Pelé haalt uit naar Maradona

Voetballegende Pelé heeft in eigen land hard uitgehaald naar zijn Argentijnse collega Diego Armando Maradona. De Braziliaan noemde Maradona "iemand die geld en een baan nodig had. Daarom is hij nu bondscoach van Argentinië."

Pelé en Maradona claimen beiden de beste voetballer ter wereld te zijn en mede hierdoor liggen ze elkaar niet. Pelé had onder meer kritiek op de aanstelling van Maradona. "Die ploeg heeft zich niet voor niets zo moeizaam geplaatst voor het WK. Maar het is niet alleen de fout van Maradona. Het is vooral de fout van de mensen die hem hebben aangesteld."

De Argentijn pikte dit niet en noemde Pelé op de Argentijnse televisie "een donkere meneer" die twijfels had over de organisatie van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Pelé op zijn beurt snapte deze reactie weer niet. "Toen hij in 2005 zijn eerste tv-show had, ben ik naar Buenos Aires gegaan om hem een plezier te doen. Ik trapte een balletje met hem en wilde ook enkele reclamespotjes met hem opnemen om hem financieel te helpen. Maar hij kwam te laat of hij kwam helemaal niet."