Ooijer, die van Van Marwijk nog wel mee mocht naar het WK, kreeg onlangs te horen dat er bij PSV als speler geen toekomst meer voor hem is weggelegd. Eerder speelde de inmiddels 35-jarige verdediger voor Blackburn Rovers, Roda JC en FC Volendam.

Top vijftig notoire onruststokers Bijlmer opgesteld

De namen van de grootste onruststokers in Amsterdam Zuidoost zijn genoteerd in een top vijftig. Die is samengesteld door onder meer justitie, politie, gemeente en de Belastingdienst. De diensten gaan nauw samenwerken om deze mannen harder aan te pakken.

De onruststokers, allemaal jonge mannen, krijgen volgens de gemeente deze week een brief waarin staat dat ze nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bijna een derde zit in de cel. Ze hebben vaak meerdere overvallen met geweld of inbraken op hun geweten.

De samenwerking kan erin resulteren dat iemand die bijvoorbeeld wordt betrapt op illegaal wonen zijn uitkering kwijtraakt. "Het moet voor hen duidelijk zijn dat de overheid het niet langer pikt dat de Bijlmer wordt verpest", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Een deel van de groep zou niet onder de indruk zijn van gezag. "Een agent die hen aanspreekt kan een grote mond verwachten, net als een leraar die juist probeert te helpen", zegt een woordvoerder van de gemeente. Hij verwacht dan ook niet dat de brief een verpletterende indruk maakt.

"Maar dat is ook de bedoeling niet. We volgen deze mensen nou al een tijd en dat willen we ze laten weten." Ook wil de gemeente duidelijk maken dat ze altijd op hun schreden terug kunnen keren.

"We belonen niet voor crimineel gedrag, deze mensen moeten zelf de eerste stap zetten. Maar als ze zover zijn, kunnen we altijd helpen bij het zoeken van een baan, een woning, scholing of zorg of het opzetten van een werktraject."

McEwen zeker van Tour de France

Robbie McEwen is zeker van deelname aan de Tour de France. Dit heeft zijn werkgever, Team Katyusha, vandaag bekend gemaakt. De Australiër zal La Grande Boucle voor de twaalfde keer gaan rijden.

"Robbie moet enkel nog bewijzen dat hij de juiste conditie heeft," liet Serge Parsani, ploegleider van Team Katyusha, in een reactie weten. "Maar ik heb er hem al bijgezet."

McEwen ontbrak vorig jaar in het deelnemersveld van de Tour de France, vanwege een gebroken scheenbeen.

'AOW-leeftijd moet verder verhoogd'

De pensioenleeftijd moet worden gekoppeld aan de levensverwachting. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een woensdag verschenen rapport over Nederland.

Verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar is volgens de OESO nodig om het begrotingstekort terug te dringen. De maatregel gaat echter niet ver genoeg, vindt de OESO, een organisatie van 31 landen voor samenwerking op sociaal-economisch gebied.

Omdat mensen ook in de toekomst steeds ouder zullen worden, zal de pensioenleeftijd steeds verder moeten worden verhoogd. De OESO stelt daarom voor de AOW-leeftijd te koppelen aan de gemiddelde levensverwachting. Dat is een 'meer solide' oplossing dan een eenmalige verhoging.

De OESO voorziet verder dat de pensioenen in de toekomst zullen dalen als gevolg van de kredietcrisis. Om ze op peil te houden zouden werknemers vier jaar langer moeten doorwerken of moeten de premies met 4,5 procent omhoog.

Verder vindt de OESO dat het nieuwe kabinet moet doorgaan met de invoering van de kilometerheffing. De organisatie noemt dit 'een krachtig instrument om files te bestrijden en milieudoelen te bereiken'. Als landelijke invoering van de kilometerheffing niet haalbaar is, moet er een spitsheffing rondom grote steden komen. Ook moet de accijns op diesel omhoog.

Van Gaal onder de indruk van Duitsland

Vanaf zijn vakantieverblijf in Portugal volgt Louis van Gaal het WK voetbal intensief. De trainer van Bayern München zegt dat hij tot nu toe vooral onder de indruk is van Duitsland.

"Het Duitse elftal heeft de beste indruk achtergelaten. Of dat komt doordat vijf van mijn jongens in de basisopstelling staan, laat ik door anderen beoordelen", aldus de Amsterdammer op de site van Bayern. "Ons fantastische seizoen heeft mijn spelers natuurlijk wel veel rugwind gegeven."

Amieux van Eindhoven naar NEC

NEC Nijmegen heeft verdediger Rémy Amieux aangetrokken. De 23-jarige Fransman komt over van FC Eindhoven en tekende bij de Nijmeegse club een contract voor drie jaar. Eerder waren de twee clubs het al eens geworden over de te vergoeden transfersom.

Amieux onderging dinsdag met goed gevolg de medische keuring. De linksback was een van de ontdekkingen van het afgelopen seizoen in de Jupiler League. Voor NEC Nijmegen is dit de derde aanwinst voor komend seizoen. Eerder legde de club al verdediger Nathaniel Will (Ajax) vast en huurde het middenvelder Niki Zimling van Udinese voor één jaar.

Nederlanders in problemen door noodweer Frankrijk

Tientallen Nederlanders die in Zuid-Frankrijk vakantie vierden, zijn in problemen geraakt door noodweer. Heftige regenbuien zorgden ervoor dat auto's, tenten en caravans wegspoelden. Er raakten geen Nederlanders gewond, meldt de ANWB Alarmcentrale. Door het noodweer zijn minstens elf mensen overleden.

De meeste vakantievierders zijn opgevangen door de plaatselijke autoriteiten. Sommigen beleefden angstige momenten en konden ternauwernood het vege lijf redden. Zo moesten toeristen op het dak van hun caravan wachten tot ze gered werden.

De ANWB Alarmcentrale houdt de situatie in Zuid-Frankrijk in de gaten en bekijkt hoe de Nederlanders geholpen kunnen worden.

Suárez krijgt extra steun in de aanval

Ondanks zijn matige optreden in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk, maakt Luis Suárez ook vanavond zijn opwachting in de basis bij Uruguay. Bondscoach Oscar Tabárez geeft de Ajax-speler zelfs extra aanvallende ondersteuning.

De Zuid-Amerikanen willen vanavond tegen thuisland Zuid-Afrika (20.30 uur) een beslissing forceren. Daarom stelt de doorgaans verdedigend ingestelde Tabárez naast Suárez en Forlan ook nog de 23-jarige Edinson Cavani, spits van Palermo (Italië) op.

Bondscoach Tabárez: "We moeten scoren en ten minste een punt pakken, anders kon het wel eens een heel moeilijk verhaal gaan worden. Daarom starten we vanaf het begin met drie aanvallers."

Automobilist botst met eigen scooter

Een Fries die dinsdagmiddag met zijn auto in Leeuwarden op zoek was naar zijn gestolen scooter, kreeg zijn tweewieler op een dienblaadje aangereikt. Toch is de scooter nog steeds zoek.

De eigenaar had volgens de politie een vermoeden waar de scooter kon zijn. Toen hij op de Pilotenespel reed, meende hij zijn scooter al te horen. In een flauwe bocht kwam zijn tweewieler hem opeens met hoge snelheid tegemoet. De scooterbestuurder, een 21-jarige Leeuwarder, verloor de macht over het stuur en botste bovenop de auto. De Leeuwarder raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

De man uit Jelsum herkende zijn scooter en zei tegen de Leeuwarder dat hij de politie had gebeld. Dat bleek geen goed idee. De dief sprong weer op zijn scooter en scheurde er vandoor. De politie riep tweehonderd deelnemers van burgernet op om naar de verdachte uit te kijken. Ook werd de omgeving doorzocht.

