Van Gaal feliciteert Cruijff met verjaardag

Johan Cruijff is woensdag in de ochtendkranten door Louis van Gaal gefeliciteerd met zijn 65e verjaardag. De felicitaties via een advertentie van Ajax-hoofdsponsor Aegon zijn opmerkelijk, want de twee staan niet bekend als de beste vrienden. "Dat ik degene ben die Johan Cruijff met zijn 65e verjaardag feliciteert, ligt niet zo voor de hand.", laat Van Gaal dan ook weten.

"We hadden en hebben wel onze meningsverschillen, maar we hebben ook veel gemeen: de liefde voor Ajax, Barcelona en aanvallend voetbal," vervolgt Van Gaal. "In het topvoetbal kan het er op het veld soms stevig aan toegaan, maar buiten de lijnen worden handen geschud."

Het laatste grote conflict tussen beide voetbaliconen was vorig jaar. De raad van commissarissen stelde buiten Cruijff om Van Gaal aan als algemeen directeur van de Amsterdammers. De legendarische nummer veertien, ook lid van de rvc, besloot hierop een rechtszaak aan te spannen om de aanstelling ongedaan te maken. De rechter draaide het besluit uiteindelijk terug.