FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 april 2012

Het geld voor Leisure Suit Larry is binnen

Fans van het originele Leisure Suit Larry kunnen een vreugdesprongetje maken, het geld om de remake te maken is binnen. De teller via Kickstarter staat inmiddels op meer dan 506.000 dollar.

Het target om een remake te maken van Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge, dat stamt uit 1987, was 500.000 dollar. Dat is dus inmiddels gehaald met nog zes dagen te gaan. Momenteel is er 506.253 dollar gedoneerd door 11260 donateurs.

Ontwikkelaar Replay Games is in ieder geval blij en bedankt iedereen via Twitter. Al Lowe de bedenker van het origineel werkt mee aan de remake. Het plan is om het spel uit te brengen op de PC en Tablets, met geheel nieuwe graphics en user interface.

VN: dit jaar één miljard toeristen

Dit jaar reizen voor de eerste keer één miljard mensen als toerist naar het buitenland. Dat heeft de Wereldhandelsorganisatie van de Verenigde Naties (WTO) woensdag gezegd. De mijlpaal wordt vermoedelijk in de herfst bereikt.

Het aantal toeristen zou met dit aantal ongeveer vier procent hoger zijn dan het totaal van vorig jaar. In 1950 reisden nog 25 miljoen mensen als toerist naar een ander land. De VN tellen alleen mensen mee die ten minste één nacht in het buitenland verblijven.

"Het is nogal wat als je bedenkt dat één miljard mensen de grens zijn overgestoken. Het toont uit sociologisch oogpunt aan hoe dingen zijn veranderd", zei Carlos Vogeler, regionaal directeur van de WTO voor de Amerika's, op een conferentie in Puerto Rico. "Twintig, dertig jaar geleden stierven veel mensen zonder ooit verder dan honderd kilometer van huis te zijn geweest."

Volgens de organisatie zullen er in 2020 1,4 miljard toeristen zijn en in 2030 1,8 miljard.

De best bezochte landen zijn momenteel Frankrijk, de Verenigde Staten en China.

'Bijna akkoord over bezuinigingen'

De VVD, het CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks naderen een akkoord over een alternatief bezuinigingspakket. Dat meldt Nu.nl woensdagavond op basis van bronnen. Als de partijen eruit komen, heeft het demissionaire kabinet een meerderheid in de Tweede Kamer voor het pakket.

Volgens Nu.nl moet nog wel veel worden geschoven met budgetten. Woensdagavond lukt het waarschijnlijk niet meer om tot een finale begroting te komen.

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) overlegde woensdag met oppositiefracties over het opstellen van een bezuinigingspakket. Hij sprak meerdere keren met D66, GroenLinks en de ChristenUnie.

De Jager probeert het met de Tweede Kamer eens te worden over bezuinigingsvoorstellen die uiterlijk 30 april naar Brussel moeten worden gestuurd. De Europese Commissie wil weten hoe Nederland volgend jaar het begrotingstekort gaat terugbrengen tot drie procent. Onderhandelingen daarover tussen de voormalige gedoogcoalitie liepen zaterdag stuk.

[CL] Uitslag Real Madrid - Bayern München

Bayern Munchen heeft de finale van de Champions League gehaald. Na de 2-1 overwinning in eigen huis vorige week tegen Real Madrid, verloor het woensdag met dezelfde cijfers. Omdat er in de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin bleken de bezoekers het sterkst (3-1). 

Real begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Nadat David Alaba de bal tegen de hand kreeg, benutte Cristiano Ronaldo de daarvoor toegekende strafschop. Niet veel later had het al gelijk kunnen staan, ware het niet dat Arjen Robben vrij voor doelman Iker Casillas de bal over schoot.

Bayern bleef aandringen en had lichtjes het initiatief, toch was het Real dat de voorsprong vergrootte. Mesut Özil zette met een mooie pass Cristiano Ronaldo vrij voor Manuel Neuer en scoorde zijn tweede doelpunt van de avond.

Ook na deze treffer bleef Bayern zoeken naar mogelijkheden en ze kregen in de 26ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Mario Gomez werd in de zestien meter door Pepe naar de grond gewerkt en scheidsrechter Kassai wees naar de stip. De strafschop werd genomen door Arjen Robben en ging via de vingers van Casillas en de paal in het doel; 2-1. Wat betekende dat er bij deze stand verlengd zou gaan worden.

Hierna werd de wedstrijd leuker en leuker met kansen voor beide ploegen. De beste mogelijkheid was voor Bayern Munchen op slag van rust. De vrije trap van Robben werd echter knap gepareerd door Casillas, waardoor het in de eerste helft bij 2-1 bleef.

Ronaldo zette Real op een 1-0 voorsprong (Foto: Pro Shots)Ronaldo zette Real op een 1-0 voorsprong (Foto: Pro Shots)

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Met name Real Madrid durfde geen onnodige risico's te nemen en leek met de handrem erop te spelen. Bayern ging ook niet voluit maar kreeg wel de betere kansen. De beste was voor  Gomez, maar hij kon de voorzet van Robben niet goed onder controle krijgen en kwam tot een slap schot die Casillas simpel kon vangen. Er werd dus niet gescoord in de tweede helft waardoor de wedstrijd werd voortgezet met twee keer vijftien minuten verlenging. 

In die verlengingen bleven beide ploegen voorzichtig spelen met af en toe een poging tot een mogelijkheid. Vijf minuten voor tijd kwam er toch wat opwinding. Eerst was het invaller Esteban Granero die zich in een duel met Neuer te opzichtig liet vallen en niet veel later stond Gonzalo Higuaín net buitenspel en werd voorkomen dat hij alleen op Neuer kon aflopen.  Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en konden beide elftallen zich opmaken voor de strafschoppen.

Nadat Alaba de eerste strafschop van Bayern had benut, zag Cristiano Ronaldo Manuel Neuer zijn inzet tegen houden. De tweede strafschop van Real genomen door Kaká werd eveneens gemist en omdat Gomez Bayern al op 2-0 had gezet, zat Bayern op rozen.

Toni Kroos mistte echter zijn strafschop en kwam de spanning terug doordat Xabi Alonso wel trefzeker was. Toen ook Philipp Lahm mistte kreeg Real weer hoop. Deze werd echter weer de grond in geboord toen Ramos de bal hopeloos over het doel schoot. Onder een luid fluitconcert mocht Bastian Schweinsteiger aanleggen voor de winnende strafschop. De gelouterde middenvelder faalde niet en schoot zo zijn ploeg naar de finale in de eigen Allianz Arena. De finale zal worden gespeeld op zaterdag 19 mei tegen Chelsea dat gisteren verrassend Barcelona uitschakelde.

Real Madrid

2 - 1

Bayern München

 6' Ronaldo (pen)
 14' Ronaldo
   27' Robben (pen)
 
Ronaldo
Kaká
Xabi Alonso
Sergio Ramos

Bayern wint na
strafschoppen met 1-3

Alaba
Gomez
Kroos
Lahm
Schweinsteiger
 
 Gele kaart: Pepe, Arbeloa, Granero (Real Madrid), Alaba, Robben, Luiz Gustavo, Badstuber (Bayern München)
 
Stadion: Santiago Bernabeu, Madrid
Toeschouwers: 70.000
Arbiter: Kassai (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Casillas
Arbeloa
Ramos
Pepe
Marcelo
Di María (Kaká/75)
Xabi Alonso
Özil (Granero/111)
Khedira
Ronaldo
Benzema (Higuaín/106)
  Neuer
Lahm
Boateng
Badstuber
Alaba
Robben
Luiz Gustavo
Kroos
Schweinsteiger
Ribéry (Müller/95)
Gómez

FNV sleept Albert Heijn voor de rechter

Vakbond FNV Bondgenoten heeft een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn. De vakbond beweert dat AH heeft beloofd het aantal uitzendkrachten in zijn distributiecentra drastisch te verminderen, en wil dit via de rechter afdwingen. Het kort geding dient vrijdag.

In de distributiecentra van de supermarktketen werken drieduizend mensen in vaste dienst. Daarbovenop bestaat er een flexibele schil van uitzendkrachten ter grootte van veertig tot vijftig procent van het aantal vaste werknemers. Volgens de vakbond heeft AH beloofd het aantal extra tijdelijke werknemers terug te brengen naar 23 procent.

Een woordvoerder van AH betwist het bindende karakter van de afspraak. "Het terugbrengen van het percentage extra uitzendkrachten was onderdeel van besprekingen over een nieuwe cao, maar maakte deel uit van een pakket aan onderwerpen waar geen overeenstemming over is bereikt."

"We zijn daarom verbaasd over dit kort geding. De vakbond heeft in januari nota bene zelf de besprekingen afgebroken", besluit de zegsvrouw.


FNV sleept Albert Heijn voor de rechter (Foto: Novum)

Veel onduidelijkheid over toekomst Di Matteo

Trainer Roberto Di Matteo doet het goed bij Chelsea. In de competitie is een ticket voor de Champions League in zicht, en in de huidige editie van dat toernooi is Chelsea finalist. Dat wil echter niet zeggen dat de Italiaan hoe dan ook trainer blijft bij Chelsea. Er heerst onduidelijkheid over zijn toekomst. 

De hoge heren van de Londense topclub hebben het liefst een grote naam als opvolger van interim-trainer Di Matteo, maar met zijn goede prestaies heeft hij vele andere mensen voor zich gewonnen. "Sinds Robbie op de bank zit hebben we vijftien wedstrijden gespeeld. Tien keer winst, vier keer gelijk en een nederlaag, het is een goede ontwikkeling", geeft preses Ron Gourlay volmondig toe.

Toch is Gourlay voorlopig nog niet volledig achter zijn huidige trainer te krijgen. "We hebben besloten niet in te gaan op speculaties. We hebben nog enkele belangrijke wedstrijden voor de boeg", houdt hij alles in het midden tegenover Talksport.

Gemeente stemt in met nieuw stadion VVV

VVV-Venlo heeft groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw stadion. De Venlose gemeenteraad stemde woensdagavond in met de plannen voor het nieuwe onderkomen en het bijbehorende Multifunctioneel Centrum (MFC). Met dit besluit kan de ontwikkeling van het stadion van start gaan, meldt de nummer zestien van de Eredivisie. De bouw start naar verwachting begin volgend jaar.

Voorzitter Hai Berden is blij met het besluit van de Venlose gemeenteraad. "Dankzij de komst van het multifunctionele stadion kan VVV-Venlo uitgroeien tot een stabiele eredivisieclub", zegt hij. "We zijn toe aan een accommodatie die voldoet aan de eisen van deze tijd. Het MFC is niet alleen een voetbalstadion, maar ook een plek waar evenementen kunnen worden georganiseerd."

Commotie om stunt met koe in Drachten

Veel commotie in het centrum van Drachten toen omstanders zagen dat men van plan was een koe op het dak van het voormalige ING-bankgebouw te hijsen. De politie werd gewaarschuwd, welke met drie wagens uitrukte. Ook de dierenambulance was ter plaatse.

Het bleek om een in scène gezet incident te gaan, een stunt van de gemeente Smallingerland om aandacht te vragen voor duurzaamheid. De actie met de koe, die niet van de grond is geweest, vormde de finale van een door de gemeente geënsceneerde strijd tussen de gemeente Smallingerland en een fictief bedrijf uit China om platte daken te mogen bebouwen.

The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part 1

Misschien wel dé filmreeks met de meest uiteenlopende meningen: Twilight. De een vindt het fantastisch, smelt weg bij de liefde in de film en hoort bij Team Edward of Team Jacob. De ander vindt het echt vreselijk, bespot het feit dat de Twilight-vampieren glinsteren en vindt het juist te zoet. Maar de cijfers liegen er niet om en dus vinden de makers het wel allemaal prima. Met de laatste film werd ruim 700 miljoen dollar verdiend. Eind november komt deel 2 uit en onlangs is Breaking Dawn: Part 1 verschenen.

Leden CDA mogen lijsttrekker kiezen

De leden van het CDA mogen kiezen wie zij als lijsttrekker van de partij willen. Dat maakte partijvoorzitter Ruth Peetoom bekend na een vergadering van het partijbestuur in Utrecht.

Kandidaten kunnen zich tot 4 mei aanmelden. Enkele dagen later worden zij dan gepresenteerd aan de leden. In een eerste stemronde wordt het aantal gegadigden teruggebracht naar twee, waarna een tweede en laatste stemronde volgt. Op 1 juni moet dan duidelijk zijn wie de nieuwe lijsttrekker wordt.

Leden CDA mogen lijsttrekker kiezen
Leden CDA mogen lijsttrekker kiezen (Foto: ANP)

Meisje komt om bij botsing met lijnbus

Een 12-jarig meisje uit Groningen is woensdag om het leven gekomen bij een botsing met een lijnbus in haar woonplaats. Een 11-jarig meisje, eveneens uit Groningen, is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van de politie.

Het ongeval vond omstreeks 17.45 uur plaats op de Johan van Zwedenlaan. De meisjes waren op de fiets en zagen vermoedelijk de lijnbus over het hoofd toen zij overstaken.

In de bus zaten verschillende passagiers. Zij zijn samen met de buschauffeurs opgevangen door de busmaatschappij en krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Hollande wil begrotingsverdrag EU openbreken

Als hij wordt gekozen zal de Franse presidentskandidaat François Hollande de andere Europese leiders direct vragen het akkoord over het terugbrengen van de schuldenlast van de EU-landen open te breken. Dat heeft de socialist Hollande, die zondag in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zittend president Nicolas Sarkozy versloeg, woensdag gezegd op een persconferentie.

Als hij de op 6 mei te houden tweede ronde wint zal Hollande de leiders van de andere landen van de Europese Unie de dag daarop een brief sturen met een voorstel voor een 'groeipact', dat toegevoegd zou moeten worden aan het bestaande verdrag, dat voorziet in strenge begrotingsregels. Hollande pleit voor het uitgeven van gezamenlijke euro-obligaties voor de financiering van infrastructurele projecten.

De peilingen wijzen erop dat Hollande Sarkozy ook in de tweede ronde zal verslaan.

Het Europese begrotingsverdrag kwam eind januari tot stand onder aanvoering van Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het treedt in werking zodra de parlementen van twaalf landen het geratificeerd hebben. Het verdrag behelst onder andere dat een land een automatische sanctie krijgt, als het een begrotingstekort heeft van meer dan drie procent. Die regel staat sinds de val van het kabinet ook in Nederland ter discussie.


Hollande wil begrotingsverdrag EU openbreken (Foto: Novum)

Lichte aardschok bij Sappemeer

Bij het Groningse Sappemeer heeft woensdagavond een lichte beving van 2.0 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Dat meldt een woordvoerder van het KNMI. Een aardbeving met een dergelijke kracht veroorzaakt meestal niet veel schade. Wel hebben veel mensen de beving waarschijnlijk gevoeld.

De aardbeving deed zich rond 19.25 uur voor ten noordoosten van Sappemeer. Het KNMI had ongeveer twee uur later zo'n vijftien meldingen binnengekregen over de beving. Veel mensen hoorden een knal. De meesten maakten zich echter niet zo veel zorgen, aldus de woordvoerder.

Een beving met een kracht van 2.0 op de schaal van Richter komt in Nederland ongeveer tien keer per jaar voor.

Boonen droomt van winnen WK

Tom Boonen droomt al hardop van het winnen van het wereldkampioenschap wielrennen later dit jaar in Valkenburg. De Belg verkende vandaag samen met negen andere Belgische renners het parcours in Limburg.

"We hebben het parcours verkend. Het zal zwaar zijn door de wind en eventueel regen. Ik denk dat het een koers wordt voor klassieke renners die in vorm zijn. Als ik goed ben, moet ik dat aankunnen. Nog eens het WK winnen, daar droom ik van," aldus Boonen tegenover Sporza. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix dit jaar is bang dat de Belgische toppers, waartoe behalve Boonen ook Phillipe Gilbert behoort, elkaar in de wielen rijden. "Zeker niet. We zijn eigenlijk allemaal generatiegenoten. We rijden al vijftien jaar samen en hebben nog geen grote fouten gemaakt op een wereldkampioenschap."

Philippe Gilbert wilde nog weinig zeggen over zijn kansen op het WK. "Het is nog lang, we zien wel. Ik hoop gewoon dat we in de finale van dit WK nog met een paar Belgen vertegenwoordigd zijn en dan komt het erop aan om de juiste beslissing te nemen. Als de finish boven op de Cauberg had gelegen, had ik veel kans gemaakt. Nu ligt hij 1,5 kilometer na de top en heb ik wat minder kans. Ik denk dat een Sagan-in-vorm moeilijk te kloppen zal zijn. Maar ik zal het zeker proberen."

Aston Villa behoudt vertrouwen in trainer McLeish

Trainer Alex McLeish bevindt zich in zware tijden. Zijn ploeg Aston Villa verloor dinsdag van Bolton Wanderers, en staat daardoor nog maar drie punten boven de degradatiestreep.

Desondanks behoudt de trainer het vertrouwen van de hogere regionen binnen de club. De beleidsbepalers Randy Lerner en Paul Faulkner begrijpen dat er voor de supporters veel reden is tot zorg, maar bevestigen dat de trainer op hun steun kan rekenen. Dat de club pijnlijke tijden doormaakt staat vast, maar daar willen ze de trainer niet de schuld van geven.

"We willen de frustraties binnen de club en bij de Villa-fans openlijk erkennen. Maar belangrijk voor ons en voor de raad van bestuur, is hoe wij op dit moment omgaan met tegenslag en de druk die de tegenslagen teweeg brengt", zo laten de heren gezamenlijk weten tegenover Sky Sports.

"Onze horizon wordt momenteel gevormd door de volgende drie wedstrijden, en we moeten ons eigen lot onder controle zien te houden. Onze jonge spelers zullen arm in arm met de ervaren jongens hard moeten vechten voor de toekomst van de club op Premier League-niveau", laten Faulkner en Lerner duidelijk blijken dat de pijnlijke situatie van de club niet alleen de trainer aangaat.

SP: 8 miljard snijden, 3 miljard stimuleren

De SP wil volgend jaar acht miljard euro bezuinigen. Dat is de inbreng van de SP donderdag tijdens het debat over de begroting van volgend jaar, meldt de partij woensdagavond.

De SP wil onder meer snijden in de kosten voor uitkeringsinstantie UWV door werkgevers te laten meebetalen aan de uitvoeringskosten van de Werkloosheidswet. Ook wil de partij snijden in defensie en de prestatiebeloning in het onderwijs schrappen. Verder moeten de premies voor de ziektekostenverzekering inkomensafhankelijk worden, waardoor de zorgtoeslag zou kunnen worden afgeschaft.

Daarnaast wil de partij de inkomsten van de overheid verhogen door onder meer een vermogens- en een bankenbelasting. Ook moeten belastingconstructies van opkoopfondsen om de winstbelasting te omzeilen worden aangepakt.

Ook wil de SP in 2013 eenmalig drie miljard investeren 'om de economie een impuls te geven en vooral de bouw en het midden- en kleinbedrijf te versterken'.

SP-leider Emile Roemer stelt dat het in de bouw 'gruwelijk' mis dreigt te gaan. "Om het economisch herstel te versnellen, is het belangrijk om banen te scheppen, het mkb te ondersteunen en investeringen in infrastructuur te versnellen. Wie nu de economie stimuleert, hoeft in de toekomst veel minder te bezuinigen."


SP: 8 miljard snijden, 3 miljard stimuleren (Foto: Novum)

UCI zoekt doping bij Astana

De internationale wielerunie UCI is de verrassende recente successen van de Astana-ploeg in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik niet ontgaan. De wielerbond heeft gisteren voor de start van de Ronde van Romandië een grote controle gedaan bij de ploeg, maar benadrukt dat het om routine-onderzoek gaat.

Sportdirecteur van de Kazachse ploeg Guido Bontempi was volgens L'Équipe niet blij met de inval die in Frankrijk gedaan werd. De ploeg stond in Romandië aan het vertrek met onder meer Kashechkin, Kreuziger en Brajkovic. De 32-jarige Kashechkin is in 2007 al eens uit de Tour de France gezet vanwege bloeddoping. Ook zijn ploeggenoot Alexandre Vinokourov overkwam het dat jaar.

Een maand later werd Kashechkin positief getest bij een controle in het Turkse Belek, waarna Astana hem ontsloeg. De coureur die als derde eindigde in de Vuelta a España van 2006 werd in 2010 na zijn schorsing opgepikt door Lampre. Vorig jaar mocht hij weer voor Astana koersen.

De Jager tegen voorstel hogere EU-begroting

Nederland zal niet instemmen met een verhoging van de EU-begroting volgend jaar met bijna 7 procent. "Dat is een veel te hoog percentage, dat is niet denkbaar", zei minister Jan Kees de Jager (Financiën) woensdag in een eerste reactie op het voorstel van de Europese Commissie.

Kamerleden winden zich op over het voorstel van Brussel. "Een grove schande. Er moeten minder miljarden naar de EU, niet meer", liet PVV-leider Geert Wilders weten. "Welke Nederlander wil nu miljarden in Nederland bezuinigen terwijl we miljarden aan de bureaucraten in de EU geven. Gekkenwerk!", vervolgt Wilders.

Ook SP-leider Emile Roemer is tegen: "Als je begint met 7 procent lager, dan komen we een heel eind." PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk vindt een nominale nullijn een beter idee. "Hier gaat alles in de min, op allebestuurslagen, zoals de provincies en de gemeenten. Het is merkwaardig dat de EU dan meer geld krijgt, terwijl dat ook gewoon een bestuurslaag is."

