[WK Snooker] Day in beslissend frame langs Junhui

Boris (borisz)

Op het WK Snooker in Sheffield hebben de qualifiers Ryan Day en Joe Perry de tweede ronde bereikt. Ze schakelden Ding Junhui en Graeme Dott uit. 

Perry had vandaag 25 minuten nodig om de resterende twee frames te pakken. Het werd 10-1. Gisteren had hij al een 8-1 voorsprong genomen. Dott was zeer teleurgesteld. ''Als het kon had ik gewoon opgegegeven'' zei Dott tegen de BBC. ''Als je opgeeft omdat je slecht speelt wacht je een sanctie, daarom heb ik dat niet gedaan. Het is de slechtste wedstrijd uit mijn carrière.'' De volgende tegenstander van Perry is Stephen Maguire. 

Het duel tussen Day en Junhui had een beslissend frame nodig. Welshman Day begon de sessie met een 5-4 voorsprong. Dit werd echter snel een achterstand voor Day want de Chinees Junhui kwam snel 9-6 voor. Mede door twee breaks van 92 en 69. Day vocht zichzelf terug in de partij met een 79 break en iedere foute bal van Junhui werd afgestraft. 

In het beslissende frame had Junhui alle kansen om het af te maken, maar gaf het weg en kwam niet meer aan de tafel. Met een break van 64 sloot Dynamite af.  In de tweede ronde speelt Day tegen de debutant Cao Yupeng. Er zijn nu twaalf van de zestien eerste ronde partijen zijn nu gespeeld. Het opvallende gegeven is dat zeven van de twaalf spelers qualifiers zijn en slechts vijf geplaatste spelers de laatste zestien hebben gehaald.