Boonen droomt van winnen WK

Tom Boonen droomt al hardop van het winnen van het wereldkampioenschap wielrennen later dit jaar in Valkenburg. De Belg verkende vandaag samen met negen andere Belgische renners het parcours in Limburg.

"We hebben het parcours verkend. Het zal zwaar zijn door de wind en eventueel regen. Ik denk dat het een koers wordt voor klassieke renners die in vorm zijn. Als ik goed ben, moet ik dat aankunnen. Nog eens het WK winnen, daar droom ik van," aldus Boonen tegenover Sporza. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix dit jaar is bang dat de Belgische toppers, waartoe behalve Boonen ook Phillipe Gilbert behoort, elkaar in de wielen rijden. "Zeker niet. We zijn eigenlijk allemaal generatiegenoten. We rijden al vijftien jaar samen en hebben nog geen grote fouten gemaakt op een wereldkampioenschap."

Philippe Gilbert wilde nog weinig zeggen over zijn kansen op het WK. "Het is nog lang, we zien wel. Ik hoop gewoon dat we in de finale van dit WK nog met een paar Belgen vertegenwoordigd zijn en dan komt het erop aan om de juiste beslissing te nemen. Als de finish boven op de Cauberg had gelegen, had ik veel kans gemaakt. Nu ligt hij 1,5 kilometer na de top en heb ik wat minder kans. Ik denk dat een Sagan-in-vorm moeilijk te kloppen zal zijn. Maar ik zal het zeker proberen."