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie maakte woensdag bekend dat de verhoging van zijn begroting nodig is om volgend jaar aan eerder gedane verplichtingen te voldoen.

De Jager tegen voorstel hogere EU-begroting
De Jager tegen voorstel hogere EU-begroting (Foto: ANP)

Gingrich stopt verkiezingsrace VS

De Republikein Newt Gingrich maakt een einde aan zijn campagne voor de Republikeinse kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap. Hij schaart zich achter Mitt Romney. Dat hebben twee adviseurs van Gingrich woensdag gezegd.

Gingrich liet de afgelopen dagen al doorschemeren dat hij zijn campagne er wel eens aan zou kunnen geven. Verrassend was dat niet, omdat hij in de voorverkiezingen ver achter Romney stond.

De Republikein hoopte in de staat Delaware nog voor een verrassing te kunnen zorgen, maar ook daar gaven de kiezers de voorkeur aan Romney.

Volgende week dinsdag wordt een punt achter de verkiezingsrace van Gingrich gezet.


Gingrich stopt verkiezingsrace (Foto: Novum)

Lady Gaga krijgt Indonesische kledingwaarschuwing

Lady Gaga moet zich in Indonesië niet te bloot kleden. Amidan, het hoofd van het hoogste islamitische orgaan in het land, vindt dat de zangeres haar outfits aan moet passen aan de normen en waarden van het land. "De meeste mensen hier zijn moslim en we tolereren haar niet-verhullende kleding en sexy optredens niet", zegt Amidan.

"Als Lady Gaga niet van plan is om aan onze wensen te voldoen, kan ze haar optreden hier beter afzeggen", gaat Amidan van de Indonesische Ulemaraad verder tegen de Amerikaanse krant American Free Press. "Laat onze natie alstublieft in haar waarde."

De blonde zangeres treedt 3 juni op in Jakarta. De concertorganisator heeft de wensen van de moslimorganisatie doorgegeven aan het management van Lady Gaga. "Ze zeiden dat ze het land waar ze optreedt zal respecteren", zegt concertorganisator Big Daddy. "Maar we hebben geen idee wat ze aan zal trekken."

Lady Gaga start vrijdag met haar wereldtournee. Dan staat ze met The Born This Way Ball in Zuid-Korea. De 26-jarige zangeres komt ook naar Nederland. Gaga staat op 17 en 18 september in de Ziggo Dome in Amsterdam.

OM legt zich neer bij uitspraak zaak skimoord

Het Openbaar Ministerie gaat toch niet in cassatie tegen de uitspraak in de Tsjechische skimoordzaak. Twee mannen uit Soesterberg kregen in die zaak drie weken geleden in hoger beroep zeven jaar cel opgelegd. Het OM had veertien jaar geëist tegen ze voor de moord op hun reisgenoot tijdens een skivakantie.

De twee mannen van 20 en 22 kregen op de eerste avond van hun vakantie ruzie met hun 29-jarige vriend. Op de weg terug van een restaurant staken ze hem neer en lieten hem achter in de kou. Hij overleed in een ziekenhuis.

Volgens het OM was sprake van moord. De rechtbank, die eerder acht jaar cel oplegde, en het gerechtshof hielden het bij doodslag. Volgens het hof was geen sprake van voorbedachten rade aangezien de drie vrienden waren, de ruzie kort daarvoor was ontstaan en de drie onder invloed van alcohol waren.

Het OM laat woensdag in een verklaring weten na bestudering van het vonnis af te zien van een stap naar de Hoge Raad. Die zou zich toch niet opnieuw buigen over de hele zaak, maar alleen kijken of de juiste procedures zijn gevolgd en het recht juist is toegepast. Dat betwist het OM niet. De straf van de twee mannen uit Soesterberg is nu definitief.

Buma sloopt jeugd-internetstation

Een internetradiostation dat is opgezet door vijf jongens in de leeftijd van 10 tot 12 jaar is noodgedwongen gestopt nadat Buma-Stemra/Sena een factuur stuurde van maar liefst 2.300 euro. Dat meldt Omroep Zeeland op haar website. Dit zouden de jaarlijkse kosten zijn voor de jongens om hun radiostation te mogen blijven behouden.

Radio HKZ uit Heinkenszand zenden sinds een paar maanden uit via internet, maar Buma-Stemra vindt dat ze hiervoor een forse vergoeding schuldig zijn. Buma-Stemra int auteursrechtenvergoedingen voor de muziekindustrie en verdeelt dit naar eigen zeggen onder de muzikanten en uitgevers.

In februari maakte omroep Zeeland nog een reportage over de jonge DJ's, die nu hard op zoek zijn naar sponsors zodat ze hun hobby kunnen blijven uitoefenen.

Keet! valt op 'echtheid' Ben Saunders

Keet! is gevallen op de 'echtheid' van Ben Saunders. De zangeres en actrice heeft het sinds kort gezellig met Saunders. "Het klopt, we vinden elkaar leuk."

"Ik moet wel zeggen dat bepaalde kranten en bladen het eerder wisten dan wijzelf", vertelt Keet!, die eigenlijk Yvonne Coldeweijer heet, aan RTL Boulevard. Al weken gingen geruchten over de relatie van de twee. Ook de 28-jarige Saunders geeft toe dat hij samen is met Keet! "Het is officieel, we zijn vreselijk verliefd", twittert hij.

De 25-jarige blondine vind het vooral leuk dat Saunders zo 'echt' is. "What you see is what you get. En ik vind het leuk dat hij ook om mij kan lachen." Verder vindt Coldeweijer het positief dat haar geliefde 'dezelfde ambities' heeft. "Het slokt best wel een stuk van je leven op als je in dit vak zit."

Vettel: "Red Bull is wat zelfvertrouwen kwijt"

Wereldkampioen Sebastian Vettel won afgelopen weekend de Grand Prix van Bahrein. Makkelijk ging het in tegenstelling tot geheel vorig seizoen niet. De Duitser gaat inmiddels weer aan de leiding van het kampioenschap, maar domineren zit er volgens hem niet in.

"Het zit dit jaar heel dicht bij elkaar en wij missen wat van het zelfvertrouwen dat we vorig seizoen hadden, waardoor alle kleine details veel zwaarder wegen en meetellen," zei Vettel in het Britse Metro. De Duitser is het eens met zijn teambaas Christian Horner die eerder al zei dat het seizoen 2012 grillig zal gaan verlopen.

"Ik ben bovendien nog steeds niet helemaal gelukkig met hoe we ervoor staan, al denk ik wel dat we nog behoorlijk wat vooruitgang kunnen maken. We hebben immers pas vier races achter de rug en het potentieel van onze bolide is groot, dus we moeten gewoon hard blijven werken om dat eruit te halen," ging Vettel verder. "De komende test in Mugello wordt voor ons dan ook erg belangrijk. We hebben daar mooi een paar dagen de gelegenheid om een aantal zaken uitgebreid te testen en evalueren, zodat we de auto competitiever kunnen maken voor de Grand Prix van Spanje."

Winnaar FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Deze week maakte je kans op een T-shirt van Ghost Recon in maat L. Het enige wat je moest doen om kans te maken is de Ubi-moeilijke vraag beantwoorden:  Het hoeveelste volwaardige deel uit de Ghost Recon-franchise is Ghost Recon Future SoldierHet antwoord is de vierde in de reeks.

De gelukkige die het T-shirt in de brievenbus mag verwachten is Gluttony. Gefeliciteerd, de prijs wordt zo spoedig mogelijk opgestuurd! Volgende week maandag is er weer een prijsvraag, tot dan!

Prijs

Beslag op inkomsten Wibi Soerjadi

Er is beslag gelegd op de recettes van Wibi Soerjadi. Dat heeft de advocaat van Obbo Spanjaard, de schuldeiser van de pianist, laten weten aan RTL Boulevard. De opbrengsten van Soerjadi's optredens gaan nu naar Spanjaard.

De advocaat van Spanjaard zegt verder dat andere beslagleggingen nog worden onderzocht. Het management van Soerjadi was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Eind maart werd duidelijk dat Soerjadi een rechtszaak die hij in 2009 leek te hebben gewonnen, alsnog had verloren. De pianist regelde jaren geleden dat muziekhandel Spanjaard BV de zorg over zijn Bösendorfer vleugel op zich nam. Volgens Soerjadi ging het om een sponsordeal, maar dat betwist de muziekhandel. Soerjadi moet nu 175.000 euro betalen aan Spanjaard BV.

John Ewbank is stapelgek op Miss Nederland

John Ewbank is verliefd op Kelly Weekers. De twee leerden elkaar enkele maanden geleden kennen via wederzijdse vrienden. "Het is allemaal nog heel pril."

"We waren allebei niet echt toe aan iets vasts, dus we hebben elkaar heel rustig leren kennen", vertelt de 43-jarige liedjesschrijver aan RTL Boulevard. "Onlangs hebben we pas uitgesproken dat we diepere gevoelens voor elkaar hebben."

Ewbank was eerder getrouwd met Ellemieke Vermolen en Vivian Reijs, met wie hij een dochter kreeg. Weekers, die ruim twintig jaar jonger is dan Ewbank, werd vorig jaar tot Miss Nederland Universe gekroond.

Lokale interruptie: Een mooi congres

Het is weer eens vroeg mijn bed uit stappen op een vrije dag en om half negen sta ik op het station. Op het perron heb ik afgesproken met Paul Gielen, die nieuw is. Jessica is er niet (ze bleek zich verslapen te hebben). Toch zijn we niet alleen. Twee Limburgse leden die ik via de Jonge Democraten ken staan ook op het perron. Met zijn vieren reizen we naar Rotterdam. Daar, in het Luxor Theater, is het partijcongres van D66. Ondertussen bespreken we de laatste roddels uit de politiek. Met name de breuk in het Limburgse College.

[Serie A] Juve en Milan boeken zwaarbevochten zeges

Juventus heeft woensdag in de Serie A de voorsprong van drie punten op achtervolger AC Milan intact gehouden. De koploper won door een late treffer van Marco Borriello met 1-0 bij hekkensluiter Cesena.

Milan zegevierde met Urby Emanuelson en Mark van Bommel in de basis met dezelfde cijfers over Genoa, eveneens door een treffer vlak voor tijd van Kevin-Prince Boateng. Met nog vier speelronden te gaan bedraagt het verschil nog altijd drie punten in het voordeel van de Oude Dame.

Juventus kreeg al na negen minuten een unieke kans om op voorsprong te komen. Andrea Pirlo miste echter een strafschop. Die misser leek hem duur komen te staan, maar tien minuten voor tijd brak invaller Borriello de ban. Cesena is door de nederlaag officieel gedegradeerd.

Ook concurrent Milan boekte een zeer moeizame zege. De titelhouder drukte Genoa vooral in de tweede helft achteruit, maar pas vijf minuten voor tijd werd het overwicht in de score uitgedrukt, via Boateng. Daarvoor hadden vier mogelijkheden, waarvan een voor Emanuelson, niets opgeleverd. Het laatste kwartier speelden de bezoekers met tien man na een rode kaart voor Bosko Jankovic.


Juve en Milan boeken zwaarbevochten zeges (Foto: Novum)

FC Eindhoven denkt aan zevental PSV

PSV heeft plannen om in het nieuwe een zevental spelers aan sattelietclub en stadsgenoot FC Eindhoven te verhuren. Dit schrijft Voetbal International vandaag.

Het gaat met name om spelers die nog niet toe zijn aan de stap naar de selectie van PSV. Maikel Verkoelen, Imad Najah, Stefano Marzo, Jason Bourdouxhe, Peter van Ooijen en keeper Benjamin van Leer staan op de nominatie om tijdelijk naar het Jan Louwers-stadion te verhuizen.

FC Eindhoven wil in de komende periode proberen de spelers te overtuigen naar de tweede club van Eindhoven te komen. Op die manier kunnen ze ervaring op doen in de hoofdmacht van een kleinere club en maken ze bovendien speelminuten in officiële wedstrijden.

Visceral Games bezig met onbekende game

Er is een cv opgedoken van een medewerker bij Visceral Games. Het cv toont ons dat Visceral bezig is met Dead Space 3, Army of Two 3 en een nog onbekende game.

Voor Dead Space 3 en Army of Two 3 gingen al een tijdje geruchten dat ze in ontwikkeling waren. De games zijn volgens het cv al sinds 2009 in de maak. Verwacht wordt dat alledrie de games op de E3 bekendgemaakt zullen gaan worden.

Shinji Mikami onthult concept art van Zwei

De man achter Resident Evil, Shinji Mikami, werkt aan een nieuwe game. Niet geheel verrassend is het wederom een survival horror game met de codenaam Zwei.

Mikami's nieuwe studio Tango Gameworks maakt het spel en Bethesda zal het uitgeven. Volgens het Japanse magazine Famitsu zal Zwei vol zitten met horrorelementen zoals we die kennen van Mikami. De ontwikkeling is nog in een vroeg stadium en daardoor is er nog niet veel over het spel bekend.

Mikami kondigde het project al begin 2010 aan, maar Zwei komt zeker niet voor 2013 uit. Om alvast een beetje van de sfeer te proeven die we in het spel kunnen verwachten is er een concept art verschenen.

zweizwei

3DS regeert over Japan

De Nintendo 3DS blijft het goed doen in Japan. De handheld van Nintendo heeft negen games in de top tien staan met Fire Emblem Awakening op de eerste plaats. Hardware-matig doet de handheld het ook zeer goed.

Hieronder de softwarecijfers met tussen de haakjes de totale aantallen sinds de release.

  1. [3DS] Fire Emblem Awakening (Nintendo, 04.19.2012): 242,600 (New)
  2. [3DS] Code of Princess (Agatsuma, 04.19.2012): 19,554 (New)
  3. [3DS] Super Mario 3D Land (Nintendo, 11.03.2011): 14,491 (1,519,303)
  4. [PSP] 2nd Super Robot Wars Z Saisei Volume (Namco Bandai, 04.05.2012): 13,560 (313,402)
  5. [3DS] Monster Hunter 3G (Capcom, 12.10.2011): 13,069 (1,403,296)
  6. [3DS] Kingdom Hearts 3D (Square Enix, 03.29.2012): 12,881 (289,668)
  7. [3DS] Kid Icarus Uprising (Nintendo, 03.22.2012): 10,915 (231,558)
  8. [3DS] Mario Kart 7 (Nintendo, 11.03.2011): 10,892 (1,660,759)
  9. [3DS] Chou Rich Tamagotchi Puchi Puchi Omisecchi (Namco Bandai, 04.19.2012): 8,453 (New)
  10. [3DS] Detective Conan: Prelude From the Past (Namco Bandai, 04.19.2012): 8,312 (New)
  11. [PS3] Pro Baseball Spirits 2012 (Konami, 03.29.2012): 7,954 (139,758)
  12. [PSP] Pro Baseball Spirits 2012 (Konami, 03.29.2012): 7,833 (111,919)
  13. [NDS] Pokemon + Nobunaga’s Ambition (Pokemon, 03.17.2012): 6,976 (302,950)
  14. [3DS] Mario & Sonic AT London Olympics (Nintendo, 03.01.2012): 6,104 (137,326)
  15. [WII] Wii Sports Resort Wiimote Plus Pack (Nintendo, 11.11.2010): 4,567 (919,259)
  16. [PSP] Seinarukana Oriharicon no Mei no Shita ni (Cyber Front, 04.19.2012): 4,406 (New)
  17. [PSP] War in the North: Lord of the Rings (Warner, 04.19.2012): 4,199 (New)
  18. [PSP] Detective Conan: Prelude From the Past (Namco Bandai, 04.19.2012): 4,037 (New)
  19. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo, 08.04.2010): 3,967 (3,550,906)
  20. [PSP] Miyako Awayuki no Utage (Idea Factory, 04.19.2012): 3,824 (New)

Hieronder de hardwarecijfers met tussen de haakjes de cijfers van vorige week.

  • 3DS: 84,760 (63,796)
  • PS3: 16,390 (17,765)
  • PSP: 11,779 (13,166)
  • PSV: 8,206 (8,250)
  • Wii: 7,025 (6,837)
  • X360: 1,282 (1,373)
  • PS2: 1,172 (1,212)
  • DSi LL: 760 (800)
  • DSi: 516 (633)

Omar m'a tuer

Als Mevrouw Marchal, een rijke weduwe en woonachtig in een prachtige villa in Mougins vlakbij Cannes, vermoord wordt, wijst het belangrijkste bewijs richting de tuinman Omar Raddad. Op de muur van haar kelder staat met grote bebloedde letters geschreven "Omar m'a tuer", Omar heeft mij vermoord. Is Omar de werkelijke moordenaar of geldt ook hier dat de verdachte onschuldig is tot het tegendeel bewezen is? 

Honderden 'ontslagen' leraren in ongewisse

Honderden medewerkers in het speciaal onderwijs hebben een ontslagaanzegging ontvangen, hoewel de kans bestaat dat de plannen voor het passend onderwijs door de val van het kabinet niet doorgaan. In de provincies Noord-Holland en Utrecht alleen al gaat het om minstens 240 medewerkers, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb) woensdag.

Het kabinet wil driehonderd miljoen euro bezuinigen op het passend onderwijs. De Tweede Kamer stemde medio maart in met de plannen, die nu bij de Eerste Kamer liggen.

De bezuinigingen op het passend onderwijs stuiten op forse weerstand. Zo trokken begin maart nog vijftigduizend leraren naar de Amsterdam ArenA om te betogen tegen de plannen. De onderwijsbonden zijn bang dat personeel massaal op straat komt te staan en vrezen voor een slechtere kwaliteit van het onderwijs voor kwetsbare kinderen.

Door de val van het kabinet is het de vraag of de plannen doorgaan. De vakcentrales FNV, CNV en MHP gaven maandag aan te willen dat de bezuinigingen op het passend onderwijs controversieel worden verklaard.

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei dinsdag dat zijn partij het demissionaire kabinet pas te hulp schiet als een aantal maatregelen wordt teruggedraaid, waaronder de plannen op het gebied van passend onderwijs.

COD: Elite heeft nog wat waar te maken

Activision heeft aangegeven dat ze de klanten die ze boos hebben gemaakt afgelopen november terug moeten halen naar Call of Duty: Elite. Dit willen ze onder andere doen door nu 24 stuks DLC aan te bieden in plaats van de standaard 20.

Activision bracht vorig jaar naast de release van Modern Warfare 3 ook een service uit genaamd Elite. De service bleek de druk niet aan te kunnen en het heeft meer dan een maand geduurd voordat de service bruikbaar was voor veel spelers. Activision probeert nu deze mensen terug te winnen om te bewijzen dat nu wel alles werkt zoals het moet werken.

Naast de extra DLC brengt ontwikkelaar Beachhead ook nieuwe content naar de service nu alles goed gaat.

Schoofs en Hogenkamp naar kwartfinale Tunis

Bibiane Schoofs (1) en Richel Hogenkamp hebben woensdag de kwartfinale van het ITF-toernooi in Tunis bereikt. Schoofs won van de Turkse Pemra Özgen met 7-6 (4), 7-6 (5) en speelt bij de laatste acht tegen Ana Sacic uit Kroatië. Hogenkamp klopte Anett Kontaveitt uit Estland met 6-2, 6-3. De Doetinchemse treft nu Elena Bogdan uit Roemenië.

Lesley Kerkhove redde het net niet in de Tunesische hoofdstad. De Zierikzeese boog voor Marina Samayko uit Rusland in twee spannende sets: 6-4, 7-6 (5). Kerkhove was als qualifier het hoofdtoernooi binnengekomen.

Makau en Mutai niet op olympische marathon

De atletiekbond van Kenia heeft Patrick Makau en Geoffrey Mutai buiten de marathonselectie voor de Olympische Spelen van komende zomer in Londen gehouden. Dit werd vandaag bekendgemaakt.

Makau is wereldrecordhouder op de marathon. Bij de marathon van Berlijn van vorig jaar liep hij 2.03,38. Tijdens de marathon van Boston in 2011 liep Mutai met 2.03,02 de snelste tijd ooit. Die tijd werd echter niet erkend omdat het parcours niet voldeed aan de voorwaarden.

Het duo is gepasseerd voor de Spelen omdat ze allebei in de laatste marathon die ze liepen de meet niet wisten te halen. Makau deed dit in Londen, Mutai in Boston. De Keniaanse atletiekbond selecteerde wel Wilson Kipsang, tweevoudig WK-winnaar Abel Kirui en Moses Mosop voor de olympische marathon.

SOPN rekent op tientallen zetels

Naast de nieuwe partij van Hero Brinkman zal er bij de verkiezingen in september nog een nieuwe partij haar intrede doen.  De Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), mede opgericht door ufoloog Anton Teuben verwacht tientallen zetels binnen te slepen. 

Wat het meeste opvalt aan het partijprogramma is dat SOPN gratis stroom wil voor alle Nederlanders: “Dat kan makkelijk, de techniek daarvoor bestaat al. Die wordt alleen geboycot door oliemaatschappijen en gasbedrijven.” Verder is de boodschap van de partij helder als glas: "De gewone man blijft verstoken van de nieuwste inzichten en technieken die grote bedrijven en overheden wel hebben. Zo worden u en ik dom gehouden als het gaat om zaken als ufo's en buitenaardse bezoekers, massale bijensterfte, stralingsgevaar, complotten in de voedingsmiddelenindustrie."

