Er zijn veranderingen op komst in de nieuwe trailer voor Doctor Who

De Doctor is terug en laat zijn nieuwe companion Ruby alle hoeken van, eh, tijd en ruimte zien. In de gisteravond verschenen nieuwe trailer van het nieuwe seizoen van Doctor Who zien we ook meer van de mogelijke gevaren die tijdreizen met zich meebrengt.

De trailer suggereert bijzondere gevolgen van het 'butterfly effect' en hint naar catastrofale problemen die de Doctor, gespeeld door Ncuti Gatwa en Ruby, gespeeld door Millie Gibson, moeten oplossen. 

Het nieuwe seizoen, dat in verband met het debuut op Disney+ 'seizoen 1' wordt genoemd, gaat van start op 11 mei; de eerste twee afleveringen zullen dan vanaf 1 uur 's nachts Nederlandse tijd te streamen zijn en die avond op BBC One worden uitgezonden. In de zes weken daarna komen de afleveringen wekelijks op dezelfde manier beschikbaar.

Deze week werd ook bekend dat Steven Moffat opnieuw bij de serie betrokken is. Moffat schreef sinds 2005 één of twee afleveringen per seizoen, waaronder Blink, tot hij in 2010 het stokje van showrunner overnam van Russell T Davies, die er toen na vier jaar mee stopte. Moffat, ook de bedenker van het populaire personage River Song, zou de algehele creatieve leiding over de serie houden tot 2017, en heeft sindsdien niet meer voor Doctor Who geschreven. Nu Davies weer terug is als showrunner heeft hij Moffat ook gevraagd weer mee te doen; naar verluidt heeft hij een aflevering geschreven die in de eerste helft van het seizoen wordt uitgezonden.