NHL: Stars schakelen kampioenen Golden Knights uit in game 7

Ook in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn alle acht teams bekend die het hebben geschopt tot de tweede ronde van de playoffs. De Dallas Stars speelden zondagavond in het eigen American Airlines Center een beslissende zevende wedstrijd tegen de regerend kampioenen, de Vegas Golden Knights.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights (3-3)
In de eerste periode kwam de sfeer in het stadion er al goed in: Wyatt Johnston opende de score met een unassisted goal voor de Stars. Laat in de tweede periode trok Brett Howden de stand weer gelijk, maar in periode drie was het nog eens raak en wel na slechts 44 seconden: Radek Faksa tikte een assist van Craig Smith binnen, waarmee hij gelijk een voor de wedstrijd gemaakte belofte aan zijn 2,5 jaar oude zoontje waar wist te maken. Dallas hield vervolgens stand en met een 2-1 zege schakelden ze de regerend Stanley Cup-kampioenen uit.

New York Rangers - Carolina Hurricanes
In de Eastern Conference begon de tweede playoffronde al in Madison Square Garden, waar de Rangers bezoek kregen van de Hurricanes. Dat ging al snel los: binnen vier minuten opende Mika Zibanejad de score voor de Rangers, gevolgd door de 1-1 van Jaccob Slavin. Zibanejad maakte er even later 2-1 van en Vincent Trochek vergrootte de voorsprong, waarna periode twee niks opleverde. Vroeg in de derde periode tekende Martin Necas voor 3-2, maar dik vijf minuten later was het Artemi Panarin die de Rangers weer op twee goals voorsprong bracht. Seth Jarvis deed nog iets terug, maar het was niet genoeg en de Rangers startten de serie met een 4-3 zege.

Speelschema
Maandag 6 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 1; Florida Panthers - Boston Bruins

Dinsdag 7 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 2; New York Rangers - Carolina Hurricanes (1-0)
Dinsdag 7 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 1; Dallas Stars - Colorado Avalanche