Wie de lijsttrekker gaat worden is nog niet bekend aldus Teuben. Hij heeft aangegeven beschikbaar te zijn als de partij hem wil zien in die positie, maar vooralsnog is er voldoende keuze uit onder andere natuurkundigen, biologen, wetenschappers, docenten en een scala aan ervaringsdeskundigen die het lijsttrekkersschap kunnen vervullen.  

Drogba: ''Iedereen is jaloers op Chelsea'

Chelsea verraste gisteren vriend en vijand door ten koste van Barcelona de Champions League-finale te bereiken. Volgens spits Didier Drogba wekt die prestatie jaloezie.

"We hebben de finales van de Champions League en FA Cup bereikt, daar mogen we trots op zijn. Ik denk dat iedere club er van droomt om in deze positie te zitten. Iedereen is jaloers op Chelsea", aldus Drogba, die een penalty veroorzaakte, maar die gelukkig gemist zag worden door Lionel Messi.

Barça verzuimde in het eigen Camp Nou Chelsea, dat bovendien een uur met tien man speelde (rood John Terry), de genadeklap toe te dienen. "Iedereen bestempelde ons seizoen als verloren, maar kijk eens waar we nu staan", maakt Drogba een lange neus op de clubsite van The Blues.

Ondanks alle goede prestaties in de bekertoernooien waakt Drogba voor al te veel optimisme bij Chelsea. "Nu is het zaak niet te gaan zweven. We missen onze beste spelers in de CL-finale, dus het wordt erg lastig, of we nu Real Madrid of Bayern München treffen."

Westra: "Was absoluut niet super vandaag"

Lieuwe Westra werd vandaag weer eens verslagen door Bradley Wiggins. De Brit klopte hem nipt in het eindklassement in Parijs – Nice en vandaag in de Ronde van Romandië klopte hij de Vacansoleil-renner in de sprint. Westra lijkt desondanks op de weg terug na wat matige resultaten in de voorjaarsklassiekers.

"Ik was vandaag absoluut niet super, maar vanaf dat het bergop ging kon ik goed meekomen met het eerste deel van het peloton", zei Westra in een persbericht van zijn ploeg Vacansoleil. "De ploeg was vervolgens scherp en actief in de laatste kilometers. Toen ik zelf vooraan kwam te zitten heb ik me er in de sprint ook maar tussen gegooid. Het leermoment van vandaag is dat ik de volgende keer zelf aan moet gaan en kijken of ik dat vol weet te houden."

Voor de rest van de week weet de hardrijder nog niet wat hij kan verwachten: "Ik voelde me na de tweede plek in de Driedaagse de Panne wat minder in de klassiekers en ik had dan ook geen idee hoe het hier zou gaan. Gisteren in de proloog had ik pech met de regen en vandaag is de uitslag goed en waren de benen redelijk maar het moet nog echt lastig worden."

Jong meisje verkracht in Ede

Een jong meisje is dinsdagavond vermoedelijk verkracht in de buurt van een speelplaats in Ede. Dat meldt de politie woensdag. Het kind vertelde haar ouders dat haar iets was overkomen. In een ziekenhuis is vastgesteld dat het meisje waarschijnlijk is verkracht.

Het kind lichtte dinsdag rond 19.00 uur haar ouders in. Even daarvoor zou de verkrachting hebben plaatsgevonden in de buurt van een speelplaats aan de Spinozastate. Het kind is zeer aangedaan, maar mocht na medisch onderzoek naar huis. Voor het slachtoffer en haar ouders is hulpverlening ingeschakeld.

De politie heeft vijftien rechercheurs op de zaak gezet. Wat er precies met het meisje is gebeurd, is nog onduidelijk. De dader is vermoedelijk een blanke jongeman. De politie houdt woensdag een buurtonderzoek.

Rus niet naar kwartfinale Fes

In tegenstelling tot Kiki Bertens heeft Arantxa Rus niet de kwartfinale weten te bereiken van het WTA-toernooi van het Marokkaanse Fes. Rus verloor met 6-3 en 7-5 van de Spaanse Laura Pous-Tio.

Rus verspeelde, net als in haar eerste rondepartij, in de tweede set een 5-3 voorsprong, wat haar direct de partij kostte. Het was de tweede ontmoeting tussen de dames. De eerste ontmoeting wist Rus nog met 6-1 en 6-1 te winnen.

Gotham City Impostors krijgt patch en DLC

Gotham City Impostors heeft vandaag een nieuwe patch en gratis DLC gekregen. De gratis DLC bevat een nieuwe mode genaamd Bounty Hunter, een nieuwe map genaamd East End en de mogelijkheid tot het uitzetten van kletsende mensen via de voicechat.

De volledige patchdetails en wat er nieuws is toegevoegd kun je in onderstaand lijstje bekijken.

• Added a new game mode called Bounty Hunter.
• Added a new map called East End.
• Added mute/unmute functoinality in the matchmaking lobby.
• Added the ability to select specific localized voice to be played from player.
• Added that costume coins do not reset when promoting.
• Added that the BO Sniffer now detects Toxic Gas.
• Fixed players getting stuck in their own matchmaking lobby.
• Fixed issue with showing “Load failed” multiple times when content download fails.
• Fixed issue with Double XP consumable not showing consistently.
• Fixed crashed with vote skipping while in a party.
• Fixed problem with using Toxic Gas after spring boots
• Fixed missing WBID awards after having stats restored.
• Fixed weapon skins unlocks showing incorrect skin.
• Fixed Costume Coins incorrectly labeled as Funny Money.
• Fixed problems with mascots not animating.
• Fixed problems with player save information getting lost, causing progression to start all over.
• Fixed problem with lobby host leaving a dedicated server game causing join in progress players getting blocked.
• Fixed party clients getting stalled when joining in progress.
• Fixed various psych profile not awarded proper bonus points.
• Fixed crash associated with Live services going down.
• Fixed purchasing a Black Market item incorrectly automatically equipping the item.
• Fixed Costume items that cost over 2000 not displaying correctly.
• Fixed some text overruns in localized languages.
• Fixed some issues with displaying icons on muted players.
• Fixed issues with timer not showing sometimes when joining in progress.
• Fixed issue with timer counting down by two in matchmaking.
• Fixed long loading screen if party members idle and are removed.
• Fixed incorrect messages played when an enemy attacked a neutral fumigation point.
• Fixed issues with joining a game in progress during the last minute.
• Fixed problems with team names at beginning of 2nd and subsequent rounds.
• Improved matchmaking to cycle to new lobbies if below a certain number of players and favor fuller lobbies.

Wrath of the Lamb-DLC voor The Binding of Isaac

Edmund McMillen heeft aangekondigd dat er eind mei een grote DLC aan komt voor zijn spel The Binding of Isaac, getiteld The Wrath of the Lamb. Volgens de maker brengt de DLC ruim vijftig procent meer content en is hij er langer mee bezig geweest dan het spel zelf.

De inhoud van The Wrath of the Lamb is:

  • 10+ bazen
  • 100+ nieuwe items
  • 20+ vijanden
  • 4 hoofdstukken
  • 1 personage
  • 6 kamers
  • 40+ unlocks
  • 4+ tracks
  • 1 "final" ending
  • 7+ "willekeurige gebeurtenissen"
  • 5 ultra rare pick-ups
  • 5 nieuwe kaarten
  • 4 nieuwe pillen
  • 10 nieuwe challenges
  • een "buslading" nieuwe achievements

The Binding of Isaac is beschikbaar op pc en Mac.

ADO Den Haag informeert naar Boymans

ADO Den Haag wil Ruud Boymans graag aan de selectie toevoegen. De aanvaller zit een beetje op een dood spoor bij AZ, en de Hagenezen zien daarom kans hem weg te halen uit Alkmaar. "Hij staat hoog op ons lijstje", tekende Omroep West op uit de mond van commissaris Paul Beyersbergen.

"Dat stond hij vorig jaar ook al, maar toen koos hij voor AZ. Aangezien hij niet veel speelt bij AZ hebben wij weer interesse."De 22-jarige Boymans wekte vorig jaar inderdaad ook al de interesse van ADO Den Haag, maar door zijn goede prestaties bij VVV-Venlo was AZ destijds ook een gegadigde. Boymans koos uiteindelijk voor het hoogst haalbare, maar zijn periode bij AZ in Alkmaar is tot dusver niet erg succesvol. Mede door blessureleed en zware concurrentie voorin, kwam de aanvaller maar weinig aan spelen toe.

Omdat voor ADO Den Haag het geld nog altijd niet voor het oprapen ligt, zag de club het in eerste instantie beter zitten om Boymans te huren. Maar die wens kan niet vervuld worden. "AZ wil niet verhuren", vertelde Beyersbergen. "Wij hebben al contact gehad met AZ en gevraagd naar de status van Boymans. AZ is momenteel bezig met een nieuwe spits en daar is de situatie van Boymans nu afhankelijk van."

'Woodstock komt naar de E3'

Bronnen dichtbij Microsoft hebben aangegeven dat 'Woodstock' naar de E3 zal komen. Woodstock is de voorlopige naam van de dienst die Zune gaat vervangen en meer richting het Xbox-gevoel moet gaan brengen.

Woodstock moet een dienst worden die erg op Spotify zal lijken en gebruikbaar is over verschillende platformen zoals Windows 8, iOS, Android en Xbox. Daarnaast is de dienst diep in Facebook geïntegreerd waardoor vrienden met elkaar afspeellijsten kunnen maken en deze makkelijk kunnen delen.

Er zal ook een mogelijkheid komen om je muziek te scannen en soortgelijke muziek te vinden zoals andere software ook al doet. Alhoewel Microsoft vermoedelijk de 'Woodstock'-service zal tonen op de komende E3 wordt de service waarschijnlijk pas officieel uitgebracht rond de launch van Windows 8.

De kosten van 'Woodstock' is niet bekendgemaakt maar mensen met een Zune-abonnement kunnen vermoedelijk alles overzetten naar de nieuwe dienst van Microsoft.

Moeder doodt baby in Assen

Aan de Violenstraat in Assen is woensdagmiddag een baby van veertien maanden oud dood aangetroffen. Een poging tot reanimatie van toegesnelde hulpdiensten mocht niet meer baten.

De 43-jarige moeder vertelde op het politiebureau te Assen dat zij haar dochtertje had gedood. Daarop zijn de hulpdiensten naar de Violenstraat gegaan en troffen het meisje daar aan. De moeder is gearresteerd. De doodsoorzaak van de baby is niet bekendgemaakt.

Buurtbewoners reageerden geschokt en aangeslagen op de gebeurtenissen. Binnen het gezin waren volgens hen al langere tijd problemen en de familie was dan ook bekend bij jeugdzorg. Naast het kleine meisje bestond het gezin uit twee zoons en een volwassen dochter.

Westra tweede in eerste rit Romandië

Lieuwe Westra heeft woensdag net naast de zege gegrepen in de eerste etappe van de Ronde van Romandië. De Fries van Vacansoleil moest na een heuvelachtige etappe in de sprint van het peloton zijn meerdere erkennen in Bradley Wiggins (Team Sky). Wiggins neemt ook de gele leiderstrui over van teamgenoot Geraint Thomas.

De 184,5 kilometer lange etappe van Morges naar la Chaux-de-Fonds kreeg kleur door een lange vlucht van vier man, maar in de laatste dertig kilometer moest het peloton een klim van de tweede en een van derde categorie bedwingen. Daardoor verbrokkelde het peloton en werden de vluchters teruggegrepen.

In de slotfase regende het demarragepogingen, maar mede onder druk van de Rabobankploeg bleef een eerste peloton met favorieten bijeen. Wiggings ging enkele honderden meters voor de meet een machtssprint aan en sleepte de overwinning uit het vuur. Westra, die eerder op de dag nog als uitvaller was bestempeld door de raceleiding, drukte zijn wiel als tweede over de streep.

In het algemeen klassement staat Wiggings zeven tellen voor op Michael Rogers (Sky). Bauke Mollema en Stef Clement (beiden Rabobank) geven negen seconden toe op Wiggins en staan respectievelijk derde en vierde. Hun ploegmaat Wilco Kelderman is de nummer zes van het algemeen klassement.

Ernstige misstanden bij kinderdagverblijf Hoorn

De directeur en een andere leidinggevende van een kinderdagverblijf in Hoorn zijn op non-actief gesteld. De GGD kreeg vanaf eind vorig jaar diverse meldingen binnen van onder meer emotionele en fysieke mishandeling. Dat meldt woensdag de gemeente Hoorn, die geschokt is.

De twee medewerkers van De Blokkendoos kleineerden, pestten en intimideerden de kinderen, blijkt uit het rapport van de GGD. Ook pakten ze hen hardhandig aan en gebruikten ze verbaal geweld. Binnen het kinderdagverblijf zou bovendien een angstcultuur heersen, waardoor andere medewerkers en kinderen de misstanden niet eerder durfden te melden.

De GGD schrijft als voorbeeld dat kinderen onder meer 'dikzak' werden genoemd. Ook moest een kind een kiwi met schil en al opeten omdat het de vrucht niet kon schillen. Verder moesten kinderen op een strafbankje zitten als ze te luidruchtig waren en werden ze afgekraakt met opmerkingen als 'jij bent niet moeders mooiste' en 'jij kan niet goed kleuren'.

Overigens werden niet alle kinderen gepest. Sommige kregen juist een voorkeursbehandeling. Die kinderen werden bijvoorbeeld 'prinses' genoemd en kregen cadeautjes mee naar huis. Ook mochten zij mee met uitjes, terwijl de rest de hele dag binnen moest blijven. Oud-medewerkers klaagden bovendien over seksuele intimidatie en pestgedrag.

Binnen twee weken moeten de twee een locatiemanager aanwijzen die de dagelijkse leiding en de bedrijfsvoering overneemt. Daarna mag het tweetal geen leiding meer geven en moeten ze zich beperken tot hun rol als aandeelhouder. Tot die tijd staat de crèche onder verscherpt toezicht.

De gemeente heeft geschokt gereageerd op het rapport van de GGD. "Ouders mogen er van uitgaan dat hun kind opgevangen kan worden in een veilige en gezonde omgeving. Dat is hier duidelijk niet het geval", zegt wethouder Michiel Pijl in een reactie. "Ons besluit staat dan ook vast. Deze mensen zijn niet geschikt om een kindercentrum te leiden, of om hier te werken, en dat moet zo snel mogelijk stoppen."

Voor ouders en andere betrokkenen wordt donderdag een informatiebijeenkomst gehouden op het stadhuis. Daarvoor is er een bijeenkomst voor medewerkers. Burgemeester Onno van Veldhuizen en de GGD lichten dan het rapport toe. Ook heeft de gemeente een meldpunt opgericht.

Top Gear-DLC Forza 4 komt volgende week

Volgende week dinsdag komt de Top Gear-DLC uit voor Forza 4. In deze DLZ zitten tien nieuwe wagens waarmee we kunnen racen. De DLC zal 560 Microsoft Points gaan kosten.

Hieronder de tien wagens die in de DLC zitten:

  • 2012 Hennessey Venom GT
  • 1977 AMC Pacer X
  • 2011 Ford Transit SuperSportVan
  • 2012 Jeep Wrangler Rubicon
  • 1966 Lotus Cortina
  • 1992 Mitsubishi Galant VR-4
  • 2012 Smart ForTwo
  • 1990 Subaru Legacy RS
  • 2012 Chrysler 300 SRT8
  • 1965 Austin-Healey 3000 MkIII

Raboploeg boekt tweede ritzege in Turkije

De Rabobankploeg heeft zijn tweede overwinning in de Ronde van Turkije te pakken. Na de ritzege van Theo Bos toonde ook Mark Renshaw zich succesvol in een massasprint. De Australiër klopte zijn landgenoot Matthew Goss in de vierde etappe van Fethiye naar Marmaris met een banddikte.

Renshaw verkeerde vlak na de finish nog in onzekerheid. "Het was heel erg close. Ik wist pas zeker dat ik gewonnen had toen de jury het kwam vertellen." Voor de 29-jarige Australiër is het zijn eerste zege in het shirt van Rabobank. "Ik heb er even op moeten wachten, maar nu valt alles op zijn plaats. Ik ben heel blij met deze overwinning."

Achter Renshaw en Goss finishte de Italiaan Daniele Colli als derde. Boy van Poppel was op de vierde plaats de beste Nederlander. De Bulgaar Ivaïlo Grabovski blijft in het bezit van de leiderstrui. Hij heeft een voorsprong van ruim anderhalve minuut op Alexandr Dyachenko uit Kazachstan.

[Serie A] Sneijder loodst Inter naar zege bij Udinese

Wesley Sneijder heeft woensdag weer eens zijn waarde getoond voor Internazionale. De 27-jarige spelmaker scoorde tweemaal en gaf een assist bij het met 1-3 gewonnen duel bij Udinese. Sneijder, die zondag bij Fiorentina zijn rentree maakte na ruim een maand blessureleed, scoorde eind oktober voor het laatst.

Udinese kwam in de zesde minuut op voorsprong via Danilo, maar vervolgens waren alle ogen op Sneijder gericht. Al snel maakte de middenvelder op fortuinlijke wijze gelijk. Even later bracht de 81-voudig international Inter met een prachtig lobje zelfs op voorsprong. Acht minuten voor rust kroop Sneijder in de rol van de aangever en liet hij Ricky Alvarez de eindstand bepalen.

In de tweede helft bleef het scorebord onaangetast, waardoor Inter de thuisploeg achterhaalde op de ranglijst. Beide ploegen delen de vijfde positie, met 52 punten uit 34 duels. Nummer drie Lazio, dat eerder op de dag verloor bij Novara, heeft drie punten meer.

Zonder de geschorste Maarten Stekelenburg verloor AS Roma thuis met 1-2 van Fiorentina. In de blessuretijd scoorde Andrea Lazzari de winnende. Fiorentina was in de tweede minuut via Stevan Jovetic al eerder op voorsprong gekomen. Roma-icoon Francesco Totti maakte in de tweede helft gelijk.

'Verhagen verlaat politiek'

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) verlaat de politiek. Het AD meldt dat Verhagen dat woensdagavond in het programma Pauw en Witteman bekend gaat maken. Verhagen zei al eerder dat hij niet beschikbaar is als lijsttrekker. Wanneer de 55-jarige Verhagen de politiek de rug toekeert is onduidelijk. Zijn woordvoerder ontkent dat sprake is van een onmiddellijk vertrek.

Met het vertrek zou een einde komen aan een lange politieke carrière. De in Maastricht geboren Maxime Verhagen is een kleine dertig jaar actief geweest voor het CDA. Van 1984 tot 1989 was hij medewerker van fracties in de Tweede Kamer en in het Europees Parlement.

Na drie jaar gemeenteraadslid in Oegstgeest te zijn geweest nam hij in 1989 namens de christendemocraten plaats in het Europees Parlement. In 1994 trad hij toe tot de Tweede Kamerfractie, waarvan hij acht jaar later voorzitter werd.

In 2007 werd Verhagen benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Toen Jan Peter Balkenende na de teleurstellende verkiezingen in 2010 opstapte voerde Verhagen namens het CDA de onderhandelingen bij het vormen van het kabinet van VVD, CDA en gedoogpartner PVV.

De partij durfde het echter niet aan om Verhagen tot partijleider te bombarderen. Hij ging te veel gebukt onder zijn negatieve imago van 'rat'. Deze naam kreeg hij doordat PvdA'er Jacques Tichelaar in een interview over de formatie uit 2003 had gezegd dat deze alleen was geslaagd omdat Verhagen 'net zo'n rat was als hijzelf'. Verhagen kwam in de publieke opinie nooit meer van het stempel 'onbetrouwbaar' af.

Begin dit jaar zei Verhagen dat hij niet beschikbaar is voor de functie van lijsttrekker. "Ik zit met een imago dat steeds tegen het CDA wordt gebruikt", zei Verhagen tegen weekblad Elsevier. "Mijn kandidatuur zou een excuus zijn voor degenen die de discussie over de partijkoers telkens weer willen oprakelen."


'Verhagen verlaat politiek' (Foto: Novum)

Nadal simpel door in Barcelona

Rafael Nadal is woensdag doorgedrongen tot de derde ronde van het ATP-toernooi in Barcelona. De als eerste geplaatste Spanjaard was met 6-1 en 6-2 te sterk voor zijn landgenoot Guillermo Garcia-Lopez. In de volgende ronde neemt de nummer twee van de wereld het op tegen de Colombiaan Robert Farah of Pablo Andujar (16) uit Spanje.

Ook David Ferrer (3) schaarde zich bij de laatste zestien. Hij overklaste de Servische wildcardhouder Filip Krajinovic met 6-0 en 6-3 en neemt het in de derde ronde op tegen zijn landgneoot Albert Montanes. De Spanjaard schakelde de als vijftiende geplaatste Australiër Bernard Tomic met 6-0, 5-7 en 7-5 uit.

Kei Nishikori (8) uit Japan klopte de Kazach Mikhail Kukushkin: 6-3, 4-6 en 6-0. De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson versloeg Federico Delbonis uit Argentinië in twee tiebreaks: 7-6 (5) en 7-6 (5).

Trump haalt uit naar Schots windmolenpark

De Amerikaanse miljardair Donald Trump heeft in het parlement van Schotland geëist dat plannen voor een windmolenpark voor de Schotse kust in de prullenbak verdwijnen, omdat het project het uitzicht vanaf zijn nieuwe exclusieve golfpark zou verpesten. "Schotland, als jullie dit beleid van deze monsterlijke turbines nastreven, gaat Schotland op de fles", zei de onroerendgoedmagnaat in zijn gebruikelijke bombastische stijl tegen een commissie voor duurzame energie.

