SOPN rekent op tientallen zetels

Monique Verlind (DJMO)

Naast de nieuwe partij van Hero Brinkman zal er bij de verkiezingen in september nog een nieuwe partij haar intrede doen.  De Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), mede opgericht door ufoloog Anton Teuben verwacht tientallen zetels binnen te slepen. 

Wat het meeste opvalt aan het partijprogramma is dat SOPN gratis stroom wil voor alle Nederlanders: “Dat kan makkelijk, de techniek daarvoor bestaat al. Die wordt alleen geboycot door oliemaatschappijen en gasbedrijven.” Verder is de boodschap van de partij helder als glas: "De gewone man blijft verstoken van de nieuwste inzichten en technieken die grote bedrijven en overheden wel hebben. Zo worden u en ik dom gehouden als het gaat om zaken als ufo's en buitenaardse bezoekers, massale bijensterfte, stralingsgevaar, complotten in de voedingsmiddelenindustrie."

Wie de lijsttrekker gaat worden is nog niet bekend aldus Teuben. Hij heeft aangegeven beschikbaar te zijn als de partij hem wil zien in die positie, maar vooralsnog is er voldoende keuze uit onder andere natuurkundigen, biologen, wetenschappers, docenten en een scala aan ervaringsdeskundigen die het lijsttrekkersschap kunnen vervullen.