FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 juni 2010

Klose: "Respect verdiend, maar nog niets gewonnen"

Miroslav Klose kende een persoonlijk ongelukkig seizoen. Met zijn treffer tegen Australië lijkt hij weer het vertrouwen te hebben.

"Ik weet wat ik kan. Ik voelde me vandaag super en heb mijn steentje kunnen bijdragen," sprak de 32-jarige Klose na afloop tegen Duitse media. De aanvaller van Bayern München kwam dit seizoen weinig in actie, maar bondscoach Joachim Löw gaf Klose het vertrouwen.

De aanvaller betaalde dat terug aan Löw met zijn elfde WK-treffer, die hij verdeelde over drie WK's. Klose kwam met zijn elfde doelpunt op gelijke hoogte met oud-spits Jürgen Klinsmann. De Duitse spits heeft nu ook zijn illustere landgenoot Gerd Müller in het vizier (14 goals).

Klose denkt echter niet alleen aan zijn eigen inbreng en roemt de teampresentatie. "We hebben nu respect verdiend, maar nog niets gewonnen. We hebben een jonge ploeg, die met veel plezier op het veld stond."

Brajkovic: "Was een perfecte week"

Janez Brajkovic won vandaag het eindklassement van de Dauphiné Libéré. Achteraf besefte hij pas wat voor prestatie hij had neergezet, nu hij samen met onder anderen Eddy Merckx, Lance Armstrong en Bernard Hilnaut op de lijst van oud-winnaars staan.

"Het maakt me niet uit dat Contador niet in zijn beste vorm was, of dat andere rijders hier niet zijn," zei Brajkovic, rijder van RadioShack, achteraf tegen Cyclingnews. "Dit is de Dauphiné! Contador verslaan maakt mij al erg blij. Hij is de beste rijder ter wereld en zelfs als hij niet helemaal in vorm is kan hij bijna elke wedstrijd winnen, dus ik vind dat ik het goed gedaan heb."

"Het was een perfecte week. Ik ben erg blij voor mezelf en mijn team. Jullie hebben het misschien niet gezien, maar soms vond ik de koers erg lastig omdat ik last had van mijn allergieën."

De Sloveen Brajkovic denkt niet dat hij een grote stap gemaakt heeft als een rijder, maar dat zijn aanpak nu een stuk beter is. "Dit jaar heb ik meer rust genomen, waardoor ik frisser aan de start stond bij wedstrijden. Dat is één van de redenen waardoor ik het goed heb gedaan hier."

Criminelenjacht tijdens WK-wedstrijden

Het korps Gelderland-Midden zet komende week zestig extra agenten in om criminelen op te pakken. De politie denkt dat veel verdachten thuis zijn tijdens de twee voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. Het motto van de speciale actieweek is 'ons gaan klop', Zuid-Afrikaans voor 'wij gaan winnen'.

Het gaat vooral om verdachten van geweldsdelicten, bijvoorbeeld kleinere incidenten die wel een grote impact hebben op slachtoffers, licht een politiewoordvoerder zondag toe. "We denken dat verdachten in de week dat Oranje twee keer aantreedt vaker thuis zijn en makkelijker te bereiken zijn. Ook geven we het signaal dat na een aangifte van uitstel geen afstel komt." De agenten gaan van maandag tot en met vrijdag ook langs bij mensen die nog boetes hebben openstaan.

Het korps is volgens de woordvoerder het enige in Nederland dat een dergelijke actieweek organiseert. Er zijn geen plannen om de actie later op het WK te herhalen.

[Le Mans] Bernard verrast door zege

Audi bezette vandaag het gehele podium na afloop van de 24 uren van Le Mans. Op zich geen nieuw beeld, maar desondanks was het erg verrassend. Peugeot was het hele weekend namelijk al sneller en leek ook lange tijd op weg naar de zege. Echter vielen alle fabriekswagens uit met motorische problemen, waardoor Audi er alsnog met de zege vandoor ging.

"Als je aan het begin van de week had gezegd dat we alle negen op het podium zouden staan vandaag dan had ik je niet geloofd," zei Timo Bernard na de race, die hij samen met Romain Dumas en Mike Rockenfeller voor het eerst won. "De Peugeots waren zo sterk, dat ik tijdens de race dacht dat het podium onmogelijk zou worden."

"Ik wist in eerste instantie niet dat de Peugeots in problemen waren gekomen. We waren bezig om onze eigen race te rijden. Het eerste moment dat ik hoorde dat ze in de problemen waren was tijdens de nacht, toen ik na een lange stint uit de wagen stapte. Toen vroeg een journalist of ik wist wat er met de Peugeots waren gebeurd. Tot op dat moment wist ik geeneens dat één van onze wagens aan de leiding reed."

SALE!

Er zijn een paar gelegenheden waarbij een vrouw verandert in een meedogenloos roofdier dat uit is op bloed, namelijk: 
1.) wanneer iemand achter hun vriend aan zit (of erger: wanneer hun vriend achter een ander aan zit) 
2.) wanneer je haar dik noemt 
3.) in de uitverkoop
4.) wanneer je gewoon sowieso iets doet wat ze niet wil (ja probeer het maar te ontkennen!!)  

Ook versnellingsbakproblemen voor Vettel

Sebastian Vettel moest in de Grand Prix van Canada genoegen nemen met een vierde plaats. De Duitser startte vanaf de tweede plaats, maar door een niet goed uitpakkende strategie viel hij terug naar plaats vier. In het slot van de race kampte de Red Bull-rijder met versnellingsbakproblemen, waardoor hij niet meer aan kon vallen.

"Ik moest het na de eerste stint wat rustiger aan doen, vanwege problemen met de versnellingsbak. Aan het einde van de race was het alleen nog een kwestie van aan de finish komen. Ik zat verder op de goede strategie. De coureurs die op de zachte band begonnen, kwamen al vroeg naar binnen en zouden normaalgesproken in langzamer verkeer terecht zijn gekomen, maar dat was dit keer niet het geval. Na mijn pitstop kwam ik achter ze terecht en toen kwamen de problemen met de auto, waarop ik de aansluiting met Alonso en Button verloor," zei Vettel tegen de BBC.

Chauffeur fataal ongeluk had geen rijbewijs

De 18-jarige bestuurder van de auto die zaterdagavond met fatale gevolgen tegen een boom in Scheerwolde reed, had geen rijbewijs. Dat meldt een politiewoordvoerder. Bij het ongeluk kwamen drie jongemannen uit Emmeloord om. Onbekend is of er drank in het spel was.

De jonge chauffeur verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur en reed tegen een boom. Ook zijn passagiers van 18 en 19 jaar kwamen om. Het ongeluk gebeurde rond middernacht op de Blokzijlseweg in de plaats bij Giethoorn.

[WBD] Huta Galung treft O. Rochus in kwalificatie

Morgen komt Jesse Huta Galung in actie in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. De Hagenaar speelt morgen tegen de Belg Olivier Rochus, de nummer 157 van de wereld.

Huta Galung gaf deze week op bij een Futuretoernooi in Apeldoorn met een elleboogblessure, maar schijnt op tijd fit te raken voor de kwalificaties. Op Twitter meldde hij er erg veel zin in te hebben. "Wat is dat toch lekker, op gras tennissen. Gelukkig heb ik geen last gehad van mijn elleboog," aldus Huta Galung.

Leider Arabische Liga bezoekt Gaza

Het hoofd van de Arabische Liga heeft zondag de Gazastrook bezocht. De Egyptenaar Amr Moussa riep op tot opheffing van de Israëlische blokkade van het gebied. Het was zijn eerste bezoek aan Gaza sinds de militante Hamas er drie jaar geleden zijn macht vestigde.

"Het beleg moet worden opgeheven", zei Moussa. "De hele wereld staat nu aan de kant van de bevolking van Palestina en de bevolking van Gaza." Zijn verklaring is van betekenis, omdat veel Arabische landen weinig met de door Iran gesteunde Hamas op hebben. Egypte, een van de belangrijkste leden van de Arabische Liga, helpt Israël zelfs bij het afgrendelen van de Gazastrook.

Maar in de Arabische en islamitische wereld is de woede groot over de Israëlische commandoraid op een scheepskonvooi dat met hulpgoederen naar Gaza onderweg was. De roep om de blokkade op te heffen klinkt daardoor steeds luider. Inmiddels heeft Egypte de reisbeperkingen bij de grensovergang Rafah al versoepeld.

Moussa sprak zondag met de Hamas-premier in Gaza, Ismail Haniyeh. "De vijandigheid tussen Gaza en de Arabische natie is vandaag geëindigd en voorgoed", zei Hamas-minister Bassem Naim bij de begroeting van Moussa.

Moussa zei dat er plannen klaarliggen voor de wederopbouw van Gaza, maar dat 'nationale eenheid' tussen de Palestijnen vereist is om ze te kunnen uitvoeren. Hij doelde daarmee op de scheuring tussen de Hamas in de Gazastrook en de meer gematigde Palestijnse president Mahmoud Abbas op de Westelijke Jordaanoever.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu herhaalde zondag tijdens het kabinetsberaad dat Israël de blokkade moet handhaven om te voorkomen dat wapens of militair bruikbare goederen Hamas bereiken. De Amerikaanse president Barack Obama heeft vorige week gezegd dat de blokkade in haar huidige vorm onhoudbaar is.

Farrar blij met eindzege Delta Tour

Tyler Farrar was dit weekend voor de tweede keer op rij de sterkste in de Delta Tour Zeeland. De Amerikaan van Garmin won dit keer geen etappe, maar behaalde genoeg bonificatieseconden om het klassement te winnen. Farrar was vanzelfsprekend blij met de eindzege.

"Het is altijd een mooie koers om te winnen," aldus Farrar tegen Omroep Zeeland. "Ook de tweede keer is speciaal. Ik wilde winnen vandaag. Mijn ploeg heeft ook veel werk gedaan, maar Wagner was te snel voor mij,"

"Dit is een goede koers om me voor te bereiden op de Tour de France. Ik heb nu nog drie weken en ik hoop dan 100% te zijn en in Frankrijk een etappe te winnen."

[WK Pool] Tussenstand na dag 3

Opnieuw drie wedstrijden gespeeld in Zuid-Afrika tijd voor een nieuwe tussenstand in de FOK! WK-Pool 2010. Het is nog altijd spannend bovenaan want de top staat binnen 45 punten. Pedro gaat aan de leiding met 310 punten. Ki08 heeft beslag weten te leggen op een gedeelde tweede plaats met Zemi77. Olieeee staat samen met Arie-B-Side gedeeld vierde.

Bij de subleagues is het de KLBSC die op de eerste plaats staat met 125 punten. PUKKE staat op de tweede plek met 120 punten en de FOK!sportcrew staat op de derde plek met 95 punten. WKSC heeft 94 punten en WK Forum staat vijfde met 93 punten. De FOK!crew staat zesde met 81 punten.

[Groep D] Uitslag Duitsland - Australië

Duitsland is overtuigend begonnen op het wereldkampioenschap voetbal. Op weg naar een mogelijke vierde wereldtitel wonnen de Duitsers hun eerste groepswedstrijd met 4-0 van Australië, dat erg matig speelde. De doelpunten werden gemaakt door Podolski, Klose, Müller en Cacau.

De Australiërs begonnen sterk en dat leverde in de derde minuut al een levensgrote kans op. Uit een corner belandde de bal voor de voet van Garcia, die uit de draai tegen Philip Lahm schoot. Ook de Duitsers kregen een grote kans, maar die zag zijn schot gestopt worden door Schwarzer.

Een minuut later was het wel raak voor onze oosterburen. Müller gaf de bal voorlangs en Podolski schoot de bal hard op Schwarzer af, die de bal alleen maar in de bovenhoek kon drukken. De eerste gele kaart kwam ook op naam van de Duitsers, Özil kreeg namelijk geel voor een echte oer-Duitse schwalbe.

Er was daarna een kleine kans voor Garcia (schot net over) en kon Poldolski net niet zijn voet tegen een voorzet van Müller aan zetten. Groter was de kans voor Klose amper twee minuten later, die na een goede aanval voor open goal miste.

In de zesentwintigste minuut scoorde Klose alsnog. De spits kwam voor keeper Schwarzer en kopte de bal snoeihard in de goal. Özil had de wedstrijd na een half uur al op slot kunnen gooien. Hij wipte de bal over Schwarzer heen, maar Neill haalde de bal van de lijn. Ook Khedira had nog een kans, maar zijn kopbal ging over, waardoor de ruststand 2-0 was.

In de rust bracht bondscoach Pim Verbeek Brett Holman in bij de Socceroos en besloot fel aan de tweede helft te beginnen. Dit leverde echter alleen een gele kaart op voor Neill en enkele corners. Ook werd de ploeg wellicht een penalty onthouden na hands van Lahm, al moet er een vraagteken geplaatst worden of het een bewuste actie was.

De grootste kans was echter voor de Duitsers. Na een mooie aanval over rechts schoot Müller vanaf de rand van het strafschopgebied net over. De wedstrijd leek daarna in het voordeel beslist te worden van de Duitsers. Tim Cahill kreeg rood na een onbesuisde actie op Podolski.

Ondanks het overtal en de voorsprong was die Manschaft niet van plan het rustig aan te gaan doen. Direct na de rode kaart werden diverse kansen gecreëerd, maar telkens stond Schwarzer op de goede plek. Toch duurde het niet heel lang voordat de 3-0 viel. Dit keer werd Müller vrij gezet op de rand van het zestienmetergebied en schoot hij via de binnenkant van de paal de bal in de goal.

Cacau werd daarna in het veld gebracht voor Klose. De spits, pas genaturaliseerd tot Duitser, had niet lang nodig om te scoren. Zijn eerste balcontact was dan ook raak, nadat hij een voorzet van Podolski achter Schwarzer tikte.

Daarna had de Duitse bondscoach Löw de mogelijkheid om ook zijn andere spitsen te testen en bracht Marin en Gomez in het veld. Desondanks werden er geen doelpunten meer gemaakt en zijn de Duitsers nu de leiders in groep D.

Duitsland

4 - 0

Australië

 8' Podolski
 26' Klose
 68' Müller
 70' Cacau
   
 
 Gele kaart: Özil, Cacau (Duitsland), Moore, Neill, Valeri (Australië)
 Rode kaart: Cahill (56) (Australië)
 
Stadion:  Durban Stadium, Durban
Toeschouwers: 65.000
Arbiter: Rodriquez (Mex)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Lahm
Friedrich
Mertesacker
Badstuber
Müller
Schweinsteiger
Özil (Gomez/74)
Khedira
Podolski (Marin/81)
Klose (Cacau/69)
  Schwarzer
Wilkshire
Moore
Neill
Chipperfield
Emerton (Jedinak/74)
Valleri
Culina
Grella (Holman/46)
Garcia (Rukavytsva/66)
Cahill

Alonso: "Zege verloren door verkeer"

Fernando Alonso denkt dat hij de Grand Prix van Canada vandaag op zijn naam had kunnen schrijven. De Spanjaard eindigde op het circuit Gilles Villeneuve met zijn Ferrari als derde achter de McLarens, maar verloor van Lewis Hamilton en Jenson Button door langzamere deelnemers die hem tot tweemaal toe ophielden.

"We hadden een kans om te winnen hier. Ik had een mooi gevecht met Lewis Hamilton en dankzij een fantastische pitstop kwam ik net voor hem de baan op. Daarna moest ik die plek echter weer afstaan omdat ik werd opgehouden door verkeer voor mijn tweede stop," zei Alonso in de persconferentie na afloop van de race. De Spanjaard werd in zijn ronde op weg naar de pits opgehouden door een Lotus, waardoor hij enkele seconden en daarmee de plek aan Hamilton verloor.

In de slotfase van de race stuitte Alonso op de HRT van Karun Chandhok waarna Button hem eenvoudig in kon halen voor plaats twee. "Dat was zeer spijtig. Verkeer kostte me uiteindelijk de overwinning en tien punten.Maar het is in ieder geval positief dat we weer om de zege hebben kunnen strijden, nadat we in Turkije nog ver achter lagen. Het gaat de goede kant op en we doen nog volop mee in het kampioenschap."

[Upd] Ten Dam mist Tour

Laurens ten Dam kwam vanmiddag tijdens de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland ten val. De renner van Rabobank gleed in de afdaling onderuit.

Ten Dam liep bij de valpartij een pijnlijke heup en verwondingen aan zijn kin op. Zijn kin is inmiddels in het ziekenhuis gehecht.

Update @ 22:10 uur

De verwondingen van Ten Dam zijn toch ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. De renner van Rabobank heeft bij de valpartij vanmiddag zijn linkerpols gebroken net als twee ruggenwervels. Hij blijt vannacht ter observatie in een Zwitsers ziekenhuis. Dit meldt Nusport.

De kans dat hij kan starten bij de Tour de France is zeer klein gezien de aard van zijn verwondingen. Ten Dam was wel opgenomen in de Tour-selectie van Rabobank.

Ibrahim-prijs vindt weer geen winnaar

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de jury van de Ibrahim-prijs geen staatshoofd in Afrika gevonden dat de prijs voor uitmuntend leiderschap verdient. Dat heeft de Mo Ibrahim Foundation in Londen zondag aan de vooravond van de geplande bekendmaking van de prijs meegedeeld.

De zevenkoppige jury onder leiding van oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan had vorig jaar 'enkele geloofwaardige kandidaten', maar kon daaruit geen winnaar kiezen. Zondag liet de stichting weten dat zich sinds die tijd 'geen nieuwe kandidaten of nieuwe ontwikkelingen' hebben aangediend of voorgedaan.

De prijs werd in 2007 door de van oorsprong Sudanese miljardair Mo Ibrahim in het leven geroepen. De winnaar krijgt vijf miljoen dollar uitgesmeerd over vijf jaar en daarna jaarlijks tweehonderdduizend dollar zo lang hij leeft. Voor de prijs komen alleen democratisch gekozen staatshoofden in aanmerking die hun ambt in de afgelopen drie jaar hebben neergelegd. Daarmee vallen de dictators in het werelddeel, van wie sommigen al tientallen jaren aan de macht zijn, al af.

De grondlegger van de prijs respecteert de beslissing van de jury om weer geen prijs toe te kennen. "De voor de prijswinnaar vastgestelde maatstaven zijn hoog en het aantal potentiële kandidaten is elk jaar klein", zei Ibrahim. Hij zei dat veel Afrikaanse landen vooruitgang boeken, niet alleen op economisch, maar ook op bestuurlijk gebied. Toch moet er nog meer worden gedaan.

Ibrahim kondigde aan dat de stichting geld beschikbaar zal stellen om veelbelovende jonge Afrikanen, de volgende generatie leiders, de kans te geven in belangrijke multilaterale instellingen te werken.

Italië verwacht Pirlo in tweede duel terug

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi verwacht in de tweede groepswedstrijd op het WK voetbal weer te kunnen beschikken over spelmaker Andrea Pirlo. De middenvelder van AC Milan kampt met een kuitblessure en moet daardoor de eerste wedstrijd, morgen tegen Paraguay, zeker aan zich voorbij laten gaan.

"Het gaat steeds beter met Pirlo, hij volgt het schema dat we voor hem hebben gemaakt", zei Lippi vandaag. "Ik ben blij als hij klaar is voor de derde wedstrijd, maar ik denk dat hij ook op tijd fit kan zijn voor het tweede duel. Andrea is fanatiek bezig."

Pirlo was vier jaar geleden een belangrijke schakel in de Italiaanse ploeg die in Duitsland wereldkampioen werd. Italië speelt aankomende zondag in Nelspruit tegen Nieuw-Zeeland. Vier dagen later staat in Johannesburg de laatste groepswedstrijd, tegen Slowakije, op het programma.

Twee opties bij fataal politie-ongeluk Alkmaar

De bestuurder van de politiewagen die in Alkmaar aanreed tegen een 20-jarige bromfietser die daardoor overleed, wilde zijn voertuig mogelijk gebruiken om de op hem afkomende bromfietser tegen te houden. De andere mogelijkheid is dat ze beiden naar dezelfde kant uitweken terwijl ze op elkaar afreden.

