Guardiola: "Hebben er alles aan gedaan"

Barcelona-trainer Pep Guardiola is terneergeslagen nadat na de landstitel ook de Champions League uit beeld is bij de Catalanen. Barcelona gaf dinsdagavond een 2-0 voorsprong uit handen tegen tien man van Chelsea (2-2). De Engelsen gaan daardoor ten koste van de Catalanen naar de finale.

"We hebben er alles aan gedaan, maar het was niet voldoende", zei Guardiola op de persconferentie. "We waren niet scherp op de beslissende momenten. We moesten nu herstellen en richting volgend seizoen toewerken. Het enige wat ik kan doen is Chelsea feliciteren met hun goede verdediging", aldus de trainer van Barcelona. "Ik vertelde mijn spelers niet te stoppen met aanvallen. En toen kwam de eerste goal van Chelsea. We zullen hiervan leren."

"Soms lach je, soms verlies je. Ik kijk naar mijn spelers en weet niet wat ze fout hebben gedaan", aldus de coach, die Lionel Messi een penalty zag missen. "Ik kan hem alleen maar bedanken voor alles. Ik bewonder hem enorm. Hij zal een paar zware uren tegemoet gaan. Dit hoort ook bij de sport. Je kunt niet altijd winnen."