NHL: Rangers houden stand in spektakelstuk, indrukwekkende comeback Avalanche tegen Stars

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is dinsdagavond weer gespeeld in de tweede ronde van de playoffs. De New York Rangers ontvingen de Carolina Hurricanes voor hun tweede wedstrijd in de halve finales van de Eastern Conference, terwijl de Dallas Stars en Colorado Avalanche in het westen aan hun serie begonnen.

New York Rangers - Carolina Hurricanes (1-0)
In Madison Square Garden hadden de Rangers de openingswedstrijd gewonnen en dankzij Alexis Lafreniere begonnen ze ook goed aan wedstrijd twee. De Hurricanes draaiden het echter nog in de eerste periode om dankzij goals van Jake Guentzel en Dmitry Orlov, maar Lafreniere trok de stand in periode twee weer gelijk. Guentzel zette de Huricanes op voorsprong, maar een powerplaygoal van Chris Kreider in periode drie zorgde voor 3-3. In de eerste overtime werd niet gescoord, maar na dik zeven minuten in de tweede verlenging was het raak: Vincent Trochek knalde de Rangers naar een 4-3 zege en een 2-0 voorsprong in de serie.

Dallas Stars - Colorado Avalanche
De Stars begonnen thuis fantastisch aan de serie: Ryan Suter opende de score, Wyatt Johnston tekende voor 2-0 en Jamie Benn was ook nog in de eerste periode trefzeker. Toch kwamen de Avs knap terug, want in periode twee scoorden Valeri Nichushkin en Cale Makar, terwijl Nathan MacKinnon in periode drie al snel voor de gelijkmaker zorgde. In overtime kregen de Stars een flinke klap: Miles Wood bezorgde Colorado na dik tien minuten een 3-4 overwinning en dus ook een eerste voorsprong in de serie.

Speelschema
Donderdag 9 mei, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 3; Carolina Hurricanes - New York Rangers (0-2)
Donderdag 9 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 2; Dallas Stars - Colorado Avalanche (0-1)