Dat zijn de twee mogelijkheden die de Rijksrecherche onderzoekt, meldt het Openbaar Ministerie in Alkmaar zondag. Dat onderzoek is bijna klaar, maar omdat het Nederlands Forensisch Instituut nog technisch onderzoek moet verrichten, laten de definitieve resultaten nog enkele maanden op zich wachten.

Het slachtoffer, Hakan Çakmak uit Alkmaar, werd verdacht van vernielingen. Hij raakte in de nacht van 18 op 19 mei ernstig gewond bij de aanrijding en overleed twee weken later in een ziekenhuis. Er was geen sprake van een achtervolging en ook is de bromfietser niet meegesleurd. Dat blijkt volgens het OM uit camerabeelden. Çakmak zou hebben geprobeerd voor de politieauto langs te rijden. Dat lukte niet, waarna de botsing ontstond.

Enkele honderden mensen liepen zondag in Alkmaar mee in een stille tocht voor Cakmak, georganiseerd door de islamitische Stichting Alkmaar. Die stichting is ongerust over de gebeurtenis en wilde weten of en hoe het onderzoek op een onpartijdige manier verloopt. De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente hebben een gesprek gehad over het tragische incident met stichtings- en moskeevoorzitter Murat Ozcan, meldt het OM.

Branson wil tweede GP in VS

De bekendmaking voor de terugkeer van de Formule 1 in de Verenigde Staten is nog niet geweest of miljardair Richard Branson wil in het Noord-Amerikaanse land al een tweede Grand Prix gaan organiseren. De coureurs zullen gaan rijden op een nieuw circuit in Texas, maar Branson wil liever naar Las Vegas.

"De Amerikaanse markt is zeer belangrijk. We hebben een hier een mobiele telefoonbedrijf, onze vliegmaatschappij zal snel naar Toronto vliegen en we zullen investeren in de Canadese investeringsmarkt," zei de Virgin-baas vanuit Montreal tegen La Presse. "We moeten ook naar de Verenigde Staten gaan. Ik denk dat de beste plaats San Francisco of de straten van Las Vegas zijn. Texas is ok, maar dan nog wil ik naar Las Vegas gaan. Stel je voor, auto's over The Strip ..."

Doden bij vredesconcert Alpha Blondy

In de Ivoriaanse stad Bouaké zijn zaterdagavond twee doden en dertig gewonden gevallen toen mensen elkaar onder de voet liepen voor een concert van reggae-artiest Alpha Blondy. Dat heeft het Rode Kruis in Ivoorkust zondag meegedeeld.

De oploop ontstond toen een van de poorten werd geopend van het stadion waar Blondy optrad. De reggae-artiest had het concert zelf georganiseerd om vrede en verzoening te bevorderen. Ivoorkust is verdeeld sinds een mislukte poging tot staatsgreep in 2002 leidde tot een korte burgeroorlog.

Barak ziet af van bezoek aan Parijs

De Israëlische minister van defensie Ehud Barak heeft zondag een voorgenomen bezoek aan een wapenbeurs in Parijs afgezegd. Hij wacht in Israël de vorming af van een commissie die de commandoraid op het scheepskonvooi met hulpgoederen voor de Gazastrook moet onderzoeken, maakte zijn bureau bekend.

Pro-Palestijnse activisten in Frankrijk hadden gedreigd een aanklacht tegen Barak in te dienen vanwege zijn aandeel in de raid, die aan negen Turkse activisten het leven kostte.

Activisten hebben eerder geprobeerd Barak en andere Israëlische functionarissen in Europa te laten oppakken en vervolgen op grond van het principe van universele rechtsmacht. Volgens dit rechtsbeginsel kunnen verdachten van oorlogsmisdaden ook worden berecht in landen die niet direct betrokken zijn.

Gijzelaar FARC op verjaardag bevrijd

Leger en luchtmacht van Colombia hebben zondag in een gezamenlijke operatie politiegeneraal Luis Mendietta Ovalle op diens 53e verjaardag uit handen van de FARC bevrijd. Hij werd sinds november 1998 door de linkse guerrillabeweging gegijzeld.

Behalve Mendietta werd ook een kolonel uit handen van de FARC gered. President Alvaro Uribe heeft dit bekendgemaakt. Uribe gaf verder geen bijzonderheden.

NOS neemt alsnog maatregelen tegen herrie

De NOS neemt alsnog maatregelen tegen de vuvuzela's, die gedurende de wedstrijden op het WK voetbal worden gebruikt. Hiermee komt de omroep tegemoet aan de vele klachten, die kijkers inmiddels hebben ingestuurd.

De regisseurs en geluidsmensen moeten vanaf nu het geluid uit het stadion enigszins reduceren, zodat het stadiongeluid (en dus ook de vuvuzela's) minder indringend de huiskamers wordt ingeslingerd.

Daarnaast zal de mix tussen commentaar en stadiongeluid goed in de gaten worden gehouden. Mocht het nodig zijn, dan zal dit direct worden bijgesteld.

Ook op het FOK!forum waren veel klagende users!

Zwemtitels voor Heemskerk en Verschuren

Femke Heemskerk en Sebastiaan Verschuren hebben bij de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven de nationale titels veroverd op de 100 meter vrije slag. Heemskerk tikte aan na 54,28 seconden en noteerde daarmee de opéén na beste mondiale seizoenstijd. Alleen landgenote Ranomi Kromowidjojo was dit jaar rapper. Zij liet deze afstand bij de NK schieten.

Heemskerk was ruim een seconde sneller dan Ilse Kraaijeveld, die na 55,47 finishte. Bij de mannen was Verschuren een klasse apart. Hij tikte aan na 49,39 seconden en verwees zodoende Joeri Verlinden naar de tweede plaats: 51,03. Op de 100 meter rugslag ging het goud naar Nick Driebergen. Bij de vrouwen kroonde Wendy van der Zanden zich tot kampioene.

Vader Jackson beschuldigt vrouw van dood Michael

De vader van Michael Jackson is er heilig van overtuigd dat zijn vrouw schuldig is aan de dood van hun zoon. Volgens Joe Jackson had Katherine moeten ingrijpen in de situatie van Michael, maar deed ze dat niet omdat ze de privacy van haar zoon wilde waarborgen.

Joe Jackson vroeg zijn vrouw meerdere keren om in actie te komen, omdat hij naar eigen zeggen niet tot Michael kon doordringen. "Als ze had gedaan wat ik vroeg, zou Michael vandaag nog bij ons zijn geweest", vertelt Jackson in een interview met het Britse tabloid News of the World. "Zij had het verschil kunnen maken."

Volgens Joe greep zijn vrouw niet in, omdat ze niet van confrontaties houdt. Michael zou die eigenschap ook hebben gehad. Zijn vader was dan ook woedend toen de zanger zich liet overhalen tot het geven van vijftig concerten in Londen. "Ik wist dat hij dat niet ging redden, maar ik had nooit gedacht dat hij zou overlijden."

"Ik heb hem maar een paar keer gezien in zijn laatste maanden, maar hij zag er zwak en dun uit. Alsof hij slaap nodig had", vertelt Joe Jackson. "Hij had niet die glans in zijn ogen, die hij op het podium had. Ik wist niet dat hij verslaafd was, maar wel dat er iets niet goed zat."

Jackson moest op 25 juni van een fan vernemen dat zijn zoon op een brancard uit zijn huis werd gedragen. "Toen hoorde ik op het nieuws dat hij een hartaanval had gehad", vertelt hij. Onderweg naar het ziekenhuis belde dochter La Toya dat Michael dood was. "Ik heb niet gehuild, misschien had ik dat moeten doen. Ik was zo kwaad dat mijn zoon was overleden."

Deen gesneuveld in Afghanistan

Een bermbomexplosie in het zuiden van Afghanistan heeft het leven gekost aan een 33-jarige Deense militair, zo maakte het Deense leger zondag bekend. Vier andere Denen raakten gewond.

De Denen waren in de provincie Helmand met hun voertuig op patrouille toen de explosie zich voordeed. Ze werden per helikopter afgevoerd naar het veldhospitaal in Kamp Bastion.

Sinds het zich in 2002 bij de door de Verenigde Staten geleide coalitie aansloot heeft Denemarken in Afghanistan 31 militairen verloren. Het merendeel van de zevenhonderd Deense ISAF-militairen is gestationeerd in de zuidelijke provincie Helmand.

OZ verslaat Laren: brons en EHL

Het coachingduo Roger van Gent en Toon Siepmann neemt in stijl afscheid van de hockeymannen bij Oranje Zwart. Ze brachten hun ploeg voorbij Laren in de strijd om de derde plek van de play-offs. OZ mag volgend seizoen deelnemen aan de Euro Hockey League.

Oranje-Zwart leek het best hersteld te zijn van de ontmoeting op zaterdag. De thuisploeg begon, net als een dag eerder goed aan het duel tegen Laren. Binnen tien minuten versierde OZ twee corners. Maar waar Mink van der Weerden zaterdag een honderd procent score wist te halen, sprong de verdediger zondag minder zorgvuldig met zijn eerste sleepkansen om.

Vlak voordat in de 54e minuut Steven Faaij een voorzet intipte, lag het spel even stil omdat het Eindhovense publiek beledigende opmerkingen had gemaakt tegen scheidsrechter Michiel Brüning. OZ-manager Bart Gielen en coach Roger van Gent spraken de verbaal fanatieke aanhang toe, waarna het tumult verstomde.

De arbiters eisten een hoofdrol op in het tweede bedrijf door Jelle Galema en Luke Doerner na een fel duel allebei een gele kaart te geven. Beide spelers namen gepast revanche. De 17-jarige Galema tikte zes minuten na zijn terugkomst de bevrijdende 4-2 binnen.

In de slotfase, waarin ook Rob Hammond met geel op de strafbank belandde, maakte Doerner de 4-3 uit een corner. Maar die treffer kwam te laat om de Eindhovenaren nog het EHL-ticket door de neus te boren. Gisteren werd Bloemendaal al landskampioen door in de tweede play-offfinale HGC te verslaan.

Karakteristieken

Oranje-Zwart - Laren 4-3 (3-1)
12' Lucas Judge 1-0
17' Mink van der Weerden 2-0 (sc)
19' Luke Doerner 2-1 (sc)
32' Mink van der Weerden 3-1 (sc)
54' Eddie Ockenden 3-2
67' Jelle Galema 4-2
69' Luke Doerner 4-3 (sc)

Wijkertunnel dicht na ongeluk

De Wijkertunnel in de A9 richting Amstelveen is zondagavond afgesloten vanwege een ongeluk. Bij het ongeval, waarbij rond 18.00 uur drie personenauto's waren betrokken, viel een gewonde. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

De afsluiting veroorzaakte een file van twee kilometer tussen knooppunt Beverwijk en de tunnel. Het verkeer kan omrijden via de A22 door de borden Velsen te volgen. Wanneer de tunnel onder het Noordzeekanaal wordt vrijgegeven, is nog onduidelijk.

Man verdrinkt tijdens volgen vlieger

Een man uit Depoe Bay, een dorpje aan de Amerikaanse kust in de staat Oregon, is vrijdag op bizarre wijze om het leven gekomen. Tijdens het achtervolgen van zijn weggewaaide vlieger op de rotsachtige bodem viel de 45-jarige man in de oceaan en verdronk.

De politie heeft gisteren verklaard dat het slachtoffer met een vriend aan het vliegeren was toen de wind ineens vat kreeg op zijn vlieger. Hij zette de achtervolging in maar kwam hierbij in de Grote Oceaan terecht. Pas een uur nadat de arme man de achtervolging had ingezet meldde zijn kameraad zijn verdwijning, waarop een grote zoekactie werd gestart.

Het lichaam van het slachtoffer werd vijftig tot honderd meter uit de kust aangetroffen. De kustwacht heeft hem met een helikopter weer aan land gebracht.


Ren daarom nooit achter een weggewaaide vlieger aan

Green biedt excuses aan

Robert Green ging gisteren, tijdens de WK-wedstrijd tegen de Verenigde Staten (1-0), opzichtig in de fout. Eerder vandaag werd de keeper van Engeland door de Engelse media al met de grond gelijk gemaakt. De goalie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

"Tijdens de rust heb ik in de kleedkamer mijn excuses aangeboden aan mijn ploegmaats. Maar ik wil me ook excuseren bij de miljoenen Engelsen die de wedstrijd thuis vanuit hun zetel hebben gevolgd", aldus Green in een reactie.

"Ik weet niet of de trainer me in de volgende wedstrijd nog zal opstellen, maar ik ben er wel klaar voor. Ik heb heel veel zin om te spelen, ik wil in elke match tussen de palen staan."

Japanner Uchida naar Bundesliga

De Japanner Atsuto Uchida maakt de overstap naar de Bundesliga. Schalke 04 heeft de international voor drie jaar vastgelegd, zo maakte de club vandaag bekend op haar website. De speler komt over van Kashima Antlers dat de afgelopen drie jaar de titel in de J-League won.

Uchida heeft ondanks zijn 22 jaar al 31 interlands achter zijn naam staan. De verdediger zit ook in de Japanse selectie voor het WK en maakt naar verwachting morgen zijn opwachting in het eerste groepsduel in Zuid-Afrika in poule E van zijn land tegen Kameroen.

'Noord-Korea steelt televisiebeelden WK'

De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft illegale beelden uitgezonden van het WK in Zuid-Afrika. Het land zond gisteren onder meer de openingswedstrijd, die gespeeld was op vrijdag, uit. Dat meldt vandaag televisiezender SBS, dat de rechten van het wereldkampioenschap heeft in beide Korea's.

De Noord-Koreanen kunnen de wedstrijden op het WK officieel niet volgen omdat het land eerder deze week geen overeenkomst kon bereiken met SBS. Die zender zegt nu in een rapport dat het communistische land de beelden steelt.

Noord-Korea heeft zich voor het eerst sinds 1966 geplaatst voor het WK voetbal. Het land is ingedeeld in groep G, samen met Portugal, Ivoorkust en Brazilië.

Judoka Polling wint in wereldbeker

Judoka Kim Polling heeft bij wereldbekerwedstrijden in Talinn de klasse tot zeventig kilogram gewonnen. Voor het 19-jarige talent van Kenamju was het de eerste overwinning op het hoogste niveau. In de klasse tot 78 kilogram kon Iris Lemmen geen vuist maken, terwijl in de klasse boven 78 kilogram Gerdien Kuipers ook snel verloor.

Polling wist al haar partijen op ippon te winnen. Ze rekende in de eerste ronde af met de Italiaanse Jennifer Pitzanti, terwijl later de Estse Anna Ovtsarenko en de Française Marie Pasquet hun meerdere in de Nederlandse moesten erkennen. In de halve finale was ook de Poolse Katarzyna Klys geen partij voor Polling, evenals de Française Clarisse Habricot in de finale. De andere Nederlandse in de klasse Linda Bolder werd zevende.

Gisteren was er weinig succes voor de judoka's in de Estse hoofdstad. Michelle Diemeer werd in de klasse tot 57 kilogram al in de eerste ronde uitgeschakeld door twee waza-ari's van de Duitse Hanna Brück. Esther Stam wist in de eerste ronde in de categorie tot 63 kilogram nog wel te winnen van de Kazachstaanse Aigerim Kidirbajeva, maar ging vervolgens onderuit tegen de Duitse Claudia Ahrens.

Okada: "Eto'o is goed, maar niet perfect"

Morgen speelt Japan tegen Kameroen. De bondscoach van Japan, Takeshi Okada, zegt aan de vooravond van het duel dat Kameroen niet alleen om Samuel Eto'o draait en dat de sterspeler goed, maar "niet perfect” is.

"Onze spelers moeten weten hoe hij speelt. We willen hem met meerdere mensen bespelen”, aldus Okada die ontkende dat zijn team een defensieve tactiek gaat toepassen tegen Kameroen.  "Ik heb nooit gezegd dat we ons zullen concentreren op verdedigen tegen Kameroen. We gaan ook aanvallend 'pro actief' voetballen”.

Lijnbus bekogeld met stenen

In de Parkstraat in Venlo hebben vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag een lijnbus van vervoerbedrijf Veolia bekogeld met stenen. In de bus zaten zes passagiers. Bij het incident raakte niemand gewond, wel  sneuvelde een ruit van de bus.

De politie heeft met hulp van getuigen drie jongens van 14, 15 en 16 jaar oud aangehouden. De verdachten zijn verhoord. Nadat hun ouders op de hoogte waren gesteld, zijn ze zaterdagmiddag weer vrijgelaten.

[Unicef Open] Safina al weer klaar in Rosmalen

Dinara Safina is alweer klaar bij het Unicef Open in Rosmalen. De Russin ging vanmiddag met 7-6, 4-6 en 4-6 onderuit tegen de Slowaakse Magdalena Rybarikova.

Safina stond dit jaar lang aan de kant vanwege een blessure aan haar rug. Na haar rentree verloor ze in Madrid en op Roland Garros in de eerste ronde. En dit gebeurde haar dus ook in Rosmalen. Vorig jaar bereikte ze daar nog de halve eindstrijd.

Blessurezorgen Denemarken lijken toe te nemen

Een dag voor het WK-duel met Nederland groeien de blessurezorgen voor de Deense bondscoach Morten Olsen. Behalve Nicklas Bendtner is ook onzeker of Feyenoorder Jon Dahl Tomasson en middenvelder Daniel Jensen morgen aantreden voor het duel. Het duo trainde vandaag apart vanwege "lichte blessures".

De blessure van Bendtner is nog altijd ernstiger dan die van Tomasson en Jensen. Over de spits van Arsenal zei Olsen vandaag dat het erop leek dat hij niet kan spelen. Over Tomasson en Jensen was de Deense bondscoach ook niet positief gestemd. "Het is twijfelachtig of ze kunnen spelen."

De blessuregolf lijkt een zegen voor Ajacied Christian Eriksen. De 18-jarige middenvelder zou zomaar een basisplaats kunnen krijgen. Ondanks Eriksens gebrek aan ervaring, kent Olsen geen twijfels. "Hij is goed genoeg. Er is een goede kans dat hij maandag speelt."

Zonder zijn twee beste aanvallers lijkt zelfs Olsen niet meer in een zege op Oranje te geloven. Gevraagd naar wat een goed resultaat zou zijn, gaf de hij een duidelijk antwoord: "Een gelijkspel." Middenvelder Christian Poulsen was het daarmee eens. "Het is een bonuswedstrijd. Zij zijn favoriet, dus kunnen wij zonder druk beginnen."

'Protestactie tegen homogeweld zeer succesvol'

De protestactie tegen homofoob geweld die zondag plaatsvond bij het homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam was zeer succesvol. Dat zegt voorzitter van COC Amsterdam Dennis Boutkan. "Het was bijzonder druk, er waren wel duizend bezoekers."

De bijeenkomst was een initiatief van enkele slachtoffers en mensen die boos zijn over recente geweldsincidenten tegen homoseksuelen. Deze maand zouden al drie mensen slachtoffer van antihomogeweld zijn geworden. De 'typisch Amsterdamse verdraagzaamheid' zou voelbaar zijn in de stad.

Waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher hield een toespraak, waarin hij de homogemeenschap een hart onder de riem stak. Ook PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch en wethouder diversiteit Andrée van Es waren van de partij. Daarnaast hield een slachtoffer een volgens Boutkan 'heel indrukwekkende' toespraak.

Agenten van het homonetwerk 'roze in blauw' waren vertegenwoordigd en ook korpschef Bernard Welten betuigde steun. Travestiet Dolly Bellefleur bracht een hit ten gehore, en aan het einde van de bijeenkomst werden roze ballonnen opgelaten.

Boutkan is tevreden over de bijeenkomst, maar wil dat het Openbaar Ministerie beter gaat communiceren over wat er gebeurt met daders en straffen. Hij denkt dat dat de aangiftebereidheid verhoogt en heeft binnenkort een gesprek over vervolgingscijfers met hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar. Momenteel hanteert het OM bij geweld tegen homo's een 25 procent zwaardere strafeis, maar dat is een beleidsmaatregel. Boutkan wil dat deze maatregel in speciale 'hatecrimewetgeving' wordt opgenomen.

Daarnaast vindt hij het noodzakelijk dat aan de bovenbouw van basisscholen meer voorlichting over dit onderwerp wordt gegeven. "Maar ook aan jongerenwerkers die werken met potentiële daders."

