"Als Nederland zo blijft spelen hebben ze geen enkele kans"

Peterselieman

Enkele van de buitenlandse kranten is niet te spreken over het niveau van Oranje. Nederland won gisteren weliswaar met 2-0 van Denemarken, maar het vertoonde spel was volgens de buitenlandse media niet goed genoeg om de wereldtitel mee te veroveren.

"Holland kan ook zonder Robben," concludeert Bild, dat vergeleken met de andere kranten positief was. "De geblesseerde superster werd tegen Denemarken gemist. Maar de held van Bayern zag vanaf de bank hoe zijn collega's Denemarken ook zonder hem uitschakelden."

The Guardian wijst vooral naar de zwakte van Denemarken. "Holland heeft niet zoals Engeland comedy-goals weggegeven, maar heeft zijn victorie grotendeels te danken aan absurde gulheid van de Deense verdediging, die een onnodig doelpunt weggaf."

Het Franse L'Equipe denkt dat Oranje de WK-titel op zijn buik kan schrijven als het spel zo blijft. "De aanval van Nederland was zeer teleurstellend. Nederland heeft op papier een team dat ver kan komen. Ze kunnen zelfs de wereldbeker winnen. Maar als ze zo blijven spelen als maandagmiddag hebben ze geen enkele kans."