[WK Snooker] O'Sullivan, Higginson naar tweede ronde

Ronnie O'Sullivan heeft eenvoudig de tweede ronde bereikt van het WK Snooker. Na een 7-2 voorsprong had Rocket Ronnie nog maar drie frames nodig. Joe Perry gunde Dott slechts één frame en nam een 8-1 voorsprong. 

O'Sullivan begon de sessie met een break van 80. Ebdon stelde zijn executie nog uit door twee brakes te maken van 51 en 47. Dat bleek niet genoeg en O'Sullivan won met 10-4. De tegenstander in de volgende ronde is winnaar van het duel Mark Williams tegen Lui Chuang.  

Andrew Higginson heeft Stephen Lee met 10-6 uitgeschakeld. Higginson had een sterke tweede sessie, mede door een break van 111 kwam hij lekker in zijn spel. Lee maakte een paar fouten en dat werd direct afgestraft door Higginson. De tegenstander van Higginson is Jamie Jones die Shaun Murphy uitschakelde. 

Judd Trump & Dominic Dale en Ding Jinhui & Ryan Day hebben morgen nog een spannende sessie te gaan. Dale pakte de voor de break een 3-1 voorsprong met breaks van 59 en 75. Na de pauze kwam Trump goed in zijn spel en pakte drie frames op een rij. De 22-jarige snookeraar begint morgen aan zijn tweede sessie met een 5-4 voorsprong. Ook Welshmen Day heeft een 5-4 voorsprong genomen op Jinhui. 

Morgen starten de laatste eerste ronde partijen. Mark Williams tegen Lui Chuang en Ali Carter tegen Mark Davis. 

Uitslagen/tussenstanden

Ronnie O'Sullivan Peter Ebdon 10-4
Stephen Lee Andrew Higginson 6-10
Judd Trump Dominic Dale 5-4
Ding Jinhui Ryan Day 4-5
Graeme Dott Joe Perry 1-8
Mark Selby Barry Hawkins  3-6

 Programma 25 april

Tijd     Sessie
11.00 Graeme Dott Joe Perry Beslissende sessie
11.00 Ding Junhui Ryan Day Beslissende sessie
15.30 Judd Trump Dominic Dale Beslissende sessie
15.30 Mark Williams Liu Chuang Eerste sessie
20.00 Ali Carter Mark Davis Eerste sessie
20.00 Mark Selby Barry Hawkins Beslissende sessie