Uiteindelijk werd de voortvluchtige in een woning aan Achter de Hoven aangehouden. Na een onderzoek in een ziekenhuis is hij meegenomen naar een politiebureau. De man wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval en heling.

De scooter is echter nog altijd zoek, maar de politie rekent erop dat hij snel wordt gevonden. De bestuurder van de auto heeft zijn scooter volgens de politie overigens niet opzettelijk aangereden. "Dat blijkt ook uit getuigenverklaringen", zegt een woordvoerder.

[E3] Sly Cooper Collection met trailer

Op de E3 is de Sly Cooper Collection aangekondigd voor de Playstation 3. De game brengt de eerste drie delen van de serie, die allemaal zijn verschenen op de Playstation 2, naar de Playstation 3 met verbetere graphics, mogelijkheid om in 3D te spelen en je krijgt de mogelijkheid met de volledige Sly Cooper gang te kunnen spelen.


Van de game is een trailer verschenen die je hieronder kunt zien.

Bastos: "Ik was niet klaar voor Feyenoord"

Michel Bastos is inmiddels de vaste linksback van Brazilië. In Rotterdam zullen ze dat met verbazing aanzien. De 26-jarige speler werd door Feyenoord weggestuurd. "Ik was nog jong en kon me niet aanpassen", vertelde hij aan Voetbal International.

"Ik was nog jong, destijds had ik grote moeite met aanpassen", aldus Bastos in VI. "Ik sprak de Nederlandse taal niet en was erg eenzaam. Eigenlijk was ik mentaal niet klaar voor een buitenlands avontuur."

Bastos keerde terug naar zijn geboorteland. Daar hervond hij zichzelf. Bij Lille probeerde hij het opnieuw in Europa. Toch is Bastos niet vergeten wat zijn tijd in Nederland hem heeft gebracht. "Mijn tijd bij Feyenoord beschouw ik als een moeilijke maar ook leerzame periode. Van die ervaringen heb ik nadien veel profijt gehad. Nu ben ik ouder, heb een gezin."

"Wie weet hoe mijn periode bij Feyenoord was gelopen als ik er op een later moment, onder andere omstandigheden was binnengekomen." Bastos staat inmiddels op zes interlands in het Braziliaans nationale team. Hij was gisteren basisspeler en maakte de negentig minuten vol in zijn eerste WK-wedstrijd van gisteren dinsdag, tegen Noord-Korea die met moeite gewonnen werd.

Fallout Online website online

Tussen al het E3-geweld door mogen we het niet E3 nieuws natuurlijk niet vergeten, daarom presenteer ik jullie het volgende nieuwtje:

De website voor Fallout Online, de MMORPG over de apocalyptische toekomstige wereld die in een jaren '50-sausje is gegoten is online gegaan. De website is een teaser en nadat je even hebt gekeken wat er allemaal gebeurt krijg je de mogelijkheid om jezelf in te schrijven voor een nieuwsbrief.

Verder kan je niet veel doen op de website behalve genieten van het typische Fallout-muziekje op de achtergrond. Bekijk de website zelf hier.

Fallout Online

 

Kuyt blij met compliment Cruijff

Johan Cruijff deelt zelden complimentjes uit, maar voor Dirk Kuyt maakte de oud-voetballer een uitzondering. De aanvaller uit Katwijk was verantwoordelijk voor de tweede treffer tijdens het duel tegen Denemarken (2-0) en liet daarnaast prima voetbal zien.

"Zo'n compliment doet zeker wel iets met je. Cruijff is voor mij de beste voetballer aller tijden van Nederland, dus dat is voor mij een geweldig compliment. Ik heb tegen Denemarken gewoon mijn best gedaan en die lijn probeer ik door te trekken," liet Kuyt weten.

In de afgelopen weken stond de positie van Kuyt ter discussie, maar na afloop van het duel tegen de Deense formatie verstomde een deel van deze kritiek. "Ik heb mijn taken goed vervuld aan de rechterkant. Uiteindelijk schoof de bondscoach me in de slotfase door naar de spitspositie en dat ging ook lekker."

"Ik denk dat wij gewoon een geweldig elftal hebben met fantastische spelers en dat maakt het voor mij ook een stuk makkelijker. Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Hij heeft voorin natuurlijk heel veel mogelijkheden. Maar het maakt mij niet uit waar ik speel. Ik hoop gewoon elke keer in de basis te staan en belangrijk te zijn. Het draait allemaal om het team en niet om mij persoonlijk."

Veel Oranjefans keken op werk

Veel Nederlanders hebben het Nederlands elftal maandag op het werk bekeken. Zo'n 1,6 miljoen mensen onderbraken hun arbeid voor het openingsduel tegen Denemarken (2-0), meldt de NOS. Het aantal kijkers dat de wedstrijd buitenshuis bekeek, bijvoorbeeld op school of in de horeca, komt daarmee op bijna 3,5 miljoen.

Het aantal kijkers buitenshuis is daarmee een record. Het zijn er evenveel als tijdens het kwartfinaleduel Nederland-Argentinië tijdens het WK van 1998, dat de lijst van buitenshuis bereikte kijkers tot nu toe aanvoerde.

In totaal hebben negen miljoen Nederlanders maandag een deel van de wedstrijd Nederland-Denemarken live gezien. De wedstrijd is daarmee beter bekeken dan Nederland-Servië, de openingswedstrijd van Oranje tijdens het WK vier jaar geleden.

Eriksson wil Jabulani-top

"Ik vind dat de overkoepelde instanties naar keepers die kritiek hebben op de Jabulani moeten luisteren", aldus Sven-Göran Eriksson, bondscoach van Ivoorkust. Hij roept op tot een top over de bal die vooral op grote hoogte begint te zwabberen.

Eriksson neemt de kritiek van de spelers uiterst serieus. "Vooral keepers zijn ontevreden. Ik vind dat de overkoepelde instanties naar hen moeten luisteren", stelt de Zweed in het Engelse kwaliteitsdagblad The Guardian.

Eriksson roept zijn collega's en de spelers op tot een discussie. "Spelers, trainers en doelverdedigers moeten snel om tafel. Waarom zouden we niet luisteren naar de kritiek van keepers?"

Wereldvoetbalbond FIFA heeft naar eigen zeggen nog geen officiële klacht ontvangen over de Jabulani. Adidas, de maker van de bal, peinst er niet over om het speeltuig te vervangen. "Daar is geen reden toe. Dit is het beste model dat we ooit gemaakt hebben", zo liet Thomas Schaikvan, directeur public relations van het Duitse sportmerk, weten.

Inkomensval na verlies baan vaak onbekend

Veertig procent van de werknemers die hun baan verliezen weet niet hoe hoog hun nieuwe inkomen wordt. Daarnaast schat twintig procent het nieuwe inkomen te hoog in, concluderen het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting Nibud en kennisplatform CentiQ uit een onderzoek onder vijfhonderd werklozen.

Een kwart van de werklozen gaat er door het verlies van zijn baan meer dan negenhonderd euro per maand op achteruit. Ruim veertig procent moet het met driehonderd tot zeshonderd euro per maand minder doen.

Ruim een kwart van de ondervraagden leent omdat bepaalde uitgaven anders niet meer konden worden gedaan. Een op de vijf werklozen kreeg door de werkloosheid financiële problemen. Nog eens een vijfde verwacht in de toekomst problemen, bijvoorbeeld als de werkloosheidsuitkering stopt. Tegelijkertijd weet bijna de helft niet hoe lang ze die werkloosheidsuitkering nog krijgen.

Werklozen die al langere tijd thuis zitten, hebben meer grip op hun financiën dan mensen die net zijn ontslagen. Dat kan komen doordat ze meer aan hun nieuwe budget zijn gewend. Om de verse werklozen een handje te helpen, heeft het Nibud een checklist online gezet waarmee werklozen stap voor stap kunnen nagaan of ze hun financiën goed hebben geregeld.