Windmolens zijn 'lelijk, ze zijn luid en ze zijn gevaarlijk', aldus Trump. "Als Schotland dit doet, komt Schotland in serieuze problemen en verliest het toeristen aan plekken als Ierland, waar ze om ons lachen."

Het golfpark van Trump moet zijn deuren op 10 juli openen. De commissie heeft als taak te onderzoeken hoe bereikbaar de doelen van de Schotse regering voor duurzame energie zijn.

Minder treinen rond Utrecht door gestrande trein

Het treinverkeer rond Utrecht Centraal is woensdag aan het begin van de avondspits ontregeld. Boosdoener is een gestrande trein. Volgens de NS rijden er tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Utrecht en Amsterdam minder treinen. Hoelang de problemen gaan duren is nog niet bekend.

De NS heeft nog geen alternatief reisadvies gegeven.

Reizigersclub Voor Beter OV vindt het onaanvaardbaar dat een enkele pechtrein zoveel hinder kan opleveren en wil een onderzoek.

Rechter wijst verzoek Manning af

De rechtszaak van de Amerikaanse militair Bradley Manning, die ervan wordt verdacht geheime Amerikaanse overheidsdocumenten te hebben gelekt, gaat door. Tijdens een pro-formazitting wees de rechter een verzoek van Manning om de zaak te seponeren woensdag van de hand.

Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie heeft Manning honderdduizenden geheime documenten over de oorlogen in Irak en Afghanistan en vertrouwelijke ambtsberichten doorgespeeld aan klokkenluiderssite WikiLeaks. De verdediging van Manning wilde dat de vervolging van hun cliënt zou worden gestaakt, omdat de militaire aanklagers verzuimd zouden hebben een lange reeks documenten te overleggen die nuttig hadden kunnen zijn voor de verdediging.

De daadwerkelijke rechtszaak begint op 21 september.


Rechter wijst verzoek Manning af (Foto: Novum)

Meldpunt voor slachtoffers treinongeluk

Slachtoffers van het treinongeluk in Amsterdam van zaterdag kunnen kosteloos de hulp inroepen van een letselschadeadvocaat. De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) laat woensdag op haar website weten een meldpunt voor de gedupeerden te hebben geopend.

De vereniging, die uitsluitend voor slachtoffers opkomt, wil de slachtoffers helpen bij onderhandelingen met de NS over een schadevergoeding. Die vergoeding kan volgens de vereniging oplopen tot ruim twee ton per passagier. De slachtoffers kunnen via het meldpunt een advocaat in hun regio vinden.

Er liggen woensdag nog acht slachtoffers in het ziekenhuis, meldt de gemeente Amsterdam. Hun toestand is stabiel en ze zijn aan de beterende hand. Bij het ongeluk vielen meer dan honderd gewonden. Een 68-jarige vrouw uit het oosten van het land bezweek zondag aan haar verwondingen.

'Er wordt weer gewerkt aan TimeSplitters 4'

Het blad OXM UK zegt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat er gewerkt zou worden aan TimeSplitters 4. Bronnen binnen Crytek UK hebben dit aan het blad bevestigd. De bron geeft echter nog geen uitsluitsel of de game ook daadwerkelijk uitgebracht gaat worden. 

De geruchten begonnen in 2008 met de verkoop van Free Radical aan Crytek wat werd omgedoopt tot Crytek UK. TimeSplitters kreeg zijn cultstatus in 2005 met het uitbrengen van TimeSplitters 3: Future Perfect op de PlayStation 2, Xbox en Gamecube. In 2007 deed FOK! al een aankondiging van TimeSplitters 4, om er in 2011 nog een keer aandacht aan te schenken. Hopelijk krijgen we eindelijk uitsluitsel op de aankomende E3 2012.

TimeSplitters 4

Geen wapens voor Syrië op Duits vrachtschip

De Turkse autoriteiten hebben aan boord van een Duits schip dat op weg was naar Syrië geen illegale goederen aangetroffen. Dat heeft de eigenaar van het schip, de Duitse rederij W. Bockstiegel, woensdag gezegd. De rederij kreeg half april een tip dat er wapens bestemd voor het Syrische regime aan boord zouden zijn.

Volgens W. Bockstiegel is de volledige lading van het schip, de Atlantic Cruiser, doorzocht. Er werden alleen goederen voor civiel gebruik aangetroffen. Een anonieme medewerker van de Turkse douane bevestigde dat er geen illegale goederen zijn aangetroffen.

De rederij heeft eerder gezegd dat ze een e-mail had ontvangen over de lading van een organisatie die zichzelf de 'Syrische Revolutionaire Marinetroepen' noemt. Het schip werd vervolgens gesommeerd de reis te onderbreken, omdat de organisatie achter de e-mail dreigde de Atlantic Cruiser aan te vallen als het schip in Syrië zou aanmeren.

De Atlantic Cruiser vertrekt binnenkort uit Turkije en zet dan koers naar Bar in Montenegro. De Syrische havenstad Tartus wordt niet meer aangedaan.

Linux krijgt Steam en Valve-games

Michael Larabel, eigenaar van de Linux-site Phoronix, heeft bekendgemaakt dat Valve Steam gaat uitbrengen op Linux. Ze zijn druk bezig met het aannemen van programmeurs die bekend zijn met Linux. Naast Steam werkt Valve ook aan een Left 4 Dead 2-port.

Al in 2010 werd bekend dat Valve werkte aan Linux-ondersteuning, en twee jaar later is Valve zo ver. Gabe Newell legde aan Phoronix uit waarom het zo lang duurde: veel teams binnen Valve zijn vrij om te werken aan dingen die ze niet hoeven te melden aan hun leidinggevenden en hierdoor raakte Gabe Newell pas laat betrokken bij het project.

De Left 4 Dead 2-port draaide op een native versie van Linux, Ubuntu 11.10, en een AMD-videokaart. Wine, een programma waarmee je op andere besturingssystemen software kunt gebruiken die geschreven is voor Windows, zal niet meer nodig zijn voor Valve-games. Onderaan dit bericht staat een foto waarop Left 4 Dead 2 staat, draaiend op Linux.

Larabel verwacht dat Valves Linux-projecten binnen enkele maanden klaar zijn.

Left 4 Dead op Linux

'Bloedende' Duitse truck van de weg geplukt

Een Duitse vrachtwagenchauffeur is woensdagmiddag bij Venlo aan de kant gezet omdat zijn truck bloed lekte. De 21-jarige man uit Schkeuditz vervoerde 459 koeienhuiden terwijl de laadbak niet waterdicht was. Hij was op weg naar Italië, meldt de politie.

Toen de wagen gecontroleerd werd bleken verder remschijven gescheurd en een band beschadigd te zijn. Het bedrijf uit de Duitse stad Altenburg waar de chauffeur voor werkt moet een boete van zestienhonderd euro betalen.

Twee jaar cel geëist voor misbruiken jongens

Tegen de 52-jarige Hendrik T. uit het Gelderse Neede is woensdag twee jaar cel geëist voor het jarenlang misbruiken van minderjarige jongens. De drie jongens waren aan zijn zorg toevertrouwd. Volgens het Openbaar Ministerie in Zutphen was vooral sprake van orale seks.

De ontucht zou tussen juli 2002 en maart 2011 hebben plaatsgevonden in de woonplaats van de verdachte. Tegen de man is ook een jaar voorwaardelijke celstraf, een proeftijd van vijf jaar, een behandelverplichting en een contactverbod met de slachtoffers geëist.

De rechtbank in Zutphen doet over twee weken uitspraak.

[Serie A] Lazio verliest van degradatiekandidaat Novara

Lazio Roma heeft woensdag in de Serie A dure punten verspeeld in de strijd om Champions League voetbal. De Romeinen gingen met 2-1 onderuit tegen Novara. Giuseppe Mascara bezorgde de degradatiekandidaat drie punten door in de 78e minuut op prachtige wijze een vrije trap binnen te schieten.

Novara kwam in de eerste helft op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Lazio-speler Modibo Diakité. Twee minuten later maakt Lazio alweer gelijk toen Antonio Candreva de 1-1 binnenkopte. Mascara zorgde uiteindelijk diep in de tweede helft voor de beslissing.

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Novara acht punten achterstand op de veilige zeventiende plaats. Lazio zou later op de dag de derde plaats kwijt kunnen raken aan Udinese. Die club dient dan wel Internazionale te verslaan met minimaal twee doelpunten verschil.

[Upd] Huldiging Ajax niet voor 3 mei

Ajax wordt bij een eventueel kampioenschap op zijn vroegst op 3 mei gehuldigd. Als Ajax op 29 april of 2 mei landskampioen wordt, staat op 3 mei een feest gepland op het grasveld voor de ArenA, zo weet AT5 te melden. De gemeente wil het nieuws nog niet bevestigen, maar belooft snel duidelijkheid.

Een kampioensfeest op de avond voor Koninginnedag is volgens AT5 voor de gemeente geen optie. Dat zou te veel politie-inzet vergen. Eerder maakte Van der Laan al bekend dat een eventuele huldiging niet op het Museumplein zal plaatsvinden, vooral omdat het bij het kampioenschap vorig jaar danig uit de hand liep.

Ajax speelt zondag uit tegen FC Twente en drie dagen later thuis tegen VVV-Venlo. De competitie wordt op 6 mei afgesloten met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Ajax heeft een voorsprong van zes punten op AZ en Feyenoord en beschikt over een aanzienlijk beter doelsaldo.

Overigens bestaat er ook nog de mogelijkheid dat er helemaal geen huldiging komt. Mochten er op 29 april of 2 mei ongeregeldheden uitbreken die verband houden met Ajax dan gaat het feest niet door. Vorig jaar werd de titel op het museumplein gevierd, maar daar werd voor 400.000 euro schade aangericht aan het Stedelijk Museum en raakten 160 mensen gewond. Ook werden er toen 64 relschoppers opgepakt.

Update 16.38 uur

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft laten weten dat de huldiging van Ajax hoe dan ook door zal gaan als het team kampioen wordt. De burgervader zei dat als de titel op 29 april of 2 mei gepakt wordt er op 3 mei een feest gevierd kan worden. Hij houdt nog wel een slag om de arm. "Als het mis gaat, komt alles mogelijk in een andere context te staan. Maar het heeft geen zin daarop vooruit te lopen."

Mocht Ajax pas op 6 mei kampioen worden, dan zal diezelfde dag het feest plaats gaan vinden. Het festijn vindt plaats op het grasveld nabij de ArenA. Daar is volgens de gemeente plaats voor 80.000 fans.

Overval kost Haagse juwelier het leven

Een juwelier is woensdag om het leven gekomen bij een overval op zijn zaak in Den Haag. De 46-jarige winkeleigenaar raakte zwaargewond en bezweek kort daarna in het ziekenhuis. De politie wil nog niets zeggen over de doodsoorzaak. De dader of daders wisten te ontkomen.

De overval vond rond 12.30 uur plaats bij Goudsmederij Lapidee aan de Beeklaan. De politie zette de omgeving af en kamde die uit met onder meer speurhonden en een politiehelikopter.

De politie heeft een groot opsporingsteam van 25 man op de zaak gezet. Er is geen signalement van de dader of daders. De politie hoopt dat getuigen meer licht op de zaak kunnen werpen.

Burgemeester Jozias van Aartsen laat in een reactie op het nieuws weten mee te leven met de familie en vrienden van het slachtoffer. Hij spreekt van een 'gruwelijke en laffe' daad. "Het is walgelijk dat er in onze samenleving lieden zijn die het leven van een mens, van een hardwerkende ondernemer, ondergeschikt maken aan hun ziekelijke hebzucht."

Duitse politie doet invallen bij rechtsextremisten

De Duitse politie heeft invallen gedaan in de woningen van achttien sympathisanten van extreemrechts. Drie vermoedelijke extremisten werden gearresteerd en verscheidene wapens werden in beslag genomen, aldus de politie van Noordrijn-Westfalen.

Meer dan honderd agenten deden invallen in twintig huizen in de Duitse deelstaat. Duitsland reageerde vorig jaar geschokt toen bekend werd dat een kleine groep neonazi's sinds 1998 negen immigranten en een politieagente vermoordde.

Kermisklimwand valt op vrouw in Rotterdam

Een vrouw is woensdagmiddag in Rotterdam lichtgewond geraakt nadat een kermisattractie op haar was gevallen. De klimwand begaf het even voor 14.30 uur op de kermis in de Schiehaven. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is onduidelijk, laat een politiewoordvoerder weten.

Het nog onbekende slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht. Wat ze precies aan het ongeluk heeft overgehouden is onduidelijk.

Europese zwembond introduceert gemengde estafette

Op EK kortebaanzwemmen in het Franse Chartres staan dit najaar twee nieuwe estafettenummers op het programma. Teams met twee heren en twee dames zwemmen, in willekeurige volgorde, de 4x50 meter vrije slag en 4x50 wisselslag. Dat heeft de Europese zwembond LEN woensdag bekendgemaakt.

De gemengde estafettenummers 4x100 vrije slag en 4x100 wisselslag maken tijdens het EK langebaanzwemmen in 2014 hun debuut. De zwembond maakte ook bekend dat het EK kortebaan vanaf 2013 een keer in de twee jaar wordt gehouden in plaats van jaarlijks. De Europese titelstrijd valt dan niet meer in hetzelfde jaar als het wereldkampioenschap.

Nieuwe Ice Age wordt een game

Hand in hand met de nieuwe Ice Age-animatiefilm brengt game-uitgever Activision het computerspel Ice Age: Continental Drift - Arctic Games op de markt. Het spel wordt deze zomer uitgegeven voor Nintendo Wii, DS, 3DS en Kinect.

Activision richt zich met het spel vooral op een jonger publiek. "Spelers van alle leeftijden moeten de vrijheid krijgen om dit spel, dat met bewegingen bestuurd wordt, te kunnen spelen", zei vicevoorzitter David Oxford van de uitgever in een verklaring.

De game draait om verschillende sporten met een prehistorisch tintje. In deze spellen moeten gamers het met Manny, Sid en Diego opnemen tegen onder meer piraten. De winnaar van deze prehistorische Olympische Spelen krijgt een schat.

WTA-debutante Bertens naar kwartfinale Fes

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WTA-toernooi in Fes, Marokko. De 21-jarige tennisster uit Wateringen zorgde voor een stunt door de nummer 43 van de wereld, Chanelle Scheepers, naar huis te sturen. Bertens trok met 7-5, 1-6 en 6-3 aan het langste eind.

Bertens begon goed aan de partij en kwam direct 3-0 voor. De vier games daarna gingen echter naar Scheepers.  De debutante vocht zich terug in de partij en op 6-5 kreeg ze twee setpoints op de service van Scheepers. De set ging door een dubbele fout van Scheepers naar Bertens. De Zuid-Adrikaanse Scheepers sloeg in de hele partij achttien dubbele fouten. 

Scheepers won makkelijk de tweede set met 6-1. In set drie had de Zuid-Afrikaanse aanvankelijk de beste papieren, maar Bertens draaide een 2-0 achterstand om in een 4-2 voorsprong. De opslag van Scheepers was net als de eerste slecht beroerd en Bertens rook haar kansen. Op 5-3 kreeg Bertens drie wedstrijdpunten, de eerste was meteen raak.

In de kwartfinale wacht Bertens een ontmoeting met de Australische Patricia Mayr-Achleitner of de Spaanse Garbine Muguruza Blanco. 

Huren binnenstad verder omhoog

Demissionair minister Spies van Binnenlandse Zaken heeft besloten dat huurwoningen in rijksmonumenten met vijftig punten omhooggaan. De Amsterdamse Huurdersvereniging vreest dat daarmee de segregatie tussen rijk en arm verder doorzet.

De huurverhoging doet 'meer recht aan de bijzondere kwaliteit van huurrijksmonumenten en de grote vraag naar dit soort huizen', aldus de bewindsvrouw. De verhoging met 50 punten komt bovenop de 25 punten voor woningen binnen de ringweg, die vorig jaar door haar voorganger Donner werd ingevoerd. Via een zogeheten voorhangprocedure kon de toenmalige minister de regel buiten de Tweede Kamer om invoeren. Vermoedelijk bewandelt Spies dezelfde weg.

Een verhoging van de waardering met 50 punten vertaalt zich in een extra huur van tegen de 250 euro per maand. Inclusief de nieuwe regel van vorig jaar wordt het wonen in een rijksmonument voor nieuwe huurders dan circa 370 euro duurder. De Amsterdamse binnenstad telt meer dan 6500 panden die als rijksmonument gelden.

De Huurdersvereniging Amsterdam vindt dat huurders door de nieuwe regel worden 'gespiest', aangezien er nog meer huren tot boven de liberalisatiegrens van 655 euro uit zullen komen. Dat betekent dat verhuurder mag vragen wat hij wil. "Vrije marktwerking is alleen in het belang van de verhuurder en zal er toe leiden dat Amsterdam verder uiteenvalt in wijken voor de rijken en buurten voor de armen", aldus woordvoerder Frans Ligtvoet.

HRT slaat test op Mugello over

Het HRT F1 Team zal volgende week niet deel gaan nemen aan de Formule 1-test op Mugello. Eerder dit jaar kon er ook al niet getest worden, omdat de bolides van het Spaanse team niet op tijd gereed waren. De reden van het afhaken voor Mugello ligt in de verhuizig van het team van Duitsland naar Madrid.

"Door niet naar Mugello te gaan kunnen we ons volledig concentreren op het prepareren van de wagens voor de Spaanse Grand Prix. Onze updates zijn bovendien toch niet op tijd af voor de test. Daarom hebben we ervoor gekozen ons te focussen op de verhuizing naar ons nieuwe hoofdkwarier," zei HRT-teambaas Luis Perez-Sala.

Barbecueverbod op begraafplaatsen Chisinau

Barbecueën en feestvieren op de begraafplaatsen van de Moldavische hoofdstad Chisinau is niet langer toegestaan. De burgemeester heeft woensdag een verbod uitgevaardigd. Hij deed dit na berichten dat de herdenking van de doden, zoals gebruikelijk in de week na orthodox Pasen, was ontaard in bacchanalen en ordinaire schranspartijen.

Veel mensen legden in de week na orthodox Pasen bloemen bij het graf van hun familieleden. Ze reflecteerden in alle rust op de dood en duizenden mensen maakten vervolgens een maaltje op zelfgemaakte barbecues. Volgens de burgermeester waren 'veel mensen dronken toen ze van de begraafplaats kwamen'. Bovendien moest de vuilinisophaaldienst alleen al op de Sint Lazarus-begraafplaats in Chisinau zo'n zestig ton afval wegruimen.

Puber de cel in voor overvallen buschauffeurs

Een 14-jarige jongen moet ruim 3,5 maanden de cel in voor het overvallen van twee buschauffeurs en het stelen van een scooter. Ook komt hij onder toezicht te staan en moet hij een jaar lang verplicht begeleid worden. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar woensdag bepaald.

De tiener overviel de chauffeurs in oktober en december in de Noord-Hollandse dorpen Wieringerwerf en Middenmeer. Hij gebruikte daarbij een nepvuurwapen en een mes. De eerste overval pleegde hij met een 17-jarige kameraad. Diens zaak wordt later behandeld.

De rechtbank rekent het de jongen zwaar aan dat hij de buschauffeurs bedreigde. Zittend achter hun stuur zaten zij in een kwetsbare positie doordat ze geen kant op konden. Zowel de slachtoffers als de busmaatschappij krijgen een schadevergoeding van enkele honderden euro's.

Giraldo is Haase de baas in Barcelona

Voor tennisser Robin Haase is de tweede ronde van het ATP-toernooi in Barcelona het eindstation geworden. De Hagenaar moest buigen voor Santiago Giraldo uit Colombia: 6-4, 6-3. De eerste ronde was Haase nog doorgekomen omdat zijn tegenstander Sergei Bubka geblesseerd opgaf. Giraldo treft bij de laatste zestien Andy Murray (2).

Haase begon goed aan de wedstrijd. Hij overleefde in zijn openingsgame een breakpunt en kreeg zelf in de vierde game een kans om op voorsprong te komen. Die pakte hij niet en even later sloeg Giraldo wel toe om vervolgens de set uit te serveren.

Ook in het tweede bedrijf nam de Colombiaan, die zijn beste resultaten op gravel neerzet, een break voorsprong. Toen Haase op 5-3 serveerde om in de wedstrijd te blijven, sloeg Giraldo nogmaals toe.

[WK Snooker] Day in beslissend frame langs Junhui

Op het WK Snooker in Sheffield hebben de qualifiers Ryan Day en Joe Perry de tweede ronde bereikt. Ze schakelden Ding Junhui en Graeme Dott uit. 

Perry had vandaag 25 minuten nodig om de resterende twee frames te pakken. Het werd 10-1. Gisteren had hij al een 8-1 voorsprong genomen. Dott was zeer teleurgesteld. ''Als het kon had ik gewoon opgegegeven'' zei Dott tegen de BBC. ''Als je opgeeft omdat je slecht speelt wacht je een sanctie, daarom heb ik dat niet gedaan. Het is de slechtste wedstrijd uit mijn carrière.'' De volgende tegenstander van Perry is Stephen Maguire. 

