[NBA] Utah Jazz pakt laatste play-offticket

Utah Jazz heeft zich dinsdag als laatste team geplaatst voor de NBA play-offs. De basketballers uit Salt Lake City deden dat door directe concurrent Phoenix Suns met 100-88 te verslaan. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar de Jazz trok de wedstrijd in het vierde kwart naar zich toe. Paul Millsap maakt 26 punten voor Utah.

Los Angeles Lakers is door de verliespartij van stadsgenoot Clippers verzekerd van de titel in de Pacific Division. De Clippers verloren, ondanks 36 punten van Blake Griffin, met 102-109 van Atlanta Hawks. De Lakers kwamen niet in actie. Miami Heat verloor voor de derde keer dit seizoen van Boston Celtics. Zonder sterspelers Dwyane Wade, LeBron James en Chris Bosh werd het 78-66 voor de Celtics. De 'Big Three' kregen rust met het oog op de naderende play-offs. Aleksandar Povlovic was met zestien punten topscorer bij Boston.

Oklahoma City Thunder versloeg thuis Sacramento Kings met 118-110. Kevin Durant, topscorer van de NBA, scoorde 32 punten. New Orleans Hornets won met 83-81 van Golden State Warriors.