Real Madrid verslaat Bayern München na zinderde slotfase

Real Madrid staat voor de 18e keer in de finale van de Champions League. Bayern München leek er een Duitse finale van te maken, tot het in de slotminuten helemaal fout liep voor de Duitsers. Door twee doelpunten van Joselu in de slotfase was het alsnog Real Madrid dat naar de finale ging. Op 1 juni spelen de Spanjaarden tegen Borussia Dortmund.

Vorige week was het duel tussen Real Madrid en Bayern München in Duitsland in 2-2 geëindigd. In de eerste helft was Real duidelijk sterker dan Bayern, maar was het vooral aan Manuel Neuer te danken dat het bij rust nog 0-0 was tussen de beide ploegen.

Na rust kwam Bayern München op voorsprong na een geweldig doelpunt van Alphonso Davies. De Canadese invaller kwam vanaf links naar binnen en schoot fantastisch raak met zijn zwakke rechterbeen. Na het openingsdoelpunt moest Real Madrid in de achtervolging en de thuisploeg leek ook snel de gelijkmaker te maken. Matthijs de Ligt kreeg de bal hard tegen zich aangeschoten en hij ging over de lijn, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd omdat even daarvoor een overtreding was gemaakt.

Bayern München leek daarna stand te houden, maar na een blunder van Manuel Neuer kwam Real Madrid in de slotfase alsnog langszij. De Duitse doelman liet een eenvoudige poging van Vinícius Júnior los, waarna Joselu van dichtbij raak schoot. Snel na de gelijkmaker viel ook de 2-1 voor Real Madrid en opnieuw zorgde Joselu voor het doelpunt. De goal werd in eerste instantie nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar na het bestuderen van de beelden telde het doelpunt alsnog.

Bayern München leek verslagen, maar De Ligt kwam in de extra tijd toch nog tot scoren. Maar dat deed de Nederlandse verdediger toen de scheidsrechter al had gefloten voor buitenspel, al is de vraag of dat wel buitenspel was.

Doordat het doelpunt niet telde staat Real Madrid voor de achttiende keer in de Champions League finale en daarin nemen ze het op tegen een andere Duitse ploeg, Borussia Dortmund, die dinsdag de finale bereikte door Paris-Saint Germain te verslaan.