Hamilton: "Titelstrijd zal zeer spannend worden"

Lewis Hamilton verwacht dat de titelstrijd in de Formule 1 dit seizoen tot en met de laatste race spannend zal blijven. De Brit gaat momenteel aan de leiding van het kampioenschap, maar heeft McLaren-teamgenoot Jenson Button, Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber en Ferrari-coureur Fernando Alonso op zijn hielen zitten.

"Ik denk dat de titelstrijd het hele jaar spannend blijft," zei Hamilton die verwacht dat het spannender blijft dan in de afgelopen jaren. "De beste rijders zitten allemaal in een topteam en zijn zeer competitief. Om dit jaar de titel binnen te halen, is mijn grootste uitdaging sinds ik in de Formule 1 actief ben. Misschien wordt het zelfs wel het meest felbevochten kampioenschap in de geschiedenis van de Formule 1."

Hamilton gaat na acht races met 109 punten aan de leiding, maar de nummer vijf in het kampioenschap staat slechts negentien punten achter hem. "Ik weet niet of het door de nieuwe puntentelling komt, maar echt veel onderling verschil is er nog niet in het klassement. De rest zit ons flink op de hielen."

Hamilton weet dat hij concurrentie uit alle hoeken kan verwachten. "We moeten uiteraard rekening houden met Red Bull en Ferrari. Mercedes krijgt het lek misschien ook nog wel boven. Ik weet zeker dat iedereen nog veel goede en slechte dingen gaat meemaken. Hopelijk kunnen wij het slechte beperken en de goede vorm doorzetten."