Verplichte PSN-registratie Helldivers 2 vervalt na backlash

Sony heeft besloten de verplichting voor het gebruik van een PlayStation Network (PSN-)account voor het spelen van de succesvolle co-op shooter Helldivers 2 af te schaffen. Dit besluit werd genomen na een enorme lading kritiek en negatieve reviews op de game.

"Helldivers fans, we hebben jullie feedback over de account linking update gehoord. De 6 mei-update, waarbij pc-spelers hun Steam-account zouden moeten linken met hun PSN-account, zal geen doorgang vinden", aldus een post van het X-account van PlayStation zelf. Ondanks de kritiek zou naar verluidt bij de launch van Helldivers 2 een PSN-account nodig moeten zijn, alleen vanwege problemen zou dat eerst zijn uitgesteld.

Nadat de stof enigszins was neergedaald, was er ook nog ruimte voor wat humor. De CEO van Arrowhead Studios, de ontwikkelaar van de game, teasede een nieuwe cape voor ingame personages met een design gebaseerd op de negatieve Steam Reviews.

Helldivers 2, de opvolger van de twin-stick shooter uit 2015, is een enorm succes gebleken. De 3rd person co-op shooter verkocht maar liefst 8 miljoen exemplaren in de eerste twee maanden na release.