Drogba traint weer bij Ivoorkust

Didier Drogba is weer op het trainingsveld te vinden. De aanvaller van Ivoorkust brak ongeveer een week geleden zijn arm, maar na een operatieve ingreep herstelde de voetballer erg snel. De spits van Chelsea trainde overigens nog wel apart van de selectie.

Het is ook nog niet duidelijk of Drogba dinsdag a.s. met Ivoorkust tegen Portugal kan aantreden. De aanvaller trainde afgelopen vrijdag voor het eerst mee. Tijdens de oefensessie droeg hij een manchet ter bescherming van zijn arm. Gisteren keek de Ivoriaan uit voorzorg weer vanaf de zijlijn toe.

[F1] Uitslag Grand Prix van Canada

De Grand Prix van Canada is gewonnen door polesitter Lewis Hamilton, die voor teamgenoot Jenson Button over de streep kwam. In een race gekenmerkt door veel leiderswisselingen, haalde Fernando Alonso het laagste treetje van het podium. Sebastian Vettel kwam met grote problemen nog als vierde over de streep.

Dit verslag werd live meegeschreven en is daarom wellicht langer dan normaal. Om 18:00 uur Nederlandse tijd ging de race van start op het Circuit Gilles-Villeneuve in Montréal. Het weer was zonnig, met een omgevingstemperatuur van ongeveer 23 graden Celsius, en de baantemperatuur van ongeveer 31 graden.

Mark Webber moest van plaats zeven starten, in plaats van de tweede plek waar de Red Bull Racing-coureur zich gekwalificeerd had. Het team had de versnellingsbak moeten vervangen. Lewis Hamilton moest van zijn team brandstof sparen en de Brit zette daarom na zijn laatste flying lap in de kwalificatie, waarmee hij de pole pakte, de motor af en liet de McLaren uitrollen tot het heuveltje afgelopen was. Vervolgens ging de coureur zelf de auto duwen, iets wat hij daarna aan de stewards overliet toen hij naar de pits gereden werd door de dokterwagen. Hamilton kreeg een boete omdat hij niet snel genoeg weer terug was in de pits, maar geen gridstraf.

De opwarmronde ging prima, iedereen kwam goed weg. Buiten de top tien lijken de meeste coureurs op de harde compound van start te gaan. De start zelf ging ook goed, met een klein tikje van Sebastian Vettel op de tweede plaats tegen Fernando Alonso die derde mocht starten. Vitantonio Liuzzi had minder geluk toen de Force India-rijder in contact kwam met Felipe Massa. De Italiaan kwam achterstevoren op de baan te staan, Massa moest naar de pits. Pedro de la Rosa had een nieuwe voorvleugel nodig, net als Liuzzi. Ferrari was nog druk bezig met de wagen van Massa, Kamui Kobayashi moest de strijd staken nadat de Japanner de muur geraakt had.

In de herhaling was te zien dat Massa aan de binnenkant tegen Liuzzi aandrukte om zo een plaats te winnen. En ook in de herhaling is duidelijk dat Vitaly Petrov en De la Rosa elkaar raken. Webber probeerde Jenson Button in te halen voor de vierde plaats, wat lukte in Bocht 8. Nico Rosberg en Jarno Trulli maakten de eerste geplande pitstop, net als Button, Adrian Sutil en Nico Hülkenberg. Achteraan was het Heikki Kovalainen, gestart vanaf de negentiende plaats, die opgeklommen was naar de zesde plek. Ondertussen waren nu Webber en Vettel vooraan de nummers één en twee. Dit door alle pitstops die er gemaakt werden.

Hamilton en Alonso hadden hun eigen gevecht toen beide de pitstraat uitreden - naast elkaar. Het was Alonso die de grootste ballen had en bij het uitkomen van de pit zat de Ferrari-coureur ervoor. Petrov kreeg een drivethroughpenalty omdat de Rus een valse start had gemaakt. Button zette op de harde band de snelste ronde neer. Rubens Barrichello moest bij zijn pitstop een nieuwe neus laten monteren, en ook de Williams-coureur ging opnieuw naar harde banden, ook hij moest nog een keer stoppen. Het gevecht tussen Hamilton en Alonso was nog lang niet over, bij het inhalen door de laatste van Sébastien Buemi - de leider op dat moment - kwam de Brit er nog niet voorbij, iets wat wel lukte in de hairpin.

Achteraan waren er problemen voor Bruno Senna, en toen hij binnenkwam, bleef zijn HRT in de pits geparkeerd staan. Nu waren alleen Kovalainen en Karun Chandhok nog niet gestopt. Rosberg scherpte de snelste ronde nog even aan door een seconde sneller te zijn dan de huidige leider in de wedstrijd, Hamilton.

De banden leken het deze race minder goed uit te houden dan eerdere races, zelfs de harde compound is snel versleten. Petrov kreeg opnieuw een drivethroughstraf, dit keer voor een vermijdbare crash bij de start met De La Rosa. De andere Renault had kleine schade aan de endplate van de voorvleugel, en Robert Kubica stond onder grote druk van Sutil. Ondanks de slechte berichten over de banden, riep Vettel over de boordradio dat de zachte banden waar hij op reed, zich relatief goed hielden. Toch kwam de Duitser de ronde erna weer binnen, om naar de harde banden te wisselen. Button, die tegelijk met de Red Bull-rijder binnenkwam, zat daarna voor Vettel. Hülkenberg moest verplicht een extra ritje door de pitstraat maken vanwege te snel rijden in diezelfde pitstraat. Alonso, die kort aan de leiding had geleden, maakte zijn tweede stop.

De Ferrari-coureur zette wel de snelste ronde neer, terwijl Sutil zijn teamgenoot Liuzzi inhaalde voor de twaalfde plaats. Beide BMW Saubers waren uit de race toen ook De la Rosa zijn bolide naast de baan moest parkeren met wat leek een motorprobleem door de rook die achteruit de wagen kwam. Leider Webber liep steeds verder weg van Hamilton met al meer dan tien seconden voorsprong en dat liep nog op. Alonso probeerde daarachter om dichterbij te komen aan de Brit, maar dat lukte niet. Vettel, vanaf plaats vijf, zat op de staart van Button. Ongeveer een halve seconde voorsprong had de McLaren-coureur, maar inhalen wilde nog niet lukken. Michael Schumacher pitte voor de derde keer en ging naar de zachte compound, de compound die de Duitser nog niet gebruikt had.

Een vermeend incident tussen Sutil en Kubica zal na de race onderzocht worden. Mogelijk dat Kubica Sutil ingehaald heeft, maar direct daarna de Duitser afgesneden heeft om de pitstraat in te rijden. Er waren gevechten tussen Massa en Liuzzi om plaats dertien, Massa reed echter de pit in voor nieuwe banden. Ook voor plek tien werd gestreden door Hülkenberg en Sutil. Webber riep over de boordradio dat zijn banden het begonnen te begeven, en de Australiër werd rap bijgehaald door de nummer twee Hamilton. De voorsprong, die ooit bijna twaalf seconden was, slonk snel. Vettel reed de snelste ronde van dat moment en was daarmee twee seconden sneller dan zijn teamgenoot, een paar ronden later echter was het Alonso die die eer van de snelste ronde overnam. De eerste vijf wagens reden inmiddels binnen negen seconden van elkaar.

Jarno Trulli pitte voor een vijfde keer, maar dit keer zou het zijn laatste stop van deze race zijn. De remmen van de Lotus rookten. Massa passeerde Liuzzi uiteindelijk toch voor de dertiende plaats, en vooraan nam Hamilton de leiding weer over van Webber, die duidelijk problemen had met zijn banden. De Red Bull-coureur kwam meteen binnen voor nieuwe banden, toen ook Alonso aan kwam dringen bij de Australiër. Er gingen zachte banden onder voor nog twintig ronden. De boordradio van Vettel bleek stuk te zijn, waardoor teambaas Christian Horner alleen nog via pitborden kon communiceren met zijn coureur. Massa haalde in de tussentijd de andere Force India in, Sutil werd via de binnenbocht netjes achter zich gelaten toen beide achterblijver Hülkenberg inhaalden. De Ferrari-rijder lag nu elfde.

Button verschalkte Alonso voor de tweede plaats, opnieuw leek een achterblijver in het spel. Dit keer was het Chandhok, die als laatste rijder nog rondreed. Timo Glock had na ook vijf stops net als teamgenoot Trulli, ook op moeten geven. Button reed nu wel rap dichterbij aan zijn teamgenoot, mogelijk dat voor het einde van de race Hamilton opnieuw van diens eerste plaats beroofd zou worden. Ongeveer zes tienden per ronde was Button sneller dan zijn teamgenoot.

Hamilton beantwoordde de vraag of hij een probleem zou hebben door maar liefst twee keer na elkaar de snelste ronde aan te scherpen. Kubica pakte die snelste ronde meteen weer over, met 1:17,178 was de Pool goed onderweg in zijn Renault. Massa probeerde Schumacher in te halen, maar werd op het gras gedwongen, en de voorvleugel van de Ferrari hing scheef. De Braziliaan ging een nieuwe neus halen in de pits. Het incident zal na de race onderzocht worden. De voorsprong van Hamilton was nog altijd bijna vier seconden toen Vettel te horen kreeg over de gemaakte boordradio dat er een probleem was aan de wagen en dat de Duitser rustig aan moest doen. De rondetijden waren er ook naar.

Kubica zette aan het eind nog even een nieuwe snelste tijd neer onder de 1:16. Hamilton reed vooraan onbedreigd naar de winst, gevolgd door teamgenoot Button. Alonso pakte de laatste podiumplaats, voor een worstelende Vettel, die toch nog de vierde plaats wist te houden. De voorsprong op teamgenoot Webber was geslonken tot 1,4 seconden. Rosberg haalde de zesde plek, gevolgd door Kubica. En in de allerlaatste ronde passeerden zowel Liuzzi - met een licht contact - als Sutil Schumacher nog, die daardoor elfde werd.

Uitslag Grand Prix van Canada

Pos. Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes  
2 Jenson Button McLaren-Mercedes +2.2 secs
3 Fernando Alonso Ferrari +9.2 secs
4 Sebastian Vettel RBR-Renault +37.8 secs
5 Mark Webber RBR-Renault +39.2 secs
6 Nico Rosberg Mercedes GP +56.0 secs
7 Robert Kubica Renault +57.3 secs
8 Sebastien Buemi STR-Ferrari +1 ronde
9 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes +1 ronde
10 Adrian Sutil Force India-Mercedes +1 ronde
11 Michael Schumacher Mercedes GP +1 ronde
12 Jaime Alguersuari STR-Ferrari +1 ronde
13 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +1 ronde
14 Rubens Barrichello Williams-Cosworth +1 ronde
15 Felipe Massa Ferrari +1 ronde
16 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth +2 ronden
17 Vitaly Petrov Renault +2 ronden
18 Karun Chandhok HRT-Cosworth +4 ronden
19 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth +5 ronden
DNF Timo Glock Virgin-Cosworth +20 ronden
DNF Jarno Trulli Lotus-Cosworth +28 ronden
DNF Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari +40 ronden
DNF Bruno Senna HRT-Cosworth +57 ronden
DNF Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +69 ronden


Stand in het coureurskampioenschap na acht races

Pos. Coureur Nationaliteit Team Punten
1 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 109
2 Jenson Button British McLaren-Mercedes 106
3 Mark Webber Australian RBR-Renault 103
4 Fernando Alonso Spanish Ferrari 94
5 Sebastian Vettel German RBR-Renault 90
6 Nico Rosberg German Mercedes GP 74
7 Robert Kubica Polish Renault 73
8 Felipe Massa Brazilian Ferrari 67
9 Michael Schumacher German Mercedes GP 34
10 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 23
11 Vitantonio Liuzzi Italian Force India-Mercedes 12
12 Rubens Barrichello Brazilian Williams-Cosworth 7
13 Vitaly Petrov Russian Renault 6
14 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 5
15 Jaime Alguersuari Spanish STR-Ferrari 3
16 Kamui Kobayashi Japanese BMW Sauber-Ferrari 1
17 Nico Hulkenberg German Williams-Cosworth 1
18 Pedro de la Rosa Spanish BMW Sauber-Ferrari 0
19 Heikki Kovalainen Finnish Lotus-Cosworth 0
20 Karun Chandhok Indian HRT-Cosworth 0
21 Lucas di Grassi Brazilian Virgin-Cosworth 0
22 Jarno Trulli Italian Lotus-Cosworth 0
23 Bruno Senna Brazilian HRT-Cosworth 0
24 Timo Glock German Virgin-Cosworth 0

Stand in het constructeurskampioenschap na acht races

Pos. Coureur Punten
1 McLaren-Mercedes 215
2 RBR-Renault 193
3 Ferrari 161
4 Mercedes GP 108
5 Renault 79
6 Force India-Mercedes 35
7 STR-Ferrari 8
8 Williams-Cosworth 8
9 BMW Sauber-Ferrari 1
10 Lotus-Cosworth 0
11 HRT-Cosworth 0
12 Virgin-Cosworth 0

Frei hoopt nog altijd op Spanje

Alexander Frei hoopt nog altijd op deelname aan het WK-duel tegen Spanje, dat voor woensdag a.s. op de rol staat. De Zwitser is herstellende van een verstuikte enkel, die hij afgelopen woensdag tijdens de training opliep.

In eerste instantie dacht men dat de blessure van Frei ernstiger was, dan aanvankelijk werd gedacht. Vandaag liep de 30-jarige voetballer echter alweer rondjes op het trainingsveld. "Het gaat goed met Alexander", aldus teamarts Cuno Wetzel. "De zwelling is afgenomen. Natuurlijk is de enkel nog erg blauw, maar dat is normaal met dit soort blessures. Alles loopt zoals verwacht."

Frei is, op basis van zijn gemiddelde, een belangrijke speler voor Zwitserland. De aanvaller kwam tot dusver 75 keer in actie voor zijn land en trof daarin 40 keer doel.

Twee kayakkers omgeslagen

Twee kayakkers zijn zondagmiddag in de problemen gekomen tussen Texel en Den Helder. Er waren enkele schepen van de kustwacht op zoek naar de twee en werden later met een reddingsboot uit het water gehaald. Dat heeft het Kustwachtcentrum laten weten.

De twee kayakkers namen deel aan een tocht met in totaal negen kayaks. De twee kayaks waren omgeslagen nadat de groep hen uit het oog was verloren.

Een van de drenkelingen werd direct naar het ziekenhuis gebracht met lichte verschijnselen van onderkoeling.

Karate Kid verslaat The A-team

Een klein jongetje dat karate leert van een oude meester verslaat vier mannen met geweren. Oftewel, The Karate Kid verslaat The A-team. Beide remakes gingen dit weekend in Amerika in première.

The Karate Kid haalde 56 miljoen dollar op, The A-team 26 miljoen. The Karate Kid is een zogenoemde reboot van de jaren tachtig-film waarin een Amerikaans/Italiaans jochie in elkaar wordt geslagen en karate leert van Mr. Miyagi. In de reboot speelt de zoon van Will Smith de hoofdrol, samen met Jackie Chan. The A-team is de verfilming van de tv-serie die nog dagelijks op tv is te zien.

Experts hadden verwacht dat The A-team enorm zou scoren, in plaats van The Karate Kid. De laatste film zou te lang zijn met bijna 2,5 uur lengte. Maar The A-team kreeg slechte kiritieken, vooral van de oude B.A. en Faceman. The A-team draait inmiddels in Nederland. The Karate Kid draait hier pas half augustus.

Saadane neemt blunderende Chaouchi niks kwalijk

Algerije verloor vanmiddag van Slovenië (1-0). Een rode kaart en een blunder van doelman Faouzi Chaouchi leidden de nederlaag in.

De Algerijnse bondscoach Rabah Saadane neemt zijn keeper echter weinig kwalijk. Chaouchi ging flink in de fout bij een afstandsschot van Robert Koren, die de enige treffer van de wedstrijd maakte. Abdelkader Ghezzal pakte als invaller binnen veertien minuten tweemaal geel en dus rood. Saadane verdedigde zijn doelman en Ghezzal. "Voetbal is een spel waarbij fouten worden gemaakt", relativeerde de coach.

"Ik neem deze twee spelers niets kwalijk. Het doelpunt had volgens mij voor een deel te maken met de staat van het veld. En ook de bal werkt niet in het voordeel van de keepers", meent Saadane. Chaouchi hoeft niet te vrezen voor zijn plek tussen de palen. "Hij speelt de volgende wedstrijd weer; hij is de beste doelman van ons."

Forse winst Nieuw-Vlaamse Alliantie

De Nieuw-Vlaamse Alliantie heeft volgens de eerste prognoses na de Belgische parlementsverkiezingen van zondag grote winst geboekt. De N-VA behaalde tussen de 20 en 25 procent van de stemmen.

De winst van de N-VA ging ten koste van premier Yves Letermes coalitie van christen-democraten, liberalen en socialisten.

De N-VA is voorstander van een ordelijke scheiding van de 6,5 miljoen Vlamingen en 4 miljoen Walen.

Haussler pakt dagzege in Zwitserland

Heinrich Haussler heeft de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Duitser won in de massasprint.

Al na vijf kilometer ontstond er een kopgroep met onder meer Joost van Leijen. verder bestond e groep uit Brutt, Frank Hernandez en Russ. Ze overleefden de Simplon Pas (1st cat), maar in de finale moesten ze er toch aan geloven. Van Leijen haakte af op een klimmetje zeventien kilometer voor de finish. De Rus Brutt hield het het langst vol, het peloton greep hem pas in de slotkilometer.

In de sprint die volgde bleek Haussler de sterktste, voor Pablo Urtasun en marco Marcato. Oscar freire eindigde als vierde.

Uitslag eerste etappe:

1 Heinrich Haussler Cvl 4.25.16
2 Pablo Urtasun Eus z.t
3 Marco Marcato Vac z.t
4 Óscar Freire Rab z.t
5 Gerald Ciolek Mil z.t

 Klassement na eerste etappe:

1 Fabian Cancellara Sax 4.35.37
2 Roman Kreuziger Liq +0.01
3 Tony Martin HTC +0.03
4 Dries Devenyns Qst +0.10
5 Gustav Larsson Sax +0.11

 

Titel in Queen's voor Querrey

De Amerikaanse tennisser Sam Querrey heeft de titel bij het grastoernooi in Queen's behaald. Hij won in de finale het onderonsje met landgenoot Mardy Fish met 7-6 (3) 7-5.

Querrey pakte zijn eerste toernooizege op gras. In 2009 haalde hij in Newport op de groene ondergrond de finale. Hij bracht zijn totaal aantal titels dit jaar op drie na eerder succes in Belgrado en Memphis. In 2009 zegevierde hij ook in Los Angeles en Las Vegas.

Algerije en Slovenië speelden op 'nieuwe grasmat'

Op het WK in Zuid-Afrika hebben Algerije en Slovenië vanmiddag voor het eerst op een nieuw soort grasmat gespeeld. Het duel werd afgewerkt op een mat die niet enkel en alleen uit gras bestond.

Er zat namelijk ook kunstgras tussen de pluggen gras. Twee speelstadions op het WK zijn van dergelijke matten, die bestaan uit zowel gras als synthetisch materiaal, voorzien.

Een Nederlands bedrijf heeft deze speelvelden ontwikkeld. Het 'gras' viel niet bij iedereen in de smaak. Zo moest de Sloveense verdediger Bostjan Cesar er erg aan wennen dat het veld zo vlak was.

Geile CD uit kindermenu geschrapt

De Amerikaanse fastfoodketen Wendy's heeft een van de CD's bij hun nieuwste actie teruggetrokken. Bij een kindermenu krijgen de kindertjes een CD met hierop oude discokrakers. Een nummer op een van deze Disco Fever CD bevat echter een behoorlijk geile tekst.

Het gewraakte nummer in kwestie is 'Last Dance' van Donna Summer. Het liedje kent twee versies. De gewone versie bevat de woorden 'so bad'. Niets verkeerds aan, maar de alternatieve versie vervangt de woorden door 'so horny', oftewel 'zeer geil'. Niet echt gepast voor kinderen vanaf drie jaar.

