Lampard: "Tweede helft leek eeuwigheid"

Frank Lampard bereikte dinsdag met Chelsea de Champions League-finale. The Blues knokten zich via Barcelona naar de eindstrijd. Barcelona had de 1-0 nederlaag in Londen al voor de pauze weggepoetst, maar ondanks de rode kaart van John Terry knokten de Engelsen zich terug tot een 2-2.

"Wat een prestatie! We stonden met de rug tegen de muur, maar kwamen toch bovendrijven op het einde", aldus de dolblije Lampard na afloop tegen Sky Sports. "Ik weet dat mensen liever aantrekkelijk voetbal zien, maar we hebben ongelooflijk veel karakter getoond. We stonden met vijftig minuten te gaan met tien man. En dan zo'n uitslag, geweldig! De klok leek na rust nog langzamer te tikken. De tweede helft voelde als een eeuwigheid. Ik kon pas na de 2-2 weer relaxen."

Lampard wil van enige mazzel tegen Barcelona niet spreken. "Je maakte je eigen geluk en we verdienden dit resultaat", aldus de routinier, die aanvoerder Terry rood zag krijgen. "Ik heb het incident niet gezien. John zei dat hij in de rug van Sánchez liep. Als we de finale winnen, dan zal hij net zo hard met ons mee gaan vieren."