Borussia Dortmund in finale Champions League na winst op Paris Saint-Germain

Borussia Dortmund heeft zich voor de derde keer in de clubhistorie geplaatst voor de finale van de Champions League. De Duitse club kan op 1 juni in het Wembley Stadium de tweede titel pakken: in 1997 werd Juventus in de finale verslagen, in 2013 verloor de ploeg de eindstrijd van Bayern München.

Na de 1-0 zege in het eigen Westfalenstadion stond Dortmund er uiteraard al goed voor, maar in het Parc des Princes in Parijs gaf PSG zich zeker niet gewonnen. De ploeg viel stevig aan en onder meer Vitinha kreeg meerdere kansen om de virtuele stand gelijk te trekken, maar onder meer de paal en de lat stonden in de weg.

Kort na rust ging het fout in de Parijse verdediging, waardoor doelman Gianluigi Donnarumma een corner niet kon voorkomen. Dat bleek fataal, want uit die corner kopte een opmerkelijk vrij staande Mats Hummels de openingstreffer binnen: 0-1. De Duitsers kwamen meerdere keren goed weg, zoals bij een schot van Vitinha op de lat, maar hielden stand en mogen zich dus na elf jaar weer op gaan maken voor een Europese finale.