[Serie A] Juve en Milan boeken zwaarbevochten zeges

Juventus heeft woensdag in de Serie A de voorsprong van drie punten op achtervolger AC Milan intact gehouden. De koploper won door een late treffer van Marco Borriello met 1-0 bij hekkensluiter Cesena.

Milan zegevierde met Urby Emanuelson en Mark van Bommel in de basis met dezelfde cijfers over Genoa, eveneens door een treffer vlak voor tijd van Kevin-Prince Boateng. Met nog vier speelronden te gaan bedraagt het verschil nog altijd drie punten in het voordeel van de Oude Dame.

Juventus kreeg al na negen minuten een unieke kans om op voorsprong te komen. Andrea Pirlo miste echter een strafschop. Die misser leek hem duur komen te staan, maar tien minuten voor tijd brak invaller Borriello de ban. Cesena is door de nederlaag officieel gedegradeerd.

Ook concurrent Milan boekte een zeer moeizame zege. De titelhouder drukte Genoa vooral in de tweede helft achteruit, maar pas vijf minuten voor tijd werd het overwicht in de score uitgedrukt, via Boateng. Daarvoor hadden vier mogelijkheden, waarvan een voor Emanuelson, niets opgeleverd. Het laatste kwartier speelden de bezoekers met tien man na een rode kaart voor Bosko Jankovic.

Juve en Milan boeken zwaarbevochten zeges (Foto: Novum)