Wendy's heeft gisteren op haar website aangekondigd de CD niet meer mee te geven aan kopers van het kindermenu, maar hiervoor in de plaats drie andere schijfjes weg te geven. Hierop staan onder andere 'ABC' van The Jackson 5 en 'Celebration' van Kool  & The Gang.


Geil plaatje...

[Groep D] Uitslag Servië - Ghana

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Ghana zojuist hun groepswedstrijd in Groep D tegen Servië gewonnen. In Pretoria wonnen de Afrikanen dankzij een benutte strafschop met 1-0.    

In de eerste helft had Ghana, dat speelde zonder Appiah en Muntari, het beste van het spel. Het was dicht bij een doelpunt via Gyan. Na een voorzet van Kevin-Prince Boateng miste hij echter net de bal. Servië leunde vooral op de defensie, en werd alleen gevaarlijk via enkele spelhervattingen. Verder moesten de Serven het vooral hebben van de counter.

In de tweede helft nam het overwicht van Ghanezen alleen maar toe. Het kreeg daarmee ook kansen, maar die werden niet benut. Andre Ayew schoot net naast en ook een kopbal Asamoah ging er niet in. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Servië een forse tegenslag te verwerken toen Lukovic na een handsbal zijn tweede gele kaart kreeg en kon gaan douchen. Echter kregen ze juist hierna de grootste kansen. Het schot van Krasic werd door keeper Kingson maar net gestopt.

Het was echter toch Ghana dat de verdiende overwinning kreeg. Nadat invaller Kuzmanovic hands maakte in het strafschopgebied benutte Gyan de penalty. In de blessuretijd kreeg Gyan ook nog een grote kans op de 2-0, maar toen trof hij de paal.

Servië

0 - 1

Ghana


   84' Gyan (pen)
 
 Gele kaart: Zigic, Kuzmanovic (Servië), Vorsah, Tagoe (Ghana)
 Rode kaart: Lukovic (74/2xg) (Servië)
 
Stadion: Loftus Versfeld Stadium, Pretoria
Toeschouwers: 34.283
Arbiter: Baldassi (Arg)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stojkovic
Ivanovic
Vidic
Lukovic
Kolarov
Krasic
Stankovic
Milijas (Kuzmanovic/62)
Jovanovic (Subotic/76)
Pantelic
Zigic (Lazovic/69)
  Kingson
Paintsil
Joh.Mensah
Vorsah
Sarpei
Tagoe
Annan
Asamoah (Appiah/73)
K.Boateng (Addy/90+1)
A.Ayew
A. Gyan (Owusu-Abeyie/90+3)

Tienduizenden Oezbeken uit Kirgizië gevlucht

Meer dan 75.000 Oezbeken zijn in het weekeinde de ergste uitbarsting van etnisch geweld sinds twintig jaar in Kirgizië ontvlucht. Sinds donderdagavond zijn meer dan honderd mensen gedood en 1250 verwond. Artsen zeggen dat het aantal gewonden waarschijnlijk veel hoger is, omdat Oezbeken niet naar ziekenhuizen durven gaan uit angst dan weer te worden aangevallen.

De interimregering heeft leger en politie opdracht gegeven relschoppers neer te schieten, maar ook dat heeft het geweld niet kunnen stoppen. De regering vroeg Rusland zaterdag om militaire hulp, maar het Kremlin wilde daar niet op ingaan. Rusland stuurde zondag wel een bataljon van ongeveer driehonderd man paratroepen om de bewaking van zijn luchtmachtbasis in het noorden van Kirgizië te versterken, meldde het persbureau Interfax.

De gevluchte Oezbeken zijn voornamelijk bejaarden, vrouwen en kinderen. Velen hebben schotwonden, meldde het Oezbeekse ministerie voor noodsituaties aan het Russische persbureau RIA Novosti. Op verschillende plaatsen in Oezbekistan zijn opvangkampen ingericht.

Osj, met 250.000 inwoners de tweede stad van Kirgizië, was voor een groot deel platgebrand. Levensmiddelen zijn na plunderingen schaars geworden. Triomfantelijke groepen Kirgiziërs hadden het grootste deel van de stad zondag in handen terwijl de weinige achtergebleven Oezbeken zich in hun wijken barricadeerden.

De in Osj begonnen onlusten sloegen zondag over naar Jalal-Abad. In de stad en in omliggende dorpen staken bendes huizen, winkels en cafés van Oezbeken in brand. Ze overvielen politiebureaus om aan wapens te komen en bij een kazerne in Jalal-Abad werden automatische geweren en een pantserwagen buitgemaakt.

De onlusten hebben ook politieke kenmerken. Ex-president Koermanbek Bakijev werd in april na een bloedige volksopstand afgezet en is gevlucht. Oezbeken steunden de interimregering, terwijl veel Kirgiezen in het zuiden achter Bakijev staan.

Interimpresident Roza Otoenbajeva beschuldigt de familie Bakijev ervan het geweld te hebben geïnstigeerd, met als doel een grondwetsreferendum op 27 juni en nieuwe verkiezingen in oktober te dwarsbomen. Een regeringsfunctionaris zei dat aanhangers van Bakijev Kirgiezen én Oezbeken hebben aangevallen om de twee bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.

Bakijev liet in een verklaring vanuit zijn ballingsoord Wit-Rusland weten geen enkele rol in het geweld te hebben vervuld. Hij verweet de interimregering te hebben gefaald in het beschermen van de bevolking.

[E3] Toch nieuwe hardware van Sony?

Gaat Sony toch nieuwe hardware introduceren op de E3? Na de vele speculaties, een misleidend filmpje van een media student uit Singapore en de nieuwe hardware die we al kennen lijkt er weinig ruimte voor nieuwe hardware. Toch is er een klein stukje hoop te vinden vanuit Sony zelf

Op de officiele E3 website van Sony worden we verwelkomd met de text "The E3 2010 Expo is coming! Meet us here to find out what awesome Playstation games and hardware are being revealed". Sony heeft het hier duidelijk over hardware die onthuld gaat worden. Gaan we echt nieuwe hardware zien? Dat zien we vanzelf op de E3.

Wordt de PSP2 onthuld?

Gaat de PSP2 deze E3 onthuld worden?

Farrar wint Delta Tour Zeeland

Robert Wagner heeft de derde en laatste etappe van de Delta Tour Zeeland op zijn naam geschreven. De Duitse renner van Skil-Shimano was na een rit van 195,8 kilometer met start en finish in Terneuzen de sterkste. Tyler Farrar, die tweede werd, pakte de eindoverwinning. De Amerikaan prolongeerde zijn eindoverwinning zonder etappewinst. Raborenner Graeme Brown werd derde.

Skil-Shimano schrijft door de winst van Wagner in een massasprint de tweede overwinning in drie dagen op zijn naam. Gisteren won de Australiër Mitchell Docker nog een etappe voor de Nederlandse wielerformatie.

Uitslag tweede etappe

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Robert Wagner (Dui)
Skil-Shimano 4.34,16
2 Tyler Farrar (USA) Garmin z.t.
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank + 0,01
4 Kris Boeckmans (Bel) Topsport Vlaanderen z.t.
5 Stefan van Dijk
Willems Veranda's z.t.

Eindklassement

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Tyler Farrar (USA) Garmin 9.10,21
2 Jos van Emden (Ned) Rabobank + 0,09
3 Graeme Brown (Aus) Rabobank + 0,10
4 Mitchell Docker (Aus) Skil-Shimano + 0,12
5 Francisco Ventoso (Spa)
CarmioOro - A-Style + 0,19

Lily Allen wil niet meer genomineerd worden

Lily Allen heeft haar leventje als ster wel gezien. De 25-jarige brak in 2006 door als zangeres met haar nummer 'Smile'. Sindsdien is ze een graag geziene gast op Britse societyfeestjes. Onlangs gaf Allen al aan haar zangcarrière graag in te willen ruilen voor een baan in de mode.

"Ik hoop dat ik over een jaar niet meer wordt gevraagd voor awards en niet meer wordt genomineerd, want ik heb de afgelopen tijd niets meer gepresteerd", zegt Allen tegen het Britse Ok Magazine. "En hopelijk raak ik dan in de vergetelheid."

Na 'Smile' scoorde Lily Allen nog hits met onder meer 'Fuck You' en 'Not Fair'. Sinds de zangeres samen is met haar vriend Sam Cooper, geeft ze de voorkeur aan een rustiger leven.

Sony houdt van veel beweging

We hebben al veel gehoord over de nieuwe controller van Sony, maar onderstaande videos laten ook veel zien. Met de Move wil Sony dezelfde kant op als de Wii-mote, dus bewegen zullen we! 

In onderstaande videos zien we dan ook genoeg actie van de Move. Een vechtspel, boogschieten, volleybal, tafeltennis, maar ook een heuse partygame met opdrachten tot het knippen van het haar van een personage of het prikken van een school blowfish!

Hoogstwaarschijnlijk zien we komende week meer dan deze casual games, maar voor partygames lijkt de Move in ieder geval al ideaal.

Vlaams-nationalisten op weg naar hoge score

De Vlaams-nationalistische N-VA is bij de Belgische parlementsverkiezingen op weg naar een enorm hoge score. De eerste resultaten bevestigen de trend in de peilingen dat N-VA de grootste partij in Vlaanderen wordt met zo'n 25 procent van de stemmen.

De partij van Bart De Wever wil dat de Belgische staat op den duur verdwijnt. Het wil meer macht voor de deelstaat Vlaanderen en op den duur een zelfstandige republiek Vlaanderen.

De christendemocratische partij CD&V verliest zwaar en komt volgens de eerste stembureaus uit op minder dan 20 procent. De socialistische sp.a blijft vooralsnog overeind met 16à 18 procent. De partijen Groen en de rechts-liberale Lijst Dedecker halen waarschijnlijk de kiesdrempel niet meer.

Uit Wallonië zijn nog geen uitslagen. Naar verwachting wordt de socialistische partij PS daar de grootste.

'Positie Chandhok bij HRT onzeker'

De positie van Karun Chandhok bij Hispania Racing lijkt niet geheel zeker te zijn. Een gebrek aan sponsoren zou er voor kunnen zorgen dat hij dit seizoen voortijdig de sport al weer zou moeten verlaten.

Volgens de Indiase krant Hindustan Times is teambaas Colin Kolles al in gesprek met mogelijke vervangers. Onder hen zou ook Christijan Albers zijn. Hij kent Kolles goed en heeft in verschillende raceklasses onder de Duitser gediend. De Nederlander zou ook bij het Spaanse team in beeld zijn als derde rijder, mits het budget rond komt. Andere rijders die in beeld zijn om Chandhok te vervangen zijn Narain Karthikeyan, Pastor Maldonado en testrijder Sakon Yamamoto.

Vanuit Montreal geeft Chandhok toe dat hij niet volledig door de Indiase zakenwereld gesteund wordt. "Ik probeer al de jaren in de GP2, de Formule 3 en andere klasses sponsors te werven en er zijn mensen die er wel in betrokken willen worden, maar zij zitten nog steeds vanaf een hek toe te kijken."

Schietpartij tijdens voetbaltoernooi

Een 26-jarige man is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij tijdens een drukbezocht voetbaltoernooi in Den Helder. De schutter wist te ontsnappen, meldt de politie zondag. Er waren tussen de twee- en driehonderd toeschouwers en voetballertjes aanwezig.

Drie mannen hadden middenin de menigte ruzie gekregen, waarna een van hen plotseling een vuurwapen trok en schoot op de man uit Den Helder. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, waar hij is aangehouden.

De twee andere mannen, onder wie de schutter, wisten in de drukte weg te komen. Omstanders wisten wel van een van hen het vuurwapen af te pakken. De politie roept de twee verdachten zich te melden, hun namen zijn bekend.

Het incident gebeurde rond 16.15 uur bij het Johan Cruyffveld bij de Dommel. Agenten hebben de omgeving afgezet voor onderzoek en tevergeefs gezocht naar beide verdachten. De politie vraagt getuigen van de ruzie en de schietpartij zich te melden.

Brajkovic wint Dauphiné Libéré

Janez Brajkovic heeft de eindzege in de Dauphiné gegrepen. Het geel van de Sloveen uit de RadioShack-ploeg kwam in de laatste rit niet meer in gevaar.

De ritzege in de 148 kilometer lange achtste etappe was voor Edvald Boasson Hagen. De Noor van Team Sky sprong op de laatste van vijf beklimmingen van de Côte de Domanchy van de derde categorie bij zijn medevluchters weg.

In de achtervolgende groep hield Brajkovic, die sinds de tijdrit woensdag in de gele trui reed, zijn naaste rivaal Alberto Contador net als de afgelopen dagen weer scherp in de gaten. De kopman van Astana kon niet wegkomen en bleef daardoor op 1.41 minuten van Brajkovic staan. Tejay van Garderen (HTC-Columbia) werd derde in het klassement op 2.41.

Uitslag etappe 7

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Edv. Boasson Hagen (Noo)
Team Sky 3:39,43
2 Arkaitz Duran (Spa) Footon + 0,27
3 Egor Silin (Rus) Katusha + 0,32
4 Christophe le Mével (Fra) Francaise des Jeux + 0,34
5 Tejay van Garderen (VSl) Team HTC-Columbia + 0,40


Eindklassement

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Janez Brajkovic Team RadioShack 28:06,28
2 Alberto Contador (Spa) Astana + 1,41
3 Tejay van Garderen Team HTC-Columbia + 2,41
4 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma Lotto + 3,46
5 Jérome Coppel (Fra)
Saur + 4,17

Webber wisselt bak; start van plek zeven

Mark Webber moest zijn versnellingsbak wisselen, waardoor de Australiër niet van de tweede plaats zal vertrekken vanavond, maar van de zevende in de GP van Canada. Noodgedwongen moest Red Bull de bak vervangen, waardoor teamgenoot Sebastian Vettel nu opschuift naar voren.

De straf van vijf plaatsen terug op de grid is niet helemaal wat het Oostenrijkse team gehoopt had. Ook Webber start - net als Vettel - op harde banden, maar rondom de zevende plek staan de andere coureurs op zachte banden. Red Bull wilde echter geen enkel risico nemen en verving toch de versnellingsbak.

"Helaas hebben we dit moeten doen en kost het Mark vijf kostbare plaatsen op de grid", aldus een woordvoerder van het Red Bull aan GPUpdate.net. Webber gaat momenteel aan de leiding in het rijderskampioenschap met 93 punten. De Australiër heeft er daarmee vijf meer dan Jenson Button en staat er negen voor op polesitter Lewis Hamilton.

Stankovic voetbalt voor drie landen op WK

Dejan Stankovic heeft vandaag een uniek WK-record in handen gekregen. De Servische aanvoerder is de eerste speler die voor drie verschillende landen op het eindtoernooi uitgekomen is.

De 31-jarige middenvelder kwam in 1998 in Frankrijk uit voor Joegoslavië. Daar verloor hij in de achtste finale met 2-1 van Nederland. Acht jaar later speelde Stankovic voor Servië en Montenegro tijdens het WK in Duitsland. De Inter-speler verloor destijds met zijn team al in de poulefase. Dit jaar komt hij uit voor Servië dat op het WK in Zuid-Afrika ingedeeld is in een poule met Duitsland, Australië en Ghana.

Valverde kan strafvermindering vergeten

Ook als hij dopegebruik toegeeft, kan Alejandro Valverde een eventuele strafvermindering uit zijn hoofd zetten. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI vandaag laten weten.

Valverde werd onlangs door het internationaal sporttribunaal CAS tot eind 2011 uitgesloten wegens overtreding van de dopingregels. Valverde zou betrokken zijn bij Operacion Puerto, een grootschalig dopingschandaal in Spanje.

Valverde is echter de afgelopen jaren nooit positief bevonden. Ondanks dat gegeven besliste het CAS toch in zijn nadeel. "De UCI ontkent elke suggestie dat de strafmaat van Valverde onderdeel kan zijn van onderhandelingen. De renner is geschorst en blijft dat tot eind 2011", aldus een verklaring van de UCI.

Van Bronckhorst: "Tijd voor de wereldtitel"

Morgen speelt Nederland zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Denemarken. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst moet aan de vooravond van dat duel bekennen dat Oranje vaak wordt geroemd om zijn spel, maar uiteindelijk wel achterblijft met lege handen.

"Op EK's en WK's zie je altijd dat we mooi voetbal spelen, maar op het einde het net niet lukt. Ik hoop dat daar dit keer verandering in komt", aldus Van Bronckhorst. "Nederland heeft wel een keer de Europese titel veroverd, maar nooit de wereldbeker. Ik hoop dan ook dat we over een paar weken met die prijs in onze handen staan."

Obama wil dat BP alvast geld opzij zet

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat oliemaatschappij BP alvast een 'substantiële' som geld opzij zet op een speciale rekening. Een onafhankelijke derde partij moet deze rekening beheren en schadevergoeding betalen aan mensen die gedupeerd zijn door de olieramp in de Golf van Mexico. Presidentieel adviseur David Axelrod heeft dit in het NBC-programma 'Meet the Press' gezegd.

Hoe groot de reserve moet worden die BP moet aanleggen, zal worden bepaald in een gesprek dat Obama woensdag met de top van BP op het Witte Huis heeft, zei Axelrod. Hij voegde eraan toe dat een 'substantieel' bedrag zal moeten zijn. De regering wil de oliemaatschappij 'op iedere gepaste wijze' aansprakelijk stellen.

Obama wil deze week ook een toespraak tot de Amerikaanse bevolking houden over de olieramp. Daarin zal hij verschillende hulpprogramma's aankondigen.

Uitslag 24 uur van Le Mans

Audi heeft de 24 uur van Le Mans gewonnen. Het Duitse merk behaalde de bovenste drie plaatsen in de eindrangschikking en liet Timo Bernhard na 24 uur in de #9 auto als eerste over de streep komen. Grote concurrent Peugeot beschikte over de snellere bolides, maar geen enkele auto van het Franse team zag de eindstreep.

Peugeot mocht van de eerste vier plaatsen vertrekken, terwijl de Audi's erachter stonden. In de eerste uren wisselden de Peugeots vooraan enkele malen. De eerste uitvaller aan Franse zijde was de auto met startnummer drie van Sébastien Bourdais, Pedro Lamy en Simon Pagenaud. Het trio kampte met problemen met de wielophanging en viel hierdoor voortijdig uit.

Hierna ging de auto met startnummer 1 aan de leiding, maar een spin van Anthony Davidson zorgde ervoor dat deze bolide de pits op moest zoeken voor reparaties. Dit gaf de eerste plaats aan de Peugeot met startnummer twee, maar deze bolide zou de finish niet zien, want na ruim twee derde van de wedstrijd maakte een motorisch probleem een einde aan de race van Franck Montagny, Nicolas Minassian en Stephane Sarrazin. Ook de nummer 1 Peugeot en die van Team Oreca leken met hetzelfde euvel te kampen en moesten diep in de race opgeven.

Dit maakte de weg vrij voor Audi om een triplezege te behalen. Het Duitse team loste met de overwinning van Timo Bernhard, Mike Rockenfeller en Romain Dumas haar grote concurrent weer af. De auto met startnummer negen reed liefst 397 ronden op het Franse circuit, wat een nieuw afstandsrecord betekende. Dit was sinds 1971 in handen van Helmut Marko en Gijs van Lennep in een Porsche 917K.

Tweede werd de nummer acht bolide van André Lotterer, Marcel Fässler en Benoît Tréluyer. De derde plaats was weggelegd voor de veelvoudig winnaars Tom Kristensen, Allan McNish en Rinaldo Capello. Verder lagen in de LMP1-klasse beide Kolles Audi's met onder meer Christijan Albers na problemen uit de race. Ook Beechdean Mansell zag de finish na een zware crash van Nigel Mansell niet. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd en liep uiteindelijk een hersenschudding op.

De LMP2-klasse werd uiteindelijk een prooi voor Strakka Racing dat met Nick Leventis, Danny Watts en Jonny Kane als vijfde overall over de streep kwam. De bolide reed uiteindelijk 367 ronden en bleef hiermee de OAK Racing-bolide van Matthieu Lahaye, Guillaume Moreau en Jan Charouz ruim voor. Derde in de klasse werd RML met Mike Newton, Thomas Erdos en Andy Wallace achter het stuur.