Vaders onderschatten taken moeders

Vaders onderschatten massaal de taken die moeders in de opvoeding op zich nemen. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) wordt uitgevoerd.

De enige 'taak' die vaders vaker op zich nemen dan moeders, is kijken naar sportwedstrijden van het kind. De ondervraagde vaders en moeders zijn het er over eens dat moeders vaker de kinderen naar school brengen, naar de dokter gaan, bij huiswerk helpen, voorlezen en seksuele voorlichting geven. Wel zijn de verschillen volgens de vaders kleiner dan volgens de moeders.

Moeders hebben ook het idee dat ze vaker straf geven en vaker complimenten geven dan de vader, maar volgens de vaders valt dat verschil wel mee.

Vier op de tien vaders vinden dat ze te weinig tijd aan hun kinderen besteden om een goede vader te zijn. Drie op de tien moeders vinden ook dat de vaders meer tijd aan hun kinderen moeten besteden.

Als het gaat om de activiteiten die de ouders met de kinderen ondernemen, gaan vaders vaker sporten, voetballen, stoeien, klussen of met de computer werken. Moeders gaan eerder winkelen, knutselen, spelletjes doen, bakken of praten.

Van Marwijk verbaasd over korte broek Robben

Bert van Marwijk keek vreemd op toen Arjen Robben in korte broek op de training verscheen in het koude Johannesburg. "Maar het schijnt niet uit te maken. Hoe koud het ook is", vertelde hij De Telegraaf.

Robben maakte gisteren weer deel uit van de groepstraining. Dat deed hij in korte broek, als één van de weinigen. Dat terwijl de temperatuur in Johannesburg deze dagen net boven het vriespunt ligt.

Robben speelde bij Bayern München afgelopen seizoen lange tijd met een maillot aan. "Ik vond het ook vreemd dat hij in korte broek trainde, maar hij was goed ingepakt volgens de medische staf", aldus Bert van Marwijk. "Dan schijnt het niet uit te maken. Hoe koud het ook is."

De bondscoach liet doorschemeren dat hij Robben ook zaterdag tegen Japan nog niet in actie zal laten komen. Van Marwijk wil de sterspeler rustig brengen en eventueel alleen gebruiken als de strijd tegen Kameroen nog ergens om gaat. Als Nederland zich al heeft geplaatst na de wedstrijd tegen Japan, dan zal Robben naar verwachting niet eerder dan in de achtste finales zijn opwachting maken.

Bugno steunt Bruyneel in strijd tegen Vuelta

Eerder deze week maakten we al bekend, dat Team RadioShack dit jaar niet aan de Vuelta a España zal deelnemen. Dit veroorzaakte grote woede bij het nieuwe team van Lance Armstrong.

Zo sprak Alain Gallopin, algemeen directeur van Team RadioShack, al schande van de beslissing en ook ploegleider Johan Bruyneel was woedend. De ploeg heeft nu steun gekregen van Gianni Bugno, voorzitter van de Vereniging voor Profrenners. Ook hij is van mening dat de organisatie te veel macht heeft gekregen.

Volgens Bugno moeten vanaf nu de renners weer centraal staan. "Ik deel Johans mening dat de renners weer de hoofdrolspelers moeten worden," liet hij weten. "Eén van de redenen dat ik voorzitter geworden ben van de rennersorganisatie is om de renners weer meer macht te geven."

Bugno stelde daarnaast voor om in de toekomst de UCI-ranking te gebruiken als basis. Op die manier is het mogelijk om de best presterende ploegen aan de grote rondes te laten deelnemen.

PSV lijdt tien miljoen verlies

PSV heeft financieel gezien een dramatisch jaar achter de rug. De club uit Eindhoven heeft het afgelopen seizoen een verlies geleden van ruim tien miljoen euro. "De situatie is zorgwekkend", aldus scheidend directeur Jan Reker.

PSV heeft nog twee weken de tijd om de cijfers een beetje op te krikken. Op 30 juni sluit namelijk het boekjaar. Een grote transfer zou er nog voor kunnen zorgen, dat PSV niet in de rode cijfers schrijft. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het voor het eerst in vier jaar dat PSV verlies lijdt.

Het miljoenenverlies is vooral te wijten aan de tegenvallende inkomsten uit Europees voetbal, teruglopende mediagelden en het uitblijven van spelersverkopen. De Eindhovenaren speelden afgelopen seizoen voor het eerst in twaalf jaar niet in de Champions League, maar in de Europa League. Daar werd de ploeg van trainer Fred Rutten al snel uitgeschakeld. Ook komend seizoen zal PSV niet te zien zijn in de Champions League.

De afkoopsom van trainer Huub Stevens kostte PSV 600.000 euro. Daarnaast werd de aankoop van de ontslagen Jonathan Reis meegenomen in de cijfers. "We hebben spelers aangetrokken, zoals André Ooijer, Orlando Engelaar, Stanislav Manolev en Jogos Vukovic, maar daar stonden weinig inkomsten tegenover."

"Nog meer dan voorheen zullen we de tering naar de nering moeten zetten", zegt Reker in het Eindhovens Dagblad. "De echte toppers zullen altijd beloond worden, maar in de breedte moet er flink bezuinigd worden. Dat geldt ook voor PSV. Niet alleen wat betreft de spelersselectie, maar voor alle salariskosten. Die slokken een fundamenteel gedeelte van je totale budget op."

Het verlies van tien miljoen euro wordt dit seizoen nog opgevangen door het eigen vermogen van PSV. Een jaar geleden bedroeg dat nog 29 miljoen euro.

'Strootman voor vier jaar naar FC Twente'

De kans is groot, dat Kevin Strootman deze week een contract bij FC Twente zal tekenen. Dit hangt echter wel af van het oordeel van trainer Michel Preud'homme, die eerst nog een aantal dvd's van de speler wil zien.

FC Twente en Strootman hebben inmiddels een principe-akkoord bereikt. Mocht alles goed gaan, dan zal de middenvelder van Sparta Rotterdam een overeenkomst voor de duur van vier jaar gaan tekenen. Daarnaast vindt de formatie uit Enschede het transferbedrag, dat een half miljoen euro bedraagt, geen probleem.

Naast FC Twente zitten ook sc Heerenveen en FC Utrecht achter de 20-jarige speler aan. De voorkeur van Strootman gaat in elk geval uit naar de Tukkers.

CD: Damien Jurado - Saint Bartlett

Zo blij als een kind was ik toen ik in 2008 de muziek van Damien Jurado leerde kennen! Zijn vorige plaat Caught In The Trees was een wonderschone openbaring. Een plaat die ik grijs gedraaid heb en in de top drie van mijn beste platen in 2008 kwam, nipt achter Port O'Brien en Amanda Palmer. De one-liner die in mijn jaarlijstje achter de naam Jurado kopte was: "Een singer-songwriter die al jaren aan de weg timmert en met dit juweeltje een verpletterende indruk achterliet. Een songsmid die melodische, puntige, pakkende en fijnzinnige folkrockliederen smeedt". Mijn vreugde was dan ook groot toen er recentelijk een nieuw album van de goede man verscheen, Saint Bartlett. Zou het weer zo'n fijne, intieme plaat worden?

Damien 
Jurado

Gift ouder ook belastingvrij bij aanpak huis

De 50.000 euro die een ouder belastingvrij aan zijn kind mag geven voor de aankoop van een huis of voor studie, mag in de toekomst door zoon- of dochter ook worden gebruikt voor het onderhoud of de verbetering van zijn of haar huidige onderkomen.

Ook mag de hypotheekschuld ermee worden afgelost. Dat valt op te maken uit een plan dat minister Jan Kees de Jager van Financiën deze week naar de Kamer heeft gestuurd.

Hij geeft daarmee een vervolg aan de toezegging aan de Kamer gedaan in december 2009.

