Lowlands 2018

De verjaardagstaart van de 25e editie is inmiddels al een jaar op en dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd voor een weekend keihard losgaan in Biddinghuizen. Als je een kaartje had weten te scoren tenminste, want in tegenstelling tot vorig jaar, toen op het laatste moment nog het bordje opgehangen mocht worden, was Lowlands nu ruim van tevoren helemaal uitverkocht. Er werden voor deze editie zelfs nog 5.000 kaarten meer verkocht in vergelijking met vorig jaar. Gezelligheid alom dus. FOK! was er het hele weekend bij en kijkt terug.

De donderdag is langzamerhand een volwassen festivaldag aan het worden. Ook al is er geen vergunning om het volledig bij de programmering te plakken met een headliner, voelt het al helemaal weer als thuiskomen. Er moest vroeg uit de veren worden gegaan om zeker te zijn van een goed plekje op de campings na de Brug des Doods. Een verfijning dit jaar is de uitgifte van de koptelefoons voor de Silent Disco. Bijkomend effect van de drukte was namelijk dat er vorig jaar lange rijen onstonden bij de Bravo om een koptelefoon te scoren. Door een borg van vijf munten aan de koptelefoons te hangen en die van tevoren uit te delen, moest er voor zorgen dat de drukte enigszins de kop in werd gedrukt. Er werden er 20.000 uitgeleend, alleen kwam er een dikke 40.000 man opdagen op deze eerste dag. Rekenfoutje. Moet kunnen.

Nadat de spiertjes en al het andere in het lichaam is opgewarmd door deze donderdag is het dan, na de ArmadiLLow 's nachts eens goed van binnen bekeken te hebben, tijd voor de eerste echte dag Lowlands. Het feest kan weer losbarsten!

Lowlands 2018: Alpha / Lake Lowlands (Foto: Peter Breuls)
Lowlands 2018: Alpha / Lake Lowlands (Foto: Peter Breuls)