Het duel tussen Day en Junhui had een beslissend frame nodig. Welshman Day begon de sessie met een 5-4 voorsprong. Dit werd echter snel een achterstand voor Day want de Chinees Junhui kwam snel 9-6 voor. Mede door twee breaks van 92 en 69. Day vocht zichzelf terug in de partij met een 79 break en iedere foute bal van Junhui werd afgestraft. 

In het beslissende frame had Junhui alle kansen om het af te maken, maar gaf het weg en kwam niet meer aan de tafel. Met een break van 64 sloot Dynamite af.  In de tweede ronde speelt Day tegen de debutant Cao Yupeng. Er zijn nu twaalf van de zestien eerste ronde partijen zijn nu gespeeld. Het opvallende gegeven is dat zeven van de twaalf spelers qualifiers zijn en slechts vijf geplaatste spelers de laatste zestien hebben gehaald. 

Vrouw overlijdt na zonlicht-dieet

In Zwitserland is een vrouw overleden na een zogeheten spiritueel zonlicht-dieet. In het kader van dat dieet at en dronk ze niet langer. Ze wilde namelijk van het zonlicht leven. Dit meldt de Zwitserse krant Tages-Anzeiger woensdag.

De vrouw, die ergens in de 50 was, besloot tot het radicale dieet in 2010, nadat ze een documentaire had bekeken over een Indiase goeroe die volgens de overlevering zeventig jaar leefde zonder iets te eten of te drinken. Uiteindelijk overleed de vrouw in januari 2011.

Volgens Tages-Anzeiger is het niet de eerste keer dat iemand aan het zonlicht-dieet is bezweken. Ook in Duitsland, Groot-Brittannië en Australië zijn gevallen bekend van mensen die zichzelf uithongerden, omdat ze dachten van zonlicht te kunnen leven.

Verdachte rugzak op Amsterdam Centraal

Een deel van de westertunnel op station Amsterdam Centraal is woensdagmiddag ontruimd vanwege de vondst van een verdachte rugzak. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Experts onderzoeken of de rugzak gevaarlijk is. De sporen 11 tot en met 15 zijn niet bereikbaar via de westertunnel. Reizigers kunnen wel op de perrons komen via de twee andere tunnels op het station. De ontruiming heeft nog geen gevolgen voor het treinverkeer.

Binnenkort eenduidige regeling ov-chipkaart

Binnenkort hoeven mensen nog maar één keer in en uit te checken als zij op een treintraject moeten overstappen. De verschillende treinvervoerders zijn hier over in gesprek. Door een gezamelijke regeling wordt voorkomen dat, wanneer reizigers op één traject gebruik maken van twee vervoerders, ook twee maal het opstaptarief moeten betalen, zoals nu nog het geval is.

Ook de verschillende kosten per kilometer en de kortingsregelingen worden gelijkgetrokken. Daarnaast zullen de abonnementen allemaal hetzelfde worden. Het reizigersvervoer volgt met de nieuwe afspraken de aanbevelingen van commissie Meijdam. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de regeling ingaat.

Buiten de bovengenoemde regeling is er volgens Eric Trinthamer, woordvoerder van de NS, ook nood aan de komst van één vervoersautoriteit. Deze zou moeten bepalen wie wanneer geld terug kan vragen in geval van overmacht van de vervoerders. Ook zou de vervoersautoriteit het loket moeten zijn waar mensen geld terug kunnen vragen in het geval van een defecte kaart of wanneer ze vergeten zijn uit te checken. Reizigersvereniging Rover steunt de instelling van één servicepunt.

Als laatste wordt er gepleit voor een zichtkaart voor verstandelijk gehandicapten, voor wie de ov-chipkaart een ramp is. Met een zichtkaart zouden ze gewoon met een abonnement kunnen reizen zonder steeds in- en uit te checken.  

'OBP van categorie gratis bier'

ChristenUnie-voorman Arie Slob heeft dinsdagavond in Pauw & Witteman hard uitgehaald naar Hero Brinkmans nieuwe politieke beweging de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP).

Het voormalige PVV-Kamerlid zei met zijn nieuwe partij op te komen voor de burger, waarop Slob aan Brinkman vroeg: "Ik hoorde je vandaag zeggen dat jij als enige voor de burger opkomt, dat niemand anders dat doet?!?" Volgens de ChristenUnie-leider komt ook zijn partij voor de burger op.


'OBP van categorie gratis bier'

"Maar jullie komen voor de christelijke burgers op", antwoordde Brinkman velijn. Totale onzin, vond Slob. Volgens de ChristenUnie-voorman verkoopt juist Brinkman onzinpraatjes, want de OBP wil lagere belastingen en hogere lonen: "Dan ben je mensen toch voor de gek aan het houden? Het is van de categorie vandaag gratis bier, morgen zien we wel verder."

Presentator Jeroen Pauw was wel positiever over de nieuwe beweging van Brinkman: "Hero de Burgerking, veel succes."

Pauw dolt Brinkmans Onafhankelijke Burgerpartij

The making of Shaun the Sheep

Nintendo heeft een making off online gezet waarin ze laten zien hoe de afleveringen van Shaun the Sheep voor 3DS gemaakt zijn. Shaun the Sheep komt van de makers van Wallice & Gromit en is exclusief in 3D te zien op Nintendo 3DS via de Nintendo Video-app.

De documentaire, Raising the Baaaaa genaamd, laat zien waar Aarman allemaal rekening mee houdt tijdens het maken van de afleveringen.

Breivik: psychiatrisch rapport gebaseerd op verzinsels

Volgens Anders Breivik is het psychiatrische rapport waarin staat dat hij krankzinnig is gebaseerd op 'kwaadaardige verzinsels', bedoeld om hem als irrationeel en onintelligent af te schilderen. Dat heeft de Noor woensdag gezegd tijdens zijn rechtszaak.

"Ik ben het niet die wordt beschreven in dat rapport", zei Breivik, die op 22 juli vorig jaar een bomaanslag pleegde op een regeringsgebouw in de Noorse hoofdstad Oslo en 69 deelnemers aan een jeugdkamp van de regerende Arbeiderspartij op het eiland Utøya doodschoot. Bij de aanslag in Oslo kwamen acht mensen om het leven. Breivik heeft bekend, maar acht zichzelf in juridische zin niet schuldig.

Over de psychische gesteldheid van Breivik zijn twee rapporten opgesteld. De opstellers van het tweede rapport oordelen dat Breivik niet gestoord is en dus toerekeningsvatbaar. Het tweede rapport kwam er vanwege protesten uit de Noorse samenleving tegen de conclusies uit het eerste rapport. Beide rapporten worden door de rechtbank in overweging genomen. Als de rechters oordelen dat Breivik toerekeningsvatbaar is kan hij maximaal 21 jaar gevangenisstraf krijgen, al kan hij langer worden vastgehouden als te zijner tijd wordt vastgesteld dat hij nog altijd een gevaar voor de samenleving vormt. Als hij krankzinnig wordt verklaard zal hij naar een psychiatrisch ziekenhuis worden gestuurd, waar hij mogelijk nooit meer uit zal komen.

Ook na woensdag getuigenissen te hebben aangehoord over de gruwelijke verwondingen van de slachtoffers van zijn aanslag in Oslo toonde Breivik geen spijt. Als iemand zijn excuses zou moeten aanbieden is dat de Arbeiderspartij, zei hij. Breivik had naar zijn zeggen gehoopt dat de partij haar immigratiebeleid zou wijzigen naar aanleiding van zijn aanslagen. "Maar in plaats daarvan gaan ze op dezelfde weg verder, dus is de strijd nu helaas nog harder nodig dan voor 22 juli."

Op de publieke tribune barstten nabestaanden van slachtoffers van de bomaanslag in tranen uit toen forensisch deskundigen beschreven hoe zwaar de slachtoffers, onder wie twee in stukken gereten voorbijgangers, verminkt waren. Breivik toonde geen enkele emotie.


Breivik: psychiatrisch rapport gebaseerd op verzinsels (Foto: Novum)

Van der Sloot zit straf gewoon uit in Peru

Joran van der Sloot blijft gewoon zijn celstraf van 28 jaar uitzitten in Peru. Dit heeft de Peruaanse minister van Justitie, César San Martín, woensdag tegenover plaatselijke media beklemtoond.

Hij reageerde op berichten dat Van der Sloot mogelijk aan de Amerikaanse justitie wordt overgedragen. Die heeft om uitlevering gevraagd wegens afpersing van de moeder van een mogelijk ander slachtoffer van Van der Sloot, Natalee Holloway, wier lichaam nooit is gevonden.

San Martín zei dat Van der Sloot, die in Peru is veroordeeld wegens moord, alleen naar de uitspraak in zijn proces in de VS kan gaan indien positief op het Amerikaanse verzoek wordt gereageerd. Daarna moet hij weer terug naar zijn cel in Peru.

Android-game Rage of Bahamut is succesvol

De kaartengame Rage of Bahamut voor Android is erg succesvol. In Nederland is de game afgelopen week op plek zeven geëindigd in de lijst apps die het meeste geld opbrengen in de Googe Play-store voor Android.

Rage of Bahamut is een game waarin je tegen anderen speelt met kaarten. De opzet is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Pokémon of andere trading card games. In Japan zijn er meer dan een miljoen spelers. De game is ook succesvol in Amerika (#1), Zweden (#2) en Canada (#6).

De game is hier te downloaden.

bahamut

Jolande Sap: Rutte te arrogant

Jolande Sap baalt van de houding die VVD-premier Mark Rutte dinsdag aannam in het Tweede Kamer-debat over het vallen zijn kabinet. Dit zei de GroenLinks-fractievoorzitter dinsdagavond in Nieuwsuur.

Sap: "Ik vond het toch een tikje te arrogant. Het lijkt alsof het nog moet indalen. Bescheidenheid was niet te merken want hij ging nog steeds helemaal vol vuur voor zijn regeerakkoord en het Catshuispakket wat geen meerderheid heeft. Rutte liet nergens zien, dat hij zich realiseerde dat de Kamer aan zet is."

Volgens de GroenLinks-leider had Rutte juist een handreiking moeten doen naar de Kamer, maar die bleef uit.

Ook ChristenUnie-leider Arie Slob was niet te spreken over de houding van de premier en hij sprak Rutte daarop persoonlijk aan: "Ik luister naar de minister-president en ik vraag me dan toch wel af of hij doorheeft dat er iets veranderd is. De verandering is dat u eigenlijk niet aan zet bent. De Kamer zal moeten bepalen in meerderheid wat straks naar Brussel gaat."

Jolande Sap: Rutte te arrogant (Fragment vanaf 10:40)

Prof noemt Barbie rolmodel voor zwangere vrouwen

Barbie is een goed voorbeeld voor zwangere vrouwen. Dat vindt althans hoogleraar public health Guus Schrijvers van het UMC Utrecht. De realityster, die in verwachting is van een meisje, heeft ondanks aandringen van haar man sigaretten en alcohol geweigerd op haar bruiloft.

"Barbie is een geschenk uit de hemel voor zorgverleners in de preventie en verloskunde", zegt Schrijvers tegen radiozender BNR. Volgens de hoogleraar werken rolmodellen beter dan voorlichting van professionals. "Je kunt ook feestvieren zonder alcohol. Ik ben blij dat het bij Barbie de goede kant op gaat."

De 21-jarige realityster, die eigenlijk Samantha de Jong heet, trouwde op 1 april met haar Michael. De bruiloft was te zien in de reallifesoap Barbie's Bruiloft, waarop een vervolg komt namelijk Barbie's Baby. De realityserie draait om haar bevalling en eerste ervaringen als moeder.

Rentree Totilas aanstaande

Komend weekend is de rentree van ruiter Matthias Rath met het dressuurpaard Totilas. Het duo komt in actie bij een wedstrijd in Hagen, bij Osnabrück.

Twee keer eerder werd een wedstrijd kort voor aanvang afgezegd. Inmiddels kwam Totilas, die met de Nederlander Edward Gal wereld- en Europese titels won, al sinds het Europees kampioenschap vorige zomer in Rotterdam niet meer in actie.

Volgens Rath, die alleen maar teleurstelde sinds hij de beschikking kreeg over het duurste dressuurpaard ter wereld, ziet alles er nu goed uit. ''Totilas is fit. Voor het eerst heb ik het gevoel dat we op de goede weg zijn. Ik kijk met veel optimisme uit naar het nieuwe seizoen.''

Koudste april in vijftien jaar

De maand april van dit jaar is tot nu toe de koudste aprilmaand sinds 1997. De gemiddelde temperatuur was tot nu tot 8,6 graden. Ook regende het vrijwel elke dag, meldt weeronline.nl woensdag.

De temperatuur is in De Bilt vooralsnog geen enkele dag boven de 15 graden uitgekomen. Weeronline verwacht dat de maand nog wel warm wordt afgesloten. Mogelijk wordt het op Koninginnedag 20 graden. Dat zou de eerste officiële warme dag van de lente zijn. In het voorjaar van 2011 was 2 april de eerste warme dag en op 21 april was het voor het eerst zomers warm.

Er wordt in de laatste dagen van de maand ook nog meer regen verwacht. Op Koninginnedag moeten mensen later op de dag rekening houden met stevige buien en onweer.

De maand maart van dit jaar was juist de op twee na warmste sinds 1901. De temperatuur kwam toen negen keer boven de 15 graden uit.


Koudste april in vijftien jaar (Foto: Novum)

'CDA kiest voor lijsttrekkersverkiezing'

De leden van het CDA mogen de nieuwe lijsttrekker aanwijzen. Dat wil het partijbestuur, meldt de NOS woensdag op basis van ingewijden.

Een woordvoerder van het partijbestuur ontkent dat er al een beslissing is genomen. Het partijbestuur komt woensdagavond bijeen in Utrecht om te besluiten over de manier waarop de nieuwe lijsttrekker wordt aangewezen. Het uitschrijven van verkiezingen onder de leden is een van de scenario's die op tafel liggen.

Tot nu toe werd de lijsttrekker altijd aangewezen door het partijbestuur, waarna het congres daaraan goedkeuring verleende. Verschillende leden hebben bezwaar tegen die procedure, bleek uit een brief die NRC Handelsblad dinsdag publiceerde.

In Den Haag zoemt een aantal namen rond als mogelijke nieuwe leider. Onder hen fractieleider Sybrand van Haersma Buma en de bewindslieden Henk Bleker en Liesbeth Spies. NRC Handelsblad weet te melden dat ook minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt zich kandidaat zou willen stellen.

Ondervoede paarden weggehaald bij fokker

Een paardenfokker in het Zeeuwse Tholen heeft dinsdag de helft van zijn vijftig paarden weggevoerd zien worden. De dieren waren zwaar ondervoed en slecht verzorgd, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De paardenfokker ging enkele jaren geleden ook al in de fout. Bij een hercontrole bleek dinsdag dat de helft van zijn paarden broodmager was. Ook is de fokkerij niet geschikt voor het houden van zo veel paarden. De paarden die niet zijn meegenomen mogen blijven.

De man blijft onder toezicht staan. De in beslag genomen paarden zijn overgebracht naar een opvangadres.

Laagstaande zon mogelijk oorzaak treinongeluk

De machinist van de sprinter die zaterdag botste op een intercity bij Amsterdam heeft het rode sein mogelijk gemist vanwege de laagstaande zon. Dat staat in een rapport van ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport over de toedracht van het ongeval.

Beide partijen onderzoeken of de stand van de zon een rol heeft gespeeld als de machinist verklaart dat het 'een issue' is geweest. De vrouw is nog niet verhoord. Na het ongeluk is het raam van de stoptrein meteen gecontroleerd. De ruit was schoon en helder, staat in het rapport.

Ook wordt onderzocht of in de directe omgeving van het ongeluk werkzaamheden zijn geweest die van invloed zijn geweest. Dat is volgens ProRail niet aannemelijk, maar de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de inspectie willen graag antwoord op die vraag.

Door het ongeluk van zaterdagavond vielen een dode en meer dan honderd gewonden, van wie 42 ernstig. Nog acht mensen liggen in het ziekenhuis. Beide treinen botsten frontaal op elkaar doordat de machinist van de sprinter een rood sein miste.

Rekening niet betaald, 'eeuwige vlam' gedoofd

De 'eeuwige vlam' die onderdeel vormt van aan oorlogsmonument in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek is gedoofd. Reden: een openstaande gasrekening van ruim zevenduizend euro.

Het energiebedrijf dat de gastoevoer naar het monument heeft afgesloten, Kirgizgas, wacht naar eigen zeggen al drie jaar op het geld. Het gaat heel slecht met de Kirgizische economie, maar er bestaat volgens Kirgizgas ook verwarring over de vraag wie de rekening moet betalen. Het bedrijf zegt wel te hopen dat de vlam op 9 mei, wanneer de meeste voormalige Sovjet-republieken de overwinning op nazi-Duitsland vieren, weer zal branden.

Beveiliger gooit kunstwerk weg

Een beveiliger van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft een kunstwerk van de Arnhemse kunstenaar Peter Otto van de muur van het collegezalencomplex gehaald en in de papiervernietiger gegooid. De beveiliger herkende de 12 meter lange tekening niet als kunst. Dit hebben de kunstenaar en de cultuurorganisatie van de universiteit gezegd.

Een woordvoerder van de Nijmeegse universiteit wil het verhaal niet bevestigen. Hij erkent wel 'dat er een kunstwerk weg is'. "Zodra we het hadden ontdekt, hebben we de kunstenaar geïnformeerd en excuses gemaakt. We zijn nu aan het zoeken naar een fatsoenlijke oplossing", zegt hij.

Veel fouten bij behandeling depressies

Depressieve mensen worden vaak niet goed behandeld. Ze krijgen door foute diagnoses niet de zorg die ze nodig hebben of ze krijgen juist te snel en te langdurig pillen voorgeschreven. Dat concludeert het College voor zorgverzekeringen (CVZ) na onderzoek.

In Nederland zijn naar schatting zo'n 550 duizend mensen depressief. Jaarlijks krijgen bijna een miljoen mensen antidepressiva voorgeschreven. "Zelfs als alleen alle depressieve mensen pillen kregen zou het nog te veel zijn. Met behandeling kun je al heel ver komen", zegt een woordvoerder van CVZ.

Vooral huisartsen kiezen volgens de zegsman te vaak voor antidepressiva. "Een huisarts heeft weinig tijd en wil patiënten niet met lege handen naar huis sturen. Dan is het makkelijk een receptje uit te schrijven."

Tegenover de overbehandeling staat een grote groep mensen met een depressie die juist onvoldoende aandacht krijgt. Ongeveer veertig procent van de depressieve mensen wordt niet behandeld door een zorgverlener. Vooral ouderen, allochtonen en kinderen krijgen vaak niet de behandeling die ze nodig hebben.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) schroefde onlangs het maximum aantal eerstelijnsbehandelingen in de psychische zorg terug van acht naar vijf. Het CVZ wil dat dat wordt teruggedraaid. "Vaak zijn al twee behandelingen nodig om vast te stellen wat iemand heeft. Dan zijn daarna drie behandelingen niet genoeg om te helpen."

In het advies aan de minister stelt het college ook dat moet worden onderzocht hoe het voorschrijfgedrag van antidepressiva kan worden aangepast.

Week rust voor Pique na botsing met doelman

FC Barcelona-speler Gerard Pique heeft geen blijvend letsel overgehouden aan de botsing met keeper Victor Valdes. De 25-jarige centrale verdediger mocht woensdag het ziekenhuis verlaten, waar hij de nacht ter observatie had moeten doorbrengen. Pique moet op doktersadvies nog wel een week rust in acht nemen.

Pique kwam dinsdag in het in 2-2 geëindigde duel met Chelsea na 25 minuten hard in contact met zijn eigen doelman. De Spaans international probeerde het nog even, maar moest zich uiteindelijk laten vervangen door Dani Alves.

Pique mist in ieder geval komend weekeinde de competitiewedstrijd tegen tegen Rayo Vallecano. De wedstrijd van volgende week woensdag tegen het Malaga van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen komt mogelijk ook nog te vroeg voor hem.


Weekje rust voor Pique na botsing met doelman (Foto: Novum)

Jaarlijks 25 verdrinkingsdoden na auto-ongeluk

Bij ongevallen waarbij een auto te water raakt vallen jaarlijks 25 doden. Zij verdrinken doordat het hen niet op tijd lukt de auto te verlaten. Per jaar belanden ongeveer 750 auto's in het water. Dat heeft de politie woensdag gezegd tijdens een persconferentie over dergelijke ongevallen.

Ook de politie is in het afgelopen decennium regelmatig slachtoffer geworden. Sinds 1998 verloren vijf agenten het leven nadat zij met de auto in het water waren beland.

Om dat in de toekomst te voorkomen worden dit jaar 29 politieauto's voorzien van een beveiligingssysteem dat ramen automatisch verbrijzelt als het voertuig onder water komt te staan. De politie zou graag zien dat het systeem in iedere auto wordt geplaatst. "De industrie is aan zet", aldus een woordvoerder.

Automobilisten die in het water belanden wordt aangeraden om direct na het ongeval de gordel los te maken en uit de wagen te komen. Ook is het handig om het licht aan te houden, zodat hulpverleners de auto beter kunnen vinden.

Het systeem genaamd Rescue Escape Guidance System (REGS) is een Nederlandse innovatie. Het werkt met sensoren die in de portieren worden geplaatst, die reageren op veranderingen in druk en de aanwezigheid van water. De sensoren zorgen er automatisch voor dat de zijruiten verbrijzelen, nog voordat de auto definitief zinkt. Het systeem blijft ook onder water gewoon werken.