'Poepon naar Konyaspor'

Sparta Rotterdam raakte Nick Viergever, Erik Falkenburg en Dele Adeleye al kwijt. Nu staat ook Rydell Poepon op de nominatie om van club te wisselen. Er gaan namelijk geruchten dat het Turkse Konyaspor geïnteresseerd is in de diensten van de aanvaller.

Poepon kwam bij Sparta Rotterdam in twee seizoenen tijd tot 64 wedstrijden. In deze periode wist hij negentien keer te scoren. Voordat de aanvaller naar Rotterdam kwam, stond hij twee jaar bij Willem II onder contract.

Israëlische militairen schieten op mannen

Israëlische militairen hebben woensdag het vuur geopend op een groep onbekende mannen die voor zonsopgang de grens tussen Egypte en Israël was overgestoken. Een van de mannen uit de groep kwam daarbij om het leven. Dat heeft een medewerker van het Israëlische leger gezegd.

Een van de mannen zou een pakketje hebben laten vallen, voordat de groep terug vluchtte naar Egypte. De groep nam de dode man met zich mee. De inhoud van het pakketje is niet bekend en het was niet duidelijk of de mannen de intentie hadden Israël aan te vallen of dat ze smokkelwaar met zich mee brachten.

Film: Johan Primero

Johan Puig (José Luis Adserías) rijdt al sinds jaar en dag elke dag vijftig rondjes in zijn oude 2CV om Nou Camp, het stadion van voetbalclub FC Barcelona. Als hij dit niet doet, brengt dat ongeluk voor Barça is zijn gedachte. De traditie voor deze opmerkelijke gewoonte is ontstaan toen hij als kind elk weekend een rondje om het stadion reed met zijn vader. Deze heeft nu een plekje in de bijrijdersstoel, in een urn welteverstaan. De routine van het dagelijkse rondjes rijden en het tegenkomen van de goede bekenden op de route wordt danig verstoord als hij ruitenwasster Paquita (Aurora Cayero) ontmoet. Zij fladdert door het leven en heeft maling aan regelmaat en vaste rituelen. Johan probeert zijn gevoelens voor Paquita en Barcelona te combineren, maar dat blijkt een steeds moeilijker en uiteindelijk onmogelijke opgave. Johan zal moeten kiezen...

Poster

[E3] Multiplayer van Assassin's Creed: Brotherhood in trailer

Met de nieuwe Assassin's Creed: Brotherhood zal de game voor de eerste keer met meerdere personen te spelen zijn. Het is natuurlijk erg gaaf om elkaar te proberen zo stilletjes mogelijk dood te maken zondar dat iemand dat door heeft. Hoe dit er een beetje uit moet gaan zien kunnen aanschouwen in onderstaande trailer die is getoond tijdens de presentatie van Sony op de E3.

Asscher dreigt moskee met ontruiming

Als de Aya Sofia-moskee aan de Postjesweg in Amsterdam-West niet binnen twee weken is ontruimd, doet de politie dat. Daarvoor waarschuwt waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher in een brief die dinsdag bij de moskee is bezorgd, schrijft De Telegraaf.

In de brief waarschuwt hij volgens de krant dat bij een gedwongen ontruiming de moskeeregels kunnen worden overtreden. Dat betekent dat honden kunnen worden ingezet en dat de moskee met laarzen of schoenen kan worden betreden.

Wel zou Asscher hebben toegezegd dat de moskee niet onder de gebedstijden wordt ontruimd. De brief komt niet uit het niets. Woningcorporatie Stadgenoot wil al jaren een wooncomplex op de locatie van de moskee bouwen. In 2008 oordeelde de rechter al dat moskeevereniging Milli Görüs het gebouw moet verlaten.

Voorzitter van Milli Görüs Fatih Dag reageert in de krant gelaten. Hij zegt waarschijnlijk geen gehoor te geven aan het verzoek van Asscher.

Pinautomaat opgeblazen in Gorinchem

Criminelen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een pinautomaat in Gorinchem opgeblazen.

De explosie was zo krachtig, dat ook de gevel van de SNS-bank aan de Koningin Wilhelminalaan er aan moest geloven. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan, vertelde een woordvoerster van de politie. Op de grond lagen nog een aantal bankbiljetten.

Omwonenden zagen meerdere verdachten in een donkere auto vertrekken. Zij zijn nog voortvluchtig, ondanks wegafzettingen en een zoektocht in de regio.

Doden door zware bevingen bij Indonesië

Zeker twee mensen zijn woensdag in Indonesië om het leven gekomen toen hun huizen instortten door zware aardbevingen.

De slachtoffers vielen op het eiland Yapen nabij West-Papua. Dat meldde de politie. De twee bevingen volgden elkaar rond het middaguur binnen enkele minuten op. Volgens de Indonesische geologische dienst hadden de bevingen een kracht van 6,2 en 7,1 op de schaal van Richter. Later volgde nog een reeks hevige naschokken. Na de eerste bevingen werd een tsunamialarm uitgevaardigd voor een aantal landen aan de Grote Oceaan, maar dat werd korte tijd later weer ingetrokken. De bevingen vonden ruim 100 kilometer ten zuidoosten van het eiland Biak plaats op een diepte van circa 10 kilometer.

Door de aardbevingen stortte op Yapen een kerk in en circa 150 huizen raakten beschadigd. Mensen vluchtten de straat op. In Manokwari, ongeveer 300 kilometer verderop, trilden de gebouwen op hun grondvesten. Ook daar durfden mensen niet binnen te blijven uit angst voor instorting. Indonesië ligt in een van de geologisch actiefste regio's ter wereld, de zogeheten Ring van Vuur. In de voormalige kolonie van Nederland komen aardschokken dan ook bijna met de regelmaat van de klok voor. Vorig jaar kwamen in september in Padang ongeveer duizend mensen om het leven door een aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter.

Dodental overstromingen Frankrijk stijgt

Het dodental door overstromingen in Zuid-Frankrijk is woensdag opgelopen tot tien. Door zware regenval steeg het water in het bergachtige gebied in korte tijd enkele meters, waardoor velen geen tijd meer hadden om naar hogergelegen gebieden te vluchten.

Ze zochten hun toevlucht op daken van huizen. Dat meldden Franse media. Drie mensen kwamen om in Draguignan, dat circa 50 kilometer ten westen van Cannes ligt. Een vrouw kwam om in het iets zuidelijker gelegen plaatsje Le Luc. Haar lichaam werd door een woeste stroom meegesleurd door het dorp. In Le Muy en Les Arcs vielen twee doden. Ook elders in de Côte d'Azur zijn nog vier doden gevallen. Nog zeker vier mensen worden vermist. In twaalf uur tijd viel circa 180 millimeter regen in de regio. Het treinverkeer tussen Nice en Toulon is volledig tot stilstand gekomen. Een hogesnelheidstrein, die met 300 passagiers van Nice onderweg was naar het Noord-Franse Lille, kwam ter hoogte van Le Luc stil te staan. In ongeveer 175.000 huizen in het gebied is de stroom uitgevallen.

De luchthaven Toulon-Hyères is gesloten, omdat de start- en landingsbanen blank staan. De reddingsdiensten zijn massaal ingezet en er is een crisiscentrum ingericht. Mensen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag met helikopters van daken gehaald. Ook werden mensen uit auto's gered. In sommige gemeentes in het departement Var drijven auto's en vrachtauto's door de straten. Het slechte weer in het zuiden van Frankrijk houdt volgens Franse meteorologen nog zeker tot in de loop van de ochtend aan.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over kiesdelers en voorkeursstemmen.

Gisteren werd de definitieve uitslag van de Kamerverkiezingen bekend. Twee kandidaten, die op basis van de lijstvolgorde niet waren gekozen, kwamen door voorkeursstemmen alsnog in de kamer, ten koste van twee collega’s. De gelukkigen waren Sabine Uitslag (CDA) en Pia Dijkstra (D66).

