Räikkönen in beeld bij Renault

Olga Kroeders

Kimi Räikkönen staat in de belangstelling van Renault. De Finse coureur stapte dit seizoen over naar de Rallysport, maar lijkt na een seizoen weer terug te keren in de Formule 1.

Grootaandeelhouder van het Formule 1-team van Renault Gerard Lopez ziet hem volgend seizoen graag in een van de bolides van het Franse automerk rijden. Hij wil volgend seizoen een sterk duo en ziet in de oud-wereldkampioen een goede ploeggenoot van Robert Kubica, meldt de Italiaanse website Autosprint.

De 30-jarige autocoureur kwam bij zijn vorige werkgever Ferrari niet tot een akkoord over een nieuw contract en McLaren vond zijn salariseisen te hoog. Hierdoor koos hij ervoor om voor Citroën in het WRC-kampioenschap te gaan rijden. Hierin bezet hij momenteel de tiende plaats in het klassement.

Als de Fin volgend jaar daadwerkelijk voor Renault gaat rijden, raakt Vitaly Petrov zijn plaats kwijt. De Rus doet het niet slecht in de Formule 1, maar haalt te weinig punten voor het team binnen. Hij maakte dit seizoen zijn debuut.

Räikkönen heeft wel concurrentie voor een plek bij Renault. Force India-coureur Adrian Sutil lijkt ook wel oren te hebben naar een stoeltje bij de Franse renstal. Hij wil na vier jaar bij het Indiase team in dienst te zijn geweest wel eens wat anders.