[E3] De maandag

Zo beste mensen, maandag veertien juni zit er weer op. Vandaag waren de eerste persconferenties van de E3 en er waren ook weer een hoop nieuwtjes.

Daarom breng ik jullie deze samenvatting van al het E3 nieuws van deze dag.

De dag begon goed, met een gelekte reclame voor de nieuwe Xbox 360 Slim, we moesten even afwachten of het nieuws waar was maar het wachten werd beloond. De Xbox 360 Slim is een feit, ingebouwde HD, Wi-Fi en nog beter, vanaf vandaag in de winkels van Amerika. Europa moet wachten tot 16 juli. De prijs wordt 249 euro. De console zal er uitzien net zoals in de (gelekte) reclame hieronder.

1

Ook werd de nieuwe naam van Project Natal bekend gemaakt door USA Today, namelijk: Kinect. USA Today liet ons ook al kennismaken met een aantal Kinect titels, die later op de persconferentie van MS ook getoond werden. Weer een verrassing minder. Over de Kinect later meer.

Hierna kregen we bericht over de banners op de E3, wat is nou een E3 zonder game reclames. De Mafia 2 banner was bij de redactie erg in trek.

Mafia

Vervolgens werd via een persfoto bekend gemaakt dat de Kinect in November uitkwam, dit blijkt zoals later bevestigd op de persconferentie van MS te kloppen want hij komt op 4 november uit.

Donkey Kong komt mogelijk ook op bezoek op de E3 maar daar moeten we even op wachten, want dat is en blijft momenteel een gerucht.


Sony heeft Singstar Dance aangekondigd, er is nog niet veel bekend over deze game maar waarschijnlijk gaat dit komen op de persconferentie van Sony zelf.

Star Wars: The Force Unleashed 2 is ook aanwezig op de E3 en daarvan hebben we een korte gameplay trailer kunnen tonen.

Sonic kwam ook nog even langs om zijn gameplay beelden te tonen.

In de middag was er een korte E3 break, maar in de avond heeft Microsoft het goed gemaakt want hun persconferentie is van start gegaan. Hier kan je zien hoe de totale blog eruit ziet.

In de persconferentie worden een aantal zaken besproken en getoond, we komen namelijk te weten dat DLC van Call Of Duty: Black Ops een timed exclusive is. Dat Dust een interessante indie game is voor XBLA.
Dat Hideo Kojima zijn nieuwe Metal Gear Solid: Rising game toont, waarin je met je zwaard van alles kan kapot snijden. Mensen meloenen, niks is te gek.

Hierna zien we Eminem die meewerkt aan de soundtrack van CoD: Blackops. Dat Microsoft een exlusieve Crytek game krijgt genaamd 'Codename Kingdoms'. Dat er een XBLA game uitkomt genaamd Deadliest Warriors en we maken kennis met Hunted: The Demons Forge.

Dit is natuurlijk nog niet alles want hierna krijgen we van alles over de Kinect voorgeschoteld namelijk;

Social Networks, makkelijk met vrienden samen trailers en films checken
Entertainment toevoegingen waarmee je met je stem je Xbox bediend of makkelijk je facebook profiel update.
Een aantal Kinect Launchgames waarmee we kunnen gaan dansen, fitnessen en op avontuur gaan.
Spelen met de force in een nieuwe star wars game voor de Kinect.

Kinect voor Xbox 360 zal uitkomen op 4 november en zal 15 launchtitels hebben. Een prijs is nog niet bekend. Het gerucht gaat dat hij rond de $150,- gaat kosten.

Kinect


Microsoft laat daarna nog eens weten dat ze een deal hebben met ESPN, Amerikanen kunnen  zonder extra kosten als je gold member bent allemaal sport wedstrijden streamen via je Xbox 360.

Als de persconferentie voorbij is komen we nog wat Halo: Reach gameplay beelden tegen.

Later op de avond kwam de EA conferentie, die bracht ons onder andere beelden van de nieuwe Need for Speed: Hot Pursuit. Daarna kwam er een potje online Medal of Honor, 21 man tegen elkaar. Waarvan de Beta op 21 juni beschikbaar wordt.

Battlefield Bad Company 2 komt met een uitbreiding, ze gaan naar Vietnam en dat doen ze deze winter. Daarnaast zal er ook nog een MMA game komen van EA waarin echte commentatoren misschien wel verslag zullen gaan doen van jou gevecht.

EA gaat een Fitness game uitbrengen voor de Wii, Xbox 360 en PS3, en daarnaast zullen we ook nog eens flink over the top mogen gaan schieten in Bulletstorm.

Dit was de samenvatting van de maandag, morgen rond hetzelfde tijdstip een samenvatting van de dinsdag.