Het is goed, dat de kiezers een kandidaat met voorkeursstemmen in de Kamer kan kiezen. Democratie ten top. Maar ik zit ergens mee. De kiesdeler (het aantal stemmen dat nodig is voor één kamerzetel) bedraagt ongeveer 60.000 stemmen. Maar voor een voorkeurszetel zijn slechts ongeveer 15.000 stemmen nodig, een kwart van de kiesdeler. En als de partij niet in totaal minimaal 60.000 zetels haalt, gaat het voorkeursfeest niet door. Vreemd.

Uitslag en Dijkstra haalden ruim 15.000 voorkeursstemmen. Rita Verdonk haalde een veelvoud daarvan, maar haar partij kwam niet aan de 60.000. Gevolg: Uitslag en Dijkstra wel in de Kamer, maar Verdonk, die in haar eentje meer stemmen haalde dan deze twee kandidaten samen, niet in de Kamer. Mijn democratisch gevoel jeukt een beetje. Dit rare systeem moet op de helling. Ook het aantal stemmen voor een voorkeurszetel zou gelijk moeten zijn aan de kiesdeler. Pas dan kun je stellen dat iemand op eigen kracht in de Kamer is gekomen.

Helft jongeren wil in vakantie zwartwerken

Bijna de helft van de jongeren is van plan de komende zomervakantie zwart werk te doen. Dat concludeert het jongerennetwerk van FNV, FNV Jong, woensdag uit een onderzoek.

Zes van de tien jonge zwartklussers gaan volgens het onderzoek zwartwerken omdat ze een vakantiebaantje bij vrienden, familie of kennissen hebben. Bijna drie op de tien zwartwerkers zouden niet wit willen werken omdat ze met zwart werk meer denken te verdienen.

Ook zouden jongeren vaak geen keus hebben omdat het moeilijk is aan een vakantiebaan te komen. Verder weet zestig procent niet wat het minimumloon is en dat zij daar recht op hebben.

FNV Jong probeert jongeren met een campagne te overtuigen wit te werken. Onder het motto 'kom niet in de shit, doe het wit' geeft het jongerennetwerk woensdag op het ROC Nijmegen tips over bijbaantjes, vakantiewerk en loon.

Staatspersbureau Noord-Korea positief

Het lijkt erop dat de spelers van Noord-Korea niet hoeven te vrezen voor hun leven na de 2-1-nederlaag tegen Brazilië op het WK. De voetballers uit 'de schurkenstaat' werden door het staatspersbureau KCNA geprezen.

Noord-Korea verraste de wereld door heel aardig voor de dag te komen tegen de goddelijke kanaries uit Zuid-Amerika. Waar velen een walkover verwachtten, leden de Koreanen slechts een minieme nederlaag.

Dat is de dictatoriale leider Kim Jong-Il blijkbaar niet ontgaan. Het staatspersbureau prees de moed en volharding van de Noord-Koreanen door zelfs bij een 2-0-achterstand nog door te gaan.

Of het volk volledig juist wordt ingelicht is maar de vraag. De redelijk eenzijdige strijd was volgens het persbureau vanaf het begin een stevige afwisseling tussen aanval en verdediging.

'Vuvuzela is geen Zuid-Afrikaanse traditie'

De veel bekritiseerde vuvuzela is echt geen oude Zuid-Afrikaanse traditie. Dat stelt Johan de Haan woensdag in een ingezonden brief in het Nederlands Dagblad. Hij woonde achttien jaar in Zuid-Afrika.

De vuvuzela is een lang trechtervormig blaasinstrument waar een hoop herrie mee kan worden gemaakt. Het massale gebruik ervan bij het WK in Zuid-Afrika leidt tot veel klachten, omdat het overige stadiongeluid nauwelijks nog te horen is. De NOS heeft het stadiongeluid tijdens de uitzendingen al zachter gezet.

De moderne plastic vuvuzela is volgens De Haan nog geen tien jaar oud. Daarvoor werd vaak een aluminium versie gebruikt die weinig te zien of te horen was. De afgelopen vijf jaar is het gebruik toegenomen. Pas bij de Confederations Cup vorig jaar werd de trompet volgens De Haan voor het eerst in grote aantallen gebruikt.

Het argument dat de vuvuzela onderdeel is van de cultuur of de voetbaltraditie in Zuid-Afrika gaat volgens hem dus niet op. Verder zegt hij te hopen dat het Nederlands voetbalpubliek 'minder gecharmeerd is van deze lawaaimaker'. "Voordat wij er erg in hebben, wordt het ook hier een culturele traditie."

[E3] Een donker toekomstbeeld in Professor Layton 3-trailer

In Europa en de VS hebben we nog maar twee delen gehad in de Professor Layton-serie terwijl ze in Japan al veel verder zijn. Toch is er goed nieuws want deel 3 voor de Nintendo DS zit er ook hier aan te komen.

De game gaat Professor Layton and the Unwound Future heten. Luke stuurt een brief tien jaar terug in de tijd naar Layton met de mededeling dat het niet zo goed gaat met Londen. Aan Layton natuurlijk de taak dit op te lossen. Dit doe je door hints te verzamelen door meer dan 165 puzzels, zoals we die gewend zijn van de serie, op te lossen.

Van de game is een eerste trailer verschenen die je hieronder kunt zien.

[Video] Maicon: "Ik heb gewoon uitgehaald"

In poule G won titelkandidaat Brazilië gisteravond met 2-1 van Noord-Korea. Na afloop van het duel wees Maicon het weer als schuldige aan voor het matige spel van de Brazilianen.

"Het is verschrikkelijk koud. Daardoor is het voor ons moeilijk om in ons spel te komen," aldus Maicon. Over zijn treffer zei hij: "Ik was buiten adem en heb gewoon uitgehaald."

De treffer van Maicon

Film: Letters to Juliet

Sophie (Amanda Seyfried) en haar verloofde, de chef-kok Victor (Gael García Bernal), gaan op “pre-huwelijksreis” naar Verona, Italië. Victor houdt zich echter alleen maar bezig met het zoeken van de beste wijnen en truffels voor zijn nieuwe restaurant in plaats van met Sophie. Zij trekt dan maar haar eigen plan en belandt bij het huis van Julia (je weet wel, die van Romeo) waar tientallen brieven tussen de stenen van de muur steken. Ze komt erachter dat een groep vrouwen (“de secretaressen van Julia”) alle epistels beantwoordt en besluit hen te helpen. Als ze in de muur een brief vindt die al zo'n vijftig jaar oud is, besluit ze toch te antwoorden omdat ze zo geroerd is door het verhaal van tienermeisje Claire die niet voor geliefde Lorenzo durft te kiezen en terug naar vaderland Engeland gaat. Sophies antwoord is amper de deur uit of de inmiddels bejaarde Claire (Vanessa Redgrave) staat voor haar neus, begeleid door haar goed ogende maar cynische kleinzoon Charlie (Christopher Egan). Sophie en Claire mogen elkaar meteen en Sophie besluit haar te helpen zoeken naar haar oude liefde. Terwijl ze gedrieën de verschillende Lorenzo Bartolini's afgaan in de hoop de juiste te vinden, worden Sophie en Charlie langzaam maar onmiskenbaar tot elkaar aangetrokken.

Poster

[E3] LittleBigPlanet 2 gameplay-beelden

Op de persconferentie van Sony afgelopen avond heeft Alex Evans van Media Molecule laten zien wat we van de nieuwe LittleBigPlanet mogen gaan verwachten. Deze presentatie is hieronder te zien.

