ADO Den Haag informeert naar Boymans

ADO Den Haag wil Ruud Boymans graag aan de selectie toevoegen. De aanvaller zit een beetje op een dood spoor bij AZ, en de Hagenezen zien daarom kans hem weg te halen uit Alkmaar. "Hij staat hoog op ons lijstje", tekende Omroep West op uit de mond van commissaris Paul Beyersbergen.

"Dat stond hij vorig jaar ook al, maar toen koos hij voor AZ. Aangezien hij niet veel speelt bij AZ hebben wij weer interesse."De 22-jarige Boymans wekte vorig jaar inderdaad ook al de interesse van ADO Den Haag, maar door zijn goede prestaties bij VVV-Venlo was AZ destijds ook een gegadigde. Boymans koos uiteindelijk voor het hoogst haalbare, maar zijn periode bij AZ in Alkmaar is tot dusver niet erg succesvol. Mede door blessureleed en zware concurrentie voorin, kwam de aanvaller maar weinig aan spelen toe.

Omdat voor ADO Den Haag het geld nog altijd niet voor het oprapen ligt, zag de club het in eerste instantie beter zitten om Boymans te huren. Maar die wens kan niet vervuld worden. "AZ wil niet verhuren", vertelde Beyersbergen. "Wij hebben al contact gehad met AZ en gevraagd naar de status van Boymans. AZ is momenteel bezig met een nieuwe spits en daar is de situatie van Boymans nu afhankelijk van."