Doctor Who onthult nieuwe trailer en de titels van de afleveringen

Het lijkt alsof we nog maar net een week eerder een nieuwe trailer van Doctor Who hebben gekregen - oh, nee, wacht, dat is ook zo - maar in het paasweekend hebben de BBC en Disney alweer een nieuwe trailer vrijgegeven.

Er is niet spectacular veel meer te zien in deze nieuwe trailer ten opzichte van de vorige, maar wat opvalt is dat de Doctor, na in de vorige trailer even kort naar de camera te knipogen, hier de trailer richting de camera introduceert. Tenzij dat natuurlijk gewoon Ncuti Gatwa in zijn Doctor-kostuum is, lijkt het erop aan te sturen dat de Doctor zich wellicht in het gezelschap van Deadpool, She-Hulk en Frank Underwood schaart als iemand die zich bewust is van de fourth wall.

Naast de trailer zijn ook de titels onthuld van de acht afleveringen die het seizoen rijk is. Dit zijn ze, met de datum van verschijnen erbij. (Niet alle uitzenddata zijn bevestigd; we gaan er vanuit dat er geen weken worden overgeslagen.)

Titel Geschreven door Datum
Space Babies Russell T Davies 11 mei
The Devil's Chord Russell T Davies 11 mei
Boom Steven Moffat 18 mei
73 Yards Russell T Davies 25 mei
Dot and Bubble Russell T Davies 1 juni
Rogue Kate Herron en Briony Redman 8 juni
The Legend of Ruby Sunday Russell T Davies 15 juni
Empire of Death Russell T Davies 22 juni

De laatste twee afleveringen zijn een two-parter; verwacht dus een cliffhanger aan het einde van The Legend of Ruby Sunday.

Elke aflevering van Doctor Who zal op de genoemde data vanaf 1 uur 's nachts, Nederlandse tijd, te zien zijn op Disney+. Diezelfde dag wordt die aflevering dan 's avonds uitgezonden op BBC One.