We zien wat de game allemaal mogelijk maakt om zelf te bouwen. Er zijn verschillende game-types te zien waarbij je zelf aan kunt geven hoe iemand de game moet winnen en waar mensen punten voor krijgen. Ook zien we een aantal creaties van gamers die erg ervaren zijn met de eerste game.

[E3] Pas op voor gebouwen in Motorstorm: Apocalypse-trailer

Na een Motorstorm-game in de woestijn, op een tropisch eiland en in de sneeuw te hebben gehad zal de nieuwste game in de serie zich afspelen in de stad.

Toch is het geen stad zoals je gewend bent. De stad is namelijk verlaten en in puin waardoor de racers alle ruimte krijgen om hun gang te gaan. Van de game is de eerste trailer verschenen die je hieronder kunt aanschouwen.

De game gaat Motorstorm: Apocalypse heten. Wanneer die verschijnt is nog niet bekend gemaakt.

[NBA] Lakers verpletteren Celtics

De Los Angeles Lakers hebben de basketballers van de Boston Celtics pijnlijk duidelijk gemaakt, dat ze dit jaar de kampioenstitel in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA willen opeisen. De club van sterspeler Kobe Bryant versloeg de Celtics met 89-67.

De Lakers trokken hiermee de stand in de best-of-seven gelijk naar 3-3, waardoor morgen in LA bepaald wordt welke club landskampioen wordt. De Celtics keken al na de helft van de speeltijd tegen een achterstand van 51-31 aan.

Dit is de vierde laagste score ooit in de geschiedenis van de play-offs van de NBA. Drie keer scoorde een club slechts dertig punten.

[E3] Zes helden schoppen kont in Heroes on the Move

Op de persconferentie van Sony is een nieuwe game onthuld genaamd Heroes on the Move. Van de game is de eerste trailer hieronder te zien.

Helden van verschillende Playstation-generaties komen samen om kont te schoppen tegen het kwaad. Ratchet, Jak, Sly, Clank, Daxter en Bentley zullen allemaal in de game te spelen zijn. De game zal verschijnen voor de Playstation Move-controller.

Donovan gaat voor drie punten

De Verenigde Staten zijn na het knappe gelijkspel tegen Engeland (1-1) optimistisch gesteld over hun kansen op de tweede ronde. Landon Donovan denkt dat drie punten haalbaar zijn in de wedstrijd tegen Slovenië.

Hoewel de VS al tweede werden tijdens de Confederations Cup een jaar geleden verraste het velen door vrij gemakkelijk een punt te pakken tegen titelkandidaat Engeland. Het optimisme is derhalve groot, maar toch is Donovan waakzaam: "Als we vrijdag verliezen, liggen we uit het toernooi. Dat is de realiteit."

De wedstrijd tegen Slovenië, die vrijdag om 16.00 uur start, ziet de Amerikaan vol vertrouwen tegemoet. "Met een gelijkspel kunnen we nog wel door, maar als we winnen hebben we een ontzettend goede kans om door te gaan. Dat is dan ook waar we voor moeten gaan."

[E3] Mutanten op de loop in inFamous 2-trailer

Gisteren is op de persconferentie van Sony de eerste trailer getoond van het tweede deel in de inFamous-serie. Deze kunnen jullie hieronder aanschouwen.

De game speelt zich af in een nieuwe stad met een nieuwe held waarmee je zult spelen. In de trailer kunnen we onder andere zien dat de electrische krachten terug zijn maar op het einde zien we ook dat de held wellicht over nog meer krachten beschikt. Sowieso ligt de nadruk waarschijnlijk meer op melee-gevechten.

De game verschijnt in 2011 voor de Playstation 3.

[E3] Kingdom Hearts 3D naar 3DS

Er was nog wat onduidelijkheid over de Kingdom Hearts demo op de 3DS. Was dit nu gewoon een techdemo om te laten zien wat er mogelijk was, of is dit een echte game wat op de 3DS uit gaat komen? Gelukkig komt Twitter om de hoek kijken om aan die twijfel een eind te maken.

Shinji Hashimoto, producer bij Square Enix, heeft in een tweet gemeld dat dit een volledig nieuw spel zal zijn. Er komen twee titels uit de reeks naar handhelds: Kingdom Hearts Re-Coded naar de DS en Kingdom Hearts 3D naar de 3DS. Tetsuya Nomura, de bedenker van de reeks, werkt weer mee aan dit deel. Square Enix heeft nu ook een persbericht de deur uit gedaan, dus er is geen twijfel meer mogelijk. Kingdom Hearts 3D komt naar 3DS. Punt.

 

Kingdom Hearts 3DS

Overal Secret of Mana bij de hand

In de categorie kort maar krachtig: Square Enix heeft aangegeven dat ze Secret of Mana gaan uitbrengen op de iPhone en dus ook iPad. Dit spel, uitgekomen op de SNES, wordt nog steeds gezien als één van de beste RPG's. Nu kunnen de mensen die het spel niet kennen, het binnen nu en een half jaar ook gaan ervaren. Secret of Mana moet namelijk ergens dit jaar nog uitkomen, dus we houden de Apple Store voor je in de gaten!

Secret of Mana

Mercedes blijft auto voorlopig doorontwikkelen

Het doorontwikkelen aan de huidige bolide van Mercedes houdt voorlopig niet op. Het Duitse team is er van overtuigd dat er nog betere resultaten met de MGP W01 te halen zijn. Al een geruime tijd blijven de prestaties een stuk achter bij de ambities. Levende legende Michael Schumacher gaf afgelopen week aan dat hij dit seizoen niet meer aan de titel kan denken en dat hij zich op volgend jaar gaat richten.

Ross Brawn laat echter heel iets anders weten. Hij is nog lang niet van plan het verbeteren te staken. Er zijn teams die ervoor kiezen om tijdens een seizoen te stoppen met verbeteren om zo een betere auto voor het volgend seizoen te ontwerpen. Volgens directeur Brawn is het voor Mercedes echter mogelijk om aan beide auto's tegelijk te werken.

"We richten ons momenteel op het ontwikkelen van zowel de auto van nu als die van 2011", verklaart Brawn aldus tegenover Autosport. "Ik denk dat veel teams al naar de auto van volgend jaar kijken, maar wij willen gedurende de aankomende races nog een aantal belangrijke modificaties op de huidige bolide doorvoeren."

"Daarna gaan we pas nadenken over wat we in de tweede seizoenshelft gaan doen", stelt Brawn, die aangeeft dat Mercedes het tot dat moment niet rustig aan zal doen: "Voorlopig houden we ons bij het doorontwikkelen van deze auto zeker niet in."

'Babel mag Liverpool verlaten bij goed bod'

De toekomst van Ryan Babel lijkt niet bij Liverpool te liggen. Volgens The Times mag de Oranje-international de Engelse club verlaten bij een goed bod.

Die nieuwe club zou wel eens Birmingham City kunnen zijn. In januari bracht de club uit de Premier League al een bod uit op Babel. Liverpool veegde het bod toen echter van tafel. Begin juni kwam het bericht naar buiten dat Birmingham een nieuwe poging zal gaan ondernemen om de oud-Ajacied los te weken bij The Reds.

Liverpool wil een aantal spelers van de hand doen om zodoende een opvolger voor Rafael Benitez aan te stellen. De manager werd maandag gepresenteerd bij Inter.

Andere spelers die bij Liverpool mogen vertrekken zijn reservedoelman Diego Cavalieri, Philipp Degen en Albert Riera. Dit zijn allen aankopen van Benitez, maar blijken overbodige spelers. Ook Yossi Benayoun is al vertrokken naar Internazionale.

[E3] Nintendo wil ook remakes op 3DS

Tijdens het Nintendo vragenuurtje heeft Shigeru Miyamoto, vader van de populaire loodgieter, aangegeven dat hij remakes van zijn eigen favoriete games wil maken, waaronder Mario.

