Rus baalt maar is tevreden

Olga Kroeders

Aranxta Rus is erg tevreden over haar spel dit jaar. De Monsterse verloor vandaag dan wel van Dominika Cibulkova met 6-2, 7-5, maar was wel tevreden over haar tennis. Haar spel bij het Unicef Open in Rosmalen gaf haar veel vertrouwen voor Wimbledon.

'"Ik ben wel tevreden over hoe het dit jaar gaat. Ik heb een paar goede dingen gedaan en probeer mezelf steeds te verbeteren. Ik hoop dat de komende dagen mijn voetenwerk op gras nog wat kan verbeteren en dan ben ik hopelijk klaar voor Wimbledon."

Ze was speelde erg goed tegen de nummer 46 van de wereld, maar het mocht niet baten. "Ik had best wel kansen maar ik maakte teveel fouten". De 19-jarige tennisster kon haar verlies maar moeilijk verkroppen. "Dit is echt balen. Ik baal hier flink van."

Haar winst in de eerste ronde tegen de Spaanse Anabel Medina Garrigues levert haar kostbare punten op om te stijgen op de wereldranglijst. Ze staat momenteel 124e, maar kan door haar winst stijgen. Zelf is er niet erg mee bezig. "De top honderd moet vanzelf wel komen. Met de wereldranglijst ben ik niet echt bezig. Ook niet of ik de beste Nederlandse speelster ben."