Microsoft sluit Arkane Austin en Tango Gameworks

Microsoft gaat een aantal Bethesda Softwork studio's sluiten. Jason Schreier van Bloomberg maakte eerder vandaag al het nieuws bekend en inmiddels is er een interne email van Matt Booty, president van game content bij Microsoft, gelekt dat het nieuws bevestigt.

De meest opvallende slachtoffer is Tango Gameworks. Deze studio is verantwoordelijk voor The Evil Within, Ghostwire: Tokyo en Hi-Fi Rush. De andere grote naam die verwijnt is Arkane Austin. Dit zijn de makers van Prey (2017) en de geflopte Redfall. Arkane Lyon (Deathloop, Dishonored, Blade) is vooralsnog veilig. Dit betekent dus ook dat de ontwikkeling van Redfall wordt stopgezet, volgens Booty komen er geen updates meer voor de game. Xbox President Phil Spencer had eerder dit jaar nog beloofd dat Microsoft er alles aan zou doen om Redfall te verbeteren.

Verder wordt ook Alpha Dog Studios gesloten. Dit is een ontwikkelaar van mobiele games, Mighty Doom bijvoorbeeld. Die game wordt op 7 augustus offline gehaald. Ten slotte wordt Roundhouse Games opgeheven, maar het team wordt niet ontslagen en wordt samengevoegd met ZeniMax Online Studios.

Volgens Booty is dit alles nodig om meer kapitaal vrij te maken om die ze vervolgens kunnen investeren in andere games in hun portfolio. Lees anders de volledige email van Matt Booty hier.