Welke game van de loodgieter wilde hij niet zeggen, maar het zijn er tegenwoordig ook zo veel, misschien is hij zelf de tel kwijt. Wel verzekerde hij dat de remakes geen simpele overzetting zou worden, hij wil wel nieuwe elementen in de remakes stoppen. Zo ook met Starfox, het andere populaire spel, waar de fans al jaren virtueel schreeuwen om een nieuw deel.

Volgens Shigeru is het bewegen in 3D wel lastig gebleken in het verleden, maar door de 3DS wordt alles opeens een stuk eenvoudiger, omdat het echt 3D is, met de mogelijkheid ook in 3D te bewegen met de 3D slider en het geen kunstje is om 3D op een plat scherm te tonen, zoals eerder altijd gedaan is.

Paper Mario zal ook op de 3DS uitkomen

[E3] Zelda: Ocarina of Time op 3DS

Nog meer E3, en nog meer games voor de 3DS, de nieuwe handheld van Nintendo. Tijdens de demo die de bezoekers van de conferentie zelf mochten beleven door te spelen met de 3DS, is Zelda ook gesignaleerd.

Zelda: Ocarina of Time zal ook op de 3DS uitkomen, en volgens de bron, die er mee gespeeld heeft, ziet het spel er beter uit dan het origineel op de Nintendo 64. De typische sfeer van het spel komt goed tot zijn recht in het spel. Helaas zijn er geen bewegende beelden voor handen, dus wij moeten het nog even doen met herinneringen van dit legendarische spel, totdat de 3DS in de schappen ligt.

[E3] PES 2011 laat zijn kracht(balk) zien

Uitgever Konami heeft een E3 trailer op het internet gezet van de populaire voetbalreeks. PES 2011 zal dit jaar weer de concurrentie aan moeten met Fifa 2011, of het spel een kans gaat maken, kun je gaan bekijken in onderstaande gameplaytrailer.

We zien de krachtbalk in gebruik, wat onder andere de afstand en precisie van je passes en ingooien zal beïnvloeden. PES 2011 zal in de herfst voor PC, Xbox 360, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation Portable uitgebracht worden.

Ronaldo: "Ivoorkust was bang van ons"

Portugal wist vanmiddag niet te winnen van Ivoorkust. De Afrikaanse ploeg van bondscoach Sven Göran Eriksson hield de Portugezen op 0-0. Sterspeler Cristiano Ronaldo keek na afloop meteen vooruit.

"We wisten dat Ivoorkust niet veel zou aanvallen en op de verdediging zou gaan leunen. Ze waren bang van ons in de eerste helft. In de tweede helft kwamen zij wat meer los. Wij speelden wel aardig maar wonnen de wedstrijd niet. En dat was niet alleen omdat we geen geluk hadden", zei de aanvoerder van Portugal na afloop tegenover RTP 1.

Door het gelijkspel tegen Ivoorkust moet Portugal nog aan de bak in Groep G. Ronaldo heeft er vertrouwen in dat zijn land de volgende ronde haalt. "We hebben nog niks verloren en alles ligt nog open. We moeten gewoon op deze voet verder gaan", aldus Ronaldo, diet het met zijn land nog gaat opnemen tegen Brazilië en Noord-Korea.

[E3] Pikmin wel in de maak

Volgens Shigeru Miyamoto is Pikmin nog steeds in ontwikkeling, alleen wilde hij het niet tijdens deze show aankondigen. Er was zo veel nieuws te zien, het spel zou ondergesneeuwd geraakt zijn.

De creatieve geest achter Nintendo wil, als hij het spel gaat aankondigen, alle spotlights er op zetten. Bij deze show kon dat niet, omdat Zelda, 3DS en al die andere titels de aandacht van Pikmin zou afleiden. Wanneer hij het langverwachte spel zal aankondigen heeft Shigeru niet verteld, maar dat het komt, is zeker. 

Pikmin

Dunga: "Tempo lag te laag in eerste helft"

Brazilië heeft vanavond een krappe zege op Noord-Korea geboekt. De ploeg van bondscoach Dunga had het lastig tegen een verdedigende tegenstander. Het werd uiteindelijk 2-1.

"In de eerste helft speelden we niet goed. Het baltempo lag veel te laag. In de tweede helft deden we dat een stuk beter", vertelt bondscoach Dunga na afloop. "Na rust speelden we sneller en kregen we meer kansen."

"De eerste wedstrijd is altijd een van de moeilijkste. Ik en de spelers hadden natuurlijk ook graag meer doelpunten gezien en er geen tegen gekregen. Als je het aan Julio Cesar vraagt dan zal hij niet blij zijn."

"Als je een team treft dat ook aanvalt, dan komen er ruimtes. Het is daarom moeilijk om te spelen tegen een elftal dat alleen maar verdedigt. Je moet de bal snel verplaatsen om ruimte te krijgen. Noord-Korea verdedigde in de eerste helft perfect."

Vooral over Robinho was Dunga erg tevreden. Meteen trekt hij ook een lange neus naar de critici. "Robinho was goed. Hij weet goed om te gaan met wedstrijden als deze. Hij heeft het verschil gemaakt. En dan waren er vooraf mensen die hem niet eens in de Seleçao wilden..."

De Jong: "We hoeven de favorietenrol niet"

Nederland won maandag met 2-0 van Denemarken. De wedstrijd was niet van hoog niveau, maar dat maakt Nigel de Jong niet uit.

"Het was slecht spel", zegt De Jong in gesprek met Ons Oranje. "Maar het was een goed resultaat en een stugge tegenstander."

Samen met Mark van Bommel vormde De Jong het blok voor de verdediging. "Het is al twee jaar zo, sinds Mark is teruggekomen, dat we goed staan. Het is goed om te merken dat je een goede connectie hebt op het veld."

De Jong pakte wel een gele kaart na een grove charge. "Ik beleef dat als een goed moment. Voor mij is het gewoon een moment in de wedstrijd. Ik had de bal. That's it. Maar daar kun je hem voor krijgen. En dat gebeurde. So be it. Nu weer verder kijken."

De oud-Ajacied is blij met de drie punten. "Ik teken liever voor een langzame start dan dat ik er vroeg uit lig. We hoeven de favorietenrol niet. We zijn bezig met een project en we proberen zo ver mogelijk te komen."

Bijna de helft van Nederland wil Elia in de basis

Bijna de helft van de Nederlanders vind dat Eljero Elia in de basis moet beginnen tegen Japan. Dat is op te maken uit een peiling van Maurice de Hond.

De snelle buitenspeler van het Nederlands elftal maakte een goede indruk als invaller in de wedstrijd tegen Denemarken. Van de achthonderd ondervraagden vond 74 procent hem de man van de wedstrijd. Met het sterke optreden heeft hij zich bij veel Nederlanders in de basis gespeeld.

Wesley Sneijder werd door de Fifa na afloop van de wedstrijd gehuldigd als 'man of the match', maar de meeste Nederlanders plaatsten hem niet eens in de top drie. Na Elia vonden ze Dirk Kuyt en Mark van Bommel het beste. Sneijder komt pas op de vijfde plaats, na keeper Maarten Stekelenburg.

Robin van Persie en Rafael van der Vaart waren volgens de ondervraagden van De Hond de slechtste spelers met beiden zo'n dertig procent van de stemmen. Sneijder komt in dat overzicht na Nigel de Jong op de vierde plaats.

De 23-jarige speler kwam ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Van der Vaart. Met hem in de ploeg werd het spel van Oranje direct een stuk gevaarlijker.

Van der Vaart liet eerder weten zich geen zorgen te maken over zijn plek binnen het Nederlands elftal. "Ik verwacht nog veel te spelen en heb op dit moment ook geen reden daaraan te twijfelen. Elia deed het heel goed. Het is mooi als je zo'n speler in de ploeg hebt. Die brengt met zijn snelheid toch iets extra's."

