Westra: "Was absoluut niet super vandaag"

Lieuwe Westra werd vandaag weer eens verslagen door Bradley Wiggins. De Brit klopte hem nipt in het eindklassement in Parijs – Nice en vandaag in de Ronde van Romandië klopte hij de Vacansoleil-renner in de sprint. Westra lijkt desondanks op de weg terug na wat matige resultaten in de voorjaarsklassiekers.

"Ik was vandaag absoluut niet super, maar vanaf dat het bergop ging kon ik goed meekomen met het eerste deel van het peloton", zei Westra in een persbericht van zijn ploeg Vacansoleil. "De ploeg was vervolgens scherp en actief in de laatste kilometers. Toen ik zelf vooraan kwam te zitten heb ik me er in de sprint ook maar tussen gegooid. Het leermoment van vandaag is dat ik de volgende keer zelf aan moet gaan en kijken of ik dat vol weet te houden."

Voor de rest van de week weet de hardrijder nog niet wat hij kan verwachten: "Ik voelde me na de tweede plek in de Driedaagse de Panne wat minder in de klassiekers en ik had dan ook geen idee hoe het hier zou gaan. Gisteren in de proloog had ik pech met de regen en vandaag is de uitslag goed en waren de benen redelijk maar het moet nog echt lastig worden."