Laatste slachtoffers Tripoli terug in Nederland

Redactie

De laatste drie Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Libië zijn dinsdagochtend aangekomen in Nederland. Met dezelfde vlucht keerden de laatste vier leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing terug uit Tripoli, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bij de vliegtuigcrash kwamen op 12 mei 103 inzittenden om, onder wie zeventig Nederlanders. Een Nederlandse jongen van 9 jaar was de enige overlevende. Hij is al eerder terug naar Nederland gebracht.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) noemt het goed dat alle nabestaanden nu zekerheid hebben. Hij prijst de samenwerking bij de afwikkeling van de ramp. De Libische autoriteiten hebben volgens hem steeds volledige medewerking verleend.

De forensisch experts hielpen ook bij het identificeren van 22 buitenlanders die bij de vliegramp omkwamen. Alle slachtoffers van de ramp zijn nu geïdentificeerd. Bij de identificatie waren in Tripoli en Nederland honderdtwintig deskundigen betrokken. Het Nederlands Forensisch Instituut maakte de DNA-profielen die daarvoor nodig waren.