De winst in de GT1-klasse was voor Larbre Compétition dat met Roland Bervillé, Julien Canal en Gabriele Gardel de Saleen 331 keer over het circuit wist te krijgen. De tweede plaats was voor Luc Alphand Aventures met de coureurs Stéphane Grégoire, Jérôme Policand en de Nederlander David Hart. Ver daarachter werd de met problemen kampende equipe van Young Driver AMR met Tomáš Enge, Christoffer Nygaard en de Nederlander Peter Kox uiteindelijk derde.

De GT2-klasse tenslotte werd gewonnen door Team Felbermayr-Proton dat de Porsche 997.338 keer langs start/finish zag komen. Marc Lieb, Richard Lietz en Wolf Henzler bleven de Hankook Team Farnbacher van Dominik Farnbacher, Allan Simonsen en Leh Keen twee ronden voor. De derde plaats was voor de BMS Scuderia Italia SpA Porsche van Marco Holzer, Richard Westbrook en Timo Scheider.

Naast de al genoemde Nederlanders kwamen voor Prospeed Competition Paul van Splunteren en Niek Hommerson in actie. Zij werden samen met de Belg Louis Machiels met 317 ronden 21e in het algemeen klassement. Ook de Spyker van Tom Coronel en Jeroen Bleekemolen zag de finish. Peter Dumbreck crashte met de Nederlandse bolide midden in de nacht, waardoor het team veel tijd verloor en zo niet verder kwam dan plaats 27. Xavier Maassen tenslotte zag de finishvlag niet.

De uitslag van de race vind je hier.

Agger: "Ook tegen Nederland gaat Denemarken voor winst"

Het Nederlands elftal is morgen tegen Denemarken de duidelijke favoriet, maar Daniel Agger is niet van plan zich al bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag.

Alom wordt verwacht dat Oranje de eerste driepunter van het WK tegen Denemarken gaat binnenhalen, maar volgens Agger zal dat niet gemakkelijk gaan. De Denen zullen ook tegen de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk gewoon voor de winst gaan.

"Er zijn vier teams in de groep en iedereen is in staat bij de eerste twee te eindigen. Niet alleen Nederland", aldus de verdediger van Liverpool op het digitale thuis van de FIFA. "Ons team gaat altijd voor de winst en dat zal tegen Nederland niet anders zijn"

Nadat Denemarken de degens heeft gekruist met Nederland, zal het uitkomen tegen Kameroen en Japan. Het elftal van Morten Olsen wordt getipt als nummer twee in groep E.

Hewitt verslaat Federer in finale Halle

Tot vandaag was Roger Federer sinds 2002 ongeslagen bij het grastoernooi van Halle. LIeyton Hewitt maakte daar in de finale van het toernooi op het Duitse gras een einde aan. Hewitt versloeg vanmiddag de Zwitser in de eindstrijd met 3-6, 7-6 en 6-4.

De laatste keer dat Federer in Halle verloor was in 2002. In de halve finale ging hij toen onderuit tegen Nicolas Kiefer. Federer won het toernooi vervolgens in 2003, 2004, 2005, 2006 en 2008. In 2007 en 2009 deed de Zwitser niet mee.

Woede bij Britten om gemiste eerste doelpunt

Miljoenen Britten zaten gisteren aan de buis gekluisterd bij de eerste wedstrijd van hun land tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd was nog maar net aan de gang, of de commerciële zender ITV knalde er een commercial van Hyundai in. Eenmaal terug bij de wedstrijd bleek de VS met 0-1 achter te staan.

Extra lullig is, dat niet de Britse staatsomroep BBC de rechten voor het uitzenden van het WK in handen heeft, maar ITV. De Britten zijn woedend dat een zender, die zegt in HD uit te zenden, zo het voetbal om zeep helpt.

Iemand heeft de blunder van ITV opgenomen en op YouTube gezet. Hoewel sommigen wel om het reclamefoutje kunnen lachen, zijn de meeste reageerders op de videowebsite boos op de zender. ITV bood in de rust van de wedstrijd zijn excuses aan. Volgens een woordvoerder was er 'een transmissieprobleem, waardoor we van HD naar standaard moesten overschakelen.'


Het bewuste filmpje met de commercial

Aanslag op Iraakse centrale bank

Een reeks bomexplosies bij de Iraakse centrale bank in Bagdad heeft zondag aan minstens twaalf mensen het leven gekost. Zeker 25 mensen raakten gewond.

De politie en het ministerie van binnenlandse zaken vermoeden dat de aanslag met bermbommen gericht was tegen medewerkers van de centrale bank. De bommen ontploften binnen een tijdsbestek van acht minuten toen de bankemployés naar huis gingen omdat hun werkdag erop zat.

Van Marwijk denkt dat Bendtner gewoon speelt

In een vooruitblik op de wedstrijd tegen Denemarken heeft bondscoach Bert van Marwijk gezegd dat het Nederlandse eftal veel respect heeft voor de Denen.

"We hebben geen geheimen voor elkaar. We hebben een beetje dezelfde voetbalopvatting. We zullen Denemarken zeker niet onderschatten," aldus Van Marwijk die verwacht dat Nicklas Bendtner morgen gewoon speelt. "Ik moet nog eerst zien of Bendtner niet speelt. Ik denk dat hij gewoon speelt."

Bendtner kampt met een liesblessure. Morten Olsen, de bondscoach van Denemarken, liet eerder nog weten dat hij voor de wedstrijd van morgen niet rekent op het meespelen van de aanvaller van Arsenal.

Politie tevreden over verloop Defqon

Op het dancefeest Defqon op het Almeerderstrand zijn zaterdag 76 bezoekers aangehouden, vooral voor het gebruik of bezit van drugs. Het Openbaar Ministerie was aanwezig en heeft bijna alle betrapte verdachten een transactie voorgesteld of een dagvaarding uitgereikt. De organisatie en de politie zijn tevreden over het verloop van het uitverkochte evenement en spreken van een goede en gezellige sfeer.

Op en rond het evenemententerrein, waar zo'n veertigduizend bezoekers waren, surveilleerden agenten te voet, met motors, fietsen en honden. Een politieboot hield toezicht vanaf het water. De beveiliging hield tientallen bezoekers aan voor drugsgebruik en droeg hen over aan de politie.

Bus met Iraniërs verongelukt in Filipijnen

Een ongeluk met een bus met Iraanse medisch studenten en hun familie in de centrale Filipijnse provincie Cebu heeft zondag aan minstens achttien mensen het leven gekost. De bus raakte vermoedelijk door een defect aan de remmen bij Balamban van de weg en reed een dertig meter diep ravijn in, zei de politie.

In de bus zaten overwegend Iraanse medisch studenten uit Cebu en hun familie. Onder de slachtoffers waren verscheidene kinderen.

De doden en gewonden zijn met helikopters overgebracht naar een legerkamp in Cebu. Onder het wrak zouden nog verscheidene slachtoffers liggen. Een Japans scheepsbouwbedrijf in Cebu heeft een kraan ter beschikking gesteld om het wrak te helpen lichten.

Volleybalvrouwen Oranje zesde in Montreux

De Nederlandse volleybalsters hebben het oefentoernooi in Montreux afgesloten met een zesde plaats. Op de slotdag werd met 3-0 verloren van Polen, dat eerder dit de evenement nog werd verslagen: 25-21, 25-22, 25-12.

Nederland had vooral in de derde set geen antwoord op het knappe Poolse spel. Punten van de  Nederlandse speelsters waren van: Manon Flier (13), Quinta Steenbergen (8), Robin de Kruijf (3), Anne Buijs (2) en Debby Stam (4). Libero was Janneke van Tienen.

[Unicef Open] Haase sneuvelt in eerste ronde

Robin Haase is bij het grastoernooi in Rosmalen in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander ging in twee sets onderuit tegen Simon Greul uiit Duitsland: 7-5, 7-6 (5). Haase, de nummer 151 van de wereldranglijst, deed dankzij een wildcard mee aan de Unicef Open. Dankzij een beschermde ranking speelt hij volgende week op Wimbledon ook in het hoofdtoernooi.

Haase en Greul waren op de grasbanen bij het Autotron aan elkaar gewaagd. Nadat de Duitser de eerste set met 7-5 had gewonnen, kreeg Haase in het tweede bedrijf de kans om de stand gelijk te trekken. Bij 5-4 mocht hij serveren voor de set, maar Greul brak hem op dat moment.

De Duitser kreeg even later op 6-5 op de opslag van Haase zijn eerste matchpunt, maar de Hagenaar werkte dat weg en dwong een tiebreak af. In de tiebreak pakte Greul een punt op de opslag van Haase en dat leverde hem na twee geslaagde opslagbeurten nog drie matchpunten op. De eerste twee serveerde de Nederlander nog weg, maar uiteindelijk won Greul op eigen opslag alsnog.

Mannen in nek gestoken in Utrecht en Amersfoort

Een 23-jarige man uit Amersfoort is zaterdagnacht met een scherp voorwerp in zijn gezicht en nek gestoken. Hij bloedde hevig, is naar een ziekenhuis vervoerd en daar met spoed geopereerd. Waarom de man gestoken is, is nog onbekend.

De politie kreeg rond 01.30 uur de melding dat op de Lavendelstraat een man stond met een fors bloedende hoofdwond. De politie is op zoek naar getuigen.

Ook in Utrecht was het raak. Zaterdag rond 06.00 werd een 31-jarige man op de Julianaparklaan plotseling met een scherp voorwerp in zijn nek gestoken. Ook hij is met een bloedende wond naar een ziekenhuis gebracht. Na onderzoek werden in Zeist twee mannen uit Schiedam op de Utrechtseweg aangehouden. De politie heeft ook deze zaak in onderzoek.

[Groep C] Uitslag Algerije - Slovenië

Slovenië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gewonnen. In een saai duel werd Algerije met 1-0 verslagen. Het is voor Slovenië, dat bezig is aan zijn tweede WK, de eerste overwinning op een WK-eindronde.

Het eerste gevaar van Algerije kwam via een vrije trap van Belhadj. De Sloveense doelman Handanovic tikte de bal echter over. Uit de hoekschop die volgde kwam geen gevaar. De wedstrijd moest lang wachten op de eerste goeie mogelijkheid om te scoren. De Slovenen hadden wel wat meer balbezit en zetten ook langzaam wat meer druk op Algerije, dat er wel af en toe gevaarlijk uitkwam. In de 36e minuut kreeg Algerije de eerste kans van de wedstrijd maar de bal ging naast het doel. Een paar minuten voor rust was er een kans voor de Slovenen. Doelman Chaouchi tikte een verraderlijk schot van Birsa echter over de lat.

De twee ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Er kwamen kleine kansjes van beide kanten, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 73e minuut kreeg invaller Ghezzai geel vanwege hands. Omdat hij al eerder geel had gekregen, werd hij uit het veld gestuurd en moest Algerije met tien man verder. In de 79e minuut was het Slovenie dat op voorsprong kwam. Robert Koren scoorde uit een vrije trap. Doelman Chaouchi kon wel bij de bal, maar miskeek zich compleet op het schot. In het vervolg van de wedstrijd probeerden de Slovenen vooral tijd te winnen en echt grote kansen kwamen er niet meer.

Algerije

0 - 1

Slovenië


   79' Koren
 
 Gele kaart: Yebda (Algerije), Radosavljevic, Komac (Slovenië)
 Rode kaart: Ghezzal (72/2xg) (Algerije),
 
Stadion:  Polokwane
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Batres (Gua)
 
Opstelling:   Opstelling:
Chaouchi
Bougherra
Halliche
Yahia
Belhadj
Kadir (Guédioura/81)
Lacen
Ziani
Yebda
Djebbour (Ghezzal/58)
Matmour (Saïfi/80)
  S.Handanovic
Brecko
Suler
Cesar
Jokic
Kirm
Koren
Radosavljevic (Komac/87)
Birsa (Pecnik/84)
Novakovic
Dedic (Ljubijankic/53)

Alle betogers Venlo op vrije voeten

De 37 mensen die zaterdag rondom een betoging van de NVU in Venlo werden opgepakt zijn inmiddels allemaal vrijgelaten. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Van de arrestanten was er overigens slechts één van de extreemrechtse Nationale Volksunie. Hij bracht een Hitlergroet. De overigen waren tegenbetogers.

De politie hield rekening met schermutselingen tijdens de demonstratie en zette een enorme politiemacht in. De vierhonderd agenten die hulp kregen van Duitse collega's en van de gemeente waren uiteindelijk ruimschoots opgewassen tegen de slechts zestig NVU'ers en evenzoveel tegendemonstranten.

Vorig jaar liep een demonstratie van de NVU in Venlo uit de hand en moest de ME charges uitvoeren. Nu viel het, ondanks de 37 aanhoudingen, mee. De meesten zijn opgepakt omdat ze zich niet konden identificeren of voor het overtreden van de noodverordening die in het gebied van kracht was.

De vrijgelaten betogers kunnen binnenkort een brief van de officier van justitie verwachten. Ze krijgen dan een schikkingsvoorstel of moeten zich later nog voor de rechter verantwoorden.

'Live' op FOK!sport: Grand Prix van Canada

Dit Formule 1-raceweekend zal FOK!sport de race van de Grand Prix van Canada 'live' verslaan. Dat houdt in dat het verslag van de race live meegeschreven en tussendoor geplaatst zal worden.

Het bericht wordt steeds langer: er komt om de zoveel tijd een stukje tekst bij. Zo kun je meteen reageren op wat er gebeurt en weten degenen die niet in de buurt van een televisie zijn ook een beetje wat er gaande is. Spoilers zijn toegestaan.

Dit keer dus de Grand Prix van Canada, op het Circuit Gilles-Villeneuve in Montréal, waar de race om 18:00 uur Nederlandse tijd van start zal gaan. Neem dus later vandaag regelmatig een kijkje op FOK!sport of er al meer staat, rond kwart voor zes zal het eerste stukje raceverslag staan.

Van Marwijk laat Robben met opzet apart trainen

De bondscoach van het Nederlands elftal, Bert van Marwijk, hield in aanloop naar het eerste WK-duel van het Nederlands elftal een persconferentie. Morgen wacht Denemarken.

Tijdens de laatste training voor het duel met de Denen haakte Wesley Sneijder kort af na een tik van Khalid Boulahrouz. "Ik stond er dichtbij. Het deed wel even pijn bij hem. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken", stelde Van Marwijk iedereen gerust.

Arjen Robben, die niet tegen de Denen speelt, was nog niet aanwezig op de training. "Robben heeft gisteren binnen getraind. Omdat het voor hem veel beter is om op een heel veld te kunnen trainen, hebben we hem vandaag apart laten trainen", verklaarde de coach.

Tunnelboor bereikt de Dam

De tunnelboor van de Noord-Zuidlijn is onder de Dam gearriveerd. De gigantische machine, de Gravin genaamd, is onder de Bijenkorf door. De boor had nauwelijks effect op het gebouw. Dat heeft het projectbureau Noord-Zuidlijn zondag bekendgemaakt.

De boor heeft sinds eind maart een tunnel gegraven van 533 meter. Met een snelheid van 15 meter per dag hadden de boorders acht dagen nodig om de Bijenkorf te passeren.

Het gebouw is daarbij nauwlettend in de gaten gehouden. Er was een 'hele lichte verzakking van enkele millimeters', maar deze zetting bleef ruim binnen de strenge normen die zijn gesteld, aldus een woordvoerder.

Er waren maatregelen genomen om eventueel extra grout te injecteren onder de fundering, maar dat bleek niet nodig.

Bolt snel terug op atletiekbaan

Usain Bolt verwacht binnen twee weken terug te zijn op de atletiekbaan. De Jamaicaanse wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter meldt dat de genezing van zijn achillesblessure goed verloopt. Thunderbolt zou bij de Diamond League-wedstrijden in New York lopen, maar daarvoor meldde hij zich enkele weken geleden af.

"Komende week begin ik voorzichtig weer met trainen. Mijn arts zei dat ik de blessure serieus moest nemen en dat ik enkele weken rust moest houden om de blessure te laten genezen," zei Bolt vanuit New York. De Jamaicaan maakt 8 acht juli in Lausanne zijn rentree. Hij zal dan de 200 meter gaan lopen.

[Video] Australisch pornodamesteam verslaat Duitsland

Omdat vanavond de aftrap is van Duitsland-Australië, besloten enkele Australische en Duitse pornovrouwen hun teams gisteren alvast op te warmen met een eigen partijtje. De rondborstige dames, slechts gekleed in bikinibroekje, namen het tegen elkaar op in een zinderende wedstrijd in Berlijn.

Duitsland werd vertegenwoordigd door het 'Visit-X Cam-Girls'-team. Onder hen was ook de 25-jarige ex-Big Brother Germanydeelneemster Lilly Love. Hun coach was gisteren de 32-jarige pornoster Vivian Schmitt.

Het team down under was echter nog een stuk fijner om naar te kijken. Zo deden in het 'Blue Movie Allstars'-team onder anderen de twintigjarige Sexy Cora en de 31-jarige Annina Ucatis mee, gezegend met een indrukwekkende cup 75G. Hun team werd geleid door Dolly Buster (40) und Kelly Trump (39).

Het voetballen was uiteraard maar bijzaak. Wel kan worden gezegd dat de dames veel balgevoel hebben. Zo te zien heeft Australië gewonnen. Bij gebrek aan echte shirtjes was er geen shirtjeswissel na het eindsignaal, maar besloten de dames hun borsten tegen elkaar te wrijven.

Voetbalchicks
De Duitsers hebben het embedden helaas voor ons geblokkeerd. Het bewuste filmpje is hier te zien

Hamilton: "Geweldig gevoel bij duwen wagen"

Lewis Hamilton zette gisteren de motor van zijn McLaren uit nadat hij de polepositie had veroverd voor de Grand Prix van Canada. De Brit moest langzamer gaan rijden van het team om de weinige brandstof te sparen. Hamilton ging zijn wagen aanduwen toen die stil kwam te staan onderaan het kleine heuveltje op het circuit en genoot van het moment.

Het was een ervaring die hij niet gauw meer zou vergeten: "Het was gewoon geweldig. Ik moest langzamer gaan, het gaf me de tijd om te zwaaien. Er is zoveel steun hier van de fans. Er zijn hier heel veel McLaren-supporters, talrijke Britse vlaggen. Iedere keer als ik hier kom, is de support immens." De Brit ging op de rand van de cockpit zitten om te zwaaien naar het publiek en gaf zijn wagen een 'schouderklopje' voor het goede werk.

"Het gaf me ten eerste de kans om hen te bedanken en daarna zette ik de auto uit om verder te rollen. Ik stapte uit en begon te duwen, en het voelde prachtig eigenlijk. Het was een nogal unieke ervaring, ik ben er zeker van dat ik het nooit zal vergeten", keek Hamilton terug naar de situatie.

Van de boete zal de Brit niet wakker liggen, die bedroeg slechts 10.000 dollar (ca. 8.300 euro). De polepositie mocht hij houden, maar hij kreeg er wel een waarschuwing bij. Teambaas Martin Whitmarsh zei dat het niet de schuld van de coureur was: "We hebben ons gehouden aan de regels. We hebben dit niet met opzet gedaan, en het is niet Lewis' fout. Er staat niets in de regels dat je terug naar de garage moet na afloop van de kwalificatie. Als je auto kapot gaat, als het wiel eraf gevallen is, dat soort dingen gebeuren."

McLaren bevestigde dat de FIA voldoende brandstof uit de tank van Hamiltons wagen kon tappen voor analyse. Zie ook het nieuwsbericht met een filmpje van het gebeuren: [Video] Boete voor Hamilton na kwalificatie

Van Marwijk: "Het veld is heel vlak"

Morgen speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd dit WK tegen Denemarken. De selectie van bondscoach Bert van Marwijk werkte vandaag in het Soccer City Stadium de afluitende training af richting het duel met de Denen.

“Het veld is heel vlak, daar ben ik heel blij om. Het veld is alleen een stuk harder dan ons trainingsveld. Dus goed schoeisel is noodzakelijk. Je zag namelijk ook een paar spelers uitglijden," aldus Van Marwijk na afloop van de training.