Omroepen kritisch over verplicht tijdslot

De publieke omroepen zijn kritisch over het tijdslot dat verplicht wordt ingesteld voor een aantal programma's op Uitzending Gemist. Sekspraatprogramma Spuiten en Slikken en de bloederige dramaserie Dexter krijgen een tijdslot, maar omroepen vragen zich af hoe zinvol de door de overheid opgelegde maatregel is.

Het slot waardoor de programma's pas vanaf 22.00 uur online te zien zijn, geldt voor series die ongeschikt worden geacht voor kijkers jonger dan 16 jaar. Gerard Timmer, directeur video bij de koepelorganisatie van de omroepen, vraagt zich echter af de maatregel wel nut heeft in de open omgeving van het internet.

"Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen", zegt hij. Timmer wijst erop dat de commerciële omroepen niet verplicht worden tijdsloten in te voeren.

Het tijdslot, dat bij wijze van kijkwijzer wordt ingesteld, is een tijdelijke maatregel. De overheid hoopt dat het in de toekomst mogelijk wordt leeftijden online te kunnen verifiëren. Spuiten en Slikken en Dexter zijn nu nog de enige programma's die met ingang van donderdag pas laat 's avonds te zien zijn via de terugkijksite.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam is evenals de omroepen ook niet ingenomen met de maatregel. "Zucht, toch tijdslot op Uitzending Gemist", twittert hij. "Idiotie van bureaucratie: omdat het moet, niet omdat het logisch is."

Nederland speelt: De Tokkies!

Ik had graag zaterdag een column willen publiceren. Ik weet zeker dat ik de meest originele beeldspraken en karikaturen had gebruikt. Zowel Markje, Geertje als Maximmeke zouden de nodige tweets aan die ene kutcolumnist van FOK! hebben gespendeerd! Iedere andere columnist had mij gehaat!

Het mocht niet zo zijn. Alles is alweer gezegd. Mijn landelijke bekendheid laat nog even op zich wachten. Tijd voor inhoudelijk, politiek debat. Zoals het hoort!

'Vermiste Madeleine McCann mogelijk in leven'

De Londense politie sluit niet uit dat het sinds 2007 vermiste Britse meisje Madeleine McCann nog leeft. Woensdag zei de politie een nieuwe foto van het meisje te zullen vrijgeven. Deze mededeling werd niet nader toegelicht. Het is volgende week vijf jaar geleden dat de toen bijna 4-jarige Madeleine verdween uit een vakantiebungalow in Portugal.

Een team van ruim dertig rechercheurs van Scotland Yard doet nog altijd onderzoek naar de vermissing, die destijds groot nieuws was. Volgens het hoofd van het team, Andy Redwood, bestaat de mogelijkheid dat Madeleine McCann nog leeft, maar moet er ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat ze dood is. Hij had het over aanwijzingen die erop duiden dat het meisje ontvoerd kan zijn door criminelen. De Portugese politie sloot het onderzoek naar de vermissing in 2008 af, maar Scotland Yard wil dat het onderzoek wordt heropend. De Portugese politie verleent wel medewerking aan de Londense rechercheurs, zei Redwood, die zeven keer in Portugal is geweest voor het onderzoek.

De politie heeft ook geregeld contact met de ouders van Madeleine, Kate en Gerry McCann. Madeleine McCann verdween toen haar ouders met vrienden zaten te eten in het restaurant van het vakantieoord waar ze verbleven. Behalve Madeleine waren ook haar jongere broertje en zusje achtergebleven in de vakantiebungalow. De Portugese politie zag Kate en Gerry McCann op enig moment als mogelijke verdachten.

UNHCR hekelt Hongarije om behandeling migranten

De Verenigde Naties hebben in een dinsdag verschenen rapport scherpe kritiek geleverd op het asielbeleid van de Hongaarse regering. De regering van premier Viktor Orban besloot in 2010 om asielzoekers zonder papieren achter de tralies te zetten. In sommige gevallen worden asielzoekers een jaar lang vastgezet. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR is dit beleid onnodig streng en niet in lijn met Europese en internationale wetgeving.

"Geen ander land (in Centraal-Europa) neemt dergelijke extreme en strenge maatregelen als Hongarije. En in geen ander land krijgen we zoveel gelijksoortige berichten over mishandeling tijdens detentie", aldus Gottfried Köfner, UNHCR-gezant voor Centraal-Europa. Volgens Köfner worden legale asielzoekers behandeld alsof ze illegaal het land zijn binnengekomen. "Mensen die op de vlucht zijn en een verzoek tot asiel indienen overtreden de wet niet. Internationale wetten beschermen ze zelfs tegen vervolging."

UNHCR heeft meldingen binnengekregen over verbaal en fysiek geweld tegen asielzoekers. Bovendien wijst Hongarije een groot aantal asielaanvragen af, zonder dat er naar de zaak is gekeken. "Asielzoekers worden bijvoorbeeld regelmatig uitgezet naar Servië, dat door Hongarije ten onrechte wordt gezien als een veilig land voor vluchtelingen. Geen andere lidstaat van de Europese Unie beschouwt Servië als veilig", aldus Köfner.

Het UNHCR-rapport is het jongste in een reeks kritische rapportages over de manier waarop de regering van Orban omgaat met mensenrechten en vrijheden. Het Hongaarse ministerie van binnenlandse zaken, dat gaat over immigratiekwesties, weigerde woensdag op de zaak in te gaan. Het verklaarde slechts het niet eens te zijn met de bewering dat Servië onveilig is.

Brabander buitte Filipijnse matrozen uit

Een 40-jarige man uit het Noord-Brabantse Werkendam is vorige week opgepakt voor het uitbuiten van Filipijnse matrozen. Hij betaalde ze een salaris lager dan het minimumloon en dwong ze zes of zeven dagen per week tien tot elf uur per dag te werken. Dat meldt de Inspectie SZW woensdag.

De man is directeur van een uitzendbureau dat Filipijnse matrozen aanbiedt als alternatief voor hun duurdere Europese collega's. Hij wordt behalve van uitbuiting ook verdacht van valsheid in geschrifte en hulp bij illegaal verblijf in Nederland.

De matrozen werden gedwongen acht maanden onafgebroken aan boord te blijven van de binnenvaartschepen waarop ze werkten. De directeur liet ze twee contracten tekenen. Een met 1285 euro maandloon en een met vierhonderd Amerikaanse dollars loon. Om werk- en verblijfsvergunningen voor de matrozen te regelen gebruikte hij het eerste contract, om ze te betalen het tweede.

De voorlopige hechtenis van de Brabander werd vrijdag door de rechter-commissaris met twee weken verlengd. De inspectie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten in de zaak.

Leers laat afspraken uit gedoogakkoord los

Demissionair minister voor Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers (CDA) gaat zich in Europa niet langer inzetten om alle punten uit het gedoogakkoord te bereiken. Hij blijft slechts hameren op het terugdringen van misbruik van de immigratieregels en het bevorderen van de integratie van migranten. Dat zei hij woensdag tegen de Tweede Kamer.

"De minister is nu demissionair, dat moet een bevrijding zijn", zei PvdA-Kamerlid Martijn van Dam plagerig. "Eindelijk bent u bevrijd van de functie van loopjongen van de PVV", sneerde GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi.

De oppositiepartijen eisten van Leers dat hij zich niet langer inzet voor de afspraken die met de PVV waren gemaakt om de regels rond gezinsmigratie aan te scherpen. Wat het CDA en de PVV betreft houdt Leers in Europa vast aan de ingezette koers, maar van VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen hoeven ook niet 'alle details uit het gedoogakkoord' verdedigd te worden.

Leers heeft zich de afgelopen anderhalf jaar in Europa hard gemaakt voor het aanscherpen van de regels van gezinsmigratie. Zo zette hij onder meer in op een inkomenstoets en een leeftijdsgrens van 24 jaar. Andere lidstaten leken niet bijster enthousiast om deze punten over te nemen.

D66-Kamerlid Gerard Schouw sprak van een 'mission impossible'. "Gelukkig hoeft deze minister zich niet meer als een leeuw kapot te vechten voor die regels rond gezinsmigratie. Daar zijn andere landen voor nodig en er is geen Europees draagvlak."

Leers zei dat hij zich in Europa blijft inzetten voor de twee punten waar wel Kamerbrede consensus over is. Op de overige punten uit het gedoogakkoord zal hij zich in Europa 'niet expliciteren'. "Mij past bescheidenheid."

Olifant trapt haar verzorgster dood

Een dierenverzorgster van een zoo in Nieuw-Zeeland is woensdag doodgetrapt door de enige olifant die de dierentuin rijk is.

Het gaat om een vrouwtjesolifant die na tientallen jaren als circusdier te hebben gewerkt vier jaar geleden in de Franklin Zoo belandde. In 2010 bouwde de dierentuin nog een nieuw verblijf voor de 39-jarige Afrikaanse olifant.

Wat de olifant ertoe heeft gebracht haar verzorgster aan te vallen, is niet duidelijk.


Olifant trapt haar verzorgster dood (Foto: Novum)

'Energierekening veertig euro omhoog'

De energierekening gaat jaarlijks met veertig euro omhoog om nieuwe kolencentrales aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Dat stellen de Consumentenbond en de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW). De organisaties roepen de Tweede Kamer op niet akkoord te gaan met deze 'extra lastenverzwaring' voor consumenten en bedrijven.

De Kamer nam al in 2009 een motie aan waarin staat dat de consument niet voor de kostenpost mag opdraaien. Het parlement bepaalde toen dat de kosten moeten worden betaald door de kolencentrales. De kwestie komt donderdag aan de orde tijdens een overleg tussen de Kamer en demissionair minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA).

Volgens VEMW en de Consumentenbond wil Verhagen de wens van de Tweede Kamer negeren door de kosten toch door te schuiven naar de consument. Volgens hem moeten of zij of de energiebedrijven opdraaien voor de kosten voor het aansluiten van kolencentrales. Het is wetstechnisch gezien niet mogelijk om de rekening bij de kolencentrales neer te leggen, zegt hij.

De organisaties vinden dat de bewindsman de Kamer met een 'vals dilemma' confronteert. Volgens hen is er door een kleine wetswijziging wel degelijk een mogelijkheid om de kolencentrales de kosten, die zouden kunnen oplopen tot een miljard euro, te laten betalen. Volgens VEMW en de Consumentenbond is die wijziging door Brussel toegestaan.

Ict-chef politie stapt op na kritisch rapport

Voormalig korpschef van de politie Rotterdam-Rijnmond Aad Meijboom is opgestapt als ict-chef bij de politie. Aanleiding is een kritisch rapport over een programma om ict-problemen bij de politie aan te pakken, meldt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.

De gebrekkige ict bij de politie is agenten en de Tweede Kamer al jaren een doorn in het oog. De Algemene Rekenkamer oordeelde vorig jaar dat de informatiesystemen voor agenten en rechercheurs traag, omslachtig, niet toekomstvast en matig gebruiksvriendelijk zijn. Minister Ivo Opstelten (VVD) zette een programma op om de problemen aan te pakken.

Meijboom, die begin 2010 naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland opstapte als korpschef van Rotterdam, werd verantwoordelijk voor die aanpak. Om te oordelen hoe de aanpak loopt, heeft het ministerie externe deskundigen om advies gevraagd. Die oordelen dat er moet worden ingegrepen om te zorgen dat het project tot een goed einde komt.

Opstelten heeft daarom besloten een interimchef aan te stellen die de taken van Meijboom overneemt. Zijn woordvoerder wil het woord ontslag echter niet in de mond nemen. "Meijboom heeft zelf besloten op te stappen."

Vijf tips over babylijkje Liempde

De politie heeft sinds dinsdagavond vijf tips ontvangen over het babylijkje dat zondagochtend in het Noord-Brabantse Liempde werd gevonden. De zaak werd dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht behandeld. De tips worden onderzocht, meldt een politiewoordvoerder.

De baby werd zondag in een vuilniszak onder een brug van de A2 gevonden. De moeder van het meisje is nog altijd spoorloos. Na sectie op het lichaampje bleek dat ze mogelijk dringend medische hulp nodig heeft.

Op het online condoleanceregister dat dinsdag door de gemeente Boxtel is geopend zijn tot nu toe tachtig steunbetuigingen binnengekomen. Volgens de gemeente, waar Liempde onder valt, is de gemeenschap geschokt door de vondst van de overleden baby.

Tafeltennissters vrijwel zeker van landentoernooi Londen

De Nederlandse tafeltennissters doen vrijwel zeker ook mee aan het landentoernooi op de Olympische Spelen van Londen. Dat meldde woensdag de Nederlandse bond NTTB.

Er zijn zestien tickets te vergeven voor het landen toernooi. Nederland staat dertiende op de plaatsingslijst.  ''Dat weten we na de kwalificatietoernooien in Azië die net zijn afgelopen'', zegt een woordvoerster van de tafeltennisbond. ''Er komt nog één OKT in Qatar, waar nog twee plaatsen te verdienen zijn. Ook als die niet naar Nederland gaan, zijn we er normaal gesproken gewoon bij.''


Aan het individuele toernooi mogen twee tafeltennisters per land meedoen. Namens Nederland zijn dit Li Jiao en Li Jie. Voor het landentoernooi zal Elana Timina worden toegevoegd. 


AG2R met Gadret en Dupont naar Giro

Als achtste ploeg heeft AG2R-La Mondiale haar ploeg voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De Franse WorldTour-formatie mikt op een goed klassement met John Gadret en Hubert Dupont, die vorig jaar respectievelijk derde en elfde werden in het eindklassement.

Naast de twee klassementsrenners hoopt AG2R ook op succes van sprinter Manuel Belletti. De Italiaan won in 2010 in de kleuren van Colnago al eens een etappe in de drieweekse rittenwedstrijd.

Naast Gadret, Dupont en Belletti bestaat de ploeg uit de Fransen Julien Bérard, Guillaume Bonnafond en Mathieu Perget, de Luxemburger Ben Gastauer, de Italiaan Matteo Montaguti en de Sloveen Gregor Gazvoda.

Launchtrailer voor The Walking Dead

Telltale Games heeft de launchtrailer uitgebracht voor de eerste aflevering van het spel The Walking Dead. In de video krijgen we het begin van de verhaallijn te zien en te horen. The Walking Dead moet een geheel worden van vijf afleveringen.

Het spel is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie, die eerder een inspiratiebron is geweest voor de gelijknamige televisieserie. De eerste aflevering van The Walking Dead is nu beschikbaar op pc, Mac en via PlayStation Network. Morgen wordt de aflevering verwacht voor Xbox 360.

Alonso test twee dagen op Mugello

Het Formule 1-team Ferrari heeft bekendgemaakt dat het coureur Fernando Alonso volgende week op Mugello twee dagen zal laten testen. Teamgenoot Felipe Massa zal één dag in actie komen. De Braziliaan rijdt op woensdag, terwijl Alonso op dinsdag en donderdag in actie komt.

Ferrari hoopt in Mugello een nieuw pakket onderdelen aan de tand te kunnen voelen die de bolide sneller maakt. Alonso won dit seizoen weliswaar de Grand Prix van Maleisië, maar onder droge omstandigheden komt de F2012 veel snelheid tekort. Mochten de nieuwe onderdelen werken dan zal Ferrari deze meenemen naar de Grand Prix van Spanje die op 13 mei verreden zal gaan worden.

Duizenden hotspots voor je 3DS vanaf vandaag beschikbaar

Vanaf vandaag zijn er meer dan 25.000 hotspots in Europa beschikbaar voor gamers met een 3DS. Op deze hotspots kun je automatisch verbinding maken met het Nintendo Netwerk waarmee je onder andere online kunt gamen en content kunt downloaden.

Je 3DS zal automatisch verbinding maken met een officiële hotspot zodat ook Spotpass-meldingen doorkomen. Om gebruik te maken van deze hotpots, die 'Nintendo Zone' genoemd worden, heb je de nieuwste firmware nodig die vanaf vandaag beschikbaar is. De firmware voegt ook patchmogelijkheden voor developers en mapmogelijkheden toe.

Wil je weten of er bij jou in de buurt een Nintendo Zone-locatie is dan kun je dat via de site van Nintendo opzoeken.

Vraag en antwoord over Tales of Graces

Namco heeft het eerste deel van een interview met Tales Studio-producer, Hideo Baba, online gezet welke hieronder is te bekijken. Baba vertelt onder andere over de humor in hun aankomende Tales of Graces F-game en fans van Japanse anime en cultuur in Europa.

Tales of Graces F is een RPG in de langlopende Tales of-serie en verschijnt komende zomer in Europa. De game is exclusief voor PlayStation 3.

Minder Nederlanders beginnen met Twitter

Het aantal nieuwe Nederlandse accounts op Twitter is het afgelopen jaar afgenomen. Dat blijkt uit een inventarisatie door onderzoeksbureau Multiscope.

Het afgelopen jaar kwamen er 250.000 nieuwe accounts bij. De groei bereikte zijn top tussen april 2009 en april 2010 met ruim 430.000 nieuwe accounts. Momenteel zijn er ruim 1,05 miljoen Nederlandse twitteraccounts, die samen goed zijn voor ruim 2,5 miljard tweets sinds het begin van Twitter.

Mensen uit Almere twitteren het meest. Zij hebben sinds het begin gemiddeld ongeveer 2482 tweets per persoon verzonden.

Minder Nederlanders beginnen met Twitter
Minder Nederlanders beginnen met Twitter (Foto: ANP)

'Octomom verwaarloost haar kinderen'

Nadya 'Octomom' Suleman zou haar veertien kinderen ernstig verwaarlozen. Dat zegt haar kapster, die dinsdag met foto's naar de politie stapte en een klacht indiende. "De kinderen hebben dringend hulp nodig", vertelt kapster Stephanie aan entertainmentsite TMZ.

Op een foto is volgens de kapster te zien dat Octomom de kinderen opsluit door een stoel tegen de deur aan te zetten. Een ander kiekje toont hoe de kinderen in de tuin op potjes moeten poepen. De kapster beweert dat er niet genoeg ruimte in de slaapkamers is, waardoor een aantal kinderen op de vloer moet slapen. Ook zou het huis erg vies zijn en lijken de kinderen ongewassen en onverzorgd.

Agenten en de kinderbescherming hebben dinsdagavond poolshoogte genomen bij Suleman. De politie stelde vast dat de kinderen niet in gevaar zijn, maar er volgt wel een onderzoek van de kinderbescherming.

De 36-jarige Suleman beviel in 2009 van een achtling. De alleenstaande moeder had toen al zes kinderen. Alle veertien kinderen kreeg ze met behulp van ivf-behandelingen. Sulemans vruchtbaarheidsarts verloor vorig jaar zijn werkvergunning omdat hij zich volgens de medische toezichtraad schuldig heeft gemaakt aan grove nalatigheid.

'Einde seizoen dreigt voor Guidetti'

Feyenoord zal mogelijk dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op John Guidetti. De Zweedse spits raakte volgens het Algemeen Dagblad tijdens de training van gisteren plotseling de macht over zijn rechterbeen helemaal kwijt. Guidetti kampt met een zenuwontsteking, die mogelijk is voortgekomen uit een voedselvergiftiging.

"Een virus is niet te behandelen", liet Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, weten. "Dat betekent dat hij vooral moet rusten. Het duel met AZ haalt hij zeker niet. het krachtsverschil in beide benen is daarvoor simpelweg te groot." Volgens Van Eijck is er de afgelopen maanden veel op Guidetti afgekomen, iets wat de spits misschien niet altijd ten goede is gekomen.

"Iedereen wil iets van hem, dat doet iets met een jonge speler. Zo'n virus kan toeslaan als je verzwakt bent, door wat voor reden dan ook. Hij had ook een voedselvergiftiging verleden week, het zit hem niet mee. Iedereen vindt John een geweldige gozer, dit is voor ons en voor hem een tegenvaller", aldus Van Eijck.

Mogelijk komt Guidetti dit seizoen helemaal niet in actie. Daar komt vandaag meer duidelijkheid over. Van Eijck: "Vandaag wordt hij in het ziekenhuis nogmaals onderzocht om uit te sluiten dat hij nog iets anders onder de leden heeft."

CD: Nate Hall - A Great River

Het gebeurt wel vaker dat een artiest zich even lostrekt van een band om een soloavontuur uit zijn of haar systeem te krijgen. In veel gevallen zijn de invloeden van de band nog duidelijk hoorbaar bij het uiteindelijke resultaat, wat je soms doet afvragen waarom het überhaupt nodig was om solo te gaan. Nate Hall, frontman van spacerock-collectief U.S. Christmas, is daarentegen een geheel ander verhaal. Afgelopen maart heeft hij de tijd genomen om een debuutalbum op te nemen die diep reikt in zijn americana- en folkroots, waar onder andere Bob Dylan, Neil Young en Townes Van Zandt deel van uitmaken.

Nate Hall - A Great River

'Maradona neemt ontslag bij Al-Wasl'

Diego Maradona staat op het punt om op te stappen bij Al-Wasl. De Argentijnse vedette is het totaal niet eens met het aankoopbeleid van zijn ploeg. Gemaakte afspraken met de clubleiding over versterkingen zijn volgens Maradona niet nagekomen.