Ongeluk wordt motorrijder fataal

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een motor in Hengevelde (Overijssel) is een 35-jarige motorrijder omgekomen. Het ongeluk vond rond 8 uur ’s avonds plaats op de Bentelosestraat, dat meldde de regiopolitie Twente.

Het slachtoffer reed op de Bentelosestraat toen een tegemoetkomende automobilist plotseling afsloeg. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en de man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Het vermoeden bestaat dat de 37-jarige automobilist de motorrijder over het hoofd heeft gezien. De politie Twente is bezig om de zaak te onderzoeken.

Punten Ronde 8 FOK! Formule 1-manager

De Grand Prix van Canada werd verreden, winnaar werd polesitter Lewis Hamilton. In onze FOK! Formule 1-manager heeft de polesitter dit keer niet de eerste plaats behaald, in dit Puntenbericht lees je erover.

Er waren ook deze race op het Circuit Gilles-Villeneuve straffen uitgedeeld en werd er stukgegaan, dus ook in de Formule 1-manager waren er strafpunten te vergeven.

De strafpunten die deze race zijn uitgedeeld:

Vitaly Petrov, drivethroughpenalty voor jumpstart: -15
Vitaly Petrov, drivethroughpenalty voor vermijdbare crash met De la Rosa: -0 (tweede dt)
Nico Hülkenberg, drivethroughpenalty voor te snel rijden pitstraat: -15
Felipe Massa, strafseconden (drivethroughpenalty) voor te snel rijden pitstraat: -15

Red Bull-motor, versnellingsbakwissel Webber: -10
HRT-motor, versnellingsbak Senna: -15
BMW Sauber-motor: motor De la Rosa: -15

Lotus Racing-chassis, remmen Trulli: -15
Virgin Racing-chassis, stuurinrichting Glock: -15

De waarschuwingen voor Robert Kubica en Jaime Alguersuari voor gevaarlijk rijgedrag tellen niet als straf voor de manager, en Michael Schumacher heeft helemaal niets gehoord van de stewards, dus ook daar doen we niets mee.

Opnieuw de disclaimer maar even: omdat het momenteel technisch niet mogelijk is om exact het aantal punten dat alle deelnemers hebben gehaald in iedere ronde te laten zien in een lijst, heeft de crew een berekening in Excel losgelaten op grofweg de eerste 550 deelnemers die bovenaan stonden in Ronde 7 en staan in Ronde 8. We hopen dat in de toekomst wel te zien is hoeveel punten de deelnemers in één ronde gescoord hebben.

Rondewinnaar deze keer is team chemistoneF1, met 313 punten. De nummers twee zijn er zes, te weten de teams De Floppers, Downtime Shampoo F1, Ice GP, Paganfolk Racing, Sharp en Tolhek F1. Ze haalden allemaal 297 punten. Als eervolle vermelding zijn er negentien useteams die met 288 punten gedeeld achtste werden.

Het algemeen klassement werd tot en met de vorige ronde aangevoerd door team shannara. Hij had slechts twee punten voorsprong, en dat was niet genoeg. Team PP-Vogels neemt het stokje over en met 1745 punten trekt hij meteen een gat van 28 punten op team shannara die nu 1717 punten heeft. De rest van de top tien is behoorlijk opgeschud, want alleen team JGP blijft daarin, hij komt van plaats negen nu op de derde, met 1637 punten. Het team met de naam Team Manana staat nu vierde op 1608, en team DTC vijfde op 1597 punten.

Punten Ronde 8

Pos. Teamnaam Ronde 7 Ronde 8 Verschil
1 chemistoneF1 1260 1573 313
2 De Floppers 1273 1570 297
= Downtime Shampoo F1 1153 1450 297
= Ice GP 1229 1526 297
= Paganfolk Racing 1139 1436 297
= Sharp 1149 1446 297
= Tolhek F1 1130 1427 297
8 Banzai 1116 1404 288
= Boontje.nl Racing 1197 1485 288
= Clémens 1172 1460 288
= Daffie Racing 1136 1424 288
= EPM Racing 1198 1486 288
= FC Speed 1052 1340 288
= Formule Grindbak 1154 1442 288
= GiddyUpGo 1129 1417 288
= HTeK Racing 1136 1424 288
= MidasX 1084 1372 288
= Nixweerd 1154 1442 288
= Omke's Reucers 1200 1488 288
= Puk 1293 1581 288
= Rear-End Racing 1032 1320 288
= Ronstopable Racing 1097 1385 288
= Toettoet 1195 1483 288
= Tukker Racing 1135 1423 288
= Vortex 1063 1351 288
= Yogi_B F1 1072 1360 288


Algemeen klassement na Ronde 8

Pos. Teamnaam Punten
1 PP-Vogels 1745
2 shannara 1717
3 JGP 1637
4 Team Manana 1608
5 DTC 1597
6 Jasper Racing 1594
7 schumacher1 1590
8 Vangangelt grand prix 1585
9 Puk 1581
10 F1 Holland Racing 1580
= enzobubba 1 1580


Op het gebied van de subleagues doet subleague ADP F1 nog altijd goede zaken. De groep staat og steeds op de eerste plek, maar de voorsprong van 100 punten is geslonken: met 1328 punten staan ze 57 punten los van de nummer twee, subleague Vana Racing League. Die groep heeft nu 1271 punten en komt de top tien binnen. Subleague ! AIM ON TOP ! stijgt van de tiende naar de derde plek met 1268 punten. Gas Hoare F1 is weer terug in de top tien en met 1262 punten staan ze vierde. De vijfde plaats is voor een nieuweling in de top tien: Grand Prix du Achmea heeft nu 1261 punten.

Algemeen klassement subleagues na Ronde 8

Pos. Teamnaam Punten
1 ADP F1 1328
2 Vana Racing League 1271
3 ! AIM ON TOP ! 1268
4 Gas Hoare F1 1262
5 Grand Prix du Achmea 1261
6 PTA 1259
7 Multikabel F1 1256
8 F1 Predictions 1254
9 SpaMetBier 1248
10 FastLaps 1244


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Over twee weken, op zondag 27 juni wordt de Grand Prix van Europa gereden op het circuit van Valencia in Spanje. De volgende ronde sluit op vrijdag 25 juni 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je veel succes en uiteraard ook veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!


Nieuw uitlaatsysteem bij Ferrari voor Valencia

De nieuwe update die Ferrari voor de F10 meeneemt naar het stratencircuit van Valencia omvat onder meer een geheel nieuw uitlaatsysteem. Hiermee gaat het Italiaanse team Red Bull achterna dat met de laag geplaatste uitlaten hete lucht langs de diffusor kan leiden om de luchtstromen te versnellen en meer downforce te verkrijgen.

De grote update die Ferrari meeneemt omvat naast een nieuw uitlaatsysteem ook een vernieuwde achterwielophanging. Hierdoor moet de Italiaanse renstal vier tot vijf tiende per ronde sneller worden, waardoor meevechten om de overwinning weer tot de mogelijkheden zou moeten behoren. "Het gaat niet zo zeer om de vooruitgang die we in Valencia boeken, maar om de ruimte die we creëren om de auto de rest van het seizoen verder te ontwikkelen," zei coureur Fernando Alonso hierover tegen de Spaanse krant AS.

[E3] Eerste gameplaybeelden Marvel vs Capcom 3

Tien jaar in de maak, Marvel vs Capcom 3 is terug! Op de E3 valt het derde deel in deze epische vechtserie te spelen, en uiteraard hebben wij hier de beelden van de eerste geshowde gameplay.

Hierin is te zien hoe Chris, Dante en Ryu het opnemen tegen Wolverine, Deadpool en Captain America. Het spel zal in 2011 uitkomen als een retail release voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, maar hieronder is alvast de eerste gameplay te zien.

 

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.