Ruim helft tegen coalitie VVD, PVV en CDA

Nederland lijkt nog niet warm te lopen voor een regering waaraan VVD, PVV en CDA deelnemen.

Ruim de helft van de kiezers (52 procent) zit deze coalitie niet zitten, ruim een derde (36 procent) staat er wel positief tegenover. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond zondag publiceerde. Vooral PVV-stemmers scharen zich achter een kabinet met hun favoriete partij en VVD en CDA. Bijna negen op de tien (89 procent) van de PVV'ers geeft aan er positief tegenover te staan.

Bij de VVD (65 procent) en het CDA (43 procent) staan de stemmers minder te trappelen om door deze coalitie geregeerd te worden. Informateur Uri Rosenthal gaat eerst verkennen of een kabinet met VVD en PVV mogelijk is. Hij begint daar maandag mee.

Lijk gevonden in Rotterdamse haven

In de Maashaven in Rotterdam is zondagochtend een lijk gevonden. Het gaat om het lichaam van een man van boven de 40 jaar, zegt een woordvoerder van de politie. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Er zijn geen uiterlijke sporen van geweld.

Het lichaam werd rond 09.15 uur in de buurt van de Katendrechtsehaven gevonden en geborgen door de havendienst. Hoe lang het stoffelijke overschot al in het water lag en hoe de man om het leven is gekomen, wordt onderzocht.

Robben ontbreekt op laatste training

Nederland is vanmiddag de laatste training voor het duel met Denemarken begonnen. In het Soccercity Stadium in Johannesburg ontbrak Arjen Robben.

Arjen Robben landde gisteren in Zuid-Afrika. Hij werd in een politieauto naar het hotel gebracht om zich aan te sluiten bij het Nederlands elftal. De flankspeler kwam later naar Zuid-Afrika, omdat hij een week lang intensief heeft getraind om te herstellen van een hamstringblessure.

Nederland speelt morgen om 13.30 uur in het Soccercity Stadium tegen Denemarken.

Arjen Robben ontbreekt op laatste training
Arjen Robben ontbreekt op laatste training (Foto: Novum)

Hamilton blij met poleposition

Lewis Hamilton slaagde er gisteren in Canada in de kwalificatie in de Formule 1 in om dit jaar voor het eerst de hegemonie van de Red Bulls te doorbreken. Mark Webber en Sebastian Vettel hadden tot nu toe alle polepositions voor zich opgeëist, maar Hamilton bleek op het circuit Gilles Villeneuve sneller te zijn dan dit duo.

De McLarens waren het hele weekend al snel in Montreal en Hamilton maakte tijdens de kwalificatie optimaal gebruik van het circuit en van de ruimte om een goede ronde te rijden. In zijn snelste ronde was hij een van de weinigen die er voor koos om de racelijn niet te gebruiken maar recht op de start/finishlijn af te gaan. Uiteindelijk was hij bijna een kwartseconde sneller dan Webber. "Dit is een geweldige dag en een goede start van het weekend. Ik moest aan veel dingen denken toen ik hoorde dat ik de pole had," zei de Brit tijdens de persconferentie.

"Ik moest weer denken aan mijn eerste poleposition en Grand Prix-zege, die ik hier in 2007 boekte. Mijn monteurs verdienen een bedankje: ze hadden mijn auto, die een beetje schade had, binnen de kortste keren gerepareerd."

OZ en Laren vechten nog om EHL-ticket

Wie er met landskampioen Bloemendaal en verliezend finalist HGC Europa in gaat is nog een vraagteken. Oranje-Zwart versloeg Laren gisteren in eigen huis met 3-2. Vorige week trok Laren met dezelfde cijfers aan het langste eind. Vandaag valt de beslissing in de strijd om het laatste EHL-ticket.

Vanmiddag mogen beide teams op herhaling in Eindhoven om te bepalen wie de derde plaats pakt in de Rabo Hoofdklasse hockey. De ploegen spelen dan hun 28e wedstrijd van de competitie. Laren moet het in de seizoensafsluiter doen zonder rechtervleugelspeler Steven Westra. De back kreeg zaterdag zijn derde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor het beslissende duel.

Bloemendaal werd gisteren landskampioen door na strafballen de tweede wedstrijd tegen HGC te winnen in de best-of-threeserie.

Karakteristieken

Oranje-Zwart - Laren 3-2 (2-2)
3' Thomas Briels 1-0
7' Luke Doerner 1-1 (sc)
22' Bob de Voogd 2-1
25' Luke Doerner 2-2 (sc)
43' Mink van der Weerden 3-2 (sc)

Rabobank blijft op Menchov vertrouwen

Denis Menchov slaagde er gisteren niet in om aan te klampen bij de goede klimmers. De Rus doet momenteel mee aan de Dauphiné Libéré, waar men gisteren de Alpe d'Huez moest bedwingen. De renner van Rabobank gaf uiteindelijk negen minuten en 30 seconden toe op winnaar Alberto Contador.

Vooralsnog heeft de ploegleiding van Rabobank vertrouwen in de vorm van Menchov. "Denis gaat er met meer zelfvertrouwen uitkomen", liet Frans Maassen, ploegleider van de Nederlandse wielerformatie weten. "We hadden twee doelen: een test in de lange tijdrit en een test in een bergetappe. Toen de tijdrit zo goed was verlopen en Denis in de eerste bergrit weer goed was, begon het klassement toch te lonken. Daarom heeft hij zichzelf de afgelopen dagen toch misschien iets te veel gegeven."

Contador viel voortdurend aan, waardoor Menchov op een gegeven moment de strijd moest staken. Daarna liet de Rus het volgens Maassen lopen. Op 3 juli verschijnt de renner aan de start van de Tour de France, waar hij samen met Robert Gesink als kopman zal fungeren.

Na afloop van de Dauphiné Libéré zal Menchov een aantal weken de tijd hebben om bij te komen en zich volledig op La Grande Boucle te richten. "Dat zal genoeg zijn om in goede vorm te komen voor de Tour," besloot Maassen. "Daar twijfelt Denis niet aan. Hij zal deze koers relaxt beëindigen. Dat is wat wij meenemen uit de Dauphiné."

Lodeiro moet één duel toekijken

Nicolas Lodeiro zal het duel tegen Zuid-Afrika, dat voor woensdag op de rol staat, moeten missen. De Uruguayaan kreeg in de wedstrijd tegen Frankrijk (0-0) namelijk twee keer een gele kaart voorgehouden.

Lodeiro kwam tegen de Franse nationale ploeg in de 63e minuut binnen de lijnen, maar mocht binnen twintig minuten alweer inrukken. De Ajacied is er in tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Mexico weer bij.

NOS: Toetergeluid is juist sfeervol

In tegenstelling tot eerdere berichten, kan de NOS het geluid van de vuvuzela's tijdens de live WK2010-wedstrijden wel minderen, maar wil de NOS dat niet. Dit zei NOS-directeur Jan de Jong zaterdag op het NOS Journaal. De Jong vindt het geluid van de Zuid-Afrikaanse toeters juist sfeervol.

"Het is hetzelfde als je aan de Engelsen zou vragen dat ze geen bier mogen drinken als ze naar het voetbal gaan en niet mogen zingen. Dit hoort bij Zuid-Afrika. Ik denk dat we er aan gaan wennen", aldus De Jong. De Belgische televisiezender Sporza heeft het geluid van de vuvuzela's wel sterk verminderd.

"De Belgen hadden een grotere afstand tussen het commentaargeluid en het geluid dat uit het stadion komt. Zij kiezen ervoor om de ruimte groter te houden, waardoor dat minder indringend klinkt. Studio Sport vindt het fijn om wat meer van die sfeer hoorbaar te maken en in dit geval komt met die sfeer ook de vuvuzela mee", aldus NOS-geluidstechnicus Pieter de Boer.

De NOS-directie benadrukt dat de vuvuzela bij de Zuid-Afrikaanse cultuur hoort en men de cultuur van het organiserend land niet mag ontnemen.

Heel veel James Bonds in The Agency

Massively Multiplayer Online RPGs zijn er al een tijdje, maar de MMO shooter is toch bezig een opmars te maken tegen al die fantasiewerelden. Sony zou Sony niet zijn als ze niet meedoen in dit genre, dus hebben ze een tijdje geleden The Agency: Covert Ops aangekondigd.

In The Agency ben je ofwel een geheim agent, die bij U.N.I.T.E.D. hoort of een spion, die zich aangesloten heeft bij ParaGON. Naar gelang je fractie zul je andere wapens en middelen hebben om het je tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Maar Sony geeft ook aan dat er een verhaallijn aanwezig zal zijn waar de fracties samen bezig mee zullen zijn.

Sony heeft nu voor de E3 een trailer op het internet gezet om te laten zien wat je mag verwachten. Het spel zal uitkomen op PlayStation 3 en Windows, maar er zal geen Xbox 360 versie zijn. Concurrentie, tja...

 

Del Bosque: "Iniesta begint in de basis"

Andres Iniesta begint woensdag a.s. in het basisteam van Spanje. Dit heeft de bondscoach van dat land, Vicente del Bosque, vandaag laten weten. De Spanjaarden openen hun WK woendag a.s. met een wedstrijd tegen Zwitserland.

"Iniesta zal spelen en begint in de basis," liet Del Bosque in een reactie weten. "Vanochtend trainde hij al met de bal en er zijn nog 72 uur te gaan, voordat de wedstrijd begint."

Iniesta liep in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Polen (6-0) een blessure aan zijn dijbeen op. Sindsdien trainde de middenvelder van FC Barcelona apart, waardoor hij toch nog een mogelijkheid had om op tijd fit te raken. Het heeft er nu dus alle schijn van dat dit is gelukt.

Del Bosque heeft overigens met afgrijzen naar de eerste WK-duels zitten kijken. "De wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten was teleurstellend. Zij waren één van de favorieten. Ik denk dat Argentinië ook een goede kans maakt, mits Lionel Messi zijn uitstekende niveau kan vasthouden." Naast deze landen wordt ook Spanje als één van de favorieten voor de wereldtitel bestempeld.

[E3]De Patapon tellen af

Over een kleine vier dagen is het zo ver. Dan zullen we weten wat de zoveelste aftelklok nu te betekenen had. Want ja, op de Japanse PlayStationwebsite is een teller verschenen met een wel heel bekend silhouet op de achtergrond.

Het is overduidelijk een typische lay-out van een Pataponlevel. De kans dat er een PSP Patapon 3 aangekondigd zal worden is groot, maar misschien vergissen we ons en wordt het een PlayStation 3 spel, met Move support, waarbij we met de controller moeten trommelen op de maat. Van alles is mogelijk, maar we zullen dus nog even moeten wachten op meer informatie.

Patapon teaser

Engelse media slachtofferen Green

De blunder van Robert Green tegen de Verenigde Staten is in Engeland hét nieuws van de dag. De Engelse bladen maken gehakt van de keeper, die de bal door zijn handen liet glippen. Daardoor kwamen de Amerikanen vlak voor rust op gelijke hoogte, wat tevens de eindstand zou zijn.

News of the World opent met 'Hand of Clod', wat vrij vertaald neerkomt op 'De hand van een stomkop/dommerik'. Daarnaast wordt bondscoach Fabio Capello de vraag gesteld of hij Green in de basis moet laten staan.

Mail On Sunday denkt het antwoord op de voorgaande vraag al te weten. Volgens deze krant moet Green vrijdag a.s., als Engeland tegen Algerije speelt, op de bank plaatsnemen.

The Sunday Telegraph laat voormalig keeper Bob Wilson aan het woord. Ook hij laat geen spaan heel van Green. "Er zijn geen excuses", was de duidelijke taal van de Schot, die in het verleden bij Arsenal onder contract stond. "Dit had puur te maken met een gebrekkige techniek."

Olga's WK-feitje van de dag

Tijdens het WK voetbal brengt Olga, manager sport op FOK!, elke dag een feit over een van de landen die die dag in actie komen of een andere gebeurtenis van WK's in het verleden.

Duitsland werd driemaal wereldkampioen; in 1954, in 1974 (beiden als West-Duitsland) en in 1990. In de historie van het WK maakte het toenmalige West-Duitsland deel uit van een poule waarin helemaal geen gele of rode kaarten werden uitgedeeld. Dat was in 1970. West-Duitsland zat toen in Groep 4 en moest het opnemen tegen Peru, Bulgarije en Marokko.

Bij het WK van vier jaar geleden in Duitsland werden overigens de meeste kaarten gegeven: 38 rode en 345 gele kaarten in 64 duels.

Het 'kaartenfeest' in 2006 bij Portugal - Nederland

Suárez wil alleen voor absolute top weg

Luis Suárez wil alleen naar de absolute top toe. De aanvaller van Ajax neemt geen genoegen met een club uit een grote competitie, die niet mee kan doen om de titel. De Uruguayaan, die vrijdag op het WK teleurstellend speelde tegen Frankrijk, geeft aan open te staan voor een vertrek, maar het niet als doel op zich te zien.

De spits ziet Manchester United of FC Barcelona wel erg zitten. "Deze clubs horen bij de elite van Europa. Als zij aan de telefoon hangen dan luister je wel", zegt hij tegen News of the World. "Voor een club die veel minder is dan deze clubs vertrek ik niet. Ik voel me erg gewaardeerd bij mijn club en dat voelt zeer goed."

De 23-jarige Zuid-Amerikaan scoorde afgelopen seizoen 49 keer in 48 officiële wedstrijden. Op het WK draait hij nog niet goed. Hij speelde doelpuntloos gelijk tegen Frankrijk en leed veel balverlies. Woensdag speelt Suárez met Uruguay tegen gastland Zuid-Afrika. Zes dagen later is Mexico de tegenstander.

Oranjesupporters onderweg naar Johannesburg

Vandaag vertrekken er vanaf Schiphol diverse vliegtuigen met aan boord Oranje-supporters. De supporters worden op Schiphol al voorzien van de nodige vuvuzela noodpakketten. Ook moeten de supporters door de 'Oranjescan' en als de supporters niet voldoende Oranjeproof zijn zal er ter plekke wat aan gedaan worden.

De Staatsloterij, één van de sponsors van het Nederlands elftal, wil dat de supporters 'onze jongens' zo optimaal mogelijk kunnen aanmoedigen in Johannesburg.


Foto: Diederik van der Laan

Politie lost schot in Amsterdam-West

De politie heeft zaterdagmiddag in Amsterdam-West een waarschuwingsschot gelost. Agenten zaten achter drie inbrekers aan en slaagden erin twee van hen aan te houden. Een van de arrestanten had tasjes met sieraden, digitale apparatuur en geld bij zich. De verdachten van 20 en 21 jaar zijn bekenden van de politie.

Agenten rukten om 13.20 uur uit na een melding over een inbraak aan de Anton Waldorpstraat, bij het Rembrandtpark. Toen de politie daar aankwam en op een hoog naar binnen keek, zagen agenten de drie mannen. Een van hen had een breekijzer vast. De mannen sloegen op de vlucht en sprongen van de eerste verdieping naar beneden.

Buurtbewoners wezen de agenten in de juiste richting, waarna ze in de buurt werden gevonden. Bij de aanhouding van een van hen werd een waarschuwingsschot gelost.

De twee inbrekers zitten vast. Het onderzoek richt zich nu op het vinden van de derde verdachte.

IJsselmeervogels wint eerste duel om landstitel

IJsselmeervogels is goed gestart in de strijd om de landstitel bij de amateurs. De zaterdagkampioen ging op bezoek bij zondagkampioen Gemert en wist met 0-1 te winnen, waardoor het volgende week op eigen veld aan een puntendeling al genoeg heeft voor de zesde landstitel uit de historie.

Op sportpark Molenbroek in Gemert waren zo'n 4000 toeschouwers aanwezig. Zij zagen een gelijkopgaande eerste helft, waarin beide teams een goede mogelijkheid kregen om de score te openen. Gemert-topscorer Bas van der Reijken strandde echter op doelman Martijn van Strien van IJsselmeervogels en Maikel de Harder deed namens de Rooien later hetzelfde, toen hij zijn poging gestuit zag worden door Sven van Ommeren van Gemert.

Na rust zette IJsselmeervogels de turbo erop en kon de openingstreffer niet uitblijven. Die viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. Kevin Winter schoot zijn ploeg naar 0-1, nadat eerder Kwong-Wah Steinraht de lat had geraakt. De Vogels trokken de voorsprong vervolgens professioneel over de streep en Gemert mocht van geluk spreken dat Steinraht in de slotfase op de paal mikte. Volgende week is de return in Bunschoten-Spakenburg.

Vuvuzela's mogelijk verboden in stadions

Danny Jordaan, de voorzitter van het WK in Zuid-Afrika, sluit niet uit dat vuvuzela's verboden worden in de stadions. De toeters maken een hoop lawaai en zorgen voor veel irritatie op de tribunes, veld en bij televisiekijkers. De voorzitter is daarom bereid de toeters uit het stadion te weren. "Als dat echt nodig is doen we dat", zegt hij tegen de BBC.

"We hebben gezegd dat als landen kwaad worden, wij meteen actie ondernemen. We proberen het onder controle te krijgen." De lange toeters schallen ook dwars door de volksliederen heen. Dit wekt veel irritatie op bij de voetballers. "We hebben gevraagd of ze de vuvuzela's tijdens volksliederen en mededelingen terzijde willen leggen. Het is moeilijk maar we doen ons best", zegt Jordaan.

Verschillende spelers hebben al hun ongenoegen geuit over het oorverdovende zoemende geluid. De vuvuzela's kunnen ruim 130 decibel produceren en zelfs voor een griepepidemie zorgen door de vele bacillen die vrijkomen. Patrice Evra van Frankrijk zegt niet te kunnen slapen door de toeters. "We kunnen niet slapen, want de mensen beginnen al om zes uur in de ochtend met het blazen op de toeter. Op het veld kunnen we elkaar niet eens verstaan", zegt hij.

Chandhok: "Het is frustrerend"

Voor Karun Chandhok verliep de tweede dag van de Grand Prix van Canada frustrerend. De Indiase Hispania-rijder miste door versnellingsbakproblemen de derde vrije training en ook in de kwalificatie ging het niet goed, want hij werd laatste met een forse achterstand op Virgin-coureur Lucas di Grassi.

"We moeten onderzoeken wat er precies mis is gegaan, zodat we de problemen kunnen oplossen. Het is in ieder geval zeer frustrerend. Na twee goede sessies op vrijdag had ik het gevoel dat we het gevecht met de andere teams konden aangaan," zei Chandhok die in de race zijn potentieel wel hoopt te kunnen tonen. "Met de hoge bandenslijtage en de grote kans op safety cars, wordt het een onvoorspelbare race. Laten we kijken wat er voor ons te halen valt."

Teamgenoot Bruno Senna had niet te maken met problemen en hij wist zich zelfs voor de Di Grassi te kwalificeren. "Het was een goede ronde en ik ben blij dat we een andere auto achter ons hebben gelaten. Morgen wordt het voor iedereen een lastige wedstrijd en hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen."

WK Vandaag: 13 juni 2010

FOK!sport blikt dagelijks vooruit op de groepswedstrijden, die op het WK voetbal worden gespeeld. Vandaag staan er opnieuw drie duels op het programma, waaronder de confrontatie tussen Duitsland en Australië.

Poule C

Algerije v. Slovenië

De eerste wedstrijd van de dag gaat tussen twee relatief nieuwe landen. Algerije kwam pas twee keer eerder op een WK in actien voor Slovenië is het pas de tweede keer dat ze op een eindtoernooi in actie komen. Het debuut van de Algerijnse formatie ging niet onopgemerkt voorbij. Zij wonnen in 1982 namelijk van West-Duitsland en Chili. Uiteindelijk werd de ploeg in dat jaar op doelsaldo uitgeschakeld. In 1986 werd er niet gewonnen van Brazilië en Spanje. Tegen Ierland werd nog een punt gepakt, maar dat was het dan ook.

Slovenië kwam in 2002 al in actie op het WK voetbal, maar was kennelijk onder de indruk. Alle drie de groepswedstrijden, tegen Spanje, Paraguay en Zuid-Afrika, werden verloren. Dit wordt dus een wedstrijd tussen de minder bekende voetballanden.