"We hadden afgesproken dat er zes nieuwe spelers zouden komen, maar dat zijn er slechts twee geworden. Daarvan is er één bovendien alweer weg", aldus Maradona. "Als de club zich niet aan de gemaakte afspraken houdt, moet ik nadenken over een vertrek. Ik zou een vertrek betreuren, maar ik krijg niet de steun waar ik op hoopte."

Pluisje stond sinds juni aan het roer bij Al-Wasl, een ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Vertonghen wil titel tegen FC Twente

Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen wil komende zondag tegen FC Twente de titel pakken. "Het kan iets moois worden. Aan de ene kant zullen ze bij FC Twente denken: ze mogen toch niet bij ons kampioen worden, maar als alles meezit, kan het wel degelijk", zegt de 25-jarige verdediger op de website van zijn club.

Het zou voor Vertonghen het tweede kampioenschap zijn in Amsterdamse dienst. Belangrijke pion in het succes en de ontwikkeling van de Belgisch international is trainer Frank de Boer. "Hij is gewoon met iedereen heel scherp bezig en doet het ook alleen om mij beter te maken. Ik ben onder hem veel meer van mezelf gaan eisen en dat kan nog beter. Hij is heel goed voor me."

Vertonghen, die al enige tijd in de belangstelling van clubs uit het buitenland staat, heeft nog een contract voor een jaar bij Ajax. Een vertrek in de zomer lijkt dus aanstaande. "Iedereen heeft er al vrede mee dat ik weg ben, maar ik ben nog niet weg. Ik heb nog heb nog niks besloten", besluit de Ajacied.

Burgemeester laat Occupy Utrecht opruimen

Burgemeester Aleid Wolfsen wil dat de actievoerders van Occupy in het centrum van Utrecht hun tentenkampje zaterdag opruimen.

Dat is volgens hem nodig wegens de grote drukte in de stad op 30 april. Na Koninginnedag mogen de actievoerders ook niet meer terugkeren, omdat de demonstratie volgens Wolfsen een permanent karakter lijkt te gaan krijgen.

Wolfsen zegt dat 'het geenszins zijn intentie is' om de actievoerders hun grondrecht op demonstratie te ontnemen. Hij vreest echter voor wanordelijkheden en vindt ook dat de gezondheid van de actievoerders in het geding is, nu zij al maanden in het tentenkampje verblijven.

TomTom in rode cijfers

Navigatiedienstverlener TomTom is in de rode cijfers beland. Het heeft nog geen oplossing gevonden voor de gestaag dalende vraag naar navigatiekastjes, bleek woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

TomTom leed een bescheiden verlies van anderhalf miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd nog elf miljoen euro winst geboekt. De omzet daalde met twaalf procent naar 233 miljoen euro. Het bedrijf zag zijn omzet uit de verkoop van navigatiekastjes met twintig procent afnemen. Eerder kon het die daling deels compenseren met stijgende verkopen aan de auto-industrie, die navigatieapparatuur van TomTom in nieuwe auto's inbouwt.

Dat was er nu echter niet meer bij. De zogenoemde automotive-divisie zag zijn omzet met drie procent dalen. Volgens TomTom komt dit doordat automerken waarmee het bedrijf samenwerkt, te maken hebben met moeilijke marktomstandigheden.

TomTom constateert in een begeleidend persbericht dat de markt voor navigatiekastjes in Europa, waar het een marktaandeel van 46 procent heeft, afgelopen jaar met vierhonderdduizend stuks is gekrompen naar twee miljoen. In Noord-Amerika, waar TomTom een kwart van de markt bezit, was de krimp zelfs twee keer zo groot.

TomTom heeft op navigatiegebied in toenemende mate te maken met concurrentie van smartphones. De omzet uit de inbouw van kastjes kan de dalende inkomsten uit de verkoop van de kastjes nog bij lange na niet compenseren. Het bedrijf ziet zijn omzet en winst daarom al vier jaar op rij dalen.

In 2007 haalde het bedrijf nog een omzet van 1,74 miljard euro, tegen 1,27 miljard vorig jaar. De winst kalfde tussen 2007 en 2011 met 77 procent af naar 73 miljoen euro. Nu lijdt TomTom dus voor het eerst in zijn bestaan verlies. Dit jaar verwacht TomTom een omzet van 1,1 miljard euro te halen.


TomTom in rode cijfers (Foto: Novum)

'N-Korea in bezit wapentuig dat VS kan bereiken'

Noord-Korea is in het bezit van 'krachtige moderne wapens' die in staat zijn de Verenigde Staten te treffen. Dat heeft vicemaarschalk Ri Yong Ho van het Noord-Koreaanse leger woensdag gezegd. Noord-Korea viert woensdag de 80e verjaardag van het leger.

Ri noemde Noord-Korea een militaire en nucleaire macht en prees de nieuwe leider Kim Jong Un als een groot militair strateeg. Volgens Ri heeft Kim, die ergens in de 20 is, het leger al jaren van advies voorzien. Ri benadrukte het belang van een sterk leger zodat Noord-Korea zich kan verdedigen tegen de Verenigde Staten en zijn zuiderbuur. "Het Koreaanse Volksleger heeft krachtige moderne wapens die de Amerikaanse imperialisten in één klap kunnen uitschakelen", aldus Ri.

De legerchef gaf geen details over het wapentuig waarover Noord-Korea beschikt. Aangenomen wordt dat het land de beschikking heeft over kernwapens, maar niet over de technologie om langeafstandsraketten te voorzien van een kernkop. Afgelopen maand mislukte een poging een raket te lanceren.

Maandag dreigde Noord-Korea al met 'speciale acties' tegen Zuid-Korea. Gevreesd wordt dat Noord-Korea binnenkort een nucleaire test gaat uitvoeren, zoals dat ook in 2006 en 2009 werd gedaan.

FNV wil vast contract na een jaar

Vakcentrale FNV wil dat iedere werknemer automatisch recht moet krijgen op een vast contract na een jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt. Dat liet de vakcentrale woensdag weten, voorafgaand aan een hoorzitting in de Tweede Kamer over flexibele arbeid en zekerheid.

De FNV, die tot dusverre hoofdzakelijk is opgekomen voor werknemers met vaste contracten, wil de positie van flexwerkers verbeteren. Coördinator arbeidsvoorwaarden van de FNV Catelene Passchier maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal werknemers met een tijdelijk of flexibel contract. Vooral jongeren werken vaak zonder vast contract.

Vorig jaar kregen volgens het UWV slechts tweeduizend Nederlanders een vast contract. Een jaar eerder waren dat er nog 83 duizend. "Het dienstverband voor onbepaalde tijd, met een vast aantal uren waar je van kan leven, moet weer de norm worden", vindt Passchier.

Om dat te bereiken wil de FNV onder meer af van de payroll-bedrijven. Die nemen werknemers in dienst om hen vervolgens aan andere bedrijven uit te lenen. Meestal bieden dergelijke bedrijven geen baanzekerheid of opleidingsmogelijkheden. Ook bouwen werknemers die in een dergelijke constructie werken meestal geen pensioen op. "Wat ons betreft ben je of dienst bij het inlenende bedrijf of bij een uitzendbureau, meer smaken zijn er niet," aldus Passchier.

Ook Donk in belangstelling van Ajax

Ajax heeft behalve Niklas Moisander en Bram Nuytinck ook Ryan Donk op het oog als mogelijke opvolger van Jan Vertonghen. Dit weet Het Parool te melden op basis van de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Donk maakte in 2009 de overstap van AZ naar Club Brugge en groeide daar uit tot een vaste basisspeler. Daarnaast is hij ook erg geliefd bij de jongere Club Brugge-supporters door zijn Twitter-account en vriendelijkheid richting de supporters.

Volgens Het Laatste Nieuws stuurt Ajax komende zaterdag een scout naar de topper tussen AA Gent en Club Brugge om de Amsterdammer aan het werk te zien.

Roorda vertrekt naar N.E.C. Nijmegen

Geert-Arend Roorda verruilt na dit seizoen sc Heerenveen voor N.E.C. Nijmegen. De Fries tekent bij de ploeg van Alex Pastoor een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar. De 24-jarige middenvelder had in Heerenveen een aflopend contract en kwam niet in aanmerking voor contractverlenging.

Roorda stond in de belangstelling van vele clubs, maar koos voor N.E.C. omdat hij zo weer samen kan gaan werken met Pastoor. De twee kennen elkaar van vorig seizoen toen Roorda succesvol onder de oefenmeester speelde bij Excelsior. De transfer naar N.E.C. is voor Roorda nog niet helemaal rond, want hij moet nog door de medische keuring komen.

[NBA] Utah Jazz pakt laatste play-offticket

Utah Jazz heeft zich dinsdag als laatste team geplaatst voor de NBA play-offs. De basketballers uit Salt Lake City deden dat door directe concurrent Phoenix Suns met 100-88 te verslaan. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar de Jazz trok de wedstrijd in het vierde kwart naar zich toe. Paul Millsap maakt 26 punten voor Utah.

Los Angeles Lakers is door de verliespartij van stadsgenoot Clippers verzekerd van de titel in de Pacific Division. De Clippers verloren, ondanks 36 punten van Blake Griffin, met 102-109 van Atlanta Hawks. De Lakers kwamen niet in actie. Miami Heat verloor voor de derde keer dit seizoen van Boston Celtics. Zonder sterspelers Dwyane Wade, LeBron James en Chris Bosh werd het 78-66 voor de Celtics. De 'Big Three' kregen rust met het oog op de naderende play-offs. Aleksandar Povlovic was met zestien punten topscorer bij Boston.

Oklahoma City Thunder versloeg thuis Sacramento Kings met 118-110. Kevin Durant, topscorer van de NBA, scoorde 32 punten. New Orleans Hornets won met 83-81 van Golden State Warriors.

iPad leidt Apple naar miljardenwinst

Apple heeft mede dankzij de nieuwe iPad in de eerste drie maanden van dit jaar een winst van 11,6 miljard dollar geboekt. Dat is 94 procent meer dan een jaar eerder. Naast de verkoop van de nieuwe iPad heeft ook de iPhone sterk bijgedragen aan het succes. Dat heeft Apple dinsdagavond bekendgemaakt.

De stijgende populariteit van de iPad uit zich in 11,8 miljoen verkochte tablets. Dat is 151 procent meer dan een jaar eerder. Van de iPhone gingen 35,1 miljoen exemplaren over de toonbank, een stijging van 88 procent.

Het zorgenkindje van Apple is de iPod. De verkoop van de muziekspeler is met vijftien procent gedaald naar 7,7 miljoen exemplaren.

Bestuursvoorzitter Tim Cook suggereert in een verklaring dat Apple dit jaar met nieuwe producten komt. "Gedurende het jaar gaan jullie nog veel meer innovatie zien die alleen Apple kan leveren", zei hij. Geruchten rond een televisie van Apple doen al langer de ronde. Ook de komst van de iPhone 5 hangt in de lucht.


iPad leidt Apple naar miljardenwinst (Foto: Novum)

The Avengers

Wanneer de Noorse God Loki op Aarde komt en dreigt de wereld aan zijn heerschappij te onderwerpen rest S.H.I.E.L.D.-directeur Nick Fury maar één ding: hij moet de machtigste helden van de wereld bijeen brengen om tegen het kwaad te vechten: The Avengers. Dit uiterst geslaagde vervolg op niet minder dan een handvol andere Marvel-films laat zien hoe een groep uiterst diverse maar buitengewone figuren een manier vindt om een team te vormen. 

Di Matteo: "Het zit in ons DNA"

Chelsea-coach Roberto Di Matteo was uiteraard zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg die gisterenavond ten koste van het favoriete Barcelona de finale van de Champions League bereikte.

"Het was een ongelooflijke wedstrijd. Er gebeurde van alles. Ik ben blij voor de spelers omdat ze dit moment verdienen", sprak de coach die het begin maart overnam van de ontslagen André Villas-Boas.

Di Matteo: "We hebben een moeilijk seizoen gehad. Het is net of ze iets extra's kunnen op het moment dat het echt moet. Ik denk dat dat in het DNA zit van deze spelers."

Zeven duels schorsing voor World Peace

Basketballer Metta World Peace mag na zijn roekeloze elleboog richting James Harden van Oklahoma zeven duels toekijken. De commissie van de NBA die over deze zaken gaat heeft dit vandaag laten weten.

Ron Artest, zoals World Peace eigenlijk heet, raakte met zijn elleboog vol het hoofd van Harden. Laatstgenoemde hield er een hersenschudding aan over. 

De elleboogstoot waarmee basketballer Metta World Peace van de Los Angeles Lakers zijn opponent James Harden van Oklahoma velde, kost hem een schorsing van zeven duels. Het was niet de eerste opmerkelijke actie van World Peace. In 2004 sloeg hij ook al een fan van de Detroit Pistons, destijds kostte hem dit een schorsing van 86 wedstrijden.


Beelden van het incident. (Bron: YouTube)

Ajax richt vizier op transfervrije Poulsen

Ajax heeft Simon Poulsen van AZ op het oog. De Deens international is komende zomer transfervrij en geniet interesse van Frank de Boer.

Poulsen heeft bij AZ een aflopend contract en lijkt vooralsnog geen nieuwe verbintenis te ondertekenen. Ajax houdt de situatie bij de linksback goed in de gaten. Poulsen kan de Amsterdammers mogelijk uit de problemen helpen op de linksbackpositie. Trainer De Boer heeft al de nodige spelers gebruik voor de positie linksachterin.

“Het lijkt me logisch dat we ook aan Poulsen denken“, zei de trainer van Ajax tegen het ANP. “Daley Blind doet het nu heel goed als linksback en Dico Koppers heeft er ook al gespeeld, maar Nicolai Boilesen heeft ook volgend seizoen waarschijnlijk nog niet in de inhoud om 34 duels te voetballen", aldus de oud-international.

Poulsen is de tweede speler van AZ die in beeld is bij Ajax. De Boer sprak onlangs ook uit erg geïnteresseerd te zijn in AZ-aanvoerder Niklas Moisander. De Fin kan een optie worden bij een vertrek van Jan Vertonghen. Poulsen (27) speelt drieënhalf seizoen in Alkmaar en werkte zich in Alkmaar op tot 16-voudig international.

Van Gaal feliciteert Cruijff met verjaardag

Johan Cruijff is woensdag in de ochtendkranten door Louis van Gaal gefeliciteerd met zijn 65e verjaardag. De felicitaties via een advertentie van Ajax-hoofdsponsor Aegon zijn opmerkelijk, want de twee staan niet bekend als de beste vrienden. "Dat ik degene ben die Johan Cruijff met zijn 65e verjaardag feliciteert, ligt niet zo voor de hand.", laat Van Gaal dan ook weten.

"We hadden en hebben wel onze meningsverschillen, maar we hebben ook veel gemeen: de liefde voor Ajax, Barcelona en aanvallend voetbal," vervolgt Van Gaal. "In het topvoetbal kan het er op het veld soms stevig aan toegaan, maar buiten de lijnen worden handen geschud."

Het laatste grote conflict tussen beide voetbaliconen was vorig jaar. De raad van commissarissen stelde buiten Cruijff om Van Gaal aan als algemeen directeur van de Amsterdammers. De legendarische nummer veertien, ook lid van de rvc, besloot hierop een rechtszaak aan te spannen om de aanstelling ongedaan te maken. De rechter draaide het besluit uiteindelijk terug.

SNS ziet instroom spaargeld

SNS Bank heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer spaargeld aangetrokken. Dat liet de bank woensdag weten in een tussentijdse handelsupdate in de aanloop naar de publicatie van de eerstekwartaalcijfers volgende maand.

SNS Reaal heeft over het eerst kwartaal een nettowinst behaald, liet het concern weten. Zowel de consumenten- als de zakentak van de bank boekten een positief nettoresultaat, net als de verzekeringsactiviteiten. Alleen de vastgoedtak, die last blijft houden van afboekingen op vastgoedbeleggingen in onder meer de Verenigde Staten, staat nog steeds in het rood.

Pakistan test nieuwe raket

Het Pakistaanse leger heeft woensdag met succes een middellangeafstandsraket getest. Dat heeft het leger in een verklaring bekendgemaakt. De raket is in staat een kernkop te vervoeren.

De raket die werd getest is een verbeterde versie van de Shaheen 1-raket. De nieuwe raket heeft een groter bereik. Naar verluidt heeft de Shaheen 1 een bereik van 750 kilometer. Tot welke afstand de nieuwe raket, de Shaheen 1A, doelen kan raken werd niet bekendgemaakt.

Enkele dagen geleden maakte India, Pakistans aartsrivaal, bekend dat het eveneens een raket heeft getest. Het gaat om een langeafstandsraket, de Agni-V, die een bereik heeft van vijfduizend kilometer.

Lampard: "Tweede helft leek eeuwigheid"

Frank Lampard bereikte dinsdag met Chelsea de Champions League-finale. The Blues knokten zich via Barcelona naar de eindstrijd. Barcelona had de 1-0 nederlaag in Londen al voor de pauze weggepoetst, maar ondanks de rode kaart van John Terry knokten de Engelsen zich terug tot een 2-2.

"Wat een prestatie! We stonden met de rug tegen de muur, maar kwamen toch bovendrijven op het einde", aldus de dolblije Lampard na afloop tegen Sky Sports. "Ik weet dat mensen liever aantrekkelijk voetbal zien, maar we hebben ongelooflijk veel karakter getoond. We stonden met vijftig minuten te gaan met tien man. En dan zo'n uitslag, geweldig! De klok leek na rust nog langzamer te tikken. De tweede helft voelde als een eeuwigheid. Ik kon pas na de 2-2 weer relaxen."

Lampard wil van enige mazzel tegen Barcelona niet spreken. "Je maakte je eigen geluk en we verdienden dit resultaat", aldus de routinier, die aanvoerder Terry rood zag krijgen. "Ik heb het incident niet gezien. John zei dat hij in de rug van Sánchez liep. Als we de finale winnen, dan zal hij net zo hard met ons mee gaan vieren."

Aantal comazuipers stijgt verder

Het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandt, is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen. Ook waren ze gemiddeld jonger en bleven ze langer buiten westen, schrijft de Volkskrant woensdag op basis van cijfers van het Nederlands Signaleringscentrum voor Kindergeneeskunde.

In 2011 steeg het aantal comazuipers dat op de eerste hulp belandde met twaalf procent naar 762. De gemiddelde leeftijd daalde van 15,6 jaar naar 15,3 jaar.

Het promillage van de jongeren verschilt niet veel van voorgaande jaren, maar de duur van hun coma neemt wel toe. Gemiddeld waren de jongeren 3,27 uur buiten bewustzijn, een uur langer dan in 2007, toen voor het eerst landelijk gegevens werden verzameld.

Volgens kinderarts en oprichter van de eerste alcoholpolikliniek voor jongeren Nico van der Lely is het wachten tot de eerste dode valt. Het dieptepunt in het Reinier de Graaf Gasthuis, waar hij werkt, was volgens hem een jongen van 10 jaar. "Zo'n jong iemand hebben we niet eerder gezien", zegt hij in de krant.

Bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente Herre Kingma opperde onlangs dat comazuipers zelf de kosten van hun ziekenhuisopname zouden moeten betalen. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zei in maart dit geen goed idee te vinden. Ze wees erop dat spoedeisende hulp bij de basisverzekering hoort. Ook waarschuwde ze voor willekeur.

Van der Lely vindt ook dat niet van jongeren kan worden geëist dat ze zelf de rekening betalen. "Vrijwel alle jongeren die wij zien, zeggen dat het hen is overkomen. Ze drinken niet bewust door totdat ze omvallen." Pubers kunnen volgens hem de gevolgen van hun gedrag nog niet overzien.

Guardiola: "Hebben er alles aan gedaan"

Barcelona-trainer Pep Guardiola is terneergeslagen nadat na de landstitel ook de Champions League uit beeld is bij de Catalanen. Barcelona gaf dinsdagavond een 2-0 voorsprong uit handen tegen tien man van Chelsea (2-2). De Engelsen gaan daardoor ten koste van de Catalanen naar de finale.

"We hebben er alles aan gedaan, maar het was niet voldoende", zei Guardiola op de persconferentie. "We waren niet scherp op de beslissende momenten. We moesten nu herstellen en richting volgend seizoen toewerken. Het enige wat ik kan doen is Chelsea feliciteren met hun goede verdediging", aldus de trainer van Barcelona. "Ik vertelde mijn spelers niet te stoppen met aanvallen. En toen kwam de eerste goal van Chelsea. We zullen hiervan leren."

"Soms lach je, soms verlies je. Ik kijk naar mijn spelers en weet niet wat ze fout hebben gedaan", aldus de coach, die Lionel Messi een penalty zag missen. "Ik kan hem alleen maar bedanken voor alles. Ik bewonder hem enorm. Hij zal een paar zware uren tegemoet gaan. Dit hoort ook bij de sport. Je kunt niet altijd winnen."

'Brinkman mag naam Burger Partij niet gebruiken'

Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman mag zijn nieuwe partij niet de Onafhankelijke Burgerpartij noemen. Die naam lijkt te veel op die van de Burger Partij Amersfoort, zegt fractievoorzitter Hans van Wegen woensdag. "Wij stappen binnenkort naar de Kiesraad om bezwaar in te dienen", kondigt hij aan.

Brinkman heeft zijn huiswerk volgens Van Wegen niet goed gedaan. "Hij had eerst moeten checken of deze naam al gebruikt wordt voordat hij hem in Pauw & Witteman bekendmaakt. Wij bestaan al sinds 1998."

