Thomas boekt verrassende ritzege in Giro d'Italia

Benjamin Thomas heeft de vijfde rit in de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman maakte deel uit van een kopgroep van vier en bleef verrassend het peloton nipt voor, waarna Thomas de sprint won. Tadej Pogacar is nog altijd leider in de Ronde van Italië.

De vijfde etappe was op papier weer een voor de sprinters. De start was in Genua en na bijna 180 kilometer lag de finish in Lucca. Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier. Ondanks dat niemand in de kopgroep een bedreiging vormde kregen de vier vluchters niet veel ruimte van het peloton. Op de Passo del Bracco, een klim van de derde categorie, reed Alpecin - Deceuninck een stevig tempo op de klim en rekende de vroege kopgroep in. In het peloton kwam Fabio Jakobsen door het strakke tempo in de problemen, maar nadat het tempo in het peloton was gezakt kon hij weer een plaatsje innemen in het peloton.

Met nog 75 kilometer te gaan, gingen er opnieuw vier renners vandoor. Thomas, Valgren, Paleni en Pietrobon. Ook deze vier kregen nooit veel ruimte en in het peloton reden meerdere sprintersploegen achter de kopgroep aan, maar konden nauwelijks tijd goed maken op de kopgroep en dus ging de dagzege tussen deze vier. Pietrobon probeerde het in de slotkilometer en nam een mooie voorsprong, maar werd in de laatste rechte lijn toch bijgehaald, waarna Thomas de sprint won voor Valgren.

Results powered by FirstCycling.com