Nieuw te streamen in mei

Alhoewel het weer steeds beter wordt en we naar buiten zouden willen, is er toch nog steeds het dringende advies om binnen te blijven; voldoende excuus om series te bingewatchen. Of films, natuurlijk, dat kies je zelf. Wat hebben de grote streamers deze maand allemaal nieuw in het aanbod?

Netflix

De miniserie The Eddy beleeft op 8 mei zijn première, terwijl het derde seizoen van Dynasty op 23 mei verschijnt. Sinds 1 mei is Hollywood te zien, een miniserie die de kijker achter de schermen meeneemt. Het is een van de vele project waar megaproducer Ryan Murphy mee bezig is geweest. De serie heeft gemixte reacties van de critici ontvangen, maar de eerste reacties van het publiek laten een positiever beeld zien. Een nieuwe hit lijkt Space Force (29 mei) te worden, van de hand van Steve Carell en Greg Daniels, die eerder samenwerkten voor The Office.

De grootste filmtitel die Netflix toevoegt is de comedyhit Crazy Rich Asians (21 mei). Daarnaast komen ook de comedies Tag (7 mei) en Sisters (14 mei) naar het platform.

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Op de streamingsdienst van Amazon is sinds 1 mei Upload te zien, lees er hier meer over. Ook verschijnt de Original Dispatches From Elsewhere (8 mei), een tien uur durende anthologieserie die vertelt over vier gewone mensen die het gevoel hebben dat er iets mist in hun leven, maar daar niet helemaal de vinger op kunnen leggen. Jason Segel, Sally Field en Richard E. Grant zijn te zien in de hoofdrollen.

Ook verschijnt de vierdelige docuserie The Last Narc (15 mei) en de docu vertelt het verhaal van voormalige kartel insiders die schokkende details onthullen over de beruchte moord en ontvoering van DEA-agent "Kiki" Camarena.

Daarnaast verschijnt ook nog het tweede seizoen van Homecoming (22 mei), met in de hoofdrol Janelle Monáe. Wil je weten wat we van het eerste seizoen vonden? Kijk dan hier

Andere toevoegingen op Prime Video worden niet uitgebreid aangekondigd, maar FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series / HBO

Deze dienst werkt niet met een vast releaseschema, maar er zijn in het staartje van april wat mooie titels bij gekomen. Onder andere de avonturenfilm Alpha, waarin een jongen tijdens de ijstijd bevriend raakt met een wolf en ze samen op overlevingstocht gaan. Daarnaast wordt wekelijks de aflevering van Last Week Tonight with John Oliver toegevoegd, die in deze coronatijd een mooie beschouwing geeft op hoe de publieke opinie omgaat met het dagelijkse nieuws. 

Ook wordt wekelijks de hitserie Westworld uitgezonden, dat inmiddels bezig is aan haar derde seizoen. 

Videoland

Op Videoland verschijnen een series in hun volledigheid. Vanaf vandaag is de sciencefictionserie Future Man te zien en op 4 mei verschijnen alle zeven seizoenen van Scandal. Ook bij de films zitten een aantal interessante titels. Onder andere het romantische drama Me Before You (3 mei), met Emilia Clarke in de hoofdrol. Daarnaast verschijnen ook de Resident Evil-films (2 mei), de sciencefictionfilm Arrival en Spider-Man 2 en 3 (15 mei). 

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

Een echte Star Wars-fan zit klaar op 4 mei om alle films weer te kijken. Daar kan vanaf deze maand ook de laatste episode in Skywalker-saga bij, want op 4 mei wordt The Rise of Skywalker aan het platform toegevoegd. Er is nog meer content voor de fans, want op 4 mei verschijnt ook Disney Gallery: The Mandalorian, een achtdelige reeks die een kijkje achter de schermen geeft bij de populaire serie. 

Inmiddels is sinds gisteren Prop Culture: Iconic Art of the Movies te zien. In acht aflevering van elk een half uurtje neemt verzamelaar Dan Lanigan het publiek mee in zijn archieven. Props uit onder andere Pirates of the Caribbean, Mary Poppins en Who Framed Roger Rabbit komen voorbij. Een aanrader. 

Daarnaast worden de film Night at the Museum (26 mei), met Ben Stiller en Maleficent: Mistress of Evil (29 mei), met Angelina Jolie ook beschikbaar. 

Bespreek Disney+-tips en nieuws in het Disney+-topic.

Apple TV+

Op TV+ komt een nieuwe geanimeerde musical comedy van de makers van Bob's Burgers uit, genaamd Central Park (29 mei). Er wordt al maanden door fans van de populaire comedyshow uitgekeken naar deze nieuwe content en zal dus exclusief te zien zijn op de streamingsdienst van Apple. 

Daarnaast is sinds gisteren de nieuwe Britse comedyshow Trying te zien, met in de hoofdrollen Rafe Spall en Esther Smith. In acht afleveringen volgt de kijker een koppel dat om moet gaan met het feit dat ze geen kinderen kunnen krijgen; adoption it is

Deel ervaringen en reacties op Apple TV+ in het daarvoor bestemde forumtopic.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Laat het ons weten in een reactie!