Milan sprint in vierde rit naar ritzege Giro d'Italia

Jonathan Milan heeft de vierde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. In de massasprint was de Italiaan van Lidl-Trek de snelste. Olav Kooij werd perfect gebracht door zijn ploeggenoot Cristophe Laporte, maar de Nederlander kwam niet verder dan de vierde plaats.

De vierde etappe ging van start in Acqui Terme en kwam aan in Andora na 190 kilometer. Vrij snel in de vierde rit ontstond er een kopgroep van vier met daarbij Filippo Ganna, maar de Italiaan werd al snel teruggeroepen door zijn ploeg, waardoor er drie overbleven in de kopgroep; Lilian Calmejane, Stefan De Bod en Fransisco Munoz.

Op honderd kilometer van de finish lag er onderweg een beklimming. Calmejane kwam in de kopgroep. In het peloton kwam Fabio Jakobsen in de problemen, net zoals Fernando Gaviria. In de afdaling van de beklimming, die er nat bij lag, nam Visma-Lease a Bike de leiding in het peloton. De Nederlandse ploeg zat veilig, maar in het peloton was het gevaarlijk en dat zou ook voor een valpartij zorgen. Biniam Girmay zou ten val komen. De Eritreër stapte met de nodige moeite op zijn fiets, maar niet veel later zou hij opnieuw vallen en daarna ook direct opgeven.

In de kopgroep liet Calmejane zich terugzakken naar het peloton en was de kopgroep nog maar met twee. In aanloop naar de Capo Mele werd het tweetal ingerekend, waarna Ganna op de helling ten aanval trok. De Italiaan nam een kleine tien seconden voorsprong, maar in de slotkilometer kwam alles weer samen en ging er gesprint worden voor de dagzege. Olav Kooij werd perfect gebracht door Cristophe Laporte, maar de Nederlandse sprinter was niet opgewassen tegen Jonathan Milan. De sterke Italiaan van Lidl-Trek won overtuigend voor Kaden Groves en Phil Bauhaus. Kooij kwam niet verder dan een vierde plaats.

Results powered by FirstCycling.com