WTA-debutante Bertens naar kwartfinale Fes

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WTA-toernooi in Fes, Marokko. De 21-jarige tennisster uit Wateringen zorgde voor een stunt door de nummer 43 van de wereld, Chanelle Scheepers, naar huis te sturen. Bertens trok met 7-5, 1-6 en 6-3 aan het langste eind.

Bertens begon goed aan de partij en kwam direct 3-0 voor. De vier games daarna gingen echter naar Scheepers.  De debutante vocht zich terug in de partij en op 6-5 kreeg ze twee setpoints op de service van Scheepers. De set ging door een dubbele fout van Scheepers naar Bertens. De Zuid-Adrikaanse Scheepers sloeg in de hele partij achttien dubbele fouten.

Scheepers won makkelijk de tweede set met 6-1. In set drie had de Zuid-Afrikaanse aanvankelijk de beste papieren, maar Bertens draaide een 2-0 achterstand om in een 4-2 voorsprong. De opslag van Scheepers was net als de eerste slecht beroerd en Bertens rook haar kansen. Op 5-3 kreeg Bertens drie wedstrijdpunten, de eerste was meteen raak.

In de kwartfinale wacht Bertens een ontmoeting met de Australische Patricia Mayr-Achleitner of de Spaanse Garbine Muguruza Blanco.