'Einde seizoen dreigt voor Guidetti'

Feyenoord zal mogelijk dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op John Guidetti. De Zweedse spits raakte volgens het Algemeen Dagblad tijdens de training van gisteren plotseling de macht over zijn rechterbeen helemaal kwijt. Guidetti kampt met een zenuwontsteking, die mogelijk is voortgekomen uit een voedselvergiftiging.

"Een virus is niet te behandelen", liet Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, weten. "Dat betekent dat hij vooral moet rusten. Het duel met AZ haalt hij zeker niet. het krachtsverschil in beide benen is daarvoor simpelweg te groot." Volgens Van Eijck is er de afgelopen maanden veel op Guidetti afgekomen, iets wat de spits misschien niet altijd ten goede is gekomen.

"Iedereen wil iets van hem, dat doet iets met een jonge speler. Zo'n virus kan toeslaan als je verzwakt bent, door wat voor reden dan ook. Hij had ook een voedselvergiftiging verleden week, het zit hem niet mee. Iedereen vindt John een geweldige gozer, dit is voor ons en voor hem een tegenvaller", aldus Van Eijck.

Mogelijk komt Guidetti dit seizoen helemaal niet in actie. Daar komt vandaag meer duidelijkheid over. Van Eijck: "Vandaag wordt hij in het ziekenhuis nogmaals onderzocht om uit te sluiten dat hij nog iets anders onder de leden heeft."