Hoge verwachtingen voor Buurman in Superleague Formula by Sonangol

Aankomende zaterdag start alweer de vierde ronde Superleague Formula voor dit seizoen. De Nederlanders uitkomend in deze klasse hebben dit jaar wisselende resultaten gekend. Nieuwkomer Chris van der Drift, momenteel op een mooi vijfde plaats in het algemeen klassement met 151 punten, maakt indruk in de Olympiakos-auto.

De beste Nederlander tot nu toe is echter Yelmer Buurman, op een mooie tweede plek met 196 punten. Eerste staat nog altijd Craig Dolby in de Tottenham Hotspur-auto, met 250 punten.

Buurman deed goede zaken vorige ronde in Magny-Cours door Race 1 en de Super Finale te winnen. Door deze laatste winst nam Buurman ook nog een € 100.000 euro mee naar huis. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor aankomend weekend. Deze worden nog eens versterkt door de resultaten van vorig seizoen in Jarama. Ook daar behaalde Buurman een overwinning in Race 1 en de volle winst in de Super Finale.

Robert Doornbos maakt tot nu toe geen indruk in de Corinthians-wagen. Door technische gebreken en veel pech staat hij op een teleurstellende 16e plek. Ook de enige Nederlandse auto, PSV Eindhoven, stelt tot nog toe teleur. Het raceteam had zich voor de race van Magny-Cours teruggetrokken om aan de auto te werken. Het resultaat daarvan zal komend weekend moeten blijken.

Het programma aankomend weekend zal bestaan uit twee races en een Super Finale, de zogenaamde ‘Dash for Cash’. Hierin nemen de zes coureurs met de meeste punten uit de vorige twee races het tegen elkaar op en wordt het prijzengeld verdeeld.