Poule D

Servië v. Ghana

Het duel tussen Servië en Ghana, de tweede wedstrijd van vandaag, is theoretisch in het voordeel van het Serven. De bondscoach van dat land, Milovan Rajevac, kent het spel van zijn Zuid-AFrikaanse tegenstander. Daarnaast missen de Ghanezen hun belangrijkste speler, Michael Essien, en is de gemiddelde leeftijd slechts 24 jaar.

Bij Servië zijn Dejan Stankovic en Marko Pantelic de meer bekende namen. Er wordt ook aangenomen dat beide heren in de basis zullen starten.

Duitsland v. Australië

Duitsland start vandaag de jacht op de vierde wereldtitel, maar deze kans is volgens de bookmakers niet erg groot. Australië wordt voornamelijk als leuke outsider gezien. Het duel tussen deze twee landen is de laatste voor vandaag.

De Duitsers zijn in elk geval erg te spreken over hun eigen spel. Toch zullen zij een gerenomeerde kracht moeten missen. Michael Ballack is namelijk geblesseerd en moet het mondiale voetbaltoernooi missen. Of dit zijn weerslag heeft op Duitsland, zal vanavond bekend worden. Bij Australië is Tim Cahill een belangrijke kracht. Tot nog toe kwam hij 40 keer voor The Socceroos in actie en trof daarin twintig keer doel.



TV schema

Tijd Programma Zender
13:00 - 13:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Algerije - Slovenië Ned. 1
13:20 - 14:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Algerije - Slovenië Ned. 1
14:20 - 14:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Algerije - Slovenië Ned. 1
14:30 - 15:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Algerije - Slovenië Ned. 1
15:25 - 15:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Algerije - Slovenië Ned. 1
15:30 - 15:50 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Servië - Ghana Ned. 1
15:50 - 16:50 NOS WK Voetbal: 1ste helft Servië - Ghana Ned. 1
16:50 - 17:00 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Servië - Ghana Ned. 1
17:00 - 18:05 NOS WK Voetbal: 2de helft Servië - Ghana Ned. 1
19:00 - 20:00 NOS WK Journaal Ned. 1
20:00 - 20:20 NOS WK Voetbal: voorbeschouwing Duitsland - Australië Ned. 1
20:20 - 21:20 NOS WK Voetbal: 1ste helft Duitsland - Australië Ned. 1
21:20 - 21:30 NOS WK Voetbal: wedstrijdanalyse Duitsland - Australië Ned. 1
21:30 - 22:25 NOS WK Voetbal: 2de helft Duitsland - Australië Ned. 1
22:20 - 23:30 RTL Voetbal: VI Oranje RTL 7
22:25 - 22:30 NOS WK Voetbal: nabeschouwing Duitsland - Australië Ned. 1
22:30 - 23:25 NOS Studio Sportzomer Ned. 1

PvdA fors groter in peiling

Met de kennis over het verloop van de verkiezingen in het achterhoofd zou de PvdA veel groter zijn geworden. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Gevraagd wat men zou stemmen. Met de kennis van nu zou de partij van Job Cohen 38 zetels halen, acht meer dan woensdag bij de verkiezingen.

Met de extra zetels, die ten koste zouden gaan van SP, GroenLinks en D66, zou de PvdA met afstand de grootste partij zijn. De VVD zou bovendien twee zetels minder halen en op 29 uitkomen, slechts een meer dan de PVV.

De Partij van Geert Wilders zou profiteren van een nog groter verlies van het CDA en van een hogere opkomst. Meer mensen zouden volgens De Hond gaan stemmen als ze van tevoren het verloop van de verkiezingen zouden weten. In de plaats van 24 zetels zou Wilders er 28 halen.

Het verlies van het CDA was met twintig zetels bij de verkiezingen al historisch te noemen, maar de partij van premier Jan Peter Balkenende zou er nog vier kwijtraken. Daarmee zou het met zeventien zetels nog wel de vierde partij zijn.

SP, GroenLinks en D66 zouden ieder twee zetels kwijtraken ten opzichte van de verkiezingen. De SP zou dertien zetels krijgen, GroenLinks en D66 elk acht. De ChristenUnie zou zes zetels krijgen, een meer dan nu en de Partij van de Dieren zou er alsnog een verliezen en daarmee halveren.

Voor slechts twee partijen zou er niets veranderen. De SGP haalt, zoals altijd, twee zetels. Rita Verdonk zou ook in de achterafpeiling van De Hond, niet terugkeren in de Kamer.

Overigens zijn de verschuivingen een stuk minder groot als simpelweg wordt gevraagd wat mensen nu zouden stemmen. De PvdA zou dan twee zetels verliezen en de VVD eentje. De PVV stijgt een zetel en ook SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie krijgen er een bij.

Drie doden bij ongeluk in Scheerwolde

Bij een ongeluk in Scheerwolde zijn zaterdagavond drie jonge mannen uit Emmeloord omgekomen. De 18-jarige bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur en reed tegen een boom. Ook zijn passagiers van 18 en 19 jaar kwamen om, meldt de politie. Bij het ongeluk was verder niemand betrokken.

Het ongeluk gebeurde op de Blokzijlseweg in de buurt bij Giethoorn. De jonge automobilist reed richting Steenwijk en raakte na de brug bij de Wetering in een bocht naar links van de weg. De auto reed links van de weg tegen een boom.

Zuid-Korea motiveert bondscoach Japan

Met een 2-0 overwinning op Griekenland heeft Zuid-Korea een goede start gemaakt op het WK. De zege van de Zuid-Koreanen is met interesse gevolgd door de bondscoach van Japan.

"Dit is een goede motivatie voor ons. Zij hebben ons laten zien dat alles mogelijk is", aldus Takeshi Okada, bondscoach van de Japanners. Okada en zijn manschappen zullen morgen aan het WK beginnen. De Japanners zijn ingedeeld in dezelfde groep als Nederland. De Aziaten spelen morgen tegen Kameroen.

Welllicht dat het ten voorbeeld stellen van Zuid-Korea wél in goede aarde valt bij de spelersgroep. Okada heeft namelijk al de nodige kritiek over zich gekregen. Met name Túlio Tanaka was duidelijk met zijn onvrede over de keuzeheer. Volgens Tanaka geeft Okada te weinig vrijheid om tot aanvallend goed spel te komen.

Oranje traint in Soccer City

Vandaag maakt het Nederlands elftal kennis met het grootste stadion van Johannesburg, Soccer City. Een dag voor het duel tegen Denemarken zal het team van Bert van Marwijk zijn laatste training afwerken in het stadion waar eerder de openingswedstrijd van het WK tussen Zuid-Afrika en Mexico plaatsvond.

Het elftal zal volledig op de grasmat verschijnen want ook  Arjen Robben zal vermoedelijk zijn opwachting maken. Robben meldde zich zaterdag in het spelershotel in Sandton. De aanvaller van Bayern München kwam later om in Nederland van een blessure te herstellen.

ITV-kijkers missen Engelse goal door blunder

Voetbalfans, die gisteren via de Britse commerciële zender ITV in HD naar de WK-wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten keken, moesten door een technische blunder het doelpunt van Steven Gerrard missen.

Vlak voordat Gerrard Engeland in de vierde minuut op voorsprong wist te zetten, schakelde ITV per ongeluk over naar reclame. Toen werd teruggeschakeld naar de wedstrijd, zagen de tv-kijkers de Engelse spelers het doelpunt vieren.

ITV bood in de rust van de wedstrijd zijn excuses aan. Volgens een woordvoerder was er "een transmissieprobleem, waardoor we van HD naar standaard moesten overschakelen."

Al twintigduizend bedankjes voor Balkenende

Op de website die bedankberichten voor scheidend premier Jan Peter Balkenende verzamelt, zijn in twee dagen tijd al bijna twintigduizend boodschappen achtergelaten.

De site www.jpbedankt.nl is vrijdag in het leven geroepen door een groep Enschedese CDA-leden die met de geste de demissionair premier willen bedanken voor zijn inzet de afgelopen acht jaar. Zij hopen dat zoveel mogelijk Nederlanders de komende weken via de site een bedankbericht achterlaten voor Balkenende. De initiatiefnemers vinden dat hij wel een hart onder de riem kan gebruiken. "Los van politieke of persoonsvoorkeur heeft hij zich de afgelopen acht jaar keihard ingezet voor Nederland, in een heel moeilijk tijd", aldus een zegsman van de site.

"Hij heeft natuurlijk de verkiezingen verloren, maar daar gaat het niet om. Dat doet niets af aan zijn onvermoeibare inzet voor het land."

Amsterdam moet homoalliantie vormen

Amsterdam moet een 'maatschappijbrede Gay Straight Alliance vormen', een samenwerking tussen homoseksuelen en heteroseksuelen om discriminatie en uitsluiting van homo's uit te sluiten.

Daarvoor pleit Frank van Dalen, voorzitter van stichting ProGay en Amsterdams gemeenteraadslid voor de VVD, zondagmiddag tijdens een demonstratie tegen homogeweld bij de Westerkerk in Amsterdam. Hij heeft de oproep zondag ook gedaan in een open brief op de veelgelezen homowebsite gay.nl. "De politiek, politie en justitie doen hun uiterste best om geweld en discriminatie tegen homo's aan te pakken", stelt Van Dalen. "Nu is het aan de maatschappij om zich hier tegen uit te spreken."

De oud-voorzitter van het COC wil dat organisaties, bedrijven en scholen op alle niveaus zich hard gaan maken om uitingen van discriminatie en geweld tegen homo's uit te bannen.

Ruim drie miljoen kijkers zien blunder Green

Bijna 3,1 miljoen mensen hebben gisteravond de keepersblunder gezien die Engeland de overwinning kostte tegen de Verenigde Staten. Bij een 1-0 voorsprong liet doelman Robert Green een schot door zijn handen glippen. De derde WK-wedstrijd van de dag was met afstand het best bekeken televisieprogramma, meldt de Stichting Kijkonderzoek.

Het duel tussen Argentinië en Nigeria werd door 1,7 miljoen mensen bekeken. Ook daarin speelde een keeper een hoofdrol. Vincent Enyeama hield Lionel Messi met knappe reflexen meermaals van scoren. Toch pakte Argentinië de winst door een vroege goal van Gabriel Heinze.

Het opwarmertje van de dag, tussen Griekenland en Zuid-Korea, trok slechts een miljoen kijkers. Die zagen de Zuid-Koreanen met 2-0 winnen.

Ruim drie miljoen kijkers zien blunder Green (foto: Novum)

EA kondigt Spare Parts aan

EA Play heeft vandaag een nieuwe action-adventure aangekondigd voor Xbox Live Arcade en het Playstation Network. Het spel Spare Parts gaat over de twee robots, Mar-T en Chip, die samen met het afval op een vreemde planeet zijn gedumpt.

Je zal in co-op (online en offline) samen een manier moeten vinden om een oud verlaten ruimteschip te moeten repareren om de planeet te verlaten. Je moet dit doen voordat de slechte "Lord Krung" zijn onderdanen op jou afstuurt om je te vernietigen. Terwijl je de vijandelijke omgeving onderzoekt voor onderdelen en geld zal je ook onderdelen vinden om jezelf beter te maken, zoals Rocket Boots. Deze onderdelen zullen je helpen in je avontuur om te ontsnappen en andere gestrande robots te redden.

Het spel zal veel verschillende vijanden bevatten waaronder zogenaamde Krofax Troopers, gevaarlijke spinapen en onder andere een supergrote mega-laser.

Spare Parts komt uit op Xbox Live Arcade en het Playstation Network en zal rond winter 2010 uitkomen.

Spare PartsSpare PartsSpare PartsSpare Parts

Dodental in Kirgizië loopt op

Het dodental van het etnische geweld in Kirgizië is zondag opgelopen tot zeker tachtig. Meer dan duizend mensen raakten gewond. Duizenden Oezbeken, een minderheid in het land, zijn gevlucht nadat hun huizen zijn platgebrand door Kirgiziërs. Branden hebben al een groot deel van Osj, de tweede stad van het land, verwoest.

Ook in Jalal-Abad, een andere grote stad in het zuiden van het land, is geschoten. Een dag eerder brandde een woedende menigte een universiteit af, belegerde een politiebureau en veroverde een pantservoertuig en wapens op een militaire eenheid.

Interim-president Roza Otoenbajeva erkende zaterdag dat haar regering de controle over Osj heeft verloren. Ze vroeg Rusland om militairen te sturen, maar kreeg nul op het rekest. Rusland houdt het vooralsnog op humanitaire hulp.

'Vervolg McGuinness voor moord'

In Noord-Ierland lopen de spanningen weer op in de aanloop naar de presentatie van een langverwacht onderzoek naar Bloody Sunday. Dat meldden media in Groot-Brittannië zondag.

Zo schrijft The Guardian dat Britse militairen die in het verleden dienden in Noord-Ierland, vinden dat Martin McGuinness, voormalig IRA-commandant en nu vicepremier van de regio, moet worden vervolgd voor moord, indien militairen op basis van de bevindingen in het rapport voor de rechter moeten komen in verband met het bloedbad op zondag 30 januari 1972.

Tijdens Bloody Sunday schoten Britse troepen 13 deelnemers aan een mars voor burgerrechten dood. Maanden later stierf een veertiende betoger aan zijn verwondingen. Het incident was een van de bloedigste episodes in de strijd tussen katholieken en protestanten in Noord-Ierland, waarbij in totaal circa 3500 mensen om het leven werden gebracht.

Campbell-Brown snel in New York

Bij de Diamond League-wedstrijden in New York heeft tweevoudig olympisch kampioene Veronica Campbell-Brown op de 200 meter de beste seizoenstijd neergezet. De Jamaicaanse sprintster kwam tot 21,98.

De 100 meter voor mannen moest het doen zonder de supersprinters Usain Bolt en Tyson Gay. Richard Thompson zegevierde op de 100 meter. De sprinter uit Trinidad kwam tot 9,89.

Bij het hinkstapspringen won de Fransman Teddy Tamgho tot 17,98 meter. Alleen Jonathan Edwards en Kenny Harrisson kwamen ooit verder.

Volleybalheren verslaan wereldkampioen Brazilië

De Nederlandse volleybalheren hebben vannacht vriend en vijand verrast door het onoverwinnelijke Brazilië in Brasilia met 3-0 (26-24, 25-23 en 25-23) te verslaan. Het is de derde overwinning in straight sets op rij in deze editie van de World League. Vorig weekend moest Korea op eigen bodem twee maal buigen voor de mannen van Peter Blangé.

Door deze overwinning behoudt Nederland de eerste plaats in het tussenklassement van poule A met de maximale negen punten uit drie wedstrijden. Brazilië, de titelverdediger, heeft vijf punten tot nu toe. Vanavond zal Oranje opnieuw de strijd aangaan met de nummer 1 van de wereldranglijst.

Bulgarije, komend weekend Nederland's sparring partner in Apeldoorn, won in Korea eveneens met 3-0 van Korea en heeft nu vier punten, terwijl Korea nog geen wedstrijdpunten heeft verzameld.

Twee Oranje spelers werden topscorer van de wedstrijd van vannacht, ieder met veertien punten: diagonaal Niels Klapwijk en middenaanvaller Wytze Kooistra. Aan Braziliaanse zijde was Murilo Endres goed voor hetzelfde aantal punten.

Met snoeiharde services maakten de Nederlanders het de Brazilianen bijzonder moeilijk met het passen van de bal in de eerste set en dwong zo een aantal directe fouten af, 26-24 voor Oranje. Nederland speelde vrijuit en maakte handig gebruik van het minder goed spelende Brazilië. De ploeg van Blangé bleef in een goed ritme en met een aantal prachtige reddingen ging ook het tweede bedrijf naar de mannen van Oranje, 25-23.

Aan de hand van middenaanvallers Rob Bontje en Wytze Kooistra die bijzonder effectief blokkeerden en smashten, zetten de Nederlanders hun zegetocht voort in de derde set bedrijf, die eveneens met 25-23 werd veroverd.

Komend weekend is Bulgarije Nederland's eerste tegenstander in deze editie van de World League op eigen bodem. Op zaterdag spelen de Oranje volleybalmannen vanaf 17.00 uur tegen de nummer 6 van de wereldranglijst, zondag begint het duel om 15.00 uur. Beide wedstrijden worden gespeeld in Omnisport in Apeldoorn.

CD: The Bear That Wasn't - And So It Is Morning Dew

De mussen vallen nog niet van het dak, maar de temperatuur is de laatste tijd in elk geval zomers te noemen en het zonnetje komt geregeld op volle sterkte door. Korte jurkjes, witbier en volle terrassen te over. Kortom, het is geen herfst. Maar als je de nieuwste cd van The Bear That Wasn't in je cd-speler stopt, verlang je kort toch even naar grijze stapelwolken, kletterende regen tegen het raam, gure wind en lege natte straten. And So It Is Morning Dew is namelijk een herfstplaat pur sang.

the bear that wasn't

Engelse doelman James: "Het gaat om mentale sterkte"

Voor Engeland begon het WK tegen de VS. Het gelijke spel (1-1) liet bij The Three Lions een ietwat teleurstellend gevoel achter. Vooral het tegendoelpunt liet een wrange nasmaak achter bij de ploeg van Fabio Capello.

Doelman David James zag dat zijn collega Robert Green een blunder beging, maar sprong voor hem in de bres. "We hebben niet verloren en we kunnen veel positieve aspecten uit deze wedstrijd halen. Keepers begaan fouten en Robert maakte een geweldige save in de tweede helft", zo vindt James.

"Een fout als die van Robert blijft twee minuten in je hoofd rondspoken. Daarna is het weg. Het gaat om mentale sterkte en zoals ik al zei maakte hij een geweldige redding in de tweede helft."

3DS informatie tot nu toe

Zelfs Nintendo moet er aan geloven, niets is er meer geheim te houden in de wereld door het internet. Door allerlei berichten te combineren is er al een goed beeld te maken van de Nintendo 3DS. Hieronder staan de feiten en geruchten op een rijtje.

De Nintendo 3DS zal twee verschillend schermen en een tilt sensor hebben. Het systeem zal aanzienlijk krachtiger worden dan de huidige handhelds, dit is gemeld door bronnen die bezig zijn met de system development kit van de handheld, zeg maar het Nintendo's bouwpakket voor ontwikkelstudios om 3DS spellen te creëren.

Daarnaast is er nog een schets te vinden die door een Chinese blogger gemaakt is, die beweert te beschikken over zo'n 3DS development kit. Let op, het plaatje hieronder is een photoshop van de schets gemaakt door een site.

3DS mock-up

Het onderste scherm is zoals het oude scherm van de huidige DSi, dus dat zal weer dienen als touchscreen. Het bovenste scherm is een stuk groter dan wat Nintendo nu heeft en zal 3D beelden kunnen tonen. Dit effect is uit te zetten, zodat ook oude spellen van de DS nog te spelen zijn. Volgens ontwikkelaars die al bezig mochten gaan met de handheld, is het effect van het scherm echt wonderlijk te noemen.

Ook interessant is het grijze rechthoekje boven de D-pad. Je ziet twee rondjes daarin, wat camera's kunnen zijn. Het feit dat het er twee naast elkaar zijn, zou duiden op een 3D camera. Het rondje onder de D-pad is een analoge stick om preciezer te kunnen bewegen in 3D.

De spellen zullen uitkomen op een kaartje, ter grootte van een compact flashkaartje. Hoogstwaarschijnlijk heeft de handheld een multislot, want ook de huidige DS kaartjes zouden moeten passen. En nadat Iwata, de baas van Nintendo, zijn mond voorbij had gepraat weten we ook dat het apparaat een  tiltsensor en/of een accelerometer ingebouwd heeft, zodat het ook zijn positie en snelheid kan bepalen ten opzichte van de speler. Aankomende week gaat Nintendo het echte apparaat en zijn uiteindelijke specificaties bekend maken tijdens de E3. Wij zijn benieuwd of het internet zijn huiswerk goed gedaan heeft!

Messi ergert zich aan vuvuzela

Lionel Messi en Javier Mascherano hebben zich gisteren na afloop van de wedstrijd van Argentinië tegen Nigeria op het wereldkampioenschap voetbal beklaagd over de vuvuzela's. De toeters maken veel lawaai, te veel vinden beiden Argentijnen.