De Kiesraad is volgens Van Wegen zeer streng in dit soort zaken. "Als hij bij de kiesraad een aanvraag indient om zijn partij de Onafhankelijke Burgerpartij te noemen, zal die worden afgewezen." Overigens denkt Van Wegen dat Brinkman het niet zo ver laat komen. "Zodra hij van ons bestaan hoort, zal hij denk ik een andere naam kiezen."

Van Wegen is niet van plan zelf contact met Brinkman op te nemen. "Ik ken hem alleen van de televisie. Ik zou ook niet weten hoe ik hem moet bereiken. We pakken dit gewoon op de normale manier aan."

Het is nog maar de vraag of de Kiesraad daadwerkelijk in zal grijpen. 'Burger Partij' kan ook als een algemene term worden opgevat die net als het woord vrijheid (gebruikt door PVV en VVD) niet door één partij kan worden geclaimd. "Het is uiteindelijk aan de Kiesraad om hier een oordeel over te vellen", besluit Van Wegen.


'Brinkman mag naam Burger Partij niet gebruiken' (Foto: Novum)

Romney eist presidentskandidatuur VS op

Mitt Romney heeft zichzelf dinsdagavond (lokale tijd) uitgeroepen tot presidentskandidaat van de Republikeinen. Dat deed hij na een waarschijnlijke overwinning in de voorverkiezingen in vijf staten.

"Dit is het begin van een nieuwe campagne," zei Romney. Hij zal nu zijn campagne richten op de Democratische kandidaat Obama, in plaats van zijn Republikeinse concurrenten.

Dinsdag waren er voorverkiezingen in Connecticut, Delaware, New York, Pennsylvania en Rhode Island. Volgens de eerste prognoses won hij in alle vijf de staten. Officieel is Romney nog geen kandidaat, maar hij is bijna niet meer in te halen.

'Van Bijsterveldt wil lijsttrekker CDA worden'

Demissionair minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt wil de nieuwe leider van het CDA worden. Ze stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap als er een verkiezing onder de leden wordt uitgeschreven, schrijft NRC Handelsblad op zijn website op basis van ingewijden.

Zelf wil Bijsterveldt het volgens de krant niet bevestigen. Het CDA heeft door de val van het kabinet snel een leider nodig. De partij zit al twintig maanden zonder leider.

In januari zei staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker dat hij zich kandidaat zou stellen als zich geen andere kandidaten aandienen. Een maand daarvoor zei CDA-voorzitter Ruth Peetoom in de NRC dat er een actieplan is opgesteld om snel een nieuwe partijleider aan te wijzen als het kabinet valt. "Op het moment dat dit zich voordoet, dan staan we er. Be there", zei ze toen.

Woensdag beslist het CDA-partijbestuur op welke manier de partij een leider moet vinden. Een lijsttrekkersverkiezing is een van de mogelijkheden.

Crysis 3 komt niet uit op Wii U

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Crysis 3 een release gaat krijgen op Wii U. Dat zegt Cryteks creative development director Rasmus Højengaard in een interview met Destructoid. Volgens hem is er 'geen enkele kans' dat het spel uit gaat komen op Nintendo's nieuwe console.

I don’t think it’s possible. Right now the launch platforms are PC, PlayStation 3 and Xbox 360. I don’t think it’s on the cards to do a Wii U version”, legt Højengaard uit.

Hij geeft verder in het interview aan dat de technische specificaties van de console niet ten grondslag ligt aan de beslissing. “I would say that our game is less reliant on technical capabilities this time around because of the setting. You could remove a lot of the fancy render tech and still it’d look great… we want to ensure that the experience of playing the game is not going to differ from platform to platform, only the fidelity of the visuals.

Crysis 3 komt in het voorjaar van 2013 uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Cito-toets iets beter gemaakt in grote steden

Kinderen uit groep 8 van basisscholen in de vier grote steden hebben dit jaar de Cito-toets gemiddeld iets beter gemaakt dan vorig jaar. Toch blijven ze nog steeds achter bij het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de Cito-toets die woensdag naar buiten wordt gebracht. Begin maart werd de voorlopige uitslag al bekendgemaakt, maar toen waren de resultaten nog niet meegenomen van leerlingen die door omstandigheden de toets later moesten maken.

Het landelijke gemiddelde was een uitslag van 535,5 punten, een score waar havo als vervolgopleiding het best bij past. Die uitslag is precies hetzelfde als in 2011. De scholieren uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht haalden een gemiddelde score van 533,8 punten tegenover 533,7 in 2011.

Het ministerie van Onderwijs was van plan om vanaf volgend jaar de toets voor de laatste klas van de basisschool verplicht te maken voor alle scholen en later in het jaar af te nemen. Maar doordat het kabinet nu is gevallen, komt alles weer op losse schroeven te staan. "Gezien de onzekere politieke situatie op dit moment, gaat Cito er vooralsnog vanuit dat de Eindtoets Basisonderwijs plaatsvindt op 5, 6 en 7 februari 2013", zo schrijft het bedrijf dat de toetsen maakt, in een verklaring.

Cito-toets iets beter gemaakt in grote steden
Cito-toets iets beter gemaakt in grote steden (Foto: ANP)

Shinji Mikami en Bethesda werken aan survival-horrorgame

Shinji Mikami, de bedenker van de Resident Evil-serie, werkt met zijn pas opgerichte studio Tango Gameworks aan een nieuw survival-horrorspel. Zijn studio wordt hierbij geholpen door de gameontwikkelaar Bethesda. Dit staat in de recentste editie van het gamesmagazine Famitsu.

Beide gamestudio's zijn eigendom van Zenimax Media, van waaruit de samenwerking tot stand is gekomen. Het eerste project van Tango Gameworks heeft de codenaam Zwei gekregen en de makers richten zich op een release in 2013. Meer details zijn tot op heden nog niet bekend.

'Volgende CoD speelt tien tot vijftien jaar in de toekomst'

De volgende Call of Duty, waarvan het de verwachting is dat dit Call of Duty: Black Ops 2 is, speelt zich tien tot vijftien jaar in de toekomst af. Dit zou moeten blijken uit een viral video die recent online is verschenen.

De video is geplaatst door FPS Russia en laat een machinegeweer zien met vier rotormotoren. De video staat ook op de officië Call of Duty-website. Ook het Tacitus-logo, dat op de presentators t-shirt staat, is terug te vinden op de site. In de tags van het filmpje staan de woorden Call of Duty en Black Ops vermeld.

Hoe de verwijzing naar Tacitus iets met de nieuwe Call of Duty te maken heeft is nog niet duidelijk. Tacitus was een Romeins senator die een maansverduistering heeft beschreven ten tijde van de dood van keizer Augustus. Hij schrijft dat onwetende soldaten de verduistering als voorteken hebben gezien om ten strijde te trekken.

De volgende titel in de Call of Duty-reeks wordt op 1 mei aangekondigd tijdens de playoffs van het Amerikaanse basketball.

'In 7 minuten uit bed, wassen en aankleden'

Hoge werkdruk, ouderen die vallen omdat er te weinig personeel is om toezicht te houden, 7 minuten om een patiënt te wassen en aan te kleden, bewoners midden in de nacht uit bed halen om te wassen en aan te kleden. Dit is een kleine greep uit de klachten die de afgelopen vier weken binnenkwamen bij het meldpunt misstanden zorg van vakbond Abvakabo FNV.

In totaal kwamen er meer dan 1000 meldingen binnen, veelal anoniem omdat werknemers bang zijn voor maatregelen van de werkgever. Er is veel angst en schaamte, zo blijkt uit een inventarisatie van de vakbond. De meeste klachten komen van werknemers uit verpleeghuizen.

"Medewerkers balen van de slechte zorg, terwijl werkgevers misstanden afdoen als incidenten. Het personeel geeft nu aan het echt genoeg te vinden", aldus een woordvoerster van Abvakabo FNV.

Een bundeling van de klachten wordt woensdag aangeboden aan de politici Emile Roemer (SP), Diederik Samsom (PvdA) en Jolande Sap (GroenLinks) tijdens een manifestatie op het Plein in Den Haag. Daar verwacht de vakbond honderden bezorgde zorgmedewerkers.

'In 7 minuten uit bed, wassen en aankleden'
'In 7 minuten uit bed, wassen en aankleden' (Foto: ANP)

Empire State Building op één na hoogste

Over een paar dagen is het Empire State Building niet meer het hoogste gebouw in New York. Volgende week zal de toren die de Twin Towers vervangt 471 meter hoogte bereiken: hoger dan het Empire State Building.

De originele Twin Towers waren de twee hoogste torens in New York, tot ze door de aanslagen van 11 september 2001 instortten. Het Empire State Building werd toen weer het hoogste gebouw. Dat was het al van de bouw in 1931 tot 1972.

Het nieuwe World Trade Center wordt 541 meter hoog, 15 meter hoger dan de Twin Towers. Naar verwachting is het gebouw in 2013 klaar. Nog maar 55 procent van de ruimte is verhuurd.

Empire State Building weer op een na hoogste
Empire State Building weer op een na hoogste (Foto: ANP)

Baas ontslaat vrouw die hielp met nierdonatie

Een vrouw uit New York is ontslagen nadat ze haar baas hielp hoger op de transplantatiewachtlijst te komen door zelf een nier te doneren. Dat zei haar advocaat dinsdag (lokale tijd).

De baas van Deborah Stevens had dringend een niertransplantatie nodig en Stevens bood zich aan. Zo kon er een carrousel op gang komen en kreeg haar baas sneller een nieuwe nier. Stevens liep echter complicaties op van de operatie en moest zich vaak ziek melden.

Haar baas had daar veel commentaar op en ontsloeg haar uiteindelijk. Stevens heeft een klacht ingediend bij de New Yorkse organisatie voor mensenrechten en zal daarna naar de rechter stappen.

Baas ontslaat vrouw die hielp met nierdonatie
Baas ontslaat vrouw die hielp met nierdonatie (Foto: ANP)

[Premier League] Bolton grijpt strohalm tegen Villa

Bolton Wanderers heeft dinsdag het zespuntenduel bij Aston Villa gewonnen. In Birmingham werd het 2-1 voor de Wanderers. Stephen Warnock liet Villa Park nog wel in vreugde ontbarsten door de thuisploeg na iets meer dan een uur op voorsprong te zetten, maar de stemming sloeg snel om. Martin Petrov benutte een minuut later een strafschop en nog een minuut later zorgde David N'Gog de 2-1.

Door de zege in het inhaalduel stijgt Bolton van de voorlaatste plaats naar de achttiende met 33 punten uit 34 duels. Dat is maar een punt minder dan Wigan Athletic en Queens Park Rangers, respectievelijk zeventiende en zestiende en dus op dit moment veilig. Aston Villa heeft 36 punten en staat daarmee vijftiende. Bolton heeft bovendien nog een wedstrijd te goed.

Brinkman leidt Onafhankelijke Burgerpartij

Hero Brinkman doet aan de Tweede Kamerverkiezingen mee met de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP). De ex-PVV’er maakte de naam van zijn nieuwe partij dinsdagavond bekend bij Pauw& Witteman.

Brinkman stelt met deze naam duidelijk te maken dat het wat hem betreft om de burger draait en dat de partij onafhankelijkheid moet uitstralen. Hij stelde ',genoeg goede mensen te hebben’’ om de lijst mee te vullen.

De parlementariër stapte een paar weken geleden uit de PVV uit onvrede over diverse beleidspunten van de partij van Geert Wilders.

Ruim 10 miljoen naar slachtoffers geweldsmisdrijven

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven heeft vorig jaar nagenoeg evenveel geld uitgekeerd aan slachtoffers van geweldsmisdrijven als het jaar daarvoor. In 2011 keerde het fonds 10,4 miljoen euro uit, in het jaar daarvoor 10,7 miljoen euro.

Vorig jaar dienden 7940 slachtoffers een aanvraag in voor een uitkering, blijkt dinsdag uit het jaarverslag van het Schadefonds. Van het uitgekeerde bedrag werd bijna 7,1 miljoen euro toegekend als smartengeld en 3,3 miljoen euro voor materiële schade.

Onder de mensen die geld kregen van het schadefonds, zijn slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Vooralsnog 35 van de vijftig aanvragers rond het schietincident hebben in totaal 138 duizend euro uitgekeerd gekregen. Eén aanvraag is afgewezen, de rest van de aanvragen moet nog worden behandeld.

Het schadefonds Geweldsmisdrijven is een onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het is in 1976 opgericht om slachtoffers van zware geweldsmisdrijven een tegemoetkoming te geven voor het lichamelijke en psychische letsel dat ze hebben opgelopen. Aanvragers kunnen maximaal tienduizend euro smartengeld krijgen en 25 duizend euro voor materiële schade.

Cel en tbs geëist voor overgieten ex met zwavelzuur

Tegen een 39-jarige man uit Den Haag is dinsdag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het tot twee keer toe overgieten van zijn ex-vriendin met zwavelzuur. De officier van justitie acht bewezen dat Regillio K. zijn ex van het leven wilde beroven. Ook beschuldigt de officier hem van vrijheidsberoving en mishandeling.

De man overmeesterde de vrouw medio augustus in haar slaapkamer, terwijl haar 3-jarige dochter in de buurt was. K. sloeg zijn ex in de handboeien, pakte een tondeuse en schoor haar lange haar vrijwel volledig af.

Vervolgens moest de vrouw aan een flesje zwavelzuur ruiken, waarna hij de vloeistof over haar heen gooide. De vrouw wilde naar de douche rennen, maar de man hield haar tegen en gooide nogmaals zwavelzuur over haar heen.

De vrouw probeerde nog altijd geboeid naar de douche te komen en vroeg haar ex hierbij om hulp. Nadat K. zijn ex onder de douche had gezet, belde hij het alarmnummer.

Het slachtoffer lag maandenlang op de intensive care en raakte zeer ernstig verminkt. Haar gezicht is volledig verbrand. De vrouw, die achter een scherm aanwezig was in de rechtszaal om te laten zien wat voor leed K. haar heeft aangedaan, heeft nu nog dagelijks veel pijn en durft de straat niet meer normaal op te gaan.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.

Geen vervolging om Schipholcrash

Boeing en Turkish Airlines worden niet strafrechtelijk vervolgd voor de Schipholcrash, meldt het Openbaar Ministerie dinsdagavond. De piloten, die zich niet hielden aan het protocol voor een plotselinge daling zijn dood, waardoor vervolging onmogelijk is. Door hun dood konden de piloten bovendien niet gehoord worden, waardoor belangrijke informatie over de aanleiding van de crash mist. Het OM kan daardoor geen oordeel over hun handelen vellen.

In februari 2009 stortte een Boeing 737 van Turkish Airlines neer in een akker vlak voor de Polderbaan van Schiphol. Negen mensen kwamen om het leven en er vielen ruim tachtig gewonden.Het vliegtuig kampte met een defecte linker radiohoogtemeter, die een te lage hoogte aangaf.

Fabrikant van het vliegtuig Boeing en luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines valt strafrechtelijk niets te verwijten. Het probleem met de radiohoogtemeter waar het toestel mee kampte, was bekend, maar stond niet als gevaarlijk te boek. Bovendien hebben zowel Boeing als Turkish Airlines, net als andere luchtvaartmaatschappijen, al voor de crash inspanningen gedaan om het technische probleem op te lossen.

Ook naar de rol van de luchtverkeersleiding en andere piloten is gekeken door het OM. De luchtverkeersleiders hebben zich aan de geldende richtlijnen gehouden en hebben daarom geen fout gemaakt. Andere piloten hadden op het vliegtuig dat bij Schiphol neerstortte al eerder problemen gehad met de radiohoogtemeter. Dat hadden zij echter niet in de logboeken vermeld. Omdat dat niet in Nederland gebeurde, hebben zij hier ook geen strafbaar feit gepleegd.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid oordeelde eerder dat de piloten verzuimden een adequate doorstart te maken. Door de defecte hoogtemeter ging het automatische gashendelsysteem zich gedragen alsof het toestel zich in de laatste fase voor de landing bevond en zakte de snelheid te laag. Signalen dat dat zo was, werden door de bemanning niet opgemerkt.

Toen als laatste waarschuwing de knuppels begonnen te trillen, had de Boeing nog een doorstart kunnen maken, maar die werd niet correct uitgevoerd. In plaats van vol gas te geven, bleef de gashendel nog zeven seconden dicht. Toen alsnog maximaal vermogen werd gegeven, was het te laat en stortte het toestel neer.

[WK Snooker] O'Sullivan, Higginson naar tweede ronde

Ronnie O'Sullivan heeft eenvoudig de tweede ronde bereikt van het WK Snooker. Na een 7-2 voorsprong had Rocket Ronnie nog maar drie frames nodig. Joe Perry gunde Dott slechts één frame en nam een 8-1 voorsprong. 

O'Sullivan begon de sessie met een break van 80. Ebdon stelde zijn executie nog uit door twee brakes te maken van 51 en 47. Dat bleek niet genoeg en O'Sullivan won met 10-4. De tegenstander in de volgende ronde is winnaar van het duel Mark Williams tegen Lui Chuang.  

Andrew Higginson heeft Stephen Lee met 10-6 uitgeschakeld. Higginson had een sterke tweede sessie, mede door een break van 111 kwam hij lekker in zijn spel. Lee maakte een paar fouten en dat werd direct afgestraft door Higginson. De tegenstander van Higginson is Jamie Jones die Shaun Murphy uitschakelde. 

Judd Trump & Dominic Dale en Ding Jinhui & Ryan Day hebben morgen nog een spannende sessie te gaan. Dale pakte de voor de break een 3-1 voorsprong met breaks van 59 en 75. Na de pauze kwam Trump goed in zijn spel en pakte drie frames op een rij. De 22-jarige snookeraar begint morgen aan zijn tweede sessie met een 5-4 voorsprong. Ook Welshmen Day heeft een 5-4 voorsprong genomen op Jinhui. 

Morgen starten de laatste eerste ronde partijen. Mark Williams tegen Lui Chuang en Ali Carter tegen Mark Davis. 

Uitslagen/tussenstanden

Ronnie O'Sullivan Peter Ebdon 10-4
Stephen Lee Andrew Higginson 6-10
Judd Trump Dominic Dale 5-4
Ding Jinhui Ryan Day 4-5
Graeme Dott Joe Perry 1-8
Mark Selby Barry Hawkins  3-6

 Programma 25 april

Tijd     Sessie
11.00 Graeme Dott Joe Perry Beslissende sessie
11.00 Ding Junhui Ryan Day Beslissende sessie
15.30 Judd Trump Dominic Dale Beslissende sessie
15.30 Mark Williams Liu Chuang Eerste sessie
20.00 Ali Carter Mark Davis Eerste sessie
20.00 Mark Selby Barry Hawkins Beslissende sessie

Indrukwekkende nieuwe trailer voor Pixar's Brave

Er is een adembenemende nieuwe trailer verschenen voor de Pixar animatiefilm Brave. De film is geregisseerd door Mark Andrews (One Man Band, Violet) en Brenda Chapman (The Prince of Egypt). In de film horen we de stemmen van onder meer Kelly Macdonald, Billy Connolly en Emma Thompson.

In Brave draait het om de Schotse prinses Merida die eigenlijk liever boogschutter was geworden. Ze is de dochter van Koning Fergus (Billy Connolly) en Koningin Elinor (Emma Thompson). Nadat ze ruzie krijgt met haar moeder maakt Merida een foute beslissing en komt het hele land in gevaar. Om dit weer recht te kunnen zetten moet ze gebruik maken van zwarte magie.

Brave draait vanaf 27 juni in de Nederlandse bioscopen.

Resistance-bundel 16 mei te koop

Op 16 mei verschijnen de eerste drie delen van Resistance in een bundel voor PlayStation 3. De trilogie begon tegelijk met de launch van PlayStation 3 en is inmiddels een vertrouwde PlayStation-franchise geworden met uitstapjes naar PSP, Vita en comics.

De trilogie zal te koop zijn voor een adviesprijs van 59,99 euro en de verwachting is dat Sony de bundel nog voor het weekend officieel zal bevestigen.

resistance

Koningin vraagt om ontbinding Tweede Kamer

Koningin Beatrix heeft het demissionaire kabinet verzocht 'de ontbinding van de Tweede Kamer te bevorderen'. Daarmee wordt het mogelijk om op 12 september verkiezingen te houden. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

De mededeling kwam nadat demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond een uur met de koningin had overlegd.

Koningin vraagt om ontbinding Tweede Kamer
Koningin vraagt om ontbinding Tweede Kamer (Foto: ANP)

Skiër Grugger zet punt achter carrière

De Oostenrijkse skiër Hans Grugger heeft besloten zijn professionele loopbaan te beëindigen. De specialist op de snelle onderdelen viel op 20 januari 2011 hard tijdens een training in Kitzbühel en belandde in coma. De 30-jarige Grugger heeft ruim een jaar later besloten zijn ski's aan de wilgen te hangen.

Reden van zijn besluit is dat de geboren Bad Hofgasteiner nog steeds problemen ondervindt met zijn rechterbeen. Bij de val in Kitzbühel liep Grugger een schedelbreuk en een hersenbloeding op. Hij werd een maand kunstmatig in coma gehouden en onderging twee hersenoperaties.

De Oostenrijker won twee wereldbekerwedstrijden op de afdaling en twee op de Super-G. Zijn laatste zege dateert van 11 maart 2007, toen hij de Super-G in het Noorse Kvitfjell op zijn naam schreef.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.