[Video] Agent geeft meisje vuistslag in gezicht

Een politieman uit de Amerikaanse stad Seattle is ernstig in opspraak geraakt. Op videobeelden is te zien hoe de agent een zeventienjarig meisje een flinke vuistslag in haar gezicht verkoopt. Het gewelddadige optreden van de politie gisteren is gefilmd en op internet gezet.

Volgens de politie sprak de agent een man aan die binnen vijf meter afstand van het zebrapad illegaal de weg overstak. Net op dat moment steken vier meisjes op hetzelfde punt de weg over. Wanneer de politieman vraagt of zij even bij zijn dienstauto willen komen, reageren de meisjes agressief.

Een negentienjarig meisje loopt tegen de orders van de agent in weg van het tafereel, waarop de agent naar haar toeloopt en haar terugbrengt naar zijn voertuig. De jonge vrouw verzet zich hevig tegen haar arrestatie. Als de politieman haar de handboeien wil omdoen, komt een zeventienjarig meisje tussenbeide dat probeert haar oudere vriendin te helpen ontsnappen. De agent duwt haar weg, maar ze tracht een tweede maal het boeien te beletten.

De agent wordt kwaad en geeft het jongere meisje een rake stomp in haar gezicht. Hierna lukt het de politieman eindelijk de negentienjarige in de boeien te slaan. Andere agenten schieten hun collega te hulp en arresteren het zeventienjarige meisje.

Beide meisjes zijn opgepakt wegens roekeloos oversteken. Het oudste meisje zit nu in de gevangenis wegens verzet bij arrestatie. De jongste van de twee zit momenteel vast wegens geweldpleging tegen een officier in functie.

De politie van Seattle heeft het filmpje gisteren nog niet bekeken. Wel zal de politie een onderzoek instellen naar de bewuste agent. Men zal bekijken of de politieman te veel geweld heeft gebruikt bij de arrestatie.


Bruut geweld bij arrestatie of een goede agent?