Cel en tbs geëist voor overgieten ex met zwavelzuur

Tegen een 39-jarige man uit Den Haag is dinsdag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het tot twee keer toe overgieten van zijn ex-vriendin met zwavelzuur. De officier van justitie acht bewezen dat Regillio K. zijn ex van het leven wilde beroven. Ook beschuldigt de officier hem van vrijheidsberoving en mishandeling.

De man overmeesterde de vrouw medio augustus in haar slaapkamer, terwijl haar 3-jarige dochter in de buurt was. K. sloeg zijn ex in de handboeien, pakte een tondeuse en schoor haar lange haar vrijwel volledig af.

Vervolgens moest de vrouw aan een flesje zwavelzuur ruiken, waarna hij de vloeistof over haar heen gooide. De vrouw wilde naar de douche rennen, maar de man hield haar tegen en gooide nogmaals zwavelzuur over haar heen.

De vrouw probeerde nog altijd geboeid naar de douche te komen en vroeg haar ex hierbij om hulp. Nadat K. zijn ex onder de douche had gezet, belde hij het alarmnummer.

Het slachtoffer lag maandenlang op de intensive care en raakte zeer ernstig verminkt. Haar gezicht is volledig verbrand. De vrouw, die achter een scherm aanwezig was in de rechtszaal om te laten zien wat voor leed K. haar heeft aangedaan, heeft nu nog dagelijks veel pijn en durft de straat niet meer normaal op te gaan.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.