Taxichauffeur verliest vingertop aan klant

Taxichauffeur Didier Doeve zag een nachtelijke routinerit veranderen in een ware nachtmerrie, toen een dronken klant hem zijn vingertop afbeet. "Ik zie nog steeds zijn mond met bloed voor me."

Doeve pikte een echtpaar op in Enschede, en hoewel de man duidelijk te diep in het glaasje had gekeken, besloot de taxichauffeur het echtpaar toch mee te nemen. De man gedroeg zich al vervelend, maar de problemen begonnen pas echt toen hij de auto onder begon te kotsen. Als Doeve hem vraagt of ‘hij dat normaal vindt', antwoordt de man dat hij de schade ‘toch wel vergoedt' en stelt voor ‘wel voor de schoonmaakkosten te willen vechten'.

Als de taxi aankomt op de plek van bestemming, gaan de man en vrouw naar binnen om geld te halen. De dronken man komt echter ‘losgeslagen' teruggerend naar de taxi en grijpt de taxichauffeur met twee handen bij de nek. Doeve verweert zich, maar in het gevecht bijt de dronken klant het vingertopje van de taxichauffeur af. Tot overmaat van ramp breekt hij ook nog eens zijn hand bij het openen van het portier.

Doeve weet met hulp van een collega te ontkomen, maar het vingertopje wordt pas de volgende dag teruggevonden - te laat om nog aan te naaien. "Ongelooflijk, dit verwacht je toch niet van een normale klant?" De dronken man is aangeklaagd voor zware mishandeling. Doeve zit arbeidsongeschikt thuis: "Iedere keer als ik naar mijn handen kijk, zie ik die man voor me. Dit vergeet ik nooit meer."