"Communicatie is ook een onderdeel van het voetbal", aldus Mascherano, die bijval kreeg van Messi. "Het is onmogelijk om iets tegen je medespelers te zeggen", zei de spelmaker.

Treinverkeer rond Utrecht bijna weer normaal

Het treinverkeer rond Utrecht is zondagochtend nog steeds enigszins gehinderd.

Van en naar Utrecht Centraal moeten reizigers rekening houden met een vertraging van maximaal een kwartier. ProRail verwacht dat alles rond 09.45 uur weer helemaal volgens het boekje rijdt. Zaterdagavond lag het treinverkeer van en naar Utrecht CS bijna twee uur nagenoeg stil door een grote storing in de bediening van de wissels. De storing ontstond rond negen uur. Tegen elf uur had ProRail het euvel onder controle en kwam het treinverkeer geleidelijk weer op gang.

Later deed zich een ander type storing voor.

Dodental camping Arkansas loopt op

Het aantal doden door de overstroming van een camping in de Amerikaanse staat Arkansas is opgelopen tot zeker achttien. Dit hebben de autoriteiten van de staat zaterdag (plaatselijke tijd) laten weten.

Zeker drie mensen worden nog vermist. Onder de slachtoffers zijn kinderen. In korte tijd viel in de nacht van donderdag op vrijdag tot 15 centimeter regen in een populair gebied voor vissers, wandelaars en mountainbikers vlakbij de rivieren de Caddo en Little Missouri.

Honderden gasten van de Albert Pikecamping in de Ouachitabergen ten westen van Little Rock, de hoofdstad van Arkansas, werden in hun slaap verrast.

Geen tsunami na aardbeving India

De Nicobaren, een eilandengroep ten oosten van India, zijn zondagochtend vroeg (lokale tijd) getroffen door een zware aardbeving. Het Tsunamiwaarschuwingscentrum waarschuwde voor een tsunami, maar dat is later weer ingetrokken.

Er zijn geen meldingen over slachtoffers. Het alarm was onder meer gebaseerd op de kracht van de beving, die aanvankelijk werd gemeten op 7,7 op de schaal van Richter. Dat werd later bijgesteld tot 7,5. De landen aan de Indische Oceaan werden met kerst 2004 zwaar getroffen door een tsunami, waardoor honderdduizenden mensen om het leven kwamen. De Nicobaren liggen ten noordwesten van het Indonesische eiland Sumatra. Er wonen ongeveer een half miljoen mensen.

Brand verwoest loods met kleding

Bij een grote uitslaande brand is zaterdagnacht een kledingopslag in Dordrecht uitgebrand. De brand woedde een groot deel van de nacht in het bedrijf Gebotex, dat kleding recyclet. De brandweer verrichte metingen vanwege de grote rookpluimen, maar de rook leverde geen gevaar op voor de omgeving.

Volgens een woordvoerder van de politie slaagde de massaal uitgerukte brandweer erin een tweede gebouw van het bedrijf, naast de brandende loods aan de Kilkade, te redden. Er was verder geen risico dat de brand zich kon verspreiden naar andere gebouwen op het bedrijventerrein.

In het gebouw was niemand aanwezig toen de brand rond 01.15 uitbrak. Niemand raakte gewond. De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor het hele pand in lichterlaaie kwam te staan. De brandweer gaf om 06.00 uur het sein brand meester.

De oorzaak van de brand is onbekend. De politie en de brandweer gaan dat onderzoeken zodra de brand helemaal uit is. De schade aan het pand is zeer groot, maar de exacte omvang is nog onduidelijk, omdat de rook nog niet helemaal is opgetrokken.

Belgen vandaag naar de stembus

De Belgen gaan zondag naar de stembus om een nieuwe Kamer en Senaat te kiezen. De opiniepeilingen voorspellen een grote winst voor de Vlaams-nationalistische N-VA van Bart De Wever.

Hij wil zoveel macht naar Vlaanderen trekken dat België als land 'verdampt'. De verkiezingen waren nodig nadat de liberale Open VLD zich uit de nationale regering terugtrok. De partij had de hoop verloren dat de regering-Leterme het kiesdistrict van Brussel-Halle-Vilvoorde kan splitsen in een tweetalig en een Vlaams deel. Een deel van de Belgen was het politieke gekissebis zo beu, dat ze opriepen om niet te stemmen. Dat is echter strafbaar. België heeft een opkomstplicht, net als Luxemburg, Griekenland, Australië en de meeste Zuid-Amerikaanse landen.

Wie niet gaat stemmen, riskeert een boete die kan oplopen tot 137,50 euro. De stembureaus openen om 8.00 uur en de laatste sluiten al om 15.00 uur. Aan het einde van de middag zouden dus veel stemmen al geteld moeten zijn. Een deel van de Belgen stemt elektronisch: bij binnenkomst op het bureau krijgen ze een magneetkaart die ze in een stemcomputer moeten steken. Als ze op de computer gestemd hebben, moeten ze de kaart eruit halen en in de gleuf van de stembus deponeren. Dat maakt hertellen mogelijk. Andere stembureaus hanteren nog het potlood en papier.

Poesje pesten

Tuurlijk als je geen katten hebt mag je ook naar Meowmania gaan maar volgens mij is het effect leuker als je wel katten hebt. Meowmania is geen website waar veel te doen is. Sterker nog je kunt maar een ding doen en dat is op en kattenkop klikken. Maar in ruil daarvoor komen er allerlei poezengeluiden uit je speakers.

In huize Klonk leverde dat 3 dikke staarten en een hoge rug op. Om erger te voorkomen ben ik maar gestopt met klikken...

Rehhagel teleurgesteld, maar houdt moed

Bondscoach Otto Rehhagel zag Griekenland met 2-0 verliezen van Zuid-Korea. De Duitser was vanzelfsprekend teleurgesteld, maar houdt goede hoop op het vervolg tijdens het WK.

"Ik ben altijd teleurgesteld als we verliezen. Wij gaan nu grondig analyseren wat er misging, zodat we ons spel kunnen verbeteren", zo meldt Rehhagel tegenover Kicker. Griekenland liet tegen de Zuid-Koreanen zien dat de vorm nog ver weg is.

"De verdedigende fouten hebben ons uit het ritme gehaald", aldus de oefenmeester. Toch wijt de geroutineerde oefenmeester het verlies niet vooral aan de fouten van zijn eigen ploeg, maar aan de kracht van Zuid-Korea. "De Koreanen speelden goed. Ze hebben hard gevochten en de kansen benut. Wij deden dat niet", zo besloot Rehhagel.

Te jong zeilmeisje bijt van zich af

De geredde Amerikaanse zeilster Abby Sunderland (16) heeft zaterdag het verwijt van de hand gewezen dat zij te jong zou zijn om solo rond de wereld te zeilen.

Zij deed dat al bloggende op de Franse vissersboot Ile de la Réunion, die haar van haar tijdens een storm beschadigde zeilboot had gered. "Wat leeftijd betreft - sinds wanneer veroorzaakt leeftijd gigantische golven en stormen?", blogt Sunderland. Het is nog onduidelijk waar en wanneer zij weer aan land gaat.

Zij was op meer dan 3000 kilometer van de dichtstbijzijnde kust in zeenood geraakt op de Indische Oceaan, terwijl zij probeerde als jongste ooit solo de wereld rond te zeilen.

Geheime dienst Pakistan in bestuur Taliban

De Pakistaanse militaire inlichtingendienst ISI geeft niet alleen geld, munitie en opleidingen aan de Taliban in Afghanistan.

De ISI is ook vertegenwoordigd in de Quetta Shura, het opperste bestuursorgaan van de Taliban, en heeft daardoor significante invloed op de operaties van de radicale moslims. Dit schrijft de London School of Economics in een zondag gepubliceerd rapport. Hoge Amerikaanse militairen hadden de ISI in 2009 al beschuldigd van steun aan de Taliban en aan terreurnetwerk al-Qaeda. Volgens het rapport speelt Pakistan, officieel een bondgenoot van het Westen in de strijd tegen de Taliban, een dubbel spel. Zo zou president Asif Ali Zardari eerder dit jaar vijftig Taliban-leiders hebben bezocht die in Pakistan gevangen zitten.

Hij vertelde hen dat hij hen alleen maar liet oppakken omdat de VS druk op hem uitoefenden.

Maradona: "Dit was een belangrijke stap"

Bondscoach Diego Maradona zag de Argentijnen met 1-0 van Nigeria winnen en spreekt van een goed begin. Het voetbalicoon spreekt echter wel van noodzakelijke stappen alvorens zijn ploeg de finale kan bereiken.

"Dit was een belangrijke stap", aldus El Diego na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. Maradona geeft wel toe dat hij gedurende de wedstrijd een aantal angstige momenten beleefde.

"Het was een lijdensweg. Als we onze kansen hadden benut, was de wedstrijd anders gelopen. Dit was een belangrijke stap, maar we moeten nog een hoop verbeteren om tot de finale te komen", zo vervolgde Maradona.

Over het optreden van Messi was de bondscoach ook te spreken, ondanks dat de ster van FC Barcelona niet wist te scoren. "Het voetbal is minder mooi wanneer we Messi de bal niet zien aanraken", aldus Maradona.

Iraanse oppositie zweert door te gaan met strijd

De Iraanse oppositieleider Mir Hossein Mousavi heeft zaterdag gezworen door te gaan met de strijd tegen de regering, ondanks het afgelasten van een massale demonstratie tegen de betwiste presidentsverkiezingen, precies een jaar geleden. De ingetogen toon van Mousavi liet echter zien dat de oppositie besluiteloos is en machteloos staat tegenover de onderdrukking van de regering.

Mousavi en Mahdi Karroubi, een andere belangrijke leider van de oppositie, hebben de grote demonstratie zaterdag afgelast, omdat ze vreesden voor de levens van de demonstranten en nieuw geweld. Volgens de oppositie zijn tot nu toe ten minste tachtig demonstranten om het leven gekomen in gevechten tussen veiligheidstroepen en de demonstranten. De autoriteiten zeggen echter dat het gaat om dertig slachtoffers.

De spanning in de straten in het centrum van Teheran was zaterdag om te snijden. Honderden agenten waren ingezet om kruispunten te bewaken, maar er waren geen tekenen van ordeverstoringen of grote groepen mensen. De regering, die had gewaarschuwd dat streng zou worden opgetreden tegen illegale samenscholingen, zei dat de extra inzet van agenten normaal was.

Mousavi zei zaterdag in een verklaring dat hoewel de oppositie 'in één arena niet meer aanwezig is', ze op andere manieren zal volharden in de strijd, een duidelijk teken dat de oppositie op zoek is naar nieuwe manieren om strijd te leveren met de regering. "We moeten bewustwording verspreiden, dat is waar ze (de regering, red.) bang voor zijn", zei Mousavi. "Dit is hun zwakke punt. Als we bewustwording kunnen verspreiden, zal er een enorme volksmacht achter onze eis voor verandering staan."

Hij riep Iraniërs op films, foto's, videoclips en beelden van mobiele telefoons over de situatie in het land te verspreiden. "We moeten sociale netwerken en websites uitbreiden, dat zijn onze beste middelen. Dit werkt als een leger. Dit is ons leger tegen hun strijdkrachten."

Het terugkrabbelen van Mousavi en Karroubi wordt waarschijnlijk geïnterpreteerd als een overwinning voor de regering en haar belangrijkste beschermers, de Revolutionaire Garde en de paramilitaire basij-milities. Toch kende het afgelopen jaar een aantal belangrijke veranderingen. Een jaar geleden was het ondenkbaar dat er leuzen tegen de hoogste religieuze leider in het land, Ayatollah Ali Khamenei, zouden worden gescandeerd. De leuzen zijn inmiddels gewoon geworden en hebben gaten geslagen in de politieke muur, die ooit de theocratie van de bevolking scheidde.

Oud-international Ardiles niet onder de indruk van Nigeria

Argentinië wist met een rake kopbal van Gabriel Heinze te winnen van Nigeria. Osvaldo Ardiles, oud-international van Argentinië, was niet onder de indruk van Nigerianen.

Met uitzondering van Vincent Enyeama vond Ardiles The Super Eagles maar matig presteren. "De doelman van Nigeria keepte een geweldige wedstrijd. Lionel Messi speelde een geweldige, echt geweldige wedstrijd. Hij scoorde alleen niet", aldus Ardiles tegenover SABC.

"Voor ons leek het niet meer dan een trainingspartijtje. Ik had meer verwacht van Nigeria. Voor ons is het wel een goede start en van hieruit kunnen we verder bouwen en vooruit blijven kijken", zo vervolgde Ardiles.

"Op papier was dit de moeilijkste groepswedstrijd voor ons. Ik verwacht dat Argentinië de volgende twee wedstrijden wint. Dan gaat het om Zuid-Korea en Nigeria. De wedstrijd tussen deze ploegen zal het belangrijkste duel zijn."

Joran wil naar gevangenis op Aruba

Joran van der Sloot wil een deal sluiten met de Peruaanse politie. Hij heeft aangeboden de plek aan te wijzen waar het lichaam van Natalee Holloway ligt in ruil voor een overplaatsing naar de nor op het eiland Aruba.

De Peruaanse politie kan niet zeggen waarom Joran het op een akkoordje wil gooien. Mogelijk bevalt de Castro Castro-gevangenis in Lima hem niet zo goed. Dit cellencomplex wordt ook wel 'de hel van Peru' genoemd. In de gevangenis zitten onder meer moordenaars en verkrachters. Joran zit alleen in een cel, omdat de autoriteiten bang zijn dat zijn medegevangenen hem anders om zeep zullen helpen.

Het is niet waarschijnlijk dat Joran naar Aruba wordt overgeplaatst. De Peruaanse president wil dat Joran zijn waarschijnlijk jarenlange gevangenisstraf in zijn land uitzit. De 22-jarige Joran wordt verdacht van de moord op Stephany Flores. Hij kan een celstraf van 35 jaar krijgen wanneer hij schuldig wordt bevonden.

Ernstige blessure Okidoki

Het Nederlandse toppaard Okidoki, dat begin dit jaar door de Drentse ruiter Albert Zoer werd verkocht aan de Argentijn José Maria Larocca, is vrijdagavond in Cannes ernstig geblesseerd geraakt. Meedoen aan het WK in Kentucky lijkt de nieuwe eigenaar daardoor te kunnen vergeten.

Volgens getuige Eric van der Vleuten reed de Zuid-Amerikaan tijdens het jachtspringen heel rustig aan op de derde hindernis, maar kwam er waarschijnlijk iets te dichtbij waardoor zijn rijdier met de buik bovenop de achterste balk terecht kwam. Bij het neerkomen op de grond ging het helemaal fout en raakte Okidoki kreupel.

Liuzzi: "Goed om weer mee te doen"

Force India was de positieve verrassing van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Beide bolides haalden in Montreal Q3, waarna Vitantonio Liuzzi als zesde eindigde en teamgenoot Adrian Sutil als negende.

"Het is goed om weer mee te kunnen doen na Turkije," zei Liuzzi die in Istanbul geen potten kon breken. "We hebben vanuit daar en vanuit Monaco vele zaken meegenomen en we hebben er hard aan gewerkt om het beter te maken. We hebben een ander chassis gepakt en we hebben updates meegenomen die we vrijdag en vanochtend getest hebben en tot nu toe is alles prima."

"Plaats zes is een goede positie om te hebben, maar het zal niet makkelijk zijn omdat de bandenslijtage morgen hoog is en hierdoor de wedstrijd op zijn kop kan gaan zetten. Het circuit lijkt bij ons te passen en met het aerodynamisch pakket en de set-up hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt. Het is een geweldige teamprestatie en zowel Adrian als ik kunnen in de punten eindigen. Dat zou een fantastische beloning zijn voor het harde werk in de afgelopen weken," zei de Italiaan die zijn beste startplaats ooit behaalde.

Lahm: "Het beste Duitsland waarvoor ik heb gespeeld"

Een aantal dagen geleden verklaarde Duits international Philipp Lahm al dat hij zijn landgenoten klaar voor het toernooi zijn. De speler van Bayern München benadrukt dit nog eens.

Toen Michael Ballack niet lang voor aanvang van het WK geblesseerd raakte, dachten veel critici dat Duitsland geen grote rol zou opeisen op het toernooi. Lahm denkt nog altijd het tegenovergestelde en verwacht veel van die Mannschaft.

"We hebben een perfecte mix tussen jong en oud. We kunnen grootse dingen bereiken met dit team. Ik denk dat dit het beste Duitsland is waar ik tot nu toe voor heb gespeeld in mijn carrière", aldus de verdediger tegenover diverse Duitse media.

Lahm heeft met Bayern München een goed seizoen achter de rug. In de ploeg van Louis van Gaal is Lahm geen smaakmaker, maar desalniettemin een belangrijke pijler in het elftal.

Handballers krijgen pak slaag

De Nederlandse handballers hebben weinig plezier beleefd aan de eerste van de twee playoff-wedstrijden om een ticket voor het WK in Zweden. In Dornbirn kreeg de ploeg van interim-bondscoach Gino Smits met 31-15 klop van de Oostenrijkse ploeg.

De Oostenrijkers hadden bij rust al een voorsprong van 15-10, maar de Nederlanders konden de ploeg met moeite nog bijbenen. In de tweede helft gingen alle remmen los en liep het verschil snel op. Bij Nederland lukte weinig maar, waardoor de return volgende week in Emmen volgende week er niet meer toe lijkt te doen.

Schumacher teleurgesteld na kwalificatie

Michael Schumacher werd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada slechts dertiende. De Duitser begrijpt niet waar de slechte prestaties vandaan komen, omdat de renstal er tijdens de eerste vrije traingen goed bij zat. Teamgenoot Nico Rosberg zal in Montreal vanaf plaats tien gaan vertrekken.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld met deze kwalificatie. De balans was niet goed, er was niet voldoende grip en ik had problemen met het remmen en het gedrag van de auto. De wagen presteerde gewoon niet zoals we verwachtten," zei een zwaar teleurgestelde Schumacher die in het verleden in Canada zeer goed presteerde.

"Gistermiddag hadden we soortgelijke problemen en toen pasten we de auto na de tweede training aan. Vanochtend leken die veranderingen goed uit te pakken omdat ik er redelijk goed voor stond maar in de kwalificatie kwamen dezelfde problemen terug. Het is moeilijk om de reden te begrijpen maar we zullen het onderzoeken om morgen met een goede strategie te komen."

Teamgenoot Rosberg snapt ook niet waar de problemen vandaan komen. "Dit was niet bepaald een goede kwalificatie. De auto was dit weekend goed maar in de kwalificatie kregen we de banden niet goed aan het werk. Dat was ons grote manco. In de eerste kwalificatie was de harde band niet zo slecht maar vervolgens kregen we de zachte band niet goed aan het werk. Het is heel teleurstellend om als tiende te starten maar in deze race kan er van alles gebeuren dus hopelijk kunnen we morgen ons voordeel waar dan ook pakken."

Gebrek aan grip bij Sauber

Het Formule 1-team van Sauber heeft het na de goede resultaten in Turkije dit weekend zwaar in Canada. Op het circuit Gilles Villeneuve geraakte Kamui Kobayashi niet door het eerste deel van de kwalificatie heen, terwijl teamgenoot Pedro de la Rosa op plaats zeventien eindigde. Reden hiervoor was het gebrek aan grip.

Beide Saubers kunnen hun vermogen niet kwijt op het Canadese asfalt, waardoor ze in de achterhoede eindigden. "Het was een teleurstellende kwalificatie," zei technisch directeur James Key. "Ik denk dat we vandaag nog iets verder naar voren hadden kunnen staan, maar Q3 was buiten bereik. In Q1 werd Kamui in zijn laatste run iets opgehouden, waardoor hij zijn positie niet meer kon verbeteren."

"Beide coureurs hadden last van een gebrek aan grip en de balans van de auto was vanmiddag anders dan vanochtend, iets wat tegen ons werkte. We moesten tijdens de kwalificatiesessie de balans aanpassen. Het is momenteel verre van ideaal en we moeten morgen uit de problemen blijven. de auto's over de finish krijgen en het beste er van hopen."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.