Sánchez pakt zege in gravelrit Giro d'Italia

Pelayo Sánchez heeft de zesde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De renner van Movistar was van een kopgroep te snel voor Julian Alaphilippe en Luke Plapp. Tadej Pogacar kwam in het peloton over de streep en is nog altijd leider in de Ronde van Italië.

De zesde etappe was de graveletappe van de Giro d'Italia en was 180 kilometer lang. Het eerste deel van de etappe was volledig vlak, maar in het tweede deel moesten de renners een kleine 2000 hoogtemeters afleggen met daarbij enkele grindstroken. Veel renners roken vandaag hun kans en het was lang wachten voordat een kopgroep de ruimte kreeg van het peloton. Vooral voormalig wereldkampioen Julian Alaphilippe was heel actief in de etappe. Op de eerste beklimming van de dag probeerde de Fransman het meerdere malen, maar tot dan toe geen succes. In de afdaling was het toch raak en hij kreeg zes medevluchters mee, waaronder Luke Plapp.

Plapp zorgde dat de kopgroep op de tweede gravelstrook uit elkaar viel. De Australisch kampioen demareerde en kreeg Pelayo Sánchez en Alaphilippe met zich mee. Het drietal had een mooie voorsprong op het peloton, waar vooral Ineos Grenadiers op de grindstroken doortrok.

Bij de laatste grindstrook ging het verschil onder de minuut, maar het peloton zou nooit meer bij het drietal geraken en de drie gingen sprinten voor de dagzege. Daarin was Sánchez te snel voor Alaphilippe en boekte hij zijn eerste zege in een grote ronde. Pogacar kwam in het peloton over de finish en staat nog altijd aan de leiding in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com